Chemotherapie mythe weerlegd: giftige medicijnen leiden meer tot kanker dan ze voorkomen.
(NaturalNews) Nieuw onderzoek gefinancierd door de Amerikaanse "National Institutes of Health (NIH)" heeft de heersende mythe verbrijzeld dat chemotherapie daadwerkelijk kanker bestrijdt. Integendeel, onderzoekers van de Harvard University en de University of Massachusetts, Amherst, (UMA) vonden dat deze klinische vergiften, hoewel soms in eerste instantie effectief in het afremmen van de groei en verspreiding van tumorcellen, uiteindelijk belangrijke stamcelschade toebrengen wat nog meer kanker induceert.
Het team onderzocht hoe chemotherapeutica het lichaam systematisch beïnvloeden door ze uit te testen op fruitvliegjes. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift "Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). De wetenschappers dienden mens-equivalente doses van geneesmiddelen voor chemotherapie toe aan de Drosophila, een soort fruitvliegen, die waren geënt met een menselijk kankerverwekkende gen dat intestinale stamcellen activeert.
Fruitvliegen demonstreren kankerverwekkende effecten van chemotherapie bij mensen.
Drosophila blijkt een perfect proefdier te zijn voor dergelijke experimenten omdat hun microomgeving treffend geschikt is voor het beoordelen van de celdeling, differentiatie en dood van stamcellen blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Met betrekking tot geneesmiddelen voor chemotherapie dienen de Drosophila als optimale exemplaren voor extrapolatie van gegevens over hoe menselijke stamcellen reageren op vergiftiging met deze chemicaliën.
Het team kon een monsterbibliotheek met 88 momenteel gebruikte chemotherapie-geneesmiddelen bekomen van het National Cancer Institute (NCI), evenals een bibliotheek van 6000 kleine moleculen van de Harvard Institute of Chemistry and Cellular Biology, die werden gebruikt om de geneesmiddelen te testen. Hieruit identificeerden de onderzoekers verscheidene nieuwe verbindingen, waaronder drie Chinese geneeskrachtige extracten die tumoren kunnen remmen zonder enige schadelijke bijwerkingen.
Tegelijkertijd werden ten minste zeven van de chemotherapie geneesmiddelen getest die momenteel in de westerse geneeskunde gebruikt worden; ze bleken ernstige bijwerkingen te veroorzaken zoals de overproliferatie van stamcellen. Het toedienen van deze medicijnen veroorzaakte kleine "tumor" gezwellen die te voorschijn komen uit de stamcellen, die gezien de juiste omgeving en genetische achtergrond uiteindelijk kwaadaardig werden.
"Wij ontdekten dat verschillende chemotherapeutica die snel groeiende tumoren stoppen het tegenovergestelde effect hebben op de stamcellen van hetzelfde dier, en zich snel verdelen," zei Michelle Markstein, moleculair bioloog van UMA en co-auteur van de nieuwe studie. "Het was een verrassing te moeten constateren dat hetzelfde geneesmiddel tegenovergestelde acties heeft op verschillende cellen bij hetzelfde dier. Tumorgroei onderdrukken van een celpopulatie terwijl bij een andere populatie kanker wordt ingeleid."
Eerdere studies op muizen, vliegen bevestigen kankerverwekkende potentieel van chemotherapie.
Gerelateerd onderzoek gepubliceerd voorafgaand aan deze laatste studie kwam tot vergelijkbare conclusies. Van het chemotherapie medicijn doxorubicine werd gevonden dat zowel bij muizen- als vliegenmodellen, stamcellen wildgroei wordt geïnduceerd, met name door het activeren van bepaalde genetische paden wat resulteerde in een ernstige ontstekingsreactie. Het eindresultaat van deze ontsteking in veel gevallen was kanker.
"Op basis van onze bevindingen kunnen wij stellen dat dezelfde bijwerking kan optreden bij mensen," schreven de auteurs van de nieuwe PNAS studie over hun conclusies. "Een onmiddellijke implicatie van onze bevindingen is dat het aanvullen van traditionele chemotherapeutica met ontstekingsremmers, tumorgroei kan verminderen."
Oorspronkelijk artikel: "Chemotherapy myth shattered: toxic drugs cause more cancer than they prevent", Tuesday, March 18, 2014 by: Ethan A Huff, staff writer, Natural News.
Bijlagen: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-03/uoma-sfa030614.php http://www.pnas.org/content/early/2014/03/06/1401160111 http://www.umass.edu/newsoffice/article/several-fda-approved-anti-cancer-drugs
22-03-2014, 12:14 geschreven door opabio
|