NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  23-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bacteriƫn tegen huidziekten

  Een perfecte huid ... dankzij goede bacteriën

  Deze natuurlijke remedie voor de huid is nieuw en revolutionair!  Het is een echt keerpunt in het onderzoek tegen huidziekten (psoriasis, acne, eczeem, enz ...) ... en om een perfecte huid te behouden tot de ouderdom van 70 jaar!  Het recentste wetenschappelijke bewijs is gepubliceerd in het medisch tijdschrift JCI Insight .  Onderzoekers pasten deze "remedie" toe met een spray op 10 volwassenen en 5 kinderen die al jaren last hadden van eczeem (atopische dermatitis).  Na slechts anderhalve maand behandeling waren de resultaten verbluffend: een recordverbetering bij 6 van de 10 volwassenen en 4 van de 5 kinderen en geen bijwerkingen, in tegenstelling tot corticosteroïden!  En het was voldoende om het slechts twee keer per week op de huid aan te brengen!

  Dit wonderlijk resultaat werd bekomen met de simpele bacterie Roseomonas mucosa.  De onderzoekers hadden deze bacterie geselecteerd omdat ze overvloedig voorkomt op de huid van mensen zonder eczeem.  Zieke huid aan de andere kant is bedekt met een andere bacterie, Staphylococcus aureus, die de ontsteking veroorzaakt.  Het was genoeg om de bacteriële flora van de huid in evenwicht te brengen ... en het werkte!  Dit is een nieuwe illustratie van het vitaal belang van bacteriën voor onze gezondheid!

  Darm, vagina, huid ... bacteriën beschermen ons overal!

  De darmflora, ook wel intestinale microbiota genoemd, is een quasi-orgaan van 1,5 kilo, exclusief samengesteld uit bacteriën die belangrijk zijn voor onze gezondheid!

  Bij een flora uit balans riskeert men darmaandoeningen, obesitas, diabetes en zelfs 'psychische' aandoeningen, zoals depressie en  autisme!  Waarom? Omdat er een directe verbinding is tussen de darmen en de hersenen (via de nervus vagus)!

  Sommige vrouwen hebben terugkerende urineweginfecties omdat hun vaginale flora uit balans is!  Dit komt vooral voor bij misbruik van antibiotica of het gebruik van een anticonceptiepil.

  En hoe zit het met het belang van de orale flora?  Bij teveel "slechte bacteriën" in de mond riskeert men tandvleesontsteking ... en zelfs een brutale hartaanval!  Want als het tandvlees bloedt ... kunnen slechte bacteriën en ontstekingsmoleculen direct in het bloed terechtkomen ... en de slagaders beschadigen!

  Zo, vanaf vandaag weten we dat de huidflora doorslaggevend is voor de gezondheid en schoonheid van onze huid!

  Hoe de goede bacteriën op de huid te behouden? Wat te doen om de goede bacteriën te beschermen?

  De twee grote vijanden die men moet vermijden zijn chemische toevoegingen in industriële voedingsmiddelen en suiker in al zijn vormen.  Dit geldt ook voor de vaginale flora en voor de orale flora!

  Suiker veroorzaakt ravage overal in het lichaam en onze huid ontsnapt er niet aan.

  Vermijd alle chemicaliën uit de industriële cosmetica die de huid kunnen ziek maken zoals poeders, crèmes, shampoos gevuld met additieven die bacteriën doden!

  Let op de ironie van het verhaal:  sommige vrouwen smeren elke dag dure crèmes op hun gezicht  terwijl deze crèmes chemicaliën bevatten die rimpels en veroudering van de huid versnellen door hun huidflora uit balans te brengen!

  En dit is niet de enige ernstige fout die men moet vermijden: STOP de "antibioticum-equivalenten" op de huid, herhaalde antibiotica die de darmflora beschadigen (en vaginaal voor vrouwen); antibacteriële chemische mondwaters die de mondflora beschadigen; evenzo moeten we kost wat kost antibacteriële lotions en zepen vermijden!  Net als antibiotica vernietigen deze producten al de bacteriën, zonder onderscheid te maken tussen "goed" en "slecht".  En bovendien bevatten deze zepen meestal endocriene verstoorders zoals triclosan en triclocarban, verboden in de Verenigde Staten ... maar toegestaan in Europa!  Kortom voor de gezondheid van de huid gebruikt men een zo natuurlijk mogelijke zeep.

  Wat met douchen?

  Zelfs met de beste zeep in de wereld is te vaak wassen een probleem voor de huidmicrobiota.

  Ten eerste omdat leidingwater te veel chloor bevat ... en chloor bekend is als "bacteriën dodend” - daarom voegen we het toe in  zwembaden!

  Op de doucheknop kan een vitamine C-filter geïnstalleerd worden die chloor elimineert!

  Maar er is niet alleen water dat problematisch is ... ook  de zeep natuurlijk!  Daarom is het sterk af te raden om meer dan één douche per dag te nemen en zeep te gebruiken waar het niet nodig is!

  Dr. Casey Carlos van de afdeling Dermatologie van de Universiteit van Californië zegt: "Het is het moeilijkste voor mensen om te begrijpen: gebruik zeep alleen waar  het echt nodig is ... Mensen realiseren zich niet dat hun huid heel goed is in zelfreiniging”. Laat de bacteriën hun "werk" zo natuurlijk mogelijk doen en u zult zien dat u zich niet slecht zult voelen ... en uw huid zal u dankbaar zijn!

  Oorspronkelijk artikel:” Une peau parfaite … grâce à ces bonnes bactéries”, 5 juin 2018, Xavier Bazin, Santé Corps Esprit.

  Bijlagen:
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/06/25/what-happens-when-you-stop-showering.aspx   
  https://insight.jci.org/articles/view/120608   
  https://www.amazon.fr/Pommeau-douche-filtrant-cartouche-vitamine/dp/B002TQCP24   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5746606/   
  https://www.perio.org/consumer/AHA-statement   
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0891584912018229   

  23-12-2018, 16:53 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:huidproblemen, wassen, zeep, eczeem, psoriasis
  21-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimer de baas.

  Onderzoek: PQQ (pyrroloquinoline quinone) kan Alzheimer voorkomen en zelfs omkeren.

  De ziekte van Alzheimer is één van de meest angstaanjagende aandoeningen die bij ouderen voorkomen. Stel je voor dat je je geheugen langzaam verliest terwijl je lichaam verzwakt. Maar het risico op Alzheimer kan tot het verleden behoren omdat pyrroloquinoline-chinon (PQQ), een micronutriënt in planten, het vermogen heeft om de vooruitgang van deze neurologische ziekte te stuiten.

  De ziekte van Alzheimer werd kort na het begin van de 20e eeuw ontdekt. Meer dan een eeuw later zoeken wetenschappers nog altijd naar de definitieve oorzaak van de ziekte. Er zijn vermoedens dat oxidatieve stress door de accumulatie van vrije radicalen een rol speelt.

  Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die vaak zuurstofmoleculen dragen. Ze zijn een bijproduct van het natuurlijke metabolisch proces van het lichaam, hoewel ze ook kunnen veroorzaakt worden door omgevingsfactoren (zoals blootstelling aan UV-stralen) of het gevolg zijn van bepaalde ziekten. Vrije radicalen behoren tot de meest voorkomende oorzaken van cellulaire schade.

  De hersenen, met de hoogste zuurstofbehoefte van alle organen in het lichaam (ongeveer 20 procent van onze  zuurstofvoorziening gaat alleen naar de hersenen), zijn bijzonder kwetsbaar voor schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit is de reden waarom één van de methoden om het begin van de ziekte van Alzheimer uit te stellen is, voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan antioxidanten, stoffen die vrije radicalen neutraliseren.

  Een andere mogelijke oorzaak van Alzheimer heeft te maken met de mitochondria van de cellen. Deze organellen of celonderdelen worden "krachtpatsers" genoemd omdat ze energie verwerken en afgeven uit de voeding. Verschillende studies in de afgelopen jaren hebben opgemerkt dat de gevallen van Alzheimer samenvallen met veranderingen in de mitochondriën en de functie ervan. Men concludeerde zelfs dat gezonde mitochondria de sleutel zijn om de ziekte van Alzheimer tegen te houden.

  PQQ helpt Alzheimer te voorkomen.

  Zoals veel micronutriënten heeft PQQ significante antioxiderende eigenschappen. Dit betekent dat het helpt oxidatieve stress te neutraliseren en de schadelijke effecten ervan op het lichaam te voorkomen, inclusief het ontstaan van ziekten zoals deze van Alzheimer. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het de celdood in de hersenen kan voorkomen en zelfs cellen kan reanimeren die zijn begonnen met afsterven.

  Toen het voor het eerst werd ontdekt waren enkele van de meest onderscheidende kenmerken van Alzheimer,  knobbels en strengen van abnormale, toxische eiwitten, amyloïde plaque genaamd, in de hersenen. Moderne studies tonen aan dat PQQ de vorming van amyloïde plaque geassocieerd met Alzheimer kan afremmen. Andere studies tonen aan dat de stof ook alfa-synucleïne, het toxische eiwit gekoppeld aan Parkinson, kan remmen.

  Maar dit is niet de enige manier waarop PQQ de hersenen beschermt. Opmerkelijk is dat het nieuwe mitochondriën kan regenereren en de functie van bestaande mitochondriën kan verbeteren. In feite kan het cellulaire veroudering tegengaan en mogelijk de dreiging van leeftijdgerelateerde neurodegeneratie overwinnen.

  De vele voordelen van PQQ.

  PQQ is een all-round voedingsstof voor de gezondheid van de hersenen, met verschillende effecten die hersenaandoeningen voorkomen en een optimale functie ervan bevorderen.

  Het vermindert neuroinflammatie - Chronische ontsteking in de hersenen is gekoppeld aan een aantal ernstige aandoeningen waaronder depressie. Een studie onthult dat suppletie met PQQ de concentratie van cytokinen en andere biomerkers van ontstekingen in de hersenen kan verminderen.

  Het stimuleert herstel na een beroerte - CVA-overlevenden lopen een hoog risico om gehandicapt te blijven voor het leven, vooral als hun hersenen niet goed herstellen na de aanval. Onderzoek suggereert dat PQQ de oppervlakte van het getroffen gebied kan verminderen. Het blijft ook nuttig, zelfs wanneer het na de beroerte wordt toegediend.

  Het beschermt de hersenen tegen excitotoxiciteit - Glutamaat is een belangrijke chemische stof in de hersenen, maar te veel ervan resulteert in excitotoxiciteit, een risicofactor voor zowel beroerte als neurodegeneratieve ziektes. PQQ beschermt de hersenen tegen overstimulatie door glutamaat en de resulterende dood van hersencellen.

  Het beschermt tegen hoge glucosespiegels - Hoge bloedsuikerspiegels maken de hersenen vatbaarder voor oxidatieve stress. Studies op dieren tonen aan dat PQQ oxidatieve schade kan omkeren, zelfs bij diabetische muizen.

  Het onderhoudt geheugen en cognitie - Het geleidelijke verlies van de hersenfunctie is één van de tekenen van veroudering. PQQ onderhoudt de plasticiteit van de hersenen, en handhaaft het vermogen van de organen om informatie efficiënt en effectief te verwerken en te behouden.

  Oorspronkelijk artikel:”Study: PQQ (pyrroloquinoline, quinone) may prevent and even reverse Alzheimer’s”, Saturday, December 15, 2018 by: RJ Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.naturalhealth365.com/dementia-nutrition-news-2677.html   
  https://www.naturalnews.com/030591_CoQ10_cellular_energy.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5869994/   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171206132526.htm   

  21-12-2018, 15:28 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, hersenfunctie, hersengezondheid, cognitieve functie, mitochondria, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, neurodegeneratieve ziekte, neuroinflammatie, de ziekte van Parkinson, PQQ , pyrroloquinoline-chinon, beroerte, supplementen.
  20-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepremedies

  Natuurlijke preventieve remedies tegen griep.

  Wanneer het griepseizoen aankomt zijn er veel behandelingen die men kan gebruiken om griepinfecties te voorkomen en te behandelen. Onder deze behandelingen zijn een aantal natuurlijke remedies en preventieve middelen die ons kunnen helpen bij het bestrijden van verkoudheid en griep. Waarom deze natuurlijke griepremedies niet gebruiken om onszelf te beschermen tijdens het griepseizoen?

  De immuunbevorderende vlierbes wordt al eeuwenlang in de volksgeneeskunde gebruikt als een effectieve behandeling bij griepinfecties. Voeg vlierbessensiroop of extract toe aan heet water om een rustgevende thee te maken. Men kan het ook toevoegen aan koud, sprankelend water voor een verfrissend drankje om een schorre keel te behandelen. Naast het helpen verminderen van de symptomen van verkoudheid en griep, kunnen vlierbessen zelfs helpen de duur van de griep in te korten met maar liefst drie dagen.

  Gemberwortel.

  Eeuwenlang wordt gemberwortel gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen. Voor de behandeling van griepachtige verschijnselen, zoals hoest en keelpijn: een paar plakjes rauwe gemberwortel toevoegen aan een pot kokend water. Drinken zodra het water is afgekoeld om de kalmerende effecten onmiddellijk te voelen. Gemberthee twee keer per dag gebruiken om griepachtige symptomen zoals hoofdpijn, keelpijn, congestie en koude rillingen te verlichten. Het kan ook helpen om gevoelens van griepachtige misselijkheid te verlichten. 

  Ruwe honing.

  Honing heeft antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen die kunnen helpen het ontstaan van bepaalde ziekten te voorkomen. Manuka-honing heeft met name de krachtigste genezingseffecten onder de honing. Toevoegen aan kruidenthee of drie keer per dag een theelepel honing met kaneelpoeder nemen zodra men de eerste tekenen van griep voelt.

  Knoflook.

  Knoflook bevat een krachtige, griepbestrijdende verbinding genaamd allicine, die sterke antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft. Een warme groentebouillon van uien, wortels, gember, hete pepers en veel knoflook maken om ziektes te voorkomen en verstopte neusholtes te openen. Met  knoflooksupplementen kan men de ernst van verkoudheidsverschijnselen verminderen.

  Hete pepers.

  Hete pepers helpen de sinussen genezen en zorgen voor een snelle verlichting. Dit komt door de  capsaicine die ze bevatten wat helpt het slijm in de neus te verdunnen.

  Echinacea.

  De echinacea-plant bevat actieve ingrediënten, zoals flavonoïden die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te activeren. Al meer dan 400 jaar gebruiken inheemse Amerikanen dit essentiële kruid en zijn wortels voor de behandeling van infecties. Echinacea kan ook helpen om het risico op verkoudheid te verminderen en verkort de duur ervan. 

  Yoghurt.

  Beschermt tegen maagvirussen bij regelmatig gebruik. Maakt het spijsverteringskanaal ongastvrij voor virussen en zorgt door zijn "goede flora" ervoor maag en darmkanaal opnieuw in balans te brengen.

  Zout.

  Meng een eetlepel zeezout met een kopje water om een handige gorgeldrank te maken die een zere keel kan verlichten en infectie voorkomen.

  Eucalyptus olie.

  Voeg een paar druppels eucalyptusolie toe aan een luchtbevochtiger of een oliediffuser om verstopte luchtwegen te helpen openen en de ademhaling te stimuleren.  Hetzelfde effect bekomt men door een warm bad met een paar druppels essentiële eucalyptusolie. De hete stoom kan een hardnekkige hoest verlichten en de symptomen van verkoudheid en griep verminderen. 

  Oorspronkelijk artikel:” Natural flu remedies and preventatives you need to know”, Monday, December 17, 2018 by: Mary Miller, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.healthline.com/health/cold-flu/home-remedies   
  https://www.theorganicprepper.com/flu-happens-heres-what-you-can-do-about-it-naturally/   
  https://www.theorganicprepper.com/flu-remedies-preventatives/   

  20-12-2018, 17:16 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:alternatieve geneeskunde, etherische olie, grieppreventie, griepbehandeling, griepvirus, voedsel als medicijn, kuren, kruidengeneesmiddelen, griep, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke genezing, natuurlijk medicijnen, natuurlijke remedies, remedies
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!