Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    18-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fukushima lekt nog altijd!

    Meer dan 2 biljoen becquerel radioactief afval stroomde uit Fukushima centrale in de Stille Oceaan in slechts 10 maanden.

    radioactive


    (NaturalNews) Exploitant Tokyo Electric Power Company (TEPCO) heeft toegegeven dat minstens 2000000000000 becquerel radioactief materiaal uit de verwoeste Fukushima Daiichi kerncentrale in de Stille Oceaan is gestroomd tussen augustus 2013 en mei 2014. De snelheid van verontreiniging was 10 keer hoger dan TEPCO's pre-kernsmelting drempel voor radioactief materiaal.

    De becquerel is een meeteenheid van radioactief materiaal dat overeenkomt met een eenheid van radioactieve straling per seconde. Het is een manier om de hoeveelheid straling te meten die wordt uitgezonden door radioactief materiaal. In tegenstelling tot het meten van de massa of volume van het materiaal zelf geeft het getal ons een idee van de energie van de straling of de biologische effecten van de blootstelling.

    Radioactieve slib hoopt zich op in de baai.
    In maart 2011 heeft de Fukushima centrale geleden onder meerdere ‚meltdowns’ veroorzaakt door een zware aardbeving en tsunami. Sindsdien heeft TEPCO moeite om de de stroom van radioactief water onder controle te krijgen. Momenteel lekt nog altijd radioactief water uit de reactorgebouwen stroomafwaarts in de oceaan. Het water lekt ook in de grond en belandt zo ook ondergronds in de oceaan.

    Op basis van metingen in de buurt van de watertoevoer voor de reactoren 1 tot en met 4 schat TEPCO dat dit water besmet is met 4,8 miljard becquerel strontium-90 en 2 miljard becquerel cesium-137 per dag, Dit betekent dat in de 10 maanden van augustus tot mei de centrale 1460000000000 becquerel strontium-90 en 610.000.000.000 becquerel cesium-137 ', in totaal 2070000000000 becquerel radioactiviteit heeft vrijgelaten in de oceaan.

    Deze verbazingwekkende hoeveelheid radioactiviteit is eigenlijk een verbetering ten opzichte van de eerste twee jaar na de ramp. Tussen mei 2011 en augustus 2013 ging het over 10 biljoen becquerel strontium-90 en 20000000000000 becquerel cesium-137, voor een totaal van 30000000000000 becquerel. De verbetering is niet te danken aan TEPCO's ingrepen maar is gewoon een gevolg van de concentratie van kernmateriaal in de centrale na verloop van tijd.

    Het water stroomt van de centrale in de baai waar het zich verspreid in de open oceaan. Deze baai bevat een haven die wordt gebruikt om materialen en apparatuur te vervoeren.

    Er heeft zich in deze haven zoveel radioactieve stof opgehoopt in de modder van de zeebodem dat TEPCO nu op een plan broedt om die bodem te bedekken met cement om te voorkomen dat de radioactieve stof dieper zou migreren in de oceaan.

    Deze ingreep zou het dan echter onmogelijk maken om ooit de haven te baggeren en het radioactief materiaal te verwijderen.

    "De eerste prioriteit is om het materiaal te houden waar het is," zei een Tepco ambtenaar. "Er is geen beslissing genomen over de vraag of in de toekomst de [radioactieve] modder moet opgegraven worden.”

    Radioactief moeras.
    TEPCO heeft reeds verschillende delen van de zeebodem met coating voorzien in de buurt van de uitlaten van tunnels die gebruikt werden om het radioactief water te koelen direct na de kernsmelting.

    Er wordt al gewerkt aan een project om de bodem van 50.000 vierkante meter van de zeebodem in de buurt van de kade met een cementmengsel te bedekken. De resterende 130.000 vierkante meter zal ook worden bekleed in kleinere segmenten. Elk deel wordt vervolgens opnieuw bekleed om de duurzaamheid van de sperlaag te verhogen.

    Ondertussen blijft radioactief water zich ophopen op het terrein met zowel regenwater als grondwater dat voortdurend in de getroffen reactoren sijpelt en zo verontreinigd raakt. TEPCO heeft geprobeerd om dit water op te slaan in tanks, maar een groot aantal lekken hebben zoveel water over het terrein verspreid dat professor Hiroaki Koide van de Kyoto University de plant heeft beschreven als een radioactief moeras.

    TEPCO heeft ook geprobeerd zich te ontdoen van een deel van het water door het direct af te voeren naar de Stille Oceaan, het overtreden van haar eigen normen voor veilige blootstelling aan straling.

    Oorspronkelijk artikel: „Over 2 trillion becquerels of radioactieve waste flowed from Fukushima plant into Pacific in just 10 months”, Monday, September 15, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ajw.asahi.com/article/0311disaster/fukushima/AJ201409030043   
    http://ajw.asahi.com/article/0311disaster/fukushima/AJ201409030043   
    http://science.naturalnews.com/radiation.html   
    http://www.japantimes.co.jp/news/2014/09/07/national/two-trillion-becquerels-radioactive-material-may-escaped-1/#.VBqHCOfyOsC   
    https://www.wordnik.com/words/becquerel   

    18-09-2014, 09:21 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Fukushima, radioactief cesium, stralingslekken, Stille Oceaan
    15-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten tegen prostaatkanker

    Tomaten verlagen kans op prostaatkanker met één vijfde.

    (NaturalNew)

     In 2014 alleen al zullen naar schatting 233.000 mensen een diagnose van prostaatkanker krijgen en bijna 30.000 van hen zullen sterven aan de ziekte. Prostaatkanker is volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) de tweede belangrijkste oorzaak van kanker bij mannen over de hele wereld, na long- of bronchiale kanker. Huidkanker is de meest gediagnosticeerde kanker bij Amerikaanse mannen, volgens Cancer.org.

    Prostaatkanker treedt op als gevolg van een groei van de prostaat die is betrokken bij de productie en transport van zaadcellen. Wanneer een groei optreedt gaan de cellen zich sneller ontwikkelen. Tijdens deze ontwikkeling kunnen fouten of gebreken in het DNA optreden waardoor gemuteerde genen ontstaan.

    Erfelijke DNA maakt slechts ongeveer 5 tot 10 procent van prostaatkanker uit volgens The American Cancer Society, terwijl de overige gevallen waarschijnlijk worden veroorzaakt door omgevingsfactoren, met name een verhoging van bepaalde hormonen. Specifieke endocriene verstorende stoffen verhogen de hormoonspiegels die de ontwikkeling of progressie van prostaatkanker beïnvloeden.

    Prostaatkanker wordt direct gekoppeld aan endocriene verstoorders, zoals BPA.

    Lood, kwik, arseen, DDT, brandvertragers, dioxine en ftalaten zoals bisfenol A (BPA) zijn slechts een paar voorbeelden van endocriene verstoorders, ook wel bekend als 'hormoon mimickers. "

    Alhoewel prostaatkanker te behandelen is kan hij vaak verspreid agressief worden waardoor hij potentieel dodelijk kan zijn. Prostaatkanker is het hoogst in de ontwikkelde landen. Volgens een aantal experts is dit wijten aan de westerse voeding en levensstijl.

    Om deze theorie te testen onderzochten wetenschappers aan de universiteiten van Bristol, Cambridge en Oxford de eetgewoonten en levensstijl van meer dan 1.800 mannen tussen 50-69 met prostaatkanker en vergeleken die met meer dan 12.000 mannen vrij van kanker mannen.

    Gepubliceerd in het medische tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention is deze studie de eerste die een catalogus met prostaatkanker "dieet-index" publiceert. De voedingscomponenten selenium, calcium en lycopeen-rijke voedingsmiddelen leiden tot verminderde incidentie van prostaatkanker, volgens de Universiteit van Bristol.

    Voedingsmiddelen rijk aan lycopeen verminderen het risico op prostaatkanker.

    Mensen die een "optimale" hoeveelheid van de drie bovengenoemde voedingsbestanddelen verbruikten hadden een lager risico op prostaatkanker. Lycopeen is het rode pigment dat veel groenten en fruit hun rode kleur geeft. Het is een antioxidant verantwoordelijk voor de bestrijding van toxinen die schade veroorzaken aan DNA en cellen.

    Voedingsmiddelen rijk aan lycopeen zijn tomaten, watermeloen, grapefruit, asperges, kip, rode kool, wortelen en peterselie.

    Volgens de studie gaven tomaten en tomatensap alsmede gebakken bonen het grootste gezondheidsvoordeel met een 18 procent vermindering van het risico op prostaatkanker bij mannen die meer dan 10 porties per week aten.

    "Onze bevindingen suggereren dat tomaten belangrijk zijn bij de preventie van prostaatkanker. Echter, moet verder onderzoek worden uitgevoerd om onze bevindingen te bevestigen, met name door middel van proeven op mensen," aldus Vanessa Er, een onderzoeker bij de School of Social en Community Medicine aan de Universiteit van Bristol en Bristol Nutrition BRU.

    "Mannen zouden een breed scala aan groenten en fruit moeten eten om een gezond gewicht te behouden en actief te blijven," voegde ze eraan toe.

    Aanbevelingen op lichamelijke activiteit en lichaamsgewicht door instellingen voor kankerpreventie werden ook tijdens de studie onderzocht; alleen tips over de voedingsmiddelen speelden een rol in het verminderen van het risico op prostaatkanker.

    De onderzoekers concludeerden dat de aanbevelingen van het World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research onvoldoende waren, wat suggereert dat er extra dieetaanbevelingen moeten worden ontwikkeld.

    Het onderzoek werd gefinancierd door het National Institute for Health Research (NIHR) en werd uitgevoerd als onderdeel van deProtectT studie, die wordt gefinancierd door het NIHR Health Technology Assessment-programma, met als doel de beste behandelmethoden voor prostaatkanker te ontwikkelen.

    Momenteel zijn de experts niet zeker of operatie, radiotherapie en een zorgvuldige controle met inbegrip van regelmatige controles de beste methode is voor de behandeling van prostaatkanker.

    Oorspronkelijk artikel: "Tomatoes lower prostate cancer risk by one-fifth", Sunday, August 31, 2014 by: Julie Wilson, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/tomatoes.html   
    http://www.bris.ac.uk/social-community-medicine/people/project/1447   
    http://www.bristol.ac.uk/news/2014/august/tomatoes-prostate-cancer.html   
    http://www.cancer.gov/cancertopics/types/prostate   
    http://www.cancer.org/cancer/prostatecancer/detailedguide/prostate-cancer-key-statistics   
    http://www.cancer.org/cancer/prostatecancer/detailedguide/prostate-cancer-what-causes   
    http://www.cdc.gov/cancer/dcpc/data/men.htm   
    http://www.nbcnews.com/id/39102353/ns/health-cancer/t/top-deadliest-cancers-why-theres-no-cure/#.VBdGIeecNDR   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18524946   

    15-09-2014, 22:03 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:prostaatkanker, tomaren, lycopeen
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!