Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    28-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup en glyfosaat

    Monsanto wist 35 jaar geleden al dat de met glyfosaat behandelde planten kanker veroorzaakten.

    glyphosate

    (NaturalNews) Uit gegevens, onlangs aan het licht gekomen, waarin de toxiciteit van glyfosaat (Roundup) wordt beschreven, blijkt dat Monsanto net als de Environmental Protection Agency (EPA) meer dan 35 jaar geleden op de hoogte waren van de kankerverwekkende effecten van de best verkopende herbicide en er toch voor kozen om deze informatie niet bekend te maken.

    Zowel Monsanto als EPA wisten heel goed sedert 1981 dat glyfosaat, het actieve ingrediënt in Roundup herbicide, kanker veroorzaakte bij zoogdieren. Alhoewel eerdere studies uitgevoerd in de late jaren 1970 en de vroege jaren 1980  kankerverwekkende effecten van glyfosaat bij ratten, muizen en honden documenteren heeft Monsanto deze informatie begraven met de zegen van de EPA.

    Steunend op “handelsgeheimen” als een excuus om de resultaten van deze studies geheim te houden, heeft Monsanto en zijn cohort met succes de vruchten geplukt van gemanipuleer van de studie en ons wijsgemaakt dat glyfosaat veilig was.

    Volgens Sustainable Pulse, die de EPA memo's uit de vroege jaren 1980 aan het licht bracht, wees onderzoek uit dat glyfosaat aanzienlijke schade aan de nieren van ratten veroorzaakte. Dezelfde studies beschreven ook hyperplasie bij de ratten, een zeer vroeg staat in de vorming van tumoren.

    In 1981 drong EPA bij Monsanto aan op meer informatie alvorens een "NOEL", of "no observed adverse effect level," voor glyfosaat te geven. Maar minder dan een jaar later manipuleerde Monsanto de gegevens en overtuigde de EPA dat glyfosaat veilig was onder het mom dat de gegevens zelf 'bedrijfsgeheim waren.”

    "Het bewijs toont aan dat rond 1981 zowel Monsanto als EPA op de hoogte waren van kwaadaardige tumoren en pre-kanker omstandigheden bij proefdieren die werden gevoed met kleine doses van glyfosaat," zei Dr Brian John voor GM-Free Cymru.

    "Hoewel zorgen werden geuit door EPA commissies, werden deze problemen later onderdrukt door tegenstrijdig bewijs  aangebracht door Monsanto met het gebruik van historische controlegegevens van twijfelachtige kwaliteit. Geen van deze studies is beschikbaar voor onafhankelijk onderzoek. "

    Monsanto verborg glyfosaat gevaren door de graad van blootstelling aanzienlijk te verminderen bij de testen op muizen.

    Eén van de manieren waarop Monsanto de gevaren van glyfosaat minimaliseerde was door de hoeveelheid toegediende chemische stof te verminderen. Uit een recent onthulde EPA memo is bekend dat testratten in dezelfde studies plotseling slechts 1/100 van de hoeveelheid glyfosaat uit eerdere studies werd gegeven zonder uitleg.

    Een memo van EPA uit 1986 geeft toe dat dit een merkwaardige actie was van Monsanto, eraan toevoegend dat de gebruikte glyfosaat doses nergens in de buurt lagen van de "maximaal getolereerde dosis." Als de glyfosaat doses hetzelfde waren gebleven, “zouden tumoren kunnen zijn veroorzaakt", merkte de toenmalige Oncogeniteitsstudies Peer Review Committee op.

    "Het effect van glyfosaat op de endocriene weefsels zoals borst- en prostaatkanker, of zelfs placenta, is op zijn minst verstpreid en een verhoogde incidentie van endocriene neoplasie is waarschijnlijk te zien in National Statistics," voegde gepensioneerd academisch patholoog Dr. Stanley Ewen, en merkt op dat de associatie glyfosaat met pre-neoplastische veranderingen bij experimentele muizen nooit werden geopenbaard.

    De Glyfosaat Task Force ontkent de betrokkenheid van glyfosaat bij menselijke kwaadaardigheid, ondanks hun kennis van de vele meldingen van lymfomen en hypofyseadenomen bij proefdieren gedoseerd met glyfosaat."

    De tabaksindustrie, zoals u wellicht weet, herstelde nooit van zijn schandelijke erfenis van liegen tegen het publiek over de veiligheid van sigaretten. Maar Monsanto's massale cover-up van de kankerverwekkende effecten glyfosaat's neemt kwaad naar een geheel nieuw niveau, omdat de multinational niet alleen gelogen heeftn over de veiligheid van het herbicide, maar actief een federaal agentschap heeft gemanipuleerd belast met de bescherming van de volksgezondheid.

    Oorspronkelijk artikel:"Monsanto knew 35 years ago that iets glypohsate-soaked 'food' causes cancer", Thursday, May 14, 2015 by: Ethan A. Huff, staff writer.

     

    Bijlagen:
    http://sustainablepulse.com/2015/03/26/who-glyphosate-report-ends-thirty-year-cancer-cover-up/#.VZBAiGAZWTV   
    http://sustainablepulse.com/2015/04/09/monsanto-knew-of-glyphosate-cancer-link-35-years-ago/#.VZA_nGAZWTU   
    http://www.epa.gov/pesticides/chemicalsearch/chemical/foia/cleared-reviews/reviews/103601/103601-135.pdf   
    http://www.epa.gov/pesticides/chemicalsearch/chemical/foia/cleared-reviews/reviews/103601/103601-210.pdf   
    http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(15)70134-8/abstract   

    28-06-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:rounup, glyfosaat
    22-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curcumine tegen depressie

    Kurkuma behandelt depressie zonder bijwerkingen

    turmeric

    (NaturalNews) Elk jaar hebben miljoenen mensen af te rekenen met depressieve stoornissen. Ze kunnen familierelaties, werk of schoolprestaties en de algemene gezondheid beïnvloeden. Er zijn tegenwoordig veel medicijnen beschikbaar die beter zijn dan de eerste generatie antidepressiva, maar ze geven nog steeds een scala van bijwerkingen die veel mensen graag zouden willen vermijden.

    Er zijn echter natuurlijke opties om te helpen bij de behandeling van depressie, vooral als die licht tot matig van aard is. Een evenwichtige voeding, rust, regelmatige lichaamsbeweging en stress management kan al helpen bij deze aandoening. In  toenemende mate vinden onderzoekers dat depressie reageert op de behandeling met natuurlijke supplementen zoals curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma.

    Nieuwe mijlpaalstudie.
    Een mijlpaal studie over curcumine en de effecten ervan op depressie geeft nieuwe hoop en een betere kwaliteit van het leven. Een doorbraak voor degenen die lijden aan deze aandoening. Nieuw baanbrekend onderzoek besluit dat curcumine even effectief is als Prozac bij de behandeling van depressieve stoornissen echter zonder bijwerkingen en goed te verdragen door alle proefpatiënten. Dit betekent een klap voor de farmaceutische industrie, die jaarlijks maar liefst 12 miljard dollar winst opstrijkt uit de verkoop van antidepressiva die bijwerkingen geven en voor veel patiënten niet werken.

    Deze studie is belangrijk want ze was gerandomiseerd en gecontroleerd en geeft hoop dat natuurlijke therapieën een haalbare optie bieden voor deze aandoening. Onderzoekers denken dat de doeltreffendheid van curcumine voortvloeit uit het feit dat het monoamine oxidase kan remmen, een enzym gekoppeld aan depressie die men in hoge niveaus vindt in de hersenen. Het kan ook tegelijkertijd helpen het gehalte van serotonine en dopamine in de hersenen te verhogen, wat kan leiden tot een gevoel van rust en welzijn. De combinatie van deze is zeer interessant en de persone in deze studie die curcumine regelmatig gebruikten, rapporteerden significante vermindering van de emotionele symptomen.

    Effectief resultaat zonder bijwerkingen.
    Het vermogen van deze diep gouden specerij, zo gebruikelijk in Indiase curry's en gerechten, om depressie te behandelen en de dopamine- en serotonine niveaus te verhogen is uitzonderlijk.

    Eén van de beste dingen over curcumine is dat er tot op heden nog geen negatieve bijwerkingen gemeld zijn. Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden van de antidepressiva die slaapstoornissen, een toename van angst en zelfs ernstige problemen als schizofreen gedrag kunnen veroorzaken. Het is geen wonder, met problemen zoals deze, dat meer en meer patiënten op zoek zijn naar natuurlijke middelen.

    Dus bij elke vorm van depressieve stoornis contact opnemen met een natuurgeneeskundige of drogist en spreek over de mogelijkheid van het gebruik van kurkuma of curcumine suppletie voor de behandeling van deze aandoening. Deze studie toont aan dat er natuurlijke alternatieven beschikbaar zijn voor degenen die wensen om een depressie te behandelen zonder te moeten lijden onder de bijwerkingen van de reguliere geneesmiddelen.

    Oorspronkelijk artikel:”Turmeric treats depression without side effects”, Thursday, May 28, 2015 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.lef.org/Magazine/2014/6/A-New-Way-To-Manage-Depression-Without-Drugs/Page-01   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-to-use-turmeric-to-kill-cancer/   
    http://www.turmericforhealth.com/turmeric-benefits/can-turmeric-help-in-depression   

    22-06-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:curcuma, curcumine, depressie
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!