Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    28-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup en glyfosaat

    Monsanto wist 35 jaar geleden al dat de met glyfosaat behandelde planten kanker veroorzaakten.

    glyphosate

    (NaturalNews) Uit gegevens, onlangs aan het licht gekomen, waarin de toxiciteit van glyfosaat (Roundup) wordt beschreven, blijkt dat Monsanto net als de Environmental Protection Agency (EPA) meer dan 35 jaar geleden op de hoogte waren van de kankerverwekkende effecten van de best verkopende herbicide en er toch voor kozen om deze informatie niet bekend te maken.

    Zowel Monsanto als EPA wisten heel goed sedert 1981 dat glyfosaat, het actieve ingrediënt in Roundup herbicide, kanker veroorzaakte bij zoogdieren. Alhoewel eerdere studies uitgevoerd in de late jaren 1970 en de vroege jaren 1980  kankerverwekkende effecten van glyfosaat bij ratten, muizen en honden documenteren heeft Monsanto deze informatie begraven met de zegen van de EPA.

    Steunend op “handelsgeheimen” als een excuus om de resultaten van deze studies geheim te houden, heeft Monsanto en zijn cohort met succes de vruchten geplukt van gemanipuleer van de studie en ons wijsgemaakt dat glyfosaat veilig was.

    Volgens Sustainable Pulse, die de EPA memo's uit de vroege jaren 1980 aan het licht bracht, wees onderzoek uit dat glyfosaat aanzienlijke schade aan de nieren van ratten veroorzaakte. Dezelfde studies beschreven ook hyperplasie bij de ratten, een zeer vroeg staat in de vorming van tumoren.

    In 1981 drong EPA bij Monsanto aan op meer informatie alvorens een "NOEL", of "no observed adverse effect level," voor glyfosaat te geven. Maar minder dan een jaar later manipuleerde Monsanto de gegevens en overtuigde de EPA dat glyfosaat veilig was onder het mom dat de gegevens zelf 'bedrijfsgeheim waren.”

    "Het bewijs toont aan dat rond 1981 zowel Monsanto als EPA op de hoogte waren van kwaadaardige tumoren en pre-kanker omstandigheden bij proefdieren die werden gevoed met kleine doses van glyfosaat," zei Dr Brian John voor GM-Free Cymru.

    "Hoewel zorgen werden geuit door EPA commissies, werden deze problemen later onderdrukt door tegenstrijdig bewijs  aangebracht door Monsanto met het gebruik van historische controlegegevens van twijfelachtige kwaliteit. Geen van deze studies is beschikbaar voor onafhankelijk onderzoek. "

    Monsanto verborg glyfosaat gevaren door de graad van blootstelling aanzienlijk te verminderen bij de testen op muizen.

    Eén van de manieren waarop Monsanto de gevaren van glyfosaat minimaliseerde was door de hoeveelheid toegediende chemische stof te verminderen. Uit een recent onthulde EPA memo is bekend dat testratten in dezelfde studies plotseling slechts 1/100 van de hoeveelheid glyfosaat uit eerdere studies werd gegeven zonder uitleg.

    Een memo van EPA uit 1986 geeft toe dat dit een merkwaardige actie was van Monsanto, eraan toevoegend dat de gebruikte glyfosaat doses nergens in de buurt lagen van de "maximaal getolereerde dosis." Als de glyfosaat doses hetzelfde waren gebleven, “zouden tumoren kunnen zijn veroorzaakt", merkte de toenmalige Oncogeniteitsstudies Peer Review Committee op.

    "Het effect van glyfosaat op de endocriene weefsels zoals borst- en prostaatkanker, of zelfs placenta, is op zijn minst verstpreid en een verhoogde incidentie van endocriene neoplasie is waarschijnlijk te zien in National Statistics," voegde gepensioneerd academisch patholoog Dr. Stanley Ewen, en merkt op dat de associatie glyfosaat met pre-neoplastische veranderingen bij experimentele muizen nooit werden geopenbaard.

    De Glyfosaat Task Force ontkent de betrokkenheid van glyfosaat bij menselijke kwaadaardigheid, ondanks hun kennis van de vele meldingen van lymfomen en hypofyseadenomen bij proefdieren gedoseerd met glyfosaat."

    De tabaksindustrie, zoals u wellicht weet, herstelde nooit van zijn schandelijke erfenis van liegen tegen het publiek over de veiligheid van sigaretten. Maar Monsanto's massale cover-up van de kankerverwekkende effecten glyfosaat's neemt kwaad naar een geheel nieuw niveau, omdat de multinational niet alleen gelogen heeftn over de veiligheid van het herbicide, maar actief een federaal agentschap heeft gemanipuleerd belast met de bescherming van de volksgezondheid.

    Oorspronkelijk artikel:"Monsanto knew 35 years ago that iets glypohsate-soaked 'food' causes cancer", Thursday, May 14, 2015 by: Ethan A. Huff, staff writer.

     

    Bijlagen:
    http://sustainablepulse.com/2015/03/26/who-glyphosate-report-ends-thirty-year-cancer-cover-up/#.VZBAiGAZWTV   
    http://sustainablepulse.com/2015/04/09/monsanto-knew-of-glyphosate-cancer-link-35-years-ago/#.VZA_nGAZWTU   
    http://www.epa.gov/pesticides/chemicalsearch/chemical/foia/cleared-reviews/reviews/103601/103601-135.pdf   
    http://www.epa.gov/pesticides/chemicalsearch/chemical/foia/cleared-reviews/reviews/103601/103601-210.pdf   
    http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(15)70134-8/abstract   

    28-06-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:rounup, glyfosaat
    22-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curcumine tegen depressie

    Kurkuma behandelt depressie zonder bijwerkingen

    turmeric

    (NaturalNews) Elk jaar hebben miljoenen mensen af te rekenen met depressieve stoornissen. Ze kunnen familierelaties, werk of schoolprestaties en de algemene gezondheid beïnvloeden. Er zijn tegenwoordig veel medicijnen beschikbaar die beter zijn dan de eerste generatie antidepressiva, maar ze geven nog steeds een scala van bijwerkingen die veel mensen graag zouden willen vermijden.

    Er zijn echter natuurlijke opties om te helpen bij de behandeling van depressie, vooral als die licht tot matig van aard is. Een evenwichtige voeding, rust, regelmatige lichaamsbeweging en stress management kan al helpen bij deze aandoening. In  toenemende mate vinden onderzoekers dat depressie reageert op de behandeling met natuurlijke supplementen zoals curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma.

    Nieuwe mijlpaalstudie.
    Een mijlpaal studie over curcumine en de effecten ervan op depressie geeft nieuwe hoop en een betere kwaliteit van het leven. Een doorbraak voor degenen die lijden aan deze aandoening. Nieuw baanbrekend onderzoek besluit dat curcumine even effectief is als Prozac bij de behandeling van depressieve stoornissen echter zonder bijwerkingen en goed te verdragen door alle proefpatiënten. Dit betekent een klap voor de farmaceutische industrie, die jaarlijks maar liefst 12 miljard dollar winst opstrijkt uit de verkoop van antidepressiva die bijwerkingen geven en voor veel patiënten niet werken.

    Deze studie is belangrijk want ze was gerandomiseerd en gecontroleerd en geeft hoop dat natuurlijke therapieën een haalbare optie bieden voor deze aandoening. Onderzoekers denken dat de doeltreffendheid van curcumine voortvloeit uit het feit dat het monoamine oxidase kan remmen, een enzym gekoppeld aan depressie die men in hoge niveaus vindt in de hersenen. Het kan ook tegelijkertijd helpen het gehalte van serotonine en dopamine in de hersenen te verhogen, wat kan leiden tot een gevoel van rust en welzijn. De combinatie van deze is zeer interessant en de persone in deze studie die curcumine regelmatig gebruikten, rapporteerden significante vermindering van de emotionele symptomen.

    Effectief resultaat zonder bijwerkingen.
    Het vermogen van deze diep gouden specerij, zo gebruikelijk in Indiase curry's en gerechten, om depressie te behandelen en de dopamine- en serotonine niveaus te verhogen is uitzonderlijk.

    Eén van de beste dingen over curcumine is dat er tot op heden nog geen negatieve bijwerkingen gemeld zijn. Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden van de antidepressiva die slaapstoornissen, een toename van angst en zelfs ernstige problemen als schizofreen gedrag kunnen veroorzaken. Het is geen wonder, met problemen zoals deze, dat meer en meer patiënten op zoek zijn naar natuurlijke middelen.

    Dus bij elke vorm van depressieve stoornis contact opnemen met een natuurgeneeskundige of drogist en spreek over de mogelijkheid van het gebruik van kurkuma of curcumine suppletie voor de behandeling van deze aandoening. Deze studie toont aan dat er natuurlijke alternatieven beschikbaar zijn voor degenen die wensen om een depressie te behandelen zonder te moeten lijden onder de bijwerkingen van de reguliere geneesmiddelen.

    Oorspronkelijk artikel:”Turmeric treats depression without side effects”, Thursday, May 28, 2015 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.lef.org/Magazine/2014/6/A-New-Way-To-Manage-Depression-Without-Drugs/Page-01   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-to-use-turmeric-to-kill-cancer/   
    http://www.turmericforhealth.com/turmeric-benefits/can-turmeric-help-in-depression   

    22-06-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:curcuma, curcumine, depressie
    18-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugpijn

    Rugpijn: niet onnodig lijden.


    De meeste gevallen van rugpijn worden veroorzaakt door een slechte houding of slecht zitten.

    Het grootste deel van de dag achter een bureau of onderuit gezakt op een stoel is de zekerste manier om rugpijn te krijgen.

    Als u al last heeft van pijn in de rug, lees dan verder, je vindt er veel natuurlijke en effectieve oplossingen voor uw probleem.

    Zitten maakt dood.

    Veel zitten is een risicofactor voor het ontwikkelen van allerlei ziekten, van diabetes tot hart- en vaatziekten, zelfs als je veel sport!

    Als je het grootste deel van de dag doorbrengt met zitten, zoals ik, kan ik je niet genoeg aanmoedigen om elk uur een paar minuten te nemen om de de schade aan uw skelet, spieren, pezen en slagaders te beperken.

    Het absolute minimum is ten minste eens per uur opstaan, rond je stoel lopen en dan gaan zitten. Maar het is raadzaam om een beetje verder te gaan door het toepassen van de volgende oefeningen.

    Oefeningen die nodig zijn om het kantoorleven te overleven.

    Oefening 1: Terwijl je zit voorzichtig je hoofd kantelen naar de rechter schouder, vervolgens naar de linker schouder. Na 3 bewegingen weerszijden, 20 seconden volhouden aan elke kant.

    Oefening 2: Sta recht met de handen op uw bureau, kruis je rechterbeen over je linker dij, buig het linkerbeen niet te diep. Herhaal de beweging met je rechterbeen.

    Oefening 3: Spreid in staande positie uw benen op de breedte van uw schouders. Draai je voeten naar rechts en de heupen naar links; uw linkerarm in de lucht steken en met je rechterarm naar de grond reiken. Beweeg het hoofd van onder naar boven. Herhaal de beweging in de andere richting.

    Oefening 4: Buig je schouders naar voor, vervolgens naar achter en trek ze dan naar beneden. Doe deze beweging gedurende 20 tot 30 seconden.

    Oefening No. 5: Rechtstaan met de voeten bij elkaar, stap schuin naar rechts, dan doorzakken alsof je gaat zitten. Herhaal de beweging 10 tot 20 maal, herhaal aan de andere kant.

    Oefening 6: Met de handen op je bureau, een beetje verder uit elkaar dan je schouders, op en neer op je tenen, 10 keer.

    Oefening 7: Benen gespreid de breedte van je schouders, gaan zitten en terug opstaan 15-20 keer.

    Oefening 8: Rechtstaande je rechterhand op je bureau plaatsen en al je gewicht op je rechterbeen plaatsen. Leun naar voren en strek je linkerbeen recht achterkuit tot het bereiken van de horizontale positie, indien mogelijk. Herhaal de beweging 10 keer voor beide kanten.

    Oefening 9: Neem de pomppositie aan. Trek je rechterknie naar je rechterarm om uw elleboog te raken of arm, maak vervolgens dezelfde beweging met het linkerbeen en de linkerarm. Herhaal dit 20 keer snel.


    In de Japanse scholen leren de kinderen de ideale staande houding. Eens volwassen zullen ze, collectief in bedrijven,  blijven ontspanningsoefeningen doen, staand, zittend, liggend en diepe ademhalingsoefeningen.

    Thuis hebben 38% van de kinderen een slechte houding, met nadelige gevolgen voor de hele maatschappij, want rugpijn (onderrug) is de belangrijkste oorzaak van werkonderbreking.

    Oefening 10: Sta op en buig je lichaam zachtjes naar voor en vervolgens naar achter tot totale ontspanning houding. Je rug moet recht zijn, oren, schouders, heupen en enkels afgestemd op een denkbeeldige lijn over uw profiel. Kijk naar de hemel, zoals de mystici proberen om contact te maken met een verborgen werkelijkheid. Je ademhaling is gemakkelijker en dieper. Je duwt je buik naar voor elke keer dat je inademt.

    U bereikt de ideale staande positie wanneer al je spieren ontspannen zijn. Deze neutrale houding helpt ook letsels voorkomen. Het merendeel van de letsels van pezen, spieren, ligamenten en botten zijn asymmetrisch gespannen spieren. Elk gevoel van vermoeidheid verdwijnt, je energie komt terug, uw staat van bewustzijn verbetert.

    Deze oefening komt van Dr. Hertoghe.

    Ik kon met hem controleren hoe door een goede houding het mogelijk is om tientallen kilometers te lopen zonder moe te worden of pijn te ervaren en een marathon per week te lopen zonder intensieve training. Dr. Hertoghe vertelde hoe hij in staat was, op de leeftijd van 57, elke week een marathon te lopen en 6 km te zwemmen door gewoon zijn houding te veranderen.

    Je bent uiteraard niet verplicht om dat te doen. Maar stel je voor dat je jonger, sterker, optimistischer en creatiever wordt door simpelweg je houding aan te passen.

    Stelt u zich eens voor in staat te zijn om beter te slapen gewoon door te ontdekken de ideale positie in je bed.

    Forceer niet.

    Een goede houding is absoluut fundamenteel voor een goede gezondheid, en het minste wat we kunnen zeggen is dat de manier van leven in de geïndustrialiseerde landen niet langer die behoefte kan negeren.

    Ons lichaam is echt gemaakt om te wandelen, te kruipen, te klimmen, te springen en zich te strekken in alle richtingen, de hele dag door. Zo deden onze voorouders miljoenen jaren terug.

    Je spieren en gewrichten niet gebruiken helpt in eerste instantie om te rusten. Maar al snel reageert je lichaam met verstijving en pijnen omdat je niet genoeg beweegt.

    Let op, het doel is niet om je pezen en gewrichten zwaar te belasten, niet u te vermoeien of zelfs een beetje pijn te hebben. Het doel is gewoon om je lichaam te laten werken zoals het normaal zou werken als we geen auto's, geen supermarkten, geen computers, geen centrale verwarming of stromend water zouden hebben.

    Op zijn minst een paar momenten per dag ons lichaam laten werken moet onze bekommering zijn.

    Natuurlijke therapieën.

    Je merkt dat ik niet voeding of natuurlijke producten of zelfs de behandeling tegen rugpijn vernoem.

    De reden is dat deze strategieën pas op de tweede plaats komen. Het is onnodig iets te ondernemen indien je het "absolute minimum”, hierboven vermeld, niet doet.

    Bij ernstig pijnen of als de bovenstaande oefeningen niet genoeg zijn verwijs ik u naar:

    Een osteopaat of chiropractor. De chiropractici werken alleen op de rug. Dit zijn de toonaangevende specialisten van het skelet, en ze kennen de bewegingen en manipulaties die de pijn verlichten.

    Het beoefenen van bodybuilding, water aerobics, yoga of tai chi: elke discipline heeft zijn eigen logica en komt overeen met verschillende situaties en temperamenten. Ieder kan op zijn manier zijn rugpijnen verlichten.

    Fysiotherapie, massages en verschillende controlemethoden tegen stress zijn ook belangrijke manieren om rugpijn te beheersen.

    Lopen op blote voeten, in het bijzonder op een zachte ondergrond (gras) helpt om de houding in evenwicht te brengen en in de strijd tegen rugpijn.

    Voeding tegen rugpijn.

    De eerste stap van een voeding tegen rugpijn is om de inflammatoire voedingsmiddelen (koolhydraten met een hoge glycemische index, gefrituurd voedsel, voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-6 vetzuren) te beperken en de inname van anti-inflammatoire voedingsmiddelen te verhogen: groenten gekleurde vruchten, rijk aan antioxidanten, kleine vette vis rijk aan omega-3 vetzuren, koken op lage temperatuur, kruiden.

    Er is ook een grote verscheidenheid aan planten en voedingsstoffen die een anti-inflammatoire werking hebben. Sommige (specerijen, voedsel) kunnen direct worden geconsumeerd als zodanig. Anderen zijn te verkrijgen in de vorm van voedingssupplementen of het toepassen van crème vorm.

    Smeerwortel wordt traditioneel gebruikt tegen spier- en ligament pijnen. Recent onderzoek geeft aan dat de smeerwortel crème effectief is tegen rugpijn (onderrug), maar het mag niet langer worden gebruikt dan 10 dagen. Afgezien daarvan kan het gevaarlijk zijn voor de lever.

    Gember is een krachtig anti-ontstekingsmiddel. Verse gember is vooral effectief als je het toevoegt aan fruit of groentesap of als thee zet.

    Curcumine: een studie van patiënten met artrose meldde dat 200 mg curcumine per dag pijnen vermindert en de mobiliteit verhoogt. Het kruid heeft de eigenaardigheid ontstekingswegen te blokkeren door het verhinderen van de vorming van eiwitten die leiden tot zwelling en pijn.

    De Boswellia (wierook) is een plant die krachtige ontstekingsremmende stoffen bevat en zelfs kan worden gebruikt in gevallen van reumatoïde artritis. U vindt het in de handel onder de vorm van capsules of tabletten met een harsextract.

    Bromelaïne: is een enzym dat wordt gevonden in de steel van de ananas (niet in de eetbare portie), en dat ook een effectieve natuurlijke anti-inflammatoire werking heeft. U vindt het meestal onder de vorm van voedingssupplementen.

    Capsaïcine crème (chili) een crème die lokale pijn verlicht door het verwijderen van Substance P in de zenuwcellen, een chemische stof die pijnsignalen doorstuurt naar de hersenen.

    Onderschat niet het belang van deze producten die je kunt vinden in een goede natuurwinkel. De conventionele geneeskunde heeft geen goede oplossing tegen rugpijn: chirurgische ingrepen zijn zeer riskant en niet effectief. Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen en cortisone injecties kunnen niet worden gebruikt op lange termijn.

    Leven zonder pijn in de rug is mogelijk met een set van zachte maatregelen die effectief zijn als u ze combineert en opneemt in uw levensstijl.

    Oorspronkelijk artikel:"Mal de sos: ne souffrez pas inutilement", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature, Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19460762   

    18-06-2015, 21:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:rugpijn
    11-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge bloeddruk natuurlijk aanpakken

    Lagere bloeddruk met deze plantenextracten.

     

    blood pressure

    NaturalNews) Volgens Centers for Disease Control and Prevention (CDC) lijdt bijna één op de drie Amerikaanse volwassenen aan hoge bloeddruk. Dit is een groot probleem omdat deze mensen een hoger risico hebben op nog meer ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartaanvallen en beroertes en het wordt gezien als nummer één risicofactor voor fatale hartaanvallen. Hoewel er een aantal medicijnen beschikbaar zijn om te helpen bij de behandeling van hoge bloeddruk hebben zij allemaal ongewenste bijwerkingen, variërend van de milde (duizeligheid bij staan) tot ernstige (blijvende nierschade).

    Er zijn echter natuurlijke opties om mensen met hoge bloeddruk te behandelen. Extracten van sommige planten zijn zeer nuttig om de bloeddruk te normaliseren.

    Extract van olijfblad.

    Extract van olijfbladen bevat de verbindingen secoiridoid glycosiden. Deze reageren in het lichaam met het angiotensine converterend enzym (ACE), waardoor de angiotensine niet de mogelijkheid krijgt om de bloedvaten te vernauwen en het resultaat is bredere bloedvaten en bloeddrukverlaging. Kortom de extracten werken net als de voorgeschreven geneesmiddelen uit de groep ACE-remmers maar zij kunnen ook de cholesterol verminderen. Uit een studie waarbij de deelnemers olijfbladextracten namen bleek na acht weken de systolische bloeddruk (het bovenste getal) 13 mm Hg en de diastolische bloeddruk (het laagste nummer) 3 mm Hg te bedragen.

    Selderijzaad extract.

    Selderijzaad extract is een andere natuurlijke manier om de bloeddruk te verlagen; het werkt net als de groep geneesmiddelen van calciumantagonisten. Deze werken anders dan ACE remmers en zijn betrouwbaarder om de bloeddruk te verlagen door het dilateren (verbreden) van de slagaders. Volgens klinische proeven zijn er geen ernstige bijwerkingen van dit extract. Patiënten met milde tot matige hoge bloeddruk namen gemiddeld een dosering van 75 mg van het extract elke dag; aan het einde van de studie, daalden zowel de systolische als de diastolische bloeddruk met ongeveer acht punten.

    Knoflookextract.

    Het is niet verwonderlijk dat knoflook, al lang bekend om zijn positieve effecten op het hart, eveneens een betrouwbare hulp is om de bloeddruk te regelen. Een klinisch onderzoek volgde  patiënten bij wie de bloeddruk ongecontroleerd werd behandeld en vondt dat na het gebruik van knoflookextract supplementen op het einde van 12 weken de deelnemers evenveel verbetering vertoonden als verwacht met de klassieke geneesmiddelen.

    Tot slot, alvorens een traditionele behandeling voor de bloeddruk te riskeren met de ongewenste bijwerkingen is overleg met een natuurgeneeskundige arts of therapeut, op de hoogte van boververnoemde middelen, aangewezen. Het kan de cardiale gezondheid verbeteren zonder onbedoelde gevolgen, zoals schade aan de nieren of andere ernstige complicaties.

    Oorspronkelijk artikel:"Lower blood pressure with these common plant extracts", Wednesday, May 27, 2015 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Bijlagen:
    http://naturalmedicinejournal.com/journal/2011-01/aged-garlic-extract-lowers-blood-pressure   
    http://www.greenmedinfo.com/blog/celery-seed-extract-lowers-high-blood-pressure-human-study   
    http://www.lef.org/magazine/2013/6/Unexpected-Benefits-of-Olive-Leaf-Extract/Page-01   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/15-how-to-lower-your-blood-pressure-quickly-and-naturally/   

    11-06-2015, 22:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:bloeddruk, plantenextracten
    02-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte slaap en dementie

    Slecht slapen en een laag zuurstofgehalte in het bloed gekoppeld aan hersenafwijkingen geassocieerd met dementie.

    (NaturalNews) Voortdurend gestresseerd over iets met een slechte nachtrust tot gevolg. Laat TV kijken. Mensen zouden deze slechte gewoontes moeten herbekijken want de gezondheid van hun hersenen hangt er vanaf. Wat nog belangrijker is, degenen die lijden aan een slechte gezondheid door slecht slapen hebben er alle belang bij aandacht te besteden aan de nieuwste bevindingen.

    Het blijkt dat ouderen die gebrek hebben aan slaap veranderingen in de hersenen ontwikkelen die dicht liggen bij deze gevonden bij dementerenden. De bevinding werd ontdekt door onderzoekers van de Veterans Administration in Hawaï die 167 mannen slaaptesten deden ondergaan. Autopsies na hun overlijkden zochten naar micro infarcten of veranderingen in het hersenweefsel, die vaker voorkwamen bij mensen met slechte slaapgewoonten vanwege emfyseem of slaapapneu. Men ontdekte dat de personen met dergelijke hersenweefselveranderingen lagere zuurstofniveaus in het bloed hadden, iets wat typisch is bij de ontwikkeling van dementie.

    Lage zuurstofniveaus in het bloed tijdens de slaap gekoppeld aan hersenafwijkingen.

    De bevindingen zijn gebaseerd op onderzoek van groepen mensen die tijdens hun slaap zuurstofniveaus in hun bloed hadden lager dan normaal. Uiteindelijk bleek dat degenen die tussen 71 en 99 procent van hun slaap een laag zuurstofgehalte hadden bijna vier keer zoveel kans hebben op hersenbeschadiging.

    "Deze bevindingen suggereren dat laag zuurstofgehalte in het bloed en minder diepe slaap meewerken aan processen die leiden tot cognitieve achteruitgang en dementie," zei studie auteur Rebecca P. Gelber, MD, DrPH, van de VA Pacific Islands Health Care System en de Pacific Health Research and Education Institute in Honolulu, Hawaii.

    Terwijl ze eraan toevoegt dat aanvullend onderzoek noodzakelijk is om het verband tussen diepe slaap, lage bloed zuurstof niveaus en hersenfunctie te verkennen met betrekking tot het risico op dementie. Het is belangrijk erop te wijzen dat diepe slaap van essentieel belang is als het gaat om de verwerking van nieuwe herinneringen en het onthouden van feitelijke gegevens. 

    De bevindingen werden gepubliceerd in Neurologie ®, het medisch tijdschrift van de American Academy of Neurology. Het artikel geeft de details van het onderzoek, met inbegrip van de lengte van de slaaptijd, zuurstofverzadiging en apneu onder Japanse Amerikaanse mannen in Honolulu, Hawaii.

    Oorzaken van lage bloed zuurstof niveaus, beste voedingsmiddelen om levels te verbeteren

    Volgens experten zijn de oorzaken van laag zuurstofgehalte in het bloed van chronische obstructieve longziekte (COPD), emfyseem en bloedarmoede tot acute respiratory distress syndrome (ARDS), longfibrose en aangeboren hartziekten.

    Om het zuurstofgehalte in het bloed op te krikken is het aangeraden om een dieet te volgen rijk aan vezels en natrium en weinig vetten, samen met veel fruit en groenten die rijk zijn, aan kalium, magnesium en vitamine C. Bananen en bladgroenten zijn gezonde keuzes.

    Oorspronkelijk artikel:"Poor sleep, low blood oxygen levels linked to brain abnormalities associated with dementia", by Antonia, Tuesday May 26, 2015, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.livestrong.com/article/112012-causes-low-blood-oxygen-levels/   
    http://www.livestrong.com/article/344130-foods-to-increase-the-oxygen-in-the-blood/   
    https://www.aan.com/PressRoom/Home/PressRelease/1326   

    02-06-2015, 11:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:slaap, dementie, zuurstof
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico op darmkanker verminderen.

    Hoog risico op darmkanker veroorzaakt door westers dieet kan worden teruggedraaid met gezonde, vezelrijke diëten.

    cancer


    (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Pittsburgh en het Imperial College London en gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications, kan het overschakelen van een westers dieet met veel vlees en vet op een dieet rijk aan groenten en bonen het risico op darmkanker verminderen in slechts twee weken. Darmkanker is de tweede meest voorkomende oorzaak van overlijden aan kanker in de rijke landen.

    Het onderzoek vergeleek stedelijke Afro-Amerikaanse inwoners van Pittsburgh met die van het platteland van Zuid-Afrikaanse dorpelingen op gebied van voedingspatroon en darmkanker. De onderzoekers gaven de twee groepen wisselende diëten gedurende  twee weken, met schokkende resultaten.

    Verschillende diëten leiden tot verschillende darmbacterien.

    Eerdere studies hebben aangetoond dat er een sterk verband is tussen voeding en darmkanker; vlees en vooral rood en bewerkt vlees verhogen het risico terwijl vezels het risico verminderen. De onderzoekers vertrokken van de hypothese dat verschillen in het voedingspatroon de voornaamste oorzaak is dat het risico op darmkanker 100 keer hoger is onder Afro-Amerikanen dan bij bewoners van het platteland in Afrika.

    De onderzoekers rekruteerden 20 Afro-Amerikanen uit Pittsburgh en 20 landelijke bewoners van KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Bij het analyseren van de voeding van de twee groepen vonden zij dat de Afro-Amerikanen veel minder vezels aten dan de Zuid-Afrikanen die twee tot drie keer zo veel vet en dierlijke eiwitten aten.

    Toen ze de darmmicroben bemonsterden van de twee groepen vonden zij dat de Afro-Amerikanen veel hogere niveaus van bacteriën hadden die de galzuren (geproduceerd door het lichaam om vet voedsel te helpen verteren) afbraken, terwijl de Zuid-Afrikanen veel hogere niveaus van bacteriën hadden die de koolhydraten helpen afbreken en die het chemisch butyraat produceren (waarvan is aangetoond het risico op kanker te verlagen).

    Bij 9 van de 20 Afrikaanse Amerikanen ontdekte men langs colonoscopie poliepen, en niet één enkele poliep bij de Zuid-Afrikanen. Poliepen zijn een risico op darmkanker aangezien zij zich soms kunnen ontwikkelen tot kwaadaardige tumoren.

    Wijzigingen zijn "verrassend", "verbazingwekkend"

    De onderzoekers voedden de deelnemers vervolgens gedurende twee weken met gecontroleerde diëten. De Afro-Amerikanen werden gevoed met een traditioneel landelijk Zuid-Afrikaans  dieet van consistente en vezelrijke voedingsmiddelen zoals bonensoep, graanbeignets, vistaco's en verse mango. De Zuid-Afrikanen werden gevoed een hoog-vet, hoog-eiwit, laag-vezelig westers dieet bestaande uit hamburgers, frietjes, gebakken aardappelen en worst.

    Aan het einde van de operatie waren ontsteking en andere biologische markers van darmkanker significant verminderd bij de Afro-Amerikanen, terwijl markers voor kankerrisico toegenomen waren bij in de Zuid Afrikanen.

    "We waren verbaasd over de invloed van deze verandering", zei hoofdonderzoeker Stephen O'Keefe. "We dachten enkele verschillen te vinden maar het totale beeld was helemaal  onverwacht."

    De onderzoekers vonden ook dat in de loop van de twee weken de darmflora van de deelnemers drastisch was veranderd. Bij de Afro-Amerikanen leidde dit tot 2,5-voudige toename van de butyraat niveaus in tegenstelling met de Zuid-Afrikanen bij wie de butyraat niveaus afnamen met 50 procent en de galbestrijdende bacteriën waren vermeerderd.

    Wetenschappers bleven tot nu toe onzeker over hoe voedingsvezels die de dikke darm onverteerd bereiken het risico op kanker kunnen beïnvloeden. De nieuwe studie suggereert dat dit gedeeltelijk komt door het veranderen van de samenstelling van de darmflora.

    “Verrassend voor mij is hoe de bacteriën het metabolisme en het risico op kanker kunnen beïnvloeden in slechts twee weken van dieetverandering," zei senior mede-auteur Jeremy Nicholson. "Het betekent voor mij dat voeding en milieu en microbiële genen waarschijnlijk veel belangrijker zijn bij het risico op darmkanker dan individuële genen van het individu."

    Oorspronkelijk artikel:"High colon cancer risk caused by Western junk food can be reversed with healthy, high-fiber diets, study proves" Wednesday May 6, 2015, by David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.nature.com/articles/ncomms7342.epdf?referrer_access_token=AnhypJF-VE7NUPdCH7uxJ9RgN0jAjWel9jnR3ZoTv0PGvowOInK6Lou9N9ZRCqlh5AW4X3SFrORbxSsdASfqfutH2Gkq9chUYG15cbuNJWdcFkwXRhXeFnBs09vNkksqfrC8OrTMp9lYbqiivkp3GirrepLAl8TPtHWu8eXBY-nOKlXKf1mWOwkhAt   
    http://www.reuters.com/article/2015/04/28/us-health-cancer-colon-idUSKBN0NJ1TR20150428   
    http://www.theguardian.com/science/2015/apr/28/bowel-cancer-risk-may-be-reduced-by-rural-african-diet-study-finds   

    18-05-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:darmkanker, vezels, dieet
    05-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superfood tegen zware metalen.

    Een superfood dat kwik absorbeert.

    Als je regelmatig vis en zeevruchten eet vind je hier een eenvoudige strategie die u kan interesseren.

    Het betref de alg chlorella die het vermogen heeft zich te binden aan kwik (en andere zware metalen zoals lood, cadmium, etc.);

    Chlorella is te koop in eenvoudige capsules.

    Wanneer ja angst hebt om zware metalen binnen te krijgen langs je maaltijd volstaat het gewoon een capsule chlorella ite nemen het midden of aan het einde van uw maaltijd te nemen.

    De chlorella zal direct in je maag kwik en andere zware metalen aan zich binden voordat ze worden opgenomen in je darmen en zal langs de normale intestinale weg je lichaam verlaten.

    Het is een eenvoudige, gemakkelijke en goedkope manier om de opbouw van zware metalen in je lichaam te voorkomen. En het bespaart jezelf een echte 'chelatietherapie' waarvan de gezondheidsnadelen en kosten niet onbelangrijk zijn.

    Waarom bevatten vis en schelpdieren kwik?

    In aquatische systemen, reageert elementaire kwik om een giftige organische verbinding te vormen nl. het methylkwik (MeHg). Aanwezig bij lage concentraties in zeewater of sedimenten, concentreert de methylkwik zich en hoopt zich op in de weefsels van levende organismen in de hele voedselketen:  "bioaccumulatie". We vinden dat dan terug bij de roofdieren uit de hogere niveaus van de voedselketen, zoals de meeste van de grote vissen die we eten: tonijn, haai, snoek, zwaardvis.

    Schelpdieren, mosselen, oesters, coquilles St. Jacques en kreeften filteren voortdurend het zeewater en behouden zo in hun weefsels een deel van de metalen die er van nature in zitten of er door de mens werden ingebracht.

    Dit betekent niet dat we moeten stoppen met het eten van zeevruchten. Integendeel, ondanks de zware metalen hebben verscheidene wetenschappelijke studies aangetoond dat ze zeer gunstig zijn voor de gezondheid. Zij bieden goede eiwitten en omega-3. Het eten van vis tweemaal per week vermindert het risico op depressie bij vrouwen met 25%.

    Neem echter bij elke maaltijd van zeevruchten eenvoudig een capsule chlorella om de opname van mogelijke zware metalen sterk te verminderen.

    Waarom mag je niet toestaan dat kwik zich ophoopt in je lichaam?

    Kwik is een zwaar metaal. Het is schadelijk voor het zenuwstelsel. Maar als het in je lichaam komt (via het maag-darmkanaal of via de huid), zet het zich vast in het vetweefsel (vet) - met inbegrip van de hersenen die uit 80% vet bestaan.

    Het heeft verder schadelijke effecten door het blokkeren van onze enzymen, en veroorzaakt neurologische problemen. Het is vooral gevaarlijk op de foetale hersenen en is onlangs in verband gebracht met hyperactiviteit.

    Dit is een nadeel dat alleen maar erger zal worden in de komende jaren als gevolg van verhoogde verontreinigende stoffen in de zeeën en oceanen.

    We moeten echter voorzichtig zijn (zoals altijd) met alle catastrofisme. Veel internet goeroes overdrijven de ernst en vooral de frekwentie van kwikvergiftiging. Deze zijn meestal dezelfde mensen die vervolgens een chelatietherapie protocol adviseren (verwijdering van zware metalen) op basis van kruiden en natuurlijke producten; in de praktijk echter niet effectief voor dit probleem.

    Een echte kwikvergiftiging is ernstig en veel zeldzamer dan we denken. Omdat het zeldzaam is, is zo’n vergiftiging ook moeilijk te diagnosticeren door artsen.

    Chelatietherapie (verwijderen van zware metalen) is effectief tegen hart- en vaatziekten.

    Het is wetenschappelijk bewezen dat chelatietherapie leidt tot voordelen voor de gezondheid, vooral tegen hart- en vaatziekten.

    Op een conferentie georganiseerd door de American College of Cardiology in San Francisco, presenteerden onderzoekers de resultaten van een onderzoek op 1700 mensen, waarbij chelatie van zware metalen aanzienlijk de gezondheid verbeterde van degenen die al een cardiovasculair voorval hadden meegemaakt. De studieleider, Dr. Lamas, vertelde op de conferentie: "We hebben onze mening over de twijfelachtige alternatieve therapie moeten omdraaien naar een echte wetenschap met verbazingwekkende resultaten. "

    Maar deze chelatie protocols vereisen het gebruik van chemische moleculen voor het vastleggen van de kwik. Maar deze moleculen verwijderen ook voedingsstoffen. Dat is de reden waarom wij altijd chelatietherapie moeten begeleiden met het nemen van multivitaminen en mineralen.

    In het hierboven aangehaald onderzoek zagen de personen die chelatie hadden ondergaan hun risico op een nieuwe cardiovasculaire gebeurtenis verlagen met 26%).

    Maar in elk geval, het ideale is om zo’n behandeling te voorkomen.

    Als iemand daadwerkelijk vergiftigd is met kwik en dat zijn gezondheid zeer slecht is, kan een verwijderingsprotocol, dat plotseling een aanzienlijke hoeveelheid in het lichaam geïsoleerde kwikmoleculen vrijmaakt die het lichaam geïsoleerd en ingekapseld onschadelijk had gemaakt ..? gevaarlijk zijn.

    Daarom is de benadering die ik aanbeveel niet de brutale aanpak van chelatietherapie maar de veilige manier om je binnen enkele dagen of weken vrij te maken van al uw zware metalen.

    Elimineer op tijd de zware metalen voorzichtig uit je lichaam.

    Ons lichaam bezit een natuurlijke molecule om kwik te verwijderen. Maar het proces is traag en wordt bemoeilijkt door de voortdurende opstapeling van nieuwe verontreinigingen. Vandaar de noodzaak om uw inname van zware metalen te beperken wanneer je kunt.

    Dit is waarom ik adviseer om regelmatig chlorella te nemen, een alg die het vermogen heeft om zich te binden aan zware metalen in uw dieet. Hierdoor geef je uw lichaam de mogelijkheid zich vrij te maken van zware metalen.

    De hoeveelheid chlorella aanbevolen om het fenomeen te optimaliseren is 4 gram, elke keer dat je eet vis of zeevruchten.

    Wees kritisch bij het kiezen van uw chlorella.

    Aandacht is geboden voor de herkomst van chlorella waarborgen, omdat, aangezien het zware metalen en verontreinigende stoffen aantrekt, gemakkelijk besmet kan zijn. Het is een plant die zowel de planeet als ons lichaam kan reinigen, dus moet het worden geteeld en verpakt volgens de hoogste zuiverheidsnormen.

    Zorg er bijgevolg voor chlorella te kopen bij een vertrouwde verkoper die ermee instemt om technische analyses voor te leggen over de afwezigheid van verontreinigende stoffen.

    Stel deze vragen aan het bedrijf dat u voorziet van chlorella:

    Hoe vaak gebeuren de analyses op monsters?

    Vraag naar van de naleving van de productievoorwaarden volgens de biologische landbouw?

    Wordt de chlorella gekweekt in natuurlijke of kunstmatige bassins (dit zijn makkelijker te controleren)?

    Controleert de producent op de verontreiniging door zware metalen?

    Extra voordelen.

    De voordelen van chlorella zijn niet beperkt tot zijn binding van zware metalen.

    Het is inderdaad een plant van uitzonderlijke voedingswaarde. Na de laatste oorlog heeft men zelfs gedacht dat het de problemen van de voedseltekorten zou kunnen oplossen, maar de productie ervan vergt te veel zorg en de alg is daarom te duur om te dienen als een hoofdvoedsel.

    Chlorella bevat 60% eiwit en alle essentiële aminozuren, waardoor het een uitstekend voedingsmiddel is voor vegetariërs. Bovendien is het rijk aan B-vitaminen, GABA (voor morale), foliumzuur, vitamine B12 en ijzer.

    De voordelen voor de gezondheid zijn talrijk. Het is effectief tegen fibromyalgie, bij hoge bloeddruk en zou preventief tegen kanker werken volgens studies op dieren.

    Oorspronkelijk artikel:”Le superaliment qui vous débarasse du mercure”, Jean-Marc Dupuis, Néo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Avril 30, 2015.

    Bijlagen:
    http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1377487   
    http://www.lanutrition.fr/les-news/la-chelation-des-metaux-lourds-est-efficace-contre-les-maladies-cardiovasculaires.html   
    http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=chlorelle   

    05-05-2015, 23:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:chlorella, zware metalen, ontgifting
    17-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superfoods

    Probeer deze 9 smaakvolle superfoods om uw gezondheid te verbeteren.

    health

    Dinsdag, april 14, 2015 by: Daniel Barker
    Tags: superfoods, gezond voedsel, vruchten en zaden


    (NaturalNews) Er is geen specifieke technische definitie voor de term 'superfood', een woord dat u ongetwijfeld tegenkomt als het gaat om gezondheidstrends. Over het algemeen wordt van superfoods verondersteld een ongewoon hoge voedingswaarde of voordelen voor de gezondheid te hebben; veel fruit, groenten en zaden passen in deze definitie omdat ze vol voedingsstoffen zitten die de gezondheid ten goede komen.

    Linda Milo Ohr, die betrokken is bij het Institute of Food Technologists, heeft een lijst opgemaakt van negen voedingsmiddelen die u kunt gebruiken om uw algemene gezondheid te ondersteunen. Ze legt uit dat deze voedingsmiddelen "voordelen voor de gezondheid bieden die verder gaan dan hun nutritionele profielen," waardoor het belangrijk is deze regelmatig te consumeren.

    1. Chia zaden

    Rijk aan omega-3 vetzuren zijn chiazaden ook een goede bron van calcium, antioxidanten, vitamines en mineralen. Gemalen chiazaad geeft meer voedingswaarde dan het ganse zaad en kan gebruikt worden in veel kant-en-klare mixen.

    2. Lijnzaad

    Een ander bekend superzaad is lijnzaad dat omega-3 vetzuren, antioxidanten en vezels verschaft.

    Lijnzaad bevat ook fyto-oestrogenen die de cardiovasculaire functies kunnen verbeteren. Studies hebben ook aangetoond dat lijnzaad het cholesterolgehalte kan verlagen.

    3. Zonnebloempitten

    De populaire zonnebloemzaden worden gebruikt in smaakvolle snacks en leveren tal van voordelen voor de gezondheid.

    Ze bevatten enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, vezels, eiwitten en antioxidanten. Ze bevatten ook fytochemicaliën die het immuunsysteem ondersteunen en  wordenzelfs ingezet om kanker te bestrijden.

    4. Pompoenpitten

    Pompoenpitten zijn ook een lekker hapje en een leuke toevoeging aan salades. Men kan ze roosteren of toasten of kant en klaar kopen. Echter om er de meeste voordelen uit te halen is het gezondst om ze rauw te eten.

    Deze super zaden bevat eiwitten, vezels en veel mineralen, zoals magnesium, mangaan en fosfor.

    5. Bosbessen

    Bosbessen zijn een rijke bron van antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen. Daar zij antiverouderings en kankerbestrijdende eigenschappen hebben, zijn bosbessen één van de meest populaire superbessen geworden. Er werd ook aangetoond dat zij de bloeddruk verlagen en arteriële stijfheid verlichten.

    Volgens Tom Payne, specialist van de U.S. Highbush Blueberry Council (USHBC) in Folsom, Californië, "Zien consumenten bosbessen als een toegevoegde waarde voor de gezondheid van het hart, bij antiverouderingseigenschappen, bij preventie van kanker, bij verbeterd gezichtsvermogen en beter geheugen. "

    6. Acai bessen

    Deze super bessen worden steeds populairder, en om veel goede redenen.

    Acai bessen zijn vergelijkbaar met olijfolie in termen van vetzuurverhouding en ze zijn een zeer goede bron van anthocyanen, die voordelen bieden variërend van de bestrijding van ontstekingen en het verbeteren van het geheugen tot het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het remmen van de groei van kankercellen.

    7. Krieken

    Naast hun hoge antioxidant en anthocyaninegehalte zijn krieken ook een krachtig anti-ontstekingsmiddel.

    Bij testen op een groep fietsers, bleek een concentraat van krieken gunstig effect te hebben op het verminderen van ontstekingen veroorzaakt door het fietsen. Er werd ook aangetoond dat hun herstel versneld verliep.

    8. Cranberries

    Naast de welbekende werking op de urinewegen hebben veenbessen ook antimicrobiële en anti-ontstekingseigenschappen. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten en hebben een gunstig effect op de cardiovasculaire en orale gezondheid.

    9. Avocado's

    Avocado's zijn een fantastisch veelzijdig voedsel met veel smaak en veel voordelen voor de gezondheid.

    Dit superfruit (ja, het is een vrucht) bevat een hoge hoeveelheid van "goede" vetten (enkelvoudig onverzadigde vetten) die kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en behoud van een goede gezondheid van het hart.

    Dit zijn slechts een paar van de vruchten en zaden die in aanmerking komen als superfoods. Het eten van een breed scala van deze vruchten en zaden is belangrijk voor de algehele balans.

    Het is een goed idee om op zijn minst een paar van de hierboven genoemde voedingsstoffen in uw dieet op te nemen  voor een betere gezonl sdheid.

    Oorspronkelijk artikel:"Try these 9 flavorful superfoods to improve health", Tuesday, April 14, 2015 by: Daniel Barker, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.healthdiaries.com/eatthis/9-health-benefits-of-anthocyanins.html   
    http://www.newswise.com/articles/9-superfruits-and-super-seeds-you-should-add-to-your-diet   

    17-04-2015, 10:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:superfoods,
    06-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D2

    Vitamine D2 ledigt onze reserves aan vitamine D3.

    Als men vitamine D2 neemt vermindert de vitamine D-spiegel in het bloed, zodat je het tegenovergestelde resultaat krijgt van het gewenste effect.

    Dit verrassend feit werd ontdekt door Noorse onderzoekers. Zij vonden dat patiënten aan wie 2000 IU vitamine D2 per dag werd gegeven, hun vitamine D (vitamine D3) niveau met meer dan 50% deed dalen binnen de acht weken. Degenen die 2000 IU vitamine D3 per dag kregen zagen hun vitamine D niveau verdubbelen binnen dezelfde periode.

    Vitamine D2 komt in het bloed en verdwijnt.

    Vitamine D2, ook wel ergocalciferol genoemd, is structureel analoog aan vitamine D3. Het verschil is dat het alleen aanwezig is in planten, schimmels en vooral in gisten.

    Studies over vitamine D2 toonden unaniem aan dat vitamine D2 in het bloed komt maar de vitamine D-spiegel in het bloed slechts lichtjes doet stijgen, de helft van wat dezelfde hoeveelheid vitamine D3 doet.

    Dit betekent dat een groot deel van de vitamine D2 verdwijnt. Dus het is tijd en geld verspild.

    Vitamine D1 bestaat niet.

    Er zijn verschillende vormen van vitamine D: D2, D3, D4, D5, D6, D7.

    Vitamine D1daarentegen bestaat niet. Oorspronkelijk was het bedoeld als een stof die overeen kwam met een mengsel van vitamine D2 en een verbinding die geen biologische activiteit heeft gekend nl. lumisterol.

    Andere vormen van vitamine D komen overeen met derivaten van sterolen in dierlijk metabolisme. Sterolen zijn een soort vet.

    Maar de actieve vorm van vitamine D is vitamine D3 met zijn fysiologische voordelen tegen kanker, autoimmuunziekten en  inflammatoire darmziekte. Vitamine D3 beschermt ook tegen het risico van fracturen.

    Vermijd Uvedose!

    Veel artsen schrijven nog steeds één of twee ampules Uvedose voor in de winter. Deze bevatten 100 000 IE vitamine D3, maar het effect is brutaal. Het vitamine D-niveau stijgt en valt dan fors naar beneden na 3 weken. Een Amerikaanse studie wees uit dat het percentage na 28 dagen zelfs nog lager lag dan het initieel niveau.

    Kleine dagelijkse doseringen genieten de  voorkeur. Neem 1500 tot 4000 IU per dag vitamine D3 en je bekomt het effect van een matig direct zonlicht.

    Bovendien bevat Uvedose twijfelachtige componenten zoals buthylhydroxytoluène (E321), een mogelijk carcinogeen conserveermiddel en saccharine, een zoetstof die sinds 1977 verboden is in Canada.

    Gevaarlijk of niet, deze stoffen verdienen geen plaats in een voedingssupplement van vitamine D.

    Geen risico op overdosering.

    4000 IE per dag is 20 keer de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine D.

    Toch loop je absoluut geen risico op overdosis, zelfs als u veel in de zon zit (stralen van de zon op de huid veroorzaken natuurlijke aanmaak van vitamine D).

    Inderdaad, ons lichaam heeft een zeer effectief regulerend mechanisme. Het stopt de productie van vitamine D wanneer het genoeg heeft gehad.

    Bijwerkingen geassocieerd met overmatige vitamine D manifesteren zich pas na het nemen van 40.000 IE, tien keer meer per dag gedurende vele maanden.

    Echter, het risico van een tekort vitamine D is is reëel als je geen voedingssupplementen neemt.

    Een beetje meer vitamine D geeft veel minder risico op ziekte. Elke kleine toename van vitamine D in de bloedspiegel helpt om het risico op de meest verschillende ziekten sterk verminderen.

    Bij een tekort (minder dan 10 ng/ml), dat optreedt bij mensen die weinig buiten komen of zich geheel bedekken heeft de aanvoer van vitamine D de hieronder geïlustreerde gevolgen:

    . met een gehalte van 30 ng/ml wordt het risico van astma verminderd met 63%;

    . met een gehalte van 32 ng/ml wordt het risico van myocardiaal infarct verminderd met 50%;

    . met een gehalte van 35 ng/ml wordt het risico op hoge bloeddruk verlaagd met 78% en dat van seizoensgriep verminderd met 83%;

    . met een niveau van 40 ng/ml wordt het risico op vermoeidheidsbreuken verminderd met 50%;

    . met een niveau van 45 ng/ml vermindert het risico op osteoporose en fracturen met 50%;

    . met een gehalte van 50 ng/ml vermindert het risico op type 1 diabetes met 71%;

    . met een gehalte van 65 ng/ml vermindert het risico op borstkanker met 83%;

    . met een niveau van 70 ng/ml wordt het risico op darmkanker met 80% verminderd;

    . met een iets hoger gehalte tot 70 ng/ml vermindert het risico op MS risico met 80%;

    . met een niveau van 75 ng/ml was er een afname van 50% van het risico op leukemie, 65% van het risico op alvleesklierkanker, 66% van het risico op blaaskanker, 67% van het risico op kanker van het endometrium en 75% op het risico van borstkanker !!

    Raadgeving.

    De gruwelijke vormen van kanker met onnoemelijk veel leed voor de nabestaanden verpesten onze gezondheidszorg en hangen als een zwaard van Damocles boven ons hoofd.

    Wij kunnen het risico met 50, 60, 80 tot zelfs 83% verminderen met enkele druppels vitamine D per dag !!!

    Vitamine D is goedkoop! Je hoeft niet eens een tablet of pil te slikken. Vijf druppels op de tong volstaan. Als bonus krijg je een verlaging in risico op alle hierboven genoemde ziekten. En toch is er slechts een klein deel van de bevolking dat er zich om bekommert.

    Voedsel verrijkt met vitamine D.

    De industriële agribusiness verkoopt granen, melk en een scala van andere producten "verrijkt met vitamine D". De mensen zijn ervan overtuigd dat ze hun behoeften hiermee kunnen dekken. Niets is minder waar.

    De wet verbiedt aanzienlijke doses vitamine D in het dieet. In Europa mogen de fabrikanten niet meer dan 200 IE vitamine D3 toevoegen aan een portie van een bepaald voedingsmiddel.

    Als je dit vergelijkt met onze dagelijkse behoeften begrijp je dat dit een druppel op een hete plaat is zonder invloed op ons vitamine D niveau.

    Ik raad mijn omgeving aan om vitamine D3 te nemen samen met vitamine K2 in de vorm MK7.

    Het is minder courant maar efficiënter en ook iets duurder dan de conventionele vitamine D3 in olieachtige vorm. Vraag ernaar.

    Oorspronkelijk artikel: "La vitamine D2 vide nos réserves de vitamine D3", Jean-Marc Dupuis, La Lettre Santé Nature Innovation", Avril 5, 2015.

    Bijlagen:
    http://www.bioportfolio.com/resources/pmarticle/575087/Bioavailability-of-Vitamin-D2-and-D3-in-Healthy-Volunteers-a-randomised-placebo.html   

    06-04-2015, 17:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Vitamine D2
    05-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolie doodt kankercellen

    Olijfolie antioxidant doodt alle geteste kankercellen binnen het uur.

    cancer

    (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Rutgers University en Hunter College en gepubliceerd in het tijdschrift Molecular & Cellular Oncology, is de belangrijkste antioxidantverbinding in olijfolie in staat om kankercellen te doden in minder dan een uur terwijl gezonde cellen ongedeerd worden gelaten. De onderzoekers hopen dat dit kan leiden tot een gerichte kankertherapie op basis van deze molecule.

    "Het mediterraan dieet wordt al geruime tijd geassocieerd met een verlaagd risico op veel verschillende soorten kanker," zegt onderzoeker Paul Breslin. "Daar waar het dieet veel gezondheidsvoordelen biedt richtte deze studie zich rechtstreeks op het olijfoliefenol oleocanthal dat een belangrijke rol speelt in onze waarnemingen. Naarmate meer mensen het mediterraan  dieet gebruiken als een gezonde levensoptie groeit oleocanthal in zijn betekenis als een essentieel actief bestanddeel van dit dieet. "

    Het losbreken van de hel.

    Van veel gezonde plantaardige verbindingen is bekend apoptose, of geprogrammeerde celdood, in kankercellen te induceren door het gericht gebruiken van een specifiek eiwit dat het proces controleert. Apoptose werking neemt tussen 16 en 24 uur in beslag en eerdere studies hebben aangetoond dat kankercellen blootgesteld aan oleocanthal stierven binnen 30 tot 60 minuten na blootstelling. De oleocanthal handelde dus veel sneller, wat suggereert dat er een ander mechanisme werkt dan bij apoptose.

    "We moesten bepalen of oleocanthal daadwerkelijk het sterven van de cellen veroorzakte," zei Breslin.

    In de nieuwe studie ontdekten de onderzoekers inderdaad dat oleocanthal de kankercellen doodt door een ander mechanisme. In plaats van zich te richten op het apoptose-eiwit, veroorzaakt oleocanthal het uiteenvallen van de lysosomen van kankercellen. Deze organellen zijn verantwoordelijk voor de verwerking van cellulaire afval en zijn veel groter en breekbaarder in kankercellen dan in gezonde cellen.

    "Als je eenmaal één van die dingen open krijgt, breekt de hel los," zei Breslin.

    De studie toonde aan dat zodra de lysosomen barsten de elkaar kritisch levensverlengende functies in de kankercellen begon te breken.

    Beduidend is ook dat oleocanthal geen schade aanricht aan de nabijgelegen gezonde cellen. In plaats daarvan worden deze in een soort van stilstand gezet voor ongeveer één dag. Na die tijd functioneren de gezonde cellen weer normaal zonder zichtbare blijvende effecten.

    "Het mechanisme van het doden van kankercellen en het sparen van gezonde cellen, lysosomale membraan permeabilisatie, wordt geopperd als een mogelijk mechanisme voor het effectief doden van kankercellen en het sparen van gezonde weefsels, maar is nog nooit eerder gerealiseerd," zei Breslin. "Onze realisatie echter maakt van deze studie een bepaald therapeutisch belang voor de behandeling van kanker."

    Het zal echter nog veel jaren duren voordat een oleocanthal behandeling beschikbaar zal komen. Dat komt omdat volledige organismen veel complexer zijn dan celculturen en de olijfolieverbinding anders kan reageren in een menselijk lichaam.

    Olijfolie gezond voor je hele lichaam.

    Olijfolie bezit een grote verscheidenheid aan voordelen voor de gezondheid, zoals versterking van het immuunsysteem, het voorkomen van osteoporose, het lichaam beschermen tegen luchtverontreiniging en eventueel helpen voorkomen van dementie. De gezonde vetten in olijfolie stimuleren de hersenen en veroorzaken zelfs verbetering van het geheugen.

    Een studie uit 2010 uitgevoerd door onderzoekers van de Universitat Autónoma de Barcelona suggereert zelfs dat olijfolie kan helpen kanker te voorkomen. De onderzoekers vonden dat olijfolie leidde tot veranderingen in de signaalwegen van borstkankercellen, zo apoptose veroorzaakt en DNA-schade voorkomt van gezonde cellen.

    Deze bevindingen zijn bijzonder belangrijk omdat een vetrijk  dieet gewoonlijk wordt beschouwd als een risicofactor voor borstkanker. Toch kan olijfolie en bepaalde andere "gezonde vetten" een beschermend voordeel bieden.

    Een matige consumptie van olijfolie veroorzaakt een lager risico op kanker, hart- en vaatziekten en tal van andere gezondheidsproblemen.

    Oorspronkelijk artikel:"Olive oil antioxidant naturally kills all cancder cells tested within an hour", Thrusday, March 26, 2015 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.futurity.org/olive-oil-cancer-859862/   
    http://www.medicaldaily.com/olive-oil-compound-kills-cancer-cells-less-hour-all-powerful-oleocanthal-322904   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2010/06/100630115019.htm   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150302141241.htm   

    05-04-2015, 22:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:olijfolie, kankercellen, antioxidanten
    04-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C overtreft vaccinatie

    Vitamine C overtreft vaccins.

    Vrijdag, maart 27, 2015 by: Jonathan Landsman
    Tags: vitamine C, vaccins, natuurlijke gezondhei

    vitamin C

    (NaturalNews) Het idee van een mirakelmiddel dat de mensheid kan genezen van een breed scala aan ziekten, van kanker tot mazelen en griep, is al lang een droom van patiënt en arts. Stel dat dit middel niet was in de vorm van de laatste risicovolle vaccinaties maar in de vorm van een vitamine supplement!

    Dat is precies de conclusie die getrokken kan worden uit een studie over vitamine C van Dr. Frederick Klenner.

    De conventionele geneeskunde weigert een bewezen medische waarheid te herkennen.

    Dr. Klenner’s bevindingen over vitamine C en zijn ongelooflijk vermogen om alles te genezen, van polio tot multiple sclerose tot reacties van giftige slangenbeten zijn verschenen in kranten en tijdschriften over een tijdspanne van drie decennia. Zijn gedocumenteerde succesverhalen zijn een slag in het gezicht van de conventionele geneeskunde, waarin wordt gepleit voor risicovolle (invasieve) medische behandelingen met het vaccin tegen bof, mazelen en rode hond (BMR).

    Uit Dr. Klenner’s jarenlange studie blijkt dat vitamine C werkt als een anti-infectief-, reducerend-, antistollings- en oxidatiemiddel en als antihistaminicum.

    Polio wordt genezen met vitamine C therapie.

    Terwijl anderen voor hem hadden gevonden dat vitamine C een rol kon spelen in het verminderen van de gevolgen van polio gaf Dr. Klenner patiënten voor het eerst doses equivalent van duizenden milligram vitamine C per dag.

    Terwijl Dr. Klenner een briefing van zijn bevindingen over vitamine C en polio had gepresenteerd in 1949 op de jaarlijkse vergadering van de American Medical Association, werden baby's, kinderen en volwassenen verlamd of gedood door het virus en de medische sector gaf weinig aandacht aan zijn bevindingen.

    Klenner beval aan een dosering van vitamine C intraveneus toe te dienen, maar merkte op dat de intramusculaire route ook bevredigend zou kunnen zijn. Hij gaf minstens 350 mg per kg lichaamsgewicht - een dosering equivalent aan 25.000 tot 30.000 mg voor een volwassene.

    Volgens Dr Klenner genas zijn ascorbaat behandeling alle 60 polio patiënten onder zijn hoede. Geen enkel kreeg verlamming en waren genezen na slechts drie dagen van behandeling. Dr. Klenner rapporteerde zijn bevindingen nogmaals, dit keer in het tijdschrift Southern Medicine and Surgery en opnieuw werd er geen aandacht aan besteed.

    Vitamine C biedt geweldige resultaten bij gordelroos.

    Het resultaat dat Dr. Klenner bereikte met het gebruik van vitamine C bij een aantal infecties en toxische indringers is verbazingwekkend zoals dat bij acht patiënten met gordelroos. Elke persoon kreeg 2000 tot 3000 mg vitamine C injectie elke 12 uur, naast 1000 mg vruchtensap oraal elke twee uur.

    Zeven van de acht patiënten meldden volledige verlichting van pijn bij gordelroos binnen twee uur na toediening van de eerste vitamine C injectie. In totaal kregen de patiënten vijf tot zeven injecties met vitamine C. Blisters geassocieerd met het virus begonnen snel te genezen en waren volledig verdwenen binnen de 72 uur.

    Waarnemingen van Dr. Klenner worden ondersteund door de bevindingen van andere onderzoekers zowel voor als na de publicatie van zijn werk. Een eerdere studie meldde succes met 14 gordelroos patiënten door vitamine C injecties. In een rapport uit 1950 blijkt dat gordelroos volledig verdwenen was bij alle behandelde 327 patiënten slechts 72 uur nadat ze vitamine C injecties had gekregen.

    Kan vitamin C hulp bieden bij andere virussen?

    Dr. Klenner's werk stopt niet bij gordelroos of polio. Een lange lijst van ziekten, waaronder longontsteking, hepatitis, mazelen, bof, difterie en griep, onder vele anderen, werden genezen met behulp van de vitamine C therapie.

    De sleutel van de doeltreffendheid van vitamine C is voldoende te geven over een voldoende lange periode.

    Bijvoorbeeld bij patiënten met longontsteking, raadde Dr. Klenner aan elke 6 tot12 uur minstens 1.000 mg. vitamine C intraveneus toe te dienen, voor milde gevallen en kinderen 500 mg. De meeste patiënten vertoonden een volledige klinische en röntgenstraal resolutie van de ziekte na slechts 3 tot 7 injecties.

    Vitamine C blijkt ook te werken bij virale hepatitis patiënten. Patiënten konden normale activiteiten hervatten na slechts 2-4 dagen oraal innemen van 500 tot 700 mg vitamine C per kg lichaamsgewicht. Deze dosis komt overeen met 30 gram - elke 24 uur - in sinaasappelsap.

    Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele keren dat Dr. Klenner en andere onderzoekers vitamine C hebben gebruikt om patiënten te helpen zich te ontdoen van virussen.

    Hoe kan men zichzelf beschermen tegen ziekte door het opbouwen van een levenslange immuniteit?

    Dr. Klenner raadde aan dat iedereen, al of niet ziek, niet moet vertrouwen op kleine dosissen aanbevolen vitamine C. Deze niveaus zijn alleen nuttig in het afweren van acute scheurbuik; ze hebben geen nut bij een chronisch tekort aan vitamine C verergerd door stress, milieu onzuiverheden en besmettelijke organismen.

    Onafhankelijk van het behandelen van een ziekte, beval Dr. Klenner een dagelijkse preventieve doses aan van 10.000 tot 15.000 mg. Voor kinderen beval hij doseringen aan in functie van hun leeftijd met 1,000 mg per jaar met een maximum van 10.000 mg.

    Het is vermeldenswaard dat zelfs bij zeer hoge doseringen geen negatieve bijwerkingen zijn gemeld. Het aanpakken van ziektesymptomen met vitamine C kan het menselijk lichaam helpen om een ”levenslange immuniteit" te bereiken, wat  vaccins en veel andere giftige geneesmiddelen niet kunnen.

    Oorspronkelijk artikel:"Vitamin C outperforms vaccines", Friday, March 27, 2015 by: Jonathan Landsman, Natural News.

    04-04-2015, 22:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine C, vaccins, immuniteit
    25-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium/calcium supplement zelf maken.


    Zelfgemaakt calcium en magnesium eierschaal recept.

    calcium


    (NaturalNews) De behoefte aan calcium en magnesium voor de groei en het behoud van een gezond lichaam is reeds decennia geweten maar het absorberen van deze voedingsstoffen is niet zo eenvoudig. De meeste mineralen komen uit anorganische materie die niet biologisch beschikbaar is. In feite doet het nemen van een calcium of een calcium magnesium supplement vaak meer kwaad dan goed.

    Het feit is dat de meeste supplementen op de markt giftig zijn. Het maakt niet uit hoeveel milligram calcium er per supplement aanwezig is als het toch nierstenen veroorzaakt. Het aanvullen van uw dieet met calcium kan het lichaam beroven van veel nuttige voedingselementen; het nemen van de verkeerde soort calcium overbelast het lichaam en kan artritis en vele andere degeneratieve ziekten veroorzaken. De enige anorganische Cal-Mag formule tot nu toe die ik ken, dat ten goede komt aan het menselijk lichaam is afkomstig van dit citroen-ei recept. Al de rest is junk.

    Citroen Ei Recept - de beste biologische calcium suppletie.

    Plaats voorzichtig geheel, schone, ongekookte, ongescheurde, biologische eieren in een schone brede glazen kom. Het aantal eieren bepaal je zelf maar het citroensap moet de eieren bedekken.
    Gebruik vers geperst biologisch citroensap (geconcentreerd citroensap is gepasteuriseerd en mag nooit worden gebruikt als een substituut).
    Dek de pot af en plaats hem in de koelkast. Een paar keer gedurende de dag, zacht - zeer zacht - de vloeistof roeren. Vanaf dat het calcium uit de schelpen wordt uitgeloogd door het citroensap zullen belletjes verschijnen rond de eieren.
    Ongeveer 44 tot 48 uur later, als het borrelen gestopt is, verwijder je voorzichtig de eieren uit de pot zonder de vliezen te breken. Plaats het deksel stevig op de pot met de vloeistof en schud het mengsel. Je hebt nu "citroenei". Ik hou ervan om het rechtstreeks te drinken of te mengen in mijn smoothies. Het kan ook worden gebruikt in recepten waar citroensap wordt gevraagd. Als er niet meer dan twee keer zo veel citroensap per eivolume is, neem ik een eetletpel of twee van het citroen mengsel en maximaal zes lepels als ik niet genoeg groenten eet.

    Een middelgrote eiersschaal levert circa 750-800 mg elementair calcium plus andere micro-elementen, inclusief maar niet beperkt tot magnesium, borium, koper, ijzer, mangaan, molybdeen, zwavel, silicium, zink, (27 elementen in totaal). De samenstelling van een eierschaal is zeer vergelijkbaar met die van onze botten en tanden.

    Oorspronkelijk artikel:"Homemade calcium and magnesium eggshell recipe", Monday, March 23, 2015 by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.organiclifestylemagazine.com/homemade-calcium-and-magnesium/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/homemade-calcium-and-magnesium/   

    25-03-2015, 21:51 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:calcium, magnesium, eggshell recipe
    23-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup verbonden met autisme

    MIT arts onthult verband tussen glyfosaat, GGO's en de autisme-epidemie.


    (NaturalNews) Een belangrijke ontbrekende schakel in de zoektocht naar wat leidde tot een enorme piek in autisme lijkt 's werelds best verkopende onkruidverdelger Roundup zijn. Dr Stephanie Seneff van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) bestudeert reeds tientallen jaren autisme en haar uitgebreid onderzoek heeft geleid tot de bijna onbetwistbare conclusie dat glyfosaat, het belangrijkste ingrediënt in Roundup, een belangrijke motor is van autisme .

    Wat ooit een uiterst zeldzame toestand was, treft nu ongeveer 1 op de 68 kinderen, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC). En als de zaken zo doorgaan, zegt dr Seneff, zal bijna de helft van alle kinderen geboren in het jaar 2025 geboren worden met autisme, dat kan ontstaan wanneer  het darmmicrobioom van de mens wordt vernietigd waardoor  het lichaam van de benodigde mineralen wordt beroofd.

    "In 1970 trof autisme 1 op de 10.000 kinderen - dus dat alleen al is een ongelooflijke alarmerende verandering," verklaarde Dr. Seneff tijdens een recent interview met Next News Network. "Ik werd acht jaar geleden ongerust toen ik de stijging ontdekte en de mensen zeiden: Oh, het is gewoon weer maar eens verslaglegging, weer diagnose' - een manier om het bewijsmateriaal te verbergen."

    Gegevens tonen perfect verband tussen glyfosaat gespoten op ggo's en de stijgende gevallen van autisme.

    Dr. Seneff bestudeert reeds vele jaren de relatie tussen voeding en gezondheid en heeft meer dan 170 peer-reviewed verslagen en studies gepubliceerd. Tijdens een recente paneldiscussie over genetisch gemodificeerde organismen (GGO's), voorspelde Dr. Seneff een 50 procent kans op autisme in 2025, met gegevens waaruit blijkt dat de symptomen van glyfosaat toxiciteit bijna exact overeenkomen met die van autisme.

    "De glyfosaat wordt opgezogen door de planten en komt zo in het voedselsysteem. De overheid is niet bereid te luisteren. Maar het bewijs is daar uit de weinige studies die werden gepresenteerd."

    "Nancy Swanson heeft gegevens die een 0,997 Pearson correlatiecoëfficiënt aantonen tussen glyfosaat gebruik op maïs en soja gewassen in de Verenigde Staten in de afgelopen vier jaar en autisme in de eerste klas in het Amerikaanse schoolsysteem," verklaarde Dr. . Seneff.

    Roundup vernietigt darmbacteriën en maakt andere chemicaliën exponentieel toxischer.

    Eén van de grote problemen met Roundup is het feit dat het de toxiciteit van andere chemicaliën versterkt. Naast het doden van gunstige darmbacteriën, die nodig zijn voor het lichaam om voedsel te verwerken en voedingsstoffen vrij te maken, maakt glyfosaat andere chemicaliën zoals aluminium en glutamine, die worden toegevoegd aan vele kindertvaccins, aanzienlijk toxischer.

    "Aluminium, glutamaat, kwik - al deze dingen zijn giftiger in de aanwezigheid van glyfosaat, en ik denk dat dit de reden is waarom de vaccins worden betrokken bij autisme," zei Dr Seneff. "De vaccins zijn tegenwoordig veel toxischer dan 20 jaar geleden, met precies dezelfde samenstelling. De reden is dat glyfosaat waarmee deze stoffen in het vaccin in deze stoffen veel schadelijker maken."

    Glyfosaat verhindert dat de organen, die chemische gifstoffen uit ons lichaam elimineren, hun werk doen.

    Uit onderzoek van Dr. Seneff en vele anderen blijkt dat lever en de nieren die het lichaam willen vrijmaken van zowel glyfosaat als diverse andere chemicaliën, in hun werk gehinderd worden. Glyfosaat remt ook het vermogen van de lever om vitamine D te activeren, volgens Dr Seneff mede verantwoordelijk voor de huidige grootschalige vitamine D deficiëntie bij de bevolking.

    "Glyfosaat verstoort het vermogen van de lever om vitamine D te activeren en dat is een heel eenvoudige verklaring voor het vitamine D-tekort," zei ze. "In de afgelopen vijf jaar krijgen enorme aantallen mensen massaal vitamine D doseringen voorgeschreven vanwege vitamine D-tekort.

    "Roundup is niet veilig voor de mens, en een deel van de reden is dat het onze darmbacteriën aanvalt ... en inderdaad wij konstateren recentelijk enorme problemen met verstoorde darmen," zegt ze. "Coeliakie is iets waar mensen zich zeer bewust van zijn. Tien jaar geleden wist niemand wat dat was.

    Glyfosaat bevordert de vorming van allergieën.

    Allergieën zijn een ander gevolg van glyfosaat toxiciteit want het onkruid dodende middel verstoort en doodt gunstige darmbacteriën, triggert ontstekingen, veroorzaakt lekkende darmen, endocriene verstoring en een tal van andere ernstige gezondheidsproblemen.

    "Coeliakie disfunctie is een zeer complexe ziekte die in lijn staat met alle dingen die glyfosaat doet," zegt Dr. Seneff. "Het geeft  schadelijke ziekteverwekkers de mogelijkheid te woekeren, zoals C. difficile ... dat ontstekende en lekkende darmen veroorzaakt waardoor de eiwitten niet goed verteren die in de bloedbaan geraken en daar problemen veroorzaken, zoals gluten en caseïne intoleranties. "

    Dr. Seneff waarschuwt ook voor andere additieven in de Roundup formule zoals oxylaten die niet eens op veiligheid worden getest. Deze chemicaliën, waarschuwt ze, kunnen de toxiciteit van werkzame ingrediënten zoals glyfosaat 1000 maal toxischer maken. De synergie tussen glyfosaat en glutamaat in het MMR-vaccin kan bijvoorbeeld ook sterk de toxiciteit versterken.


    Oorspronkelijk artikel:"MIT doctor reveals link between glyphosate, GMOs and the autism epidemic" Friday, March 20, 2015 by: Jonathan Benson, staff writer
    Tags: glyphosate, autism, GMOs

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/glyphosate.html   
    http://truthwiki.org/Genetically_modified_crops   
    http://truthwiki.org/GMO_Dangers,_opinion   
    http://truthwiki.org/Medical_Fascism   
    http://truthwiki.org/Vaccine_Fanaticism   
    http://www.anh-usa.org/half-of-all-children-will-be-autistic-by-2025-warns-senior-research-scientist-at-mit/   
    http://www.cdc.gov/media/releases/2014/p0327-autism-spectrum-disorder.html   
    https://www.youtube.com/watch?v=6zOlGf_MWsg&feature=youtu.be   

    23-03-2015, 23:22 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:glyfosaat, pesticiden, GGO, autisme
    21-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marihuana tegen kanker

    Bioloog legt uit hoe marihuana tumorcellen aanzet tot het plegen van zelfmoord.

    tumor cells

    (NaturalNews) Het therapeutisch potentieel van cannabis lijkt onbegrensd en reikt veel verder dan alleen het verlichten van misselijkheid of pijn bij terminaal zieken. Christina Sanchez, een moleculair biologe aan de Compultense University in Madrid, Spanje, bestudeert de moleculaire activiteit van cannabinoïden gedurende meer dan 10 jaar. Zij en haar collega’s hebben geleerd dat tetrahydrocannabinol of THC, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis, zelfmoord induceert in tumorcellen terwijl gezonde cellen niet beïnvloed worden.

    Deze ontdekking was enigszins onverwacht. Sanchez en haar team bestudeerden aanvankelijk de werking van hersenkankercellen. Tijdens deze studie merkten zij op dat tumorcellen blootgesteld aan THC niet alleen ophielden zich te vermenigvuldigen en te verspreiden, maar zichzelf vernietigden, zowel in laboratoriumtests als bij dierproeven. Sanchez meldde dit voor het eerst in 1998 wanneer zij het verslag publiceerde over de anti-kanker effecten van THC in het Europese biochemie tijdschrift FEBS Letters.

    "In 1960 reeds categoriseerde Raphael Mechoulam van de Hebreeuwse Universiteit in Israël de belangrijkste verbinding in marihuana die psychoactieve effecten produceert die we allemaal kennen," legde Sanchez uit tijdens een interview met Cannabis Planet. "Na de ontdekking van deze verbinding, genaamd THC was het vrij duidelijk dat deze verbinding impact moest hebben op de cellen langs een moleculair mechanisme."

    Onderzoek besluit dat het menselijk lichaam ontworpen is om cannabis verbindingen te gebruiken.

    Uit later onderzoek in 1980 bleek dat het menselijk lichaam twee specifieke doelwitten heeft voor THC: een endogeen kader dat THC omzet/verwerkt en andere cannabinoïden, het zogenaamd endocannabinoïdensysteem en diverse cannabinoïde receptoren in het lichaam die ze gebruiken. Samen geven deze twee natuurlijke systemen het lichaam de mogelijkheid te profiteren van de cannabinoïden in cannabis, waarvan sommige nergens anders in de natuur gevonden worden.

    “We weten nu dat het endocannabinoïdensysteem veel van onze biologische functies regelt: eetlust, voedselinname, motorisch gedrag, voortplanting en veel andere functies. En dat is de reden waarom de plant zo'n breed therapeutisch potentieel heeft.”

    "Phoenix Tears" cannabis geneest al mensen van kanker.

    Bij inademing of oraal gebruik van cannabis worden de cannabinoïden opgenomen in het natuurlijk endocannabinoïdensysteem en binden zich aan cannabinoïde receptoren op dezelfde manier als endogene cannabinoïden. De effecten hiervan in termen van kanker tonen in diermodellen met borst- en hersentumoren aan dat de tumorcellen in een staat van apoptose gebracht worden waardoor ze zichzelf vernietigen.

    "Cellen kunnen sterven op verschillende manieren, en na cannabinoïde behandeling sterven zij door zelfmoord," onthulde Sanchez. Eén van de voordelen van cannabinoïden is dat ze zich specifiek richten naar tumorcellen. Ze hebben geen toxisch effect op de gezonde cellen. Dit is een voordeel ten opzichte van standaard chemotherapie, die in feite alles aanvalt. "

    Wat Sanchez hier beschrijft lijkt heel veel op wat de Canadese onderzoeker en innovator Rick Simpson heeft gedaan met zijn "Phoenix Tears" cannabis olie, die al veel mensen heeft genezen van kanker zonder nadelige gevolgen zoals nij chemotherapie en bestraling.

    "Ik kan niet begrijpen waarom in de VS cannabis onder Schedule 1 gecatalogeerd staat, want het is vrij duidelijk dat niet alleen ons werk maar ook studies van veel andere onderzoekers bewijzen dat de plant een zeer breed therapeutisch potentieel heeft”, benadrukte Sanchez.

    Oorspronkelijk artikel:"Biologist explains how marijuana causes tumor cells to commit suicide", Sunday, March 08, 2015 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://phoenixtears.ca   
    http://scholar.qsensei.com/content/y05d9   
    https://vimeo.com/83094404   

    21-03-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:marihuana, kanker
    15-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is stevia gezond?

    Is stevia gezond en veilig?

    health

    (NaturalNews) Het wordt al tientallen jaren in Japan gebruikt om te helpen bij het beheren van diabetes. Liefhebbers omarmen het als een bijna perfect alternatief voor suiker. En gezondheidspredikers prijzen stevia omdat het voedsel zoet maakt zonder de nadelen van overtollige calorieën of van kunstmatige zoetstoffen. Stevia is de lieveling van de natuurlijke suikervervangers.

    Toch is een donkere kant naar voor gekomen, nl. mogelijke problemen met de productie van insuline, schildklier werking en het hormonaal evenwicht. Gewichtstoename, bloedsuiker stoornissen en bijnier stress zijn een paar van de vermoede bijwerkingen. Het is een controversieel onderwerp dat waarschijnlijk twijfel zal zaaien onder degenen die het kruid regelmatig gebruiken. De wetenschap is er nog steeds niet uit maar verschillende studies brengen de belangrijke vraag naar voor: is stevia echt veilig of houden we ons gewoon voor de gek?

    Afgifte van insuline versus stevia.

    Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Metabolism vond bij dierproeven een verbinding in stevia dat rechtstreeks op de pancreatische betacellen die insuline afscheiden, inwerkt. Het team ontdekte ook dat stevia het plasmamembraan K + adenosinetrifosfaat wat aantoont dat het extract helpt bij het sensibiliseren van cellen voor het beïnvloeden van de effecten van insuline. Een afname in cellulaire gevoeligheid voor insuline is één van de grootste zorgen bij diabetespatiënten en het is ook een belangrijke oorzaak van obesitas. Bij deze studie hebben we twee aspecten - triggeren van de afgifte van insuline en verhoogde cellulaire gevoeligheid voor het hormoon; beide kunnen nuttig zijn bij de behandeling van type 2 diabetes mellitus.

    Een andere studie vond soortgelijke bevindingen. Bij het testen van de invloed van het stevia extract rebaudioside op de insulineafgifte bij muizen, vonden de onderzoekers dat de insuline werd gestimuleerd zolang extracellulaire calciumionen (Ca2 +) aanwezig waren.

    Hoewel het triggeren van de afgifte van insuline waardevol kan zijn voor diabetici, geldt hetzelfde ook voor mensen met een normaal bloedsuikermetabolisme? Kate Skinner, een gediplomeerd voedingsdeskundige en oprichter van Nutrition by Nature, meent dat stevia problematisch kan zijn: "Stevia smaakt zoet in de mond zodat het lichaam ervan uitgaat dat het suiker ontvangt en zich erop voorbereidt. Glucose wordt gewist uit de bloedbaan en bloedsuikers zetten zich neer, maar er wordt geen echte suiker/glucose aangevoerd als compensatie. Wanneer dit gebeurt stijgen adrenaline en cortisol om suiker te mobiliseren uit andere bronnen (lever- en spierglycogeen of eiwit of lichaamsweefsel) om de bloedglucosespiegel terug op peil te brengen. Het hele proces is belastend voor het lichaam. We willen geen beroep doen op een verhoogde bloedsuikerspiegel ten koste van een gezonde huid, spieren of  het immuunsysteem."

    Het is belangrijk op te merken dat de overmatige afgifte van stresshormonen ook bijdraagt tot de schildklierfunctie, verhoogde ontsteking, een trager metabolisme en gewichtstoename in de buik.

    Interessant is dat de oprichter van Mark's Daily Apple, een website over oer-leven, niet het gevoel heeft dat het gebruik van stevia een reden is tot bezorgdheid. In feite vindt hij dat het zelfs voordelig kan zijn: “Stevia is een alternatief voor suiker met een aantal potentiele therapeutische effecten. Zoals met kaneel of kurkuma gebruiken we het niet voor de calorieën of als letterlijke brandstof voor ons lichaam, maar voor variatie in de smaak en eventuele gezondheidsvoordelen. Het kan insulinesecretie induceren maar verhoogt de insulinegevoeligheid, verlaagt glucose in het bloed (dwz dat de insuline zijn werk doet) en veroorzaakt geen verhoging van de eetlust. Het wordt reeds honderden jaren gebruikt door de mens en reeds decennia door diabetespatiënten in Azië."

    Het debat gaat verder. In tussentijd raden wij aan biologische stevia extracten te gebruiken zonder extra toevoegingen; en het oordeelkundig gebruik van de zoetstof zal helpen eventuele risico's te minimaliseren.

    Oorspronkelijk artikel:"Is stevia healthy and safe to use?", Monday, February 02, 2015 by: Carolanne Wright, Natural News.

    Bijlagen:
    http://empoweredsustenance.com/is-stevia-bad-for-you/   
    http://www.marksdailyapple.com/stevia/#axzz3UUWXEkRK   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15375798   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20303371   
    http://www.nutritionbynature.com.au/blog/q-a-mondays-stevia-quinoa-almond-milk   

    15-03-2015, 22:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:stevia, bloedsuiker, insuline
    09-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprukkende soyaplantages in Paraguay

    Paraguayaanse kleine boeren vechten tegen de multinationals die hun leven vernietigen.

    Monsanto's toxic herbicide Roundup (glyphosate) Hormone Inhibitor In Our Food Chain | YOUR FOOD, YOUR ENVIRONMENT, YOUR HEALTH: #Biotech #GMOs #Pesticides #Chemicals #FactoryFarms #CAFOs #BigFood | Scoop.it

    (NaturalNews) Bureaucraten die mordicus beweren, vaak heftig, dat genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) nodig zijn voor "het voeden van de wereld" zijn zich duidelijk niet bewust van het feit dat deze onheilspellende gewastechnologie agressief is in het vernietigen van de biodiversiteit en de oorzaak is dat de boeren en landelijke bewoners over heel de wereld geen andere optie hebben dan massaal naar de steden te trekken op zoek naar ander werk.

    Een dergelijk scenario is endemisch in grote delen van Zuid-Amerika waar regenwouden, boomgaarden en kleine boerderijen moeten wijken voor GGO soja plantages. De diversiteit in een deel van het oosten van Paraguay die bestond uit zo'n 8.000 unieke plantensoorten, is geslonken tot slechts 10 procent van de oorspronkelijke grootte, het resultaat van agrochemische bedrijven die het land inpalmen.

    Met beloften van enorme opbrengsten en welvaart voor iedereen verleiden multinationals, zoals Monsanto, de boeren in het omzetten van hun biodiverse landbouwsystemen in chemisch intensieve plantages. Eenmaal vastgenageld aan contracten voelen deze zelfde boeren zich uiteindelijk schuldig als ze kijken hoe de natuur om hen heen verloedert.

    De situatie in het oosten van Paraguay, zoals blijkt uit een recent artikel in The Guardian, is bijzonder verontrustend daar de ooit uitgestrekte en diverse Atlantische bossen nu bijna  gedecimeerd zijn als gevolg van het aanplanten van genetisch gemodificeerde soja gewassen. Eén na één wordt de diverse fauna van grote kavels vernietigd en omgevormd tot een grote bio-industrie, die zwaar spuit met giftige chemicaliën.

    Volgens The Guardian, is tussen 2006 en 2013 de productie van GGO soja meer dan verdubbeld in het gebied en steeg van 1,6 miljoen hectare naar 3,5 miljoen hectare. Naast het lijden van massaal verlies aan biodiversiteit is het gebied nu meer vervuild dan ooit en veel mensen zijn volledig van hun land verdreven.

    "Onze boerderijen en onze families werken samen - we willen werken en gezond zijn - en dat betekent de bescherming van de bomen en de bodem en het water," verklaarden twee kleine boeren die actief het tij van de agrarische overnames in oostelijk Paraguay willen doen keren. "Zonder dat hebben we niets. Soja geeft ons niets en doet ons alles verliezen."

    Uit statistieken blijkt dat dagelijks 707 hectare biodivers Chaco land in Paraguay wordt ingepalmd door de chemische landbouw.

    De twee boeren, Sixto Alado en Victorino Gimenes Roa hebben door de jaren heen gezien hoeveel van hun buren het gebied ontvluchtten als gevolg van de soja-plantages. De monocultuur technieken die betrokken zijn in het kweken van genetisch gemodificeerde soja besmetten de bodem met dodelijke chemicaliën, zeggen ze, en vervuilen de natuurlijke waterbronnen in het gebied, waardoor het onmogelijk is om nog genoeg voedsel te verbouwen om van te kunnen leven.

    Beide mannen vechten om in hun eigen levensonderhoud te kunnen blijven voorzien. De kleine boerderij rond Victorino's huis is omringd door wijngaarden en velden met ananas, sinaasappelen, meloenen en pinda's evenals het divers "agroforestry paradijs", dat gelukkig nog steeds bestaat om hen heen. De druk wordt echter sterker maar zij weten van geen opgeven en zijn niet van plan dit op welk moment ook te doen.

    In de Chaco, een 250.000 vierkante mijl gebied in het noorden van Paraguay, dat ongeveer 60 procent van het totale landoppervlak van het land vertegenwoordigt, is de ontbossing het ergst waar te nemen. Volgens de recentste statistieken van september vorig jaar gaan 707 hectare per dag verloren aan niet alleen sojaplantages maar ook rundvlees ranches die het veevoer gemaakt met de GGO soja geteeld op de plantages aan hun dieren voederen.

    "Ik kan niet stoppen met vechten want anders zal het eindigen met een massale migratie uit het gebied, vervuiling en vernietiging van de gemeenschap," voegde Geronimo Arevalos eraan toe. Geronimo is een andere waakzame kleinschalige biologische boer wiens land nu omringd wordt door GGO soja plantages, waarvan sommige al op 100 meter afstand. “Het land is het (mijn) leven ... als er geen land meer is voor gezond voedsel te verbouwen, waar moet ik dan heen?”

    Oorspronkelijk artikel:"Paraguayan small farmers fight back against multinational corporations destroying their lives", Monday March 2, 2015 by: Ethan A. Huff, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dw.de/paraguay-struggles-to-grow-soy-sustainably/a-17665185   
    http://www.theguardian.com/global-development-professionals-network/2015/feb/03/big-soy-small-farmers-are-fighting-back-against-power-agribusiness   
    https://nacla.org/soyparaguay   

    09-03-2015, 15:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:GGO, Paraguay,
    05-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triclosan ... een gevaar!

    Triclosan - Waarom moeten we dit antibacteriële chemisch spul bannen?

    triclosan

    (NaturalNews) Triclosan is een antibacteriële en schimmelwerende stof die decennia geleden voor het eerst op de markt kwam (sommige bronnen zeggen de jaren 1960, anderen 1970) als ingrediënt in chirurgische scrubs en antibacteriële zepen die uitsluitend worden gebruikt in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. In de tijd, werd triclosan aan veel huisproducten toegevoegd met inbegrip van vloeibare lichaamszepen en stukken zeep, tandpasta, mondwater, deodorants, cosmetica, schoonmaakmiddelen, kleding, speelgoed, yogamatten, keukengerei, snijplanken, plastic verpakking van voedingsmiddelen, lunchzakken , werkbladen, beddengoed, vuilniszakken en nog veel meer.

    Terwijl aanvankelijk als veilig beschouwd, bleek uit latere  dierstudies dat verscheidene problemen zich aanmeldden  waaronder hormoonontregeling, slechte werking van de lever,  tumoren en verstoorde schildklierfunctie. Misschien wel de grootste zorg is de ontdekking dat deze producten en het gebruik ervan bijdragen tot het ontstaan van antibiotica-resistente bacteriestammen.

    Triclosan belaagt ons lichaam en het milieu.

    UC San Diego Health System meldt dat 97% van de geteste monsters van moedermelk triclosan bevatten en bijna 75% van de urinetesten op mensen. Voor het milieu is het één van de zeven meest frequent aangetroffen bestanddelen in onze waterwegen.

    Het National Resources Defense Council maande de FDA aan om dringen triclosan opnieuw te onderzoeken. In december 2013 heeft het FDA de status GRAS (algemeen erkend als veilig) afgenomen van triclosan waardoor nieuwe studies kunnen plaatsvinden. 

    Volgens het FDA zouden ze samenwerken met het EPA om triclosan evalueren.

    Minnesota en Triclosan.

    De staat Minnesota wacht niet op de uitslag en heeft nu al een wet goedgekeurd wqaarbij triclosan verboden is in de meeste  persoonlijke hygiëne producten. Het verbod is gepland om te beginnen op 1 januari 2017.

    Conclusie

    Al weten we nu dat antibacteriële zepen niet zo krachtig zijn bij het doden van alle bacteriën op onze huid zijn ze zeer effectief in het creëren van super bugs. Dus alsjeblieft, stop het gebruik van antibacteriële zeep en andere producten die triclosan bevatten, voor uw veiligheid en voor de veiligheid van anderen. Etiketten lezen. Winkel verstandig. Start je eigen ban en stem met uw centen.

    Vergeet niet, de immuniteit tegen ziektekiemen gebeurt aan de binnenkant van het lichaam. Studies hebben aangetoond dat mensen die antibacteriële chemische producten gebruiken vaker ziek zijn. 

    Oorspronkelijk artikel:"Triclosan - Why we need to avoid this antibacterial chemical", Friday, February 27, 2015 by: Kali Sinclair, Natural News.

    Bijlagen:
    http://health.ucsd.edu/news/releases/pages/2014-11-17-dirty-side-of-soap.aspx   
    http://www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm378393.htm   

    05-03-2015, 09:46 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:triclosan, antifungale zeep, antibacterieel
    02-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke landbouw uit den boze.

    Waarom de conventionele landbouw zou moeten verdwijnen.

    food

    Thursday, February 26, 2015 by: Joel Edwards
    Tags: conventional agricultural, dead zones, Green Revolution


    (NaturalNews) Toen de chemicaliën voor het eerst werden geïntroduceerd in de landbouw was iedereen opgetogen over wat ze konden verwezenlijken. De opbrengsten namen enorm toe. In het begin was de bodem zo gezond dat eventuële schade door chemische meststoffen niet waarneembaar was en plagen  nog weerstand moesten opbouwen stegen insecticiden. Onze technologieën werden over de hele wereld geëxporteerd als een revolutie in de landbouw - de groene revolutie.

    Chemische meststoffen, insecticiden, herbiciden, antibiotica, hormonen, bio-industrie, en genetisch gemodificeerde organismen of GGO's. Het houdt gewoon niet op. Bijna niemand noemt het nog de groene revolutie omdat er niet veel groen meer aan is, althans niet in de moderne milieuvriendelijke betekenis van het woord groen.

    Nadelen van de Groene Revolutie.

    Er zijn een aantal problemen veroorzaakt door de technieken van de conventionele landbouw. Conventionele methoden zijn dieronvriendelijk; ze verspreiden ziektes en vervuilen en degraderen bodem en water. In het belang van de duurzaamheid, het beschermen en verbeteren van onze gezondheid, zou de conventionele landbouw wereldwijd moeten verboden worden.

    Een terugkeer naar de biologische landbouw, die het gebruik van chemicaliën verbiedt en vruchtwisseling aanmoedigt, beschermt het akkerland, verhoogt de voedingswaarde van ons voedsel en vermindert drastisch de toxiciteit ervan.

    Giftig voedsel.

    Ja, ons voedsel is giftig wanneer het is gekweekt met  conventionele middelen. Drieennegentig procent van de Amerikanen getest door het CDC had metabolieten van chloorpyrifos in de urine, een neurotoxine. Chloorpyrifos is verboden voor toepassing in woningen omdat het gekoppeld wordt aan auto-immuunziekten en neurologische schade, maar het wordt nog steeds gebruikt op golfbanen en in aascontainers en het wordt nog steeds gespoten over ons voedsel.

    Meer dan 99% van de geteste Amerikanen op DDT, testten positief. Vergeet niet dat DDT in de VS reeds verboden is sinds 1972. Maar het is nog steeds volkomen legaal om het te produceren in de VS en het wordt verscheept naar Mexico en andere landen die het nog steeds gebruiken en dan het gespoten voedsel uitvoeren. DDT is in verband gebracht met verschillende kankers en geboorteafwijkingen. Het is een hardnekkige toxine die gedurende lange tijd in het milieu blijft.

    De overheid stelt grenzen aan de hoeveelheid bestrijdingsmiddel dat op ons voedsel mag gespoten worden, maar er is geen limiet aan het aantal verschillende erkende pesticiden die mogen ingezet worden en ook niet aan de totale toegelaten hoeveelheid van chemische verontreiniging. The Pesticide Action Network zegt dat Amerikanen blootgesteld worden aan gemiddeld 10 tot 13 pesticiden per dag (N.v.d.r.: bij ons zal dat niet minder zijn als wij niet biologisch eten).

    Biologische boeren gebruiken ook pesticiden! Maar biologische boeren gebruiken plantaardige pesticiden. Deze middelen ontbinden snel in de natuur. De conventionele landbouw maakt gebruik van een breed scala aan chemische producten waarvan de meeste van synthetische oorsprong zijn. Er zijn meer dan 600 pesticiden in de Verenigde Staten. Van veel van deze stoffen is bekend dat het honderden of duizenden jaren duurt voordat ze afgebroken zijn en toxisch blijven voor mens en dier. De mate van blootstelling aan deze chemicaliën beïnvloedt rechtstreeks het risico op het ontwikkelen van talrijke kankers, in het bijzonder kanker van de hersenen, prostaatkanker, leukemie en lymfoom.

    Alsof groeiend deficiënte voedingsstoffen, chemische beladen eten nog niet erg genoeg is, is de conventionele landbouw nog verder gegaan door het genetisch modificeren van ons voedsel om het gemakkelijker te laten groeien maar met nog hogere kosten voor de gezondheid van de consument. Veel genetisch gemodificeerde organismen zijn aangepast om pesticiden te produceren binnen de plant. GGO's veranderen radicaal de micro-organismen in de bodem en beschadigen zo de bodemvruchtbaarheid. GGO's introduceren nieuwe allergenen, toxines, en onbekende eiwitten in ons lichaam.

    "Elke dag maken we leven of dood beslissingen door drastische beslissingen te nemen over wat we eten. Dit klinkt misschien melodramatisch, maar het is waar." Superfoods RX.

    Studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat de voedingswaarde van biologisch voedsel superieur is aan de voedingswaarde van conventioneel geteeld voedsel. Vóór de komst van de huidige conventionele landbouw bevatte ons voedsel veel meer voedingsstoffen. De overheersende strategie van de biologische landbouw is om voedingsrijke grond te bewerken. Om de voedingsstoffen terug aan de bodem toe te voegen gebruikt de biologische landbouw vruchtwisseling en natuurlijke meststoffen. Dit levert gezonde planten die zorgen voor gezond voedsel.

    Hoe zit het met de bodem?

    We moeten ons bouwland beschermen om de voedselvoorziening voor toekomstige generaties te waarborgen. Ongeveer 18% tot 19% van de Amerikaanse bodem is akkerbouw, we hebben 's werelds meest overvloedige agrarische bronnen. Alhoewel de landbouw van grote economische waarde is voor de hele natie wordt de bodem door de inzet van moderne middelen uitgeput. Pesticiden, herbiciden, fungiciden en op aardolie gebaseerde meststoffen ontnemen de bodem van voedingsstoffen en doden nuttige organismen zoals regenwormen, roofzuchtige insecten en micro-organismen. Om iets te doen groeien op dergelijke chemische beladen bodem moeten steeds meer chemicaliën toegevoegd worden. Dit proces degradeert det eelgrond en veroorzaakt de aanmaak van zouten in de teeltlaag waardoor die onvruchtbaar wordt en verontreinigt. Na dit proces komt het land niet meer in aanmerking voor landbouw door gebrek aan agrarische levensvatbaarheid dus moeten nieuwe gronden voor landbouw aangeslagen worden waar zich hetzelfde proces zla voltrekken. Ter vergelijking koestert de biologische landbouw de bodem door middel van vruchtwisseling, door aanvoer van natuurlijke meststoffen en het gebruik van de aloude, natuurlijke technieken.

    Dodelijke kwekerijen.

    Maar liefst 50% van de antibiotica is niet bestemd voor de mens, maar voor het vee. De media waarschuwt voortdurend voor de gevaren van overmatig gebruik van antibiotica. De zorg is dat door overmatig gebruik (en misbruik) van antibiotica antibiotica-resistente bacteriën kunnen ontstaan.

    Het is gebruikelijk om antibiotica toe te voegen aan veevoer, zelfs wanneer de dieren niet ziek zijn. Dit komt omdat met de conventionele methoden de dieren zo overbehuisd zijn, dat er te veel van hen ziek zouden worden zonder een dieet met antibiotica.

    Het is wreed en dieronvriendelijk om de dieren in zulke drukke omstandigheden te huisvesten. Om de consument in het ongewisse te laten over de realiteit van de bio-industrie is het in verschillende staten en landen verboden te filmen in de bio-industrie. De stank van deze overvolle hokken is ondraaglijk tenzij men er aan gewend is en de afval van de dieren is zo geconcentreerd dat het een risico vormt voor natuurlijke waterbronnen.

    Dit zijn ideale omstandigheden waar ziekteverwekkers kunnen gedijen. Het geeft bacteriën de mogelijkheid verschillende voedselbronnen en gastdieren te infecteren. Zulke toestanden geven de mogelijkheid aan bacteriën om resistentie te ontwikkelen tegen onze medicijnen. Deze voorwaarden zijn ook ideaal voor virussen die zich verspreiden van dier tot dier en potentieel tot de mens.

    Dode zones.

    Conventionele landbouw maakt gebruik van fosfor en stikstof kunstmest. De regen en het afvalmateriaal dragen deze meststoffen in de oceaan waar het zeeleven verstikt. De meststoffen leiden tot overmatige groei van plankton. Afgestorven plankton is een voedselbron voor bacteriën in de zee. De bacteriën gebruiken zuurstof en met een onnatuurlijke overvloed aan plankton gebruiken de bacteriën alle overblijvende zuurstof in de oceaan. Garnalen, vis, en alle andere vormen van zeeleven moeten het gebied verlaten of sterven door gebrek aan zuurstof. Het eindresultaat is hypoxie, dode zones in de oceaan. Deze gebieden zijn verstoken van bijna alle leven buiten plankton en bacteriën

    Wetenschappers hebben al meer dan 400 dode kustgebieden gedocumenteerd. Over de hele wereld zijn deze dode zones gevonden langs streken met conventionele landbouw van Chesapeake Bay naar Oregon naar Denemarken tot aan de Zwarte Zee.

    We hebben alle belang in het leven in zee. Het is niet alleen beschamend dat zeedieren stikken als een neveneffect van onze landbouwvervuiling, het is ook economisch schadelijk. De oceaan biedt ons miljarden dollars aan voedsel per jaar. Niets van commercieel belang overleeft een dode zone, vis, schaaldieren en garnalen moeten allemaal het gebied verlaten of stikken in de dode wateren. Veel van deze dode zones omvatten duizenden vierkante mijl. De dode zone van de Golf van Mexico werd geregistreerd als zijnde een gebied dat groter is dan de staat New Jersey, nl. 22.000 vierkante kilometer.

    Conclusie.

    Residuën van bestrijdingsmiddelen, antibiotica, bewaarmiddelen en genetische modificatie hebben rechtstreekse invloed op de duurzaamheid van de landbouw, de visserij, de gezondheid van de consument en de gezondheid van planten en wezens die groeien op lange termijn voor de productie van ons voedsel. We leven niet in een cocon maar in een biotoop. Als we dit vervuilen, vervuilen wij ons lichaam en hypothikeren wij onze gezondheid. Wij hebben de sleutel in handen door te kiezen voor conventionele of biologische produkten. Deze keuze raakt ons allemaal, zelfs degenen die nog niet geboren zijn.

    Begin indien mogelijk in je eigen tuin. Gebruik geen synthetische middelen om de opbrengst op te jagen ten koste van de kwaliteit van je groenten en fruit. Zorg voor een gezonde bodem die gezonde groneten en fruit voortbrengt.

    Oorspronkelijk artikel:"Why conventional agriculture should be banned", Thursday, February 26, 2015 by: Joël Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/GMO_Dangers,_opinion   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/can-progressive-cutting-edge-organic-agriculture-feed-everyone/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-vertical-gardening-could-help-save-the-world/   

    02-03-2015, 17:11 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:landbouw, dode zones, groene revolutie
    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pestiides en depressie.

    Landelijke studie koppelt pesticiden aan depressie.

    (NaturalNews) Wereldwijd sterft ongeveer elke 40 seconden één persoon door zelfdoding. Over heel de wereld plegen elk jaar meer dan één miljoen mensen zelfmoord - een stijging van 60 procent ten opzichte van de laatste vier en een half decennia. Ongelooflijk maar de boeren hebben één van de hoogste percentages van zelfdoding.

    Newsweek meldt dat in de VS zelfmoord bij de boeren ongeveer twee keer het gemiddelde is van de algemene bevolking. Dit is echter niet alleen een probleem in Amerika; het is een internationaal gegeven.

    "Sinds 1995 hebben in India meer dan 270.000 boeren zelfmoord gepleegd. In Frankrijk sterft om de twee dagen een boer door zelfdoding. In China beroven de boeren zich van het leven om te protesteren tegen het in beslag nemen van hun land voor verstedelijking. In Ierland maakte het aantal zelfmoorden een sprong na de ongewoon natte winter in 2012 die resulteerde in problemen voor de hooivoorraad als veevoer. In het Verenigd Koninkrijk steeg het aantal zelfmoorden bij boeren maal 10 bij de uitbraak van mond- en klauwzeer in 2001, toen de regering hen verplichtte tot het slachten van hun dieren. En in Australië is zelfdoding onder de boeren spectaculair gestegen in de twee jaren volgend op de recente droogte aldaar."

    Hoewel factoren zoals slechte opbrengst, financiële stress, grillig weer en dierziekten zeker bijdragen tot een hoog aantal zelfmoorden bij boeren, vermoeden de onderzoekers een andere oorzaak: blootstelling aan pesticiden.

    20-jaar durende studie legt een verband tussen depressie en de chemicaliën in de conventionele landbouw.

    Onderzoekers aan het National Institute of Health voltooide een historische studie eerder dit najaar die bevestigde dat zeven pesticiden - sommige worden op grote schaal gebruikt - een bijdrage leveren aan klinische depressie bij boeren. In de afgelopen twee decennia interviewde het team bijna 84.000 boeren en hun echtgenoten. De resultaten waren opzienbarend. Dr. Freya Kamel, hoofdonderzoeker van de studie, zei dat twee specifieke soorten pesticiden verantwoordelijk waren voor de enorme stijging van depressie - organochlorine insecticiden en ontsmettingsmiddelen. Elk verhoogde het risico van depressie met maar liefst 90 en 80 procent, respectievelijk. Eén van de meest voorkomende middelen is malathion en wordt gebruikt door ongeveer 67 procent van de ondervraagde boeren. Het is ondertussen verboden in Europa.

    Dit is niet de enige studie die pesticiden verbindt met depressie.

    Volgens Newsweek:

    "Een groep onderzoekers publiceerde studies over de neurologische effecten van blootstelling aan pesticiden in 2002 en 2008. Lorrann Stallones, één van die onderzoekers en hoogleraar psychologie aan de Colorado State University, zegt dat zij en haar collega's vonden dat boeren die aanzienlijk contact hadden met pesticiden af te rekenen hadden met vermoeidheid, gevoelloosheid, hoofdpijn en wazig zien, en psychologische symptomen zoals angst, prikkelbaarheid, concentratiestoornissen en depressie. Deze ziekten zijn bekend te worden veroorzaakt door pesticiden die interfereren met een enzym dat de neurotransmitter afbreekt die stemming en stress beïnvloedt. "

    Op het einde van beide studies stellen de onderzoekers de vraag: Als boeren die gebruik maken van conventionele pesticiden, als onderdeel van hun beroep, schadelijke gevolgen ervaren, wat is het effect dan op het algemeen publiek, dat de stoffen opnemen via zijn voedsel?

    Oorspronkelijk artikel:"Landmark study links pesticides to high depression rates", Friday, February 06, 2015 by: Carolanne Wright, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ehp.niehs.nih.gov/1307450/#tab1   
    http://modernfarmer.com/2014/11/landmark-20-year-study-finds-pesticides-cause-depression-farmers/   
    http://npic.orst.edu/factsheets/malagen.html   
    http://npic.orst.edu/factsheets/malagen.html   
    http://science.naturalnews.com/pesticides.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10935946   
    http://www.newsweek.com/death-farm-248127   
    http://www.suicide.org/international-suicide-statistics.html   

    01-03-2015, 17:31 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:bestrijdingsmiddelen, depressie, zelfmoord
    25-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte adem.

    Olie trekken kan een slechte adem behandelen.

    oil

    (NaturalNews) Olie trekken is een oude Ayurvedische praktijk die inhoudt dat olie in de mond rond wordt gestuurd gedurende 15 tot 20 minuten om schadelijke orale bacteriën te doden. Naast het feit dat het een populaire volkse remedie is in zijn geboorteland India, is olietrekken ook bekend geworden in het Westen toen de Oekraïense oncoloog F. Karach het in de vroege jaren 1990 begon aan te bevelen.

    Nu zijn al meerdere boeken geschreven over olie trekken en de online gezondheidswereld staat in vuur en vlam met getuigenissen over de voordelen voor de gezondheid. Echter, als je gelooft wat er op sommige websites en forums verkondigd wordt kan olie trekken elk medisch probleem oplossen.

    Hoewel olie te trekken zijn voordelen heeft blijft het grotendeels anekdotisch alhoewel een klein maar groeiend aantal studies het nut ervan bloot leggen. De meest recente van deze studies werd gepubliceerd in het Journal of Clinical and Diagnostic Research van november 2014. Daaruit bleek dat olie te trekken net zo effectief is in het verminderen van halitose (slechte adem) als het populair antimicrobiële medicijn chloorhexidine.

    Olie trekken vs. chloorhexidine.

    Voor de studie verdeelden de Indiase onderzoekers 60 vrouwelijke studenten in 3 groepen: een olie trekkende groep (die sesamolie gebruikte), een chloorhexidine groep en een controlegroep. Tijdens een 3 weken durende proefperiode volgden de onderzoekers de studenten op hun 'plaque-index, gingivale index, objectieve en subjectieve organoleptische (zintuig) scores, en anaërobe bacteriën kiemgetal.

    De resultaten toonden een "aanzienlijke vermindering" van de gemiddelde scores van alle parameters binnen de sesam en chloorhexidine groep, met name onder de organoleptische scores. Bovendien werden geen significante verschillen aangetoond tussen de sesamolie en chloorhexidine groep. Uit de studie bleek dat olie trekken een goedkoper en natuurlijk alternatief is voor de mondverzorging.

    "Olie trekken met sesamolie is even effectief als het gebruik van chloorhexidine in het verminderen van slechte adem," concludeerden de auteurs. "Het moet worden aangeprezen als een preventieve thuiszorg therapie."

    Hoe olie trekken?

    Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van olie trekken om halitose (of een andere aandoening) te behandelen bent, volgt u deze stappen:

    1.) Bij het ontwaken, en voor het eten of drinken neemt u een soeplepel van uw favoriete olie (sesam, zonnebloem en kokosolie zijn de meest populaire keuzes) in de mond gedurende 15 tot 20 minuten. Het komt erop aan de olie te kauwen en langs de tanden te persen maar vooral niet te gorgelen.

    2.) Daarna dient de olie uitgespuwd te worden en wordt de mond gespoeld met water vermengd met zeeout. Deze oplossing zal helpen de eventueel resterende microben in de mond weg te spoelen.

    3.) Tot slotte poets je de tanden met een tandenborstel. Drink veel water achteraf.

    Voor het beste resultaat dient men dit dagelijks te herhalen. Zoals vaak het geval is met natuurlijke remedies ondervindt je niet direct het gewenste resultaat. De meeste mensen zijn geneigd om verbeterde lichaamsgeur en schonere en wittere tanden melden na enkele weken olietrekken. Echter, de meest indrukwekkende voordelen, zoals een vermindering van pijn in de gewrichten en vermindering van depressie, uiten zich pas na maanden van regelmatig toepassen.

    Oorspronkelijk artikel:"Oil pulling can treat bad breath, study finds", Sunday, February 22, 2015 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://wellnessmama.com/7866/oil-pulling-for-oral-health/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25584309   
    http://www.thehealthyhomeeconomist.com/best-oil-for-oil-pulling-therapy/   

    25-02-2015, 11:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:olie trekken, slechte adem, Ayurvedische geneeskunst
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!