Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterolverlagende medicijnen.

    Wat u moet weten over cholesterolverlagende medicijnen.


    Als u onlangs uw huisarts hebt bezocht i.v.m. uw zorgen om uw hart of cholesterol verliet u waarschijnlijk zijn cabinet met:

    - een gevoel van schuld over het "teveel" aan cholesterol,

    - een voorschrift voor statines (zoals Tahor, Crestor, Esilor, Zocor enz.).

    - je bent niet alleen in dit geval; duizenden hebben dezelfde ervaring.

    Alleen hebben "ze" je niet alles verteld over deze "statines en over het goede van cholesterol.

    Risico van "cholesterol delirium”.

    De gerenommeerde cardioloog en onderzoeker aan het CNRS Michel Lorgeril aarzelde niet te spreken van een “cholesterol delirium". Een veralgemeend delirium waarrond de medische industrie een verhaal heeft verzonnen gebaseerd op niets en dat door miljoenen mensen geloofd wordt.

    De oorsprong van de "hold-up”.

    Het begon in een klein Amerikaans stadje in de buurt van Harvard, Framingham, dat reeds het onderwerp van een onderzoek naar tuberculose was geweest, dat sinds 1948 een lange-termijn studie begon (die vandaag nog altijd gaande is) over cardiovasculaire risicofactoren. Het belicht tussen 1957 en 1971, een onbetwistbaar feit: het belang van de bloeddruk op het risico van een hartaanval of een beroerte (CVA).

    In 1974 bestemt deze studie diabetes als een risicofactor en in 1977 cholesterol. Maar de studie wijst ook op het beschermende effect van een hoger niveau van HDL (lipoproteïnen met hoge dichtheid), een nuance die al lang uit de aandacht verdwenen is !!!

    De farmaceutische industrie en “hun” gevolg van volksgezondheidsautoriteiten onthouden alleen dat:

    - atherosclerose het gevolg is van een opeenhoping van cholesterol aan de arteriële wanden,

    - de totale cholesterol gedoseerd moet blijven,

    - men het cholesterolniveau moet verlagen als dat te hoog is.

    Deze drie misleidende argumenten zullen meehelpen om één van de meest winstgevende geneesmiddelen in de geschiedenis te verkopen: statines.

    Een enkel cijfer resumeert de hele zaak: anti-cholesterol Tahor verkocht voor 130 miljard dollar sinds de lancering in 1997. De moeite waard toch voor een paar misleidingen?

    Wat er gebeurt als men het cholesterolniveau verlaagt.

    Men tracht ons wijs te maken dat deze lipide, van nature in ons lichaam, er alleen maar is om onze bloedvaten te verstoppen ...

    In feite; zegt dr Curtay, consumeren we elke dag tussen de 250 en 300 mg cholesterol maar onze cellen produceren dagelijks 1 gram meer.

    Vraag is dan: waarvoor? Het antwoord hierop geeft een heel ander beeld van cholesterol.

    Ons lichaam is samengesteld uit ongeveer 100 000 miljard cellen en elke cel is omgeven door een membraan bestaande uit lipiden. Cholesterol is een essentieel onderdeel van de celmembranen die een fundamentele rol speelt:

    - in hun stabiliteit

    - in hun vloeibaarheid. Omgekeerd hoe stijver een celmembraan hoe minder activiteit van de eiwitten die als antennes werken: dragers en ontvangers die het mogelijk maken dat de voedingsstoffen hun weg vinden naar de cellen en organen en daarover kunnen communiceren.

    - in de cellulaire vlotten die dienen als een anker voor eiwitten die vastzitten in het membraan. Zo moet bijvoorbeeld de insulinereceptor worden verankerd op een vlot om actief te zijn.

    Aldus kan het verlagen van cholesterol het vermogen van de meeste functies van de celmembranen aantasten; het vervoer van nutriënten of de communicatie tussen organen.

    Wat kan er gebeuren als de hersenen neurotransmitter receptoren, die ons in staat stellen om aandachtig te zijn en om te onthouden, minder actief zijn? Een vermindering van de opslagcapaciteit en dit is precies wat men vaststelt bij de vele gebruikers van statines.

    Eveneens vermindert de hoeveelheid insulinereceptoren met als gevolg: verminderde glucosetolerantie, diabetes en pre-diabetes.

    Uit recente studies blijkt dat statines het risico van diabetes, cardiovasculaire risicofactor, immuno-depressie, versnelde veroudering en zelfs kanker, sterk verhogen!

    En dat is niet alles:

    - Cholesterol is essentieel voor vitamine D

    Het is vanuit de cholesterol dat we de voorloper van vitamine D fabriceren, die wordt geactiveerd door blootstelling aan het zonlicht.

    Uit duizenden studies blijkt dat een gebrek aan vitamine D een risicofactor is voor ontstekingen, beroerte, diabetes, allergische ziekten, kanker (in het bijzonder borst-, prostaat- en darmkanker), multiple sclerose, telomeerverkorting (geassocieerd met de levensduur en de preventie van degeneratieve ziekten) en de sterke stijging van de mortaliteit door allerlei oorzaken.

    - Cholesterol is essentieel voor het co-enzym Q 10

    Uit cholesterol produceren wij het co-enzym Q10, een belangrijke molecule die wordt gebruikt om de elektronen binnen de mitochondria te transporteren, de elektriciteitscentrales die de motor van alle functies aandrijven, het ATP.

    Co-enzym Q10 is een krachtig antioxidant. Zijn daling betekent  een verkorting van de levensduur en er werd duidelijk aangetoond dat statines deze zeer aanzienlijk verminderen.

    Cholesterol is essentieel voor DHEA waarvan Pr Etienne-Emile Beaulieu ontdekt heeft dat het een antiveroudering hormoon is.

    Dus echt, willen we onze cholesterol verlagen ten koste van alles?

    Infarct, beroerte: cholesterol als hoofdschuldige gebombardeerd.

    Dit argument heb je zeker gehoord: een hoog cholesterolgehalte is een factor van cardiovasculair risico."

    Het is waar dat men cholesterol aantreft in atherosclerotische plaques (afzettingen op de binnenwand van de slagader), maar dit is slechts ... 10% van de inhoud!

    Plaque bestaat vooral uit een poliferatie van vezels en fibroblasten die ze uitgescheiden hebben, witte bloedcellen, gladde spiercellen, plaatjes, fibrine, calcium en ijzer, krachtige pro-oxidanten en pro-inflammatoren ...

    Dokter Curtay concludeert:

    "Veel meer dan de vermindering van het cholesterolgehalte is de beheersing van hypertensie en hyperactiviteit van de bloedplaatjes bepalend bij de preventie van hartaanval en beroerte"

    En wat als cholesterol helpt bij het voorkomen van kanker?

    Verschillende studies besluiten dat een hoger cholesterolniveau de kans op kanker vermindert!

    De recente uitgebreide Me-Can studie uitgevoerd op 289.273 mannen en 288.057 vrouwen uit Noorwegen, Zweden en Oostenrijk, heeft het volgende vastgesteld:

    - bij mannen met het hoogste cholesterolniveau, een afname van 86% voor leverkanker en galwegen, 48% voor alvleesklierkanker, 33% voor huidkanker (exclusief melanomen) en 32% voor leukemieën- en lymfomenkanker.

    - bij vrouwen met het hoogste cholesterolniveau, een afname van 14% voor allerlei kankers, 77% voor blaaskanker, 30% voor borstkanker en 39% voor melanoom en leukemie en 39% voor lymfeklierkanker.

    Deze bevindingen worden nog versterkt door het onderzoek van een Inserm team in Toulouse dat vond dat een molecule afgeleid van cholesterol, genaamd Dendrogenin A (DDA), antikanker eigenschappen heeft.

    In hun studieverslag, gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications, hebben de wetenschappers het remmend effect van DDA op kanker aangetoond, zowel op tumorcellen gekweekt in het laboratorium als op tumoren ingeplant bij muizen. Zij vonden DDA in de gezonde cellen maar niet in de tumorcellen.

    Indien deze bevinding bevestigd wordt kan cholesterol vrijgepleit worden van alle schuld maar wellicht is er meer nodig om de verkopers van de farmaceutische industrie aan het wankelen te brengen.

    Deze worden echter geconfronteerd met een dubbel probleem: niet alleen is cholesterol niet de grote boze wolf zoals zij ons willen laten geloven maar de octrooien van de meeste statines zijn verlopen.

    Dus de strategen van de grote laboratoria zullen proberen om de slag van de eeuw te winnen met een nieuw wapen: de nieuwe generatie cholesterolverlagende medicijnen. Zij worden de anti-PCSK9 genoemd; het zijn monoklonale antilichamen. Ze zijn krachtiger dan statines en in staat om het cholesterol tot de helft te laten vallen als een bom die inslaat?

    Wat betreft de prijs: 100 maal duurder dan de huidige statines.

    Helaas, zijn ze waarschijnlijk ook nog gevaarlijker. De eerste monoklonale antilichamen gekend onder de naam anti-TNFalpha, trastuzumab of Herceptin kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken. Efalizumab Raptiva, gebruikt bij de behandeling van psoriasis, bevordert dodelijke infecties, waaronder encefalopathieën en werd reeds uit de markt gehaald. Maar dat deert de fabrikanten niet.

    Amerikaanse autoriteiten hebben de afgelopen weken aan Sanofi de toelating gegeven om de eerste anti-PCSK9 op de markt te brengen en de Europese autoriteiten hebben een eerste positief advies gegeven. De sleutel van al dat gebeuren … meer dan 4,5 miljard euro per jaar voor het laboratorium ...

    Oorspronkelijk artikel:”Médicaments anti-cholesterol: ce que vous devez savoir”, Aout 26 2015 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    23-09-2015, 22:48 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes natuurlijk aanpakken

    Vier natuurlijke remedies bij diabetes.

    diabetes

    (NaturalNews) Diabetes is een groeiend probleem over de hele wereld. In Amerika alleen al schat men dat bijna 30 miljoen mensen deze aandoening hebben die wordt veroorzaakt door de alvleesklier; ofwel produceert die helemaal geen insuline (diabetes type 1) of niet genoeg volgens de vraag van het lichaam (diabetes type 2). Hoe dan ook kan deze ziekte leiden tot ernstige problemen. Het is de grootste oorzaak van nierfalen in de Verenigde Staten, evenals de nummer één oorzaak van niet-traumatische amputaties. Met andere woorden, het vinden van behandelingen voor diabetes is een serieuze aangelegenheid. Helaas hebben veel van de medicijnen in de reguliere geneeskunde ernstige bijwerkingen en zijn zelfs niet altijd effectief bij het voorkomen van complicaties. Gelukkig zijn er natuurlijker mogelijkheden die kunnen helpen.

    Zwarte komijn.

    Zwarte komijn, ook wel bekend als zwart zaad, werd reeds 2000 jaar geleden gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Er is aangetoond dat sommige van de actieve verbindingen een anti-diabetisch effect hebben. Om hiervan gebruik te maken dient men dagelijks de olie van de zaden te nuttigen met wat water of sap.

    Kaneel.

    Dit is misschien één van de meest bekende (en meest onderzochte) behandelingen voor diabetes. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel van de bioactieve bestanddelen van dit kruid de werking van insuline kunnen nabootsen. Ze maken het de glucose gemakkelijker om van de bloedstroom naar de cellen te stromen. Dit voorkomt een hoge bloedsuikerspiegel en allerhande problemen die er uit voortvloeien.

    Druivenpitextract.

    Veel mensen zijn er zich niet van bewust, maar de lever (zoals de alvleesklier) speelt een belangrijke rol in het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Druivenpittenextract kan helpen omdat het in staat is om ons leverweefsel te beschermen en te verjongen en de gezonde werking van de lever zelf te ondersteunen. Dit is een belangrijke factor om te overwegen voor diabetici.

    Bittere limoen.

    Bittere limoen is een populaire Indiase remedie voor diabetes en wordt sedert duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde voor deze en andere aandoeningen. Er wordt aangenomen dat de verbindingen in bittere limoen de werking van insuline nabootsen en zo kunnen helpen bij een natuurlijke controle en regeling van de bloedsuikerspiegel.

    Rekening houden met de hierboven genoemde natuurlijke remedies kunnen diabetici zichzelf behelpen om hun bloedsuikerspiegel veilig te reguleren en te voorkomen dat de ernstige lange termijn complicaties zoals nierfalen, dat zo verwoestend is, kunnen optreden.

    Oorspronkelijk artikel:”Top 4 natural remedies that help diabetes”, Monday, July 27, 2015 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Bijlagen:
    http://care.diabetesjournals.org/content/26/12/3215.full   
    http://www.diabetesselfmanagement.com/blog/bitter-melon-diabetes/   
    http://www.realnatural.org/nigella-sativa-treats-type-2-diabetes/   
    http://www.renalandurologynews.com/diabetes/grape-seed-extract-diabetes-mellitus-blood-sugar/article/377357/   
    http://www.truthwiki.org/natural_help_for_diabetes/   

    22-09-2015, 14:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:diabetes, huismiddeltjes, kaneel
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!