Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaar van aspirine

    FDA (Federal Drugs Administration) waarschuwt tegen overmatig gebruik van aspirine.

    NaturalNews ) De FDA meldt nu dat aspirine gebruik ernstige gezondheidsrisico's zoals bloedingen in de hersenen en interne bloedingen van de maag tot gevolg kan hebben.  Het bureau stelt dat aspirine goed is voor degenen die al een beroerte hebben gehad, maar zei dat ze het gebruik van het medicijn voor het voorkomen van een hartaanval of een beroerte niet steunen.

    Het duitse Bayer AG had onlangs verzocht om aspirine te bestempelen als "hartaanval preventie." De FDA heeft de aanvraag geweigerd daarbij verwijzend naar het feit dat de pillen  schade kunnen veroorzaken aan degenen die nog geen hartaanval of beroerte hadden meegemaakt.

    De FDA baseerde zijn beslissing op een Schotse studie waaruit blijkt dat aspirine geen hartaanvallen of beroertes kan voorkomen bij mensen die een hoog risico hebben op hart- en vaatziekten. Gepubliceerd in 2010 in het tijdschrift van de American Medical Association meldt de studie dat de deelnemers met een hoog risico ongeveer hetzelfde aantal hartaanvallen en beroertes kregen als die op een placebo pil.

    Proberend om de reputatie van hun aspirinepillen te beschermen, zei Bayer woordvoerster Anne Coiley: "Belangrijk is dat de uitspraak geen invloed heeft op de talrijke cardiovasculaire indicaties waarvoor aspirine reeds door de FDA is goedgekeurd ."

    Een gebrek aan substantieel bewijs van hartkwaalpreventie door aspirine en de mogelijkheid tot inwendige bloedingen doet ons twijfelen aan de veiligheid en effectieve werking van aspirine. Wordt de astronomische omzet van aspirine (1270000000 $ per jaar) gedreven door misleidende reclame en placebo bedrog?

    Bovendien wordt aspirine geëvenaard door specifieke alternatieven. 

    Vijf alternatieven die echte hartkwaalpreventie bieden

    Knoflook.
    In een studie, gepubliceerd in de Journal of Nutrition in 2006 werd knoflook bestempeld als effectief voor de behandeling van patiënten met coronaire verkalking. Knoflook toonde incrementele voordelen voor alle deelnemers van het onderzoek door het langzaam maar zeker verminderen van aderverkalking.


    Rode biet en meidoorn bessen.
    Een studie aan de Universiteit van Texas en Neogenis Laboratories vond dat de combinatie van rode biet en meidoorn bessen in synergie werken om het stikstofmonoxideniveau in het lichaam te verbeteren. Stikstofmonoxide fungeert als een vaatverwijdend middel en ontspant de bloedvaten wat beroerte en hart- en vaatziekten voorkomt. In vergelijking met een placebo vertoonde het rode biet en meidoorn supplement een toename in stikstofmonoxide niveaus bij de deelnemers.

    Kurkuma en laurierblad.
    Ontsteking in het lichaam te lijf gaan met kurkuma is een veiliger strategie dan werken met aspirine. Kurkuma veroorzaakt geen maagbloedingen; het reinigt het bloed van onzuiverheden - een zegen voor het lichaam. In een studie stelde men vast dat kurkuma en laurierblad beide verharding van de slagaders voorkomen. In de studie werd aan zebravis een hoog cholesterol dieet gegeven waardoor zich tekenen van atherosclerose begonnen te vertonen. Bij toediening van extracten van kurkuma en laurierblad merkten de onderzoekers een hoge antioxidant werking die apolipoproteïne AI glycation en LDL fagocytose voorkomt en cholesterylester transfer protein afremt.

    Aspirine wordt te lang gebruikt als onderdrukkingstherapie.

    Aspirine is uitgegroeid tot een gemakkelijk in te zetten therapie aanbevollen bij onnodige omstandigheden. De nieuwe FDA waarschuwing over aspirine kan helpen dat patiënten zich beginnen vragen stellen en kunnen voorkomen dat velen zich vastklampen aan aspirine voor tijdelijke verlichting en valse preventie.

    "Het is een nuttig om mensen te waarschuwen dat aspirine geen gewone therapie is," aldus Allen Taylor, hoogleraar aan Georgetown University School of Medicine. "Het is niet onschuldig."

    Met geen enkel bewijs voor preventieve werking is aspirine eigenlijk gewoon een gemakkelijk middel in de "vlug-vlug" samenleving. Als het de maagwand beschadigt na een tijd, waardoor interne bloedingen kunnen ontstaan, is er echt geen reden om te kiezen voor die pil, vooral wanneer er hartvriendelijke middelen zijn binnen handbereik.

    Oorspronkelijk artikel: "FDA warns against excessive aspirine use" Saturday, May 10, 2014 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/2006/2947698_Aged_garlic_extract_retards_progression_of_coronary_artery_calcification.html   
    http://science.naturalnews.com/2011/375835_Turmeric_and_laurel_aqueous_extracts_exhibit_in_vitro_anti_atherosclerotic.html   
    http://www.bloomberg.com/news/2014-05-05/limit-use-of-aspirin-to-prevent-heart-attack-fda-says.html   
    http://www.fda.gov/Drugs/ResourcesForYou/Consumers/ucm390574.htm   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16999221   
    http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Beetroot-hawthorn-berry-blend-may-boost-heart-health   

    12-05-2014, 21:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aspirine, FDA, inwendige bloedingen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven met de zon

    Wetenschap vindt dat het schuwen van de zon het risico op overlijden verdubbelt.


    ( NaturalNews ) De voordelen van regelmatige blootstelling aan de zon voor een optimale gezondheid zijn bevestigd door één van de meest uitgebreide studies over het verband tussen vitamine D en vroege sterfte. Onderzoekers uit Zweden vonden, na het compileren van de resultaten van een 20 jaar durend onderzoek begonnen in de vroege jaren negentig, dat het vermijden van natuurlijk zonlicht en jezelf insmeren met zonnebrandcrème telkens je naar buiten gaat  eigenlijk het risico op vroegtijdig overlijden verdubbelt.


    De studie van het Karolinska Instituut in Solna evalueerde bijna 30.000 vrouwen in de loop van twee decennia door het bijhouden van hun buitengedrag in combinatie met kans op kanker en vroegtijdige sterfte.  Gedurende die periode werd aan de vrouwen gevraagd  op bepaalde tijdstippen aan te geven hoe vaak ze naar zonnestudio's gingen of tijd doorbrachten in de volle zon zonder zonnebrandbescherming.


    Aan het eind van de onderzoeksperiode waren 2.545 deelneemsters overleden en veel van hen hadden weinig of geen tijd doorgebracht in de zon.  Aan de andere kant hadden de nog overlevenden regelmatig tijd doorgebracht in de zon waardoor hun huid vitamine D had aangemaakt onder invloed van de ultraviolet B (UVB) straling.  Over het algemeen hadden de vrouwen die de zon hadden geschuwd dubbel zoveel kans op vroegtijdig overlijden dan de anderen.


    "Uit de resultaten van dit onderzoek bleek duidelijk dat de kans op sterfte bij de vrouwen die blootstelling aan de zon hadden vermeden, vergeleken met de groep met meeste blootstelling, het dubbele was", aldus hoofdauteur van de studie Dr Pelle Lindqvist over de bevindingen. "Restrictief advies over blootstelling aan de zon in landen met een lage intensiteit van het zonlicht zou in feite schadelijk zijn voor de gezondheid van vrouwen."


    Onderzoek onthult dat huidmelanomen veroorzaakt worden door te weinig zonlicht.

    Hoewel vaak blootstelling aan de zon als de meest prominente oorzaak van huidkanker wordt aanzien, werd in het onderzoek gevonden dat het ook beschermende voordelen heeft.  
    Volgens de studie ontwikkelden minder vrouwen in de meer blootgestelde groep huidmelanomen en diezelfde vrouwen toonden ook 10 procent minder kans om te sterven aan huidkanker in vergelijking met vrouwen die de zon vermeden.


    Dit is een slag in het gezicht van de overheid in die aanbeveelt de zon te vermijden als bescherming tegen huidkanker. Het vermijden van de zon verhoogt niet alleen daadwerkelijk het risico op huidkanker maar het confronteert ook mensen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van andere nadelen in verband met vitamine D-deficiëntie, waaronder vermoedelijk uitgeroeide aandoeningen zoals rachitis.


    "De auteurs stellen dat ons lichaam zonlicht nodig heeft om essentiële vitamine D aan te maken die ons helpt voorkomen om sommige soorten kankers aan te maken," verklaarde Professor Dorothy Bennett van de Universiteit van St. George's in Londen aan The Telegraph. "Degenen die de zon vermijden en/of het grootste deel van hun huid bedekt houden worden geadviseerd om vitamine D-supplementen in te nemen."


    Met de schatting dat meer dan de helft van de wereldbevolking een tekort aan vitamine D heeft, zouden nieuwe aanbevelingen geen overbodige luxe zijn. Elk systeem van het lichaam heeft vitamine D nodig op niveaus die veel hoger zijn dan de gemiddelde persoon  ontvangt op een dagelijkse basis.


    "Vitamine D- tekort veroorzaakt groeiachterstand en rachitis bij kinderen en kunnen resulteren in osteopenie, osteoporose en toename van het risico op fracturen bij volwassenen", besluit een studie uit 2008 over vitamine D en gezondheid gepubliceerd in het tijdschrift Advances in Experimental Medicine and Biology.

     "Vitamine D-tekort is pandemisch geassocieerd met andere ernstige gevolgen, zoals verhoogd risico van gewone  kankers, auto-immuunziekten, infectieziekten en cardiovasculaire ziekten."

    Oorspronkelijk artikel: "Science proves that avoiding sunshine doubles your risk of death", Sunday, May 11, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    N.v.d.r. Volgens verschillende bronnen zou dagelijks blootstellen aan de zon gedurende maximum 20 minuten ideaal zijn.  Men kan ook zijn toevlucht nemen tot de UVB lampen die vooral bij donkere dagen kunnen zorgen voor de nodige UVB stralen.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.businessinsider.com/why-avoiding-sunshine-could-mean-an-early-death-in-women-2014-5   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18348443   
    http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
    http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/10811734/Why-avoiding-sunshine-could-kill-you.html   

    12-05-2014, 15:29 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zonneschijn, vitamine D,
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!