Suiker kan letterlijk de verspreiding van kanker in ons lichaam versterken.
(NaturalNews) Volgens het National Cancer Institute zullen in 2016 in de VS alleen al ongeveer 1.685.210 nieuwe gevallen van kanker worden gediagnosticeerd en meer dan 595.690 Amerikanen zullen sterven aan de ziekte. Men denkt dat de meest voorkomende kankers dit jaar zullen zijn: Borstkanker Long-en bronchus kanker Prostaatkanker Dikke darm en de endeldarm kanker Blaaskanker Melanoom van de huid Non-Hodgkin lymfoom Schildklierkanker Nier- en bekkenkanker Leukemie Endometriumkanker
Alvleesklierkanker
Het National Cancer Institute merkt verder op dat ongeveer 39,6 procent van de mannen en vrouwen zullen worden gediagnosticeerd met kanker op een bepaald punt in hun leven, en de nationale uitgaven voor kankerzorg in de Verenigde Staten zullen volgens schatting in totaal zo’n $ 156.000.000.000 bedragen in 2020.
Nieuw onderzoek gerapporteerd in de New York Times wijst erop dat de levensstijlkeuzes belangrijker zijn dan de genetica als het gaat om het ontwikkelen van kanker. Hoewel een persoon genetische risicofactoren voor kanker kan hebben is het de levensstijlkeuze die bepaalde genen activeert en kanker laat ontwikkelen.
Kanker is niet iets dat uit het niets verschijnt; het ontwikkelt zich gedurende vele jaren als gevolg van de gecombineerde effecten van de dagelijkse levensstijl. Suikerconsumptie speelt een grote rol bij de activering van kankergenen - zoete dranken met name zouden de groei van kankercellen aanwakkeren.
Suiker en kanker.
Zoals gemeld door The New York Times bleek uit de nieuwe studie dat het drinken van met suiker gezoete dranken gekoppeld is aan een verhoogd risico op endometriumkanker bij postmenopauzale vrouwen. Dit is de eerste studie naar associatie tussen suiker en kanker zoals die bestaat tussen suiker en type 2 diabetes.
De studie, online gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, heeft geconstateerd dat alle suikers het risico voor type 1 endometriumkanker verhogen - maar gezoete dranken hebben de grootste impact van allemaal. Degenen die in de hoogste 20 procent zaten voor frisdrank consumptie had een 74 procent hoger risico op het ontwikkelen van kanker dan die van de laagste 20 procent.
Vergeleken met de meeste andere voedingssuikers, veroorzaakt suiker in dranken hogere stijgingen en lagere dalingen van de plasmaglucosespiegels en men denkt dat juist deze fluctuaties een rol spelen in het verhoogde risico op kanker. Maar dit is niet de eerste keer dat suiker wordt gekoppeld aan kanker. Met behulp van MRI-scanners om te zoeken naar glucose, publiceerde een studie in Nature Medicine waaruit bleek dat glucose tumoren veroorzaakt die licht ophelderen als ze een hoog niveau aan suiker bevatten. Tumoren verbruiken veel meer glucose dan normaal weefsel als gevolg van hun abnormaal verhoogde stofwisseling niveaus - dus voedt suiker daadwerkelijk de kankercellen en helpt hen om te groeien.
Dit verklaart misschien waarom zij die regelmatig gezoete dranken consumeren veel meer kans hebben om kanker te ontwikkelen; de suiker die ze consumeren voedt de groei van tumorcellen. Zoals eerder gerapporteerd door Natural News creëert suiker een zure omgeving in het lichaam waarin tumoren gedijen. Het veroorzaakt ook ontstekingen in het lichaam. Het wegwerken van geraffineerde suiker uit ons dieet kan helpen om onze kansen op het ontwikkelen van kanker te verminderen.
Oorspronkelijk artikel:”Sugar can literall multiply the spread of cancer in your body”, Sunday, June 12, 2016 by: Sarah Landers, Natural News. Bijlagen: http://blogs.naturalnews.com/more-evidence-that-sugar-fuels-cancer-growth/ http://science.naturalnews.com/related/sugar_and_cancer.html http://well.blogs.nytimes.com/2013/12/02/sugary-drinks-tied-to-endometrial-cancer-risk/?_r=2 https://www.cancer.gov/
21-09-2016, 00:00 geschreven door opabio
|