Diabetes type 2 dieet: Wat te eten, wat te vermijden en hoe je gezonder te krijgen bij elke maaltijd.
Tags: type 2 diabetes, dieet, volle granen
(NaturalNews) Er zijn twee soorten diabetes. Type 1 verschijnt meestal in de kindertijd en de symptomen kunnen vrij abrupt en ernstig zijn. Type 2 diabetes komt vaker voor en de symptomen manifesteren zich geleidelijker. Het kan op elke leeftijd ontstaan en kan voorkomen worden. Vroege symptomen van de ziekte kunnen zijn: vermoeidheid, onverklaarbaar gewichtsverlies, wazig zien, zweren die langzaam genezen, vaak moeten plassen, meer dorst, ongewone honger, terugkerende blaasontstekingen en schimmelinfecties.
Type 2 diabetes dieet: Wat te eten, wat te vermijden. De sleutel tot het voorkomen van diabetes en de vermindering van de behoefte aan medicijnen na de diagnose ligt bij uw dieet. Door gezond te eten - bloedsuiker verlagende voedingsmiddelenen - en het vermijden van voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel verhogen, kun je uw lichaam helpen natuurlijk te genezen.
Dieettips.
Groenten en fruit - De meeste groenten en fruit zijn een bron van vitamines en mineralen. Ze bevatten voor het hart gezonde sterolen en stanolen, antioxidanten en bloedsuiker regulerende vezels. Sommigen - zoals sojabonen, avocado en maïs zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetten. Gebruik royale hoeveelheden groenten en fruit in uw dieet, waaronder een breed scala, zoals tomaten, bessen, citrusvruchten, bonen, donkere bladgroenten en komkommers.
Volle granen - Volle granen zitten niet alleen boordevol vitaminen en microvoedingsstoffen omdat zij niet bewerkt zijn maar ook nog de zemelen en de kiem van het graan bevatten. Volle granen worden veel langzamer verteerd door het lichaam dan hun overdreven bewerkte tegenhangers, en vertragen het vrijgeven van suikers en matigen zo de bloedsuikerspiegel.
De manier waarop je eet - Als je frequent kleine hoeveelheden hoogwaardige maaltijden eet gedurende de dag heb je meer kans om minder calorieën te gebruiken met behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel. Studies hebben aangetoond dat mensen die frekwent kleine maaltijden gebruiken veel meer kans hebben op een gezond gewicht met een verlaagd risico op diabetes type 2.
Af te raden. Transvetten - De meeste transvetten zijn plantaardige vetten die chemisch veranderd zijn. Ze werden oorspronkelijk ontwikkeld als een alternatief voor dierlijke vetten zoals reuzel en boter. Helaas, studie na studie heeft aangetoond dat transvetten niet alleen ongezond zijn voor je cardiovasculaire gezondheid maar eigenlijk erger zijn dan de dierlijke vetten die ze moesten vervangen. Een studie gepubliceerd door de American Journal of Clinical Nutrition heeft ook aangetoond dat de consumptie van transvetten uw kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes sterk verhogen.
Verwerkte suikers - Het menselijk lichaam, ontwikkeld over miljoenen jaren van evolutie heeft suikers nodig maar alleen deze die van nature aanwezig zijn in natuurlijke voedingsmiddelen. Ons lichaam is niet ontworpen om de enorme toestroom van suiker afkomstig van het eten van moderne, suikerrijke voedingsmiddelen en dranken te behandelen. Grote hoeveelheden verwerkte suikers maken dat uw bloedsuikerspiegel evolueert met pieken en dalen. Deze cyclus leidt tot overeten en obesitas, twee duidelijke voorlopers van het ontwikkelen van type 2 diabetes.
Suikerhoudende dranken - Wanneer je suikerhoudende dranken of frisdrank drinkt voer je veel meer suiker toe dan bij het eten van gebak of snoep. Vervang suikerhoudende dranken en frisdrank door mineraalwater of beter nog door groene thee, warm of ijskoud. Van groene thee is aangetoond dat het helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.
Sterk bewerkte koolhydraten - Graankorrels die erg bewerkt worden, zoals witte bloem, bevatten geen zemelen en kiemen en zeer weinig vezels zodat ze snel verteren en omgezet worden in suikers in het bloed. Dezelfde bloedsuiker- en insuline pieken manifesteren zich zoals bij witte suiker. Sterk bewerkte koolhydraten zijn zo nauw geassocieerd met een verhoogd risico op diabetes type 2, in feite, dat toen het National Institutes of Health keek naar de eetgewoonten van meer dan 160.000 vrouwelijke verpleegkundigen vaststelde dat de vrouwen die regelmatig volle granen gebruikten in hun voeding 30 procent minder kans hadden om diabetes te ontwikkelen.
Een gezonde voeding is niet ingewikkeld. Eet volkoren, natuurlijk, vetarm voedsel, waaronder veel fruit en groenten en vermijd suiker, transvetten en bewerkte koolhydraten. Zo simpel is dat.
Oorspronkelijk artikel:"Type 2 diabetes diet: What to eat, what to avoid and how to get healthier with every meal", Tuesday June 03, 2014 by Aurora Geib.
Bijlagen: http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full http://science.naturalnews.com/diabetes.html http://www.healthytimesblog.com/2011/04/how-many-sugar-cubes-in-your-drinks/ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760498?dopt=Citation
15-06-2014, 21:13 geschreven door opabio
|