Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine en osteoporose

    Vitamine D en osteoporose: Hoe dit 'wonder' vitamine de optimale gezondheid van de botten kan herstellen.


    (NaturalNews) Meer dan 50 miljoen Amerikanen lijden aan osteoporose, letterlijk 'poreuze botten', een aandoening die optreedt wanneer je lichaam de botcellen niet op tijd vervang. Door te veel bot te verliezen daalt uw botdichtheid en heb je veel meer kans op fracturen, vooral als je ouder wordt.  Vitamine D vervult een primaire rol in het voorkomen van osteoporose. 
 


    Vitamine D en gezonde botten.

    Bijna iedereen begrijpt dat calcium belangrijk is voor het ontwikkelen van gezonde, sterke botten: Calcium helpt botten remineraliseren en maak nieuwe botcellen om zwakheden en breuken te voorkomen. Maar veel mensen zijn zich niet bewust dat zonder voldoende vitamine D calcium niet in staat is om zijn werk te doen. Calcium is één van de meest voorkomende en meest belangrijke mineralen in het lichaam, en ongeveer 99 procent ervan bevindt zich in de botten en tanden. We krijgen calcium binnen langs het voedsel dat we eten, maar zodra we deze voedingsmiddelen binnen hebben moet de calcium worden opgenomen in het bloed en de weefsels, om zijn werk te doen. Vitamine D helpt dat calcium wordt geabsorbeerd in de bloedstroom zodat het zijn weg vindt naar de botten en andere delen van het lichaam waar het kan worden gebruikt. Zonder vitamine D zou ons lichaam niet in staat zijn om genoeg calcium te absorberen voor het aanmaken van nieuwe botcellen en zo de botten sterk te houden. Naast het helpen voorkomen van botverlies, kan vitamine D ook helpen fracturen te voorkomen door het versterken van spieren en zenuwen, waardoor de kans op breuken vermindert.

    Het verband tussen vitamine D en osteoporose.

    Mensen die osteoporose ontwikkelen vertonen aanzienlijk lagere niveaus van vitamine D in hun bloed in vergelijking met mensen die de ziekte niet hebben. Verschillende studies hebben nagegaan of het nemen van vitamine D-supplementen kan helpen voorkomen dat de ziekte optreedt. Tot nu toe zijn de resultaten van deze studies bemoedigend. Bijvoorbeeld, in een studie uit het Verenigd Koninkrijk, vonden de onderzoekers dat vrouwen die vitamine D-supplementen namen sterkere en dichtere botten hadden, wat suggereert dat suppletie een haalbare manier is om botverlies te beletten. Ook een studie uit de VS onderzocht oudere patiënten met en zonder osteoporose en vond dat degenen die vitamine D-supplementen namen beduidend minder fracturen hadden.

    Hebt u een verhoogd risico op osteoporose?
    Osteoporose kan iedereen overkomen, maar sommige mensen hebben een groter risico op het ontwikkelen van de ziekte. Hieronder vind je de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van osteoporose:
    • Van het vrouwelijk geslacht zijn (vrouwen hebben ongeveer dubbel zoveel kans op osteoporose als mannen)
    • Oudere leeftijd
    • Kaukasisch of Aziatische ras
    • Familiegeschiedenis
    • Kleine botstructuur
    • Lage niveaus van het geslachtshormoon
    • Overactieve schildklier, bijschildklier en bijnieren
    • Sedentaire levensstijl
    • Roken
    • Overmatig gebruik van alcohol
    • Slechte voeding/eetstoornissen
    • Het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals steroïden en sommige geneesmiddelen bij kanker, depressie, immuun aandoeningen, maag reflux en epileptische aanvallen.
    Vooral als u één of meer van deze risicofactoren hebt, kan het nemen van vitamine D helpen bij het voorkomen of vertragen van de botverlies en het verlies van botdichtheid die kunnen leiden tot osteoporose. 

    Genoeg vitamine D.
    We kunnen vitamine D binnen krijgen via het voedsel dat we eten zoals vette vis en melk en door blootstelling aan de zon. De ultraviolette stralen van het zonlicht veroorzaken veranderingen in de huid welke stoffen genoemd previtamine D helpen omzetten in vitamine D die gebruikt worden door ons lichaam. Echter kunnen zonnebrandcrème, schaduw en seizoensgebonden veranderingen van invloed zijn op de hoeveelheid UV die onze huid krijgt. Verschillende studies hebben aangetoond dat blootstelling aan de zon daalt in de wintermaanden hetgeen leidt tot lagere niveaus van vitamine D en vervolgens hogere aantallen fracturen.

    Omdat de moderne voedingspatronen en leefstijlen niet genoeg vitamine D via de natuurlijke bronnen aanvoeren is het nemen van een supplement belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende van de vitamine krijgt om botverlies te helpen voorkomen en andere voordelen van de vitamine te ervaren.

    Vitamine D helpt bij het opbouwen van sterke botten maar is ook nuttig op andere manieren, zoals versterking van het immuunsysteem, het voorkomen van diabetes, behandeling van hoge bloeddruk - zelfs verminderen van het risico van bepaalde typen kanker. Als je bang bent niet genoeg vitamine D binnen te krijgen kan het nemen van een vitaminesupplement een ideale oplossing zijn om ervoor te zorgen dat je de voordelen van dit wondervitamine kunt ervaren.

    Oorspronkelijk artikel: „Vitamin D and osteoporosis: How this 'miracle' vitamin can restore optimum bone health in men and women”, Wednesday, June 04, 2014 by: Aurora Gelb.

    Bijlagen:
    http://jn.nutrition.org/content/early/2010/01/06/jn.109.115253   
    http://nof.org/articles/10   
    http://nof.org/articles/7   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoporosis/basics/risk-factors/con-20019924   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15040824   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23585346   
    http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1109617   
    https://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/vitamin-d-and-osteoporosis/   

    12-06-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:osteoporose, vitamine D
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol verlagen met voeding

    Verlaag uw cholesterol met voeding i.p.v. medicijnen.

    (NaturalNews) Als je door je eetgewoonte een hoog cholesterolgehalte hebt gekregen kan uw voedselkeuze dat ook verlagen. Het eten van vet en gebakken hoog calorierijk voedsel stuurt uw cholesterolgehalte het dak in vooral als je constant dergelijk voedsel neemt. Als je een hoog cholesterolgehalte hebt ben je niet alleen - het Centrum voor de Controle en de Preventie van de Ziekte (1) zegt dat 17 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten een hoog cholesterolgehalte heeft.
    De eerste stap is om de rol die cholesterol speelt in je lichaam te begrijpen. Je bent wellicht verrast te horen dat cholesterol essentieel is voor elke cel in je lichaam. Cholesterol is belangrijk voor celmembranen, het metabolisme en de synthese van hormonen. Cholesterol is zo belangrijk in feite, dat je lever cholesterol zou aanmaken als je geen voedingsmiddelen met cholesterol zou gebruiken.


    De meeste mensen consumeren veel meer cholesterol dan hun lichaam nodig heeft. Cholesterol is een vetachtige, wasachtige substantie die in je bloedbaan komt en het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Hoge cholesterol draagt sterk bij tot hoge risico's op hart- en vaatziekten.


    Veel mensen vertrouwen op medicijnen om het cholesterolgehalte kunstmatig te verlagen. Deze cholesterolverlagende medicijnen, bekend als statines, werken door het blokkeren van een stof die je lever nodig heeft om cholesterol aan te maken. Terwijl sommigen deze medicijnen nuttig vinden, maken anderen zich zorgen over de daaraan verbonden risico's zoals cognitieve stoornissen, verhoogd risico op een hoge bloedsuikerspiegel en het ontstaan van type 2 diabetes en spierschade, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (2 ).


    Als je eenmaal weet hoe je cholesterol te verlagen met behulp van voedsel, kunt u uw cholesterolgehalte onder controle houden, zonder toevlucht te moetennemen tot gevaarlijke medicijnen.

     
    Eet elke dag een kom havermout.

    Havermout bevat oplosbare vezels die de hoeveelheid cholesterol die naar uw bloed wordt gestuurd vermindert. Mayo Clinic (3) raadt 5-10 gram oplosbare vezels per dag aan. 1 kom havermout levert ongeveer zes gram vezels. Voeg nog eens vier gram oplosbare vezels toe door bananen en ander fruit erbij te eten.


    Eet veel fruit.
    Eet regelmatig appelen, druiven, aardbeien en citrusvruchten. Deze vruchten bevatten pectine een speciaal type van oplosbare vezels bekend voor het verlagen het cholesterolgehalte.


    Eet tweemaal vis per week.

    De American Heart Association (4) raadt aan ten minste twee porties vette vis per week te eten. Vette vis bevat omega-3 vetzuren die bekend staan om de gezondheid van het hart te verbeteren. 
    De volgende vissoorten bevatten de meeste omega - 3 -vetzuren:

    Albacore tonijn

    Heilbot

    Haring

    Forel

    Makreel

    Zalm

    Sardines

    Voor de beste resultatenwordt de vis gegrilde in plaats van gebakken. Kook met zoutarm water, vetarme oliën en kruiden.

    Gebruik noten in je dieet.
    Eet een handvol noten op de meeste dagen van de week - ongeveer 45 gram per dag is voldoende. Walnoten, amandelen en een aantal andere noten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren die de bloedvaten gezond te houden. Overdrijf hierin niet want noten bevatten veel calorieën en kunnen leiden tot gewichtstoename.


    Schakel over op olijfolie.
    Olijfolie bevat een krachtige mix van anti-oxidanten om je cholesterol te verlagen. Vervang boter, reuzel of mayonaise door olijfolie. Ook olijfolie bevat veel calorieën, dus ook hier is matigheid gebod bij gevaar voor gewichtstoename.


    Eet voedsel verrijkt met sterolen en stanolen.
    Sterolen en stanolen voorkomen dat uw lichaam cholesterol uit je voedsel absorbeert. Voedingswetenschappers halen sterolen en stanolen uit planten en voegen ze toe aan levensmiddelen zoals  margarine, mueslirepen, vruchtensappen en zelfs chocolade . De Harvard Medical School Family Health Guide (5) zegt dat het nuttigen van 2 gram plantensterolen per dag je ongezonde cholesterolgehalte kan verlagen met maar liefst 10 procent.


    Verlaag uw cholesterol door het vermijden van voedingsmiddelen die het verhogen.  
    Eén van de beste manieren om cholesterol te verlagen is   voedingsmiddelen die de cholesterol verhogen te mijden. Bezuinig op verzadigd vet, dat is dat witte gedeelte dat je ziet in koud vlees. Begin met het vervangen van vet vlees door extra magere versies door te kiezen voor een laag vetgehalte of magere melk en kaas in plaats van reguliere varianten en te kiezen voor plantaardige of olijfolie in plaats van boter. Vermijd  zoveel mogelijk transvetten.

    Verlaag uw cholesterol en bijbehorende risico voor hart- en vaatziekten door het maken van slimme voedingskeuzes. Uw hart zal u belonen met een lang en gezond leven.


    Oorspronkelijk artikel: "How to lower cholesterol using foods instead of drugs” Wednesday, May 21, 2014 by Aurora Gelb, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.cdc.gov/cholesterol/faqs.htm   
    http://www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm293330.htm   
    http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/11-foods-that-lower-cholesterol.shtml   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/Fish-101_UCM_305986_Article.jsp   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/in-depth/cholesterol/art-20045192   

    27-05-2014, 22:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaar van aspirine

    FDA (Federal Drugs Administration) waarschuwt tegen overmatig gebruik van aspirine.

    NaturalNews ) De FDA meldt nu dat aspirine gebruik ernstige gezondheidsrisico's zoals bloedingen in de hersenen en interne bloedingen van de maag tot gevolg kan hebben.  Het bureau stelt dat aspirine goed is voor degenen die al een beroerte hebben gehad, maar zei dat ze het gebruik van het medicijn voor het voorkomen van een hartaanval of een beroerte niet steunen.

    Het duitse Bayer AG had onlangs verzocht om aspirine te bestempelen als "hartaanval preventie." De FDA heeft de aanvraag geweigerd daarbij verwijzend naar het feit dat de pillen  schade kunnen veroorzaken aan degenen die nog geen hartaanval of beroerte hadden meegemaakt.

    De FDA baseerde zijn beslissing op een Schotse studie waaruit blijkt dat aspirine geen hartaanvallen of beroertes kan voorkomen bij mensen die een hoog risico hebben op hart- en vaatziekten. Gepubliceerd in 2010 in het tijdschrift van de American Medical Association meldt de studie dat de deelnemers met een hoog risico ongeveer hetzelfde aantal hartaanvallen en beroertes kregen als die op een placebo pil.

    Proberend om de reputatie van hun aspirinepillen te beschermen, zei Bayer woordvoerster Anne Coiley: "Belangrijk is dat de uitspraak geen invloed heeft op de talrijke cardiovasculaire indicaties waarvoor aspirine reeds door de FDA is goedgekeurd ."

    Een gebrek aan substantieel bewijs van hartkwaalpreventie door aspirine en de mogelijkheid tot inwendige bloedingen doet ons twijfelen aan de veiligheid en effectieve werking van aspirine. Wordt de astronomische omzet van aspirine (1270000000 $ per jaar) gedreven door misleidende reclame en placebo bedrog?

    Bovendien wordt aspirine geëvenaard door specifieke alternatieven. 

    Vijf alternatieven die echte hartkwaalpreventie bieden

    Knoflook.
    In een studie, gepubliceerd in de Journal of Nutrition in 2006 werd knoflook bestempeld als effectief voor de behandeling van patiënten met coronaire verkalking. Knoflook toonde incrementele voordelen voor alle deelnemers van het onderzoek door het langzaam maar zeker verminderen van aderverkalking.


    Rode biet en meidoorn bessen.
    Een studie aan de Universiteit van Texas en Neogenis Laboratories vond dat de combinatie van rode biet en meidoorn bessen in synergie werken om het stikstofmonoxideniveau in het lichaam te verbeteren. Stikstofmonoxide fungeert als een vaatverwijdend middel en ontspant de bloedvaten wat beroerte en hart- en vaatziekten voorkomt. In vergelijking met een placebo vertoonde het rode biet en meidoorn supplement een toename in stikstofmonoxide niveaus bij de deelnemers.

    Kurkuma en laurierblad.
    Ontsteking in het lichaam te lijf gaan met kurkuma is een veiliger strategie dan werken met aspirine. Kurkuma veroorzaakt geen maagbloedingen; het reinigt het bloed van onzuiverheden - een zegen voor het lichaam. In een studie stelde men vast dat kurkuma en laurierblad beide verharding van de slagaders voorkomen. In de studie werd aan zebravis een hoog cholesterol dieet gegeven waardoor zich tekenen van atherosclerose begonnen te vertonen. Bij toediening van extracten van kurkuma en laurierblad merkten de onderzoekers een hoge antioxidant werking die apolipoproteïne AI glycation en LDL fagocytose voorkomt en cholesterylester transfer protein afremt.

    Aspirine wordt te lang gebruikt als onderdrukkingstherapie.

    Aspirine is uitgegroeid tot een gemakkelijk in te zetten therapie aanbevollen bij onnodige omstandigheden. De nieuwe FDA waarschuwing over aspirine kan helpen dat patiënten zich beginnen vragen stellen en kunnen voorkomen dat velen zich vastklampen aan aspirine voor tijdelijke verlichting en valse preventie.

    "Het is een nuttig om mensen te waarschuwen dat aspirine geen gewone therapie is," aldus Allen Taylor, hoogleraar aan Georgetown University School of Medicine. "Het is niet onschuldig."

    Met geen enkel bewijs voor preventieve werking is aspirine eigenlijk gewoon een gemakkelijk middel in de "vlug-vlug" samenleving. Als het de maagwand beschadigt na een tijd, waardoor interne bloedingen kunnen ontstaan, is er echt geen reden om te kiezen voor die pil, vooral wanneer er hartvriendelijke middelen zijn binnen handbereik.

    Oorspronkelijk artikel: "FDA warns against excessive aspirine use" Saturday, May 10, 2014 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/2006/2947698_Aged_garlic_extract_retards_progression_of_coronary_artery_calcification.html   
    http://science.naturalnews.com/2011/375835_Turmeric_and_laurel_aqueous_extracts_exhibit_in_vitro_anti_atherosclerotic.html   
    http://www.bloomberg.com/news/2014-05-05/limit-use-of-aspirin-to-prevent-heart-attack-fda-says.html   
    http://www.fda.gov/Drugs/ResourcesForYou/Consumers/ucm390574.htm   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16999221   
    http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Beetroot-hawthorn-berry-blend-may-boost-heart-health   

    12-05-2014, 21:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aspirine, FDA, inwendige bloedingen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven met de zon

    Wetenschap vindt dat het schuwen van de zon het risico op overlijden verdubbelt.


    ( NaturalNews ) De voordelen van regelmatige blootstelling aan de zon voor een optimale gezondheid zijn bevestigd door één van de meest uitgebreide studies over het verband tussen vitamine D en vroege sterfte. Onderzoekers uit Zweden vonden, na het compileren van de resultaten van een 20 jaar durend onderzoek begonnen in de vroege jaren negentig, dat het vermijden van natuurlijk zonlicht en jezelf insmeren met zonnebrandcrème telkens je naar buiten gaat  eigenlijk het risico op vroegtijdig overlijden verdubbelt.


    De studie van het Karolinska Instituut in Solna evalueerde bijna 30.000 vrouwen in de loop van twee decennia door het bijhouden van hun buitengedrag in combinatie met kans op kanker en vroegtijdige sterfte.  Gedurende die periode werd aan de vrouwen gevraagd  op bepaalde tijdstippen aan te geven hoe vaak ze naar zonnestudio's gingen of tijd doorbrachten in de volle zon zonder zonnebrandbescherming.


    Aan het eind van de onderzoeksperiode waren 2.545 deelneemsters overleden en veel van hen hadden weinig of geen tijd doorgebracht in de zon.  Aan de andere kant hadden de nog overlevenden regelmatig tijd doorgebracht in de zon waardoor hun huid vitamine D had aangemaakt onder invloed van de ultraviolet B (UVB) straling.  Over het algemeen hadden de vrouwen die de zon hadden geschuwd dubbel zoveel kans op vroegtijdig overlijden dan de anderen.


    "Uit de resultaten van dit onderzoek bleek duidelijk dat de kans op sterfte bij de vrouwen die blootstelling aan de zon hadden vermeden, vergeleken met de groep met meeste blootstelling, het dubbele was", aldus hoofdauteur van de studie Dr Pelle Lindqvist over de bevindingen. "Restrictief advies over blootstelling aan de zon in landen met een lage intensiteit van het zonlicht zou in feite schadelijk zijn voor de gezondheid van vrouwen."


    Onderzoek onthult dat huidmelanomen veroorzaakt worden door te weinig zonlicht.

    Hoewel vaak blootstelling aan de zon als de meest prominente oorzaak van huidkanker wordt aanzien, werd in het onderzoek gevonden dat het ook beschermende voordelen heeft.  
    Volgens de studie ontwikkelden minder vrouwen in de meer blootgestelde groep huidmelanomen en diezelfde vrouwen toonden ook 10 procent minder kans om te sterven aan huidkanker in vergelijking met vrouwen die de zon vermeden.


    Dit is een slag in het gezicht van de overheid in die aanbeveelt de zon te vermijden als bescherming tegen huidkanker. Het vermijden van de zon verhoogt niet alleen daadwerkelijk het risico op huidkanker maar het confronteert ook mensen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van andere nadelen in verband met vitamine D-deficiëntie, waaronder vermoedelijk uitgeroeide aandoeningen zoals rachitis.


    "De auteurs stellen dat ons lichaam zonlicht nodig heeft om essentiële vitamine D aan te maken die ons helpt voorkomen om sommige soorten kankers aan te maken," verklaarde Professor Dorothy Bennett van de Universiteit van St. George's in Londen aan The Telegraph. "Degenen die de zon vermijden en/of het grootste deel van hun huid bedekt houden worden geadviseerd om vitamine D-supplementen in te nemen."


    Met de schatting dat meer dan de helft van de wereldbevolking een tekort aan vitamine D heeft, zouden nieuwe aanbevelingen geen overbodige luxe zijn. Elk systeem van het lichaam heeft vitamine D nodig op niveaus die veel hoger zijn dan de gemiddelde persoon  ontvangt op een dagelijkse basis.


    "Vitamine D- tekort veroorzaakt groeiachterstand en rachitis bij kinderen en kunnen resulteren in osteopenie, osteoporose en toename van het risico op fracturen bij volwassenen", besluit een studie uit 2008 over vitamine D en gezondheid gepubliceerd in het tijdschrift Advances in Experimental Medicine and Biology.

     "Vitamine D-tekort is pandemisch geassocieerd met andere ernstige gevolgen, zoals verhoogd risico van gewone  kankers, auto-immuunziekten, infectieziekten en cardiovasculaire ziekten."

    Oorspronkelijk artikel: "Science proves that avoiding sunshine doubles your risk of death", Sunday, May 11, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    N.v.d.r. Volgens verschillende bronnen zou dagelijks blootstellen aan de zon gedurende maximum 20 minuten ideaal zijn.  Men kan ook zijn toevlucht nemen tot de UVB lampen die vooral bij donkere dagen kunnen zorgen voor de nodige UVB stralen.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.businessinsider.com/why-avoiding-sunshine-could-mean-an-early-death-in-women-2014-5   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18348443   
    http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
    http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/10811734/Why-avoiding-sunshine-could-kill-you.html   

    12-05-2014, 15:29 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zonneschijn, vitamine D,
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine B tegen Alzheimer

    Neem je vitamine B?

    Vitamine D en C krijgen tegenwoordig alle aandacht ten nadele van de familie van B-vitaminen die 8 vitaminen omvatten.

    Ter herinnering, vitamines zijn essentiële voedingsstoffen voor de goede werking van je lichaam. Zonder hen kan je voortijdig verouderen en lijden aan gezondheidsproblemen van allerlei aard zoals dementie, kanker, hartstilstand ...

    Wat is er met onze B-vitaminen gebeurd?

    In principe komen de vitaminen uit onze voeding. Echter bevat onze moderne voeding veel minder vitaminen dan vroeger. Nochtans is er veel meer aanbod in voeding dan vroeger. Mango's bijvoorbeeld waren nog zeldzaam een paar jaar terug. De mango is nu de zesde meest geproduceerde vrucht in de wereld!

    Men kan het hele jaar tomaten kopen (geur en smaak niet gegarandeerd) wat kort geldeden ondenkbaar was. Denk aan de heldendaden van Magellan als je de volgende keer smult van de lekkere avocado's rechtstreeks uit Chili en Australië!

    Echter is het huidige fruit niet zo rijk meer aan essentiële micronutriënten. De kwaliteit van de basis groenten is niet zoals vroeger. Gevolg: wij hebben vaak een tekort aan vitamine B waardoor supplementen nodig zijn geworden.

    B-vitamines zijn kwetsbaar.

    Het lichaam slaat de verkeerde B-vitaminen (behalve B12) op. Als uw eetgewoonte ongezond is zullen uw reserves snel opraken. Een tekort aan vitamine B is altijd dichtbij.

    Bovendien zijn de B-vitamines broos en lossen ze op in water. Ze zijn zeer kwetsbaar voor koken en alcohol. Geraffineerde granen en voedselverwerking vernietigen vitaminen B.

    Voor een optimale gezondheid is het belangrijk om uw niveaus van vitamine B in evenwicht te brengen in het kader van een gezonde voeding. 

    Verminder de kans op dementie (vitamines B6, B9, B12).

    Een interessante eigenschap van de B-vitaminen is het helpen voorkomen dat je hersenen krimpen. Met het ouder worden verliezen de hersenen aan massa - ongeveer 0,5% per jaar. Dit verschijnsel wordt geassocieerd met dementie en Alzheimer.

    Aangezien de epidemie van Alzheimer ons serieus belaagt is het belangrijk om maatregelen te nemen om zich te beschermen.

    Hoewel de ziekte van Alzheimer nog steeds niet helemaal doorgrond is, is het duidelijk dat voeding een rol kan spelen vooral met name B6, B9 en B12.

    De hersenen krimpen wanneer je te veel homocysteïne, een aminozuur, hebt. Om zich te ontdoen van overtollige homocysteïne is het noodzakelijk om de vitaminen B6, B9 en B12 te nemen.

    Een studie werd uitgevoerd 2 jaar terug. Proefpersonen die vitamines B6, B9 en B12 namen hebben de achteruitgang van hun hersenen langzamer zien evolueren met liefst 90%.

    Verminder het risico op een beroerte (vitamines B6, B9, B12).

    Door het wegwerken van homocysteïne met vitaminen B kan ook het risico op een beroerte verminderen, zelfs als men al een beroerte heeft meegemaakt.

    Een meta-analyse werd uitgevoerd van 19 klinische studies over een periode van 6-85 maanden. Men vond na vergelijking met een placebo dat de B-vitaminen het risico op een beroerte reduceerde met 12%.

    Gebrek aan energie? Denk aan de vitaminen B1, B2, B3, B5, B6 en B8!

    B-vitaminen zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van het lichaam. Zij regelen enzymen en eiwitten van het lichaam om de voeding om te zetten in energie.

    Vitamine B3, bijvoorbeeld, kan chemische boodschappers produceren in de hersenen en hormonen om de werking van het lichaam te stimuleren. Vitamine B1 zet glucose om in energie om je hersenen beter te doenfunctioneren. Vitamine B2 verbetert het gezichtsvermogen en de huid. 

    Anderzijds kunnen de B-vitaminen de concentratie verbeteren en onderhouden zij het zenuwstelsel. Een studie van 422 Japanse gemeentelijke medewerkers toonde aan dat vitamine B6 rechtstreeks verband heeft met een betere geestelijke gezondheid en minder depressie.

    Zwangere vrouwen, vergeet je vitamine B9 niet.

    Als u van plan bent zwager te worden of al zwanger bent, is het belangrijk om uw niveaus van vitamine B9 in het oog te houden.

    Deze vitamine helpt bij de vernieuwing van cellen en is betrokken bij de productie van rode bloedcellen, maar nog belangrijker, het risico op een miskraam, ernstige aangeboren afwijkingen (spina bifida) en autisme vermindert.

    Het is om deze reden dat vitamine B9 routinematig wordt aanbevolen door gezondheidswerkers en gezondheidsautoriteiten in Europa en Amerika.

    Om een ​​hoog gehalte aan vitamine B9 behouden is het belangrijk om maximaal bladgroenten te eten of een supplement te nemen..

    Gebrek aan vitamine B9 kan ook leiden tot bloedarmoede - tekort aan rode bloedcellen.

    Om te onthouden.

    Dit is slechts een fractie van de voordelen van de vitamines B. Ze beïnvloeden veel lichaamsfuncties. Het totale effect van B -vitaminen is aanzienlijk .

    Ongeacht de leeftijd is een voldoende gehalte aan B-vitaminen belangrijk om de kwaliteit van het dagelijks leven te verbeteren. Vooral als je bang bent voor een cognitieve achteruitgang of bij zwangerschap.

    De makkelijkste manier om je vitaminegehalte op peil te houden is een vitamine B-complex te nemen.

    De meeste complexen bevatten geen vitamine B8 en B12. Vitamine B8 komt veel voor in voedingsmiddelen (eigeel, avocado, banaan, enz. . ) , dus ze is vaak overbodig als suppletie. Vitamine B12 kan allergie veroorzaken, vandaar dat dit meestal niet voorkomt in de complexen (controleren is de boodschap).

    De meeste complexen bevatten ook magnesium wat meegenomen is want dit mineraal is zeer belangrijk voor de goede werking van het lichaam.

    Oorspronkelijk artikel: "Prenez-vous des vitamines B?", Néo-Nutrition, La lettre de la nutrithérapie, 9 Mai, 2014.

    Bijlagen:
    http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Vitamin_B?open   
    http://www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614%281100005-7/abstract   
    http://www.naturalnews.com/040787_B_vitamins_Alzheimers_dementia.html   
    http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=magnesium_ps   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40744   

    11-05-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine B, Alzheimer, dementie, zwangerschap
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten gezond

    Vecht tegen hart- en vaatziekten en verminder het risico op kanker met een dagelijkse dosis noten.

    (NaturalNews) Noten zijn lange tijd een populaire snack geweest. Goedkoop, gemakkelijk mee te nemen op reis. De grote verscheidenheid zorgt ervoor dat iedereen zijn gading vindt. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er een aantal gezondheidsvoordelen bij het dagelijks eten van een handvol noten.

    Recente studie bevestigt de voordelen van noten.

    The New England Journal of Medicine publiceerde onlangs een studie die benadrukt hoe goed noten iemands gezondheid beschermen. Personen die slechts één portie noten per dag aten vertoonden een significante vermindering van de kans op hart- en vaatziekten. Een dagelijkse dosis van noten resulteerde in een bijna 30% lager risico op hart- en vaatziekten.

    Andere voordelen van noten.

    De onderzoekers vonden verder dat de sterfgevallen door kanker bij mensen die dagelijks een portie noten aten, 11% minder was.

    Het verwijderen van andere factoren.

    Onderzoekers vonden dat personen die dagelijks een portie noten aten gezonder waren . De noteneters hadden meer kans magerder te zijn, niet te roken, algemeen voorkeur te geven aan gezond voedsel en regelmatig beweging te nemen. Hoewel deze elementen ook invloed hebben op ziekte en dood gebruikten de onderzoekers statistische methoden om die in hun onderzoek te elimineren.

    De onderzoekers vonden verder dat de soort noten geen invloed op de resultaten. Onder noten verstaat men over 't algemeen cashewnoten, amandelen, pistachenoten, walnoten en pecannoten maar ook pinda's geven dezelfde voordelen. Omdat noten veel calorieën bevatten beveelt het FDA aan zich te beperken tot 50 gram per dag.

    Oorspronkelijk artikel: "Fight heart disease and lower cancer risk with a daily dose of nuts", Friday, May 09, 2014 by: Dr. Sofiya.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/nuts.html   
    http://www.health.com/health/gallery/0,,20585485,00.html   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-disease/in-depth/nuts/art-20046635   
    http://www.thedoctorwillseeyounow.com/content/nutrition/art4204.html   

    10-05-2014, 12:31 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:noten, kanker, hartkwalen
    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten remedie

    Kanker: de vergeten remedie.

    Wij zijn in 1890 in New York . Het is nacht. Dr. William Coley ligt te woelen in bed. Gisteren zag deze jonge 28 jarige chirurg voor het eerst één van zijn patiënten sterven. Deze patiënt, Elizabeth Dashiell overleed aan botkanker. Dr Coley wordt overweldigd door schuld en hulpeloosheid.

    's Ochtends verlaat hij zijn huis maar in plaats van zoals gebruikelijk naar het New York Cancer Hospital te gaan waar hij werkt, beslist hij naar Yale te vertrekken. Yale is de grote universiteit die op twee uur treinen ten noorden van de stad ligt in de naburige staat Connecticut. Yale was al in die tijd wereldwijd bekend om zijn medisch onderwijs. De bibliotheek van de Universiteit heeft archieven van alle op dit moment bekende ziekten die gedetailleerd de ziekte van miljoenen patiënten te beschrijven.

    Hier zoekt Dr Coley naar gevallen van "sarcoom" vergelijkbaar met degene waaraan zijn patiënt is overleden. Sarcoom is een vorm van kanker. Dr Coley hoopt op gevallen van patiënten die genezen zijn van dezelfde kanker waaraan zijn patient leed. Hij is ervan overtuigd dat er ergens een behandeling moet zijn die redding brengt.

    Meer dan twee weken van zoeken blijken tevergeefs. Hij doorzoekt massa's stoffige dossiers. Maar de conclusie is altijd ddezelfde: patiënt overleden. Hij begint te wanhopen en denkt aan opgeven tot hij op een avond een verbazingwekkende ontdekking doet.

    Mysterieuze genezing.

    Dr Coley legde onbewust zijn hand op een geval dat de behandeling van kanker radicaal verandert. Hij ontdekt het dossier van een man wiens sarcoom op mysterieuze wijze verdween na een besmettelijke ziekte. De ziekte, erysipela genoemd, is vandaag bijna geheel verdwenen. Het is een huidinfectie veroorzaakt door de Streptococcus bacterie. Ze manifesteert zich door rode vlekken die het gezicht kunnen aantasten, maar vaker voorkomt op de benen en gaat gepaard met koorts. Op zich is het geen ernstige ziekte.

    Onmiddellijk na het uitbreken van erysipelas was de sarcoom van de patiënt plotseling verdwenen. Dr Coley verdiepte zich meer in soortgelijke gevallen en vond meerdere in de archieven: telkens was de kanker (sarcoom) verdwenen na een eenvoudige huidinfectie!

    Hij ontdekte dat andere pioniers als Robert Koch (die de beroemde Koch bacil verantwoordelijk voor tuberculose ontdekte), Louis Pasteur en de Duitse arts Emil von Behring, die de eerste Nobelprijs voor de Geneeskunde kreeg in 1901, ook gevallen hadden gemeld van spontane regressie van kanker na verschijnen van erysipela.

    Ervan overtuigd dat dit geen toeval kon zijn, besloot Dr Coley een patiënt die leed aan keelkanker in te enten met de Streptococcus bacteriën die verantwoordelijk zijn voor erysipelas. Het experiment werd uitgevoerd op 3 mei 1891 bij een zeker Zola. Onmiddellijk trad regressie op van zijn kanker  en verbeterde zijn gezondheid aanzienlijk. Hij herwon zijn gezondheid en leefde nog acht en een half jaar.

    Dr Coley creëerde een mengsel van dode en dus minder gevaarlijke bacteriën genaamd Coley's toxines. Dit mengsel werd toegediend door injectie tot de koorts optrad. De remedie was effectief, ook in het geval van uitgezaaide tumoren.

    Een 16-jarige gered van kanker.

    De eerste patiënt om Coley's toxines te ontvangen was de jonge John Ficken, een 16-jarige jongen die leed aan een enorme abdominale tumor. Op 24 januari 1893 ontving hij zijn eerste injectie, die daarna om de twee of drie dagen werd herhaald en direct in de tumor werd gegeven. Bij elke injectie was er koorts ... en tumor regressie. Al in mei 1893, 4 maanden later, had de tumor nog slechts een vijfde van de oorspronkelijke grootte. In augustus was hij nog nauwelijks merkbaar. John Ficken genas uiteindelijk en stierf 26 jaar later aan een hartaanval.

    Hoe deze ontdekking in de kiem werd gesmoord.

    Maar Coley's gifstoffen hadden een formidable "concurrent": de ontwikkeling van machines voor radioactieve straling, gemakkelijker te industrialiseren.

    Coley zelf kocht twee radiotherapie machines. Hij concludeerde al snel hun lagere efficiëntie. Veertig jaar lang bleef hij met succes gebruik maken van zijn Coley toxines tot zijn dood 16 april 1936.

    De grote clan van de chemotherapie zorgde ervoor dat de remedie van dr. Coley, veel eenvoudiger, veiliger en een stuk minder duur, in de vuilnisbak van de geneeskunde belandde.

    1999: Coley's toxines worden weer opgerakeld.

    eHet verhaal eindigt hier gelukkig niet. In 1999 openen onbevooroordeeld onderzoekers de achtergelaten archieven van Dr Coley. Ze vergeleken zijn resultaten met die van de modernste behandelingen tegen kanker. En zij vonden ze superieur!

    "Wat dr. Coley deed voor de sarcoom patiënten in zijn tijd was effectiever dan wat wij voor deze patiënten doen vandaag," zei Charlie Starnes, een onderzoeker bij Amgen, één van de eerste toonaangevende wereldwijde biotechnologische bedrijven, dat in Frankrijk samenwerkt met het 'Institut National du Cancer'.

    De helft van de door sarcoom getroffen patiënten leefden tien jaar of meer na de Coley behandeling, tegen 38% met de nieuwste therapieën. De resultaten van de zieke patiënten van nierkanker en eierstokkanker waren ook hoger.

    Grote hoop voor zieke kankerpatiënten.

    Vandaag heeft een Amerikaans bedrijf, MBVax, het onderzoek naar de Coley toxines hervat.

    Hoewel het nog niet heeft geleid tot grootschalige studies voor hun marketing, hebben tussen 2007 en 2012, 70 mensen kunnen profiteren van deze therapie.

    De effecten waren zo positief dat het groot wetenschappelijk tijdschrift 'Nature' er melding heeft van gemaakt in zijn decembernummer 2013 [1]. De informatie is ook overgenomen door het Franse magazine Le Point van 8 januari 2014 [2].

    Mensen die hebben geprofiteerd van deze niet- goedgekeurde therapie waren getroffen door terminale kanker, waaronder melanoom, lymfoom, kwaadaardige tumoren in de borst, prostaat en eierstokken. Het is gebruikelijk in ziekenhuizen om mensen in zeer moeilijke situaties innovatieve therapieën te laten ondergaan die worden ontzegd aan anderen.

    Ondanks de extreme ernst van deze kankers, veroorzaakten de Coley toxines een vermindering van de tumoren in 70 % van de gevallen, en zelfs complete remissie bij 20 % van de gevallen, volgens MBVax.

    Het probleem waarmee de onderneming geconfronteerd wordt is dat het op grote schaal testen volgens de huidige regelgeving en het oprichten van een productie eenheid volgens de Europese of Noord-Amerikaanse normen honderden miljoenen dollars vereist.

    Wat mogelijk was in 1890 in het kantoor van een New Yorkse arts, gepassioneerd door zijn missie, is nu bijna onmogelijk geworden in onze hyper technologische wereld die hyper verstikt is door regelgeving.

    [1] DeWeerdt S. Bacteriology : A caring culture. Nature 2013 Dec 19;504(7480):S4-S5.

    [2] Ce vaccin contre le cancer... qui ne sera pas commercialisé

    Oorspronkelijk artikel: "Cancer: le remède soublié" par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, le 7 May, 2014.

    Bijlagen:
    http://www.lepoint.fr/invites-du-point/didier_raoult/ce-vaccin-contre-le-cancer-qui-ne-sera-pas-commercialise-08-01-2014-1777963_445.php   

    07-05-2014, 22:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker, vergeten remedie,
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnoten

    Walnoten: de perfecte voeding voor onze hersenen.


    ( NaturalNews ) Walnoten zijn de grote éénzadige vruchten van de notenboom. Hoewel verschillende soorten noten bestaan is de Engelse walnoot, van Perzische oorsprong, de populairste. In feite zijn bijna alle hedendaagse commercieel geproduceerde walnoten ofwel Engelse walnoten of hybriden daarvan.  Andere soorten noten, zoals de zwarte walnoot, worden zelden gekweekt vanwege hun relatief zware schelpen en het moeilijk kunnen pellen.
    Walnoten zijn zeer voedzaam en hun voordelen voor de gezondheid zijn al eeuwenlang bekend in China en India.  Ze zijn net zo vereerd in het Westen en uit een groot aantal studies blijkt dat ze daadwerkelijk helend werken.


    Hersenondersteunende vetten.
    Walnoten zijn rijk aan omega 3 en omega 6 vetzuren met name het plantaardig omega 3 vet, alfalinoleenzuur.  Deze gunstige vetten, die dezelfde zijn die onze hersenen en het zenuwstelsel bevatten, geven walnoten aanzienlijke hersenondersteunende eigenschappen.  Zo ontdekte een studie gepubliceerd in Plant Foods for Human Nitrition van november 2011 dat ratten die werden gevoed met walnoten gedurende 28 dagen een "significante verbetering in het leren en van het geheugen" vertoonden in vergelijking met de controlegroep. Uit een tweede studie, gepubliceerd twee jaar later blijkt dat de vetzuren in notenextracten leeftijdsgebonden ontstekingen en oxidatieve stress in de hippocampus van de hersencellen kunnen voorkomen.

    Studies hebben de regelmatige consumptie van walnoten ook in verband gebracht met talrijke andere hersengerelateerde eigenschappen, waaronder het voorkomen van neurodegeneratieve ziekten zoals dementie en de ziekte van Alzheimer. Net als kokosolie, een ander levensmiddel dat de cognitieve functie verhoogt, vloeien bijna al deze voordelen  voort uit de hoge concentraties van de heilzame vetten in walnoten.


    Kankerpreventie.

    Volgens een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition in april 2014, kenden muizen die werden geïmplanteerd met menselijke borstkanker en gevoed met één op walnoten gebaseerde dieet een gigantische 80 procent daling van de tumorgroei in vergelijking met de controlegroep.  De studie vond ook dat walnoten de groei van darm-, prostaat- en renale kanker bij muizen vertraagde en dat het consumeren van de hele walnoten het beste resultaat gaf. De onderzoekers schreven deze resultaten toe aan bepaalde antioxidanten in walnoten, zoals tocoferolen, betasitosterol en pedunculagin bekend om hun antikanker eigenschappen.


    Versterking van het cardiovasculair systeem.
    Voedingsmiddelen rijk aan heilzame vetten staan bekend om onze cardiovasculaire systemen te verbeteren en walnoten zijn daarop geen uitzondering. Een recente studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition bijvoorbeeld ontdekte dat walnoten "de slechte" LDL cholesterol en bloeddruk verlagen.  Daarom adviseren de onderzoekers dat mensen meer walnoten toevoegen aan hun voeding om hart- en vaatziekten te voorkomen. Opkomend bewijs suggereert ook dat walnoten de endotheelfunctie kan stimuleren waardoor ze een goede behandeling  zijn voor diabetes type II.


    Goede bron van aanvullende voedingstoffen.
    Hoewel het hoog gehalte aan goede vetten in walnoten altijd de grootste trekpleister zal zijn, mogen we niet de verrassend hoge concentraties van voedingsstoffen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, zink en de meeste B-vitaminen over het hoofd zien. Walnoten bevatten bijzonder veel magnesium, een essentieel macromineraal dat bij naar schatting 50 tot 80 procent van de bevolking tekorten vertoont. Net als de meeste noten zijn walnoten ook een goede bron van eiwitten, maar het eiwit is niet compleet (dat wil zeggen dat deze niet alle acht essentiële aminozuren bevat).
    Walnoten worden het best rauw gegeten en heel. Terwijl een heleboel mensen een hekel hebben aan de bittere huid bevat juist deze 90 procent van de belangrijkste kankerbestrijdende anti-oxidanten.


    Oorspronkelijk artikel: "Walnuts: the perfect foor for our brains", Thursday, May 01,2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News."

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/Walnuts.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22048906   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23321679   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500933   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500935   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500939   

    01-05-2014, 17:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:walnoten, kankerpreventie, hersenen
    21-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode biet gezond

    Vijf gezondheidseigenschappen van rode biet.

    (NaturalNews) Rode biet wordt als sinds de oudheid door de mens geconsumeerd. Zelfs de oude Grieken en Romeinen dachten dat de bietjes veel vitaminen en mineralen bezaten. Recente studies bewijzen niet alleen dat zij geladen zijn met waardevolle voedingsstoffen, maar dat rode biet eten een geweldige manier is om ervoor te zorgen dat een persoon gezond blijft.

    Als knolgewas groeit het roodachtig en bolvormig deel van de rode biet ondergronds terwijl het bovengronds een weelderig
    geheel van bladeren vertoont. Ze groeit zowel in tropische als gematigde gebieden en het duurt ongeveer twee maanden om tot wasdom te komen. Hoewel de planten al duizenden jaren gekweekt worden om hun dieetvoordelen is het is pas sinds kort dat de voordelen voor de gezondheid zijn onderzocht.

    1 . Rode biet verbetert seks.
    De oude Romeinen waardeerden de rode biet als een afrodisiacum en kweekten haar daarvoor. Hedendaagse wetenschap ondersteunt deze Romeinse praktijk. Onderzoekers hebben gevonden dat de bietjes grote hoeveelheden boor bevatten, een element dat direct betrekking heeft op de productie van geslachtshormonen bij de mens.

    2 . Rode biet egaliseert de geestelijke gezondheid.
    Betaïne dat door artsen wordt gebruikt om depressie te behandelen zit volop in rode biet. Een ander belangrijk element dat rode biet bevat is tryptofaan waarvan is aangetoond dat het een gevoel van welzijn geeft en de geest ontspant. Rode biet is ook zeer efficient om de bloeddruk te verlagen wat kan helpen om de effecten van stress op het lichaam te compenseren.

    3 . Rode biet verhoogt het energieniveau.
    Omdat de suiker in rode bieten langzaam vrijkomt in het lichaam en het suikergehalte hoog is, helpen ze constante energie niveaus te handhaven. In vergelijking met voedingsmiddelen, zoals chocolade, waarvan de suikers snel vrijkomen in het lichaam, duurt de boost van rode biet, die ook laag is in calorieën, veel langer.

    4 . Rode biet is rijk aan vitaminen en mineralen.
    Rijk aan vitamine B en ijzer is rode biet is vooral gunstig voor vrouwen die zwanger zijn. Vitamine B en ijzer zijn nodig voor de groei van nieuwe cellen en het aanvullen van het ijzergehalte van vrouwen. Bovendien bevatten de bietjes volgende vitaminen en mineralen : vezels, fosfor, kalium , foliumzuur , bètacaroteen, vitamine A, magnesium, vitamine C en betacyanin .

    5 . Rode biet helpt het lichaam reinigen.
    Rode biet werkt mee aan het reinigen van de lever. Ze kan de bloed zuiveren en er is aangetoond dat ze bepaalde vormen van kanker kan voorkomen. Het eten van rode biet kan ook aangeven of een persoon een te lage hoeveelheid maagzuur heeft. Dit wordt weergegeven als de urine roze kleurt .

    Het toevoegen van rode biet aan het dieet is eenvoudig. Veel mensen voegen rode biet gepureerd en gekookt toe aan hun smoothies. Een andere manier om ze te bereiden is ze dun te snijden en ze te roosteren na ze te hebben besprinkeld met olijfolie.

    Oorspronkelijk artikel: "Five health benefits of beetroot", Friday, April 18, 2014 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    N.v.d.r.: Ik vind geraspte rode bietjes lekker samen met een geraspte biologische appel, wat mayonaise of een lekkere olie naar smaak er onder mengen maakt het geheel smeuïg.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/beets.html   
    http://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/ingredient-focus-beetroot   
    http://www.herbwisdom.com/herb-beetroot.html   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=49   

    21-04-2014, 22:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:rode biet, energie, gezonde groenten
    20-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine A bij kanker

    Vitamine A derivaat helpt precancereuze cellen zich terug om te zetten in gezonde cellen.


    ( NaturalNews ) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Thomas Jefferson University en gepubliceerd in maart 2014 in het International Journal of Oncology kan éen van de chemische stoffen dat het lichaam produceert uit vitamine A precancereuze cellen terug omzetten in gezonde cellen zelfs op genetisch niveau.


    Het onderzoek werd ondersteund door subsidies van vrienden van een eerdere test op borstkanker en de Pennsylvania Breast Cancer Coalition.


    Hoewel onderzoekers al enige tijd geloofden dat vitamine A een rol kon spelen bij kankerpreventie of -behandeling, waren studies niet overtuigend door de gemengde resultaten die ze boden.  De nieuwe studie geeft een antwoord op deze langdurige puzzel: Vitamine A heeft alleen invloed op kankercellen op een zeer specifiek punt in hun ontwikkeling en dan nog alleen in zeer specifieke dosissen.


    Vier soorten cellen.


    De onderzoekers stelden menselijke borstcellen in verschillende stadia van kankerontwikkeling bloot aan verschillende concentraties retinoïnezuur, één van de door het lichaam geproduceerde chemicaliën uit het metabolisme van vitamine A.  De cellen werden geclassificeerd als normaal, precancereus, kanker of volledig agressief.


    Hoewel retinoïnezuur geen effect bleek te hebben op de normale, kanker of volledig agressieve cellen, was het effect op precancereuze cellen opvallend.  Deze keerden terug naar de karakteristieke vorm van normale cellen en veranderden hun genetische expressie naar normaal.


    "We waren in staat om dit effect van retinoinezuur te zien omdat we op zoek waren naar vier verschillende stadia van borstkanker," zei onderzoeker dr. Sandra V. Fernandez. "Het was  interessant  om te zien of deze resultaten ook zouden gelden voor patiënten."


    De onderzoekers vonden dat er 443 afzonderlijke genen zijn die hun expressie veranderen als een borstcel verandert van normaal tot kanker.  Blootstelling aan retinoïnezuur bracht de expressie van elk van deze genen terug tot normale niveaus.
    "Het lijkt erop dat retinoinezuur effect uitoefent op een gedeelte van de kankercellen via de modulatie van de epigenome", zei Fernandez.


    Naast het vinden dat retinoïnezuur geen effect heeft op kanker- of volledig agressieve cellen, ontdekten de onderzoekers dat slechts één van de geteste concentraties het volledig effect op de precancereuze cellen tot gevolg had.  Concentraties lager dan ongeveer 1 micromolair hadden geen effect en hogere concentraties waren minder effectief.


    De onderzoekers zijn nu van plan om retinoinezuur te testen op dieren met precancereuze cellen. Als deze studies succesvol zijn kunnen zij vervolgens overgaan naar het testen van de stof op mensen.


    Eet groenten.


    Deze bevindingen zijn slechts één van de vele redenen om veel oranje en geel gekleurde vruchten en groenten te eten, die rijk zijn aan de betacaroteen dat in het lichaam verandert in vitamine A. Andere voedingsmiddelen met een hoog vitamine A zijn onder andere vlees en zuivelproducten.
    Vitamine A is essentieel voor de vorming en het behoud van gezonde botten en zachte weefsels waaronder huid en slijmvliezen. Het speelt ook een belangrijke rol in het immuunsysteem en het gezichtsvermogen; deficiëntie manifesteert zich meestal in problemen met het gezichtsvermogen en een grotere vatbaarheid voor infecties.


    Het eten van betacaroteenrijke groenten en fruit heeft nog een voordeel voor de gezondheid.  Deze voedingsmiddelen zijn ook rijk aan de gerelateerde chemische alfa-caroteen (die ook wordt aangetroffen in felgroene groenten).  In een studie uit 2011 uitgevoerd door onderzoekers van de Centers for Disease Control en Prevention en gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, hadden de mensen met de hoogste bloedspiegels van alfacaroteen, 39 procent minder kans om te sterven in de loop van een 18 jaar durende studie dan die met de laagste niveaus.
    Het grootste effect werd gezien in een verlaagd sterftecijfer aan hart- en vaatziekten en kanker.  Met name bleken alfacaroteenrijke voedingsmiddelen beter dan alle andere groenten als bescherming tegen longkanker.


    Oorspronkelijk artikel: "Vitamin A derivative helps turn precancerous cells back into healthy ones", Saturday, April 05, 2014 by: David Gutierrez, staf writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/Vitamin_A.html   
    http://www.newswise.com/articles/can-vitamin-a-turn-back-the-clock-on-breast-cancer   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140331095550.htm   

    20-04-2014, 20:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine A, precancureuze cellen, retioninezuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing beste antibioticum

    Wetenschappers ontdekken waarom honing nog steeds het beste antibioticum is.


    ( NaturalNews ) Conventionele antibiotica worden nog altijd onnodig en teveel voorgeschreven. Uit gegevens van  US Centers for Disease Control (CDC) blijkt dat in 2010 maar liefst 833 antibioticavoorschriften werden uitgedeeld op 1.000 personen.


    Conventionele antibiotica maken gebruikers zieker op  lange termijn.

    Artsen schrijven nog altijd onzorgvuldig antibiotica voor bij virale infecties wat nutteloos is omdat antibioticum alleen effectief is bij bacteriële infecties.  Het  overmatig voorschrijven en de overconsumptie maken het moeilijker om toekomstige infecties te bestrijden omdat antibiotica de goede bacteriën in de darmen afbreken.


    In deze medische travestie steken antibiotica-resistente bacteriën de kop op.  De CDC heeft onlangs 20 resistente stammen van bacteriën geïdentificeerd.  Een verslag van 2013 door de CDC meldt dat bij meer dan 2 miljoen mensen antibiotica-resistente infecties werden genoteerd. Conventionele antibiotica maken gebruikers zieker op lange termijn, kwetsbaarder en vatbaarder voor infecties.


    Aangezien deze verontrustende trend zich voortzet, zijn wetenschappers op zoek naar eenvoudiger antwoorden.  Onderzoekers van het Salve Regina University in Newport, Rode Island  ontdekten waarom ruwe honing nog steeds één van de beste natuurlijke antibiotica is.


    Honing bestrijdt infecties op meerdere niveaus en veroorzaakt geen resistente bacteriën.
    Hoofdauteur Susan M. Meschwitz , Ph.D., presenteerde de bevindingen op de 247e Landelijke Vergadering van de American Chemical Society.  Ze meldt: "De unieke eigenschap van honing ligt in zijn vermogen om infecties te bestrijden op meerdere niveaus waardoor het moeilijker wordt voor bacteriën om resistentie te ontwikkelen."


    Meschwitz zegde dat honing een combinatie van wapens heeft zoals polyfenolen, waterstofperoxide en een osmotisch effect.  Honing is een dubbelzijdige vechter met meerdere modaliteiten om bacteriën te doden.


    Eén van die vechtmethoden is het osmose effect.  Dit effect komt van de hoge suikertconcentratie in honing. Bij deze werkwijze wordt water uit de bacteriecellen getrokken waardoor de pathogenen uitdrogen en afsterven.


    Honing breekt de bacteriën af door hun vormen van communicatie te vernietigen.
    Honing bezit ook de eigenschappen de vorming van biofilms te stoppen.  Deze slijmerige biofilms zijn bacteriegemeenschappen die ziekten handhaven. Honing weerhoudt deze biofilms ervan zich te verenigen door het doorbreken van het bacterieel communicatieproces genaamd quorum sensing.  Door het doorbreken van dit proces stopt het communiceren en uitbreiden van hun levensvatbaarheid. Zonder deze communicatiemodus kan de bacterie zijn giftige stoffen die ziekte kunnen veroorzaken niet vrijgeven.


    Meschwitz zegde dat  door het verstoren van de quorum sensing het gedrag van virulente bacteriën verzwakt ' waardoor deze gevoeliger zijn voor conventionele antibiotica."


    Artsen zouden honing eerst moeten voorschrijven en antibiotica als laatste middel gebruiken.
    Honing is zo krachtig bij het vernietigen van bacteriën dat het de eerste wijze van behandeling zou moeten zijn bij de behandeling van een bacteriële ziekte.  Artsen zouden honing eerst moeten voorschrijven omdat het de bacteriën te lijf gaat vanuit meerdere hoeken. Voorgeschreven antibiotica moet de "alternatieve" therapie of het laatste middel zijn.  Honing is krachtiger omdat het de vorming van antibiotica-resistente bacteriën voorkomt. Conventionele antibiotica falen omdat ze zich alleen richten op de essentiële groeiprocessen van bacteriën. Hierdoor kunnen bacteriën weerstand opbouwen in de tijd terwijl de goede bacteriën in de darmen vernietigd worden.

    Honing werkt heel anders door het afbreken van de communicatieprocessen en het dehydrateren van de bacteriestructuren via osmose.  Daarenboven bevat honing krachtige anti-oxidanten in de vorm van polyfenolen.  Meschwitz voegt daaraan toe: "Verschillende studies hebben het verband aangetoond tussen de niet peroxide antimicrobiële en antioxidante activiteiten van honing en de aanwezigheid van phenolics."


    Honing is ook antiviraal, schimmeldodend en zit vol met antioxidanten. 
    Niet alleen is honing antibacterieel maar het is ook antiviraal en antifungaal.  Alleen al deze eigenschappen maken het krachtiger dan conventionele antibiotica. Honing kan onopgemerkte schimmels vernietigen die de oorzaak kunnen zijn van aanslepende ziekten.


    Meschwitz zei dat haar team van onderzoekers het niveau van de antioxidant activiteit van honing heeft gemeten. "We hebben  de verschillende antioxidant polyfenol verbindingen kunnen scheiden en ïdentificeren. In onze antibacteriële studies hebben we de activiteit van honing getest tegen o.a. E. coli, Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa."


    Terwijl veel commerciële merken honing filteren is de beste plaats voor aankoop van medicinale en ongefilterde ruwe honing de lokale honingboer.


    Oorspronkelijk artikel: "Scientists discover why honey is still the best antibiotic", Friday, April 11, 2014 by: L. J. Devon, staff writer, Natural News.

    N.v.d.r. Ikzelf gebruik met succes honingzalf voor het behandelen van kleine open wonden.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/honey.html   
    http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/newsreleases/2014/march/honey-is-a-new-approach-to-fighting-antibiotic-resistance-how-sweet-it-is.html   
    http://www.nydailynews.com/life-style/health/antibiotics-overused-overprescribed-study-article-1.1313749   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140316132801.htm   

    20-04-2014, 11:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:honing, natuurlijke antibioticum, bacteriële resistentie
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiotherapie doodt kinderen

    Bestralingstherapie doodt kinderen met hersentumoren die anders zouden overleven.

    ( NaturalNews ) Volgens de eerste uitgebreide, grootschalige cohortstudie van lange termijn overleving bij kinderen met hersentumoren, hebben deze kinderen meer kans te sterven van de stralingsbehandeling dan van de tumor zelf.

    Het onderzoek naar twintigjaarsoverleving bij kinderen gediagnosticeerd met laaggradige gliomen werd uitgevoerd door onderzoekers van het Dana-Farber/Boston Children's Cancer and Blood Disorders Center en gepubliceerd in het tijdschrift Pediatric Blood & Cancer.

    "Wij vonden voor de eerste keer dat als je uw kinderjaren overleefd hebt met een laaggradig glioom je waarschijnlijk niet zult sterven van die tumor als volwassene," zei senior auteur Peter Manley. "Dit is ongelooflijk bemoedigend voor patiënten en families. Maar we vonden ook dat het bestralen van low-grade gliomen het sterfterisico als gevolg van de behandeling verhoogt."

    Hoge overlevingskansen.

    Laaggradige gliomen zijn een familie van niet-kanker en typisch niet-agressieve tumoren, waaronder pilocytic astrocytomas , diffuse astrocytomen en gemengde gliomen. Ongeveer 30 procent van de kinderen met hersentumoren zijn laaggradige gliomen. Deze tumoren worden gewoonlijk behandeld met een combinatie van chirurgie en chemotherapie omdat bestraling de ontwikkeling van de hersenen beïnvloedt met ernstige gevolgen op lange termijn, met name voor de cognitieve ontwikkeling en het endocriene systeem.

    Sinds het midden van de jaren 1990 hebben de artsen in toenemende mate vermeden kinderen met kanker en tumoren te behandelen met bestraling en tal van ziekenhuizen (inclusief Dana-Farber/Boston Children's) hebben de praktijk volledig geëlimineerd .

    Bij laaggradige gliomen in het bijzonder hebben de onderzoekers al lang vermoed dat de risico's van bestraling niet kunnen opwegen tegen de voordelen. Zelfs vóór de meest recente studie was bekend dat de vijf- en tienjaarsoverleving bij laaggradige gliomen ongeveer 90 procent bedroeg.

    In de nieuwe studie gebruikten de onderzoekers gegevens van het National Cancer Institute om de twintigjaarsoverleving te analyseren bij 4000 personen die waren gediagnosticeerd met pediatrische laaggradige gliomen tussen 1973 en 2008. Achttien procent van hen waren behandeld met bestralingen.

    Kuur erger dan de kwaal.

    Terwijl 90 procent van alle bestudeerde patiënten 20 jaar na de behandeling nog in leven waren, waren slechts 70 procent van degenen die bestraling hadden gekregen nog in leven. Hoewel nog andere factoren de overlevingskans beïnvloeden (leeftijd bij diagnose, jaar van diagnose en locatie, het type of de agressiviteit van de tumor), was er geen enkel element die de overlevingskans zo sterk beïnvloedde als radiotherapie.

    "Er is de indruk dat kinderen met de diagnose van een iets agressievere dan graad 1 tumor het slecht doen op de lange termijn", zei Manley. "Maar we vonden ongeacht de diagnose van graad 1 of graad 2, kinderen met laaggradige gliomen het nog steeds goed doen."

    Overleving was ook even hoog bij kinderen bij wie slechts een deel van een tumor verwijderd was als bij degenen waarbij de gehele tumor was verwijderd.

    Op basis van de huidige studie adviseren de onderzoekers dat artsen alleen bestraling als behandeling voor laaggradige gliomen als een laatste redmiddel in te zetten.

    "We raden behandelingen aan die op lange termijn minder kans hebben op het veroorzaken van een tweede kanker", zei Manley. "Volgens onze analyse is bestraling de meest voorkomende factor in verband met verschillen in sterfte op lange termijn," voegde hij eraan toe. "Er zijn meerdere opties die vandaag beschikbaar zijn voor de behandeling van kinderen met deze tumoren. We moeten deze eerst uitputten alvorens bestraling te overwegen."

    De studie werd gefinancierd door de Stop & Shop Pediatric Brain Tumor Program, de Andrysiak Fonds voor LGG , de Pediatric Low -Grade Astrocytoom Stichting Vrienden van het Dana- Farber Cancer Institute, de Nuovo - Soldati Foundation, de Philippe Foundation en de St. Baldrick Foundation.

    Oorspronkelijk artikel: "Radiation 'therapy' kills children with brain tumors who might otherwise survive just fine", Friday, April 04, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/radiotherapy.html   
    http://www.dana-farber.org/Newsroom/News-Releases/long-term-survival-among-patients-with-most-common-childhood-brain-tumor-is-high.aspx   

    15-04-2014, 14:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:bestraling, hersentumoren, kindersterfte
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastritis genezen met aardbeien

    Aardbeien kunnen gastritis helpen genezen.

    ( NaturalNews ) Gastritis , een aandoening waarbij de maagwand ontstoken wordt veroorzaakt door een aantal factoren zoals teveel alcoholgebruik, virale en bacteriële infecties, aspirine of ibuprofen, een auto-immuunziekte en zelfs stress. Dat is het slechte nieuws .

    Het goede nieuws? Europese onderzoekers hebben de kracht van aardbeien bij de bestrijden van gastritis ontdekt.

    Hoe aardbeien helpen genezen gastritis.

    "De positieve effecten van aardbeien zijn niet alleen gekoppeld aan de antioxidant capaciteiten en een hoog gehalte aan fenolische verbindingen (anthocyanen), maar ook aan het feit dat ze de antioxidante verdedigingsmechanismen en enzymen van het lichaam stimuleren", verklaart één van de onderzoekers, Sara Tulipani. Hun studies toonden aan dat het eten van aardbeien een vermindering van maagzweren tot gevolg heeft. De rijpe vruchten bevatten stoffen die het begin van een ontsteking op cellulair niveau helpen voorkomen.

    Deze bevinding leidde tot de conclusie dat aardbeien één van de belangrijkste vruchten zijn om ontstekingen te bestrijden en heeft ook de weg vrijgemaakt voor om dieper onderzoek uit te voeren op andere maagontstekingsziekten en aanverwante behandelingen te ontwikkelen.

    De Mayo Clinic adviseert mensen met gastritis een dieet dat bestaat uit vruchten met laag zuurgehalte en te pikant en vet voedsel te vermijden. Aardbeien zijn zo'n lage zuur vruchten, net als peren, frambozen en appelen.

    Het is ook aangeraden om te proberen stress te minimaliseren, alchohol te verminderen en met een arts te overleggen om te stoppen met pijnstillers omdat ze de maagwand verder kunnen irriteren. Activiteiten zoals yoga of meditatie kunnen helpen met ontspannend genieten van gezondere dranken zoals water.

    Andere voordelen van aardbeien.


    Aardbeien zijn goed voor het verminderen van ontstekingen van niet alleen de maag maar ook van gewrichten bijvoorbeeld. De Harvard School of Public Health heeft een studie uitgevoerd waaruit bleek dat vrouwen die wekelijks 16 of meer aardbeien aten minder kans hadden om creactief proteïne (CRP) in het lichaam te hebben, een veelbetekenende marker van ontsteking.

    Er is verder ook aangetoond dat aardbeien de gezondheid van de ogen verbeteren, de groei van kankercellen onderdrukken en de bloeddruk regelen. Het is echter wel aan te raden te kiezen voor biologisch gekweekte aardbeien omdat deze kwetsbare vruchten in de gewone teelt duchtig bespoten worden tegen allerlei ziektes.

    Oorspronkelijk artikel: "Strawberries can help cure gastritis", Friday, March 28, 2014 by: Raw Michelle.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/strawberries.html   
    http://www.besthealthmag.ca/eat-well/healthy-eating/10-health-benefits-of-strawberries?slide=7   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/gastritis/basics/lifestyle-home-remedies/con-20021032   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2011/10/111025091541.htm   

    06-04-2014, 22:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aardbeien, gastritis, antioxidanten
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes genezen

    Diabetes genezen: een natuurlijke benadering.


    ( NaturalNews ) Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam ofwel niet genoeg insuline produceert of niet in staat is de insuline die wordt geproduceerd te verwerken. Dit veroorzaakt een verhoogd niveau van glucose in het lichaam met verder onder druk zetten van bepaalde organen.  De typische behandeling voor diabetes betreft het voorschrijven van verschillende medicijnen voorschrijven om de ziekte te bestrijden. Het doel van deze geneesmiddelen is vaak tweeledig: insuline toevoegen aan het lichaam om glucose beter te beheren en problemen die resulteren in spanning van sommige organen tegenwerken.


    Andere middelen voor het omgaan met diabetes.

    Deze medicijnen zijn niet zonder bijwerkingen. In sommige gevallen zijn deze bijwerkingen ernstig genoeg om de kwaliteit van leven van de persoon te beïnvloeden waarvoor dan vaak meer medicatie wordt voorgeschreven. Er is een andere, meer natuurlijke, manier om diabetes aan te pakken.  Sommige mensen gebruiken deze meer natuurlijke manier voor het controleren van hun diabetes in combinatie met de door hun arts voorgeschreven medicijnen, anderen, vooral die met prediabetes gebruiken ze alleen .

    Eenvoudige aanpassingen thuis.


    Sommige van de gemakkelijkste manieren om op natuurlijke wijze diabetes te beheersen zijn deze die thuis kunnen toegepast worden. Veranderingen in levensstijl, zoals meer beweging en het eten van meer gezonde voeding staan bovenaan de lijst.  Overgewicht en een dieet dat rijk is aan verzadigde vetten zijn beide risicofactoren voor diabetes; het veranderen van deze factoren kan  belangrijk zijn en positieve effect hebben.


    Klein beginnen is de beste manier om deze veranderingen door te voeren en ervoor te zorgen dat ze een levenslange gewoonte worden.  Een wandeling elke dag en het eten van meer verse groenten en fruit zijn een goede manier om te beginnen. Het nemen van een stuk vers fruit in plaats van een zoete snack en stappen in plaats van de lift te nemen zijn slechts enkele van de manieren waarop mensen elke dag iets kuunen doen voor hun gezondheid.


    Een stap verder.


    Veranderingen in levensstijl zijn een geweldige manier om te beginnen maar degenen die geïnteresseerd zijn in het nemen van meer acties moeten denken aan supplementen.
     

    Chroom

    Dit element is nodig door het lichaam om een factor aan te maken die het mogelijk maakt om glucose te tolereren. Studies hebben aangetoond dat extra chroom kan helpen bij het verbeteren van het vermogen van het lichaam om deze glucose tolerante factor aan te maken.
     

    Magnesium

    Hoewel onderzoekers niet precies de connectie tussen deze essentiële voedingsstof en diabetes begrijpen, is aangetoond dat een tekort aan magnesium kan leiden tot minder controle over de bloedsuikerspiegel bij mensen met type II diabetes.


    Voor die mensen die onder behandeling zijn bij een arts is het best eerst met hem te overleggen voordat zij beginnen met een aanvulling op hun dieet in een poging om hun diabetes te reguleren.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
    http://www.diabetes.org/diabetes-basics/   
    http://www.healthkart.com/resources/6-natural-ways-treat-diabetes/   
    http://www.mindbodygreen.com/0-8178/why-a-natural-approach-to-treating-type-2-diabetes-beats-medicine.html   

    03-04-2014, 22:31 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:diabetes, insuline resistentie
    25-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C antioxidant

    Vitamine C: wat weet je over dit essentieel antioxidant?


    (NaturalNews) Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die voorkomt in veel groenten en fruit. Omdat ons lichaam deze vitamine niet opslaat verdwijnt het teveel via onze urine en moeten we voortdurend aanvoeren  om gezond te blijven.
    Terwijl de meeste mensen begrijpen dat vitamine C een belangrijke rol speelt bij het handhaven van de gezondheid van de huid, heeft het een groot aantal andere even belangrijke rollen in het lichaam. 


    Wat vitamine C voor ons zoal betekent. 

    Vangt vrije radicalen - Vitamine C is een krachtig antioxidant, wat betekent dat het ons kan beschermen tegen de cel-schadelijke effecten van vrije radicalen (een atoom of atoomgroep met één of meer ongepaarde elektronen, waardoor ze  elektronen stelen van naburige moleculen).  Vrije radicalen vrij spel geven in het lichaam kan leiden tot een overvloed aan ernstige degeneratieve aandoeningen zoals kanker, cataract, astma en de ziekte van Alzheimer.  Gelukkig kunnen antioxidanten zoals vitamine C veilig communiceren met hen en hun kettingreacties beëindigen vooraleer vitale moleculen worden geschaad. 

    Helpt bij de productie van collageen - Collageen is een eenvoudig eiwit en een essentieel onderdeel van ons bindweefsel  - het kader van ons lichaam.  Inderdaad, alle componenten die ons lichaam bij elkaar houden, zoals huid, botten, bloedvaten, tanden, pezen, ligamenten en kraakbeen, berusten op collageen.  Omdat vitamine C direct verantwoordelijk is voor het beïnvloeden van de aanmaak van collageen helpt het beschermen tegen de afbraak ervan - de meest bekende daarvan is scheurbuik (verslechtering van de bloedvaten).  Scheurbuik is zeldzaam tegenwoordig, maar vitamine C tekorten (resulterend in collageen gebrek) kan leiden tot onaangename symptomen zoals droog haar, ruwe huid, blauwe plekken, bloedend tandvlees en pijnlijke gewrichten. 


    Geneest wonden - Door de rol van vitamine C in de productie van collageen helpt deze essentiële vitamine ons lichaam ook om wonden te helen - ongeacht snijwonden, kneuzingen, gebroken botten of chirurgische incisies - op een efficiënte manier.  Vitamine C kan ook topisch worden toegepast op een huid die beschadigd is door overmatige ultraviolette stralen.


    Versterkt ons cardiovasculair systeem - Wanneer vitamine C's anti-oxiderende eigenschappen worden opgenomen in onze bloedbaan remmen ze de accumulatie van ader plaque dat kan leiden tot hartaanvallen en beroertes.  Met andere woorden, vitamine C reinigt de bloedvaten en verbetert de bloedstroom naar het hart.  Daarnaast hebben studies aangetoond dat vitamine C kan voorkomen dat cholesterol in de bloedbanen gaat oxideren (andere belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten), en kan helpen het cholesterolgehalte in het bloed te stabiliseren.
    In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn er weinig aanwijzingen dat vitamine C (aanvullend of in dieet vorm) direct  verkoudheid kan genezen.  Wat het gebruik van deze belangrijke antioxidant kan doen is echter het creëren van een omgeving in ons lichaam die virussen en ziekten voorkomt.


    Aanbevolen dagelijkse inname. Volgens het Linus Pauling Institute is de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C voor volwassenen 90 milligram per dag voor mannen en 75 milligram per dag voor vrouwen. We kunnen echter veel meer nemen dan de aanbevolen dosis zonder problemen omdat de vitamine niet giftig is en uitgescheiden wordt bij overvloed.  Linus Pauling zelf nam tot 25 gram vitamine C gedurende vele jaren en stierf op de rijpe leeftijd van 93. 
    Natuurlijk wordt vitamine C best verkregen uit onze dagelijkse voeding. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn onder andere citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen, hete chili pepers, verse kruiden (vooral peterselie en tijm) en donkere bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en tuinkers.

     
    Oorspronkelijk artikel: "Vitamin C: how much do you know about this essential antioxidant?, Thursday, March 20, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminC/   
    http://science.naturalnews.com/Vitamin_C.html   
    http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/vitamin-c-ascorbic-acid   

    25-03-2014, 18:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine C, antioxidanten, dagelijkse inname
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Aloë Vera

    Aloë Vera is een anti-tumor kruid dat ook geweldig is voor de huid en het cardiovasculair systeem.

    ( NaturalNews ) Aloë Vera heeft een geschiedenis van meer dan 6000 jaar. De Egyptische beschaving was de eerste om zijn buitengewone voordelen voor de gezondheid te ontdekken en noemde het de plant van onsterfelijkheid. Ze werd gebruikt voor diverse gezondheidsproblemen van slapeloosheid, kaalheid tot slechte spijsvertering. De plant wordt nu regelmatig geteeld in de tropen zoals Zuid-Afrika, Latijns-Amerika en het Caraibisch gebied. Extra helende eigenschappen werden ontdekt door de tijd heen en vanaf de 18e eeuw werd Aloë Vera vaak gebruikt voor aandoeningen zoals huidirritaties, brandwonden en wonden over 't algemeen.

    Aloë Vera wordt nu beschouwd als een superfood door vele gezondheidswerkers omdat ze heeft bewezen uitstekende antibacteriële, anti-schimmel , antivirale en anti-oxiderende eigenschappen te bezitten. Dit kruid bevat aanzienlijke hoeveelheden vitaminen en mineralen.  Ze wordt ook beschouwd als een adaptogeen wat betekent dat ze de mogelijkheid heeft om het lichaam te helpen zich aan te passen tegen vrijwel elke geïnduceerde verandering die normaal leidt tot ziekten.  Ze stimuleert automatisch afweermechanismen die effectief kunnen omgaan met verschillende vormen van stress.

    Aloë Vera is niet alleen bijzonder goed voor de huid en het immuunsysteem maar het onderzoek toonde haar potentieel aan voor de behandeling van problemen in verband met het cardiovasculair systeem en zelfs bepaalde vormen van kanker.

    Onderzoek toont aan dat Aloë Vera de groei van huidkanker kan afremmen.

    In India werd een studie uitgevoerd op Zwitserse albino muizen die leden aan fase-2 huid carcinogenese.  De wetenschappers wilden de effectiviteit van Aloë Vera testen wanneer ofwel lokaal of oraal gebruikt. Zij merkten direct op dat bij toediening van alleen DMBA en crotonolie de proefmuizen heel de tijd tumoren ontwikkelden.  Anderzijds bij degenen die gelijk welke vorm van Aloë Vera kregen toegediend, werd tot 60 % minder kans op tumoren vastegesteld en het aantal cumulatieve papillomen was aanzienlijk verminderd.  De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de chemopreventieve activiteit van Aloë Vera voortkomt uit haar hoge concentraties aan antioxidanten, glutathion peroxidase, verschillende iso-enzymen van superoxide dismutase, selenium, zink en polysacchariden.

    Op basis van een aantal experimenten wordt aangenomen dat wanneer Aloë Vera wordt ingebracht in de bloedbaan het zuurstoftransport en het verspreidingsvermogen van de rode bloedcellen aanzienlijk kan verbeteren. In het nummer 2000 van de British Medical Journal werd een studie gepubliceerd die liet zien hoe onderdelen binnen Aloë Vera in staat waren om het cholesterolgehalte te verlagen en de controle van bloeddruk en  bloedsomloop te verbeteren door het bloed vloeibaarder te maken. Deze resultaten waren een duidelijk teken dat het consumeren van Aloë Vera waarschijnlijk een lager risico op hart- en vaatziekten geeft.

    Veel onderzoekers hebben gezien dat brandwonden tot negen dagen sneller genezen als ze behandeld werden met Aloë Vera. In een studie stelde men vast dat brandwonden genezen in minder dan zestien dagen bij het gebruik van de medicinale plant terwijl in vergelijking het ten minste negentien dagen duurt om hetzelfde effect te hebben, bij de toepassing van zilver sulfadiazine, een synthetisch medicijn.

    Oorspronkelijk artikel: "Aloe Vera is an anti-tumor herb that's also great for your skin and cardiovascular system", Monday, March 24, 2014 by: P. Simard, Natural News.

    Bijlagen:
    http://sacredsourcenutrition.com/top-12-benefits-of-aloe-vera/   
    http://science.naturalnews.com/2010/2136543_Anti_tumor_activity_of_Aloe_vera_against_DMBA_croton_oil.html   
    http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/aloe   

    24-03-2014, 21:55 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Aloë Vera, huidkanker, preventie
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemotherapymythe weerlegd

    Chemotherapie mythe weerlegd: giftige medicijnen leiden meer tot kanker dan ze voorkomen.


    (NaturalNews) Nieuw onderzoek gefinancierd door de Amerikaanse "National Institutes of Health (NIH)" heeft  de heersende mythe verbrijzeld dat chemotherapie daadwerkelijk kanker bestrijdt.  Integendeel, onderzoekers van de Harvard University en de University of Massachusetts, Amherst, (UMA) vonden dat deze klinische vergiften, hoewel soms in eerste instantie effectief in het afremmen van de groei en verspreiding van tumorcellen, uiteindelijk belangrijke stamcelschade toebrengen wat nog meer  kanker induceert. 


    Het team onderzocht hoe chemotherapeutica het lichaam systematisch beïnvloeden door ze uit te testen op fruitvliegjes. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift "Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).  De wetenschappers dienden mens-equivalente doses van geneesmiddelen voor chemotherapie toe aan de Drosophila, een soort fruitvliegen, die waren geënt met een menselijk kankerverwekkende gen dat intestinale stamcellen activeert.

     
    Fruitvliegen demonstreren kankerverwekkende effecten van chemotherapie bij mensen.  

    Drosophila blijkt een perfect proefdier te zijn voor dergelijke experimenten omdat hun microomgeving treffend geschikt is voor het beoordelen van de celdeling, differentiatie en dood van stamcellen blootgesteld aan invloeden van buitenaf.  Met betrekking tot geneesmiddelen voor chemotherapie dienen de Drosophila als optimale exemplaren voor extrapolatie van gegevens over hoe menselijke stamcellen reageren op vergiftiging met deze chemicaliën. 


    Het team kon een monsterbibliotheek met 88 momenteel gebruikte chemotherapie-geneesmiddelen bekomen van het National Cancer Institute (NCI), evenals een bibliotheek van 6000 kleine moleculen van de Harvard Institute of Chemistry and Cellular Biology, die werden gebruikt om de geneesmiddelen te testen. Hieruit identificeerden de onderzoekers verscheidene nieuwe verbindingen, waaronder drie Chinese geneeskrachtige extracten die tumoren kunnen remmen zonder enige schadelijke bijwerkingen. 


    Tegelijkertijd werden ten minste zeven van de chemotherapie geneesmiddelen getest die momenteel in de westerse geneeskunde gebruikt worden; ze bleken ernstige bijwerkingen te veroorzaken zoals de overproliferatie van stamcellen.  Het toedienen van deze medicijnen veroorzaakte kleine "tumor" gezwellen die te voorschijn komen uit de stamcellen, die gezien de juiste omgeving en genetische achtergrond uiteindelijk kwaadaardig werden.

     
    "Wij ontdekten dat verschillende chemotherapeutica die snel groeiende tumoren stoppen het tegenovergestelde effect hebben op de stamcellen van hetzelfde dier, en zich snel verdelen," zei Michelle Markstein, moleculair bioloog van UMA en co-auteur van de nieuwe studie. "Het was een verrassing te moeten constateren dat hetzelfde geneesmiddel tegenovergestelde acties heeft op verschillende cellen bij hetzelfde dier.  Tumorgroei onderdrukken van een celpopulatie terwijl bij een andere populatie kanker wordt ingeleid."

     
    Eerdere studies op muizen, vliegen bevestigen kankerverwekkende potentieel van chemotherapie.

    Gerelateerd onderzoek gepubliceerd voorafgaand aan deze laatste studie kwam tot vergelijkbare conclusies. Van het chemotherapie medicijn doxorubicine werd gevonden dat zowel bij muizen- als vliegenmodellen, stamcellen wildgroei wordt  geïnduceerd, met name door het activeren van bepaalde genetische paden wat resulteerde in een ernstige ontstekingsreactie. Het eindresultaat van deze ontsteking in veel gevallen was kanker.

     
    "Op basis van onze bevindingen kunnen wij stellen dat dezelfde bijwerking kan optreden bij mensen," schreven de auteurs van de nieuwe PNAS studie over hun conclusies. "Een onmiddellijke implicatie van onze bevindingen is dat het  aanvullen van traditionele chemotherapeutica met ontstekingsremmers,  tumorgroei kan verminderen." 


    Oorspronkelijk artikel: "Chemotherapy myth shattered: toxic drugs cause more cancer than they prevent", Tuesday, March 18, 2014 by: Ethan A Huff, staff writer, Natural News.




    Bijlagen:
    http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-03/uoma-sfa030614.php   
    http://www.pnas.org/content/early/2014/03/06/1401160111   
    http://www.umass.edu/newsoffice/article/several-fda-approved-anti-cancer-drugs   

    22-03-2014, 12:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:chemotherapie, kanker, stamcellen
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup verbonden met coeliakie

    Nieuwe studie koppelt Roundup herbicide aan coeliakie en gluten intolerantie.


    (NaturalNews ) Een nieuwe studie heeft geconstateerd dat 's werelds best verkopende herbicide verband houdt met de wereldwijde stijging van coeliakie, glutenintolerantie en het prikkelbare darmsyndroom.


    Volgens het Amerikaanse onderzoek waarvan de gegevens gepubliceerd zijn door Dr Anthony SAMSEL en Dr Stephanie Seneff in het 'Journal of Interdisciplinary Tocixology', valt de stijging van de ziekte samen met het toegenomen gebruik van de glyfosaat (Roundup) herbicide.


    De onderzoekers zeggen dat op basis van hun bevindingen één op twintig mensen in Noord-Amerika en West-Europa lijden aan coeliakie wat in wezen een glutenintolerantie is.

    "Glutenintolerantie is een groeiende epidemie in de VS en in toenemende mate wereldwijd", aldus de onderzoekers in hun publicatie.


    "Alle bekende biologische effecten van glyfosaat - cytochroom P450 remming, verstoring van de syntheseroute van aromatische aminozuren, chelatie van overgangsmetalen en antibacteriële werking - dragen bij tot  de pathologie van coeliakie," zegt de studie.


    Door het wijdverspreid aanplant van met 'Roundup Ready' genetisch gemodificeerde gewassen is Monsanto's Roundup de nummer één in de verkoop van herbicides.  Maar volgens deze laatste studie eist het toegenomen gebruik ook zijn prijs.


    'Sustainable Pulse' omschrijft coeliakie als volgt:


    Coeliakie is een digestieve ziekte die schade toebrengt aan de dunne darm en interfereert met de absorptie van voedingsstoffen uit voedsel.  Mensen met coeliakie verdragen geen gluten, een eiwit in tarwe, rogge en gerst. Gluten is vooral te vinden in voedingsmiddelen maar ook in medicijnen, vitaminen en lippenbalsems.
    Wanneer mensen met de aandoening voedsel eten dat gluten bevat reageert hun immuunsysteem door het vernietigen of beschadigen van de villi - de kleine, vezelachtige uitsteeksels in de dunne darm. Normaal gesproken maken villi het mogelijk dat de voedingsstoffen door de wanden van de dunne darm worden geabsorbeerd in de bloedbaan; zonder een gezonde villi kunnen coeliakiepatiënten ondervoed geraken, ongeacht de hoeveelheid voedsel die ze innemen. 


    Oorspronkelijk artikel: "Roundup herbicide linked to celiac disease and gluten intolerance, new study suggests", Monday, March 03, 2014 by: J. D. Heyes.

    Bijlagen:
    http://sustainablepulse.com/2014/02/19/roundup-linked-global-boom-celiac-disease-gluten-intolerance/#.UyYORl5GU_K   
    http://sustainablepulse.com/wp-content/uploads/2014/02/Glyphosate_II_Samsel-Seneff.pdf   

    16-03-2014, 21:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Roundup, gluten intolerantie, coeliaki
    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kankerbehandeling

    Chemotherapievrije kankerbehandeling gebruikt eigen immuunsysteem voor het aanvallen van de zieke cellen.

    (NaturalNews) Onderzoekers kondigden kort geleden aan dat er een revolutionaire doorbraak is in de behandeling van kanker die wordt omschreven als een 'game-changer'.  De behandeling zou  het eigen immuunsysteem van het lichaam gebruiken om zieke cellen aan te vallen in plaats van te vertrouwen op ziekmakende chemotherapie.


    Wetenschappers aan het 'Memorial Sloan Kettering Cancer Center' in New York zeggen dat ze met de nieuwe procedure met succes hebben geëxperimenteerd op 16 mensen die ver gevorderde leukemie hadden en anders voor behandeling zouden zijn opgegeven. De onderzoekers lieten de patiënten een gerichte T-celtherapie ondergaan die de kankercellen elimineerde bij de meeste patiënten melde CBS News. 


    Dr David Agus, een CBS News deskundige medewerker die het 'Westside Cancer Center' leidt aan de Universiteit van Zuid-Californië noemde het werk van het team een "opmerkelijk onderzoek." 

    'Dit was geen toevalstreffer'


    "Ze namen 16 patiënten met gevorderde leukemie waarbij chemotherapie had gefaald of die helemaal niet reageerden op chemotherapie, dus die mensen hadden nog enkele weken of maanden te leven. Ze vewijderden hun eigen afweercellen ... en vervingen die door een 'homing' mechanisme dat zich richt op de kankercellen," aldus Agus.  "De kankercellen groeiden onverbiddelijk op hun eigen en de immuuncellen konden ze doden.  Ze worden moordenaars.  Dus hun eigen immuuncellen werden hun moordenaars en het werkte."


    Studie senior auteur Dr Renier Brentjens  een oncoloog van het 'Memorial Sloan Kettering' vertelde in HealthDay News: "Eerst en vooral hebben we aangetoond dat dit geen toevalstreffer is.  Dit is een betrouwbaar resultaat .... We zijn nog in een erg vroeg stadium van van ontwikkeling .... maar dit is een eerste potentieel veelbelovende nieuwe therapie sedert lange tijd."


    In aanvullende opmerkingen aan Agence France Presse zei  Brentjens: "Wat we doen is het herprogammeren van de T-cellen in het laboratorium met gentherapie zodat die de tumorcellen kunnen erkennen en doden."


    Na 15 jaar van onderzoek zei Brentjens dat "het echt lijkt te werken bij patiënten met dit specifieke type van kanker."
    Van de 16 patiënten die deelnamen aan de studie bereikten er 14 totale remissie.

     
    "Wij weten ook dat deze vorm van kanker terug komt en de enige manier om definitief te genezen met een beenmergtransplantatie is," zei hij.  "Je komt echter alleen in aanmerking voor een beenmergtransplantatie als je eerst de kankercellen in het bloed heb geëlimineerd".

    De onderzoeksoncoloog zei dat de therapie in staat is om kankercellen effectief te verwijderen uit het bloed en dat "de meeste van de patiënten kunnen doorgaan naar transplantatie.

     " Op dat moment", zei hij, "kunnen patiënten daadwerkelijk worden genezen van de ziekte."


    'Behandeling werkt misschien te goed'


    Enkele van de grootste problemen met de huidige kankerbehandelingen zoals chemotherapie zijn de bijwerkingen: de bij chemotherapie gebruikte medicijnen kunnen patiënten erg ziek en zwak maken . En terwijl Agus zei dat alle behandelingen zullen sommige bijwerkingen hebben zou de nieuwe therapie eigenlijk " te goed " werken.
    "Deze cellen doden alle kankercellen in één keer en het zijn eigenlijk de giftige stoffen uit de dode kankercellen die de bijwerkingen veroorzaken," zei hij, eraan toevoegend dat , aangezien het aanvankelijke succes van de 16 patiënten er tussen 60 tot 80 patiënten in de VS zich gemeld hebben voor deelname aan de verdere proeven die ook worden gelanceerd in Europa.


    Oorspronkelijk artikel:"Chemotherapy-free cancer treatment uses body's own immune system to attack diseased cells", Tuesday, March 11, 2014 by: J. D. Heyes, Natural News

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/chemotherapy.html   
    http://www.cbsnews.com/news/cancer-breakthrough-promising-treatment-uses-patients-own-immune-system-to-attack-diseased-cells/   
    http://www.counselheal.com/articles/8738/20140220/experimental-therapy-could-treat-adult-leukemia.htm   
    http://www.philly.com/philly/health/cancer/HealthDay685036_20140219_Experimental_Therapy_Shows_Promise_Against_Type_of_Adult_Leukemia.html   

    11-03-2014, 23:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kankerbehandeling, immuun systeem, chemotherapie
    08-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C tegen beroerte.

    Vitamine C kan risico op beroerte verminderen.
    (NaturalNews) Reeds verschillende jaren wordt gewezen op de voordelen van vitamine C op het immuunsysteem. Vitamine C is essentieel voor de algehele gezondheid van het lichaam en een steun bij het vechten tegen infecties - zowel bacteriële als virale. Recent onderzoek heeft nog een voordeel ontdekt dat ons nog maar eens moet aanzetten om ervoor te zorgen dat ons niveau van vitamine C optimaal is.

     
    Beroertes en vitamine C. 

    Onlangs werd op de jaarlijkse vergadering van de Amerikaanse Academie voor Neurologie, een kleine Frans studie gepresenteerd met het bewijs dat mensen die een normaal niveau van vitamine C hebben een aanzienlijk verminderd risico op hemorragische beroerte hebben in vergelijking met degenen van wie de vitamine C niveaus laag zijn. Hemorragische beroerte, die minder vaak voorkomt dan een herseninfarct, is dodelijk. 


    Dr Stephane Vannier, van het Franse 'Pontchalilou University Hospital', wees met de resultaten van dit onderzoek op het gevaar van lage niveaus van vitamine C als een risicofactor voor beroertes van dit type.  Andere risicofactoren  die hij citeerde waren overgewicht, een hoge bloeddruk en het drinken van grote hoeveelheden alcohol.

     
    De details van de Franse studie zijn opzienbarend.


    Dr Vannier en zijn collega's bestudeerden 130 mensen. De helft van deze mensen hadden geen beroerte meegemaakt, de andere helft wel. Van alle 130 personen hadden 45 procent vitamine C niveaus die zeer laag waren. Nog eens 45 procent van de deelnemers aan de studie hadden een concentratie van vitamine C die normaal was. Van de 65 mensen in de studie die nog nooit een beroerte hadden gehad hadden allen een normaal niveau van vitamine C. 


    Verband bewezen tussen beroerte en vitamine C.


    Deze Franse studie is nog vrij recent aangezien ze nog niet door de 'peer review fase' is geweest.  Echter bevestigt ze wat al sommige vroegere studies aantoonden.  

    Uit een studie aan de universiteit van Cambridge, uitgevoerd in 2008, bleek dat de deelnemers met een hoog vitamine C gehalte in hun bloed een 42 procent minder risico haddenin het voorkomen van beroertes.


    Een andere studie, uitgevoerd in 1995 verschenen in het 'British Medical Journal', toonde aan dat onder ouderen de mensen met lage niveaus van vitamine C het grootste risico op een beroerte bleken te hebben.


    Onlangs werd een 20 jaar durend onderzoek in Japan afgerond.  Dr Tetsuji Yokoyama , een epidemioloog die de studie leidde verklaarde dat zijn onderzoek aantoonde dat voldoende niveaus van vitamine C  een positief effect hadden op types beroertes, inclusief het type dat het meeste voorkomt.  Van de meer dan 2.100 deelnemers aan de Japanse studie werden degenen met de laagste hoeveelheden vitamine C het meest geconfronteerd  met een beroerte.


    Gezien verschillende onderzoeken wijzen op de overvloed aan voordelen met de juiste niveaus aan vitamine C is het zinvol om een extra portie groenten en fruit te eten waar mogelijk. Mannen hebben 90 milligram per dag en vrouwen 75 mg per dag.


    Oorspronkelijk artikel: "Vitamin C could reduce risk of stroke", Saturday, March 1, 2014 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4614/Vitamin-C-cut-risk-strokes.html   
    http://www.huffingtonpost.ca/2014/02/18/vitamin-c-reduce-stroke-risk_n_4808634.html   
    http://www.nydailynews.com/life-style/health/vitamin-linked-reduced-stroke-risk-article-1.1618380   

    08-03-2014, 22:34 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Vitamine C, beroerte, immuun systeem
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!