NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Darmflora onderhouden.
 • Probiotica tegen griep.
 • Kurkuma tegen Alzheimer
 • Saffraan tegen kanker
 • Kurkumathee

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  03-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statines waardeloos.

  Big Pharma krijgt andermaal een grote klap want studie maakt korte metten met cholesterolmythes, statines zijn totaal waardeloos.

  Statin drugs

  (NaturalNews) Een zware klap voor Big Pharma nu uit drie grote studies is gebleken dat hun meest winstgevend geneesmiddel waardeloos is. Nog maar kort geleden publiceerde The Lancet een grote studie die stelde dat de nadelen van antidepressiva voor kinderen en tieners veel zwaarder zijn dan de voordelen. Van de 14 antidepressiva bleek er maar één beter te zijn dan een placebo.

  Nu melden wetenschappers dat geneesmiddelen voor cholesterol, voorgeschreven aan 15 miljoen Amerikanen, volkomen waardeloos zijn. Een groep van internationale onderzoekers publiceerde een studie in het BMJ Open tijdschrift die stelt dat er geen verband is tussen wat bekend staat als "slechte" cholesterol en overlijden als gevolg van hart- en vaatziekten bij personen ouder dan 60 jaar.

  In feite is er gevonden dat 92 procent van de mensen met een hoog cholesterol eigenlijk langer leven. De beste manier voor een goede gezondheid van het hart is niet door het nemen vanmedicijnen maar door middel van gezonde leefgewoonten.

  "Het verlagen van cholesterol met medicijnen voor primaire preventie van hart- en vaatziekten voor ouderlingen boven de 60 is een totale verspilling van tijd en middelen, terwijl het veranderen van levensstijl de belangrijkste manier is om een goede kwaliteit van het leven te bereiken," zei Professor Sherif Sultan. Sultan is expert in vasculaire en endovasculaire chirurgie aan de University of Ireland.

  "Het verlagen van cholesterol met medicijnen is een totale verspilling van tijd '

  Co-auteur Dr Malcolm Kendrick zei dat uit hun bevindingen blijkt "dat oudere mensen met een hoog LDL (low-density lipoprotein) niveau, de zogenaamde 'slechte' cholesterol, langer leefden en minder hart- en vaatziekten hadden.”

  De onthullingen hebben grote gevolgen voor de farmaceutische industrie; zo is het medicijn Lipitor het meest winstgevend middel aller tijden - goed voor een verkoopcijfer van meer dan $ 140.000.000.000 volgens Health Impact News.

  De richtlijnen voor preventie van hart- en vaatziekten en de theorie rond de opbouw van plaque in de slagaders moeten opnieuw worden geëvalueerd, aldus de studie, die eraan toevoegen dat "de voordelen van statines fel overdreven zijn.”

  Maar de waarheid is niet alleen dat de voordelen van statines overdreven zijn maar ook het "onderzoek" ter ondersteuning van andere middelen zoals antidepressiva en vaccins.

  Natural News meldde in 2013 dat het voorschrijven van statines voor meer en meer Amerikaanse volwassenen werd vergemakkelijkt door artsen verbonden aan de industrie. Artsen van de American Heart Association en de American College of Cardiology gaven drie jaar geleden nieuwe richtlijnen uit waarin werd opgeroepen om een derde van alle volwassenen statines voor te schrijven - een zeer lucratieve push voor Big Pharma.

  Op de vraag over het belangenconflict was het antwoord: "De banden tussen artsen en Big Pharma zijn zo groot dat het bijna onmogelijk is om een grote groep artsen te vinden die geen banden hebben met de industrie."

  Nieuwe studie zegt dat een cocktail van vaccins niet veilig is voor kinderen.

  De derde grote studie die de farmaceutische industrie in diskrediet brengt, komt uit het Journal of American Physicians and Surgeons, waaruit blijkt dat het geven van meerdere vaccins tegelijk aan kinderen onveilig is - een complete tegenspraak met het vaccin verhaal reeds decennia in ons strot geduwd door de overheid, de farmaceutische bedrijven en de media.

  "Hoewel CDC adviseert polio, hepatitis B, difterie, tetanus, kinkhoest, rotavirus, Haemophilus influenzae type B, en pneumokokkenvaccins als cocktailvaccin te geven aan twee-, vier-, en zes maanden oude baby’s, is deze combinatie nooit getest geweest op veiligheid in klinische onderzoeken, "schreef medisch onderzoeker Neil Z. Miller.

  "Dit is in strijd met een CDC rapport waaruit bleek dat gemengde blootstelling aan chemische stoffen en andere stress-factoren, waaronder voorgeschreven geneesmiddelen, 'verhoogde of onverwachte schadelijke gevolgen kan veroorzaken voor de gezondheid.' '

  Dus daar heb je het. De farmaceutische industrie, evenals de overheid die zulk beleid ondersteunen, zijn absoluut niet geloofwaardig en daarom te wantrouwen. De beste manier om een goede gezondheid te behouden is gezonde leefgewoonten aan te nemen met inbegrip van het eten van een uitgebalanceerd dieet, lichaamsbeweging en de tijd te nemen om de geest tot rust te brengen.

  Oorspronkelijk artikel:”Big Pharma suffers another major blow as study debunks high cholesterol mythe admitting statins are totally worthless”, Friday, June 17, 2016 by: Julie Wilson staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://healthimpactnews.com/2014/thousands-sue-for-damages-against-cholesterol-drugs-as-big-pharma-defends-billion-dollar-industry/   
  http://www.telegraph.co.uk/science/2016/06/12/high-cholesterol-does-not-cause-heart-disease-new-research-finds/   
  https://www.sharecare.com/health/cardiovascular-drugs/how-many-people-take-statin   

  03-09-2016, 22:13 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:statines, cholesterol, depressiva
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker vergif voor kinderen.

  Meer dan zes theelepels suiker per dag gevaarlijk voor kinderen.

  Sugar intake

  (NaturalNews) Een nieuw rapport van de Emory University School of Medicine in Atlanta, Georgia stelt dat iets meer dan zes theelepels (niet eetlepels) suiker per dag "gevaarlijk" is voor de gezondheid van kinderen, volgens de Daily Mail.

  De onthullingen zijn alarmerend gezien het feit dat de meeste kinderen veel meer suiker eten dan de hoeveelheid aanbevolen in dit recent rapport. De gevolgen voor de gezondheid van de consumptie van te veel suiker kunnen ernstig zijn waaronder chronische ziekten en aandoeningen zoals diabetes en obesitas.

  Bovendien kan te veel suiker schade berokkenen aan het hart en de hersenen, waardoor de cognitieve functies en het psychisch welbevinden onder druk komen te staan. De wetenschappers die deelnamen aan het onderzoek zeggen dat ouders vaak niet weten hoeveel suiker te veel is voor hun kinderen.

  Overconsumptie van suiker brengt de gezondheid van kinderen in gevaar, zeggen de onderzoekers.

  "Er is een gebrek aan duidelijkheid en consensus over hoeveel suiker wordt beschouwd als veilig voor kinderen; daarenboven is suiker bijna overal aanwezig in voedingsmiddelen en dranken, en de totale consumptie door kinderen blijft hoog - een Amerikaans kind verbruikt ongeveer driemaal zoveel suiker dan aanbevolen," zei professor kindergeneeskunde Dr. Miriam Vos.

  Zes theelepels suiker is het equivalent van een kleine reep chocolade en minder dan een blikje frisdrank. Volgens verschillende rapporten bevat een blikje frisdrank iets minder dan 10 theelepels suiker.

  Dit betekent dat als uw kind in de loop van de dag een blikje frisdrank drinkt, het al de limiet heeft overschreden. De meeste kinderen, met uitzondering van degenen die zijn geboren in een super bewust gezin, consumeren niet alleen een blikje frisdrank maar ook veel zoete snacks.

  Een diagram gepubliceerd door Daily Mail zorgt voor een duidelijke overzicht van hoeveel suiker er precies zit in populaire snoepjes en drankjes.

  Kinderen die slechts één blikje drinken van de meeste frisdranken zitten waarschijnlijk boven de aanbevolen limiet voor inname van suiker.

  Zo bevat bijvoorbeeld een normale “Snickers” reep ongeveer 27 gram suiker, of ongeveer 7 theelepels, terwijl een Milky Way er ongeveer 8.75 theelepels bevat. Een blikje Sprite bevat ongeveer 8,25 theelepels.

  Volgens dit laatste peer-reviewed onderzoek is de gezondheid van uw kind in gevaar als het in de loop van de dag één blikje frisdrank en één candy bar consumeert. De onderzoekers voegen eraan toe dat kinderen onder de leeftijd van twee helemaal geen toegevoegde suikers in hun eten zouden mogen krijgen.

  Eén theelepel suiker is gelijk aan 4g, dus zijn zes theelepels het equivalent van 24g, wat neerkomt op ongeveer 100 calorieën.

  Kinderen in de leeftijd tussen vier en acht mogen niet  meer dan drie theelepels suiker per dag, of 12 g, innemen en die van negen jaar en ouder niet meer dan acht theelepels, volgens het National Institute of Health.

  "Ons doel is een aanbeveling op te stellen die dezelfde is voor alle kinderen in de leeftijd tussen twee en 18 om het eenvoudig te houden voor de ouders en de volksgezondheid," zeiden de onderzoekers in hun poging om de aanbevelingen te vereenvoudigen.

  Ze voegde eraan toe dat het eten van zes theelepels of minder toegevoegde suikers per dag een haalbaar doel is.

  "Kinderen die voedingsmiddelen eten met toegevoegde suikers hebben de neiging om minder gezonde voedingsmiddelen te eten zoals fruit en groenten, volle granen en vetarme zuivelproducten, die goed zijn voor de gezondheid van het hart," aldus Prof. Vos.

  "Als uw kind de juiste hoeveelheid calorieën opneemt voor het bereiken of behouden van een gezond lichaamsgewicht, is er niet veel ruimte in het voedsel 'budget' voor laagwaardig junkfood waar de meeste toegevoegde suikers worden gevonden."

  Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Circulation van de American Heart Association.

  Oorspronkelijk artikel: “More than six teaspoons of sugar a day is dangerous for children”, Friday, September 02, 2016 by: Samantha Debbie, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.huffingtonpost.com/2015/04/06/sugar-brain-mental-health_n_6904778.html   

  03-09-2016, 21:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:suiker, obesitas
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!