Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Revolutie in kankerdiagnose
    Vijftienjarige ontdekt revolutionaire methode voor kankerdiagnose

    Jack is een vijftienjarige eerstejaarsstudent op de middelbare school. Hij ontwikkelde een papieren sensor die kanker kan detecteren in vijf minuten en dat voor slechts 3 cent. Hij verrichtte zijn onderzoek aan de John Hopkins University. Deze uitvinding zou het gezicht van kanker en het bevorderen van vroege opsporing kunnen veranderen. Hij is geselecteerd als de Intel 2012 ISEF winnaar en heeft prijzen gewonnen op meerdere nationale en internationale wiskunde wedstrijden. Jack is lid van het nationale junioren wildwater kajakken team en speelt graag met zijn hond en is dol op origami.
    Jack's methode is 168 keer sneller, 26000 keer goedkoper, 400 keer gevoeliger en heeft een 90% kans op succes.

    Voor meer info en korte video URL: http://www.trueactivist.com/gab_gallery/15-year-old-invents-new-method-of-diagnosing-cancer/



    10-02-2013, 12:46 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:kankerdiagnose
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E-nummers

    Lijst van E-nummers

    Een praktisch overzicht van E-nummers die wij best vermijden als wij het goed menen met onze gezondheid.  Maar er zijn ook E-nummers die staan voor natuurlijke toevoegingen die helemaal niet verdacht zijn voor onze gezondheid.  Wil je door het bos de bomen nog zien surf dan naar volgende URL: 
     http://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/.  
    En vooral als het enigszins kan kies dan voor vers en biologisch.

    10-02-2013, 12:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:E-nummers
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke schoonmaaktips
    Zo maak je schoon zonder chemicaliën: met zout. 16 tips

    Schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen is allang niet meer van deze tijd. Maak zelf je schoonmaakmiddelen om chemische stoffen te vermijden. Bijvoorbeeld door schoon te maken met zout. Gezond én goedkoop!

    Voor meer info URL: http://www.hetkanwel.net/2013/02/06/zo-maak-je-schoon-zonder-chemicalien-met-zout-16-tips/

    10-02-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:schoonmaken
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijk gen in GGO-gewassen
    Verborgen, dodelijke viraal gen gevonden in commerciële GGO-gewassen

    (NaturalNews) Slechts een paar maanden nadat uit een Italiaanse studie bleek dat Monsanto's NK603 genetisch gemodificeerde (GM) maïs ernstige schade aanbrengt aan organen bij zoogdieren en tot kanker aanleiding geeft heeft een rapport, uitgegeven door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), ontdekt dat de meeste GGO's voor commercieel gebruik een verborgen viraal gen bevatten dat onveilig blijkt te zijn voor menselijke consumptie.

    Als onbenoemde mogelijke gevolgen van de synergie tussen de CaMV 35S promotor in planten en het virale gen VI in transgene planten, benadrukt het rapport het feit dat 54 van de 86 ggo-eigenschappen momenteel goedgekeurd voor gebruik, of ruwweg 63 procent, een vreemd viraal gen bevatten dat bekend staat als 'Gene VI' en waarvan de onderzoekers weten dat het de normale functie van planten verandert.

    Deze wijziging is aanwezig in de meeste algemeen gekweekte GGO's voor commercieel gebruik, in zowel NK603 als MON810 maïs, en Roundup Ready sojabonen, die worden geproduceerd door Monsanto. Onderzoekers hebben ontdekt dat dit gevaarlijk gen in organismen onbedoelde fenotypische veranderingen kan teweeg brengen gepaard gaande met ernstige lichamelijke en biochemische mutaties.

    "In de loop van de analyse van potentiële allergenen in genetisch gemodificeerde gewassen, heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) te laat ontdekt dat de meest voorkomende genetische regulerende sequentie in commerciële GGO's ook een belangrijke fragment codeert van het viraal gen", schrijft Independent Science News (ISN) over de ontdekking.

    Op basis van eerder onderzoek over de relatie tussen virale genen en planten en de menselijke gezondheid, leidt de nieuwe ontdekking tot ernstige bezorgdheid over de veiligheid van de vele GGO's in de commerciële productie van vandaag. Omdat het inherente doel van virale genen is, de gastheer uit te schakelen zodat plaats is voor pathogene invasie, vormt hun aanwezigheid in het GGO-voedsel een ernstige bedreiging voor zowel de planten als de menselijke gezondheid.

    'Gen VI'  in GGO's blijkt ongeschikt te zijn voor menselijke consumptie.
    Tot nu toe heeft de biotechnologie-industrie beweerd en volgehouden dat GGO's nagenoeg identiek zijn aan natuurlijke organismen en dat er geen structureel of functioneel verschil is tussen GGO's en natuurlijke gewassen in de manier waarop ze worden verwerkt door het menselijk organisme. Maar de aanwezigheid van 'Gene VI' in de overgrote meerderheid van GGO's ontkracht volledig deze mythe.

    Aangezien natuurlijke gewassen geen 'Gene VI' hebben, zijn ze niet gevoelig voor dezelfde virale infecties als GGO's. Volgens de analyse van ISN over de functie van 'Gene VI',  vergemakkelijkt het genetisch defect niet alleen de assemblage van potentieel dodelijke virussen in plantenweefsel, maar onderdrukt het ook de natuurlijke anti-pathogene verdediging, waardoor gewassen, en mogelijk de mensen die ze eten, gevoeliger worden voor ziekten.

    De aanwezigheid van 'Gene VI' laat in principe transgene gewassen weerloos tegen zowel pathogene als virale indringers en veroorzaakt afwijkende genexpressie in gewassen. Dit betekent dat de volledige genetische sequentie van een plant kan muteren als gevolg van 'Gene VI', waardoor willekeurige eiwitproductie in plantencellen ontstaat en willekeurige genexpressie in het gehele organisme en zelfs groeimisvormingen eruit voortvloeien.

    Wetenschappers waren al lang op de hoogte van de aanwezigheid van gelijkaardige virale genen in GGO's, maar ze hebben nooit  precies nagegaan hoe deze genen en de enorme genetische veranderingen de menselijke gezondheid beïnvloeden. En geen enkel van de regeringen, die virale gen-bevattende GGO's hebben goedgekeurd voor commercieel gebruik, hebben geeist dat noodzakelijke veiligheidstests zouden uitgevoerd worden om mogelijke bedreigingen voor de gezondheid te onderkennen, wat betekent dat de mensheid het proefdier is voor dit enorm biotechnologisch wetenschappelijk experiment.

    "Deze relevante informatie over het bestaan van 'Gene VI' is sedert lange tijd gratis beschikbaar in de wetenschappelijke literatuur, lang voor de eerste biotech goedkeuring," voegt ISN eraan toe.

    Oorspronkelijke titel: "Hidden, deadly viral gene found in commercial GMO crops" Thursday, February 07, 2013 by Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    P.S. Er is maar één mogelijkheid om voorlopig aan deze rotzooi te ontsnappen ... kiezen voor biologische producten.  De biologische landbouw is de enige waar GGO's verboden zijn en waarop streng wordt gecontroleerd.


    Bijlagen:
    http://independentsciencenews.org/commentaries/regulators-discover-a-hidden-viral-gene-in-commercial-gmo-crops/   
    http://independentsciencenews.org/commentaries/regulators-discover-a-hidden-viral-gene-in-commercial-gmo-crops/   
    http://www.landesbioscience.com/journals/gmcrops/2012GMC0020R.pdf   
    http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/voedsel/het-verborgen-gmo-gen-in-gewassen-genevi/   

    07-02-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:GGO's
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak natuurlijke kankerbehandeling

    Druivenpit extract doodt kankercellen in dikke darm.


    (NaturalNews) Kanker onderzoekers zoeken op chemokuren die kankercellen vernietigen maar onschadelijk zijn voor normale cellen. Er blijkt nu een natuurlijke stof te bestaan die daaraan voldoet. Wetenschappers van de University of Colorado Cancer Center hebben een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Letters waaruit blijkt dat druivenpittenextract (GSE) een krachtig wapen is tegen colorectale kanker. Het stopt de groei en overleving van colorectale kankercellen en doodt ze in grote aantallen terwijl gezonde cellen met rust worden gelaten. 

    En het wordt nog beter: hoe verder de colorectale kanker gevorderd is, hoe meer kwaadaardige cellen worden uitgeschakeld. De wetenschappers denken dat GSE de kankercellen bereikt door het veroorzaken van oxidatieve stress die leidt tot de geprogrammeerde celdood bekend als apoptose.

    "We weten al een tijdje dat de bioactieve verbindingen in druivenpitextract selectief vele vormen van kankercellen aanvallen. Deze studie toont aan dat veel van de mutaties die het mogelijk maken dat colorectale kankercellen uitzaaien en traditionele therapieën overleven, ze bijzonder gevoelig maken voor behandeling met GSE, " zegt Molly Derry, promovendus in het lab van Rajesh Agarwal, PhD, onderzoeker bij de CU Cancer Center en professor aan de Skaggs School for Pharmaceutical Sciences, in een persverklaring.

    Derry wijst erop dat de GSE bevindingen vooral belangrijk zijn vanwege de stijgende tarieven voor de behandeling van colorectale kanker. Helaas hebben 60 procent van patiënten met deze vorm van kanker reeds het ver gevorderde stadium van de ziekte.

    Tijdens hun onderzoek op darmkanker waarbij het onderzoeksteam alle stadia van de ziekte doorliep, kwam het tot een andere verrassende bevinding. Terwijl er veel meer chemotherapie nodig is om een kankercel stadium IV te doden dan bij een stadium II is het precies het tegenovergestelde met druivenpittenextract.

    "Er was minder dan de helft van de concentratie van GSE nodig om de celgroei te onderdrukken en 50 procent van fase IV-cellen te doden dan in het geval van fase II-cellen", openbaarde Derry in een mediamededeling.

    "Een colorectale kankercel kan meer dan 11.000 genetische mutaties hebben - verschillen met de DNA van gezonde cellen. Traditionele chemotherapie richt zich slechts op een specifieke mutatie en naarmate de kanker vordert treden meer mutaties op.  Deze veranderingen kunnen leiden tot kanker die resistent is tegen chemotherapie.. in tegenstelling tot de vele bioactieve verbindingen van GSE die zich op meerdere mutaties kunnen richten. Hoe meer mutaties de kanker aanmaakt, hoe effectiever GSE werkt "voegt Derry eraan toe.

    Het Agarwal Lab onderzoekt de effectiviteit en de werking van voedingsstoffen tegen kanker en moedigt verdere exploratie van klinische bevindingen met patiënten aan. "Het vinden van een manier om selectief gevorderde darmkanker te lijf te kunnen gaan heeft een belangrijke klinische betekenis", verklaarde Derry.

    Zoals NaturalNews eerder al heeft gemeld, hebben de onderzoekers van de Universiteit van Kentucky ook  baanbrekend onderzoek uitgevoerd naar de antikanker eigenschappen van druivenpittenextract. Ze vonden dat de natuurlijke stof leidde tot de dood van 76 procent van leukemie cellen die blootgesteld waren aan het extract in een laboratorium experiment. Hun studie, gepubliceerd in Clinical Cancer Research, een tijdschrift van de American Association for Cancer Research, bleek dat druivenpittenextract leidde tot de vernietiging van leukemie cellen door schijnbaar "inschakelen" een eiwit bekend als JNK waarvan geweten is dat het de kankercellen doodt. 

    Vertaald uit het Engels: "Cancer breakthrough: Grape seed extract kills colorectal cancer cells" Tuesday, Februarmy 05, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.

    P.S. Waarom wordt hier bij ons hier ook eens geen aandacht aan besteed?  Waarom worden zulke onderzoeken bij ons niet eens opgevolgd?  Waarom weten onze dokters niet eens dat er zo'n wetenschappelijk onderzoek in het buitenland bestaat?  Waarom wordt over zulke belangrijke bevindingen in onze pers niets gemeld?  Waarom is men daar niet open en eerlijk mededelend in? Wie houdt het nieuws hieromtrent tegen?  Ik laat het je invullen ... maar voor mij is het duidelijk.  Ik hoop dat mensen die dat lezen en met kanker geconfronteerd worden de moed hebben om dergelijke artikels over wetenschappelijk alternatief kankeronderzoek voor te leggen aan hun dokter.  


    Bijlagen:
    http://www.cancerletters.info/article/S0304-3835%2812%2900732-X/abstract   
    http://www.coloradocancerblogs.org/as-colorectal-cancer-gets-more-aggressive-treatment-with-grape-seed-extract-is-even-more-effective/   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030438351200732X   

    05-02-2013, 16:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:kanker, druivenpittenextract
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E-nummers

    Wat zit er in uw eten…?

    Sta je ook zo huiverig tegenover E-nummers?  Het hoeft niet altijd want er zijn ook E-nummers die helemaal geen kwaad kunnen voor de gezondheid.  Maar hoe weet je dat?  Zou het niet praktisch zijn om bij elk E-nummer dat op de verpakking staat te weten of het al dan niet onze gezondheid kan schaden?  De oplossing is er ... zopas verscheen het handig gidsje "Wat zit er in uw eten ...?"  

    Voor meer informatie zie: http://www.wanttoknow.nl/boeken/wat-zit-er-in-uw-eten/

    Wil je het boekje bestellen klik dan op de bovenstaande URL op het boekje zelf en je wordt naar een site geloodst waar je het werkje kunt bestellen.  Succes.

    05-02-2013, 11:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:E-nummers
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's ... juist meer chemicaliën
    De zoveelste leugen van Monsanto - "GGO's = minder pesticiden" - ontmaskerd.

    Een studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift ‘Environmental Sciences Europa’, kwam tot de ontdekking dat het gebruik van herbiciden in de drie genetisch gemodificeerde gewassen, katoen, sojabonen en maïs, de afgelopen twee decennia in de Verenigde Staten juist is toegenomen..!!

    In hun vroege jaren deden de herbicide-tolerante gewassen het erg goed, stelt de  studie. Maar in de afgelopen jaren zijn de zogenaamde ‘superonkruiden’ resistent geworden tegen glyfosaat, dat het belangrijkste bestanddeel van ‘Roundup’ is.

    Lees verder: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/gmo-25-meer-onkruidbestrijdingsmiddelen/

    04-02-2013, 16:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:GGO, roundup, Monsanto
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!