NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  10-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik gefaald.
  Griepvaccins boden geen bescherming dit jaar, vooral onder ouderen.
  (NaturalNews) Zelfs met al zijn geknoei met cijfers en statistieken was het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) niet in staat om dit jaar er een zaak van te maken dat griepprikken effectief werken voor het voorkomen van de griep. Tot slot, toegevend wat wij hier bij NaturalNews al jaren hebben gezegd, blijkt het CDC langzaam in het reine te komen met het feit dat griepprikken niets meer zijn dan medische kwakzalverij vooral voor de ouderen aan wie ze het meest worden aanbevolen.

  Zoals gerapporteerd door Reuters had de griepprik slechts marginaal effect en de resultaten waren weliswaar veel slechter voor ouderen. Bescherming was zo slecht bij ouderen dat Reuters voor de griepprik verklaarde  "grotendeels mislukt" om de ouderen te beschermen tijdens het afgelopen griepseizoen.

  Volgens het CDC zelf bedroeg de werkzaamheid van seizoensgebonden griepvaccins bij personen rond de 65 jaar en ouder in het griepseizoen 2012-2013 slechts negen procent. Dit betekent dat 91 procent van de ouderen die een griepprik kregen toegediend absoluut geen voordeel hadden bij het vaccin en toch griep ontwikkelden. Veel van die zelfde personen zullen waarschijnlijk aan negatieve bijwerkingen geleden hebben in de vorm van verlaagde immuniteit en een verhoogde toxiciteit van zware metalen.

  "We hebben gewoon een beter vaccin tegen griep nodig", betoogde CDC directeur dr. Thomas Frieden in een wanhopige poging om zijn agentschap na de misleide goedkeuring van de griepprik en na de vrijgave van de officiële cijfers te redden. "Eén die beter werkt en langer meegaat."

  In werkelijkheid hadden minder dan twee procent van de mensen die een griepprik kregen, bescherming.  

  Interessant is ook dat de luttele 50 procent werkzaamheidsgraad beschreven in een CDC-studie onnauwkeurig is. Gewoon omdat ongeveer 50 procent van degenen die gevaccineerd waren tegen de griep en die niet kregen nog niet betekent dat de griepprik verantwoordelijk was voor deze daling. Zoals uiteengezet in de CDC-studie (maar niet door de klassieke media) krijgen een groot percentage van de mensen die geen griepprik kregen ook geen griep.

  Volgens die studie kregen minder dan 40 procent van alle deelnemers, zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde, de griep, terwijl de andere 60 procent gezond bleef. Van deze 60 procent werd ongeveer de helft gevaccineerd, terwijl de andere helft niet. Dit betekent dat er vrijwel geen verschil was in het aantal infecties tussen de gevaccineerden en niet-gevaccineerden.

  Het gestelde 50 procent kans op succes naar voor gebracht door het CDC bewijst niet dat het vaccin daadwerkelijk iets te maken heeft met een vermindering van de griepinfecties. Aangezien de helft van alle mensen die de griep niet kregen niet ingeënt waren, is er geen substantieel bewijs in de CDC studie om te stellen dat de griepprik op enigerlei wijze bescherming verleende.

  U kunt de werkelijke resultaten van het onderzoek bekijken op: http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6207a2.htm

  Dit is niet de eerste keer dat het CDC kunstmatig haar griepstatistieken opblaast. Zoals we meldden in 2011 werden schokkende cijfers gepubliceerd als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek in The Lancet.  Hieruit bleek dat de griepprik slechts bij 1,5 procent van de mensen effectief is. En eerder dat jaar had het CDC eigenlijk per ongeluk toegegeven dat de griepprik niet werkt zoals voorspeld.

  Oorspronkelijk artikel: "Flu vaccines failed to provide protection this year, particularly among elderly" Sunday, March 10, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer NaturalNews.
  Bijlagen:
  http://www.reuters.com/article/2013/02/21/us-usa-flu-vaccine-idUSBRE91K16D20130221   

  10-03-2013, 16:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:griepprik
  09-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken met microgolven?
  Waarom koken met een magnetron kankerbestrijdende voedingsstoffen vernietigt in voedsel en voedingstekorten bevordert.

  (NaturalNews) Magnetrons decimeren absoluut de voedingswaarde van je eten, ze vernietigen vitamines en fytonutriënten die ziekte  voorkomen en een goede gezondheid ondersteunen. Eerdere studies hebben aangetoond dat zo'n 98% van de kankerbestrijdende voedingsstoffen in broccoli bijvoorbeeld vernietigd worden door de magnetron.

  Om de reden hiervan te begrijpen moet je de aard van de vitamines en fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen) begrijpen. Dit zijn zeer delicate en kwetsbare moleculen. Ze worden gemakkelijk vernietigd door warmte, daarom bevat rauwkost meer voedingsstoffen dan  gekookt voedsel. Carotenoïden, antioxidanten en andere moleculen zoals DIM (in broccoli) of anthocyanen (in paarse maïs) worden allemaal met gemak vernietigd door microgolfenergie.

  Magnetrons verkrachten uw voedsel op celniveau.
  Koken met microgolven is de slechtste manier om voedsel te bereiden omdat microgolven de watermoleculen binnenin wat u kookt prikkelen, waardoor warmte wordt gevormd van binnen naar buiten. Dit resulteert in een cel per cel verkrachting van de voeding (zoals broccoli, wortelen, etc.), waardoor een bijna volledige moleculaire decompositie van de vitamines en fytonutriënten ontstaat.

  Koken in de magnetron is niet alleen maar "dood" voedsel maken op elk niveau, het is voedsel dat moleculair onderste boven is gegooid waardoor er niets anders dan lege calorieën, vezels en mineralen overblijven. Vrijwel de hele vitamine- en fytonutriënteninhoud is vernietigd.
  Iedereen die zegt dat de magnetron een toestel is waarmee men kookt op een gezonde manier is onwetend over voeding en bereidingswijzen. Terwijl stomen van groenten een goede methode is om bepaalde voedingsstoffen te behouden vernietigt de magnetron groenten van binnen uit op celniveau.

  Laat u niet misleiden door de schijn
  Wat eigenlijk misleidend is bij koken met de magnetron is dat het eten niet van uitzicht verandert maar op het celniveau is het alsof er een nucleaire oorlog heeft plaatsgevonden. De werkelijke moleculaire structuur is gedecimeerd. Als je voedingsmiddelen uit de magnetron kon bekijken met een krachtige microscoop zou je ze nooit meer eten omdat je precies zou (in)zien wat een nutritionele woestenij er is aangericht.

  Als u op een gezonde manier wilt eten, zorg er dan voor dat een belangrijk deel van uw dieet bestaat uit rauwkost. Het is goed om wat gestoomde, roergebakken of zelfs gegrilde groenten te eten ter afwisseling, maar vermijdt bij het grillen van voedsel dat het verbrandt omdat alle verbrande onderdelen giftige, kankerverwekkende chemische stoffen bevatten die darmkanker kunnen bevorderen.

  Persoonlijk ben ik absoluut verbaasd dat niet meer mensen dit allemaal weten. Ik moet er zelfs over praten met mijn eigen medewerkers die ook niet op de hoogte zijn van de waarheid over koken met microgolven. Verspreid de slogan: "Microgolven bevorderen de dood, omdat zij voedzame, gezonde voeding decimeren in lege calorieën". Ik gooide de microgolfoven 10 jaar geleden bij mij thuis buiten en er zal nooit nog één binnenkomen.

  Vergeet niet dat iemand die veel van zijn voedingswaren kookt in de magnetron onvermijdelijk chronische voedingstekorten zal hebben met als mogelijk gevolg kanker, diabetes, botziekten, verlies van de hersenfunctie, hart- en vaatziekten en vele andere gezondheidsproblemen. De minst gezonde mensen van elke samenleving zijn meestal degenen die vaak de magnetron gebruiken om hun voedsel te verkrachten.

  Oorspronkelijk artikel: "Why cooking with a microwave destroys cancer-fighting nutrients in food and promotes nutritional deficiencies" Friday, March 08, 2013 by Mike Adams, the Health Ranger Editor of NaturalNews.com  09-03-2013, 19:51 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:magnetron
  07-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BPA en astma
  Verband tussen BPA en een toename van astma bij kinderen

  (NaturalNews) Daar gaan we weer. Nog een andere nieuwe studie heeft een verband ontdekt tussen de chemische stof bisfenol A (BPA) - op grote schaal aangetroffen in plastic producten in conservendozen en zelfs voedselopslag - en een ernstig gezondheidsprobleem. Alhoewel de Food and Drug Administration (FDA) in juli vorig jaar BPA verboden heeft in babyflessen en drinkbekertjes doet het agentschap weinig anders i.v.m. dit potentieel gevaarlijk additief dan aankondigen dat het  FDA het probleem van de BPA veiligheid blijft bestuderen.

  Het nieuwste BPA onderzoek komt van wetenschappers van de Columbia Center for Children's Environmental Health aan de Mailman School of Public Health. Zij zijn de eerste om te rapporteren, in een studie net gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology, dat blootstelling aan BPA in de vroege kindertijd aanleiding geeft tot een verhoogd risico op astma bij jonge kinderen.

  Astma is dramatisch toegenomen in de afgelopen 30 jaar, hetgeen erop wijst dat alsnog niet ontdekte milieurisico's de oorzaak kunnen zijn. Onze studie geeft aan dat BPA de boosdoener is " zegt hoofdauteur Kathleen Donohue, MD assistent-professor in de geneeskunde aan de Columbia University, College of Physicians and Surgeons  en onderzoeker aan het Center for Children's Environmental Health, in een persmedeling.

  Dr Donohue en haar onderzoeksteam bestudeerden 568 vrouwen die deelnamen aan de Mothers & Newborns studie van blootstelling aan milieurisico's. Blootstelling aan BPA werd gedocumenteerd door het meten van de niveaus van een BPA metaboliet in de urinemonsters genomen tijdens het derde trimester van de zwangerschap. De BPA metaboliet werd ook gemeten bij de respectievelijke kinderen op de leeftijd van drie, vijf en zeven jaar. Een gevalideerde vragenlijst werd gebruikt om piepende ademhalingsproblemen te evaluëren en de wetenschappers pasten hun bevindingen aan voor passief roken en andere factoren waarvan bekend is dat ze geassocieerd worden met astma.

  De resultaten toonden aan dat blootstelling aan BPA nadat de kinderen geboren waren kon geassocieerd worden met een significant verhoogd risico op piepend hoesten en astma. Wat meer is, dit verhoogd risico op piepende hoest en astma werd vastgesteld  "vrij routinematig en bij lage doses van blootstelling aan BPA," vermeldt Dr Donohue.

  Ongelooflijk maar waar, de overgrote meerderheid - meer dan 90 procent - van de kinderen in de studie vertoonden detecteerbare niveaus van BPA metaboliet in hun lichaam, een bevinding die reeds weerklonk in eerder onderzoek. Natuurlijk betekent dit niet dat alle kinderen met BPA blootstelling astma zullen ontwikkelen. "Net zoals roken het risico op longkanker verhoogt, maar niet iedereen die rookt krijgt longkanker, zal niet ieder kind blootgesteld aan BPA astma ontwikkelen," zeiDr Donohue in de persmededeling.

  Dus wat zit er achter de band tussen BPA en astma? Wat het chemisch spul precies doet in het lichaam blijft onduidelijk. De nieuwe studie vond geen bewijs dat blootstelling aan BPA het risico verhoogde dat het immuunsysteem meer antilichamen zou ontwikkelen om gemeenschappelijke allergenen in de lucht te bekampen. "Andere mogelijke wegen kunnen veranderingen zijn in het aangeboren immuunsysteem, maar dit blijft een open vraag," merkte Dr Donohue  op.

  Haar onderzoek draagt verder bij tot het bestaand en verontrustend bewijs dat blootstelling aan BPA niet alleen is gekoppeld aan aandoeningen van de luchtwegen maar ook kan leiden tot overgewicht, verminderde glucosetolerantie, gedrags- en andere gezondheidsproblemen.

  Om de blootstelling aan BPA te verminderen adviseert het National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) geen gebruik te maken van plastieken recipiënten nummers drie en zeven, minder eten van voedsel uit blik en te kiezen voor glas, porselein of roestvrij stalen recipiënten in het bijzonder voor warm voedsel en vloeistoffen .


  Oorspronkelijk artikel: "Chemical BPA linked to increase of childhood asthma" Thursday, March 07, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor.

  Over de auteur: Sherry Baker is een wereldwijd auteur wiens werk verscheen in Newsweek, Health, the Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor" newsletter en vele andere.

  Bijlagen:
  http://www.fda.gov/food/foodingredientspackaging/ucm166145.htm   
  http://www.mailman.columbia.edu/news/bpa-raises-risk-childhood-asthma   

  07-03-2013, 20:58 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:BPA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers, ingevroren of uit blik?
  Vers, ingevroren of uit blik?

  Groenten zijn heel gezond onder andere door de anti-oxidanten die ze bevatten. Antioxidanten zijn stoffen waarmee de groenten zich beschermen tegen agressieve milieumoleculen, vrije radicalen. Wanneer je groenten eet krijg je ook de beschermende werking van antioxidanten tegen vrije radicalen  uit de omgeving (vervuiling, sigarettenrook, voedsel toxines) in je lichaam.

  Te veel vrije radicalen in het lichaam of een gebrek aan natuurlijke antioxidanten leidt tot celvernietiging waardoor veroudering en ziekte. Vrije radicalen kunnen ook hersencellen (de neuronen) doden waardoor neurodegeneratieve aandoeningen kunnen ontstaan (ziekten gerelateerd aan de vernietiging van zenuwcellen), zoals de ziekte van Parkinson waardoor je uw ledematen niet goed meer kunt controleren.

  Hoe ouder we worden, hoe intenser de activiteit van vrije radicalen wordt waardoor het nog meer noodzakelijk is om antioxidanten aan te voeren langs onze voeding.
  Maar de vraag is welke vorm kunnen groenten het best gegeten worden om antioxidanten aan te voeren? 

  Wanneer de groente rijp wordt geoogst  bevat ze het meest antioxidanten. Echter weinigen van ons hebben de mogelijkheid om groenten rechtstreeks uit de tuin in alle seizoenen. En hoe dan ook, veel groenten kunnen niet rauw gegeten worden (aubergine, bonen, spruitjes ...). Dit roept dan ook de vraag op naar het effect van het koken op de  antioxidanten.
  Hier verder vind je nuttige informatie uit een grote studie gepubliceerd in 2009 in het tijdschrift Food Research International, die vijfentwintig vaak gebruikte groenten heeft geëvalueerd op de processen die ze ondergaan:  vers en bewaard in koelkast bij 4 ° C, ingevroren bij -20 ° C en eindelijk in blikken voor opslag van 18 maanden.

  Het betreft volgende groenten: artisjok, asperges, bonen, bieten, broccoli, spruitjes, wortelen, bloemkool, selderij, komkommer, aubergine, andijvie, knoflook, sperziebonen, prei, sla, maïs, uien, erwten, radijs, spinazie, snijbiet, courgette en paprika (kleur niet gespecificeerd). Opmerking: een afwezige is de tomaat.

  Vers zijn alle groenten een erg goede bron van antioxidanten
  Wij kunnen echter drie groepen onderscheiden. Eerst de groenten die een sterk vermogen hebben om meer dan 75% van de vrije radicalen te remmen: biet, spinazie, snijbiet, bonen en artisjokken, dwz donker gekleurde groenten, als gevolg van de veel gekleurde moleculen die over het algemeen antioxidant zijn in de
  groenten.
  Dan komt een grote groep met een vermogen van remming van vrije radicalen tussen 50% en 75%.: knoflook, andijvie, spruitjes, erwten, maïs, broccoli, courgette, aubergine, wortelen, uien, asperges, sla, selderij, komkommers, groene bonen en radijs.
  De derde groep met een lagere antioxidant capaciteit tussen 25 en 50%  zijn bloemkool, prei en paprika's.
  Maar het doel van het onderzoek was om te vergelijken wat er gebeurt als je de groente eenmaal gekocht hebt.

  Sommige groenten zijn ongevoelig voor de wijze van conservering
  De eerste geweldige ontdekking is dat sommige groenten ongevoelig zijn voor de manier van bewaren.  Of ze in de koelkast, bevroren of in blik worden bewaard, ze hebben nog steeds dezelfde antioxidant kracht. Het betreft artisjokken, komkommers, andijvie, aubergines, uien, courgette, radijs, paprika's, en vreemd genoeg, salade (sla), hoewel ik nooit heb gezien in in dozen blik of bevroren (maar het is nooit te laat om te doen ...).

  Wat gebeurt er in de koelkast?
  Deze methode van conservering is effectief voor slechts één dag, dan verliezen de groenten slechts 0,3% tot 8% van hun antioxidant capaciteit, met de opmerkelijke uitzondering van komkommers en courgettes, die 24% en 34% verloren van hun antioxidant capaciteit vanaf de eerste dag.
  Na 7 dagen in de koelkast verloren broccoli, spruitjes en  prei tussen de 30 en 40% van hun antioxiderende werking.

  Diepvriesgroenten.
  Na een dag van bevriezing verloor broccoli 15,1% van zijn antioxidante eigenschappen,  snijbiet 20%, groene bonen 23%, en erwten 26%. Na 8 maanden bevriezen hebben asperges 40% van hun antioxidantactiviteit verloren, broccoli 48%, spruitjes 31% ,spinazie 21%, knoflook 19%. Het blijkt dus dat invriezen niet zo goed is als lang werd gedacht om de nutritionele eigenschappen van groenten te bewaren. Het is zelfs belangrijk de groenten niet te lang in de vriezer te laten.

  Conserven
  Blikjes zijn de slechtste manier om de antioxidanten in groenten te bewaren. Hoewel fabrikanten vaak anti-oxidanten zoals vitamine C (ascorbinezuur) en citroenzuur toevoegen om het behoud te verbeteren verliezen sommige groenten zoals selderij 100% van hun antioxidant capaciteit wanneer zij ingeblikt zijn.
  Bieten verliezen 64%, erwten 46%, spinazie 32%, snijbiet en bonen 29%,  asperges 25% e, groene bonen 13%. Knoflook verliest ongeveer 60%.
  Het enige voordeel is dat de duur van conserveren niet veel verandert aan verlies van antioxidanten. 

  Oorspronkelijk artikel: "Légumes frais, congelés, ou en boîte?" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  07-03-2013, 19:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:bewaren
  04-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosnootolie gezond!
  Waarom kokosolie zich onderscheidt als huidig meest verbazingwekkend supervoedsel.

  (NaturalNews) Uit onderzoek dat ik heb uitgevoerd blijkt dat kokosolie veruit de beste van het beste is. Ik was aangenaam verrast bij het lezen over de voordelen van kokosolie bij haarverzorging, huidverzorging, stress, het onderhouden van het cholesterolgehalte, gewichtsverlies, verhoogde immuniteit, een goede spijsvertering en stofwisseling, verlichting van nierproblemen, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes zijn , HIV, kanker, tandheelkundige zorg, en sterkte van de botten.

  Toen ik dit alles las dacht ik dat ik aan biologische zwavel kristallen. Bij verder onderzoek vond ik dat kokosolie op zwavel is gebaseerd. Bij het zien van flessen kokosolie in de koele rekken merkte ik dat de olie niet vloeibaar was maar vast. Bij nader onderzoek leek de vaste olie op kleine kristallen.

  Maar omdat een olie niet iets is dat vaak geconsumeerd wordt in meer dan geringe hoeveelheden is kokosolie zeer gunstig gedurende een lange periode in tegenstelling tot de directe voordelen van inname van organische zwavel kristallen op een regelmatige dagelijkse basis.

  Dat gezegd zijnde zal hetgeen volgt in perspectief zetten waarom kokosolie moet worden toegevoegd aan ons eetgewoonten.

  In het verleden was er een sterke propaganda van de maïs -en sojaolie-industrie tegen kokosolie omdat het hun bedrijf en hun winsten kon kwetsen. Hun beweringen waren dat door het hoog verzadigd vetgehalte kokosolie schadelijk was voor de gezondheid. Toch wordt deze olie veelvuldig gebruikt in tropische landen zoals de Filippijnen, India (Ayurvedische geneeskunde), Thailand, enz. generaties lang zonder nadelige bijwerkingen. Kokosolie was ook erg populair in de westerse landen zoals de VS en Canada, maar ze bezweken onder de propaganda en bezuinigden op het gebruik ervan tot in de vroege jaren 2000 toen de propaganda serieus werd onderzocht. Wat ze ontdekten bracht de populariteit van de kokosnootolie terug.

  De goede eigenschappen van kokosolie heeft het te danken aan de aanwezigheid van laurinezuur, caprinezuur, caprylzuren en zijn antimicrobiële, antioxidant, antischimmel en antibacteriële eigenschappen. Ons lichaam zet het laurinezuur in monolaurine dat de virussen en bacteriën geassocieerd met herpes, griep, hiv, listeria en giardia bestrijdt.

  Ondanks dat kokosolie uit meer dan 90 procent verzadigd vet bestaat, waarvan de meeste  middellange triglyceridenketens zijn, levert laurinezuur de belangrijkste bijdrage aan de assimilatie. Het is ook rijk aan linolzuur, oliezuur, poly-fenolen, die verantwoordelijk zijn voor de geur en smaak, vitamine E, vitamine K, ijzer en organische zwavel.

  Voor het haar. Kokosolie bevordert een gezonde groei, houdt het haar glanzend, vermindert eiwitverlies, elimineert roos wanneer gebruikt bij hoofdmassage, biedt essentiële eiwitten voor het voeden van beschadigd haar, is een uitstekende conditioner, helpt bij de hergroei van beschadigd haar en helpt bij het vrijhouden van het haar van luizen en insecten. Het wordt lokaal toegepast na het baden.

  Voor de huid. Kokosolie is een geweldige vochtinbrengende crême,  voorkomt droge huid en schilferen, vertraagt rimpels en verslapping, helpt bij de behandeling van psoriasis, eczeem en andere huidinfecties. Als zodanig is kokosolie de basis van lichaamsverzorging producten zoals zeep, lotions, crêmes, enz.

  Bij hart-en vaatziekten. Ondanks zijn hoog gehalte aan verzadigd vet helpt het laurinezuur uit de kokosolie bij het voorkomen van hartproblemen, waaronder een hoog cholesterol en hoge bloeddruk. In tegenstelling tot andere plantaardige oliën, veroorzaken de verzadigde vetten in kokosolie geen verhoging van LDL (slechte cholesterol) en door verwondingen in de slagaders te verminderen is de olie effectief in het voorkomen van atherosclerose.

  Om gewicht te verliezen. De korte- en middellangeketen vetzuren helpen bij bestrijden van overgewicht. Het is makkelijk verteerbaar, bevordert een gezonde werking van de schildklier, verhoogt de stofwisseling door het verminderen van stress op de alvleesklier en verbrandt meer energie waardoor gewichtsverlies.

  Voor de spijsvertering. Ideaal te gebruiken als frituurolie. Het verbetert de spijsvertering, voorkomt verschillende spijsvertering gerelateerde problemen waaronder het prikkelbare darm syndroom; de verzadigde vetten met hun anti-microbiële eigenschappen helpen in het omgaan met bacteriën, schimmels en parasieten die indigestie veroorzaken en de olie helpt verder bij de opname van andere voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en aminozuren.

  Voor het immuunsysteem. De antimicrobiële vetten, laurinezuur, caprinezuur, caprylzuren versterken het immuunsysteem door hun antifungale, antibacteriële en antivirale. Het laurinezuur dat wordt omgezet in monolaurine dat helpt bij het verwijderen van virussen en bacteriën die herpes, griep, HIV en giardia infectie veroorzaken.

  Voor genezing van infecties. Kokosolie beschermt het geïnfecteerde deel van het lichaam door de vorming van een beschermende laag dat de toetreding van stof, lucht, schimmels, bacteriën en virussen verhindert. Het versnelt het genezingsproces van blauwe plekken door het herstel van het beschadigd weefsel.

  Volgens het Coconut Research Center doodt kokosolie virussen die de griep, mazelen, hepatitis, herpes, SARS, enz. veroorzaken en de bacteriên die zweren, keelinfecties, urineweginfecties, longontsteking, gonorroe, Candida, ringworm, voetschimmel, spruw, luieruitslag, enz. veroorzaken. Voor kneuzingen en infecties wordt kokosolie uitwendig gebruikt.

  Maar er is meer. Kokosolie vermindert de belasting van de lever en voorkomt de ophoping van vet, het helpt bij het oplossen van nierstenen, is nuttig bij de behandeling van pancreatitis, helpt bij geestelijke vermoeidheid door het masseren van het hoofd met de olie, is effectief in het benutten van  bloedsuiker waardoor het voorkomen en de behandeling van diabetes, omdat het de opname van calcium vergemakkelijkt worden de tanden versterkt.

  Omdat kokosolie minder calorieën bevat dan andere oliën en het vet gemakkelijk wordt omgezet in energie leidt het niet tot een ophoping van vet in het hart en de bloedvaten maar verhoogt de energie en het uithoudingsvermogen en verbetert de atletische prestaties.

  Als de olie in vaste vorm is en je wilt ze plaatselijk gebruiken gewoon smelten en ze komt  terug naar haar vloeibare vorm. U kunt dit doen door wat olie in een fles in de zon of  in warm water te zetten of te verwarmen in een pan op een laag vuur. In geen geval gebruik maken van een magnetron! Een magnetron verandert de moleculaire samenstelling zoals het doet met voedsel en maakt het waardeloos voor het lichaam. Is dit eufemistisch te zeggen om uw magnetron weg te gooien? JA! Als je niet echt bezorgd bn,t over uw gezondheid, houd hem in huis.

  Oh ja, de reden waarom het zo geweldig is te koken met  kokosolie is vanwege de hoge warmtetolerantie. In tegenstelling tot andere plantaardige oliën wordt kokosolie niet ranzig bij hoge temperatuur.

  Als je nadenkt over de ongelooflijke  voordelen van kokosolie voor de gezondheid is het net alsof je het hebt over de voordelen van de organische zwavel 
  kristallen. Het gebruik  van beide op dagelijkse basis  zal uw gezondheid voor altijd veranderen. De twee zijn net zo effectief als Batman en Robin. Stel je voor!

  Oorspronkelijke titel: "Why coconut oil stands out as today's most amazing superfood" Sunday, March 30, 2013 by: Hesh Goldstein,Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.ahealthylife.nl/kokosolie-gezond-of-ziekmaker/   

  04-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Tags:kokosolie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glycemische index verlagen.
  Vier tips om de glycemische index van een maaltijd te verlagen

  Concrete manieren om de voedingskwaliteit van uw maaltijden te verbeteren
  Of je nu gezond bent of je hebt een te hoge bloedsuikerspeigel het is het altijd goed om de glycemische index (GI) van uw gerechten te controleren om zo de bloedsuikerspiegel pieken te vermijden na een maaltijd. Deze pieken vermoeïen de alvleesklier maar leiden ook tot een verlies van energie en tot gevoelens van honger wat leidt tot obesitas. Op lange termijn, kunnen ze het ontstaan van diabetes bevorderen. Hier zijn enkele tips.

  Meng groenten onder uw maaltijden
  Groenten hebben een lage glycemische index. U kunt de glycemische index van pasta of rijst verlagen door het zetmeel te vervangen door een equivalente hoeveelheid groenten. Bijvoorbeeld door gelijke hoeveelheden courgette of aubergine en pasta. Dit is een smakelijke en snelle manier voor een betere controle van het bloedsuiker en verbetering van de voedseldichtheid van de maaltijd.

  Voeg azijn toe aan je maaltijd.
  Azijn verlaagt gevoelig de glycemische index van een maaltijd of schotel (15-35% gemiddeld). Azijn kan gebruikt worden in salade dressing of toegevoegd aan voedsel (rijst in sushi), of voor de meer avontuurlijken onder ons, appelazijn voor de maaltijd drinken. Azijn verbetert ook de gevoeligheid voor insuline bij zowel gezonde mensen als  bij degenen die insuline resistent zijn of diabetes hebben. Als je niet bent voor het idee om een eetlepel azijn vooraf te drinken, weet dan dat het ook werkt met citroen ...

  Eet je aardappelen koud.
  De glycemische index van aardappelen is over het algemeen hoog. LaNutrition.fr adviseert daarom deze met mate te eten vooral als u een zittend leven leidt. Maar door de aardappelen af te koelen wordt de hoeveelheid zetmeel beïnvloed waardoor de GI verlaagt met bijna 30%. Als je aardappelen eet in een koude salade met azijn is de IG-waarde verminderd met meer dan 40%.

  Drink groene thee
  Volgens een recente studie bij muizen verminderen de flavonoïden in groene thee het niveau van de bloedsuikerspiegel na een maaltijd met zetmeel. In deze studie werden flavonoïden toegediend in de vorm van fragmenten, niet onder de vorm van thee. De onderzoekers die de studie uitvoerden geloven dat flavonoïden werken door remming van het enzym dat ons in staat stelt om het zetmeel te ontmantelen om glucose eruit te halen, op voorwaarde dat de thee tijdens de maaltijd gedronken wordt, niet later. Flavonoïden hadden geen effect op de toediening van eenvoudige suikers.
  Experimenteel is gebleken dat de componenten van groene thee enzymen remmen die betrokken zijn bij het metabolisme van voedsel glycemische alfa-amylase en maltase.
  Bij de mens zijn de studies met behulp van groene thee tegenstrijdig. Sommigen hebben een voordeel op de bloedsuikerspiegel en de gevoeligheid voor insuline gevonden, anderen niet. Toch is uit een recente studie gebleken dat het drinken van groene thee tijdens de maaltijd meer het gevoel van verzadiging bevordert dan water.

  Gebruik kaneel
  Kaneel kan helpen de bloedsuikerspiegel te controleren na een maaltijd rijk aan zetmeel. Dit blijkt het geval te zijn het bij gezonde mensen. Bij een verminderde gevoeligheid voor insuline, glucose-intolerantie of diabetes zijn de studies tegenstrijdig: sommige vinden dat kaneel effectief heeft, anderen niet. De doses in de studies variëren van één tot zes gram per dag (één gram = een halve theelepel) gemengd met voedsel, zoals een dessert.
  Het verdient voorkeur de laagste doses te gebruiken, met name bij ziekten van de lever en nieren want sommige soorten bevatten hoge doses van cumarine wat giftig kan zijn. Variety Cinnamomum verum (echte kaneel, ook bekend als C. zeylanicum) is veiliger dan het ras "cassia" rijk aan coumarines. Het probleem is dat in de specerijenhandel, de twee variëteiten worden gemengd met meer en meer cassia dat goedkoper is! Het ideaal is kaneel te kopen waarvan men de herkomst kent.

  Oorspronkelijk artikel: "Quatre conseils pour abasisser l'index glycémique d'un repas" par  Elvire Nérin, LaNatrution.fr, auteur du liver "Lenouveau régime IG".
  Bronnen:
  (1) Leeman M, Ostman E, Björck I. Vinegar dressing and cold storage of potatoes lowers postprandial glycaemic and insulinaemic responses in healthy subjects. Eur J Clin Nutr. 2005 Nov;59(11):1266-71.

  (2) Johnston CS, Buller AJ. Vinegar and peanut products as complementary foods to reduce postprandial glycemia. J Am Diet Assoc. 2005 Dec;105(12):1939-42.

  (3) Josic J, Olsson AT, Wickeberg J, Lindstedt S, Hlebowicz J. Does green tea affect postprandial glucose, insulin and satiety in healthy subjects: a randomized controlled trial. Nutr J. 2010 Nov 30;9:63.

  (4) Williamson G. Possible effects of dietary polyphenols on sugar absorption and digestion. Mol Nutr Food Res. 2013 Jan;57(1):48-57.

  (5) Magistrelli A, Chezem JC. Effect of ground cinnamon on postprandial blood glucose concentration in normal-weight and obese adults. J Acad Nutr Diet. 2012 Nov;112(11):1806-9.

  04-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:glycemische index
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!