Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    06-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker vs Alzheimer

    Hebben suiker en Alzheimer iets te maken met elkaar? Studies beschrijven het dodelijk verband.

    De meeste mensen denken dat suikerconsumptie en de ziekte van Alzheimer twee niet gerelateerde gezondheidsproblemen zijn. Volgens verschillende onderzoeken kan te veel suiker echter het risico op de ziekte van Alzheimer vergroten.

    Overtollige suiker en Alzheimer.

    Men moet uiterst voorzichtig zijn als men suiker wil beperken, vooral omdat de meeste voedingsbedrijven suiker toevoegen aan bijna alle soorten voedselproducten. Aan de andere kant neemt  ook het aantal Alzheimer patiënten toe, samen met obesitas en het onderliggend metabool syndroom.

    Hoewel dit niets meer dan een toeval kan zijn, impliceert onderzoek dat er misschien een verband bestaat tussen een dieet rijk aan suiker en de ziekte van Alzheimer. Aangezien de aandoening de op twee na belangrijkste doodsoorzaak is in de Verenigde Staten, moet deze kwestie grondig worden onderzocht.

    Dr. Perlmutter, de auteur van het boek 'Grain Brain', waarschuwde dat het standaard westers dieet de schuld is van verschillende neurologische problemen. Ondertussen waarschuwde dr. Emily Deans van de universiteit van Harvard dat nieuwe gegevens wijzen op een verband tussen het standaard westers dieet en een kleiner hersenvolume.

    Tot op heden is er geen remedie tegen de ziekte van Alzheimer. Een kleine studie van de Universiteit van Californië, Los Angeles, heeft echter vastgesteld dat gedeeltelijk geheugenverlies kan worden omgekeerd. De onderzoekers deden dit door een eetwijze te volgen vergelijkbaar met het Paleo dieet. De bevindingen van de baanbrekende studie impliceren dat een dieet met veel koolhydraten en suiker de geestelijke gezondheid van een persoon negatief kan beïnvloeden.

    Ten minste één op de tien mensen ouder dan 65 jaar heeft Alzheimer, maar dit aantal neemt gestaag toe. Alzheimer wordt geassocieerd met symptomen die problemen met oordeel, geheugen en denken veroorzaken. De aandoening kan dementie en geheugenverlies verergeren omdat het gebeurt wanneer het menselijk brein slecht functioneert.

    Mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen medicijnen gebruiken om hun symptomen te verlichten, maar de aandoening zelf blijft ongeneeslijk. Deskundigen merken op dat, hoewel genetica een cruciale factor is voor de ziekte van Alzheimer, epigenetica (voeding en levensstijl) ook van grote invloed kan zijn op de ontwikkeling van de aandoening.

    Bij iemand met de ziekte van Alzheimer verschijnen plaques en knopen in de hersenen, waardoor problematische buildups ontstaan. De accumulatie van amyloïde plaques tussen de zenuwcellen of neuronen in de hersenen is één van de kenmerken van de ziekte. Neurofibrillaire knopen zijn onoplosbare, verdraaide vezels in de cellen van de hersenen.

    Deskundigen zijn het nog steeds oneens over de oorzaken van Alzheimer, maar er zijn een handvol hypotheses:

    1 De cholinerge hypothese suggereert dat Alzheimer wordt veroorzaakt door een verminderde synthese van de neurotransmitter acetylcholine. Geneesmiddelen die zijn ontworpen om dit gebied te bereiken blijken  echter niet succesvol.

    2 Een andere hypothese stelt dat de ziekte van Alzheimer voorkomt wanneer het amyloïde precursor-eiwit zich bindt aan een dood receptor 6 (DR6), die gewoonlijk wordt aangetroffen in de getroffen gebieden van de hersenen.

    Grijze stof en diabetes type 3.

    Suikerconsumptie is gekoppeld aan Alzheimer omdat de paden van de ontwikkeling van diabetes de ziekte lijken te beïnvloeden. Gegevens impliceren ook dat een dieet met veel suiker diabetes veroorzaakt, wat slecht is voor de gezondheid van de hersenen.

    Sommige onderzoekers tonen aan dat het verbranden van te veel glucose de juiste hersenfunctie kan onderbreken. Dit zou een reden kunnen zijn waarom de studie van de UCLA "Alzheimer", waar een dieet met minder suiker werd gevolgd, effectief is.

    Alzheimer wordt zelfs geïdentificeerd als "Type 3 diabetes" omdat de hersenen insuline produceren. Het is vermeldenswaard dat de hersencellen deze insuline nodig hebben om te overleven maar als de insulineproductie wordt verstoord, lopen de hersenen mogelijk risico.

    Mensen met diabetes verliezen meer grijze stof in vergelijking met mensen die de aandoening niet hebben. Dit is een belangrijk feit omdat het verlies van grijze massa een factor is die de ziekte van Alzheimer veroorzaakt. Dit benadrukt het feit dat het gebruik van veel suiker slecht is voor de gezondheid van de hersenen. 

    Verschillende studies hebben een verband aangetoond tussen suikerconsumptie en Alzheimer:

    • Een in 2013 gepubliceerde studie in The New England Journal Of Medicine onthulde dat hogere glucosespiegels een risicofactor kunnen zijn voor dementie, zelfs bij personen die geen diabetes hebben.

    • Afzonderlijke onderzoeken tonen ook aan dat insulineresistentie geassocieerd is met een significant lager cerebrale glucosemetabolisme.

    • Een afzonderlijke studie uit 2013 bracht aan het licht dat Alzheimer, obesitas en diabetes type 2 aan elkaar gekoppeld zijn, vooral omdat de incidentie van type 2-diabetes de laatste jaren aanzienlijk is toegenomen vanwege westerse leefstijlfactoren (bijv. calorierijke diëten en een gebrek aan beweging).

    • Er zijn studies die suggereren dat Alzheimer verband houdt met suikerconsumptie en dat suikerarme diëten gewichtstoename en insulineresistentie kunnen veroorzaken, wat het risico van diabetes type 2 voor vergroot. Gegevens suggereren ook dat Type 2-diabetes een risicofactor is voor Alzheimer en beide aandoeningen identieke klinische en biochemische kenmerken hebben (zoals insuline weerstand), demografische profielen en risicofactoren.

    Deze studies suggereren dat een dieet met veel suiker het risico op Alzheimer verhoogt, zelfs als men  geen diabetes heeft. Gelukkig kan men Alzheimer voorkomen door een Paleo dieet met weinig suiker te volgen.

    Afgezien van voor de hand liggende gezondheidsredenen moet men de suikerinname beperken om de gezondheid van de hersenen te behouden. Alhoewel experts de ziekte van Alzheimer nog steeds niet volledig begrijpen kan men beginnen met het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen om het risico op het ontwikkelen van de aandoening te verminderen.

    Oorspronkelijk artikel:”Are Alzheimer’s an sugar consumption linked?  Studies detail the deadly connection”, Thursday, December 27, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

    Bijlagen:
    https://blog.paleohacks.com/how-too-much-sugar-may-increase-your-risk-of-alzheimers/#   
    https://www.brightfocus.org/alzheimers-disease/infographic/amyloid-plaques-and-neurofibrillary-tangles   
    https://www.naturalnews.com/2018-09-12-eating-too-much-processed-sugar-increases-your-risk-of-alzheimers.html   

    06-01-2019, 12:26 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:toegevoegde suikers, Alzheimer, Alzheimerrisico, hersengezondheid, epigenetica, ingrediƫnten, junkfood, slecht dieet, verwerkte suiker, onderzoek, suiker , suikerconsumptie, suikerinname, suikerhoudende dranken, zoete voedingsmiddelen, zoetstoffen
    03-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vetten

    De waarheid over vetten - welke zijn echt goed voor ons?

    Tientallen jaren lang zijn voedingsvetten verantwoordelijk gesteld voor alle onheil; van hartziekten tot diabetes. Verzadigde vetten waren de grote schuldigen maar de waarheid over vet komt langzaam naar de oppervlakte. In de jaren zestig betaalde de Sugar Research Foundation (een handelsgroep die tegenwoordig Sugar Association noemt) wetenschappers van Harvard om hun onderzoek naar vet, suiker en hartaandoeningen te beïnvloeden. Sindsdien is vet het "zwarte schaap" van de macronutriënten.

    Tegenwoordig toont belangloos onderzoek aan dat een bepaalde hoeveelheid voedingsvetten essentieel is, inclusief verzadigd vet - en dat suiker slechter is dan men zich ooit had voorgesteld. Tegenwoordig moeten consumenten zich ook zorgen maken om niet alleen welk type vet ze consumeren, maar ook over de bron van het vet. Bijvoorbeeld, olijfolie en koolzaadolie zijn twee zeer verschillende vetten, hoewel de meeste reguliere voedingsadviezen de neiging hebben om iets anders te zeggen.

    Verzadigde vetten.

    Terwijl de conventionele wijsheid zegt dat verzadigde vetten inherent slecht zijn,  onze slagaders verstoppen en het cholesterolgehalte verhogen, is er een groeiend aantal bewijzen dat aantoont dat deze vermeende associatie niet correct is.

    Het British Journal of Sports Medicine publiceerde een zeer controversieel redactioneel artikel waarin een groep deskundigen uitlegde dat verzadigd vet de bloedvaten niet verstopt en dat coronaire hartziekte eigenlijk een chronische inflammatoire aandoening is.

    "Ondanks het populair geloof bij artsen en het publiek, is het conceptueel model van verzadigd vet in de voeding dat het aders verstopt, gewoon verkeerd", aldus de auteurs.

    "Een systematisch review en meta-analyse van observationele studies toonden geen verband aan tussen consumptie van verzadigd vet en mortaliteit door alle oorzaken, coronaire hartziekte (CHD),  CHD-mortaliteit,  ischemische beroerte of diabetes type 2 bij gezonde volwassenen. Op dezelfde manier is er bij de secundaire preventie van CHD geen voordeel door verminderd vet, inclusief verzadigd vet, bij myocardiaal infarct, cardiovasculaire of mortaliteit door alle oorzaken, "verklaren ze verder.

    Met andere woorden, het gebruik van verzadigd vet lijkt geen invloed te hebben op de gezondheid van het hart of de algehele levensduur. Nog belangrijker is dat verzadigd vet essentieel is voor de gezondheid van ons lichaam, met name voor de gezondheid van de hersenen. Verzadigde vetten zijn essentieel voor celreparatie, regeneratie en andere functies.

    Andere soorten vet.

    Verzadigde vetten worden vaak samengenomen met transvetten op de lijst van slechte vetten, maar het verschil is dat transvetten echt giftig zijn. Transvetten worden gevonden in gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën. Deze oliën worden gemaakt via een industrieel proces dat waterstofmoleculen toevoegt aan vloeibare oliën om ze steviger te maken. Gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën worden algemeen beschouwd als slecht voor de gezondheid, met onderzoeken die deze koppelen aan hartaandoeningen en diabetes, naast andere gezondheidsproblemen. Hoewel er sommige van nature voorkomende transvetten zitten in dierlijke producten, zijn de meeste transvetten die mensen consumeren industrieel verwerkt en gedeeltelijk gehydrogeneerd, en die zouden zeker moeten vermeden worden.

    Er zijn ook vetten die algemeen worden beschouwd als "goed”, zoals meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde oliën. Maar niet elke olie is gelijk. Er zijn veel oliën die goed zijn, zoals olijfolie, sesamolie of walnotenolie - en dan zijn er oliën die niet zo geweldig zijn, zoals canola of maïsolie.

    Zoals Dr. Veronique Desaulniers meldt, heeft onderzoek ook aangetoond dat meervoudig onverzadigde vetten ook niet zo goed zijn. Een Zweeds onderzoek toonde aan dat terwijl enkelvoudig onverzadigde vetten gekoppeld waren aan een afname van het kankerrisico, meervoudig onverzadigde vetten geassocieerd waren met een toename ervan.

    Canola-olie is een ander gevaar dat ten onrechte als "gezond" wordt bestempeld. Hoewel veel deskundigen zeggen dat canola-olie alle voordelen van olijfolie biedt tegen een lagere prijs, is canola-olie een totale schijnvertoning. Niet alleen is canola olie eigenlijk gewoon vermomde raapzaadolie; studies hebben aangetoond dat het kan worden gekoppeld aan cognitieve achteruitgang.

    Er zijn veel opties om te voldoen aan de vetbehoeften van het lichaam - maar koolzaadolie behoort daar zeker niet toe. 

    Oorspronkelijk artikel:”The truth about fats - which ones are really good for you”, Thursday, December 20, 2018 by: Vicki Batts, Natural News

    Bijlagen:
    https://bjsm.bmj.com/content/51/15/1111   
    https://www.naturalhealth365.com/breast-cancer-olive-oil-1980.html   
    https://www.naturalnews.com/2018-12-05-scientists-paid-suppress-truth-harmful-sugar.html   

    03-01-2019, 16:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:dieet, voedingsvetten, goede vetten, goede voeding, gezond eten, gezonde vetten, enkelvoudig onverzadigd vet, voeding, meervoudig onverzadigd vet, voorkomen ziekte, verzadigd vet, transvetten
    02-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superouderen

    89-jarige "SuperAger" blijkt hersenfunctie te hebben van 25-jarige ... artsen verbijsterd over de vaststelling. 

    Nieuw onderzoek bewijst dat hersenveroudering onvermijdelijk is maar totale aftakeling niet. Onderzoek bij tachtigers 'superouderen', geeft opwindend nieuw bewijs over hoe we ouderenzorg en geestelijke gezondheid ervaren.

    Er wordt algemeen aangenomen dat oude mensen dingen vergeten. De ouderen worden bedeeld met medelijden en minachting. Vrijwel zonder enige reden vergeven we de mentale fouten omdat "je een oude hond geen nieuwe trucjes leert." Een nieuwe groep oudere volwassenen daagt deze stelling echter uit. Voorbeeld: Donald Tenbrunsel is een 89-jarige met de cognitieve leeftijd van een 25-jarige. Tenbrunsel is niet alleen tien jaar ouder dan de gemiddelde mannelijke levensverwachting, zijn hersenen zijn even scherp als die van een twintiger. Hij maakt deel uit van een nieuwe groep superouderen die beweren dat "typische" tekenen van veroudering - zoals vergeetachtig zijn of niet in staat zijn om nieuwe dingen te leren - misschien niet zo typisch zijn als wordt aangenomen.

    In een baanbrekende studie hebben wetenschappers fysiologisch bewijs dat de hersenen van deze superouderen verschillen van een  gemiddeld oudere persoon. De bevindingen, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association, tonen  aan dat de hersenen van deze tachtigers veel langzamer achteruitgaan in vergelijking met hun leeftijdsgenoten. De auteur van de studie, Emily Rogalski van Northwestern University, zegt: “Als men nadenkt over normale veroudering, begint de geheugenprestatie te verminderen na ons 20ste of 30ste. Maar wanneer men naar afzonderlijke gegevenspunten kijkt, is er in latere jaren veel variatie in afname. Er zijn mensen die deze achteruitgang in geheugenprestaties lijken te ontwijken. "

    Rogalski en haar team hebben meer dan 1.000 mensen gescreend die beweerden een uitstekend geheugen te hebben. Slechts vijf procent kwalificeerde zich voor het onderzoek. Vierentwintig mannen en vrouwen werden vervolgens met behulp van MRI-technologie vergeleken met 12 volwassenen met een cognitief gemiddelde. De deelnemers werden gedurende een periode van 18 maanden gescreend. Het bleek dat terwijl beide groepen aan hersenvolume hadden verloren, het bij ‘superouderen’ veel langzamer verliep in vergelijking met de controlegroep. In feite leek de gemiddelde bejaarde tweemaal zo snel aan hersenvolume te verliezen als een ‘superoudere’.

    Rogalski zegt: "We wisten al dat de hersenen van ‘superouderen’ groter zijn dan van hun leeftijdsgenoten. Maar wat we vooral wilden weten, was het omdat ze met een groter brein waren geboren of eerder omdat ze een heel ander verouderingspad hebben en niet de hersenmassa verliezen in hetzelfde tempo als een doorsnee  oudere."

    Een beoordeling van de deelnemers toonde aan dat de dikte van de cortex - de buitenlaag van gevouwen grijze materie - bij  superouderen niet in dezelfde mate afnam als bij een doorsnee oudere. De cortex is een kritisch gebied van de hersenen en is verantwoordelijk voor denken, plannen, problemen oplossen en geheugen. Schade of krimp van dit gebied leidt tot cognitieve stoornissen. Superouderen kunnen hun levendigheid behouden omdat ze "verschillende hersenvolumes kunnen hebben ... ze verliezen hersenvolume in een ander tempo", zegt Rogalski.

    Natuur versus opvoeding.

    Deelnemers wonnen voor een deel de genetische loterij. Dr. Ezriel Kornel, een neuroloog aan het Weill Cornell Medical College in New York, zegt dat er mensen zijn die van nature met een groter brein zijn geboren. De grotere afmeting zou betekenen dat er een overschot is dat tijdens het verouderingsproces kan worden gebruikt. Hoe dan ook, Dr. Kornel benadrukt, “Er zijn zoveel factoren in het spel. Het kan zijn dat zelfs externe stressoren bij kinderen invloed kunnen hebben op hoe de hersenen zich ontwikkelen."

    Verschillende onderzoeken tonen aan dat gezonde leefgewoonten de hersenen jong kunnen houden. Een studie vond dat beweging de cognitieve achteruitgang bestrijdt. Oudere volwassenen die geregeld matig tot zeer intensief aan lichaamsbeweging doen, hadden 36 procent minder kans op enige vorm van cognitieve stoornis. Voeding wordt ook gekoppeld aan een beter geheugen en een betere uitvoerende functie.

    Oorspronkelijk artikel:”89-year-old ‘SuperAger’ found to have brain function of 25-year-old … doctors baffled as “brain decline” theories blown away”, Friday, December 28, 2018 by: Rhonda Johansson, Natural News.

    Bijlagen:
    https://finance.yahoo.com/news/theres-exciting-clue-super-agers-165600225.html?guccounter=1   
    https://www.cbsnews.com/news/brain-scans-reveal-mental-secret-of-super-agers/   
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-4379438/Meet-SuperAger-Donald-89-brain-25-year-old.html   
    https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/12-ways-to-keep-your-brain-young   
    https://www.inc.com/wanda-thibodeaux/heres-how-to-keep-your-brain-young-according-to-neuroscience-and-psychology.html   
    https://www.statnews.com/2017/04/05/super-agers-memory/   

    02-01-2019, 16:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:veroudering, anti-aging, hersenen, hersenfunctie, hersengezondheid, cognitieve leeftijd, cognitieve veroudering, cognitieve achteruitgang, cognitieve functie, dementie, levensduur, geestelijke gezondheid, geestelijk welzijn, superouderen.
    31-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedsel als medicijn

    Voedsel als medicijn: 5 van de krachtigste natuurlijke medicijnen die je in je keuken zou moeten hebben.

    Voedsel. Het voorkomt niet alleen dat wij verhongeren, maar het helpt ons ook om een gezonder lichaam op te bouwen.  Moeder natuur gaf ons niet alleen voedsel om niet te verhongeren maar ook om ons lichaam te helpen genezen. Dit is het moeilijkste: weten welke voedingsmiddelen ons het meest ten goede komen. Dat komt omdat niet alle voedsel is onderzocht op voordelen buiten het typische vitamine- en mineralengehalte. Maar in verschillende studies is van verschillende voedingsmiddelen gekeken naar hun opmerkelijke genezende eigenschappen.

    Appelen.

    Bij onderzoek van meer dan 28 studies bleek dat dit fruit, rijk aan flavonoïde, de cardiovasculaire gezondheid verbetert en het risico op ziekten vermindert. Bij het onderzoek waren honderden gezonde, niet-rokende volwassenen van 18 tot 64 jaar betrokken.  Flavonoïden zijn antioxidanten die de oxidatie van onze cellen bestrijden.  

    Oxidatie is geen goede zaak.  Als je ooit een roestig stuk metaal hebt gezien, dan begrijp je wat oxidatie doet. Het vernietigt metaal; verandert het in roest. Als het gaat om levend weefsel, vernietigt hetzelfde proces cellen. Cellen verouderen sneller wat ertoe leidt dat ze eerder sterven. Dit betekent dat iemands lichaam sneller veroudert dan zou moeten.

    Natuurlijk zullen onze cellen nooit in roest veranderen. Maar omdat oxidatie betekent dat cellen sneller verouderen dan zou moeten is dit de reden waarom mensen die niet genoeg antioxidanten krijgen last hebben van vroegtijdige veroudering.

    Gelukkig helpen appels dat te voorkomen. Hun antioxidanten helpen bij het neutraliseren van 'vrije radicalen' die cellen oxideren. Dit voorkomt oxidatieve schade. Dus als je dat kunt voorkomen, heb je een sterke bondgenoot in je gevecht om ziekte en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

    Honing.

    Er is een onderzoek uitgevoerd om honing beter te bekijken. Wat men vond was best verbazingwekkend: er werd een krachtige probiotische bacterie met de naam 'Lactobacillus kunkeei' ontdekt.

    Door deze bacterie stimuleerde de geteste honing de 'immunoglobuline A (IgA) -productie.' En de effecten ervan werden zelfs gevonden als honing werd verhit tot temperaturen die veel van deze bacteriën doden. Dit betekent dat zelfs gepasteuriseerde honing het immuunsysteem kan helpen zijn werk beter te doen en sterk te blijven.

    Witte ajuin.

    Witte uien bevatten meer dan 26 vitaminen, mineralen en verbindingen die onze gezondheid aanzienlijk verbeteren. Ze stimuleren de bloedsomloop, versterken het immuunsysteem en bevatten zelfs quercetine dat kanker kan voorkomen.  Witte ui zit ook vol met een andere ontstekingsremmende stof: zwavel. Zwavel helpt om aandoeningen zoals astma te minimaliseren. Het helpt ook allergische reacties en verkoudheid te voorkomen.

    Kurkuma.

    Een samenstelling gevonden in kurkuma genaamd 'curcumine' bleek effectief tegen hepatitis, herpes, influenza-A, HIV en HPV, zonder negatieve bijwerkingen. Curcumine beperkt ook de groei van kanker en vermindert diabetes type 2. Het voorkomt zelfs de ziekte van Alzheimer en dementie.

    Oregano.

    De meeste mensen kennen oregano alleen als een kruid in de Italiaanse keuken. Het blijkt nu dat oregano erg nuttig is in de strijd tegen infecties.  Een stof in oregano, "carvacrol" genaamd, is de bron van zijn kracht en van deze stof is aangetoond dat ze superbacteriën doodt - zonder ontwikkeling van antibioticaresistentie.  Om te genieten van de sterkste antibacteriële voordelen van oregano moet men 'oregano-olie' gebruiken, te koop in natuurvoedingswinkels zonder voorschrift.

    Preventie is het beste

    Uiteindelijk is het voorkomen van ziekte beter dan achteraf moeten herstellen. Zorg ervoor dat deze natuurlijke medicijnen in de buurt zijn en gebruik ze voor een optimale gezondheid. 

    Oorspronkelijk artikel:”Food as medicine: 5 of the most powerful natural medicines that you should have in your kitchen”, Thursday, May 10, 2018 by: Heather Nelson , Natural News.

    Bijlagen:
    http://cancerres.aacrjournals.org/content/66/22/10805   
    http://www.greenmedinfo.com/blog/5-food-medicines-could-quite-possibly-save-your-life   
    https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40279-016-0518-9   
    https://ndb.nal.usda.gov/ndb/   
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jam.12889   
    https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet/antioxidants-fact-sheet   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3210013/   

    31-12-2018, 21:25 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:alternatieve geneeskunde, voedsel is medicijn, functioneel voedsel, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, voorkomen ziekte, superfoods
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!