Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    20-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probiotica tegen depressie

    Probiotica blijken effectief te werken tegen depressie zonder de gewelddadige bijwerkingen van SSRI-antidepressiva

    Image: Probiotics found to reverse depression without the violent side effects of SSRI antidepressants

    Lactobacillen, gunstige bacteriën die vaak in probiotica voorkomen, blijken een mogelijke behandeling te zijn tegen depressie. Onderzoekers aan de Universiteit van de Virginia School of Medicine onderzochten de stress bij muizen en merkten een significant verlies op van Lactobacillus. De wetenschappers vonden dat het verlies aan Lactobacillus resulteert in de daaropvolgende manifestatie van symptomen geassocieerd met depressie. Het voeden van muizen met voedsel dat Lactobacillus reuteri bevatte, hielp de dieren om bijna normaal te functioneren.

    Lactobacillus lijkt het niveau van een bloedmetaboliet,  kynurenine, te beïnvloeden. Het bloedmetaboliet is bekend om een begin van depressie te veroorzaken. De onderzoekers merkten een toename van kynurenine wanneer verlies van Lactobacillus plaatsvindt, wat op zijn beurt leidde tot het ontstaan van depressieve symptomen bij de dieren. Het behoud van hoge niveaus van kynurenine verminderde de effecten van de gunstige bacteriën, zeggen de onderzoekers.


    "De grote hoop op dit soort onderzoek is dat we geen complexe geneesmiddelen met hun bijwerkingen moeten inzetten als we gewoon met het microbioom kunnen spelen. Het zou magisch zijn om gewoon je dieet te veranderen, om gezondheid en stemming te verbeteren, "zegt de onderzoeker Alban Gaultier.


    De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports het Journal of CNS & Neurological Disorders Drug Targets. Volgens de analyse spelen darmbacteriën een sleutelrol bij het reguleren van stressrespons en bij de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel tijdens kritieke stadia. De recensie bevestigde dat probiotica helpen angst en depressief gedrag te verminderen bij dieren.

    Menselijke studies tonen het verband tussen probiotica en depressie.
    Een groot aantal menselijke studies van de afgelopen jaren hebben de gunstige effecten van probiotica aangetoond om depressieve symptomen te verlichten. In 2011 vonden Franse onderzoekers dat dagelijkse consumptie van  probiotiotica de psychologische toestand van de deelnemers aan de studie verbeterde. Zowel L. helveticus als B. Longum stammen bleken gunstige psychologische effecten te hebben bij de vrijwilligers, schreven de onderzoekers in het British Journal of Nutrition. Onderzoekers aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, vonden ook dat vrouwen die melk dronken met probiotica, minder activiteiten in de hersengebieden van emoties vertonen in vergelijking met degenen die gewone melk dronken.
    Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Voeding toonde aan dat deelnemers met ernstige depressieve stoornis die regelmatig probiotische supplementen namen, aanzienlijk lagere Beck Depression Inventory scores toonden vergeleken met die in de placebo groep. Uit een meta-analyse gepubliceerd vorig jaar bleek ook dat de deelnemers met probiotica behandeling een relatief lage incidentie van depressie vertoonden. De bevindingen verschenen in het tijdschrift Nutrients.

    Probiotische consumptie kan ook helpen bij het regelen van de stemming, vond een Nederlandse studie. Onderzoekers aan de Universiteit van Leiden hebben 40 gezonde deelnemers onderzocht en ingedeeld in twee groepen: de probiotica groep en de placebo groep. Uit de studiegegevens blijkt dat patiënten in de probiotica groep minder verdrietige stemmingen hadden in vergelijking met die in de placebogroep.


    "Zelfs indien 'voorlopig', geven deze resultaten het eerste bewijs dat de inname van probiotica kan bijdragen tot het verminderen van negatieve gedachten in verband met verdrietige stemming. Als zodanig werpen onze bevindingen een interessant nieuw licht op het potentieel van probiotica als preventieve therapie bij depressie, "aldus studie auteur Lorenza S. Colzato.

    Een andere studie gepubliceerd in Psychopharmacology onthulde een computertest die vond dat mensen die prebiotica namen - verbindingen die probiotische groei bevorderen - minder aandacht besteden aan negatieve informatie en meer aandacht aan positieve informatie in vergelijking met degenen die een placebo namen. Onderzoekers vonden ook dat deelnemers aan de prebiotica groep lagere cortisolgehalten in hun speeksel hadden dan die van de placebogroep. Hoge cortisol niveaus zijn bekend om stress te veroorzaken.

    Oorspronkelijk artikel: “Probiotics found to reverse depressie without the violent side effects of SSRI antidepressants”, Tuesday April 04, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.livescience.com/49248-gut-bacteria-mental-health.html   
    http://www.medicaldaily.com/mental-health-benefits-probiotics-good-bacteria-may-improve-mood-fight-depression-328882   
    http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(15)00391-3/abstract   
    http://www.sci-news.com/medicine/lactobacilli-depression-symptoms-04687.html   
    https://news.virginia.edu/content/uva-reverses-depression-symptoms-mice-using-probiotics   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25470391   

    20-05-2017, 15:51 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:angst, depressie, prebiotica, probiotica
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C tegen kanker

    Nieuwe studie suggereert dat vitamine C de ergste vijand van kanker is.

    Image: New study suggests Vitamin C is cancer’s worst enemy

    Een nieuwe studie toont aan dat vitamine C een krachtig anti-kanker medicijn is. Onderzoekers aan de Universiteit van Salford in de Verenigde Staten vonden dat het gebruik van vitamine C de groei van kankercellen in het laboratorium belemmerde. Vitamine C vertoonde ook een potentie die 10 keer hoger was dan het experimenteel geneesmiddel 2-DG in het proces, volgens bovengenoemde onderzoekers. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Oncotarget.

    Kanker blijft wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de ziekte met 9 miljoen doden in 2015, de tweede meest voorkomende oorzaak van overlijden. Men voorziet dat in de volgende twee decennia nieuwe vormen van kanker het aantal gevallen met ongeveer 70 procent zal doen stijgen.

    Het National Cancer Institute in de Verenigde Staten voorspelt dat bijna 40 procent van de Amerikaanse mannen en vrouwen de ziekte op een bepaald moment in hun leven zullen ontwikkelen. Diverse kankertherapieën - zoals chirurgie, radiotherapie en systemische behandelingen - zijn momenteel beschikbaar, maar zijn niet altijd effectief. Sommige behandelingen worden geacht giftig te zijn en kunnen leiden tot een groot aantal bijwerkingen.
    Meer agressieve vormen van kanker reageren niet altijd op de behandelingen, en kankerstamachtige cellen worden geacht de oorzaak te zijn van ziekteherhaling en metastases. Volgens een American Association of Cancer Research Panel is een CSC "een cel in een tumor die de mogelijkheid heeft om zichzelf te vernieuwen en de heterogene afstammingen van kankercellen die de tumor uitmaken te veroorzaken".

    Volgens een recente studie vernietigt vitamine C kankerstamachtige cellen.
    Volgens onderzoekers bestrijdt vitamine C de stamcellen van kanker door het blokkeren van een proces genaamd glycolyse. Het proces is verantwoordelijk voor het glucose metabolisme, en het remmen ervan voorkomt dat de mitochondria de essentiële energie voor overleving krijgen. Het gebruik van vitamine C als een bijbehandeling voor chemotherapie toont potentie bij het terugdringen van tumorgroei en verdere progressie van kanker.
    Onderzoeker dr. Gloria Bonuccelli zei dat de bevindingen suggereren dat vitamine C een veelbelovend middel is voor kankerbehandeling. "We hebben onderzocht hoe kankerstamcellen reageren op een scala aan natuurlijke stoffen, waaronder silibinine (melkdistel) en CAPE, een honingbij-derivaat, maar vitamine C toonde veruit de meest opwindende resultaten. Vitamine C is goedkoop , natuurlijk, niet-toxisch en gemakkelijk beschikbaar, zodat het als een potentieel wapen in de strijd tegen kanker een belangrijke stap kan betekenen, "zei studie auteur dr. Michael Lisanti.

    Echter, Anna Perman, officieel onderzoekster van het UK Cancer Research zei dat het onderzoek nog maar in een voorlopig stadium is.

    "Het belangrijkste voor kankerpatiënten om te onthouden is dat deze studie de werking van vitamine C in het laboratorium bekijkt, niet het effect van het eten van voedingsmiddelen of supplementen die vitamine C bevatten. Dat wil dus niet zeggen dat iemand die kankerbehandeling krijgt zijn dieet- of behandelingsplan best kan veranderen, "zei Perman.

    De studie ondersteunt de bevindingen van een onderzoek uit 1971 door Nobelprijswinnend chemicus Linus Pauling. Pauling was een pionier in het testen van de werking van vitamine C tegen kanker. In zijn studie onderzocht Pauling 1.100 terminale kankerpatiënten. Honderd patiënten kregen dagelijks 10 gram vitamine C, terwijl de overige als controlegroep werden gebruikt.

    Tijdens een opvolging in 1978 ontdekte het team dat alle patiënten in de controlegroep aan kanker waren gestorven, terwijl 13 van degenen die een dagelijkse doses vitamine C hadden gekregen, overleefden. Bovendien vertoonden 12 van deze patiënten geen verder tekens van de ziekte.

    Veel studies die daarop volgden concludeerden dat hoge doses van vitamine C, van meer dan 5.000 mg per dag, optimale bescherming bieden tegen kanker.

    Oorspronkelijk artikel: “New studyear suggests Vitamin C is cancer’s worst enemy”, Friday, May 05, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4324934/Vitamin-C-halt-growth-cancer.html   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/316334.php   
    http://www.naturalhealth365.com/scientific-proof-prevent-cancer-vitamin-c-1275.html   
    https://stemcells.nih.gov/info/Regenerative_Medicine/2006chapter9.htm   

    17-05-2017, 21:11 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine C, kanker
    16-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADHD door mobiel telefoneren

    Zwangere moeders die meer dan vier keer per dag mobiel telefoneren hebben meer kans op een kind met hyperactiviteit.

    Image: Hyperactivity in children linked to pregnant mothers who talked on a mobile phone more than four times a day

    (Natural News) Volgens een recente studie hebben kinderen geboren uit moeders die vaak mobiel telefoneren, meer kans om hyperactief te worden.
    Als onderdeel van de studie onderzocht een team van internationale wetenschappers 83.884 moederkinderparen uit Denemarken, Nederland, Spanje, Noorwegen en Korea tussen 1996 en 2011. Volgens het onderzoeksteam hadden kinderen van vijf tot zeven een 28 procent hoger risico op hyperactieviteit als hun moeders vier keer per dag hun mobiele telefoon hadden gebruikt tijdens de zwangerschap.
    De studie onthulde verder dat kinderen, geboren uit moeders die gedurende de zwangerschap hun mobiele telefoon een uur per dag hadden gebruikt, een hogere kans hadden op het ontwikkelen van hyperactief gedrag.

    Het onderzoeksteam stelde verder vast dat kinderen geboren uit moeders die nooit mobiele belden tijdens de zwangerschap, minder kans hadden op hyperactiviteit, onoplettendheid of emotionele problemen. Onderzoekers speculeren dat radiogolven die door mobiele telefoons worden uitgezonden, iets te maken hebben met het verhoogd risico op het ontwikkelen van hyperactiviteit bij kinderen. Echter waarschuwde één van de deskundigen om deze resultaten toch met een korrel zout te nemen.


    Kinderarts Dr Robin Hansen van de universiteit van Californië heeft ook ontdekt dat kinderen die denken dat ze door hun ouders worden genegeerd, hun hyperactiviteit gebruiken om aandacht te krijgen. "Is er iets met de mobiele telefoon zelf? Is er iets wat uw ouderlijk gedrag beïnvloedt? Het is pas wanneer een kind huilt of veel lawaai maakt, dat de ouders hun aandacht van de mobiele telefoon afhouden. Het versterkt hyperactief, aandachtig gedrag, "voegt Dr. Hansen eraan toe. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Environment International.

    Mobiel telefoongebruik kan ook bij volwassenen hyperactiviteit veroorzaken.
    Overmatig gebruik van mobiele telefoons bleek ook hyperactiviteit bij volwassenen te veroorzaken. Als onderdeel van het onderzoek onderzochten gezondheidsdeskundigen aan de Universiteit van Virginia het gebruik van mobiele telefoons onder 221 studenten. Tijdens de eerste week van de studie werden aan de helft van de deelnemers opgedragen om de onderbrekingen van mobiele telefoons te minimaliseren door hun "do not-disturb" -functies te desactiveren. Tijdens de tweede week van de studie werd dezelfde opdracht gegeven aan de andere helft van de deelnemers.
    Het onderzoeksteam bestudeerde vervolgens de hyperactiviteit en de onoplettendheid bij de deelnemers door de frequentiesymbolen te identificeren die vergelijkbaar zijn met aandacht voor deficiëntie/ hyperactiviteitsstoornis (ADHD). De deskundigen gebruikten de diagnostische en statistische handleiding van de Amerikaanse Psychiatrische Vereniging van Geestelijke Stoornissen als basis voor het identificeren van ADHD-achtige symptomen bij volwassenen.
    Het onderzoeksteam heeft geconstateerd dat maximaal 95 procent van de smartphone-gebruikers hun apparaten tijdens sociale bijeenkomsten heeft gecontroleerd. De deskundigen vonden ook dat één op de 10 gebruikers een mobiele telefoon gebruikte tijdens seksuele omgang. De deelnemers aan de studie gebruikten minstens twee uur per dag hun apparaat. De studie heeft ook aangetoond dat de deelnemers symptomen vertoonden die vergelijkbaar zijn met ADHD als hun mobiele telefoonberichten  waren ingeschakeld. Sommige van deze symptomen omvatten hyperactiviteit, verminderde focus, onoplettendheid en stil zitten. Volgens de hoofdonderzoeker triggeren smartphones deze symptomen omdat de apparaten als tijdelijke afleiding dienen. De hoofdonderzoeker benadrukte echter dat ADHD geen simpele verzameling is van symptomen, maar een volledig aparte psychologische aandoening die biologische oorzaken heeft.
    "We hebben het eerste experimentele bewijs gevonden dat smartphoneonderbrekingen grotere onoplettendheid en hyperactiviteit kunnen veroorzaken - symptomen van hyperactiviteitsstoornis van aandachtstekort - zelfs bij mensen die afkomstig zijn van een niet-klinische populatie ... Onze bevindingen suggereren niet dat smartphones ADHD kunnen veroorzaken, noch dat het verminderen van smartphone berichten ADHD kan behandelen. De bevindingen suggereren simpelweg dat onze constante digitale stimulatie kan bijdragen tot een steeds problematischer tekort aan aandacht, "aldus hoodonderzoeker Kostadin Kushlev.
    De bevindingen werden vorig jaar gepresenteerd op de Human-Computer Interaction conferentie in Californië.

    Oorspronkelijk artikel: “Hyperactivity in children linked to pregnant mothers who talked on a mobile phone more than four times a day”, Tuesday, May 2, 2017 by: Earl Garcia.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4424664/Mobile-phone-use-pregnant-linked-hyperactivity.html   
    http://www.ibtimes.co.uk/excessive-smartphone-use-can-cause-adhd-like-symptoms-study-claims-1560213   
    http://www.reuters.com/article/us-health-pregnancy-mobilephone-idUSKBN17K2I6   
    http://www.wired.co.uk/article/smartphone-decrease-attention-increase-hyperactivity   

    16-05-2017, 16:45 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ADHD, mobiel bellen
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!