Omega-3-rijke moedermelk draagt meer bij aan de intelligentie van een kind dan het onderwijs kan doen.
(NaturalNews) De voordelen van borstvoeding stapelen zich op bij elke studie en klinische observaties hieromtrent. De aandachtspunten zijn meestal de binding met de moeder om aan de emotionele behoeften van de baby te voldoen bij binnenkomst in onze gekke wereld, de ontwikkeling van vroege immuniteit die kan worden aangetast door vroege vaccinaties en de ontwikkeling van een sterkere gezondheid en immuniteit op latere jaren.
Dus een moeder moet worden gemotiveerd om uitsluitend borstvoeding te geven gedurende enkele maanden en nog steeds een deel van de tijd als de baby een peuter wordt. Het is ook gunstig voor de moeder zelf.
Borstvoeding verlaagt de risico's van borst- en eierstokkanker en versterkt de binding met het kind en andere voordelen voor de gezondheid. Het werkt op twee fronten.
Gezamenlijke UC Santa Barbara-Universiteit van Pittsburgh IQ studies.
Onderzoekers van de Universiteit van Californië, Santa Barbara (UCSB) en de universiteit van Pittsburgh bundelden hun krachten om aan te tonen dat moedermelk de IQ VAN zuigelingen verhoogt en de schoolresultaten verbetert.
Ze publiceerden de resultaten van hun studie in het online tijdschrift Prostaglandins, Leukotrienes & Essenstial Fatty Acids, die vetzuurprofielen van moedermelk van vrouwen in meer dan twee dozijn landen vergeleken met hoe goed kinderen uit diezelfde landen academische testen uitvoerden, en zelfs met de statistieken over de nationale inkomens en financieringen van het onderwijssysteem in die landen
De onderzoekers onderzochten meer dan 50 landen. Ze waren in staat om de gegevens voor zowel omega-3 vetzuren in de moedermelk als de testscores van het Programme for International Student Assessment in 28 landen te raadplegen om een nauwkeurige beoordeling te kunnen geven van de manier waarop moedermelk academische prestaties beïnvloedt.
Zij ontdekten dat het hoog omega-3-vetzuur gehalte van de moedermelk betere academische resultaten gaf dan al het geld dat een regering zou kunnen steken in een educatief systeem, vooral uitgesproken bij sportprestaties.
Een mede-auteur van deze studie, UCSB antropologie professor Steven Gaulin, verklaarde:
Menselijke intelligentie heeft een fysieke basis in de enorme omvang van onze hersenen - ongeveer zeven keer groter dan men zou verwachten voor een zoogdier met onze lichaamsgrootte. ... deze grote hersenen hebben veel extra bouwstoffen - belangrijker nog, ze hebben omega-3 vetzuren, vooral DHA [docosahexaeenzuur] nodig. Omega-6 vetten echter doen afbreuk aan de effecten van DHA en lijken slecht te zijn voor de hersenen.
De onderzoekers hebben vastgesteld dat de regionale verschillen in de hoeveelheden omega-3 in de moedermelk gebaseerd zijn op regionale voedingskeuzen. Het standaard Westers dieet (SWD) is zwaar beladen met omega-6.
Volgens deskundigen zijn de ideale verhoudingen van dieet omega-6 tot omega-3, 1: 1 of ten hoogste 3: 1. Maar sommige deskundigen stellen vast dat in de westerse voeding de verhouding van omega-6 tot omega-3 uitloopt tot 20: 1.
Een beetje over de vetzuren en hun bronnen.
De transvetzure gehydrogeneerde oliën verwerkt in fastfood, in frituurvet en salade dressings zijn allemaal omega-6 oliën.
Er zijn gezonde omega-6 oliën, zoals koudgeperste olijfolie van eerste persing, dat linolzuur bevat dat heel goed is voor de cardiovasculaire gezondheid alhoewel de verhouding omega-6/omega-3 nog altijd 10: 1 is.
Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor het bouwen van hersencellen en bevorderen sterk het myeline omhulsel dat de zenuwen beschermt en de neuronen communicatie bevordert. Bronnen voor deze vetzuren zijn vette vis, verschillende soorten visolie, eieren en zuivelproducten.
Een vrij jonge gezonde vrouw kan plantaardige omega-3 uit lijnzaad en chia zaden omzetten in gezonde DHA voor de hersenen.
Het verschil tussen deze twee soorten bronnen van omega-3 is dat de dierlijke bronnen de conversies voor ons hebben uitgevoerd, terwijl ons lichaam de plantaardige omega-3 nog moet omzetten in DHA dat direct betrokken is bij de werking van de hersenen en de neuronen cellulaire ontwikkeling.
Aan de moeders die borstvoeding willen geven raden wij dan ook aan SAD links te laten liggen en hun voeding te verrijken met omega-3 als ze borstvoeding willen geven.
Oorspronkelijk artikel: "Omega-3-rich breast milk improves child intelligence more than income and education spending", Friday, October 03, 2014 by: PF Louis, Natural News. Bijlagen: http://science.naturalnews.com/Omega_3_fatty_acid.html http://www.naturalchild.org/guest/leslie_burby.html http://www.plefa.com/article/S0952-3278%2814%2900127-6/abstract ww.news.ucsb.edu/2014/014386/hold-mayo
14-10-2014, 22:11 geschreven door opabio
|