Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    17-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C bij kanker.

    Vitamine C blijkt bloedkanker te stoppen bij toediening in hoge doses ... waarom gebruikt de kankerindustrie deze methode niet?

    Vroegstadiumproeven hebben aangetoond dat hoge dosissen vitamine C kunnen helpen bij het bestrijden van bloedkanker. Terwijl het kankerbestrijdingsvermogen van deze vitamine al lang bekend is, werpt de studie nieuw licht op de effecten ervan op leukemie.

    Onderzoekers in het Perlmutter Cancer Center hebben een studie uitgevoerd op muizen die waren gefokt met een tekort aan het TET2-enzym, dat wordt beschouwd als bescherming tegen bloedkanker en hartziekte. Zij vonden dat het injecteren van hoge doses vitamine C leukemiekanker stamcellen bij muizen, die waren geïmplanteerd van mensen, kan doen stoppen met groeien. In wezen denken de onderzoekers dat de vitamine foutieve stamcellen die in ons beenmerg gevonden worden de opdracht geeft om te sterven. Bovendien ontdekten ze dat het combineren van de vitamine met een soort geneesmiddel bekend als een PARP-remmer de effecten nog verhoogde.

    De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Cell, en de onderzoekers suggereren dat in de toekomst vitamine C kan worden gebruikt om deze vormen van kanker te behandelen in combinatie met conventionele behandelingen zoals chemotherapie. Zij vinden dat het bijzonder nuttig kan zijn voor patiënten die niet sterk genoeg zijn om agressieve chemotherapie te ondergaan als gevolg van de gevorderde leeftijd.

    De voordelen van vitamine C voor kankerpatiënten meer dan 40 jaar geleden ontdekt.

    Het is meer dan vier decennia geleden dat de Nobelprijswinnaar Linus Pauling de effectiviteit van een hoge dosis vitamine C - 10.000 mg dagelijks - voor het omkeren van kanker. Veel studies hebben sindsdienbevestigd dat het inderdaad patiënten kan helpen met veel soorten kanker.

    Er is bijvoorbeeld aangetoond dat zowel ontstekingen als tumormarkers verminderen bij patiënten met borstkanker en prostaatkanker. In een studie vertoonden 76 procent van de kankerpatiënten verminderde ontstekingsniveaus na vitamine C-behandelingen, waarbij het CRP-niveau gemiddeld daalde met 80 procent. Degenen die meer vitamine IV C (IV = intraveneus) behandelingen kregen vertoonden ook betere resultaten.

    In een andere studie vond men dat het toevoegen van IV vitamine C aan gemeenschappelijke chemotherapie medicijnen voor pancreaskanker, de patiënten hun gemiddelde overlevingstijd van 5,65 maanden verhoogde tot 12 maanden. Dit is zeer veelbelovend gezien de dramatische 80 procent sterftecijfers in het eerste jaar van diagnose van dit type kanker.

    In een studie gepubliceerd in Oncotarget, vonden wetenschappers van de Universiteit van Salford dat vitamine C indrukwekkend tien keer beter was dan een Big Pharma kanker geneesmiddel om de stofwisseling van kankerstamcellen te bekampen.

    Big Pharma stelt alles in het werk om zijn belangen te beschermen.

    Waarom krijgen kankerpatiënten meer en meer chemotherapie, straling, operatie en kankermedicijnen in plaats van vitamine C? De geldhonger van Big Pharma wil dat iedereen gelooft dat de opties die het meeste geld voor hen binnen brengen, hun enige keuzes zijn. Vitamine C is goedkoop en kan niet gepatenteerd worden, wat betekent dat er geen financiële motivatie is voor kankerklinieken om deze zeer winstgevende route te promoten.

    Daarnaast hebben ze hun best gedaan om mensen te laten geloven dat alternatieve therapieën zoals vitamine C riskant zijn. Ze proberen het als onveilig te bestempelen, ondanks het feit dat vitamine C gezonde cellen ongemoeid laat, zelfs in hoge concentraties, in tegenstelling tot conventionele chemotherapie. Veel alternatieve kankerklinieken over de hele wereld gebruiken dit al succesvol om kankerpatiënten te helpen hun leven uit te verlengen en hun kanker zelfs uit te roeien, wat bewijst hoe effectief het kan zijn als middel om deze verwoestende ziekte te bestrijden.

    Houd er rekening mee dat, alhoewel de inname van vitamine C-rijke voedingsmiddelen zoals sinaasappels, pepers, kiwi's en boerekool gunstig is voor uw gezondheid, veel hogere dosissen nodig om het antikankereffect te krijgen.

    Oorspronkelijk artikel:”Vitamin C found to halt blood cancer when administered in high doses … so why won’t the cancer industry use it?”, Sunday, August 27, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4801880/High-doses-vitamin-C-help-fight-blood-cancer.html   
    https://www.naturalnews.com/037244_vitamin_C_prostate_cancer_breast.html   
    https://www.naturalnews.com/039126_vitamin_C_chemotherapy_pancreatic_cancer.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-02-01-fda-quietly-bans-powerful-life-saving-iv-bags-with-vitamin-c.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-03-22-vitamin-c-breakthrough-discovery-low-cost-nutrient-halts-growth-of-cancer-stem-cells-1000-more-effective-than-cancer-drug-peer-reviewed-science-confirms.html   

    17-09-2017, 15:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker, bloedkanker, chemotherapie, IV vitamine C, leukemie, oncologie, vitamine C
    13-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega-3 tegen neuro-inflammatie


    Omega-3 oliën blijken neuro-inflammatie te stoppen die leidt tot de ziekte van Alzheimer.

    Omega-3 vetzuren hebben de laatste tijd veel aandacht getrokken in het nieuws omdat studies hun bekende voordelen verder bevestigen en een aantal nieuwigheden ontdekken.

    Terwijl Omega-3 al lang verbonden is met de gezondheid van de hersenen, blijkt uit nieuw onderzoek hoe voedingsessentiële vetzuren de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen tijdens hun vroege stadia kunnen behandelen.

    Het belangrijkste Omega-3 vetzuur docosahexaeenzuur (DHA) creëert signaalmoleculen die bekend staan als docosanoïden wanneer cellulair evenwicht wordt verstoord door ziekte of letsel. Wetenschappers van de Louisiana State University School of Medicine's Neuroscience Center of Excellence hebben een docosanoïde genaamd Neuroprotection D1 (NPD1) ontdekt en zeggen dat het neuronen beschermt door de manier te bepalen waarop bepaalde genen in de hersenen en de retina reageren.

    Dit heeft belangrijke gevolgen voor de ziekte van Alzheimer omdat preklinische toestanden van de ziekte, zoals dendritische ruggengraat schade, communicatie problemen tussen cellen en neuro-inflammatie allemaal samenvallen met afnemende DHA in de hersenen. De neuroprotectieve bioactiviteit van NPD1 heeft het vermogen om ontsteking te moduleren en de celoverleving te bevorderen wat het evenwicht in de cellen  kan herstellen.

    De wetenschappers zijn hoopvol dat hun werk zal leiden naar toekomstige behandelingen. Ze zeggen dat het de sleutel is naar het ingrijpen in de ziekte in een vroeg stadium.

    Eén van de auteurs van de studie, dr. Nicolas Bazan, zei: "Het is onze hoop dat deze kennis bijdraagt aan het beheer van vroege fasen van zulke verwoestende ziekten zoals Alzheimer's, beroerte, traumatisch hersenletsel, leeftijdverwante maculadegeneratie, Parkinson en anderen.”

    Vorige studies tonen de voordelen van omega 3 voor de hersenen.


    Vorige studies hebben aangetoond dat DHA en een ander Omega-3 vetzuur, EPA, de optimale gezondheid van de hersenen helpen behouden. Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease bleek dat Omega-3 rijke voedingsmiddelen zoals zalm, makreel en sardines de ziekte helpen voorkomen door de bloedstroom in de delen van de hersenen te bevorderen die verantwoordelijk zijn voor de regulering van leren en geheugen.
    Uit een studie van 2013, verschenen in hetzelfde tijdschrift bleek dat het combineren van Omega-3 vetzuren met vitamine D het vermogen van het immuunsysteem kan verbeteren om deposito's van amyloïde plaque in de hersenen te elimineren, die verband houden met de ontwikkeling van de ziekte.

    De ziekte van Alzheimer's is het meest voorkomend type van dementie dat vijf miljoen Amerikanen treft en jaarlijks meer mensen in ons land doodt dan borstkanker en prostaatkanker samen. Problemen rond het herinneren van nieuw verworven informatie zijn een algemeen vroegtijdig symptoom en de symptomen groeien snel naar ernstig geheugenverlies, wantrouwen van geliefden, gedragsveranderingen en problemen bij het praten, stappen en slikken.

    Topbronnen van Omega-3.


    Volgens een studie van de Association of U.K. Dietitians is vette vis de beste bron van Omega-3. Met name raden zij makreel, forel, zalm, haring, krab, zwaardvis, sardines en tonijn aan. Witte vis is niet zo’n goede bron als vette vis, maar schelvis, kabeljauw en heilbot bevatten ook wat Omega-3.
    Mensen die geen vis eten, kunnen Omega-3 halen uit zaden, noten en groene bladgroenten. De diëtisten geven de raad niet te rekenen op met Omega-3 verrijkte voedingsmiddelen zoals Omega-3 melk. Daarnaast benadrukken ze dat het krijgen van Omega-3 uit voeding veel beter is dan supplementen te nemen, tenzij men om de één of andere reden niet genoeg Omega-3 uit voeding kan verkrijgen.

    Bevindingen zoals deze illustreren de enorme kracht van voeding als het om onze gezondheid gaat. Slechte eetgewoonten kunnen een aantal ongewenste gezondheidsproblemen veroorzaken; gezond eten kan helpen om een lang en gezond leven te leiden. Daarom is het zo belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste onderzoeken en elke dag slimme keuzes te maken.

    Oorspronkelijk artikel:”Omega-3 oils found to halt neuroinflammation that leads to Alzheimer’s disease”, Wednesday, August 02, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.bda.uk.com/foodfacts/omega3.pdf   
    https://www.naturalnews.com/2017-05-25-confirmed-omega-3s-boost-blood-flow-to-regions-of-the-brain-responsible-for-learning-and-memory.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-06-02-eating-foods-high-in-omega-3s-like-salmon-mackerel-and-sardines-found-to-prevents-alzheimers-disease-by-boosting-blood-flow.html   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170718124732.htm   

    13-09-2017, 21:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Alzheimer, hersenen, dementie, omega3
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!