Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    21-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supervoedsel broccoli

    Vijf redenen om broccoli te eten.

    Broccoli is een ongelooflijk gezonde groente.

    Het heeft anti-kanker eigenschappen.

    Het kan artrose stoppen.

    Het verbetert de gezondheid van het hart.

    Het handhaaft het gezichtsvermogen.

    Het behoudt het geheugen.

    En dat is niet alles.

    Sommigen hebben ontdekt dat broccoli beschermt tegen radioactiviteit.

    Broccoli is een uitstekende bron van vitaminen (in volgorde van de hoeveelheden): C, K, B2, B9, A, B5, B6, E.

    Het is een goede bron van essentiële mineralen: koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en kalium.

    Toch denken de onderzoekers dat broccoli nog veel goede eigenschappen verbergt.

    Vijf redenen om broccoli in uw dieet te voorzien.

    Reden 1 - Broccoli werkt tegen kanker

    Broccoli bevat in zijn bladeren veel glucosinolaat en het enzym myrosinase. In geval van een aanval door bacteriën worden myrosinase glucosinolaten omgezet in werkzame stoffen zoals sulforafaan, indol-3-carbinol en 3,3-diindolylmethane die krachtige antibacteriële activiteiten bezitten en dus de aanvaller te doden. Bij mensen heeft het gebruik van preparaten op basis van broccoli krachtige positieve en beschermende effecten.

    Sulforafaan is de meest waardevolle. Het stimuleert de enzymen verantwoordelijk voor het neutraliseren van kankerverwekkende stoffen. Het heeft een antioxidant zoals kurkuma. Onderzoekers stellen dat sulforafaan ontstekingsremmend is.

    Om maximum te genieten van sulforafaan moet men broccoli goed kauwen. De actieve myrosinase maakt in de mond de werkzame stoffen vrij. Myrosinase is ook erg gevoelig voor warmte zodat rauwe broccoli veel effectiever is voor de gezondheid dan gekookt.

    Broccoli kan het risico op long-, prostaat-, eierstok-, borst- (bij postmenopauzale vrouwen), nieren en colorectale kanker verminderen.

    Wat nog meer?

    Verschillende epidemiologische studies hebben de anti-kankerkracht van kruisbloemigen (zoals broccoli) vergeleken met andere vruchten en groenten. De bevindingen suggereren dat kruisbloemige betere bescherming bieden tegen kanker. Bovendien geeft het 3 tot 5 keer per week eten van kruisbloemigen (zoals broccoli) aanzienlijke vermindering van het risico op kanker.

    Een andere studie vond dat regelmatige consumptie van broccoli de overlevingskansen bij blaaskanker verhogen.

    Reden 2 - Broccoli bestrijdt osteoartritis.

    Tegen artrose is het dan weer de sulforafaan die ingrijpt. Britse onderzoekers hielden een experiment in vitro en in vivo op cellen van muizen met osteoartritis. De sulforafaan blokkeerde de enzymen die het kraakbeen vernietigen. Dit is een veelbelovend resultaat en klinische proeven op mensen zijn aan de gang.

    Reden 3 - Broccoli is goed voor het hart.

    Broccoli bevat het krachtig flavonoïde kaempferol. Volgens studies vermindert kaempferol het risico op hart- en vaatziekten. Tijdens een klinische proef werd het effect van broccoli bestudeerd op het sterfterisico door cardiovasculaire ziekten. Proefpersonen die 10 porties broccoli per week hadden gegeten hadden een lager risico op cardiovasculaire ziekten. Verder vermindert broccoli de concentratie van homocystïne in het bloed wat helpt het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

    Reden 4 - Broccoli beschermt de gezondheid van het oog.

    Broccoli is rijk aan antioxidanten, zoals luteïne en zeaxanthine. Deze antioxidanten neutraliseren schadelijke deeltjes die zich ophopen in het lichaam door vervuiling, stress en slechte voeding. Zij nemen deel aan het verminderen van het risico op kanker en degeneratieve ziekten.

    Luteïne en zeaxanthine worden als effectief aanzien bij het beschermen van de retina en macula van het oog. Ze verminderen het risico van cataract en maculadegeneratie.

    Verrassend: de hoeveelheid antioxidanten in broccoli verhoogt bij het koken.

    Reden 5 - Broccoli handhaaft het geheugen.

    Onderzoekers hebben 13.000 vrouwen gevolg gedurende 25 jaar. Ze noteerden hun eetgewoonten en beoordeelden hun cognitieve vaardigheden.

    Resultaat: het consumeren van kruisbloemigen (zoals broccoli) vermindert de cognitieve achteruitgang.

    Opgepast bij hypothyreoïdie!

    Alle kruisbloemige groenten, zoals broccoli, worden "goitrogens" genoemd. Dit betekent dat ze in grote hoeveelheden het absorptievermogen van jodium door de schildklier kunnen verminderen. Dit is problematisch voor mensen met een tekort aan jodium. Deze mensen moeten hun consumptie van kruisbloemigen controleren of gelijktijdig hun consumptie van vis (rijk aan jodium) verhogen.

    Als je niet zeker bent is er een eenvoudig manier om blootstelling aan goitrogene stoffen te beperken door brocolli rauw te gebruiken wat geen effect heeft op de schilklier.

    Kan ik broccoli eten die geel of fluorescerend groen is geworden?

    In het algemeen eet men broccoli zo vers mogelijk. Kies planten met een goed dicht en donkergroene kroon. Wacht niet langer dan 5 dagen om ze te eten want al vlug worden de bladeren geel tot neon groen. Dit is een teken dat de brocolli aan het bloeien is of geoogst is ,juist voor de bloei. Ze is nog steeds eetbaar maar niet zo lekker en hard en heeft veel van haar voedingswaarde verloren.

    Is de de stengel van broccoli eetbaar?

    Laten we eerlijk zijn, niemand eet de stengel van broccoli. Die is minder smakelijk dan de bovenkant van het boeket.

    Maar is het je de laatste tijd ook al opgevallen dat de winkels de neiging hebben om broccoli te presenteren met langer stengel ... terwijl de hoeveelheid blad niet toeneemt? Zonde voor je geldbeugel om die stengel weg te gooien.

    De stengel van broccoli kan lekker zijn!

    Schil de steel van broccoli om de harde huid te verwijderen en leer die te gebruiken in uw gerechten. Broccoli blad is sterker van smaak dan de stengel. De stam heeft een minder uitgesproken smaak en leent zich makkelijk tot het toevoegen aan onze gerechten.

    Idee No. 1: Rasp de stengels.

    Broccoli stengels kunnen rauw worden geraspt. Men kan ze toevoegen aan elke geraspte of gesneden salade: wortelen, bieten, knolselder, courgette, rode of witte kool …

    Verder zullen wij het hebben over het belang van het eten van rauwe broccoli.

    Idee 2: Als puree.

    Stoom de broccoli met stengel. Maak er puree van en voeg er feta aan toe voor een echte punch. Sommigen dienen de puree op met quinoa, pasta of op toast als een bruschetta.

    Idee No. 4: Als groentebouillon in een soep.

    Het is eenvoudig. Men knipt de broccolistengels in blokjes of sticks en bewaar ze in de diepvries voor uw volgende groentebouillon of soep.

    Idee 5: Roerbakken.

    Hak de broccolistengels en voeg ze toe aan gebakken (of wok-) groenten, paddestoelen, rundvlees, kip, varkensvlees, garnalen ...

    Eet zoveel mogelijk rauwe broccoli.

    Het kan onlogisch lijken de broccoli niet te koken maar een groot deel van de goede stoffen verdwijnen tijdens het koken.

    In gekookte broccoli zit bijna geen sulforafaan meer, het belangrijkste bestanddeel van broccoli.

    Gelukkig weerstaan de meeste vitamines in broccoli het bakken en invriezen. Als men de broccoli moet koken, dan zo weinig mogelijk en al dente.

    Enkele ideeën om broccoli rauw te eten:

    Rauwe broccoli: vermenigvuldig de effecten van broccoli 50 maal.

    Een goede manier om een broccoli remedie te maken is die te drinken als sap of smoothie.

    Broccoli sap zonder enige zoetigheid heeft een zeer bittere ruwe smaak. Bovendien is het niet eenvoudig om een homogeen sap te verkrijgen. Als men niet beschikt over een sapcentrifuge is een krachtige blender nodig. Ik raad aan om het te mengen met zoet en smakelijk fruit, zoals bananen. Het verzacht de bitterheid van broccoli. De banaan geeft ook een gladde textuur aan het sap, zelfs met een mixer van gemiddeld vermogen. Reken op één banaan bij gebruik van een mixer of blender, per handvol broccoli (boeket en de steel). Voeg water toe tot de gewenste consistentie.

    Broccoli kan ook worden gebruikt in een sapcentrifuge.

    Voeg ten slotte één eetlepel lijnzaad- en koolzaadolie toe van eerste persing. Door deze olie wordt de absorptie van de antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine 50 maal versterkt.

    Heerlijke salade met rauwe broccoli (zeer eenvoudig)

    Was en snijd de broccoli in dunne plakjes (1 cm maximum). Dit laat toe de broccoli te garen zonder koken. Bak spek met paddestoelen. Meng olijfolie met appelazijn voor de saus en voeg zout en peper toe naar smaak. Voeg er enkele grof gehakte walnoten aan toe.

    Broccolispruiten.

    Broccolikiemen kunnen gemakkelijk thuis gekweekt worden. Broccolispruiten zijn zeer vergelijkbaar met waterkers. Ze hebben geen sterke smaak waardoor ze gemakkelijk toe te voegen zijn aan rauwe salade. Broccoli spruiten bevatten dezelfde voedingsstoffen als de volgroeide broccoli.

    Voedingssupplement van rauwe broccoli

    Het is niet altijd gemakkelijk om dagelijks verse kwalitatieve biologische broccoli op de kop te tikken. Om toch te genieten van de goede eigenschappen van broccoli is men eerder aangewezen op supplementen die de groente geconcentreerd bevatten. Op de markt zijn goede met sulforofaan uitgebalanceerde broccolisupplementen te verkrijgen. Elke capsule van zulk supplement bevat het equivalent van 750 gram rauwe broccoli. Men kan er tot 2 per dag nemen wat overeenkomt met 1,5 kg verse  broccoli.

    Oorspronkelijk artikel:”Cinq raisons de vous jeter sur les brocolis”, Eric Müller, La lettre Néo-nutrition, Juin 5, 2016.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11023002?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15113959?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342455?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15852398?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16257343?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16510043?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17379619   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20551305   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9718215?dopt=Abstract   
    http://www.pnas.org/content/110/46/18650.abstract   

    21-07-2016, 18:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:broccoli
    19-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Processen Monsanto

    Monsanto nu geconfronteerd met een golf van rechtszaken over chemische nalatigheid i.v.m. glyfosaat (Roundup) en sterfgevallen door kanker.

    Monsanto

    (NaturalNews) Teri McCall, de weduwe van een prominente boer uit Cambria, Californië, heeft onlangs een klacht bij het gerecht ingediend tegen Monsanto Co voor een onrechtmatige dood. Jackson 'Jack' McCall, 69, stierf op 26 december aan terminal non-Hodgkin-lymfoom, na het gebruik gedurende bijna 30 jaar van de onkruidverdelger Rondup op zijn groenten- en fruitboerderij.

    Volgens een persbericht van het advocatenkantoor werd Jack McCall in september 2015 opgenomen in het ziekenhuis voor het behandelen van gezwollen lymfeklieren in de nek. Dezelfde dag ontdekte men dat Jack, een man die nooit had gerookt, altijd fit was geweest en geen geschiedenis van kanker had in zijn familie, een zeldzame en agressieve versie van non-Hodgkin lymfoom had.

    Teri McCall is één van de eisers in meer dan een dozijn onlangs ingediende rechtszaken die beweren dat de werkzame stof in Roundup, glyfosaat, kanker veroorzaakte bij hun dierbaren, terwijl Monsanto wist dat de stof ernstige risico's voor de gezondheid van de mens inhoudt, met inbegrip van een verhoogd risico op het veroorzaken van verschillende soorten kanker.

    Pas onlangs werd glyfosaat bestempeld als "waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens” door het World Health Organization’s International Agency for Research of Cancer(IARC). Zij vonden dat het non-Hodgkin lymfoom tussen andere hematopoëtische kankers die het bloed, het beenmerg, en het lymfatisch systeem beïnvloeden, kankers zijn die het meest geassocieerd worden met blootstelling aan glyfosaat.

    Naar aanleiding van het besluit van het IARC, vaardigde het California's Office of Environmental Health Hazard Assessment in september 2016 plannen uit om glyfosaat toe te voegen aan de lijst van kankerverwekkende stoffen. California is de eerste staat die zulk besluit heeft genomen.

    Privaat belang gaat voor op de volksgezondheid.

    Bewijs is aan het licht gekomen waaruit blijkt dat Monsanto reeds decennia weet dat glyfosaat kankerverwekkend is, maar verzuimd heeft om de consumenten te waarschuwen en zijn herbicide is blijven verkopen als het veiligst en effectiefste product op de markt.

    Glyfosaat dat jaarlijks ongeveer $ 5 miljard opbrengt omvat een derde van hun totale omzet en kon niet zomaar uit de handel worden worden genomen niettegenstaande het bewijs van de daadwerkelijke risico's in verband met glyfosaat, nu gebruikt in de meeste onkruidverdelgers.

    Net als veel andere boeren, werd Jack voorgelogen dat Roundup de betere keuze was. Toen hij hoorde over het verband tussen Roundup en kanker stopte hij met het gebruik van de kankerverwekkende stof op zijn boerderij, helaas te laat. 

    Het persbericht meldde ook dat drie jaar voor Jack McCall's non-Hodgkin lymfoom diagnose, de zwarte labrador van de familie, Duke, op mysterieuze wijze lymfoom ontwikkelde en overleed aan de ziekte. Volgens het bericht, "Duke bracht zijn leven rond op de boerderij en stak zijn neus in alles waar hij maar bij kon, met inbegrip op de plaatsen waar Jack McCall met Roundup sproeide.”

    "Glyfosaat is het product van zowel de moderne scheikunde als van een diep corrupte bedrijfscultuur," zegt Robert F. Kennedy Jr., één van de advocaten van Teri McCall, voor Eco Watch. "Het is triest voor ons land en onze mensen dat zo'n krachtige economische firma alleen particuliere hebzucht inzet ten nadele van de volksgezondheid."

    Monsanto blijft de beschuldigingen ontkennen.

    De grote agrochemische reus blijft enige associatie tussen glyfosaat en ziekten zoals non-Hodgkin lymfomen ontkennen.

    Het gerecht stelde dat in plaats van het publiek te informeren over de gevaren, Monsanto verkoos om bewijsmateriaal rond het gevaar van Roundup te verbergen voor overheidsinstellingen, boeren en bevolking.

    “Lange termijn toxicologisch onderzoek herhaalde in de afgelopen 30 jaar verschillende keren dat glyfosaat waarschijnlijk geen risico vormt op kanker bij de mens”. Monsanto zegt op zijn website. "De regelgevende instanties en onafhankelijke deskundigen over de hele wereld hebben langs lange termijn onderzoek op carcinogeniteit en genotoxiciteit beoordeeld dat er geen bewijs is dat glyfosaat kanker veroorzaakt, zelfs bij zeer hoge doses."

    "Het bewijs om deze beweringen te ondersteunen is er niet", zei een prominent advocaat. "Het is wel geen moedermelk maar ik zou het niet mengen in mijn drankje. Het is één van de veiligste chemicaliën die er zijn".

    De golf van recente rechtszaken en claims komt op een kritiek moment voor Monsanto nu dat de Verenigde Staten en de Europese Unie aan het evalueren zijn of zij glyfosaat al of niet verder voor verkoop zullen toelaten.

    Oorspronkelijk artikel:”Monsanto now facing wave of chemical negligence lawsuits over glyphosate (roundup) and cancer deaths”, Friday May 20, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.huffingtonpost.com/carey-gillam/what-killed-jack-mccall-a_b_9852216.html   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/documents/no-evidence-of-carcinogenicity.pdf   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/documents/no-evidence-of-carcinogenicity.pdf   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/pages/glyphosate-and-non-carcinogenicity.aspx   
    https://www.baumhedlundlaw.com/monsanto-lawsuit-claims-roundup-caused-cancer-in-cambria-farmer/   

    19-07-2016, 09:58 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:glyfosaat, pesticiden, GGO, autisme, non-Hodgkin
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!