NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Probiotica tegen griep.
 • Kurkuma tegen Alzheimer
 • Saffraan tegen kanker
 • Kurkumathee
 • Magnesium belangrijk voor hersenen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  08-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke antibiotica

  Vijf natuurlijke antibiotica die ziekte  bestrijden en de gezondheid bevorderen.

  (NaturalNews) Er zijn vele kruiden en voedingsmiddelen die een grote verscheidenheid aan ziekten en aandoeningen kunnen behandelen en voorkomen. Veel mensen beginnen natuurlijke antibiotica en oplossingen te gebruiken in plaats van te vertrouwen op de traditionele westerse geneeskunde met haar risico's en bijwerkingen.

  Natuurlijke antibiotica kunnen krachtig zijn bij de behandeling van ziekten, het voorkomen van ziekten en het behouden van de gezondheid en een lichaam in balans. Natuurlijke antibiotica, zoals honing, gember en Echinacea zijn krachtige middelen tegen een ​​breed scala van ziekten en aandoeningen.

  Honing.
  Honing heeft natuurlijke antibiotische eigenschappen. Het smeren op wonden en brandwonden kan infecties bestrijden en aanzetten tot een snellere genezing. Met behulp van lokaal geproduceerde honing kan men ook seizoensgebonden of milieu allergieën bestrijden. Omdat bijen lokaal stuifmeel gebruiken om hun honing te maken, kunnen mensen met een pollenallergie verlichting vinden door het eten van lokale honing. Als een natuurlijke zoetstof toegevoegd aan thee is het een uitstekende manier om van de voordelen te genieten.

  Knoflook.
  Knoflook wordt vaak gebruikt in de keuken, maar kan ook worden gebruikt als een middel om te vechten tegen infecties en ziekten zoals oorpijn, verkoudheid, griep en longontsteking. Het kruid kan helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem en de vermindering van het risico van hart- en vaatziekten. Het bevat veel vitamine C, wat gunstig is voor de gezondheid. Omdat het zo veel wordt gebruikt in de keuken is knoflook direct beschikbaar voor iedereen die het nodig heeft.

  Gember.
  Gember wordt gebruikt in meer dan de helft van de traditionele Chinese kruidengeneesmiddelen. In aanvulling op de kracht dat het heeft om ziekten en aandoeningen te genezen, is gember ook bekend om oversture magen te kalmeren en werkt het kalmerend als thee. Het wordt ook vaak gebruikt in de keuken.

  Echinacea. 
  Echinacea wordt vaak gebruikt bij wonden en bacteriële infecties. Niet alleen kan het ziekte voorkomen door het stimuleren van het immuunsysteem, maar het kan ook de ziektesymptomen verkorten. Echinacea wordt lokaal toegepast als ontsmettingsmiddel en bij behandeling van eczeem en psoriasis. Het is ook een uitstekende natuurlijke remedie voor zonnebrand.

  Vitamine C.
  Vitamine C is een noodzakelijke vitamine voor een gezond lichaam. Het kan echter ook gebruikt worden om bacteriële infecties en vele ziekten te bestrijden. Het nemen van vitamine C aan het begin van een verkoudheid kan helpen het lichaam helpen veel sneller te genezen of kan in de eerste plaats voorkomen dat men een verkoudheid krijgt.

  Naarmate meer en meer mensen op zoek gaan naar veiliger, natuurlijke alternatieven voor chemisch gebaseerde medicijnen en behandelingen voor ziekten en aandoeningen, worden natuurlijke antibiotica en middelen steeds populairder en gemakkelijker verkrijgbaar. Deze behandelingen bestrijden niet alleen ziekten maar stimuleren het immuunsysteem om toekomstige ziekten te voorkomen.

  Oorspronkelijk artikel: "Five natural antibiotics that fight illness and promote health", Friday, August 08, 2014 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

  Bijlagen:
  http://naturehacks.com/herbs/4-antibiotic-herbs-and-how-to-use-them/   
  http://science.naturalnews.com/ginger.html   
  http://www.myhealthwire.com/news/herbs-supplements/796   
  http://www.naturalhealth365.com/natural_cures/c_vitamin.html   

  08-08-2014, 22:03 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:antibiĆ³tica, geneeskruiden, preventie
  06-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon als geneesmiddel

  Blootstelling aan de zon vermindert het risico op bepaalde vormen van kanker voor de helft.

  (NaturalNews) Het is een absoluut wonder, een alliantie van goddelijk leven, hoe de aarde staat in relatie tot de zon. Twee complete hemellichamen in communicatie en in harmonie in tijd en ruimte, een bol roterende masa in seizoensgebonden ritme waarvan één uitblinkt in het geven briljante warmte en licht.

  Elk levend wezen - van libelle tot orang-oetan, van paardebloem tot eik, van paddestoel tot mens - allen staan ze onder invloed van de krachtige straling van de zon.

  In de geïndustrialiseerde wereld vluchten veel mannen en vrouwen in de schaduw en brengen dag in dag door in beschutte plaatsen. Echter hunkert hun huid naar licht van de zon; ze verlangt naar vitamine D voor het simuleren van de immunitiet. Weing tijd doorbrengen onder deze grote energiebron creëert een scheiding tussen mens en gezondheid, tussen de mens en zijn energieveld.

  Zie je de zon als kankerverwekker of als voorkomer van kanker?
  We zijn minder gewend aan de natuurlijke warmte en licht van de zon. We zijn minder één met deze levengevende kracht. Onze huid kan gemakkelijk een tekort hebben aan vitale antioxidanten. De zonnestralen worden niet altijd effectief gebruikt, vooral wanneer de huid niet meer gewend is om de zonne-energie op te vangen. De zon kan branden, kan de huid doen schilferen en zo angst creëren voor huidkanker.

  Maar deze majestueuze energiebron kan niets worden verweten, ook al suggereren sommige medische autoriteiten dat de zon het kwade element is achter veel huidkanker.

  Volgens studies uitgevoerd door Professor Rachel Neale van het  QIMR Berghofer Medical Research Institute in Brisbane, Australië, kan het risico op kanker tot de helft worden verminderd wanneer mensen meer tijd zouden doorbrengen in de zon. In haar studie kwam ze erachter dat militairen die door hun verblijf in open lucht een hogere mate van UV-stralen ontvingen, 30 tot 40 procent minder kans hadden op alvleesklierkanker. Sommige epidemiologische studies toonden aan dat blootstelling aan de zon het risico op bepaalde vormen van kanker met 50 procent kan verminderen.

  "We hebben zeker niet de lef te beweren dat dit de waarheid is; in dit soort epidemiologische studies zijn we altijd erg voorzichtig, maar we zien wel een verband tussen blootstelling aan UV en sommige vormen van kanker," zei ze.

  Dertig minuten zon per dag kan het krachtigste geneesmiddel zijn dat de dokter weghoudt.
  Professor Neale vroeg 25.000 Australiërs boven de 60 om deel te nemen aan een studie om te onderzoeken hoe vitamine D slokdarm-, eierstok- en pancreaskanker vermindert. De vijf jaar durende studie zal ook het verschil tussen vitamine D-pillen en vitamine D rechtstreeks verkregen uit de zon onderzoeken. Vanuit haar ervaring, vindt professor Neale dat iedereen zich elke dag zou moeten blootstellen aan de zon. "Zelfs al is het maar voor 2-3 minuten per dag, dit kan al genoeg zijn om vitamine D te absorberen".

  Het Cancer Council stelt dat iedereen die zich ten minste 30 minuten blootstelt aan de zon in het midden van de dag, de dokter kan weghouden.

  "Het blootstellen van meer huid in een korte periode is beter dan minder huid gedurende een lange periode. Ga naar buiten en til je shirt of broek omhoog en toon je buik en benen aan de zon". Dit is vooral belangrijk voor mensen met één van nature donkere huid, zwangere vrouwen of mensen die binnen werken. Daarnaast kunnen kinderen rachitis ontwikkelen wanneer ze niet genoeg vitamine D in hun bloed hebben wat ook zorgt voor zachte botten in de volwassenheid.

  De zon is in feite de meest vrije van alle geneesmiddelen, beschikbaar voor iedereen. Gebruik maken van deze energie en het benutten van de tijdloze energie verhoogt uiteindelijk het niveau aan vitamine D en de bekrachtiging van het immuunsysteem, en dat is uiteindelijk het schip dat een lichaam van kanker geneest.

  Oorspronkelijk artikel: "Sun esposure cuts the risco of certain cancers in half", Tuesday, August 05, 2014 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/cancer.html   
  http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2708151/Exposure-sun-actually-HALVE-chance-developing-forms-cancer.html   

  06-08-2014, 20:41 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zon, kanker, vitamine D
  05-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding tegen cholesterol

  Vier voedingsmiddelen waarvan bewezen is dat ze de cholesterol verlagen en het hart beschermen.

  (NaturalNews) Volgens Centers for Disease Control and Prevention lijden 71 miljoen Amerikanen, of 33,5 procent van de totale bevolking, aan te hoge LDL-cholesterol. Slechts één op de drie van deze mensen heeft zijn aandoening onder controle, terwijl minder dan de helft van hen kiezen voor een totale behandeling. Bovendien is de gemiddelde totale cholesterol bij volwassen Amerikanen ongeveer 200 mg/dl, wat dicht tegen het  hoog risico peil ligt. We hebben kortom een groter risico op hart- en vaatziekten dan ooit tevoren.

  Hoewel artsen graag statines en andere geneesmiddelen voorschrijven aan mensen met een hoog cholesterolgehalte is de verbetering van de voeding een veel veiliger en meer doeltreffende oplossing op lange termijn voor het probleem. De meeste volwaardige voedingsmiddelen verminderen waarschijnlijk LDL en de totale cholesterol in zekere mate, maar de onderstaande levensmiddelen zijn vooral effectief in dit opzicht.

  Havermout.
  Weinig voedsel kan havermout verslaan op het verminderen van cholesterol. Dit traditioneel ontbijt zit vol met oplosbare vezels, die volgens een uitgebreide 19-jaar durende studie gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, de cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten doen verlagen. Bovendien is havermout rijk aan een specifieke vorm van de oplosbare vezels beta-glucan, wat bijzonder goed is in het blokkeren van het vermogen van ons lichaam om cholesterol te absorberen.

  Biologische, ongezoete havermout is gemakkelijk online of in natuurwinkels te kopen en wordt het best s’ochtends geconsumeerd met melk. Wat fruit toevoegen zoals bananen of aardbeien, zal het vezelgehalte verder opdrijven.

  Avocado's.
  Avocado's zijn één van de beste vruchten voor de behandeling van hoge cholesterol. Ten eerste zitten ze vol oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet, dat volgens een studie verschenen in het Journal of Lipid Research, de synthese van cholesterol en lipiden kan remmen in menselijke cellen. Ten tweede zijn ze ook rijk aan de plantaardige stof beta-sitosterol, die de absorptie van cholesterol in de darmen onderdrukt.

  Hoewel avocado's meestal alleen gegeten worden zijn ze geschikt om de absorptie van de ziekte-bestrijdende antioxidanten in groenten en fruit te verhogen. Daarom is het goed ze toe te voegen aan salades en andere maaltijden wat een geweldige manier is om de inname van voedingsstoffen te stimuleren.

  Vis.
  Vis is altijd beschouwd als goed voor het hart, en we begrijpen nu waarom: De hoge niveaus aan omega-3 vetzuren verlagen de bloeddruk, verminderen het risico op bloedstolsels en verlagen het totaal- en LDL-cholesterolniveau. Vis is zo gunstig voor het cardiovasculair systeem, dat de American Heart Association aanbeveelt tenminste twee porties per week te eten.

  De vis rijkst aan omega-3 vetzuren (zoals EPA en DHA) is zalm, makreel, tonijn, forel, sardines en haring. Om voor de hand liggende redenen is het best om vis uit de Stille Oceaan te mijden.

  Walnoten.
  Hoewel ze het best bekend zijn voor het verbeteren van de hersenfunctie, blijken walnoten ook uit bij het ​​verlagen van cholesterol nuttig te zijn. Uit een beoordeling gepubliceerd in The Journal of Nutrition in april 2014 bleek dat deze gepelde noten de LDL-cholesterol kunnen verlagen (met ~ 9-16%) en de bloeddruk (diastolische bloeddruk met ~ 2-3 mm Hg), 2 belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten." De cholesterolverlagende eigenschappen van walnoten wordt toegeschreven aan de hoge concentraties van meervoudig onverzadigde vetzuren, zoals alfa-linoleenzuur, waarvan geweten is de cholesterol en triglyceriden in het bloed te verlaagt.

  Andere noten rijk aan heilzame, cholesterolverlagende vetten zijn amandelen, hazelnoten, pistachenoten, pijnboompitten en pecannoten. Net als alle vruchten worden noten het best rauw gegeten om er de maximale voordelen uit te halen.

  Oorspronkelijk artikel: "Four foods proven to lower cholesterol and protect the heart", Sunday, August 03, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/cholesterol.html   
  http://www.cdc.gov/cholesterol/facts.htm   
  http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/Fish-101_UCM_305986_Article.jsp   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12566485   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12963562   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17568062   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18544343   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500935   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6712540   
  https://umm.edu/Health/Medical/AltMed/Supplement/Alphalinolenic-acid   

  05-08-2014, 22:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:cholesterol, hart, voeding
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!