Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien tegen kanker en diabetes ...
    Bevestigd door de wetenschap - Aardbeien bieden een uitstekende bescherming tegen kanker, diabetes en meer.

    (NaturalNews) Met een overvloed aan aardbeien momenteel beschikbaar past het even stil te staan bij de uitzonderlijke voordelen voor de gezondheid van deze opmerkelijke vrucht. Als een krachtige beschermer tegen tal van chronische ziekten zijn aardbeien een heerlijke manier om het lichaam te versterken. Onderzoekers zijn het erover eens: Aardbeien kunnen wel ruim beschikbaar zijn maar zijn verre van gewoon in hun waardevolle eigenschappen.

    Een smaakvolle beschermer.


    Voor degenen die zich graag verdedigen tegen kanker, hart- en vaatziekten, ontstekingen en diabetes, zijn aardbeien een uitstekende keuze. Een studie verschenen in de Journal of Agricultural and Food Chemistry ontdekte dat aardbeienextract de proliferatie verminderde van zowel darm- (HT29) als borstkankercellen (MCF-7). Remming van HT29 cellen bedroeg 53 procent en van MCF-7 cellen gemiddeld 43 procent. Onderzoekers geloven dat de overvloedige fytonutriënten, ellaginezuur en ellagitannines aanwezig in het fruit verantwoordelijk zijn voor de resultaten. Biologische aardbeien hadden hogere anti-carcinogene eigenschappen dan conventioneel gekweekte!

    Hart- en vaatziekten worden ook in toom gehouden door regelmatige consumptie van aardbeien. Vanwege de krachtige antioxidanten in het fruit werden verhoogde bloeddruk, hyperglycemie, circulerende adhesiemoleculen en ontstekingen verlaagd bij proefpersonen die dagelijks 50g van gevriesdroogde aardbeien hadden ingenomen tijdens een 8 weken durend gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek, volgens de documentatie in Nutrition Research. Bovendien vonden wetenschappers aan de Universiteit van Warwick in UK dat aardbeien niet alleen hartziekte voorkomen maar ook de vasculaire complicaties van diabetes.

    "We hebben de wetenschap ontdekt achter de positieve werking van aardbeien om onze afweer te verhogen en zo cellen, organen en bloedvaten gezond te houden en het risico op het ontwikkelen van cardiovasculaire problemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes te verminderen," aldus hoofdonderzoeker Paul Thornalley .

    Het team schrijft de uiteindelijke resultaten toe aan de activatie van Nrf2, een eiwit dat de antioxidant activiteit verhoogt in het lichaam.

    Bovendien helpen aardbeien de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden. 

    Volgens de George Mateijan Foundation:

    "Eén van de meest gedocumenteerde gebieden van gezondheidswinst bij aardbeionderzoek is te vinden in de bloedsuikerspiegel. Verschillende recente studies besluiten dat regelmatige inname van aardbeien moet worden geassocieerd met een verminderd risico op type 2 diabetes .... Volgens deze studies  komen de aanzienlijke voordelen pas naar boven als men minstens 2-3 aardbei porties per week neemt."

    Oorspronkelijk artikel: "Confirmed by sicence - Strawberries provide outstanding protective benefit against cancer, diabetes and more."  Wednesday, July 31, 2013 by: Carolanne Wright.

    Bijlagen:
    http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2004.7.450   
    http://science.naturalnews.com/2010/1475635_Evaluation_of_antiproliferative_anti_type_2_diabetes_and_antihypertension_potentials.html   
    http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=32   
    http://www2.warwick.ac.uk/newsandevents/pressreleases/strawberry_wimbledon-superfruit   

    31-07-2013, 21:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker preventie, aardbeien, diabetes
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende vaststellingen bij onderzoek op GGO's
    Schokkende bevindingen bij nieuwe GGO studie: ratten die heel hun leven werden gevoed met GGO maïs vertonen gruwelijke tumoren, 70% van de vrouwelijke dieren sterven vroegtijdig.

    (NaturalNews) Het eten van genetisch gemodificeerde maïs (GGO maïs) en het consumerenvan van sporen van Monsanto's Roundup veroorzaakt gruwelijke tumoren bij ratten, wijdverspreide orgaanschade, en vroegtijdige dood. Dat is de conclusie van een schokkende nieuwe studie die  de langetermijneffecten onderzocht van het consumeren van genetisch gemodificeerde maïs van Monsanto.

    De studie wordt beschouwd als "het grondigst onderzoek  naar de gezondheidseffecten van genetisch gemodificeerde voedselgewassen en de herbicide Roundup op ratten, ooit gepubliceerd." Nieuws van de gruwelijke bevindingen verspreidde zich als wildvuur over het internet met zelfs de mainstream media schijnbaar in shock over de foto's van ratten met meerdere groteske tumoren ... tumoren zo groot dat de ratten zelfs moeite hadden met ademhalen in sommige gevallen. GGO's kunnen de nieuwe thalidomide zijn.

    "Monsanto's Roundup onkruidverdelger en GGO maïs betrokken bij 'schokkende' nieuwe kankerstudie" schreef The Grocery, een populaire Britse publicatie. http://www.thegrocer.co.uk/topics/technology-and-supply-chain/monsant...)

    Het artikel meldde: "Wetenschappers hebben ontdekt dat ratten blootgesteld aan zelfs de kleinste hoeveelheden, borsttumoren ontwikkelden, ernstige lever- en nierschade hadden na vier maanden bij de mannelijke dieren en zeven maanden bij de vrouwelijke dieren."

    De Daily Mail meldde, "Beroering rond Franse studie die beweert dat ratten gevoed met de omstreden gewassen lijden aan tumoren."

    Het gaat verder: "De dieren op GGO dieet kregen borsttumoren evenals ernstige lever- en nierschade. De onderzoekers zeiden dat 50 procent van de mannelijke dieren en 70 procent van de vrouwelijke voortijdig stierven in vergelijking met slechts 30 procent en 20 procent in de controlegroep."

    De studie, onder leiding van Gilles-Eric Seralini van de Universiteit van Caen, was de eerste die onderzoek deed naar de lange termijn (lifetime) effecten van het eten van GGO's. Je kunt je afvragen waarom dergelijke studies nooit uitgevoerd werden voordat GGO maïs werd goedgekeurd voor algemeen gebruik door de USDA en de FDA, maar dat is de kracht van "corporate lobbying" en collectieve hebzucht.

    De studie werd gepubliceerd in De Food & Chemical Toxicology Journal en werd voorgesteld op een persconferentie in Londen.

    Bevindingen uit het onderzoek.

    Hier zijn enkele van de schokkende bevindingen uit het onderzoek:


    - Maximaal 50% van de mannelijke en 70% van de vrouwelijke dieren stierven een vroegtijdige dood.

    - Ratten die sporen van Roundup dronken (op niveaus wettelijk toegestaan in het drinkwater) hadden een toename van 200% tot 300% van grote tumoren.
    - Ratten gevoed met GGO maïs en sporen van Roundup liepen ernstige orgaanschade op zoals lever- en nierschade.
    - De ratten werden gevoed met NK603, de Monsanto variëteit van GGO maïs die wordt geteeld in Noord-Amerika en op grote schaal wordt aangeboden aan dieren en mensen. Dit is dezelfde maïs die in ontbijtgranen, maïstortilla's en maïs snacks en chips wordt aangetroffen.

    De Daily Mail vermeldde een aantal reacties op de bevindingen:

    Jose Bove, Franse vice-voorzitter van de commissie van het Europees Parlement voor de landbouw, bekend als een felle tegenstander van GGO's, riep op tot onmiddellijke opschorting van alle EU-teelten en import vergunningen voor genetisch gemodificeerde gewassen. 'Deze studie toont eindelijk aan dat wij gelijk hebben en dat het dringend is om alle GGO evaluatie processen snel te beoordelen,' zei hij in een verklaring. "Nationale en Europese voedselzekerheid agentschappen moeten nieuwe studies uitvoeren gefinancierd met publieke middelen om gezonde voeding te waarborgen voor de Europese consumenten.").

    Lees het studieverslag. De studie is getiteld, "Een vergelijking van de effecten van drie genetisch gemodificeerde maïsrassen op de gezondheid van zoogdieren." Zie bijlage.

    Onze analyse laat duidelijk nieuwe bijwerkingen zien voor de 3 GGO's verbonden met genetisch gemodificeerde maïs consumptie, die seks- en vaak dosisafhankelijk waren. Effecten werden meestal geassocieerd met de nieren en de lever, de ontgiftende organen met verschil tussen de 3 GGO's. Er werden ook andere effecten opgemerkt op het hart, de bijnieren, de milt en het hematopoëtisch systeem (ontstaan van bloedcellen). We concluderen dat deze gegevens tekenen van hoge hepatorenale (giftig voor de lever) toxiciteit vertonen, mogelijk als gevolg van de nieuwe bestrijdingsmiddelen in de GGO maïs. Bovendien kunnen onbedoelde direct of indirect metabole gevolgen van de genetische modificatie niet worden uitgesloten.

    Hier zijn enkele citaten van de  onderzoekers:

    "Dit onderzoek toont de agressieve ontwikkeling aan van een buitengewoon groot aantal tumoren -. Vooral bij vrouwelijke dieren Ik ben geschokt door de extreem negatieve gevolgen voor de gezondheid." - Dr. Michael Antoniou, moleculair bioloog, King's College London.

    "We kunnen verwachten dat de consumptie van genetisch gemodificeerde maïs en het herbicide Roundup ernstige afbreuk aan de menselijke gezondheid berokkenen." - Dr Antoniou.

    "Dit is de eerste keer dat een langdurig diervoeding proces over het effect van het voeden met GGO maïs of het herbicide Roundup of een combinatie daarvan werd uitgevoerd en de resultaten zijn zeer ernstig. De mannelijke ratten had lever- en nieraandoeningen waaronder tumoren en nog meer verontrustend, bij de vrouwelijke ratten waren er borsttumoren op een bijzonder verontrustend niveau; tot 80 procent van de vrouwelijke ratten hadden borsttumoren het einde van het proces ". - Patrick Holden, directeur Sustainable Food Trust.

    Schreeuw het uit: GGO's zijn giftig!

    Oorspronkelijk artikel: "Shock findings in new GMO study: rats fed lifetime of GM corn grow horrifying tumors, 70% of females die early", Wednesday, September 19, 2012 by Mike Adams, tthe Health Ranger Editor of Natural News.


    Bijlagen:
    http://www.ijbs.com/v05p0706.htm   

    29-07-2013, 12:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:GGO's, Monsanto, kanker, orgaanschade
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!