Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krachtige kruiden tegen verkoudheid

    Kruiden tegen verkoudheid, griep en chronische ziektes.

    green tea

    (NaturalNews) Verschillende kruiden verminderen de kans op ontstekingen en stimuleren het immuunsysteem in ons lichaam. Twee van de meest goed onderzochte anti-inflammatoire en immuunversterkende kruiden zijn kurkuma en groene thee. Dit zijn twee voltreffers toe te voegen aan ons dagelijks regime om ons immuunsysteem te versterken en ons zo te beschermen tegen verkoudheid, griep en de ontwikkeling van chronische ziekten.

    Enkele fundamentele principes moeten we tegelijkertijd wel in het oog houden: het vermijden van suiker en gifstoffen uit het milieu en het verminderen van stress. Bovendien zijn regelmatige lichaamsbeweging en goede slaap ook uiterst belangrijk. Het gebruik van immuniteitsverhogende kruiden zoals kurkuma en groene thee zal een extra zetje aan het lichaam geven om aan grote weersveranderingen en andere stressoren te weerstaan.

    Kurkuma.
    Dit oranje gekleurd Aziatisch kruid wordt van oudsher gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Curcumine is het  krachtigste actieve anti-inflammatoire component in kurkuma. Van curcumine is aangetoond dat een krachtige onderdrukker is van chronische inflammatoire ziekteprocessen.

    Veel Aziatische culturen gebruiken kurkuma bij bijna elke maaltijd. Ze zijn dol enthousiast over zijn antiverouderings- en geneeskrachtige voordelen. De Westerse geneeskunde is net begonnen aan het onderzoek over de gezondheidseigenschappen van kurkuma. Meer dan 500 studies zijn verschenen over de kankerbeschermende effecten van curcumine.

    Kurkuma is een krachtige genezer. De curcuminoide  verbindingen stimuleren de meest krachtige anti-oxidanten in het lichaam waaronder glutathion, superoxide dismutase en catalase. Deze moleculen zijn essentieel voor het lichaam om oxidatieve stress-gerelateerde schade aan vitale orgaansystemen beperken.

    Curcumine regelt tumor onderdrukkingspaden en triggert door mitochondriën gemedieerde dood van kankerweefsel. Curcumine is anti-angiogeen wat betekent dat het de mogelijkheid van extra bloedtoevoer naar de kankercellen afsluit. Dit effect maakt de kankercellen gevoeliger voor farmacologische behandelingen, zoals chemotherapie en andere geneesmiddelen tegen kanker.

    Voor een optimale opname van curcumine moet de kurkuma gecombineerd worden met goede vetten zoals kokosnootolie of melk of olijfolie. Een vleugje zwarte peper verbetert ook verder de opname van curcumine.

    Voor personen met chronische inflammatoire ziekten zoals kanker wordt het aanbevolen om hoge dosissen curcumine te nemen. De voorkeur heeft curcumine gemaakt met piperine in een enterische coating die de nutriënt tegen maagzuur beschermt waardoor optimale absorptie mogelijk is.

    Groene thee.
    Groene thee is een veel voorkomende Aziatische drank die in Noord-Amerika populair is geworden. Als een trendy drankje, verkiezen velen groene thee als een gezond alternatief voor koffie en andere warme dranken. Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee rijk is aan polyfenole antioxidanten die buitengewone voordelen hebben voor de gezondheid.

    Het november 2005 nummer van Antiviral Research beschreef  hoe EGCG (epigallocatechine gallaat) uit groene thee het griepvirus remt om zich te repliceren in een celcultuur. Wetenschappers hebben ontdekt dat EGCG ook het hemagglutinine enzym in het virus blokkeert waardoor zijn vermogen om andere cellen te infecteren wordt afgeremd. Het onderdrukt ook de virale RNA-synthese (ribonicleïnezuur) door het veranderen van de hoofdkenmerken van het viraal celmembraan.

    Van ECGC is aangetoond pathogene virussen zoals Epstein-Barr, herpes simplex, HIV-1 en het influenzavirus te onderdrukken. Groene thee bevat hoge niveaus van L-theanine waarvan is aangetoond menselijk gamma-delta T lymfocyten te prolifereren en interferon gamma (If-G) te activeren. If-G is een krachtige antimicrobiële cytokine dat de eerste verdedigingslinie tegen infecties uitmaakt in de bloedstroom.

    Groene thee bevat ook kleine hoeveelheden alkylaminen die ook aanwezig zijn in pathogene organismen. Als we groene thee drinken fungeren de alkylamines als relatief zwakke antigenen die het immuunsysteem niet volledig activeren maar het voorbereiden. Dit beschermt het immuunsysteem zelf tegen bacteriële en virale indringers.

    Oorspronkelijk artikel:"Herbs to fight against colds, flus and chronic disease development", Thursday, December 04, 2014 by: Dr. David Jockers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://drjockers.com/2013/10/health-benefits-green-tea/   
    http://drjockers.com/2014/02/turmeric-fights-chronic-disease/   
    http://news.nationalgeographic.com/news/2003/04/0429_030429_teaimmunity.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16137775   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22184430   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22184430   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24793420   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=curcumin+cancer+prevention   

    06-12-2014, 22:20 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Kurkuma, groene thee, kruiden
    03-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen goed voor diabetici

    Fenol pterostilbeen in blauwe bessen vermindert lichaamsvet en kan het risico op diabetes verlagen.

    pterostilbene

    (NaturalNews) Je hebt misschien gehoord over het wonder antioxidant resveratrol, gevonden in bosbessen, druiven en rode wijn. Maar wist u dat deze zelfde voedingsmiddelen een andere fenolische verbinding, pterostilbeen, bevat die kan helpen bij het verlagen van lichaamsvet en het risico op diabetes kan verminderen? Dat was de conclusie van een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Spaanse Biomedical Research Centre in Pathofysiologie of Obesity and Nutrition (CIBERobn) van het Carlos III Institute of Health, in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

    Pterostilbeen behoort tot dezelfde chemische familie als resveratrol en is aanwezig in druiven, bosbessen, cranberry's en pinda's. Pterostilbeen is veel minder onderzocht dan resveratrol, en de meeste studies tot op heden hebben zich gericht op de kankerbestrijdende eigenschappen. Door zijn kleine omvang, kan pterostilbeen de celmembranen van kankercellen penetreren en zo celdood induceren. Er is verder aangetoond het vermogen van kankercellen te kunnen onderdrukken om de energie welke vereist is om te functioneren.

    De nieuwe studie is het eerste pre-klinisch werk om te kijken naar de effecten van pterostilbeen op obesitas op een diermodel.

    Voorkomt diabetesen beschermt het hart.

    De onderzoekers vonden dat pterostilbeen de synthese van vet in vetweefsel verminderde en ook de vetverbranding in de lever verhoogde wat resulteert in een afname van lichaamsvet.

    De bevindingen kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Overgewicht te wijten aan overtollige vetopbouw is een belangrijke risicofactor voor ernstige ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en leververvetting en wordt geassocieerd met andere ziekten zoals hoge bloeddruk en hoge cholesterol. Obesitas wordt beschouwd als overwegend aanwezig in rijkere landen.

    Hoewel de beste manier om overgewicht te voorkomen is met dieet en lichaamsbeweging, suggereert de studie de mogelijkheid van het verstrekken van extra ondersteuning door het consumeren van belangrijke voedingsstoffen, aldus de onderzoekers.

    De studie is niet de eerste die stelt dat pterostilbeen kan helpen het risico op diabetes te verminderen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat, zoals resveratrol, pterostilbeen zowel fungeert als een antioxidant dan als ontstekingsremmer. Beide eigenschappen kunnen helpen het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartziekte, die zijn verbonden met chronische ontsteking en oxidatieschade veroorzaakt door vrije radicalen, te verminderen.

    Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition vond dat pterostilbeen bijdraagt tot de bescherming van de beta-cellen in de alvleesklier die het  bloedsuiker verlagend hormoon insuline produceren. Het helpt bij het stabiliseren van de insulineniveaus wat insulineresistentie en diabetes type 2 kan voorkomen. Concreet voorkomt pterostilbeen schade door vrije radicalen aan beta-cellen na maaltijden met veel suiker. Dit leidt tot een verbeterde insulinerespons en omgekeerde insulineresistentie.

    In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Vascular Pharmacology, vonden de onderzoekers ook dat pterostilbeen de slagaderverharding (atherosclerose) die kan leiden tot hartaanvallen, kan helpen voorkomen. Dit gebeurt door het DNA te helpen bij het reguleren van het weefsel dat de slagaders bekleedt, waardoor de ophoping van plaque wordt voorkomen.

    Onderzoek nog maar net begonnen.
    Met tot nu toe zo weinig onderzoek te hebben gedaan op pterostilbeen is het is heel goed mogelijk dat deze fenol net zo wonderbaarlijk zou kunnen zijn als zijn beter bestudeerde neef resveratrol.

    Naast zijn antioxiderende eigenschappen heeft resveratrol aangetoond preventief te werken tegen kanker. Er is aangetoond dat het de effectiviteit van HIV geneesmiddelen verhoogt, het uithoudingsvermogen verbetert en de effecten van een vetrijk dieet tegenwerkt. Ook is aangetoond dat het infectie in planten kan voorkomen vergelijkbaar met effecten bij de mens.

    Veel onderzoek naar resveratrol heeft zich gericht op zijn schijnbaar vermogen om het leven te verlengen. Talrijke studies hebben aangetoond dat resveratrol de levensduur van eenvoudige organismen verlengt. Andere studies hebben dezelfde effecten aangetoond bij meer complexe organismen, waaronder enkele vertebraten. Zo bijvoorbeeld bleek uit een onderzoek uit 2003 dat vis gedurende korte duur gevoed met resveratrol 50 procent langer leefde en actiever was tot op hoge leeftijd.

    Oorspronkelijk artikel:"Blueberry phenol pterostilbene reduces body fat, could lower diabetes risk", Wednesday, December 03, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ars.usda.gov/is/AR/archive/nov06/health1106.htm   
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pterostilbene   
    http://science.naturalnews.com/pterostilbene.html   
    http://www.basqueresearch.com/berria_irakurri.asp?Berri_Kod=5290&hizk=I#.VH9kSqauEch   

    03-12-2014, 20:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pterostilbee, blauwe bessen, diabetes
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapens tegen winterkwalen

    Hoe kunnen we in het griepseizoen voorkomen dat virussen ons infecteren.image

    NaturalNews) Met Ebola in het achterhoofd, het onderwerp van ziektenpreventie, vragen wij ons af hoe wij virale infecties kunnen voorkomen.

    Algemeen vertelt men ons de handen grondig te wassen en contact te vermiijden met mensen ... maar dit is nauwelijks waterdicht, het is ook niet praktisch of zelfs noodzakelijk. Het versterken van iemands immuunsysteem moet de eerste lijn van verdediging zijn, en leren hoe je infecties effectief kunt voorkomen de tweede. De laatste aanpak is tweeledig, wat betekent dat er veilige en effectieve manieren zijn om virussen buiten en binnen het lichaam te doden, wat van cruciaal belang is.

    Ultraviolet C licht desinfecteert water en steriliseert oppervlakken.
    Ultraviolet C of UVC (korte golf) licht is een effectieve manier om oppervlakken blootgesteld aan schadelijke ziekteverwekkers te behandelen. Een groeiend aantal ziekenhuizen, berucht voor het herbergen van antibiotica-resistente "superbacterie" pathogenen hebben deze niet-toxische methode als een eerstelijns verdediging tegen pathogenen reeds gekozen.

    De US Army Corps of Engineers erkent UV-licht als doeltreffend bij de zuivering van water want het vernietigt schadelijke microben zoals gisten, bacteriën, algen, schimmels, virussen en oöcysten. Veel waterbehandelingstechnieken gebruiken UV-licht om micro-organismen te beheersen, want het dringt door de celwanden en cytoplasmatische membranen van de organismen en herschikt hun DNA waardoor hun voortplanting effectief wordt geblokkeerd.

    UV-robots in ziekenhuizen blijken effectiever te zijn dan bleekmiddel bij het reinigen van apparatuur en het steriliseren van kamers. Tot 25.000 keer krachtiger dan natuurlijk zonlicht, kunnen UV robots geprogrammeerd worden om licht te laten schijnen op alle blootgestelde of potentieel gecompromitteerde oppervlakken, zoals onder bedden en tussen gordijnplooien. Na ongeveer 10 minuten kan alle leven op oppervlakken volledig steriel worden gemaakt.

    "We kunnen kamers (met de hand) reinigen en desinfecteren tot een niveau van 85%, maar als we ultraviolet licht gebruiken kunnen we diezelfde kamers tot 99,9% proper krijgen," verklaarde Dr Ray Casciari, longziekte specialist in het St. Joseph Hospital , CNN. "Dit is de toekomst van de ziekenhuizen, want 85% is niet genoeg."

    Zilver en koper oplossingen blijken effectief tegen schadelijke ziekteverwekkers.
    De metalen zilver en koper zijn effectief tegen ziektes. De colloïden van beide metalen oefenen een "oligodynamisch effect" uit op micro- organismen en doden effectief schimmels, virussen, en diverse levende cellen, zelfs bij zeer lage concentraties. Simpel gezegd, zilver en koper colloïden binden zich aan de eiwitten van ziekteverwekkers die ze deactiveren, wat resulteert in hun dood.

    Onderzoekers van het National College van Kathmandu in Nepal beschreven dit proces in een studie uit 2002 waarbij werd gekeken naar hoe metaalionen interageren met micro-organismen. Ze schreven:"Het exacte mechanisme van deze werking is nog onbekend, maar sommige bronnen suggereren dat de metaalionen het eiwit van de doelcellen denatureren door te binden aan reactieve groepen wat resulteert in de precipitatie en inactivering. De hoge affiniteit van cellulaire eiwitten voor de metaalionen resulteert in de dood van de cellen als gevolg van cumulatieve effecten van de ionen in de cellen. "

    Pep je immuunsysteem op met antivirale kruiden.
    Ons constant bezorgd maken over de pathogeniciteit van de oppervlakken die men aanraakt is eigenlijk alleen noodzakelijk wanneer ons immuunsysteem niet in orde is. Als ons immuunsysteem sterk en goed ondersteund wordt door goede voeding, zijn de kansen om te bezwijken aan een ziekte sterk verminderd. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om gezond te eten.

    Doelbewust aanvulling van ons dieet met antivirale voedingsmiddelen en kruiden is van cruciaal belang als men virale infecties wil voorkomen.

    1. Olie van oregano.
    Geprezen om zijn geweldige antivirale, antibacteriële en antioxidante potentie, hoort organo-olie thuis in elk  gezondheidszorg repertoire. Studies hebben aangetoond dat het  carvacrol component van de olie bijzonder werkzaam is bij het verwijderen van virussen. En in tegenstelling tot farmaceutische geneesmiddelen, zal de olie de gezonde darmflora niet belagen en ook niet leiden tot resistentie tegen antibiotica.

    2. Vlierbes.
    Soms bekeken als eenvoudige ouderling is langdurig gebruik van vlierbes een behandeling tegen aandoeningen van de luchtwegen als gevolg van kou en griep. De Universiteit van Maryland Medical Center herkent vlierbessen als zijnde bewezen anti-inflammatoir, antiviraal, anti-oxidant en anti-kanker, en laboratorium bewijs heeft aangetoond dat dit "superfruit" krachtig en effectief is voor het stimuleren van onze immuniteit.

    3. Vitamine C.
    Misschien wel het meest bekend voor de behandeling van verkoudheid is vitamine C wel de meest effectieve oplossing voor het voorkomen en behandelen van alle soorten virussen. Dr. Linus Pauling bestudeerde de voedingsstof uitgebreid en vond dat, voor het handhaven van de immuunsysteemafweer tegen virale infecties, vitamine C essentieel is. Injecties met hoge doses vitamine C zijn ook effectief bij het uitroeien wanneer de ziekte eenmaal die heeft toegeslagen.

    4. Vitamine D.
    Eén van de makkelijkste manieren om een levendig immuunsysteem te behouden is om meer tijd door te brengen in de zon. Als de huid wordt blootgesteld aan ultraviolet (UV) straling van de zon, produceert het lichaam vitamine D, wat op zijn beurt het risico op griep en andere virale aandoeningen vermindert. Mensen met een optimale vitamine D-spiegel staan ook sterk om ziekte in het algemeen te voorkomen.

    Oorspronkelijk artikel:"How to prevent flu season virusens from infecting you", Friday, November 28, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer.

    Bijlagen:
    http://edition.cnn.com/2014/10/16/us/germ-zapping-robot-ebola/   
    http://glmris.anl.gov/documents/docs/anscontrol/UltravioletLight.pdf   
    http://jonbarron.org/article/how-fight-colds-flus-and-infections#.VHzgj9a32sA   
    http://orthomolecular.org/resources/omns/v05n09.shtml   
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/elderberry   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3768712/   
    http://www.tested.com/science/life/453961-oligodynamic-effect-how-some-metals-kill-bacteria/   
    https://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/influenza/   

    01-12-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:virale immuniteit, verkoudheid, influenza
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!