Kurkuma in staat om kankercellen te doden ... chemotherapie en bestraling nu medisch achterhaald.
(NaturalNews) Kurkuma is al lange tijd één van de meest gewaardeerde kruiden uit het Oosten, maar de voordelen ervan gaan veel verder dan de heerlijke smaak en kleur in veel recepten. De gezondheidsbevorderende eigenschappen van kurkuma zijn reeds duizenden jaren gekend, maar pas onlangs is ontdekt dat het fel oranje gekleurd kruid ook een krachtige bondgenoot is in het voorkomen en genezen van kanker.
Het wordt al meer dan 5000 jaar gekweekt in de tropen van Azië, waar de bruine wortel met het fel oranje vruchtvlees gewaardeerd wordt voor de behandeling van een aantal kwaaltjes waaronder kiespijn, pijn op de borst, infectie van de urinewegen, winderigheid, geelzucht, menstruële ongemakken, blauwe plekken, bloedingen en kolieken.
Het kruid vond zijn weg naar het westen langs de Arabische handelsroutes tijdens de 13e eeuw en is populair geworden over de hele wereld. Kurkuma wordt nu gekweekt in tropische regio's zoals India, de Filippijnen en het Caribisch gebied en is waarschijnlijk het best bekend als één van de fundamentele ingrediënten van de curry gerechten.
Pas heel recent heeft men ontdekt dat kurkuma de potentie heeft om chemotherapie en bestraling te vervangen bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker - en het is bewezen dat het vrijwel elk type van kanker kan voorkomen en bestrijden.
Uit TheTruthAboutCancer.com:
De werkzame stof in kurkuma is curcumine. Studies hebben aangetoond dat curcumine verschillende vormen van kanker zoals borst-, long-, maag, lever- en darmkanker helpt voorkomen en ook nuttig is vanwege zijn anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen. Het stopt de ontwikkeling van kanker door te interfereren met de cellulaire signaleringsaspecten van de ziekte.
De wonderbaarlijke "smart kill" eigenschappen van curcumine verhinderen de groei van de tumoren en de verspreiding van kanker door deze op cellulair niveau af te remmen. Het heeft het in laboratorium bewezen vermogen om een bepaalde kankerbevorderend enzym (COX-2) af te remmen, het verhindert de bloedtoevoer naar de kankercellen, induceert tumorsuppressorgenen, stopt de metastasen (de verspreiding van kanker in het lichaam) en de lymfoomcellen en voorkomt de hergroei van kanker stamcellen.
Het vermogen om kanker stamcellen te bereiken is één van curcumine’s krachtigste anti-kanker eigenschappen, zoals uit een recente studie is gebleken.
Van GreenMedInfo.com:
De studie beschrijft de momenteel geïdentificeerde brede waaier van moleculaire mechanismen met dewelke curcumine kanker stamcellen (CSC) aanvalt die de minderheid van de subpopulatie van zelfvernieuwende cellen binnen de tumorkolonie uitmaken maar die als enige in staat zijn alle andere cellen in een tumor te produceren, waardoor ze de meest dodelijke tumorgenische van alle cellen zijn in de meeste, zo niet alle kankers. Omdat CSCs resistent zijn tegen chemotherapie, bestraling en zelfs kunnen worden uitgelokt door een chirurgische ingreep, worden ze algemeen aangenomen verantwoordelijk geacht voor tumor herhaling en het falen van conventionele behandeling.
Nu alleen maar hopen dat het FDA en Big Pharma geen manier vinden om curcumine verbieden, omdat het lijkt evenveel capaciteiten te hebben als marihuana in de preventie en genezing van kanker. Dit terloops, want zoals altijd, als een mogelijke remedie voor een ziekte kan worden gevonden in de natuur kunnen de farmaceutische medicijnmakers er geen patent op nemen en dat snijdt in hun winstmarges.
Wanneer van natuurlijke geneeswijzen en preventieve middelen wordt bewezen verdiensten te hebben, zal de farmaceutische industrie tot het uiterste gaan om het middel aan de kaak te stellen en het gebruik ervan te voorkomen of om op zijn minst manieren vinden om het natuurlijk middel te synthetiseren en dit dan te patenteren waarna kan verkocht worden met enorme winsten. Of hun versie al dan niet veilig is of werkt raakt hen nauwelijks … als het maar verkoopt.
Het is dus een goed idee om te beginnen met kurkuma te gebruiken in uw dieet nu (als je nog niet hebt gedaan als veelzijdig culinair kruid).
Curries zouden niet hetzelfde zijn zonder kurkuma - het is één van de belangrijkste kruiden in de meeste varianten van het recept en geeft er zijn kenmerkende kleur en smaak aan - maar het is ook een fantastische ingrediënt dat kan worden gebruikt in vele andere recepten, zoals soepen, vlees, rijstgerechten en stoofschotels. Ook is het geweldig met eieren, aardappelen en zelfs smoothies. Daarnaast kunt u het ook koppelen aan zwarte peper, wat leidt tot een efficiënter curcumine.
Dit verbazingwekkend kruid is het zoveelste bewijs dat Moeder Natuur ons alles biedt wat we nodig hebben ...
Oorspronkelijk artikel:”Turmeric able to ‘smart kill’ cancer cells… chemotherapy and radiation now medically obsolete”, Tuesday, February 23, 2016 by: Daniel Barker, Natural News. Bijlagen: http://www.greenmedinfo.com/blog/turmerics-smart-kill-properties-put-chemo-radiation-shame http://www.thekitchn.com/7-ways-to-eat-drink-turmeric-198696 https://thetruthaboutcancer.com/benefits-turmeric-cancer-treatment/
23-02-2016, 23:00 geschreven door opabio
|