NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  05-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemicaliën in huis
  Verban deze twaalf zeer giftige chemicaliën uit je huis.

  (NaturalNews) 1. DEET (N, N-diethyl-meta-toluamide) is het meest voorkomend actief ingrediënt in insectenwerende middelen. Een derde van alle Amerikanen gebruikt deze produkten waarvan is aangetoond dat ze gevaarlijk zijn voor het centraal zenuwstelsel. Er bestaan natuurlijke insectenspray oplossingen en anders helpen ook kaarsen met eucalyptus- of citronella-olie.

  2. Glyfosaat, het belangrijkste ingrediënt in Monsanto's Roundup wordt in verband gebracht met aangeboren afwijkingen, DNA-schade, hormonale verstoring, kanker en neurologische aandoeningen. Ban deze onkruidverdelger voor goed. Onkruid kun je ook natuurlijk,te lijf gaan met behulp van kokend water, azijn, zouten of gewoon door wieden.

  3. Ftalaten komen het meest voor in luchtverfrissers. Ze bestaan ​​ook in vinyl, houtvernissen en lakken. Ftalaten verstoren het endocriene systeem wat reproductieve en neurologische schade kan veroorzaken. Vermijd luchtverfrissers met "parfum" omdat het een synoniem voor ftalaten kan zijn. Geurkaarsen zijn een beter alternatief.

  4. Bisphenol A (BPA) wordt gebruikt in voedselcontainers zoals babyflessen, plastic flessen en CD's. Wetenschappers hebben BPA gekoppeld aan hart- en vaatziekten, diabetes en leverafwijkingen, evenals hersenen en hormonale ontwikkelingsproblemen bij foetussen en kinderen. Zorg ervoor BPA-vrij plastic te kopen met recycling codes 1, 2 of 5. Recycling codes 3 en 7 hebben meer kans van BPA of ftalaten te bevatten.

  5. Vluchtige organische stoffen (VOS) worden uitgestoten als gassen uit bepaalde vaste stoffen of vloeistoffen. Deze onveilige stoffen verhogen de luchtvervuiling binnenshuis en zijn gekoppeld aan astma en kanker. Verf, pesticiden, lakken, bouwmaterialen en kantoorapparatuur kunnen allemaal VOS  bevatten, maar de grootste boosdoeners van de VOS-emissies in de woning zijn geparfumeerde op petroleum gebaseerde wasmiddelen. In plaats daarvan kan men plantaardige ongeparfumeerde wasmiddelen aankopen en kiezen voor VOC-vrije verven. Vermijd multiplex en spaanplaat waar mogelijk en houd VOS vast door multiplex meubelen met veilige produkten af te dichten.

  6. Polybroomdifenylethers (PBDE's) vlamvertragers die gekoppeld worden aan hormonale verstoring, ontwikkelingsstoornissen en kanker, worden gebruikt in meubels en elektrische apparatuur. Tests toonden aan dat giftige brandvertragende chemicaliën het lichaam vervuilen van negenennegentig procent van de zwangere vrouwen. Bij het kopen van nieuwe producten, altijd vragen welk type van brandvertragende middelen gebruikt zijn.

  7. Perfluorverbindingen (PFC's) worden gebruikt in antibaklaag pannen zoals Teflon, evenals in vlekbestendige stoffen. PFK's worden verdacht van geboorteafwijkingen en kanker te veroorzaken en er werd aangetoond dat zij al sterk geconcentreerd worden teruggevonden in de moedermelk. Gebruik in plaats daarvan roestvrij staal of gietijzer kookgerei (n.v.d.r. er zijn nu ook pannen met keramiek antibaklaag als gezond alternatief) en vermijd het kopen van vlekbestendige meubels.

  8. Perchloorethyleen (PCE) is een chemische stof die in droogkuis al verboden is in Europa en Canada. PCE veroorzaakt toxische effecten in lever, nieren en het centrale zenuwstelsel. Kies voor groene stomerijen die chemischvrije methoden gebruiken.

  9. Formaldehyde wordt gebruikt in timmerwerk, zepen, detergenten, kasten en lijmen. Formaldehyde is een uiterst giftige kankerverwekkende stof die door de Environmental Working Group werd geklasseerd als een grote dreiging voor het veroorzaken van kanker . Om blootstelling te beperken kies massief houten meubels of zorg ervoor dat geperste houtprodukten afgesloten zijn.

  10. Triclosan wordt gebruikt in antibacteriële zeep die antibioticaresistentie bacteriën bevorderen, waardoor super bacteriën ontstaan. Wanneer triclosans worden gemengd met gechloreerd kraantjeswater wordt het giftige gas chloroform aangemaakt. Stop het gebruik van antibacteriële zeep en schakel over naar een natuurlijk alternatief.

  11 & 12. Chloor en ammoniak zijn dodelijke ingrediënten vaak gebruikt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen waaronder toilet- en ovenreinigers. De Environmental Protection Agency (EPA) vond dat chloor bijproducten 300.000 keer meer kankerverwekkend zijn dan het chemische bestrijdingsmiddel DDT. Gebruik in plaats daarvan schoonmaakmiddelen zoals soda, citroensap, azijn, waterstofperoxide en Castilië zeep.

  Oorspronkelijk artikel: "Twelve highly toxic chemicalsto banish from your home"Thursday, September 05, 2013 by: John McKiernan, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/2002/5328349_A_perspective_on_the_potential_health_risks_of_PBDEs.html   
  http://www.edf.org/health/where-are-toxic-chemicals-your-home   
  http://www.epa.gov/iaq/voc.html   
  http://www.ewg.org/research/canaries-kitchen/tips-safe-cookware   
  http://www.rodale.com/household-toxins?page=0,4   
  http://www.webpages.uidaho.edu/etox/resources/case_studies/pce_dry.pdf   

  05-09-2013, 11:52 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:chemicaliën
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemicali=EBn in huis

  05-09-2013, 11:32 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autisme vs darmbacteriën
  Onderzoek: Autisme gekoppeld aan een tekort aan gezonde darmbacteriën.

  (NaturalNews) Ouders en verzorgers van autistische kinderen zeggen het al tientallen jaren, nu eindelijk gelooft de wetenschappelijke gemeenschap dat er wel iets aan de hand is tussen gastro-intestinale afwijkingen en autismespectrumstoornis (ASS). Een nieuwe studie onlangs online gepubliceerd in het tijdschrift, PLoS One, vermeldt specifiek geïdentificeerde onevenwichtige en gebrekkige darmflora als een belangrijk symptoom en mogelijk zelfs een primaire oorzaak van autisme bij veel van de kinderen met deze aandoening.

  Onderzoekers van de Arizona State University (ASU) in Tempe kwamen tot deze conclusie na het evalueren van verschillende groepen kinderen tussen 3 en 16 jaar oud. Eén van de groepen bestond uit 20 gezonde kinderen en de andere uit 20 autistische kinderen. Fecale monsters van alle kinderen werden geanalyseerd op probiotische of gezonde bacteriën. Een testproces genoemd pyrosequencing werd ingezet dat een bijzondere vorm van synthese gebruikt om DNA te analyseren.

  Bij evaluatie van de verkregen gegevens stelde het team vast dat autistische kinderen algemeen een lagere verscheidenheid van darmflora hadden vergeleken met gezonde kinderen in de controlegroep. Bij de autistische kinderen ontbraken drie specifieke soorten darmbacteriën die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van koolhydraten en het fermenteren van voedsel om het verteerbaar en hun voedingsstoffen assimileerbaar maken. Deze twee verschillen in microbiële samenstelling werpt een nieuw licht op de fysiologische aard van de aandoening.

  "We hebben aangetoond dat autisme nauw verbonden is met de darmflora gekenmerkt door verminderde rijkdom en diversiteit alsmede door een veranderde samenstelling en structuur van de microbiële gemeenschap," schreef het studieteam geleid door Dr Rosa Krajmalnik-Brown , Ph.D. "Het meest opvallend wat  we ontdekt hebben is dat de geslachten Prevotella, Coprococcus en Veillonellaceae aanzienlijk lager in aantal waren bij de autistische kinderen."

  Kindervaccins vaak verantwoordelijk voor onderliggende gastro-intestinale schade in verband met autisme.


  Deze bevindingen spreken boekdelen, met name met betrekking tot de opmerkingen van gastro-enteroloog dr. Andrew Wakefield meer dan 15 jaar geleden. Hoewel het hem uiteindelijk zijn carrière en reputatie kostte, veroorzaakt door de door Big Pharma gecontroleerde overheden en media, was Dr Wakefield één van de eerste medische professionelen om het verband tussen de kindervaccins en gastro-intestinale schade te identificeren.

  Waarom is dit belangrijk? Omdat vaccin geïnduceerde gastro-intestinale schade een primaire oorzaak is van veel symptomen geassocieerd met ASS. Zo blijkt, een beschadigde darm, met name tijdens ontwikkelingsjaren van een kind, een goede opname van voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde neurologische ontwikkeling te verhinderen. Vooruitstrevende wetenschappers en medische professionelen hebben uiteindelijk ontdekt dat in veel gevallen de kindervaccins direct verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van gastro-intestinale schade die symptomen van autisme veroorzaken.

  "Vaccins veroorzaken de onderliggende fysieke omstandigheden die resulteren in de pijn, neurologische schade en aandoeningen van het immuunsysteem, maagschade, en gistovergroei - de combinatie van dit alles resulteert in gedragssymptomen van 'autisme'," zegt Marcella Piper -Terry, MS, oprichter vanVaxTruth.org. "Vaccins veroorzaken gastro-intestinale schade die de opname van de noodzakelijke voedingsstoffen voor een goede werking van de hersenen verhindert."

  "Slechte opname van essentiële voedingsstoffen veroorzaakt aandoeningen, aan het immuunsysteem, convulsies, encefalopathie, enz. ... wat leidt tot de uiteindelijke diagnose 'autisme'."

  Met andere woorden vaccins veroorzaken geen "autisme."  Ze kunnen echter een scala van fysiologische problemen in het lichaam veroorzaken die uiteindelijk leiden tot de diagnose van autisme.  Het kan maanden of zelfs jaren duren vooraleer deze problemen zich volledig ontwikkelen tot autisme. De reguliere geneeskunde blijft beweren dat er geen verband is tussen de ontwikkeling van autisme en vaccinatie ook al wijzen alle indicatoren op vaccins als de ware aanstichters.

  Oorspronkelijk artikel: "Autism linked to deficiency in healthy gut bacteria: Research" Friday, August 23, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://vaxtruth.org/2011/08/vaccines-do-not-cause-autism/   
  http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0068322   

  02-09-2013, 21:50 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Tags:autisme, vaccinatie, darmflora
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!