NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  21-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's en bestuiving
  Bestuivende insecten verdwijnen als GGO's zich verspreiden: Wat zal er gebeuren met onze voedselvoorziening?

  (NaturalNews) Een paar studies die onlangs gepubliceerd werden in het tijdschrift Science waarschuwen tegen de voortdurende daling van het aantal gewasbestuivende insecten over de hele wereld en duidt wat dit betekent voor de toekomst van ons voedselaanbod. Beide studies wijzen op het feit dat de wilde bestuivers zoals hommels, vlinders, kevers aan het verdwijnen zijn en dat de industriële landbouw, die genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) gebruikt, een belangrijke factor is in deze insectengenocide.

  De twee studies zijn nauwelijks baanbrekend aangezien ten minste een half dozijn andere studies gepubliceerd in de laatste paar jaar tot de zelfde verontrustende bevindingen zijn gekomen. Deze laatste echter werpen een beter licht op hoe de situatie is geëvolueerd in de laatste decennia, verwijzend naar zakelijke monocultuur praktijken, krimpende bossen, slinkende ongerepte natuur en de algemene aanpassingen in de fysieke landschappen, als de primaire daders bij het bevorderen van deze vernietigende tendens.

  In één van de studies, hebben onderzoekers van de Montana State University (MSU) insectengegevens, verzameld in de late jaren 1800, vergeleken met soortgelijke gegevens verzameld op dezelfde locatie in de jaren 1970. Vervolgens vergeleken zij de huidige gegevens uit hetzelfde gebied met de beide datasets waarbij zij ontdekten dat het aantal unieke wilde bijensoorten met bijna de helft is gedaald.

  Meer verontrustend is het feit dat onderzoekers waargenomen hebben dat moderne bijen algemeen minder interactie hebben met planten dan vroegere generaties. Volgens de gegevens is het totale aantal interacties tussen bijen en planten met ongeveer de helft teruggelopen, wat een ernstig probleem is voor de voedselvoorziening daar ongeveer 75 procent van de wereldwijde voedselgewassen afhankelijk zijn van de bestuiving door dieren.

  Honingbijen en wilde bijen bestuiven niet meer de gewassen.

  De tweede studie is even verontrustend, na te hebben vastgesteld dat de bestuivende insecten, die een breed scala van insecten en andere dieren omvatten, gewoon verdwenen zijn uit hun normale habitat en foerageergebieden. Op basis van veldproeven uitgevoerd in 20 verschillende landen, is het aantal wilde insecten overal aan het verminderen en bijenvolken gekweekt om ze te vervangen slagen er niet in dezelfde opdracht te vervullen van hun collega's. 

  "In landschappen met een lagere diversiteit en minder wilde insecten brengen de gewassen minder vruchten voort", vertelt Lucas Garibaldi, auteur van de tweede studie. "Wilde insecten bestuiven efficiënter dan hun collega's: Bloemen gaven twee keer zoveel fruit nadat ze bezocht waren door wilde insecten en ze waren consistenter in hun productie dan wanneer bezocht door honingbijen."

  Sommigen geven de schuld van deze mysterieuze daling van de bestuivers aan de opwarming van de aarde en andere externe factoren. Maar de grote schuldigen die de doorsnee media wanhopig probeert te vermijden zijn de GGO's en de chemisch gebaseerde technologieën die worden gebruikt in de landbouw. Zoals we reeds meerdere keren hebben betoogd zijn neonicotinoiden en andere bestrijdingsmiddelen en herbicide producten direct verantwoordelijk voor het verzwakken en het doden van bijen en andere gewasbestuivers en heel specifiek in Noord-Amerika waar ggo's het meest worden geteeld.

  "Het bewijs ligt voor de hand dat één van de belangrijkste redenen van de bijendaling de inname van GGO-eiwitten is", aldus een rapport van de Brit Amos van Global Research over het verval van bijenkolonies. "De waarheid is dat de biologische landbouw relatief onbesproken is wat de bijencrisis betreft. Biologische landbouw houdt rekening met de diversiteit van het ecosysteem en behoudt de kwaliteit van de geproduceerde voedingsmiddelen."

  Oorspronkelijk artikel: "Pollinating insects disappear as GMOs proliferate: What will become of our food supply?" Thursday, March 21, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.globalresearch.ca/death-of-the-bees-genetically-modified-crops-and-the-decline-of-bee-colonies-in-north-america/25950   
  http://www.motherjones.com/blue-marble/2013/03/promiscuous-bees-mean-less-food-security-humans   

  21-03-2013, 15:02 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Bestuiving
  20-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accupunctuur helpt bij dysmenorroe.
  Acupunctuur vermindert pijn bij dysmenorroe.  

  (NaturalNews) Volgens een aantal studies kan acupunctuur aanzienlijk de pijn en de duur van de pijnlijke premenstruele krampen, die bekend staan als dysmenorroe, verminderen.

  Dysmenorroe kan zowel het gevolg zijn van een onderliggende pathologie van het bekken (bekend als "secundaire" dysmenorroe), of het kan voorkomen in afwezigheid van bekende pathologie of oorzaak ("primary" dysmenorroe). Ongeveer 25 procent van alle dysmenorroe gevallen, hetzij primair of secundair, zijn resistent tegen behandeling met de klasse van pijnstillers die bekend staan als niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's).

  Acupunctuur wordt al lang gebruikt in China voor de behandeling van premenstruele pijn maar gecontroleerde wetenschappelijke studies naar de werkzaamheid zijn nog maar net begonnen. Eén van deze studies uit 2010, gepubliceerd in het tijdschrift Evidence-based Complimentary and Alternative Medicine, richtte zich op vrouwen die reeds gedurende een jaar leden aan matige tot ernstige dysmenorroe  en waarvan de pijn resistent was tegen behandeling met NSAID's. Alle vrouwen in de studie waren gestopt met een behandeling met orale anticonceptiva, één van de eerste behandelingen meestal voorgeschreven door artsen.

  De onderzoekers vonden dat van de 15 vrouwen uit het onderzoek er 13 significante pijnvermindering ervaarden na acupunctuur en bij gerduceerd gebruik van NSAIDs na acupunctuur. Acupunctuur bleek het meest effectief te zijn bij het verminderen van pijn bij vrouwen met primaire dysmenorroe.

  Een andere studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Shandong Academie of Chinese Medicine en gepubliceerd in de Chinese Journal of Integrative Medicine in 2011, volgde 80 vrouwen met primaire dysmenorroe gedurende meer dan drie volledige menstruele cycli. Vrouwen kregen ofwel geen acupunctuur, een acupunctuur behandeling tijdens hun dysmenorroe symptomen ("onmiddellijke acupunctuur") of een acupunctuur behandeling voorafgaand aan het begin van hun menstruatie ("preventieve acupunctuur"). De onderzoekers vonden dat preventieve acupunctuur zowel de ernst als de duur van dysmenorroe symptomen significant verbeterde t.o.z. van geen acupunctuur of onmiddellijke acupunctuur.


  Holistische gezondheidszorg

  In tegenstelling tot de Westerse behandelmethoden, zoals hormonale anticonceptiva, die alleen gericht zijn op specifieke symptomen en die vaak ernstige bijwerkingen hebben, maakt acupunctuur deel uit van de holistische gezondheidszorgfilosofie van de traditionele Chinese geneeskunde. Zoals elke tak van de Chinese geneeskunde ziet acupunctuur het lichaam als samengesteld uit in elkaar grijpende systemen die alle in evenwicht moeten zijn voor een goede gezondheid.

  Traditionele acupunctuur bestaat uit het plaatsen van lange dunne naalden in specifieke lichaamsdeellocaties ("meridianen") aangegeven door de specifieke gezondheidsklachten. Het wordt typisch gecombineerd met andere behandelmethoden zoals voeding en levensstijlveranderingen, kruiden-supplementen en energie therapieën zoals Quigong.

  In de afgelopen jaren is acupunctuur steeds populairder geworden in de westerse landen, voor een deel als gevolg van een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning van de doeltreffendheid ervan. In het bijzonder, hebben studies aangetoond dat acupunctuur vooral nuttig is in de behandeling van pijn - zo veel zelfs dat ze nu wordt gedekt door vele particuliere verzekeringen en zelfs voorgeschreven wordt door het Amerikaanse leger.

  Het National Institutes of Health heeft acupunctuur nu ook erkend als een wetenschappelijk onderbouwde behandeling en als therapie aanbevolen bij een groot aantal ziektetoestanden waaronder dysmenorroe en pijn. Acupunctuur wordt als veilig beschouwd, niet invasief en vrij van bijwerkingen.

  Oorspronkelijk artikel: "Acupunture proven to decrease dysmenorrhea, painful PMS" Wednesday, March 20, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.naturalnews.com/028627_dysmenorrhea_acupuncture.html   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39614   

  20-03-2013, 21:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:acupunctuur, dysmenorroe
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H1N1 griepprik blijft negatief scoren!
  Amerikanen die Mexicaanse griep vaccins hebben gekregen lopen risico op verlammingsstoornissen.

  (NaturalNews) De federale overheid heeft opnieuw gelogen over de veiligheid van het beruchte Mexicaanse griepvaccin, ook wel bekend als H1N1. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet, hebben mensen die het varkensgriepvaccin ontvangen hebben tijdens de pandemieperiode 2009-2010 een verhoogd risico op het ontwikkelen van een potentieel dodelijke verlammingsaandoening bekend als Guillain-Barre syndroom, of GBS.

  Gebaseerd op gegevens verzameld uit zes verschillende bijwerkingensrapporten met inbegrip van de veiligheidsdatalink voor vaccins en een aantal nieuwe bewakingssystemen ontworpen door Medicare en het Amerikaanse ministerie van Defensie and Veterans Affairs, vonden de onderzoekers dat er onder de 23 miljoen mensen die gevaccineerd werden in de loop van de schrikperiode er een extra 1,6 gevallen van GBS gemeld werden op één miljoen gevaccineerde mensen.

  Volgens statistieken van TIME.com ontwikkelde één op de 100.000 mensen GBS wat nog een relatief kleine hoeveelheid is in het totaal gezien. Maar H1N1 wordt verder verantwoordelijk geacht voor het ontwikklen van auto-immuunziektes bij extra 77 gerapporteerde gevallen waarvan sommige zich pas openbaarden 91 dagen na toediening van het vaccin.

  De bevindingen staan ​​in schril contrast met de valse geruststellingen geuit in 2009 door vele zogenaamde medische experts. Dr. Paul A. Offit, de beruchte "vaccin expert" die uitgesproken gelooft dat kinderen zonder problemen veilig tot 10.000 vaccinaties kunnen ontvangen in één keer, wordt geciteerd in een artikel in The New York Times (NYT) om elk bewijs over enig verband tussen het varkensgriepvaccin en GBS weg te vegen.

  Maar de cijfers spreken voor zich en meer dan waarschijnlijk zijn ze slechts een kleine fractie van het totale aantal letsels als gevolg van het varkensgriepvaccin. Immers wordt er aangenomen dat de officiële meldingen van bijwerkingen slechts één procent vertegenwoordigen van de werkelijke gevallen van vaccinletslels.

  Veel lezers zullen zich herinneren dat het H1N1-vaccin nooit goed getest is geweest op veiligheid. Gezondheidsautoriteiten beweerden nochtans dat bestaande studies over griepprikken voldoende waren om de veiligheid en effectiviteit van de Mexicaanse griepprik te waarborgen, ook al was het een unieke mix van virale componenten en hulpstoffen die verschilt van de jaarlijkse griepprik.

  Maar zoals uitgelegd door Dr Thomas Jefferson, coördinator voor de Cochrane Vaccine Field in Rome, Italië, zijn de meeste van de bestaande griepstudies gebrekkig. Volgens informatie van de waarheidzoeker Gary Null, zijn slechts vijf procent van de vaccinstudies betrouwbaar, en de andere 95 procent houdt geen steek.

  "Dit moet ons niet verrassen, zelfs het CDC (Centers for Disease Control en Prevention) ambtenaren moesten toegeven dat 'griepvaccins nog steeds tot de minst effectieve immuniserende middelen behoren en dit lijkt vooral het geval te zijn voor oudere ontvangers ' schrijft Null in een artikel over het onderwerp eerder dit jaar. 

  Dit werd onlangs  bevestigd door het CDC zelf, dat toegaf dat de jaarlijkse griepprik weinig of geen bescherming biedt voor mensen ouder dan 65 jaar en dat is nu juist de primaire doelgroep voor het vaccin. Een CDC studie, enkele jaren geleden uitgebracht,  stelde duidelijk dat minder dan twee procent van de gevaccineerden enige bescherming ontleent aan griepprikken, terwijl veel meer ernstige en mogelijk levensbedreigende bijwerkingen mogelijk zijn.


  Oorspronkelijk artikel: "American who received swine flu vaccines are at risk for paralysis disorders" Wednesday, March 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://healthland.time.com/2013/03/13/study-finds-small-risk-of-guillain-barre-syndrome-from-h1n1-vaccine/   
  http://news.yahoo.com/swine-flu-vaccine-linked-small-risk-paralysis-disorder-011428425.html   
  http://prn.fm/2013/01/18/gary-null-flu-vaccine/#axzz2NwZm6NQJ   
  http://www.nytimes.com/2009/05/09/health/09vaccine.html?_r=0   

  20-03-2013, 17:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:H1N1, griepprik, vaccinatie
  19-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immuniteit versterken.
  Vijf manieren om uw immuniteit te versterken met behulp van eenvoudige voedselkeuzes.

  (NaturalNews) De beste manier om de ontwikkeling van verkoudheid, griep en andere virusziekten deze winter te vermijden is niet grijpen naar meer vaccins en geneesmiddelen. Uw immuunsysteem is volledig bekwaam om bovenvernoemde aanvallen te dwarsbomen op een eigen natuurlijke manier op voorwaarde dat je het ondersteunt met de voedingsstoffen die het nodig heeft om de homeostase te handhaven. Hier zijn vijf manieren om je immuunsysteem te versterken op natuurlijke wijze met behulp van eenvoudige voedselkeuzes:

  1) Knoflook.  
  Deze krachtige 'bol' van de uienfamilie komt vaak voor in lijsten van voedsel en kruiden die de gezondheid bevorderen en ziekten voorkomen en met goede reden. Het hoog gehalte aan allicine is grotendeels verantwoordelijk voor de ziekte bestrijdende effecten omdat deze krachtige anti-oxidant verbinding vrije radicalen neutraliseert en ziekte veroorzakende ontstekingen te lijf gaat. Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt ter voorkoming en behandeling van bacterële-, schimmel-, virale-, parasitaire-  en luchtwegeninfecties.

  Een studie uit 2009 gepubliceerd in het internationale chemie tijdschrift Angewandte Chemie vond dat allicine in het bijzonder uniek effectief is voor de aanpak van vrije radicalen en vrijwel  alle andere natuurlijke antioxidanten ver overtreft in termen zowel op gebied van effectiviteit als efficiëntie. Volgens Dr Derek Pratt, een professor in de chemie aan jet Canada Research Chair in Free Radical Chemistry is er geen andere verbinding bekend, hetzij natuurlijk of synthetisch, dat zo effectief als anti-oxidant werkt als allicine.  (http://www.sciencedaily.com/releases/2009/01/090130154901.htm).

  2) Zelfgemaakte kippensoep.  
  Ongetwijfeld één van de meest effectieve heerlijke en natuurlijke remedies voor het voorkomen en behandelen van virale infecties.  Zelfgemaakte kippensoep gemaakt van biologische vrijeloop kippen bevat de ziekte bestrijdende voedingsstoffen zoals cysteïne, een aminozuur dat vrijkomt bij het koken van kip dat volgens Prevention.com lijkt op het  bronchitis medicijn acetylcysteïne. Echte kippenbouillon gemaakt van hele kippen, botten en al, bevat ook een groot aantal heilzame vetten, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die de immuniteit ondersteunen.

  Gelatine bijvoorbeeld, dat van nature wordt gevormd in bouillon is een voedselsubstantie uit zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren bevat die noodzakelijk zijn voor het bevorderen van de immuniteit, de spijsvertering, verbetering van de leverfunctie en het versterken van de botten. Dr Kaayla T. Daniel, Ph.D., CCN, journalist voor de Weston A. Price Foundation (WAPF), legt gedetailleerd uit waarom de gelatine in natuurlijke kippenbouillon essentieel is voor de gezondheid. U kunt er meer over lezen op: http://www.westonaprice.org/food-features/why-broth-is-beautiful

  Recept voor het maken van soep waarmee je uw immuunsysteem stimuleert vind je op  http://www.westonaprice.org samengesteld door  Healthy Home Economist en WAPF Chapter Leader Sarah Pope.

  3) Zoete aardappelen
  Als rijke bron van zowel vitamine A als C zijn zoete aardappelen een ander essentieel immuunsysteem stimulerend voedsel. Zoete aardappelen zijn met name gunstig voor de huid, toevallig ons grootste orgaan en de eerste lijn van verdediging tegen schadelijke bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Maar deze zetmeelrijke groente bevat ook voedingsstoffen die de gezondheid van hart en bloedvaten en het zenuwstelsel verbeteren en ook onze immuniteit stimuleren.
  Zoete aardappelen zijn ook één van de meest effectieve voedingsmiddelen voor het stimuleren van glutathionspiegels in het lichaam. Glutathion wordt vaak aangeduid als de "meester antioxidant," omdat het een primaire rol speelt in het ontgiften van cellen en het afweren van vrije radicalen. In het algemeen zijn hoge glutathion niveaus absoluut noodzakelijk voor het behoud van sterke immuniteit, die op zijn beurt helpt de levensduur te verlengen en meewerkt aan de algehele levenskwaliteit. 

  4) Paddestoelen.  
  Lang vereerd in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) voor hun ongelooflijke vermogen om het immuunsysteem te stimuleren kunnen talrijke soorten paddestoelen de sleutel zijn tot het gezond houden van u en uw gezin tijdens het winterseizoen. Overvloedig onderzoek, met inbegrip van een studie uit 2009 aan de Arizona State University toont aan dat Reishi, Maitake, shiitake en oesterzwammen, om er maar een paar te noemen unieke immuunsysteem stimulerende eigenschappen bezitten waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde voeding.

  "Paddestoelen zijn 'functionele voedsel" die helpen het immuunsysteem te ondersteunen op een fundamenteel, multi-factorieel niveau", zegt acupuncturist en voedingsdeskundige dr. Patricia Fitzgerald. "We moeten alle steun gebruiken die we kunnen krijgen om ons immuunsysteem en gezondheid die aangevallen worden door  vervuiling, stress, besmet voedsel en leeftijd gerelateerde ziekten, te ondersteunen en zo onze levensduur te verhogen."  (http://www.huffingtonpost.com)

  5) Paranoten.  
  Eén van de rijkste bronnen in de natuur van selenium. Paranoten zijn kenmerkend voor het stimuleren van een gezond immuunsysteem. Bekend voor hun vermogen om de productie van antilichamen te stimuleren wordt selenium betrokken bij de meeste functies van cellulaire biochemie en is absoluut essentieel voor een goede immuunfunctie. Selenium speelt een belangrijke rol in de productie en werking van glutathion die, zoals eerder vermeld de adaptieve immuniteit verhoogt en de productie van witte bloedcellen bevordert.

  "Selenium is essentieel voor een optimale immuunrespons, het beïnvloedt zowel het aangeboren, 'nonadaptive' als het verworven 'adaptieve'  immuunsysteem," zegt een studie van 2003 over selenium gepubliceerd in The Journal of Nutrition. Dat betekent dat meerdere gevonden aspecten van het immuunsysteem afhankelijk zijn van selenium. (http://jn.nutrition.org/content/133/5/1457S.full)

  Oorspronkelijk artikel: "Five ways to strengthen your immunity using simple food choices", Tuesday, March 19, by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.huffingtonpost.com/2012/12/21/immune-system-food_n_2332552.html   
  http://www.prevention.com/food/food-remedies/9-power-foods-boost-immunity   
  http://www.wholeliving.com/136241/immunity-boosting-foods-and-recipes/@center/147786/colds-and-flu   

  19-03-2013, 11:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:immuniteit
  18-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke vitamine D
  Vijf manieren om langs natuurlijke weg meer vitamine D  binnen te krijgen. 

  (NaturalNews) De vorm van vitamine D die de bevolking bevrijd heeft van van rachitis is D2 verwerkt in melk en brood. Maar de laatste tijd wordt vanuit het Verenigd Koninkrijk melding gemaakt van een heropleving van rachitis.

  Verder onderzoek in de afgelopen twee decennia toont aan dat vitamine D belangrijk is voor het afweren van veel andere gezondheidsproblemen zoals obesitas, metabole syndromen en andere belangrijke ziekten, zelfs kanker en hart-en vaatziekten.

  Voor dat niveau van bescherming van de gezondheid worden vitamine D3 supplementen beschouwd als superieur aan D2 supplementen. De consensus is dat aanvulling van 5 tot 10.000 IU (internationale eenheden) per dag veilig is.

  Een bloedspiegel met 20 ng/ml (nanogram per milliliter) vitamine D wordt in de reguliere geneeskunde als normaal beschouwd. Degenen die preventieve voeding beter begrijpen beschouwen 50 plus ng/ml gezonder. Bij de behandeling van een ziekte wordt 80 tot 100 ng/ml tijdelijk als therapeutisch aanzien. Meer dan 100ng/ml leidt tot een toxische reactie.

  De serum 25 (OH) D test is de standaard voor de bepaling van vitamine D bloedspiegels.

  Vitamine D2 is synthetisch vervaardigd uit UVB (ultraviolet B) bestraling van ergosterol sinds de jaren 1920. Echter, vitamine D3 supplementen worden zo gemaakt dat zij meer gelijkenis vertonen met het proces dat plaatsvindt in onze huidcholesterol bij blootstelling aan UVB zonlicht.

  Voor vitamine D3 supplementen wordt meestal lanoline van schapenwol gebruikt met hetzelfde proces van UVB-straling. De lanoline van een schaap heeft hetzelfde type cholesterol als de menselijke huid. Het blootstellen van schapen lanoline aan UVB-straling bootst de zon na en creëert cholecalciferol.

  Zij het door zonlicht op de menselijke huid of door UVB straling op lanoline, de cholecalciferol wordt door de lever en de nieren omgezet in het pro-hormoon vitamine D3.

  Men is over het algemeen van mening dat vitamine D3 supplementen minder gevoelig zijn voor toxiciteit  terwijl ze beter in het lichaam opgenomen worden en in staat zijn om een beter stabiel niveau van de vitamine D in het bloed te handhaven dan D2 dat kan.

  Natuurlijke bronnen van vitamine D

  (1) Het is duidelijk dat  aan de zon blootgestelde huid de meest natuurlijke bron van vitamine D is. Het proces van UVB op de cholesterol van de huid werd hierboven uitgelegd.

  Interessant is dat, in tegenstelling tot vitamine D3 aanvulling, uw lichaam voor de omzetting van zonlicht in vitamine D veiligheden ingebouwd heeft. Het stopt de productie ervan als er genoeg is ongeacht hoe lang je in de zon vertoeft.

  Sommigen stellen dat te snel baden of douchen met zeep, binnen 48 uur na zonblootstelling van de huid,  een deel van de cholesterol wegspoelt voordat het zijn conversiecyclus volledig heeft afgewerkt. Dus het gebruik van zeep bij het douchen alleen op plaatsen met mogelijke geurtjes is aan te raden en zal de werking van de cholesterol UVB conversie naar D-fase weinig of niet beïnvloeden.

  (2) De meeste gebruikte visoliën, vooral levertraan, om hun omega-3 gehalte. Deze oliën bevatten verschillende hoeveelheden van natuurlijk geproduceerd vitamine D3. Krillolie wordt door sommigen beschouwd als een betere keuze. Hoe meer het zeeleven zich voedt met plankton hoe hoger het vitamine D3 potentieel.

  (4) Vis, zoals sardines, haring en meerval die zich voeden met plankton bevat aanzienlijk het meeste vitamine D3. Makreel, koud water zalm en tonijn ronden de vissengroep af die helpt bij het ​​onderhoud van uw vitamine D3.

  Wees je bewust van mogelijke toxiciteit van bepaalde schaal-en schelpdieren. Verse eieren van  vrije uitloop kippen bieden ook een groot deel van de vitamine D3.

  (5) Als je geen dieren of dierlijke bron voedsel wilt nemen raadt dr. Edward Group, DC, ND, zongedroogde shitake en champignons als voedsel bronnen aan om u te helpen uw vitamine D-spiegel te onderhouden.

  Oorpronkelijk artikel: "Five ways to get more vitamin ghrough natural sources" Monday, March 18, 2013 by: PF Louis, Natural News.

  Bijlagen:
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070823105259AAVM8Vf   
  http://www.bbc.co.uk/news/health-20710026   
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-foods-containing-vitamin-d/   

  18-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vitamine D
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!