NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  20-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H1N1 griepprik blijft negatief scoren!
  Amerikanen die Mexicaanse griep vaccins hebben gekregen lopen risico op verlammingsstoornissen.

  (NaturalNews) De federale overheid heeft opnieuw gelogen over de veiligheid van het beruchte Mexicaanse griepvaccin, ook wel bekend als H1N1. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet, hebben mensen die het varkensgriepvaccin ontvangen hebben tijdens de pandemieperiode 2009-2010 een verhoogd risico op het ontwikkelen van een potentieel dodelijke verlammingsaandoening bekend als Guillain-Barre syndroom, of GBS.

  Gebaseerd op gegevens verzameld uit zes verschillende bijwerkingensrapporten met inbegrip van de veiligheidsdatalink voor vaccins en een aantal nieuwe bewakingssystemen ontworpen door Medicare en het Amerikaanse ministerie van Defensie and Veterans Affairs, vonden de onderzoekers dat er onder de 23 miljoen mensen die gevaccineerd werden in de loop van de schrikperiode er een extra 1,6 gevallen van GBS gemeld werden op één miljoen gevaccineerde mensen.

  Volgens statistieken van TIME.com ontwikkelde één op de 100.000 mensen GBS wat nog een relatief kleine hoeveelheid is in het totaal gezien. Maar H1N1 wordt verder verantwoordelijk geacht voor het ontwikklen van auto-immuunziektes bij extra 77 gerapporteerde gevallen waarvan sommige zich pas openbaarden 91 dagen na toediening van het vaccin.

  De bevindingen staan ​​in schril contrast met de valse geruststellingen geuit in 2009 door vele zogenaamde medische experts. Dr. Paul A. Offit, de beruchte "vaccin expert" die uitgesproken gelooft dat kinderen zonder problemen veilig tot 10.000 vaccinaties kunnen ontvangen in één keer, wordt geciteerd in een artikel in The New York Times (NYT) om elk bewijs over enig verband tussen het varkensgriepvaccin en GBS weg te vegen.

  Maar de cijfers spreken voor zich en meer dan waarschijnlijk zijn ze slechts een kleine fractie van het totale aantal letsels als gevolg van het varkensgriepvaccin. Immers wordt er aangenomen dat de officiële meldingen van bijwerkingen slechts één procent vertegenwoordigen van de werkelijke gevallen van vaccinletslels.

  Veel lezers zullen zich herinneren dat het H1N1-vaccin nooit goed getest is geweest op veiligheid. Gezondheidsautoriteiten beweerden nochtans dat bestaande studies over griepprikken voldoende waren om de veiligheid en effectiviteit van de Mexicaanse griepprik te waarborgen, ook al was het een unieke mix van virale componenten en hulpstoffen die verschilt van de jaarlijkse griepprik.

  Maar zoals uitgelegd door Dr Thomas Jefferson, coördinator voor de Cochrane Vaccine Field in Rome, Italië, zijn de meeste van de bestaande griepstudies gebrekkig. Volgens informatie van de waarheidzoeker Gary Null, zijn slechts vijf procent van de vaccinstudies betrouwbaar, en de andere 95 procent houdt geen steek.

  "Dit moet ons niet verrassen, zelfs het CDC (Centers for Disease Control en Prevention) ambtenaren moesten toegeven dat 'griepvaccins nog steeds tot de minst effectieve immuniserende middelen behoren en dit lijkt vooral het geval te zijn voor oudere ontvangers ' schrijft Null in een artikel over het onderwerp eerder dit jaar. 

  Dit werd onlangs  bevestigd door het CDC zelf, dat toegaf dat de jaarlijkse griepprik weinig of geen bescherming biedt voor mensen ouder dan 65 jaar en dat is nu juist de primaire doelgroep voor het vaccin. Een CDC studie, enkele jaren geleden uitgebracht,  stelde duidelijk dat minder dan twee procent van de gevaccineerden enige bescherming ontleent aan griepprikken, terwijl veel meer ernstige en mogelijk levensbedreigende bijwerkingen mogelijk zijn.


  Oorspronkelijk artikel: "American who received swine flu vaccines are at risk for paralysis disorders" Wednesday, March 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://healthland.time.com/2013/03/13/study-finds-small-risk-of-guillain-barre-syndrome-from-h1n1-vaccine/   
  http://news.yahoo.com/swine-flu-vaccine-linked-small-risk-paralysis-disorder-011428425.html   
  http://prn.fm/2013/01/18/gary-null-flu-vaccine/#axzz2NwZm6NQJ   
  http://www.nytimes.com/2009/05/09/health/09vaccine.html?_r=0   

  20-03-2013, 17:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:H1N1, griepprik, vaccinatie
  19-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immuniteit versterken.
  Vijf manieren om uw immuniteit te versterken met behulp van eenvoudige voedselkeuzes.

  (NaturalNews) De beste manier om de ontwikkeling van verkoudheid, griep en andere virusziekten deze winter te vermijden is niet grijpen naar meer vaccins en geneesmiddelen. Uw immuunsysteem is volledig bekwaam om bovenvernoemde aanvallen te dwarsbomen op een eigen natuurlijke manier op voorwaarde dat je het ondersteunt met de voedingsstoffen die het nodig heeft om de homeostase te handhaven. Hier zijn vijf manieren om je immuunsysteem te versterken op natuurlijke wijze met behulp van eenvoudige voedselkeuzes:

  1) Knoflook.  
  Deze krachtige 'bol' van de uienfamilie komt vaak voor in lijsten van voedsel en kruiden die de gezondheid bevorderen en ziekten voorkomen en met goede reden. Het hoog gehalte aan allicine is grotendeels verantwoordelijk voor de ziekte bestrijdende effecten omdat deze krachtige anti-oxidant verbinding vrije radicalen neutraliseert en ziekte veroorzakende ontstekingen te lijf gaat. Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt ter voorkoming en behandeling van bacterële-, schimmel-, virale-, parasitaire-  en luchtwegeninfecties.

  Een studie uit 2009 gepubliceerd in het internationale chemie tijdschrift Angewandte Chemie vond dat allicine in het bijzonder uniek effectief is voor de aanpak van vrije radicalen en vrijwel  alle andere natuurlijke antioxidanten ver overtreft in termen zowel op gebied van effectiviteit als efficiëntie. Volgens Dr Derek Pratt, een professor in de chemie aan jet Canada Research Chair in Free Radical Chemistry is er geen andere verbinding bekend, hetzij natuurlijk of synthetisch, dat zo effectief als anti-oxidant werkt als allicine.  (http://www.sciencedaily.com/releases/2009/01/090130154901.htm).

  2) Zelfgemaakte kippensoep.  
  Ongetwijfeld één van de meest effectieve heerlijke en natuurlijke remedies voor het voorkomen en behandelen van virale infecties.  Zelfgemaakte kippensoep gemaakt van biologische vrijeloop kippen bevat de ziekte bestrijdende voedingsstoffen zoals cysteïne, een aminozuur dat vrijkomt bij het koken van kip dat volgens Prevention.com lijkt op het  bronchitis medicijn acetylcysteïne. Echte kippenbouillon gemaakt van hele kippen, botten en al, bevat ook een groot aantal heilzame vetten, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die de immuniteit ondersteunen.

  Gelatine bijvoorbeeld, dat van nature wordt gevormd in bouillon is een voedselsubstantie uit zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren bevat die noodzakelijk zijn voor het bevorderen van de immuniteit, de spijsvertering, verbetering van de leverfunctie en het versterken van de botten. Dr Kaayla T. Daniel, Ph.D., CCN, journalist voor de Weston A. Price Foundation (WAPF), legt gedetailleerd uit waarom de gelatine in natuurlijke kippenbouillon essentieel is voor de gezondheid. U kunt er meer over lezen op: http://www.westonaprice.org/food-features/why-broth-is-beautiful

  Recept voor het maken van soep waarmee je uw immuunsysteem stimuleert vind je op  http://www.westonaprice.org samengesteld door  Healthy Home Economist en WAPF Chapter Leader Sarah Pope.

  3) Zoete aardappelen
  Als rijke bron van zowel vitamine A als C zijn zoete aardappelen een ander essentieel immuunsysteem stimulerend voedsel. Zoete aardappelen zijn met name gunstig voor de huid, toevallig ons grootste orgaan en de eerste lijn van verdediging tegen schadelijke bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Maar deze zetmeelrijke groente bevat ook voedingsstoffen die de gezondheid van hart en bloedvaten en het zenuwstelsel verbeteren en ook onze immuniteit stimuleren.
  Zoete aardappelen zijn ook één van de meest effectieve voedingsmiddelen voor het stimuleren van glutathionspiegels in het lichaam. Glutathion wordt vaak aangeduid als de "meester antioxidant," omdat het een primaire rol speelt in het ontgiften van cellen en het afweren van vrije radicalen. In het algemeen zijn hoge glutathion niveaus absoluut noodzakelijk voor het behoud van sterke immuniteit, die op zijn beurt helpt de levensduur te verlengen en meewerkt aan de algehele levenskwaliteit. 

  4) Paddestoelen.  
  Lang vereerd in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) voor hun ongelooflijke vermogen om het immuunsysteem te stimuleren kunnen talrijke soorten paddestoelen de sleutel zijn tot het gezond houden van u en uw gezin tijdens het winterseizoen. Overvloedig onderzoek, met inbegrip van een studie uit 2009 aan de Arizona State University toont aan dat Reishi, Maitake, shiitake en oesterzwammen, om er maar een paar te noemen unieke immuunsysteem stimulerende eigenschappen bezitten waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde voeding.

  "Paddestoelen zijn 'functionele voedsel" die helpen het immuunsysteem te ondersteunen op een fundamenteel, multi-factorieel niveau", zegt acupuncturist en voedingsdeskundige dr. Patricia Fitzgerald. "We moeten alle steun gebruiken die we kunnen krijgen om ons immuunsysteem en gezondheid die aangevallen worden door  vervuiling, stress, besmet voedsel en leeftijd gerelateerde ziekten, te ondersteunen en zo onze levensduur te verhogen."  (http://www.huffingtonpost.com)

  5) Paranoten.  
  Eén van de rijkste bronnen in de natuur van selenium. Paranoten zijn kenmerkend voor het stimuleren van een gezond immuunsysteem. Bekend voor hun vermogen om de productie van antilichamen te stimuleren wordt selenium betrokken bij de meeste functies van cellulaire biochemie en is absoluut essentieel voor een goede immuunfunctie. Selenium speelt een belangrijke rol in de productie en werking van glutathion die, zoals eerder vermeld de adaptieve immuniteit verhoogt en de productie van witte bloedcellen bevordert.

  "Selenium is essentieel voor een optimale immuunrespons, het beïnvloedt zowel het aangeboren, 'nonadaptive' als het verworven 'adaptieve'  immuunsysteem," zegt een studie van 2003 over selenium gepubliceerd in The Journal of Nutrition. Dat betekent dat meerdere gevonden aspecten van het immuunsysteem afhankelijk zijn van selenium. (http://jn.nutrition.org/content/133/5/1457S.full)

  Oorspronkelijk artikel: "Five ways to strengthen your immunity using simple food choices", Tuesday, March 19, by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.huffingtonpost.com/2012/12/21/immune-system-food_n_2332552.html   
  http://www.prevention.com/food/food-remedies/9-power-foods-boost-immunity   
  http://www.wholeliving.com/136241/immunity-boosting-foods-and-recipes/@center/147786/colds-and-flu   

  19-03-2013, 11:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:immuniteit
  18-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke vitamine D
  Vijf manieren om langs natuurlijke weg meer vitamine D  binnen te krijgen. 

  (NaturalNews) De vorm van vitamine D die de bevolking bevrijd heeft van van rachitis is D2 verwerkt in melk en brood. Maar de laatste tijd wordt vanuit het Verenigd Koninkrijk melding gemaakt van een heropleving van rachitis.

  Verder onderzoek in de afgelopen twee decennia toont aan dat vitamine D belangrijk is voor het afweren van veel andere gezondheidsproblemen zoals obesitas, metabole syndromen en andere belangrijke ziekten, zelfs kanker en hart-en vaatziekten.

  Voor dat niveau van bescherming van de gezondheid worden vitamine D3 supplementen beschouwd als superieur aan D2 supplementen. De consensus is dat aanvulling van 5 tot 10.000 IU (internationale eenheden) per dag veilig is.

  Een bloedspiegel met 20 ng/ml (nanogram per milliliter) vitamine D wordt in de reguliere geneeskunde als normaal beschouwd. Degenen die preventieve voeding beter begrijpen beschouwen 50 plus ng/ml gezonder. Bij de behandeling van een ziekte wordt 80 tot 100 ng/ml tijdelijk als therapeutisch aanzien. Meer dan 100ng/ml leidt tot een toxische reactie.

  De serum 25 (OH) D test is de standaard voor de bepaling van vitamine D bloedspiegels.

  Vitamine D2 is synthetisch vervaardigd uit UVB (ultraviolet B) bestraling van ergosterol sinds de jaren 1920. Echter, vitamine D3 supplementen worden zo gemaakt dat zij meer gelijkenis vertonen met het proces dat plaatsvindt in onze huidcholesterol bij blootstelling aan UVB zonlicht.

  Voor vitamine D3 supplementen wordt meestal lanoline van schapenwol gebruikt met hetzelfde proces van UVB-straling. De lanoline van een schaap heeft hetzelfde type cholesterol als de menselijke huid. Het blootstellen van schapen lanoline aan UVB-straling bootst de zon na en creëert cholecalciferol.

  Zij het door zonlicht op de menselijke huid of door UVB straling op lanoline, de cholecalciferol wordt door de lever en de nieren omgezet in het pro-hormoon vitamine D3.

  Men is over het algemeen van mening dat vitamine D3 supplementen minder gevoelig zijn voor toxiciteit  terwijl ze beter in het lichaam opgenomen worden en in staat zijn om een beter stabiel niveau van de vitamine D in het bloed te handhaven dan D2 dat kan.

  Natuurlijke bronnen van vitamine D

  (1) Het is duidelijk dat  aan de zon blootgestelde huid de meest natuurlijke bron van vitamine D is. Het proces van UVB op de cholesterol van de huid werd hierboven uitgelegd.

  Interessant is dat, in tegenstelling tot vitamine D3 aanvulling, uw lichaam voor de omzetting van zonlicht in vitamine D veiligheden ingebouwd heeft. Het stopt de productie ervan als er genoeg is ongeacht hoe lang je in de zon vertoeft.

  Sommigen stellen dat te snel baden of douchen met zeep, binnen 48 uur na zonblootstelling van de huid,  een deel van de cholesterol wegspoelt voordat het zijn conversiecyclus volledig heeft afgewerkt. Dus het gebruik van zeep bij het douchen alleen op plaatsen met mogelijke geurtjes is aan te raden en zal de werking van de cholesterol UVB conversie naar D-fase weinig of niet beïnvloeden.

  (2) De meeste gebruikte visoliën, vooral levertraan, om hun omega-3 gehalte. Deze oliën bevatten verschillende hoeveelheden van natuurlijk geproduceerd vitamine D3. Krillolie wordt door sommigen beschouwd als een betere keuze. Hoe meer het zeeleven zich voedt met plankton hoe hoger het vitamine D3 potentieel.

  (4) Vis, zoals sardines, haring en meerval die zich voeden met plankton bevat aanzienlijk het meeste vitamine D3. Makreel, koud water zalm en tonijn ronden de vissengroep af die helpt bij het ​​onderhoud van uw vitamine D3.

  Wees je bewust van mogelijke toxiciteit van bepaalde schaal-en schelpdieren. Verse eieren van  vrije uitloop kippen bieden ook een groot deel van de vitamine D3.

  (5) Als je geen dieren of dierlijke bron voedsel wilt nemen raadt dr. Edward Group, DC, ND, zongedroogde shitake en champignons als voedsel bronnen aan om u te helpen uw vitamine D-spiegel te onderhouden.

  Oorpronkelijk artikel: "Five ways to get more vitamin ghrough natural sources" Monday, March 18, 2013 by: PF Louis, Natural News.

  Bijlagen:
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070823105259AAVM8Vf   
  http://www.bbc.co.uk/news/health-20710026   
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-foods-containing-vitamin-d/   

  18-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vitamine D
  16-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Therapeutische appelazijn.
  Zeven krachtige therapeutische toepassingen van appel cider azijn.

  (NaturalNews) Appelazijn wint aan populariteit voor een goede gezondheid dat dagelijks kan gebruikt worden. Echter de gedistilleerde versie betekent niets voor uw gezondheid.  Op het label van een goede appelazijn staat vermeld dat hij biologisch is en niet gepasteuriseerd.  Natuurlijke troebel (moeder) is mogelijk en bewijs van zijn zuiverheid.

  De "moeder"  is een zichtbare verzameling van voedingsstoffen, enzymen en nuttige bacteriën als gevolg van het dubbel fermentatieproces dat niet bedorven wordt door pasteurisatie. Gepasteuriseerde voedingsmiddelen zijn dood voedsel. Rauwe biologische appelazijn is een levend voedsel met veel voordelen. Neem geen genoegen met een minderwaardig type van appelazijn.

  Je kunt de rauwe biologische azijn gebruiken op salades. Maar als u omwille van de smaak andere azijnen verkiest voor de garnering kun je toch appelazijn in je voeding inlassen. Ongeveer een eetlepel appelazijn gemengd in een half glas zuiver water is een prima tonicum te nemen voor de maaltijd om de spijsvertering te verbeteren.

  Aangezien een gedeelte van de "moeder" op de bodem van de fles ligt is het verstandig om de fles goed te schudden voor gebruik. Diezelfde tonic kan worden gebruikt op andere momenten voor andere gezondheidsproblemen of ziekten.

  Zeven redenen om appelazijn te gebruiken.

  (1)  Een Japanse studie gepubliceerd in september 2007 "Generation of antitumor active neutral medium-sized alpha-glycan in apple vinegar fermentation" meldde anti-tumor activiteit bij muizen. Hier is een uittreksel uit deze studie: "We bestudeerden de biologische functies van appelazijn uit geplette appels en vonden dat het samengesteld neutrale middelgrote alfa-glycaan (NMalphaG) werkt als een anti-tumor middel bij muizen. 

  (2) Biologische rauwe appelazijn helpt bij het voorkomen of het elimineren blaas-en urineweginfecties.

  (3) Appelazijn helpt bij de afbraak van vetten zodat ze kunnen worden gebruikt voor energie in plaats van opgeslagen als ofwel onderhuids of gevaarlijk ongezond visceraal vet. Sommige afslankingsdiëten gebruiken appelazijn.

  4) Door zijn zuurtegehalte helpt appelazijn glucoseniveau pieken door hoge glycemische zetmeelrijke voedingsmiddelen te reduceren. Het is al aangetoond dat het stabiliteit verbetert bij degenen die aanleg hebben voor diabetes type II met insulineresistentie of gevoeligheid.

  Een studie aan de Arizona State University, die werd gepubliceerd in het januari 2004 nummer van Diabetes Care, stelt: "Azijn verbetert de insulinegevoeligheid van een koolhydraatrijke maaltijd bij personen met insulineresistentie of diabetes type II" 

  De onderzoekers concludeerden in het januarinummer  2004 van Diabetes Care: "Verder onderzoek naar de werkzaamheid van azijn bij een anti-diabetische therapie is gerechtvaardigd".

  (5) Een dubbele dosis appelazijn tonic zoals hierboven beschreven is geschikt voor het vervangen van toxische maagzuur medicatie na de maaltijd.

  (6) Rauwe biologische appelazijn helpt bij het behoud van een alkalische pH. Net als citroenen en limoenen die worden beschouwd als zuur, werkt appelazijn als een pH-buffer-systeem naar een meer alkalische pH.

  Meng een halve liter zuiver water met twee eetlepels van de biologische rauwe appelazijn met wat ruwe honing. Nip ervan gedurende de dag maar vergeet niet te schudden voor gebruik om de moeder wakker te houden.

  (7) Het appelzuur in appelazijn heeft antischimmel en antimicrobiële eigenschappen. Zo kan een tonic voor de maaltijd voedselvergiftiging voorkomen of een parasiet invasie. Bescherm uzelf met biologische rauwe appelazijn als je eet in de derde wereld of in de ontwikkelingslanden.

  Naast enzymen, appelzuur en azijnzuur, bevat appelazijn aanzienlijke hoeveelheden pectine, kalium, calcium, en as waardoor zijn alkaliserende eigenschappen.

  Biologische rauwe appelazijn wordt verkocht in alle natuurwinkels. Het is een beetje duurder dan gedestilleerde azijn maar zeer de moeite waard om in huis te hebben en vaak te gebruiken.

  Oorspronkelijk artikel: "Seven powerful therapeutic uses of apple cider vinegar" Friday, March 15, 2013 by: P.F. Louis, Natural News.

  Voor de bronnen voor dit artikel zie "Bijlagen"  Bijlagen:
  http://care.diabetesjournals.org/content/27/1/281.full   
  http://cookitallergyfree.com/blog/2011/09/wh-you-should-be-drinking-apple-cider-vinegar/#.UURzLBmOt4Z   
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/the-benefits-of-apple-cider-vinegar/   
  http://www.greenmedinfo.com/blog/health-benefits-apple-cider-vinegar   

  16-03-2013, 14:28 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  Tags:appelazijn
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narcolepsie door griepvaccin
  Duizenden gevallen van narcolepsie na H1N1-vaccinatie.

  De British Medical Journal (BMJ), één van de meest prestigieuze medische tijdschriften in de wereld, publiceerde een studie over de grote toename van narcolepsie veroorzaakt door het vaccin Pandemrix, op grote schaal gebruikt tegen H1N1 in 2009. (Bijlage 1)

  Het probleem werd gemeld door de Finse en Zweedse autoriteiten in augustus 2010, die een 13-voudige toename van het risico op narcolepsie bij gevaccineerde kinderen en jongeren hadden vastgesteld. (Bijlage 2) Pandemrix is een product van het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GSK).

  Narcolepsie is een verwoestende neurologische aandoening. Patiënten kunnen in slaap vallen na de geringste emotie, zoals een eenvoudige lach. Kun je u zo'n leven voorstellen waar lachen steeds gevaarlijk is? Dit is helaas niet het enige symptoom van narcolepsie. Het kan ook leiden tot hallucinaties, verlamming, concentratoestoornissen, rusteloosheid, moeilijk inslapen, normaal vreselijke nachtmerries, catalepsie: de persoon voelt zich slap worden tijdens zijn normale dagelijkse bezigheden. De mensen kunnen geen enkele activiteit met risico uitvoeren met inbegrip van het besturen van een auto.

  Er is geen remedie bekend. Meestal worden krachtige medicijnen gegeven aan de slachtoffers om de symptomen onder controle te houden. Deze omvatten amfetamines of aanverwanten zoals Adderall. Al deze geneesmiddelen kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen zoals tachycardie, diarree, nervositeit, vermoeidheid, braken, angst, hartkloppingen, trillen en manische episodes.

  Eerst de ontkenning ... dan de bekentenis.
  Eerst werd werd beweerd dat de toename van narcolepsie, waargenomen in Finland en Zweden, waarschijnlijk te wijten was aan lokale omstandigheden.

  Belangrijke studies werden echter uitgevoerd in andere landen. Een Franse studie onder de leiding van dr. Antoine Pariente, deel uitmakend van een reeks van Europese studies gepubliceerd  20 september, 2012, sprak op zijn beurt over vier maal hoger risico voor het ontwikkelen van narcolepsie bij gevaccineerde personen. 

  Enkele artikels hierover verschenen vorig jaar september in de kranten(2), maar vandaag is het British Medical Journal zelf dat alarmeert. De studie waarop het tijdschrift zich heeft gebaseerd is uitgevoerd bij patiënten in Groot-Brittannië met een nog sterkere toename dat in Finland en Zweden nl. met een hoger risico van 14,4! 

  Volgens de onderzoekers moeten narcolepsiegevallen veroorzaakt door Pandemrix oplopen in de duizenden.

  Een rigoureuze studie
  De onderzoekers onderzochten de gegevens van kinderen met de diagnose narcolepsie tijdens de periode waarin het vaccin is toegediend. Ze hebben de lijsten van 23 gespecialiseerde centra in narcolepsie van de British Sleep Society en de British Paediatric Neurology Association nagepluisd. Ze stelden hoge eisen aan de studie en sloten elk kind uit bij hetwelk de diagnose van narcolepsie  niet duidelijk was.

  Er werden vragenlijsten gestuurd naar verschillende artsen om na te gaan of deze kinderen het Pandemrix vaccin hadden gekregen. Deze informatie werd vergeleken met de data van het begin van narcolepsie. Wat de onderzoekers vonden was duidelijk:

  "Deze studie toont een significant verhoogd risico van narcolepsie aan bij kinderen in Engeland die het pandemisch vaccin Pandemrix stam met het AS03-middel(squaleen) toegediend kregen. Onze studie gaf een waarschijnlijkheidsgraad van 14,4 (4,3 tot 48,5) voor de primaire analyse. Deze cijfers komen overeen met het relatieve risico van 13 in Finland in een retrospectieve studie.'

  Hun resultaten tonen aan dat Pandemrix 14,4 keer meer gevallen van narcolepsie veroorzaakt dan wat men normaal zou verwachten!

  Eén van de redenen dat de toename van narcolepsie niet is waargenomen in Engeland zou kunnen zijn dat de Pandemrix vaccinatie bij kinderen niet algemeen was, terwijl in Finland, waar de tragedie snel werd gemeld de vaccinatie algemeen werd toegepast. In Engeland was de toepassing  27,3%, 43,9% in risicogroepen (mensen die besmet waren met H1N1 werden beschouwd als hoog risico) en 26,2% bij kinderen die niet in gevaar waren.

  Duizenden gevallen van narcolepsie
  Het is nu heel duidelijk dat in de hele wereld, over een periode van een paar jaar, Pandemrix duizenden gevallen van narcolepsie veroorzaakt heeft bij kinderen.
  Er is geen enkele manier om de realiteit te negeren van de tragedies veroorzaakt door een vaccin dat aan de mensen haastig werd opgedrongen na een schrikcampagne voor een ziekte die in feite goedaardig was. (N.v.d.r. Mexicaanse griep).
  De onderzoekers zegden het meer expliciet:
  "Het verhoogd risico van narcolepsie na vaccinatie met het H1N1 pandemisch vaccin ASO3 wijst op een causaal verband in overeenstemming met de conclusies van Finland."

  Er is dus geen manier om aan de realiteit, dat Pandemrix ASO3 narcolepsie veroorzaakt, te ontsnappen. De vraag is nu welke andere auto-immuunziekten de komende jaren nog zullen opduiken als gevolg van dit vaccin?

  Squaleen: het middel dat leven vernietigt
  De onderzoekers hebben ook duidelijk gemaakt dat het middel ASO4 gebruikt in Pandemrix de narcolepsie veroorzaakt. Talrijk waren de stemmen die waarschuuwden tegen het risico van de werkzame stof squaleen ASO4.
  Zelfs indien squaleen verboden zou geweest zijn zou het probleem van de gevaarlijke additieven blijven. Onderzoekers hebben aangetoond dat aluminium, een hulpmiddel bij vaccins, diverse bijwerkingen heeft zoals systemische lupus erythematosus, myofasciitis macrofagen, reumatoïde artritis, antifosfolipidesyndroom en andere ernstige invaliderende aandoeningen.

  Ten slotte is er de nieuwe generatie middelen uitgevoerd met transgene bacteriën die antigenachtige deeltjes fabriceren. Deze hebben risico's vergelijkbaar met die van squaleen. Decennia is bekend dat de injectie van een lipide waarschijnlijk auto-immuunziekten veroorzaakt. In de vroege jaren van experimenteren met deze soorten toevoegingen stelde men vast dat ze te gevaarlijk waren om te worden gebruikt in vaccins. In feite zijn deze middelen gebruikt bij dierproeven om auto-immuunziekten te veroorzaken teneinde ze op punt te kunnen stellen voor  de behandeling van menselijke ziekten.

  Hoe is het mogelijk te beweren dat dergelijke middelen veilig zijn?
  Het feit is dat de tragedie die hier besproken is volledig te voorkomen was. De gevaren van het injecteren van squaleen zijn al tientallen jaren bekend. Er is geen excuus voor het gebruik in vaccins.

  De betaalde prijs
  De kinderen met narcolepsie zijn veroordeeld tot een leven van invaliditeit maar ook tot de medicijnen die worden voorgeschreven tegen de ziekte. Wanneer we bovendien beseffen dat de ziekte waartegen ze moesten worden beschermd (Mexicaanse griep) goedaardig was realiseert men zich dat de tragedie helemaal niet goed te praten is.

  Het wordt ook duidelijk dat deze kinderen voor de rest van hun leven lijden zonder ooit de kans te krijgen om te genieten van het leven en dit tengevolge van één reden: hebzucht. Mensen met narcolepsie na Pandemrix gebruik betalen daadwerkelijk de prijs voor de hebzucht van GSK, de overheidsinstellingen en de artsen.

  Oorspronkelijk artikel: "Des milliers de cas de narcolopsie après le vaccin H1N1 - étude du MBJ" verschenen als nieuwsbrief van Santé Nature Innovation dd. 15 Mars 2013.

  Jean-Marc Dupuis, naar een tekst van Heidi Stevenson gepubliceerd op: http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-03-06/swine-flu-vaccine-caused-narcolepsy-in-thousands-bmj-claim/

  Bijlagen:
  http://sortirduchaos.wordpress.com/2013/03/08/des-milliers-de-cas-de-narcolepsie-apres-le-vaccin-h1n1-une-etude-du-bmj/retrospective%20analysis   
  http://www.lemonde.fr/sante/article/2012/09/20/le-vaccin-pandemrix-soupconne-d-entrainer-des-risques-de-narcolepsie_1763335_1651302.html   
  http://www.thl.fi/en_US/web/en/pressrelease?id=22930   

  16-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:vaccinatie, griep
  14-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee en Alzheimer
  Groene thee catechinen blokkeren de vorming van plaque en helpen zo tegen Alzheimer.

  (NaturalNews) Daar men verwacht dat de ziekte van Alzheimer zal verviervoudigen in de komende decennia, zijn Big Pharma onderzoekers miljarden dollars aan het investeren in het vinden van een synthetische remedie voor een ziekte waarvan de oorzaak zit in slechte voeding, teveel stress en een algemeen ongezonde leefstijl. 

  Al meer dan een decennium hebben voedingswetenschappers melding gemaakt van een klein aantal natuurlijke verbindingen waaronder resveratrol, curcumine en EGCG uit groene thee-extracten die gemakkelijk de bloed-hersenbarriëre kunnen doorbreken en zo de gezondheid van de hersenengezondheid bevorderen en de cognitieve functie verbeteren. Onderzoekers van het University of Michigan Life Sciences Institute die publiceren in de Proceedings van de National Academy of Sciences leggen uit hoe extracten van groene thee de vorming van beta-amyloïde plaques die zijn gekoppeld aan het ontstaan van de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve aandoeningen, die de veranderingen van specifieke eiwitten in de hersenen bevorderen, blokkeren.

  Groene thee voorkomt proteïneklitten die de progressie van de ziekte van Alzheimer bevorderen.
  Onjuiste ophopingen van eiwitten bekend als metaal-geassocieerde amyloïden zijn een kenmerk  van veel neurologische aandoeningen, met inbegrip van de ziekte van Alzheimer. Onderzoekers gebruikten groene thee-extract om het genereren van metaalgeassocieerde amyloid-beta aggregaten betrokken bij de ziekte van Alzheimer te beheersen. Voortbouwend op een pak van voorafgaande studies die  bij regelmatig gebruik van groene thee een beschermende rol suggereren, ontdekte het team een positieve relatie tussen de actieve stof in groene thee (epigallocatechin-3-gallaat, ook wel bekend als EGCG) en de vorming van amyloïde plaques.

  De wetenschappers stelden vast dat EGCG de vorming van amyloïdeklitten voorkomt door het belemmeren van eiwitmisvorming, en de bestaande gezamenlijke structuren in de eiwitten die  metalen - in het bijzonder koper, ijzer en zink bevatten - afbrak. Uitdrukkelijk refererend naar de bioactieve catechine, EGCG, besloot de hoofdauteur van de studie Dr Mi Hee Lim "Veel mensen zijn erg enthousiast over deze molecule ... wij willen ze gebruiken voor de hersenen en specifiek om af te rekenen met de plaques geassocieerd met de ziekte van Alzheimer ."

  Voedingsdeskundigen merken op dat groene thee 30 tot 40 procent water-extraheerbare polyfenolen bevat, terwijl sterk geoxideerd zwarte thee slechts tussen de 3 en 10 procent bevat. Witte thee heeft minder oxidatie ondergaan dan groene thee en heeft de meest krachtige dosis EGCG antioxidanten. Een schat aan wetenschappelijk bewijs stimuleert het dagelijks drinken van drie tot vijf koppen groene of witte thee om de cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen en eiwitaggregaten te voorkomen in de hersenen die aanzienlijk het risico op de ziekte van Alzheimer verhogen.

  Oorspronkelijk artikel: "Green tea catechins block the formation of plaques to help prevent Alzheimer's disease" Thursday, March 14, 2013 by: John Philip, Natural News.

  Over de auteur:  John Phillip is een Certified Nutritional Consultant en Gezondheidsonderzoeker en auteur die regelmatig schrijft over voeding, levensstijl veranderingen en gerichte suppletie tot  het versterken en verbeteren van de kwaliteit en de lengte van het leven. John is de auteur van 'Your Healthy Weight Loss Plan', een uitgebreide EBook over het bereiken van je ideaal gewicht.

  Bijlagen:
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-03/uom-gte030513.php   
  http://www.pnas.org/content/110/10/3743   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130305145137.htm   

  14-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Tags:Alzheimer
  13-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewier tegen borstkanker
  Zeewierextract overtreft chemo medicijn bij behandeling borsttumoren - maar dan zonder de toxische bijwerkingen.

  NaturalNews) Een extract van een eetbaar roodzeewier bleek 27 procent effectiever te zijn dan de standaard chemo bij de behandeling van borsttumoren bij ratten die achteraf veel minder toxiciteit aan lever en nieren en zelfs verbetering van de antioxidantstatus in zowel bloed als weefsels vertoonden.

  Eucheuma Cottoni - Een potentiële natuurlijke behandeling bij borstkanker.
  Het zeewier gebruikt in deze opmerkelijke studie noemt Eucheuma cottonii L., een eetbare tropische rode zeewier die van nature groeit op ongeveer 20 graden van de evenaar en het meest gevonden wordt in de buurt van Zuidoost-Azië. De Euchema groep wordt reeds alom commercieel gekweekt voor de productie van carrageen (n.v.d.r. een verdikkingsmiddel in de voeding). Onderzoekers aan de universiteit van Putra Malaysia oogstten in januari het zeewier in de kustwateren van Noord-Borneo. Het zeewier, in de schaduw gedroogd gedurende drie dagen en geëxtraheerd met een 80 procent ethanol oplossing, werd vervolgens ingedampt tot een droog poederextract. Het extract bleek rijk aan jodium, quercetine, catechine, rutine, carotenoïden en meer exotische antioxidanten zoals phytopheophylin en phlorotannins.

  Om het extract te testen voor de behandeling van borstkanker werden Sprague-Dawley ratten geïnjecteerd met LA-7 borstkankercellen en verdeeld in drie groepen: een groep werd helemaal niet behandeld, een tweede werd behandeld met de meest gebruikte chemo bij borstkanker 10 drug mg/kg lichaamsgewicht, en een derde groep werd behandeld met het zeewierextract 100 mg/kg lichaamsgewicht. Volgens de onderzoekers komt deze dosis overeen met het geven van een 800 mg tablet van het zeewierextract aan een vrouw van 50 kg.

  Zevenentwintig procent effectiever dan chemo en een verbeterde antioxidant status.
  Ratten behandeld met de chemo drug gedurende vier weken vertoonden een 71 procent afname in de grootte van de tumoren, maar die behandeld met zeewierextract zagen hun tumoren krimpen met 91 procent - een verbetering van 27 procent. Het chemo medicijn veroorzaakte ook significante toxiciteit bij de ratten met zichtbare letsels aan nieren en lever.  Niet alleen veroorzaakte het zeewierextract geen toxiciteit (geen lever- of de nierenletsels) maar gaf het een verbetering van de antioxidant status bij de ratten. MDA (malondialdehyde) is een belangrijke wijzer voor oxidatieve stress,  hogere MDA-niveaus geven een verhoogde oxidatieve schade aan (MDA-niveaus stijgen vaak bij kanker). Behandeling met het chemomedicijn deed bij de ratten de MDA-niveaus dalen met 27 procent maar het zeewier extract presteerde beter met een daling van 46 procent van de  MDA-niveaus. Omgekeerd is het glutathion niveau in erytrocyten (rode bloedcellen) een belangrijke wijzer van de antioxidant status; een hoger glutathiongehalte toont een verbeterde antioxidant status. De met chemo behandelde ratten zagen hun niveaus dalen met 57 procent. Maar bij de met zeewierextract behandelde ratten stegen de glutathion niveaus liefst met 78 procent - een flink voordeel voor de antioxidant status.

  Zeewier bij kanker - een gevestigde geschiedenis. 
  Diverse zeewieren worden sinds eeuwen gebruikt tegen borstkanker in de Chinese en Japanse traditionele geneeskunde. Epidemiologische studies hebben ook aangetoond dat de dagelijkse consumptie van zeewier drastisch het risico op borstkanker kan verlagen en wordt beschouwd als één van de redenen waarom Japanse vrouwen 83 procent minder borstkanker hebben dan die in het Westen. Meer recent toonde een klinisch onderzoek in de Verenigde Staten aan dat slechts vijf gram per dag gedroogd zeewier (Undaria) het niveau van een belangrijk pro-kanker eiwit (uPAR) met 47 procent deed dalen bij postmenopauzale vrouwen.
  Deze nieuwe studie geeft nu meer aanleiding tot het gebruiken van zeewier tegen borstkanker. En terwijl dit laatste zeewierextract nog moet worden getest op mensen is het erg interessant te weten dat de effectieve dosis waarschijnlijk haalbaar is bij de mensen omdat dit zeewier reeds tientallen jaren routinematig door de Maleisische bevolking wordt gegeten zonder enig nadelig gevolg.

  Oorspronklijk artikel: "Seaweed extract outperforms chemo drug in shrinking breast tumors - but without the toxic side effects" Wednesday, March 13, 2013 by: Ethan Evers.

  Over de auteur:Ethan Evers, doctor in de Toegepaste Wetenschappen" is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription '

  Bijlagen:
  http://link.springer.com/article/10.1007/s10811-012-9931-0   
  http://www.amazon.com/Eden-Prescription-cancer-what-think/dp/1439276552/   
  http://www.facebook.com/pages/The-Eden-Prescription/130965870291786   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16554116   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23441613   

  13-03-2013, 12:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:borstkanker, zeewier
  12-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken met olie
  Koken met olie. Het kiezen van de beste oliën voor uw gezondheid.

  NaturalNews) In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is niet alle vet slecht voor je gezondheid. Veel vetten in feite, bevorderen een gezond gewicht en onderhouden een goed functionerend hart en zenuwstelsel, en hebben veel andere voordelen. Maar met zo veel verkeerde informatie over de aard van vetten en oliën is het moeilijk voor de meeste mensen om de juiste te kiezen voor hun gezondheid.
  Om u te helpen volgen hier enkele nuttige tips voor het kiezen van de best eetbare oliën voor uw gezondheid:

  Kokosolie. 
  Misschien wel de meest onbegrepen - en ook één van de gezondste - oliën die u kunt consumeren. Kokosolie is een verbazingwekkend veelzijdige voedzaam supervoedsel dat de rijkste bekende bron van middellange-keten vetzuren (MCFA) is, die helpen bij de goede vertering en assimilatie van vetten en het energieniveau opkrikken. Kokosolie is ook rijk aan gezonde verzadigde vetten en antioxidanten wwarvan men weet dat ze de gezondheid van de hersenen bevorderen, de immuniteit stimuleren en de schildklierfunctie versterken.

  Aangezien het een hoog kookpunt heeft is het ongelooflijk lang houdbaar en zeer geschikt voor zowel koken als rauw eten. Veel mensen eten regelmatig ongeraffineerd, extra vierge kokosolie van de lepel, want het is een krachtige anti-schimmel, anti-bacteriëel en antiviraal voedsel dat rijk is aan het ziektebestrijdende laurinezuur. Kokos is ook een krachtige energieoppepper, omdat het snel de cellen binnendringt en zo zorgt voor een snelle voeding.

  Rode palmolie.  
  Deze is een beetje meer omstreden, omdat van palmplantages wordt gezegd dat ze langzaam de natuurlijke verblijfplaatsen van orang-oetans en andere dieren zijn. Maar als het verantwoord wordt ontgonnen is rode palmolie een uitstekende houdbare olie die rijk is aan tocotriënolen (vitamine E) en carotenen (vitamine A). Net als kokosolie heeft rode palmolie een hoog kookpunt, vereist geen hydrogenering om stabiel te blijven, en is volledig vrij van transvetzuren waardoor het een uitstekende optie is voor koken en bakken.

  Rode palmolie is zo'n beetje de enige olie die een perfecte balans heeft van zowel tocoferolen en tocotriënolen, die samen het gamma van vele unieke vitamine E's vormen. Rode palmolie bevat ook bijna 13 keer meer vitamine A-producerende carotenen in wortels, waardoor het één van de rijkste plantaardige bronnen van deze belangrijke voedingsstof is. 

  Avocado-olie. 
  Een relatief ondergewaardeerd vet, avocado-olie wint aan populariteit als een krachtige, vrije radicalen bestrijdende "super-olie" die cellulaire mitochondriën beschermt tegen vernietiging. Rijk aan fytonutriënten, oxideert avocado-olie niet gemakkelijk waardoor het de voorkeur verdient boven zonnebloem-, saffloer-, canola-, soja-, maïs- en pindaolie, die vaak in veel gewone gezondheidszorgmiddens aanbevolen worden als gezond.

  De anti-oxidanten gevonden in avocado-olie hebben een unieke mogelijkheid om effectief de celmitochondriën en de celschilden binnen te dringen en zo de ziekte veroorzakende oxidatie tegen te werken. Veel fruit en groenten die rijk zijn aan anti-oxidanten missen dit vermogen, ten minste in dezelfde mate. Avocadoolie is ook een krachtig wapen tegen hart- en vaatziekten en veroudering.

  Macadamia notenolie.  
  De gemiddelde Amerikaan eet veel meer omega-6-vetzuren dan omega-3-vetzuren, de eerste zijn mee verantwoordelijk voor chronische ontsteking en ziekte. Maar macadamia notenolie is uniek laag in omega-6 vetzuren in vergelijking met andere notenolie, terwijl ook relatief hoog in omega-3 vetzuren. Van macadamia notenolie is geweten dat het een ideale 1:1 verhouding van omega-6 en omega-3-vetzuren heeft waardoor het één van de gezondste notenoliën is die je kunt consumeren.

  Macadamia notenolie is ook rijk aan oliezuur, een omega-9 vetzuur dat zijn eigen unieke kankerbestrijdende en hartbeschermende eigenschappen heeft. Met een rijke, zoete, boterachtige smaak, alsook een hoog kookpunt is macadamia notenolie zowel een heerlijke salade topper als een lekkere bakolie. 

  Olijfolie.  
  Bijna iedereen kent de gezondheidsvoordelen van olijfolie want het is één van de meest geprezen hartgezonde oliën wordt gesproken over vandaag. En als het ze echt fris en authentiek is (extra vierge) olijfolie geeft  zij alles wat de gezondheidsindustrie beweert vooral wanneer ze wordt gebruikt samen met andere gezonde oliën zoals kokos- en avocadoolie.
  Als hoofdbestanddeel van het zogenaamde mediterrane dieet id olijfolie rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en high-density lipoproteïnen (HDL) die bijdragen tot het verminderen het cholesterolniveau in het bloed. De verschillende vitaminen, voedingsstoffen en anti-oxidanten beschermen effectief tegen hart- en vaatziekten; bevorderen een gezonde spijsvertering; verlichten de symptomen van maagzweren en gastritis, en voorkomen de vorming van galstenen. 

  Sesamolie.
  Populair in Aziatische keuken heeft sesamolie een scherpe smaak wat een favoriet maakt in veel voedingsmiddelen. En het goede nieuws is dat het ook goed is voor de gezondheid omdat is aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt en het risico op hart- en vaatziekten vermindert.  Sesamolie is ook rijk aan ijzer, calcium, en magnesium waarvan het laatste bekend is om zijn ongelooflijk kalmerend effect.
  Ook rijk aan meervoudig onverzadigde vetten, helpt sesamolie bijdragen aan de eigenlijke vetopname; cognitieve scherpte, gezonde huid, een verminderd risico op hart- en vaatziekten en sterke tanden en botten. Sesamolie helpt ook in de strijd tegen diabetes, hoge bloeddruk te verlagen, gingivitis en tandplak te voorkomen en te beschermen tegen schade aan de nieren en depressie.

  Andere nuttige oliën de moeite waard zijn: amandelolie, pompoenzaadolie, lijnzaadolie, druivenpitolie, walnootolie, hennepolie, en ghee, ook wel bekend als geklaarde boter. Anderzijds, zijn maïs, soja, katoen, koolzaad, zonnebloem, saffloer en diverse andere "groente" oliën schadelijk voor de gezondheid en moet worden vermeden.

  Oorspronkelijk artikel: "Cooking oils 101 - Choosing the best oils for your health" Saturday, August 18, 2012 by: Jonathan Benson, staff writer Natural News.

  Bijlagen:
  http://blogs.discovery.com/dfh-sara-novak/2012/06/oils-101-choosing-the-right-cooking-oils-for-your-health-and-your-recipes.html   
  http://primaltoad.com/macadamias/   
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/benefits-of-olive-oil/   
  http://www.greenmedinfo.com/blog/open-sesame-10-amazing-health-benefits-super-seed   
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/04/23/avocado-oil-beats-heart-disease-cancer-ageing_n_1444886.html   

  12-03-2013, 12:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:oliën
  11-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewerkt vlees.
  Wilt u niet vroegtijdig sterven? Stop dan met het eten van bewerkt vlees

  (NaturalNews) Een nieuwe studie net gepubliceerd in het tijdschrift Biomed Central, BMC Medicine, heeft een sterk verband gevonden tussen het eten van bewerkt vlees en het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en kanker. Alhoewel andere studies reeds vroeger gezondheidsrisico's hebben aangetoond van het eten van bewerkte vleeswaren is het nieuw onderzoek toch opmerkelijk omdat het hier gaat om een groot aantal proefpersonen - ongeveer een half miljoen mannen en vrouwen namelijk. 

  Waarom is dit grote aantal zo belangrijk voor de bevindingen? Onderzoekers hebben eerder problemen gehad met het meten van het effect van het eten van vlees op de gezondheid als gevolg van wat wordt genoemd een "verstorend effect" door de levensstijl van veel mensen die geen vlees eten. Vegetariërs hebben de neiging om gezonder te gaan leven in het algemeen. En omdat niet-vleeseters minder neiging hebben om te roken, minder overgewicht hebben en meer neiging hebben om te bewegen is het moeilijk om te zien of het vlees de boosdoener is dan wel de levensstijl. Een hele grote studie, zoals deze was nodig om de effecten te localiseren van het eten van vlees en verwerkt vlees in het bijzonder en het isoleren van een andere levensstijl uit de bevindingen.

  In totaal heeft het EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) 10 landen en 23 centra in Europa in de studie betrokken. De onderzoekers vonden dat een dieet met verwerkt vlees was gekoppeld aan andere ongezonde levensstijlkeuzes. Bijvoorbeeld personen die veel verwerkt vlees consumeerden aten minder groenten en fruit en waren meer geneigd om te roken. Mannen die veel vlees aten hadden ook de neiging om meer alcohol te drinken.

  De studieresultaten toonden aan dat het risico dat een persoon vroegtijdig sterft door welke oorzaak dan ook samen ging met de hoeveelheid gegeten verwerkt vlees. Dit gold na correctie van verstorende variabelen. "Risico's van eerder te  sterven aan kanker en hart- en vaatziekten verhoogden met de verhoging van het eten van bewerkt vlees," zei Professor Sabine Rohrmann van de Universiteit van Zürich, die de leiding had van deze analyse, in een persmededeling. "Over het algemeen schatten we dat drie procent van de vroegtijdige sterfgevallen per jaar zou kunnen voorkomen worden als mensen minder dan 20 gram bewerkt vlees per dag zoude eten."

  Een andere nieuwe studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer, door Paige E. Miller, PhD van het National Cancer Institute en collega's drukt ook haar zorgen uit over vleeswaren. De wetenschappers concludeerden dat hun onderzoek het idee ondersteunt dat blootstelling aan chemische stoffen in vleeswaren waaronder nitrieten en nitraten, ".. een plausibel mechanisme is waarmee rood en bewerkt vlees het risico op darmkanker kan verhogen."

  Oorspronkelijk artikel: "Don't want to die before your time?  Stop eating processed meat" Monday, March 11, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor.

  Bijlagen:
  http://www.biomedcentral.com/1741-7015/11/63/abstract   
  http://www.medicalnewstoday.com/releases/257332.php   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3584417/   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130306220950.htm   

  11-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:vlees,
  10-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik gefaald.
  Griepvaccins boden geen bescherming dit jaar, vooral onder ouderen.
  (NaturalNews) Zelfs met al zijn geknoei met cijfers en statistieken was het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) niet in staat om dit jaar er een zaak van te maken dat griepprikken effectief werken voor het voorkomen van de griep. Tot slot, toegevend wat wij hier bij NaturalNews al jaren hebben gezegd, blijkt het CDC langzaam in het reine te komen met het feit dat griepprikken niets meer zijn dan medische kwakzalverij vooral voor de ouderen aan wie ze het meest worden aanbevolen.

  Zoals gerapporteerd door Reuters had de griepprik slechts marginaal effect en de resultaten waren weliswaar veel slechter voor ouderen. Bescherming was zo slecht bij ouderen dat Reuters voor de griepprik verklaarde  "grotendeels mislukt" om de ouderen te beschermen tijdens het afgelopen griepseizoen.

  Volgens het CDC zelf bedroeg de werkzaamheid van seizoensgebonden griepvaccins bij personen rond de 65 jaar en ouder in het griepseizoen 2012-2013 slechts negen procent. Dit betekent dat 91 procent van de ouderen die een griepprik kregen toegediend absoluut geen voordeel hadden bij het vaccin en toch griep ontwikkelden. Veel van die zelfde personen zullen waarschijnlijk aan negatieve bijwerkingen geleden hebben in de vorm van verlaagde immuniteit en een verhoogde toxiciteit van zware metalen.

  "We hebben gewoon een beter vaccin tegen griep nodig", betoogde CDC directeur dr. Thomas Frieden in een wanhopige poging om zijn agentschap na de misleide goedkeuring van de griepprik en na de vrijgave van de officiële cijfers te redden. "Eén die beter werkt en langer meegaat."

  In werkelijkheid hadden minder dan twee procent van de mensen die een griepprik kregen, bescherming.  

  Interessant is ook dat de luttele 50 procent werkzaamheidsgraad beschreven in een CDC-studie onnauwkeurig is. Gewoon omdat ongeveer 50 procent van degenen die gevaccineerd waren tegen de griep en die niet kregen nog niet betekent dat de griepprik verantwoordelijk was voor deze daling. Zoals uiteengezet in de CDC-studie (maar niet door de klassieke media) krijgen een groot percentage van de mensen die geen griepprik kregen ook geen griep.

  Volgens die studie kregen minder dan 40 procent van alle deelnemers, zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde, de griep, terwijl de andere 60 procent gezond bleef. Van deze 60 procent werd ongeveer de helft gevaccineerd, terwijl de andere helft niet. Dit betekent dat er vrijwel geen verschil was in het aantal infecties tussen de gevaccineerden en niet-gevaccineerden.

  Het gestelde 50 procent kans op succes naar voor gebracht door het CDC bewijst niet dat het vaccin daadwerkelijk iets te maken heeft met een vermindering van de griepinfecties. Aangezien de helft van alle mensen die de griep niet kregen niet ingeënt waren, is er geen substantieel bewijs in de CDC studie om te stellen dat de griepprik op enigerlei wijze bescherming verleende.

  U kunt de werkelijke resultaten van het onderzoek bekijken op: http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6207a2.htm

  Dit is niet de eerste keer dat het CDC kunstmatig haar griepstatistieken opblaast. Zoals we meldden in 2011 werden schokkende cijfers gepubliceerd als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek in The Lancet.  Hieruit bleek dat de griepprik slechts bij 1,5 procent van de mensen effectief is. En eerder dat jaar had het CDC eigenlijk per ongeluk toegegeven dat de griepprik niet werkt zoals voorspeld.

  Oorspronkelijk artikel: "Flu vaccines failed to provide protection this year, particularly among elderly" Sunday, March 10, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer NaturalNews.
  Bijlagen:
  http://www.reuters.com/article/2013/02/21/us-usa-flu-vaccine-idUSBRE91K16D20130221   

  10-03-2013, 16:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:griepprik
  09-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken met microgolven?
  Waarom koken met een magnetron kankerbestrijdende voedingsstoffen vernietigt in voedsel en voedingstekorten bevordert.

  (NaturalNews) Magnetrons decimeren absoluut de voedingswaarde van je eten, ze vernietigen vitamines en fytonutriënten die ziekte  voorkomen en een goede gezondheid ondersteunen. Eerdere studies hebben aangetoond dat zo'n 98% van de kankerbestrijdende voedingsstoffen in broccoli bijvoorbeeld vernietigd worden door de magnetron.

  Om de reden hiervan te begrijpen moet je de aard van de vitamines en fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen) begrijpen. Dit zijn zeer delicate en kwetsbare moleculen. Ze worden gemakkelijk vernietigd door warmte, daarom bevat rauwkost meer voedingsstoffen dan  gekookt voedsel. Carotenoïden, antioxidanten en andere moleculen zoals DIM (in broccoli) of anthocyanen (in paarse maïs) worden allemaal met gemak vernietigd door microgolfenergie.

  Magnetrons verkrachten uw voedsel op celniveau.
  Koken met microgolven is de slechtste manier om voedsel te bereiden omdat microgolven de watermoleculen binnenin wat u kookt prikkelen, waardoor warmte wordt gevormd van binnen naar buiten. Dit resulteert in een cel per cel verkrachting van de voeding (zoals broccoli, wortelen, etc.), waardoor een bijna volledige moleculaire decompositie van de vitamines en fytonutriënten ontstaat.

  Koken in de magnetron is niet alleen maar "dood" voedsel maken op elk niveau, het is voedsel dat moleculair onderste boven is gegooid waardoor er niets anders dan lege calorieën, vezels en mineralen overblijven. Vrijwel de hele vitamine- en fytonutriënteninhoud is vernietigd.
  Iedereen die zegt dat de magnetron een toestel is waarmee men kookt op een gezonde manier is onwetend over voeding en bereidingswijzen. Terwijl stomen van groenten een goede methode is om bepaalde voedingsstoffen te behouden vernietigt de magnetron groenten van binnen uit op celniveau.

  Laat u niet misleiden door de schijn
  Wat eigenlijk misleidend is bij koken met de magnetron is dat het eten niet van uitzicht verandert maar op het celniveau is het alsof er een nucleaire oorlog heeft plaatsgevonden. De werkelijke moleculaire structuur is gedecimeerd. Als je voedingsmiddelen uit de magnetron kon bekijken met een krachtige microscoop zou je ze nooit meer eten omdat je precies zou (in)zien wat een nutritionele woestenij er is aangericht.

  Als u op een gezonde manier wilt eten, zorg er dan voor dat een belangrijk deel van uw dieet bestaat uit rauwkost. Het is goed om wat gestoomde, roergebakken of zelfs gegrilde groenten te eten ter afwisseling, maar vermijdt bij het grillen van voedsel dat het verbrandt omdat alle verbrande onderdelen giftige, kankerverwekkende chemische stoffen bevatten die darmkanker kunnen bevorderen.

  Persoonlijk ben ik absoluut verbaasd dat niet meer mensen dit allemaal weten. Ik moet er zelfs over praten met mijn eigen medewerkers die ook niet op de hoogte zijn van de waarheid over koken met microgolven. Verspreid de slogan: "Microgolven bevorderen de dood, omdat zij voedzame, gezonde voeding decimeren in lege calorieën". Ik gooide de microgolfoven 10 jaar geleden bij mij thuis buiten en er zal nooit nog één binnenkomen.

  Vergeet niet dat iemand die veel van zijn voedingswaren kookt in de magnetron onvermijdelijk chronische voedingstekorten zal hebben met als mogelijk gevolg kanker, diabetes, botziekten, verlies van de hersenfunctie, hart- en vaatziekten en vele andere gezondheidsproblemen. De minst gezonde mensen van elke samenleving zijn meestal degenen die vaak de magnetron gebruiken om hun voedsel te verkrachten.

  Oorspronkelijk artikel: "Why cooking with a microwave destroys cancer-fighting nutrients in food and promotes nutritional deficiencies" Friday, March 08, 2013 by Mike Adams, the Health Ranger Editor of NaturalNews.com  09-03-2013, 19:51 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:magnetron
  07-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BPA en astma
  Verband tussen BPA en een toename van astma bij kinderen

  (NaturalNews) Daar gaan we weer. Nog een andere nieuwe studie heeft een verband ontdekt tussen de chemische stof bisfenol A (BPA) - op grote schaal aangetroffen in plastic producten in conservendozen en zelfs voedselopslag - en een ernstig gezondheidsprobleem. Alhoewel de Food and Drug Administration (FDA) in juli vorig jaar BPA verboden heeft in babyflessen en drinkbekertjes doet het agentschap weinig anders i.v.m. dit potentieel gevaarlijk additief dan aankondigen dat het  FDA het probleem van de BPA veiligheid blijft bestuderen.

  Het nieuwste BPA onderzoek komt van wetenschappers van de Columbia Center for Children's Environmental Health aan de Mailman School of Public Health. Zij zijn de eerste om te rapporteren, in een studie net gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology, dat blootstelling aan BPA in de vroege kindertijd aanleiding geeft tot een verhoogd risico op astma bij jonge kinderen.

  Astma is dramatisch toegenomen in de afgelopen 30 jaar, hetgeen erop wijst dat alsnog niet ontdekte milieurisico's de oorzaak kunnen zijn. Onze studie geeft aan dat BPA de boosdoener is " zegt hoofdauteur Kathleen Donohue, MD assistent-professor in de geneeskunde aan de Columbia University, College of Physicians and Surgeons  en onderzoeker aan het Center for Children's Environmental Health, in een persmedeling.

  Dr Donohue en haar onderzoeksteam bestudeerden 568 vrouwen die deelnamen aan de Mothers & Newborns studie van blootstelling aan milieurisico's. Blootstelling aan BPA werd gedocumenteerd door het meten van de niveaus van een BPA metaboliet in de urinemonsters genomen tijdens het derde trimester van de zwangerschap. De BPA metaboliet werd ook gemeten bij de respectievelijke kinderen op de leeftijd van drie, vijf en zeven jaar. Een gevalideerde vragenlijst werd gebruikt om piepende ademhalingsproblemen te evaluëren en de wetenschappers pasten hun bevindingen aan voor passief roken en andere factoren waarvan bekend is dat ze geassocieerd worden met astma.

  De resultaten toonden aan dat blootstelling aan BPA nadat de kinderen geboren waren kon geassocieerd worden met een significant verhoogd risico op piepend hoesten en astma. Wat meer is, dit verhoogd risico op piepende hoest en astma werd vastgesteld  "vrij routinematig en bij lage doses van blootstelling aan BPA," vermeldt Dr Donohue.

  Ongelooflijk maar waar, de overgrote meerderheid - meer dan 90 procent - van de kinderen in de studie vertoonden detecteerbare niveaus van BPA metaboliet in hun lichaam, een bevinding die reeds weerklonk in eerder onderzoek. Natuurlijk betekent dit niet dat alle kinderen met BPA blootstelling astma zullen ontwikkelen. "Net zoals roken het risico op longkanker verhoogt, maar niet iedereen die rookt krijgt longkanker, zal niet ieder kind blootgesteld aan BPA astma ontwikkelen," zeiDr Donohue in de persmededeling.

  Dus wat zit er achter de band tussen BPA en astma? Wat het chemisch spul precies doet in het lichaam blijft onduidelijk. De nieuwe studie vond geen bewijs dat blootstelling aan BPA het risico verhoogde dat het immuunsysteem meer antilichamen zou ontwikkelen om gemeenschappelijke allergenen in de lucht te bekampen. "Andere mogelijke wegen kunnen veranderingen zijn in het aangeboren immuunsysteem, maar dit blijft een open vraag," merkte Dr Donohue  op.

  Haar onderzoek draagt verder bij tot het bestaand en verontrustend bewijs dat blootstelling aan BPA niet alleen is gekoppeld aan aandoeningen van de luchtwegen maar ook kan leiden tot overgewicht, verminderde glucosetolerantie, gedrags- en andere gezondheidsproblemen.

  Om de blootstelling aan BPA te verminderen adviseert het National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) geen gebruik te maken van plastieken recipiënten nummers drie en zeven, minder eten van voedsel uit blik en te kiezen voor glas, porselein of roestvrij stalen recipiënten in het bijzonder voor warm voedsel en vloeistoffen .


  Oorspronkelijk artikel: "Chemical BPA linked to increase of childhood asthma" Thursday, March 07, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor.

  Over de auteur: Sherry Baker is een wereldwijd auteur wiens werk verscheen in Newsweek, Health, the Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor" newsletter en vele andere.

  Bijlagen:
  http://www.fda.gov/food/foodingredientspackaging/ucm166145.htm   
  http://www.mailman.columbia.edu/news/bpa-raises-risk-childhood-asthma   

  07-03-2013, 20:58 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:BPA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers, ingevroren of uit blik?
  Vers, ingevroren of uit blik?

  Groenten zijn heel gezond onder andere door de anti-oxidanten die ze bevatten. Antioxidanten zijn stoffen waarmee de groenten zich beschermen tegen agressieve milieumoleculen, vrije radicalen. Wanneer je groenten eet krijg je ook de beschermende werking van antioxidanten tegen vrije radicalen  uit de omgeving (vervuiling, sigarettenrook, voedsel toxines) in je lichaam.

  Te veel vrije radicalen in het lichaam of een gebrek aan natuurlijke antioxidanten leidt tot celvernietiging waardoor veroudering en ziekte. Vrije radicalen kunnen ook hersencellen (de neuronen) doden waardoor neurodegeneratieve aandoeningen kunnen ontstaan (ziekten gerelateerd aan de vernietiging van zenuwcellen), zoals de ziekte van Parkinson waardoor je uw ledematen niet goed meer kunt controleren.

  Hoe ouder we worden, hoe intenser de activiteit van vrije radicalen wordt waardoor het nog meer noodzakelijk is om antioxidanten aan te voeren langs onze voeding.
  Maar de vraag is welke vorm kunnen groenten het best gegeten worden om antioxidanten aan te voeren? 

  Wanneer de groente rijp wordt geoogst  bevat ze het meest antioxidanten. Echter weinigen van ons hebben de mogelijkheid om groenten rechtstreeks uit de tuin in alle seizoenen. En hoe dan ook, veel groenten kunnen niet rauw gegeten worden (aubergine, bonen, spruitjes ...). Dit roept dan ook de vraag op naar het effect van het koken op de  antioxidanten.
  Hier verder vind je nuttige informatie uit een grote studie gepubliceerd in 2009 in het tijdschrift Food Research International, die vijfentwintig vaak gebruikte groenten heeft geëvalueerd op de processen die ze ondergaan:  vers en bewaard in koelkast bij 4 ° C, ingevroren bij -20 ° C en eindelijk in blikken voor opslag van 18 maanden.

  Het betreft volgende groenten: artisjok, asperges, bonen, bieten, broccoli, spruitjes, wortelen, bloemkool, selderij, komkommer, aubergine, andijvie, knoflook, sperziebonen, prei, sla, maïs, uien, erwten, radijs, spinazie, snijbiet, courgette en paprika (kleur niet gespecificeerd). Opmerking: een afwezige is de tomaat.

  Vers zijn alle groenten een erg goede bron van antioxidanten
  Wij kunnen echter drie groepen onderscheiden. Eerst de groenten die een sterk vermogen hebben om meer dan 75% van de vrije radicalen te remmen: biet, spinazie, snijbiet, bonen en artisjokken, dwz donker gekleurde groenten, als gevolg van de veel gekleurde moleculen die over het algemeen antioxidant zijn in de
  groenten.
  Dan komt een grote groep met een vermogen van remming van vrije radicalen tussen 50% en 75%.: knoflook, andijvie, spruitjes, erwten, maïs, broccoli, courgette, aubergine, wortelen, uien, asperges, sla, selderij, komkommers, groene bonen en radijs.
  De derde groep met een lagere antioxidant capaciteit tussen 25 en 50%  zijn bloemkool, prei en paprika's.
  Maar het doel van het onderzoek was om te vergelijken wat er gebeurt als je de groente eenmaal gekocht hebt.

  Sommige groenten zijn ongevoelig voor de wijze van conservering
  De eerste geweldige ontdekking is dat sommige groenten ongevoelig zijn voor de manier van bewaren.  Of ze in de koelkast, bevroren of in blik worden bewaard, ze hebben nog steeds dezelfde antioxidant kracht. Het betreft artisjokken, komkommers, andijvie, aubergines, uien, courgette, radijs, paprika's, en vreemd genoeg, salade (sla), hoewel ik nooit heb gezien in in dozen blik of bevroren (maar het is nooit te laat om te doen ...).

  Wat gebeurt er in de koelkast?
  Deze methode van conservering is effectief voor slechts één dag, dan verliezen de groenten slechts 0,3% tot 8% van hun antioxidant capaciteit, met de opmerkelijke uitzondering van komkommers en courgettes, die 24% en 34% verloren van hun antioxidant capaciteit vanaf de eerste dag.
  Na 7 dagen in de koelkast verloren broccoli, spruitjes en  prei tussen de 30 en 40% van hun antioxiderende werking.

  Diepvriesgroenten.
  Na een dag van bevriezing verloor broccoli 15,1% van zijn antioxidante eigenschappen,  snijbiet 20%, groene bonen 23%, en erwten 26%. Na 8 maanden bevriezen hebben asperges 40% van hun antioxidantactiviteit verloren, broccoli 48%, spruitjes 31% ,spinazie 21%, knoflook 19%. Het blijkt dus dat invriezen niet zo goed is als lang werd gedacht om de nutritionele eigenschappen van groenten te bewaren. Het is zelfs belangrijk de groenten niet te lang in de vriezer te laten.

  Conserven
  Blikjes zijn de slechtste manier om de antioxidanten in groenten te bewaren. Hoewel fabrikanten vaak anti-oxidanten zoals vitamine C (ascorbinezuur) en citroenzuur toevoegen om het behoud te verbeteren verliezen sommige groenten zoals selderij 100% van hun antioxidant capaciteit wanneer zij ingeblikt zijn.
  Bieten verliezen 64%, erwten 46%, spinazie 32%, snijbiet en bonen 29%,  asperges 25% e, groene bonen 13%. Knoflook verliest ongeveer 60%.
  Het enige voordeel is dat de duur van conserveren niet veel verandert aan verlies van antioxidanten. 

  Oorspronkelijk artikel: "Légumes frais, congelés, ou en boîte?" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  07-03-2013, 19:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:bewaren
  04-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosnootolie gezond!
  Waarom kokosolie zich onderscheidt als huidig meest verbazingwekkend supervoedsel.

  (NaturalNews) Uit onderzoek dat ik heb uitgevoerd blijkt dat kokosolie veruit de beste van het beste is. Ik was aangenaam verrast bij het lezen over de voordelen van kokosolie bij haarverzorging, huidverzorging, stress, het onderhouden van het cholesterolgehalte, gewichtsverlies, verhoogde immuniteit, een goede spijsvertering en stofwisseling, verlichting van nierproblemen, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes zijn , HIV, kanker, tandheelkundige zorg, en sterkte van de botten.

  Toen ik dit alles las dacht ik dat ik aan biologische zwavel kristallen. Bij verder onderzoek vond ik dat kokosolie op zwavel is gebaseerd. Bij het zien van flessen kokosolie in de koele rekken merkte ik dat de olie niet vloeibaar was maar vast. Bij nader onderzoek leek de vaste olie op kleine kristallen.

  Maar omdat een olie niet iets is dat vaak geconsumeerd wordt in meer dan geringe hoeveelheden is kokosolie zeer gunstig gedurende een lange periode in tegenstelling tot de directe voordelen van inname van organische zwavel kristallen op een regelmatige dagelijkse basis.

  Dat gezegd zijnde zal hetgeen volgt in perspectief zetten waarom kokosolie moet worden toegevoegd aan ons eetgewoonten.

  In het verleden was er een sterke propaganda van de maïs -en sojaolie-industrie tegen kokosolie omdat het hun bedrijf en hun winsten kon kwetsen. Hun beweringen waren dat door het hoog verzadigd vetgehalte kokosolie schadelijk was voor de gezondheid. Toch wordt deze olie veelvuldig gebruikt in tropische landen zoals de Filippijnen, India (Ayurvedische geneeskunde), Thailand, enz. generaties lang zonder nadelige bijwerkingen. Kokosolie was ook erg populair in de westerse landen zoals de VS en Canada, maar ze bezweken onder de propaganda en bezuinigden op het gebruik ervan tot in de vroege jaren 2000 toen de propaganda serieus werd onderzocht. Wat ze ontdekten bracht de populariteit van de kokosnootolie terug.

  De goede eigenschappen van kokosolie heeft het te danken aan de aanwezigheid van laurinezuur, caprinezuur, caprylzuren en zijn antimicrobiële, antioxidant, antischimmel en antibacteriële eigenschappen. Ons lichaam zet het laurinezuur in monolaurine dat de virussen en bacteriën geassocieerd met herpes, griep, hiv, listeria en giardia bestrijdt.

  Ondanks dat kokosolie uit meer dan 90 procent verzadigd vet bestaat, waarvan de meeste  middellange triglyceridenketens zijn, levert laurinezuur de belangrijkste bijdrage aan de assimilatie. Het is ook rijk aan linolzuur, oliezuur, poly-fenolen, die verantwoordelijk zijn voor de geur en smaak, vitamine E, vitamine K, ijzer en organische zwavel.

  Voor het haar. Kokosolie bevordert een gezonde groei, houdt het haar glanzend, vermindert eiwitverlies, elimineert roos wanneer gebruikt bij hoofdmassage, biedt essentiële eiwitten voor het voeden van beschadigd haar, is een uitstekende conditioner, helpt bij de hergroei van beschadigd haar en helpt bij het vrijhouden van het haar van luizen en insecten. Het wordt lokaal toegepast na het baden.

  Voor de huid. Kokosolie is een geweldige vochtinbrengende crême,  voorkomt droge huid en schilferen, vertraagt rimpels en verslapping, helpt bij de behandeling van psoriasis, eczeem en andere huidinfecties. Als zodanig is kokosolie de basis van lichaamsverzorging producten zoals zeep, lotions, crêmes, enz.

  Bij hart-en vaatziekten. Ondanks zijn hoog gehalte aan verzadigd vet helpt het laurinezuur uit de kokosolie bij het voorkomen van hartproblemen, waaronder een hoog cholesterol en hoge bloeddruk. In tegenstelling tot andere plantaardige oliën, veroorzaken de verzadigde vetten in kokosolie geen verhoging van LDL (slechte cholesterol) en door verwondingen in de slagaders te verminderen is de olie effectief in het voorkomen van atherosclerose.

  Om gewicht te verliezen. De korte- en middellangeketen vetzuren helpen bij bestrijden van overgewicht. Het is makkelijk verteerbaar, bevordert een gezonde werking van de schildklier, verhoogt de stofwisseling door het verminderen van stress op de alvleesklier en verbrandt meer energie waardoor gewichtsverlies.

  Voor de spijsvertering. Ideaal te gebruiken als frituurolie. Het verbetert de spijsvertering, voorkomt verschillende spijsvertering gerelateerde problemen waaronder het prikkelbare darm syndroom; de verzadigde vetten met hun anti-microbiële eigenschappen helpen in het omgaan met bacteriën, schimmels en parasieten die indigestie veroorzaken en de olie helpt verder bij de opname van andere voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en aminozuren.

  Voor het immuunsysteem. De antimicrobiële vetten, laurinezuur, caprinezuur, caprylzuren versterken het immuunsysteem door hun antifungale, antibacteriële en antivirale. Het laurinezuur dat wordt omgezet in monolaurine dat helpt bij het verwijderen van virussen en bacteriën die herpes, griep, HIV en giardia infectie veroorzaken.

  Voor genezing van infecties. Kokosolie beschermt het geïnfecteerde deel van het lichaam door de vorming van een beschermende laag dat de toetreding van stof, lucht, schimmels, bacteriën en virussen verhindert. Het versnelt het genezingsproces van blauwe plekken door het herstel van het beschadigd weefsel.

  Volgens het Coconut Research Center doodt kokosolie virussen die de griep, mazelen, hepatitis, herpes, SARS, enz. veroorzaken en de bacteriên die zweren, keelinfecties, urineweginfecties, longontsteking, gonorroe, Candida, ringworm, voetschimmel, spruw, luieruitslag, enz. veroorzaken. Voor kneuzingen en infecties wordt kokosolie uitwendig gebruikt.

  Maar er is meer. Kokosolie vermindert de belasting van de lever en voorkomt de ophoping van vet, het helpt bij het oplossen van nierstenen, is nuttig bij de behandeling van pancreatitis, helpt bij geestelijke vermoeidheid door het masseren van het hoofd met de olie, is effectief in het benutten van  bloedsuiker waardoor het voorkomen en de behandeling van diabetes, omdat het de opname van calcium vergemakkelijkt worden de tanden versterkt.

  Omdat kokosolie minder calorieën bevat dan andere oliën en het vet gemakkelijk wordt omgezet in energie leidt het niet tot een ophoping van vet in het hart en de bloedvaten maar verhoogt de energie en het uithoudingsvermogen en verbetert de atletische prestaties.

  Als de olie in vaste vorm is en je wilt ze plaatselijk gebruiken gewoon smelten en ze komt  terug naar haar vloeibare vorm. U kunt dit doen door wat olie in een fles in de zon of  in warm water te zetten of te verwarmen in een pan op een laag vuur. In geen geval gebruik maken van een magnetron! Een magnetron verandert de moleculaire samenstelling zoals het doet met voedsel en maakt het waardeloos voor het lichaam. Is dit eufemistisch te zeggen om uw magnetron weg te gooien? JA! Als je niet echt bezorgd bn,t over uw gezondheid, houd hem in huis.

  Oh ja, de reden waarom het zo geweldig is te koken met  kokosolie is vanwege de hoge warmtetolerantie. In tegenstelling tot andere plantaardige oliën wordt kokosolie niet ranzig bij hoge temperatuur.

  Als je nadenkt over de ongelooflijke  voordelen van kokosolie voor de gezondheid is het net alsof je het hebt over de voordelen van de organische zwavel 
  kristallen. Het gebruik  van beide op dagelijkse basis  zal uw gezondheid voor altijd veranderen. De twee zijn net zo effectief als Batman en Robin. Stel je voor!

  Oorspronkelijke titel: "Why coconut oil stands out as today's most amazing superfood" Sunday, March 30, 2013 by: Hesh Goldstein,Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.ahealthylife.nl/kokosolie-gezond-of-ziekmaker/   

  04-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Tags:kokosolie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glycemische index verlagen.
  Vier tips om de glycemische index van een maaltijd te verlagen

  Concrete manieren om de voedingskwaliteit van uw maaltijden te verbeteren
  Of je nu gezond bent of je hebt een te hoge bloedsuikerspeigel het is het altijd goed om de glycemische index (GI) van uw gerechten te controleren om zo de bloedsuikerspiegel pieken te vermijden na een maaltijd. Deze pieken vermoeïen de alvleesklier maar leiden ook tot een verlies van energie en tot gevoelens van honger wat leidt tot obesitas. Op lange termijn, kunnen ze het ontstaan van diabetes bevorderen. Hier zijn enkele tips.

  Meng groenten onder uw maaltijden
  Groenten hebben een lage glycemische index. U kunt de glycemische index van pasta of rijst verlagen door het zetmeel te vervangen door een equivalente hoeveelheid groenten. Bijvoorbeeld door gelijke hoeveelheden courgette of aubergine en pasta. Dit is een smakelijke en snelle manier voor een betere controle van het bloedsuiker en verbetering van de voedseldichtheid van de maaltijd.

  Voeg azijn toe aan je maaltijd.
  Azijn verlaagt gevoelig de glycemische index van een maaltijd of schotel (15-35% gemiddeld). Azijn kan gebruikt worden in salade dressing of toegevoegd aan voedsel (rijst in sushi), of voor de meer avontuurlijken onder ons, appelazijn voor de maaltijd drinken. Azijn verbetert ook de gevoeligheid voor insuline bij zowel gezonde mensen als  bij degenen die insuline resistent zijn of diabetes hebben. Als je niet bent voor het idee om een eetlepel azijn vooraf te drinken, weet dan dat het ook werkt met citroen ...

  Eet je aardappelen koud.
  De glycemische index van aardappelen is over het algemeen hoog. LaNutrition.fr adviseert daarom deze met mate te eten vooral als u een zittend leven leidt. Maar door de aardappelen af te koelen wordt de hoeveelheid zetmeel beïnvloed waardoor de GI verlaagt met bijna 30%. Als je aardappelen eet in een koude salade met azijn is de IG-waarde verminderd met meer dan 40%.

  Drink groene thee
  Volgens een recente studie bij muizen verminderen de flavonoïden in groene thee het niveau van de bloedsuikerspiegel na een maaltijd met zetmeel. In deze studie werden flavonoïden toegediend in de vorm van fragmenten, niet onder de vorm van thee. De onderzoekers die de studie uitvoerden geloven dat flavonoïden werken door remming van het enzym dat ons in staat stelt om het zetmeel te ontmantelen om glucose eruit te halen, op voorwaarde dat de thee tijdens de maaltijd gedronken wordt, niet later. Flavonoïden hadden geen effect op de toediening van eenvoudige suikers.
  Experimenteel is gebleken dat de componenten van groene thee enzymen remmen die betrokken zijn bij het metabolisme van voedsel glycemische alfa-amylase en maltase.
  Bij de mens zijn de studies met behulp van groene thee tegenstrijdig. Sommigen hebben een voordeel op de bloedsuikerspiegel en de gevoeligheid voor insuline gevonden, anderen niet. Toch is uit een recente studie gebleken dat het drinken van groene thee tijdens de maaltijd meer het gevoel van verzadiging bevordert dan water.

  Gebruik kaneel
  Kaneel kan helpen de bloedsuikerspiegel te controleren na een maaltijd rijk aan zetmeel. Dit blijkt het geval te zijn het bij gezonde mensen. Bij een verminderde gevoeligheid voor insuline, glucose-intolerantie of diabetes zijn de studies tegenstrijdig: sommige vinden dat kaneel effectief heeft, anderen niet. De doses in de studies variëren van één tot zes gram per dag (één gram = een halve theelepel) gemengd met voedsel, zoals een dessert.
  Het verdient voorkeur de laagste doses te gebruiken, met name bij ziekten van de lever en nieren want sommige soorten bevatten hoge doses van cumarine wat giftig kan zijn. Variety Cinnamomum verum (echte kaneel, ook bekend als C. zeylanicum) is veiliger dan het ras "cassia" rijk aan coumarines. Het probleem is dat in de specerijenhandel, de twee variëteiten worden gemengd met meer en meer cassia dat goedkoper is! Het ideaal is kaneel te kopen waarvan men de herkomst kent.

  Oorspronkelijk artikel: "Quatre conseils pour abasisser l'index glycémique d'un repas" par  Elvire Nérin, LaNatrution.fr, auteur du liver "Lenouveau régime IG".
  Bronnen:
  (1) Leeman M, Ostman E, Björck I. Vinegar dressing and cold storage of potatoes lowers postprandial glycaemic and insulinaemic responses in healthy subjects. Eur J Clin Nutr. 2005 Nov;59(11):1266-71.

  (2) Johnston CS, Buller AJ. Vinegar and peanut products as complementary foods to reduce postprandial glycemia. J Am Diet Assoc. 2005 Dec;105(12):1939-42.

  (3) Josic J, Olsson AT, Wickeberg J, Lindstedt S, Hlebowicz J. Does green tea affect postprandial glucose, insulin and satiety in healthy subjects: a randomized controlled trial. Nutr J. 2010 Nov 30;9:63.

  (4) Williamson G. Possible effects of dietary polyphenols on sugar absorption and digestion. Mol Nutr Food Res. 2013 Jan;57(1):48-57.

  (5) Magistrelli A, Chezem JC. Effect of ground cinnamon on postprandial blood glucose concentration in normal-weight and obese adults. J Acad Nutr Diet. 2012 Nov;112(11):1806-9.

  04-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:glycemische index
  02-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teflonpannen niet zonder risico!
  Teflon pannen kunnen uw gezondheid schaden

  (NaturalHealth365) Veel mensen zeggen dat Teflon niet weg te denken is uit een moderne keuken. Kookgerei gecoat met Teflon maakt koken en schoonmaken veel gemakkelijker. Gedurende de afgelopen vijftig jaar heeft DuPont een aanzienlijke hoeveelheid geld verdiend aan het maken van hun niet klevende potten en pannen. Er is alleen één probleem - teflon is giftig en kan je ziek maken! (details hieronder)

  Antikleef kookgerei kan kanker veroorzaken
  De kleefvrije laag in Dupont Teflon pannen laat één of meer (tot 15) verschillende giftige gassen vrij bij verhitting tot hoge temperaturen. Wist u dat antikleef kookgerei is gemaakt van een chemische stof bekend als perfluoroctaanzuur (PFOA) die door een wetenschappelijk panel, dat het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) adviseert, als kankerverwekkend wordt aanzien.
  Dit is een chemische stof die wordt gebruikt in tal van huishoudelijke producten zoals kookgerei, gecoate papieren platen en zelfs magnetron popcorn zakken. De bijwerkingen zijn reeds lang bekend en één van de meest beschreven effecten zijn die op gezelschapsdieren.

  Waarom sterven vogels in huis?
  De uitgassing van verwarmd kookgerei is fataal voor gezelschapsdieren en creëert (bij de mens) griepachtige symptomen van koude rillingen, hoofdpijn, koorts en misselijkheid. Bij de mens verdwijnen de symptomen binnen een paar dagen en degenen die er ziek van zijn geweest schreven het toe aan een kort gevecht met een virus.

  Pas op voor koken op hoge temperatuur.

  De ernstige bijwerkingen van Teflon en andere antikleefpannen komt van het perflurooctanoiczuur dat bij hoge temperaturen vrijkomt. Uiteraard ontkent Dupont het gevaar in het gebruik van hun product bij hoge warmte... (ben je verbaasd?)
  Echter volgens studies van verwarmde antikleefpannen op conventionele kookplaten - in opdracht van de consumentenorganisatie Environmental Working Group (EWG) duurde het slechts twee tot vijf minuten om aan een temperatuur te komen die het vrijkomen van gevaarlijke gifstoffen inluidt.

  Denk twee keer na vooraleer een product van Dupont te' kopen.
  In april 2003 heeft de Environmental Working Group een verzoekschrift ingediend bij het Environmental Protection Agency (EPA) om actie te ondernemen tegen Dupont voor wat werd geclassificeerd als een 18-jarig verzuim met betrekking tot de gevaren van Teflon's chemische - PFOA. In antwoord op de EWG bevindingen werd DuPont beboet voor 16,5 miljoen dollar voor het niet rapportern van de gevaren van deze chemische substantie.
  Studies toonden aan dat Dupont het drinkwater vervuilt en toonden een zeer reëel gevaar aan voor de zwangere vrouwen en de foetussen. Onderzoek aan de Johns Hopkins Hospital in Baltimore, Md legde het verband tussen deze chemische stof en de lage geboortecijfers terwijl andere studies vonden dat het ongewone aangeboren afwijkingen veroorzaakte.

  Toxische gassen afkomstig van pannen kunnen het hormonaal evenwicht bedreigen.
  Een recente studie heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen schildklier, vaatziekten, kanker en Teflon. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Environmental, dat is aangesloten bij het National Institutes of Health, en meldde dat mensen met hoge niveaus van PFOA meer kans hadden op problemen met de schildklier evenals tot het ontwikkelen van verschillende vormen van kanker.
  Wetenschappers van de firma Dupont hebben gezegd dat het product dampen kan vrijgeven vanaf 350 C° die griepachtige symptomen kunnen veroorzaken - een temperatuur die gemakkelijk kan worden overschreden wanneer een pan wordt voorverwarmd op een brander, geplaatst onder een grill of in een zelfreinigende oven.

  Het grootste probleem van Teflon potten en pannen.
  Hoe voorzichtig wij ook zijn, Teflon potten en pannen kunnen gemakkelijk krassen oplopen.  Veel mensen hebben de neiging om gehavende Teflonpannen verder te gebruiken. Teflon wordt meestal gebruikt om aluminium te bedekken dat op zichzelf een gevaarlijke metaal is betrokken bij de ziekte van Alzheimer en dementie.
  De beste manier om u en uw gezin te beschermen is het gebruik van kookgerei gemaakt van: keramiek, roestvrij staal of glas. Als je iemand kent die kookt met Teflon potten en pannen ... A.U.B. deel dit artikel en red een leven.

  Over de auteur: Blanche Levine is een studente in natuurlijke genezing modaliteiten van de laatste 25 jaar. Ze had het voorrecht te werken met enkele van de bekendste in naturrlijke geneeswijze waaronder natuurgenezers, wetenschappers en energiegezers. Zij heeft mensen ontmoet die op 'wonderbaarlijke wijze' genezen zijn van allerlei ongemakken door middel van niet-invasieve geneesmethoden. Haar passie is nu om mensen te helpen bewust te worden van wat er nodig is om gezond te blijven.

  Oorspronkelijk artikel: "Teflon cookware can damage your health" July 16, 2012 by Blanche Levine, Natural Health 365. URL bijlage 3.

  Bijlagen:
  http://www.eco-pregnancy.com/should-you-ban-your-tefl   
  http://www.medicalnewstoday.com/releases/4716.php   
  http://www.naturalhealth365.com/science_news/teflon.html   
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/01/25/AR2006012502041.html   

  02-03-2013, 17:51 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:teflon
  28-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik en foetussterfte
  Griepprik tijdens de zwangerschap leidt tot 4.250 procent verhoging van foetussterfte.

  (NaturalNews) Al jaren beweert het U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat het gecombineerde griepvaccin, dat voor het eerst werd toegediend tijdens het 2009 H1N1 pandemisch griepseizoen, volkomen veilig is en zelfs aan te raden is voor zwangere vrouwen. Maar een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Human and Environmental Toxicology (HET) blijkt dat, als gevolg van de massale toediening van het niet geteste dubbelvaccin, het op kwik gebaseerde conserveermiddel Thimerosal, het aantal miskramen en doodgeboren kinderen met een verbazingwekkende 4250 procent vermeerderd was.

  Op basis van informatie, verzameld in het officieel regeringsrapport Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), dat slechts 10 procent van alle werkelijke vaccin letselgevallen weergeeft, is het multiple stam geïnactiveerd griepvaccin dat kwik bevat rechtstreeks verantwoordelijk voor de 4.250 procent stijging van foetussterften die werden geconstateerd tijdens het 2009 pandemische griepseizoen. In de jaren voor het toedienen van het vaccin maar ook in de jaren erna was het aantal  miskramen en doodgeboortes veel lager.

  Volgens Eileen Dannemann, directeur van het National Coalition of Organized Women (NCOW), heeft het CDC voortdurend bewuste en opzettelijke pogingen ondernomen om de gegevens te verdoezelen die de immense gevaren van de gecombineerde griepprik aantonen en heeft het herhaaldelijk het publiek bedrogen met stellingen dat het vaccin veilig was voor zwangere vrouwen. Het bureau ging zelfs zo ver dat het een frauduleuze studie, die opzettelijk kritieke gegevens over foetussterften achterhield, publiceerde in het American Journal of Obstetrics and Gynaecologie (AJOG).

  "Niet alleen het CDC heeft de piek in foetussterfte tijdens het 2009 pandemie seizoen in de doofpot willen stoppen maar ook Dr Marie McCormick, voorzitter van de Vaccine Safety Risk Assessment Working Group (VSRAWG) ontkende op 3 september 2010 in alle talen elke bijwerking bij zwangere vrouwen tijdens het 2009 pandemieseizoen, "schreef Dannemann in een brief aan dr. Joseph Mercola.

  Verborgen presentatie slide onthult dat het CDC goed op de hoogte was van de piek in foetussterften als gevolg van de griepprik en bewust probeerde om deze informatie te verbergen.

  Aangezien de gecombineerde griepprik nooit is getest op veiligheid, in het bijzonder bij zwangere vrouwen, zette het CDC een adviesgroep op onder leiding van zijn eigen Dr Marie McCormick om alle bijwerkingen van de griepprik tijdens het 2009 pandemie seizoen goed op te volgen. Maar zoals gerapporteerd door onderzoeksjournaliste Christina Engeland op Vactruth.com (N.v.d.r. zie bijlage 2) noch Dr McCormick noch enig ander adviserend persoon kwamen met de waarheid naar buiten over de gevaren van de griepprik zelfs nadat ze waren geconfronteerd met onweerlegbaar bewijs.

  Het Advisory Committee on Childhood Vaccines  (ACCV) en het CDC werden geconfronteerd met de VAERS gegevens van het NCOW op 3 september 2010, in Washington, DC, en verder via een conferentie op 10 september en dan weer in Atlanta, Georgia, op 28 oktober 2010, "voegde Dannemann er in haar brief aan toe. "Zowel op 03 september en 10 september  heeft dr. Marie McCormick duidelijk ontkend dat er enige bijwerkingen waren voor zwangere vrouwen gevaccineerd tijdens de 2009 griepepidemie."

  Tot overmaat van ramp werd CDC's Dr Tom Shimabakuru betrapt op het liegen over belangrijke bijwerkingen van het H1N1-vaccin op een 28 oktober presentatie in Atlanta. Volgens Engeland had Dr Shimabakuru een geheime dia in zijn koffertje die de aanzienlijke stijging in foetussterfte bij zwangere vrouwen die de griepprik hadden gekregen onthulde, maar deze werd aanvankelijk niet opgenomen in zijn presentatie. Het was pas nadat iemand uit het publiek aandrong op informatie over bijwerkingen dat Dr Shimabakuru met tegenzin en zenuwachtig de dia vertoonde en op die manier verder de uitgebreide inspanningen van het CDC onthulde om deze belangrijke informatie voor het publiek te verbergen.

  Voor het volledig rapport verwijzen we naar: http://vactruth.com/2012/11/23/flu-shot-spikes-fetal-death/

  Oorpsronkelijk artikel: "Flu shots during pregnancy lead to 4250 percent increase in fetal deaths" Wednesday, February 27, by: Ethan A. Huff, Staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://foodfreedomgroup.com/2012/12/09/us-congress-on-vaccine-autism-link-from-110000-to-126-in-nj-147-in-ut/   
  http://vactruth.com/2013/02/10/vaccines-are-unsafe/   

  28-02-2013, 18:05 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten met vitamines!
  Zes cruciale punten om op te letten bij het kopen van vitamines en supplementen

  (NaturalNews) Niet alle vitamines en voedingssupplementen zijn hetzelfde. Veel populaire merken van supplementen bevatten kunstmatige toevoegingen, synthetische vloeimiddelen, chemische kleurstoffen en zelfs imitatie vitamine verbindingen die je lichaam niet herkent en niet volledig kan benutten. Hoe kan je weten of de vitamines en supplementen die je koopt veilig zijn en effect zullen hebben? Hier zijn zes tips die je kunt gebruiken bij het kopen van vitamines en supplementen.

  1) Synthetische vitaminen. 
  Er is een groot verschil tussen de natuurlijke vitaminen in voedsel en de zogenaamde vitaminen toegevoegd aan veel populaire voedingssupplementen. Volwaardige vitamines zijn van plantaardige oorsprong en komen van nature voor in voedingsmiddelen, planten en kruiden. Synthetische vitaminen daarentegen worden geproduceerd in een laboratorium en kunnen afkomstig zijn van giftige bronnen zoals koolteer en petroleum.

  Hoe kun je het verschil weten? 
  Synthetische vitaminen worden gewoonlijk vermeld op de ingrediëntenetiketten door hun geïsoleerde namen - ascorbinezuur (vitamine C), riboflavine (vitamine B2), en dl-alfa-tocoferolacetaat (vitamine E) zijn voorbeelden van synthetische vitaminen vaak toegevoegd aan vitamines en supplementen, waaronder multivitaminen. Volwaardige supplementen worden verkregen uit planten en andere natuurlijke bronnen.
  "Syntetische vitamines zijn geïsoleerd en missen al hun natuurlijk voorkomende essentiële synergetische co-factoren", zegt de Organic Consumers Association (OCA). "Een synthetische vitamine kan het metabolisme van een cel stimuleren maar niet de cel componenten vervangen door superieure en betere elementen. Resultaat? Een gedegradeerde cel.  (http://www.organicconsumers.org/nutricon/qa.cfm)

  2) Magnesiumstearaat
  Geloof het of niet, veel supplementen, waaronder die van gerenommeerde merken, bevatten een vloeimiddel additief dat na verloop van tijd de opname van voedingsstoffen in je lichaam kan blokkeren. Dit ingrediënt heet magnesiumstearaat en regelmatige consumptie ervan houdt verband met de ontwikkeling van een schadelijke "biofilm" in de darmen die spijsverteringsproblemen kan opleveren.
  Ondanks het feit dat het woord magnesium verschijnt in magnesiumstearaat is het geen bron van magnesium met voedingswaarde. De enige reden waarom fabrikanten deze krijtachtige substantie toevoegen aan hun producten is het makkelijker verwerken door hun productieapparatuur. Maar de gevolgen voor de gezondheid van de inname van magnesiumstearaat op lange termijn kan niet opwegen tegen de risico's.
  (N.v.d.r. Magnesiumsupplementen kun je ook laten bereiden door je apotheker)

  3) Titaniumdioxide.
  Een ander onnodig additief in veel supplementen is titanium dioxide dat vaak wordt gebruikt als pigment in vitamines en supplementen.  Een ongetest nanodeeltjespoeder gemaakt van titanium is titaandioxide dat wordt gekoppeld aan auto-immuunziekten, kanker en diverse andere ziekten. Naast het feit dat het behoort tot een klasse van deeltjes die celbeschadiging veroorzaken dient titaandioxide geen enkel therapeutisch doel wat betekent dat het niet thuis hoort in een aanvulling op de gezondheid.

  "Titanium dioxide is onlangs door het International Agency for Research on Cancer (IARC) geklassificeerd als een IARC Groep 2B carcinogeen d.w.z. 'mogelijk carcinogeen [ic] voor de mens,'", schrijft het Canadian Centre for Occupational Health & Safety op haar website. "Onderzoek toonde aan dat hoge concentraties van pigment (in poedervorm) en ultrafijn titaniumdioxide stof luchtwegenkanker veroorzaakt bij ratten blootgesteld door inademing en intratracheale instillatie." (http://www.ccohs.ca/headlines/text186.html)

  4) Kunstmatige kleurstoffen. 
  Hoewel het niet zo vaak meer voorkomt bij meer gerenommeerde vitamine en supplement merken, zijn kunstmatige kleurstoffen nog steeds aanwezig in veel reguliere supplementen. Het Pfizer merk van supplementen bekend onder de naam Centrum bevatten bijvoorbeeld toxische kleurstoffen zoals FD & C Blue nr. 2 Aluminium Lake en FD & C Red nr. 40 Aluminium Lake, beide potentiële neurotoxinen. Zelfs kindervitaminen zoals Flintstones Complete bevatten deze en andere giftige kleurstoffen. (http://www.greenmedinfo.com/page/toxic-kids-vitamins-flinstones-complete)

  5) Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's). 
  Als uw vitamine of supplement ingrediënten bevat zoals maltodextrine, citroenzuur, dextrose, plantaardige vulstoffen, suikers, van welke aard ook of zelfs synthetische vitamine C (ascorbinezuur), is de kans groot dat het ook GGO's bevat. Tenzij uitdrukkelijk vermeld op de fles als GGO-vrij bevat een vitamine supplement dat niet biologisch is meer dan waarschijnlijk ingrediënten afkomstig van GGO's.
  Sojaolie wordt vaak gebruikt als vulstof in gelcap-gebaseerde supplementen en is een veel voorkomende bron van GGO's. Vitamine E is een gemeenschappelijk GMO additief typisch afgeleid van soja, meer dan 90 procent is van GMO oorsprong. Andere vaak voorkomende GMO bestanddelen, tenzij anders is aangegeven, zijn sojalecithine, inositol, choline, plantaardige olie en plantaardige cellulose.http://www.responsibletechnology.org/docs/Non-GMO-Shopping-Guide.pdf
  (N.v.d.r. Voor Europese Wetgeving zie onder bijlage 3.

  6) Bestraling. 
  De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) verbiedt momenteel het gebruik van bestraling als een sterilisatie protocol voor voedingssupplementen. Maar dit wil niet zeggen dat elke grondstof die wordt gebruikt in voedingssupplementen vrij is van straling.  Leveranciers zijn in het verleden al veroordeeld geweest voor het verkopen van bestraalde grondstoffen.  Uit een studie van de European Commission uit 2002 bleek dat bijna de helft van alle voedingssupplementen getest in Europa illegale bestraalde ingrediënten bevatten. http://www.nutraingredients.com/Regulation/British-survey-reveals-illegal-irradiation-of-food-supplements
  Aangezien de meeste fabrikanten erop aandringen dat hun producten niet worden bestraald is de beste manier om het zeker te weten rechtstreeks aan de fabrikant te vragen of zij de integriteit van al hun grondstoffen testen of controleren. Als dit niet gebeurt, dring er bij de onderneming op aan om dit te doen en vraag om de testresultaten.
  (N.v.d.r. Kies voor biologische vitaminen of supplementen want bestraling verboden in de biologische keten)

  Oorspronkelijk artikel: "Six crucial things to watch out for when buying vitamins and supplements" Wednesday, February 27, 2013 by Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.draxe.com/4-dangerous-and-common-vitamin-fillers-you-must-avoid/   
  http://www.optinutri.net/supplements.html   
  http://www.vib.be/nl/landbouw-en-milieu/Documents/Verordening%201830-2003.pdf   

  27-02-2013, 17:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vitamines
  26-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierschandaal geen bio-schandaal
  Eierschandaal in Duitsland is geen bio-schandaal

  25/02/2013

  Terwijl België en de rest van Europa nog in de ban is van het 'paardenvleesschandaal', woedt er in Duitsland een eierenschandaal. Het betreft zo'n 150 legkippenbedrijven, gangbaar en bio, die minder ruimte gaven aan hun legkippen dan wettelijk verplicht volgens respectievelijk gangbare en biologische wetgeving. De meerderheid van de fraudegevallen in dit schandaal betreft hier dus gangbare bedrijven die hun eieren als gangbaar verkochten, maar onder de algemene, gangbare normen voor ruimte voor legkippen. "In tegenstelling tot wat in veel media wordt gesuggereerd, gaat het hier niet om gangbare eieren die onterecht het biolabel kregen," verklaart BioForum Vlaanderen. "De procedure die biovoeding moet doorlopen om het biolabel te krijgen, is dan ook erg streng." 

  Wat biologische eieren betreft, is er in de pers enkel sprake van een te hoog aantal kippen per oppervlakte. Het is momenteel onduidelijk of dit de enige overtreding is en of de andere normen zoals biologisch voer, vrije uitloop, voldoende daglicht, geen preventieve geneesmiddelen, wel gerespecteerd werden. 

  Het onderzoek naar deze fraude in de Duitse pluimveesector is niet nieuw, het liep van 2007 tot 2011, maar komt nu pas in het publieke daglicht. Er zijn ook enkele biobedrijven betrokken bij deze fraudezaak, waarbij sprake zou zijn van één tiende tot één vijfde minder ruimte voor de legkippen dan voorgeschreven staat in de Europese wet voor bio.

  "Biologische legkippen worden onderworpen aan strenge regels in verband met voer en huisvesting," zegt BioForum Vlaanderen, "daarbij werkt de Europese Commissie eraan om deze regels voor bio nog strenger en concreter te maken."

  "Als de beschuldigingen tegen de boerderijen waar zijn, dan hebben we te maken met fraude op grote schaal," verklaarde Duits Minister van Landbouw Ilse Aigner. "Niet enkel fraude tegen Duitse consumenten, maar ook fraude tegen de vele boeren in Duitsland die eerlijk werken." 

  “Dit heeft geen gevolgen voor de Belgische consument wat betreft het gedeelte met bio eieren,” meldt BioForum Vlaanderen vzw. Er komen geen verse Duitse bio eieren op de Belgische markt. Uit eerder onderzoek bleek bovendien dat Vlaanderen één van Europa’s strengst gecontroleerde gebieden is op vlak van bio. De Vlaamse controleorganisaties interpreteren de wetgeving voor legkippen zeer nauwgezet, waardoor de consument volledig kan vertrouwen op de integriteit van het Vlaamse bio ei.

  “Wanneer een bio ei niet voldoet aan de strenge eisen, krijgt het bedrijf in België een sanctie en kan het zijn biolabel onmiddellijk verliezen. Ook in de rest van de Europese Unie is men verplicht om de Europese wetten voor bio na te leven. De biobedrijven worden gecontroleerd door onafhankelijke en erkende controleorganisaties. Het is goed dat dit geval in Duitsland nu vervolgd wordt. Zo hoort het ook.” legt BioForum Vlaanderen uit.

  "Bij ons weten zijn er geen Belgische bedrijven betrokken bij dit eierschandaal. We hebben nauw contact met de controleorganisaties voor bio en die hebben nog geen signaal gekregen van een onderzoek dat loopt naar Belgische biobedrijven.
  Momenteel sluiten we samen met de controleorganisaties uit dat er geen Belgische bedrijven betrokken zijn. In de tussentijd is het geheel voorbarig om hierover al conclusies te maken, " verklaart BioForum tot slot.


  Bron: Berichtgeving en IFOAM EU (International Federation of Agriculture Movements" 


  Voor oorspronkelijk artikel zie hieronder Bijlage 1.  Bijlagen:
  http://www.bioforumvlaanderen.be/nieuws/Duitse_bio_eieren_reactie   

  26-02-2013, 16:39 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  24-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologische tomaten gezonder
  Organische tomaten écht gezonder

  Organische tomaten zijn écht gezonder dan tomaten die op de gewone manier gekweekt worden. Ze bevatten namelijk veel meer vitamine C en bestanddelen die chronische ziekten tegengaan. En dat ondanks dat ze kleiner zijn dan gewone tomaten. Organische tomaten worden tijdens de kweek namelijk aan hun lot overgelaten en moeten dus voor zichzelf opkomen. Dat maakt ze krachtiger.
   
  Geen pesticiden
  Gewone tomaten worden behandeld met pesticiden en kunstmest. Hierdoor hebben ze weinig tot geen last van ongedierte en groeien ze beter. Voor organische tomaten is dat veel moeilijker en volgens wetenschappers zorgt de stress die organische tomaten ervaren bij het groeien ervoor dat er veel meer gezonde stofjes in de tomaten terecht komen. Eerder werd al aangetoond dat organische tomaten beter smaakten, maar nu blijkt dus ook dat ze qua gezondheidsvoordeel hun hogere prijs waard zijn. De organische tomaten werden overigens wel bemest, maar niet met kunstmest, maar met dierenmest en groencompost. 

  Kleiner, maar gezonder
  Voor het onderzoek werden de tomaten vergeleken die op een organische en een traditionele boerderij in Brazilië gekweekt werden. De boerderijen lagen op ongeveer 1,5 km afstand van elkaar en hadden een zelfde soort natuurlijke omgeving. Van beide boerderijen werden 30 tomaten onder de loep genomen. De organische tomaten bleken 40 procent kleiner te zijn. Wel bevatten ze 57 procent meer vitamine C en meer dan twee keer zoveel polyfenolen. Polyfenolen helpen onder meer tegen hartziekten, kanker en dementie, maar ook tegen prostaatkanker. 

  Bron: Daily Mail


  Oorspronkelijke titel: "Organische tomaten echt  gezonder"  
  Voor oorspronkelijk artikel zie onder bijlage

  Bijlagen:
  http://www.hetkanwel.net/2013/02/23/organische-tomaten-echt-gezonder/   

  24-02-2013, 15:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!