Inzicht in de voordelen van natuurlijke olijfolie.
( NaturalNews ) Iedereen weet dat natuurlijke en biologische voedingsmiddelen veel gezonder zijn dan hun verwerkte tegenhangers. Helaas blijven veel mensen niet geïnteresseerd in deze vaststelling en blijven ze voeding kopen die ongezond is. Op die manier ontwikkelen zij een breed scala van vermijdbare gezondheidsproblemen. De weg naar gezonder eten kan vandaag beginnen met het gebruik van natuurlijke olijfolie.
Hieronder overlopen wij vijf gezonde voordelen van natuurlijke en biologische olijfolie .
Voordeel 1 : Goed voor het hart.
Slechte cholesterol, LDL , kan leiden tot de ontwikkeling van cardiovasculaire ziektes. Daarom moeten de mensen alles doen wat ze kunnen om de hoeveelheid slechte cholesterol die zich in hun lichaam ontwikkelt te beperken. Van natuurlijke olijfolie is bewezen de arteriële plaque op de wanden van de slagaders te verminderen. Daarom is het het een geweldig wapen in de strijd tegen hart- en vaatziekten .
Voordeel 2 : Verhoogt ijzerinname.
Biologische en natuurlijke olijfolie heeft de neiging hoge niveaus van ijzer te bezitten. IJzer helpt hemoglobine te vormen, het eiwit in het lichaam dat zuurstof door de bloedbanen helpt vervoeren. IJzer speelt ook een belangrijke rol in de opbouw van enzymen die de immuunfuncties regelen. Bovendien is ijzer essentieel in de algemene cognitieve ontwikkeling. Kortom, hoe meer ijzer iemand heeft , hoe gezonder hij of zij zal zijn en het nuttigen van natuurlijke olijfolie is een geweldige manier om het ijzergehalte in het lichaam te verhogen.
Voordeel 3 : Beschermt tegen kanker.
Kanker is een ziekte die zijn weg vindt in elke familie. Of het nu darm-, borstof huidkanker is, bijna iedereen weet van iemand uit de familie die overleden is aan de ziekte. Gelukkig kan het consumeren van natuurlijke olijfolie helpen bij de bestrijding tegen kanker. Hoe werkt de bescherming? Hoofdzakelijk is het omdat olijfolie fenolische antioxidanten, terpenoïde en squaleen, bevat die bekend zijn als heftige wapens tegen de ontwikkeling van kanker.
Voordeel 4 : Vermindert pijnen.
Omdat natuurlijke olijfolie meestal veel oleocanthal bevat werkt het als een krachtig anti-ontstekingsmiddel dat de eigenschappen van ibuprofen nabootst. Hierdoor is olijfolie een natuurlijke pijnstiller. Of het nu gaat om hoofdpijn of artritis, veel mensen getuigen dat natuurlijke olijfolie de bijbehorende pijn kan verminderen.
Voordeel 5 : Beschermt tegen maagzweren.
Natuurlijke olijfolie heeft hoge niveaus van antimicrobiële eigenschappen die krachtig zijn in het verminderen van het risico van maagzweren. Het zijn de polyfenolen in de olie die beschermen tegen acht verschillende stammen van bacteriën waarvan bekend is dat ze zweren veroorzaken. Drie van deze stammen zijn resistent tegen antibiotica, waardoor natuurlijke olijfolie nog effectiever werkt dan sommige medicijnen.
Tips voor het kopen van olijfolie.
Olijfolie koopt men het best gebotteld in donkere flessen. De donkerte van het glas zal de olie beschermen tegen degradatie door warmte en licht. Bovendien is het aan te raden biologische olie van eerste persing te kopen om te kunnen genieten van al zijn voordelen.
Oorspronkelijk artikel: "Understanding the benefits of natural olive oil",Friday, January 31, 2014 by: Sandeep Godiyal.
Bijlagen: http://health.howstuffworks.com/wellness/food-nutrition/facts/the-health-benefits-of-olive-oil-ga.htm http://www.chatelaine.com/health/diet/five-health-benefits-of-olives-and-olive-oil-plus-a-zesty-tapenade-recipe/ http://www.medicalnewstoday.com/articles/266258.php
03-02-2014, 19:00 geschreven door opabio
|