NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas
 • Walnoten tegen darmkanker

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  16-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovariumkanker voorkomen.

  Het consumeren van thee en citrusvruchten vermindert risico op eierstokkanker bij vrouwen.

  tea

  NaturalNews) Vrouwen die graag het risico op eierstokkanker aanzienlijk willen verminderen hebben nu een natuurlijke en eenvoudige manier om dit te doen.

  Onderzoekers aan de Universiteit van East Anglia (UEA) hebben studies ondernomen waaruit blijkt dat de dagelijkse consumptie van thee en citrusvruchten het risico op het ontwikkelen van epitheliale eierstokkanker met bijna een derde vermindert.

  De Britse Express rapporteert over de bevindingen:

  Het onderzoeksteam bestudeerde de eetgewoonten van 171.940 vrouwen tussen 25 en 55 jaar over meer dan drie decennia.

  Het team vond dat degenen die veel flavonolen - die worden aangetroffen in thee, rode wijn, appels en druiven - en flavanonen consumeerden - die worden aangetroffen in citrusvruchten en sappen - minder kans liepen om de ziekte te ontwikkelen.

  Dit is bijzonder goed nieuws, aangezien eierstokkanker de vijfde grootste bedreiging is voor kanker bij vrouwen - althans in Engeland - en soms wordt aangeduid als de "stille killer" omdat de symptomen niet merkbaar zijn totdat de ziekte zich aanzienlijk heeft ontwikkeld.

  Meer dan de helft van de vrouwen gediagnosticeerd met eierstokkanker sterven binnen vijf jaar.

  Flavonen en flavonolen zijn subklassen van flavonoïden, en omdat ze zo gemakkelijk worden gevonden in een supermarkt, is dit een goedkope en eenvoudige manier voor vrouwen om zich te beschermen tegen deze dodelijke vorm van kanker.

  Professor Aedin Cassidy, van UEA Norwich Medical School, zegt:

  De belangrijkste bronnen van deze verbindingen zijn thee,  citrusvruchten en sappen, die gemakkelijk worden opgenomen in het dieet, wat suggereert dat eenvoudige veranderingen in voedselinname een impact kan hebben op het risico op ovariumkanker.

  In het bijzonder wordt het drinken van slechts een paar koppen zwarte thee per dag geassocieerd met een 31 procent vermindering van het risico.

  Medical News Today meldde ook de resultaten van het nieuwe onderzoek:

  Resultaten tonen aan dat de deelnemers die het meest van flavonolen en flavonen namen een lager risico hadden op epitheliale eierstokkanker.

  De resultaten zijn niet geheel overtuigend, maar de grote steekproef (171.940 vrouwen) en de lange termijn opvolging van de studie maken de bevindingen zeer bemoedigend.

  Beperkingen van de bevindingen van de studie zijn onder andere het feit dat:

  ... het gemiddeld cumulatief dieet met flavonoïde inname werd berekend op basis van de recente gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) met inbreng van andere bronnen, maar flavonoïde inhoud kan variëren in voedingsmiddelen, afhankelijk van de groei en de verwerkingsvoorwaarden.

  Bovendien, terwijl de ploeg gecorrigeerd heeft voor mogelijke confounders die verband houden met ovariumcarcinoom risico, zeggen ze dat er nog steeds de mogelijkheid is van "ongemeten residuële verstorende factoren."

  Na zorgvuldige correctie voor deze mogelijke verstorende factoren is het onwaarschijnlijk dat ze de resultaten door de onderzoekers waargenomen, kunnen dwarsbomen.

  Meer overtuigende studies moeten uitgevoerd worden, maar ondertussen kunnen vrouwen beginnen hun dieet routines aan te passen.

  Het is zeker zinvol dit te doen, vooral gezien het feit dat de meeste van deze voedingsmiddelen al tot een gezond en voedzaam dieet behoren.

  Dus, dames, de volgende keer dat u geniet van een lekker kopje zwarte thee of een glas sap van citrusvruchten, kunt u ook een goed gevoel hebben over het feit dat u zeer waarschijk werkt aan het voorkomen van de meest gevreesde vormen van kanker bij vrouwen.

  Oorspronkelijk artikel: "Consuming tea andcitrus fruits reduces women's ovarian cancer risk", Sunday, November 16, 2014 by: Daniel Barker, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/ovarian_cancer.html   
  http://www.express.co.uk/life-style/health/528257/Women-lower-ovarian-cancer-risk-with-tea   
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/284535.php   

  16-11-2014, 14:38 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolie beschermt het hart.

  Olijfolie beschermt het hart tegen luchtvervuiling en verlaagt de bloeddruk.

  oil

  (NaturalNews) Het Mediterraan Dieet heeft in de afgelopen jaren veel lof ontvangen voor zijn rol in de bescherming tegen ziektes. Twee nieuwe studies geven meer duidelijkheid over de vraag waarom dit het geval is, na te hebben vastgesteld dat olijfolie als onderdeel van een populair dieet niet alleen helpt bij het beschermen tegen de schadelijke effecten door de milieuvervuiling, maar ook de bloeddruk verlaagt bij mensen die ook nog eens nitraatrijke groenten eten.

  Onderzoekers van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), die hun bevindingen op de recente American Thoracic Society International Conference presenteerden, testten de effecten van olijfolie op het inperken van schade veroorzaakt door luchtvervuiling, op 42 gezonde volwassenen. Elk van volwassenen nam gedurende vier weken dagelijks 3 g of olijfolie of visolie, of beide, gevolgd door blootstelling aan zowel schone als vervuilde lucht.

  Na een maand van suppletie met één van de oliën of een placebo, werden de deelnemers blootgesteld aan twee uur gefilterde lucht om een basislijn voor de metingen vast te leggen. De volgende dag werden ze gedurende twee uur blootgesteld aan verontreinigde lucht. Met behulp van echotechniek evalueerden de wetenschappers de bloedvaten van de deelnemers op elke vernauwing zowel direct na als 20 uur na elke blootstelling.

  Ze zagen dat de personen die olijfolie hadden genomen de significante vernauwingen van de bloedvaten, die meestal optreden als gevolg van blootstelling aan microscopische deeltjes zoals het soort uitgestoten door dieselmotoren, niet ervaarden. Een dergelijke verharding kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, een verhoogd risico op bloedstolsels en andere gezondheidsproblemen.

  Degenen die de visolie of placebo hadden gekregen ervaarden wel de typische bloedvatvernauwingen, wat suggereert dat olijfolie een uniek beschermend voordeel heeft. Als deze resultaten worden bevestigd door verder onderzoek kan regelmatige consumptie van olijfolie een gunstig advies zijn voor de volksgezondheid, zeggen de wetenschappers.

  "Onze studie suggereert dat het gebruik van olijfolie kan  beschermen tegen de schadelijke vasculaire effecten door  blootstelling aan luchtverontreinigende deeltjes," verklaarde Dr. Haiyan Tong, zoals geciteerd door de British Telegraph. "Als deze resultaten worden gerepliceerd in verdere studies kan het gebruik van deze supplementen een veilige, voordelige en effectieve manier bieden in het tegengaan van een aantal van de gevolgen voor de gezondheid van blootstelling aan luchtverontreiniging."

  Onverzadigde vetten combineren met plantaardige nitraten vormen heilzame 'nitro vetzuren.
  In een verwante studie ontdekten onderzoekers van het King's College in Londen gunstige effecten van het nuttigen van olijfolie bij sla en andere groenten die rijk zijn aan natuurlijk voorkomende nitraten. Zij publiceerden hun bevindingen in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS).   Het onderzoek vond dat de onverzadigde vetten in olijfolie in combinatie met nitraten een geheel nieuwe verbinding aangaan die helpt bij het reguleren van de bloeddruk.

  Op basis van het onderzoek zeggen deskundigen dat het dagelijks gebruik van olijfolie bij voedsel zoals spinazie, selderij en wortelen resulteert in de vorming van nitrovetzuren die kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk en bloedklonters kunnen voorkomen. Op lange termijn, kan regelmatige consumptie van deze voedingsmiddelen in combinatie met elkaar helpen het risico op ernstige cardiovasculaire gebeurtenissen te verminderen.

  "De resultaten van onze studie bevestigt eerder onderzoek dat aantoonde dat een mediterraan dieet aangevuld met extra vergine olijfolie of noten de incidentie van cardiovasculaire problemen, zoals een beroerte, hartfalen en hartaanvallen kan verminderen", aldus Professor Philip Eaton, hoogleraar cardiovasculaire biochemie aan King's en één van de auteurs van de studie.

  De studie werd gesteund door het British Heart Foundation en is één van de eerste om aan te tonen dat olijfolie een specifiek enzym bekend als epoxidehydrolaseremmer afremt dat een rol speelt in het reguleren van de bloeddruk.

  Oorspronkelijk artikel:"Olive oil protects heart from air pollution lowers blood pressure", Sunday, November 16, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/olive_oil.html   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140519160712.htm   
  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10840283/Olive-oil-on-salad-may-save-your-life.html   

  16-11-2014, 14:11 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:olijfolie, luchtpollutie, bloeddruk
  14-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkmythe ondermijnd

  Drinken van verwerkte koemelk veroorzaakt vroegtijdige dood.

  milk

  (NaturalNews) Het idee dat de consumptie van calcium bevattende melkproducten nodig is om gezonde botten te ondersteunen wordt ondermijnd door nieuw onderzoek dat één van de grootste mythes op de markt van verwerkte levensmiddelen ontrafelt.

  Uit herhaaldelijke rapportage door Natural News blijkt dat de mens het enig zoogdier is dat melk blijft drinken op latere leeftijd en dat eigenlijk andere bronnen van voeding effectiever zijn bij de opbouw van gezonde botten.

  Een recente studie gepubliceerd in The BMJ voegt hieraan toe dat de consumptie van melk geen breuken voorkomt die vaak het gevolg zijn van osteoporose, een aandoening waarbij botten broos worden, die 40 miljoen Amerikanen treft.

  Wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen mensen die lijden aan osteoporose, de meerderheid van hen zijn vrouwen boven de 60. De hoogste concentraties zitten in Europa, Noord-Amerika en Japan, die allemaal een aanzienlijke hoeveelheid zuivel gebruiken in hun voeding.

  Wetenschappers uit Zweden, één van de landen dat het meeste zuivel per hoofd consumeert, onderzochten de levensstijl en de voeding van meer dan 100.000 Zweden vanaf 1987 tot aan hun dood of tot 31 december 2010.

  De resultaten toonden aan dat het drinken van melk geen invloed heeft op het voorkomen van botbreuken en degenen die de meeste melk dronken stierven jonger dan de anderen.

  De gegevens gebruikt voor deze studie waren gebaseerd op twee eerdere studies, waaronder dieet enquêtes beantwoord door meer dan 61.000 vrouwen tussen 1987 en 1990. Onder hen vulden iets minder dan 40.000 een meer gedetailleerde dieetenquête in. Daarnaast werden vraaglijsten, ingevuld door meer dan 45.000 Zweedse mannen, mede geanalyseerd, bevestigt de LA Times.

  Niet alleen heeft de studie de mythe uit de wereld geholpen dat het drinken van melk helpt bij het voorkomen van botbreuken, maar besloot dat hoe meer melk vrouwen dronken, hoe meer fracturen ze hadden.

  Meer dan 17.000 vrouwen kregen breuken, met meer dan 4.000 daarvan heupfracturen. De vrouwen die minstens drie glazen melk per dag dronken hadden 16 procent meer kans op botbreuken, en 60 procent van de fanatieke melkdrinkers hadden meer kans op een heupfractuur.

  Drieennegentig procent van de gedisciplineerde melkdrinkers vertoonden meer kans om te sterven tijdens de studie dan hun tegenhangers. Degenen die drie of meer glazen per dag dronken hadden 90 procent meer kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten en 44 procent meer kans om te sterven aan kanker, vergeleken met vrouwen die slechts één glas melk per dag dronken.

  Bij de mannen zag men ook een hoger risico op overlijden en fracturen bij hogere melkconsumptie maar het onderscheid was minder uitgesproken dan bij vrouwen.

  "Onze resultaten ondermijnen de mythe dat grote hoeveelheden melk consumeren fracturen kan voorkomen," aldus hoofdonderzoeker van de studie, professor Karl Michaelsson. Terwijl wetenschappers zeggen dat meer onderzoek nodig is voordat er definitieve aanbevelingen kunnen gegeven worden, zijn zij het erover eens dat de rol van melk opnieuw moet onderzocht worden.

  De suiker in de melk veroorzaakt veroudering bij muizen.

  Het risico van vroegtijdige dood wordt waarschijnlijk veroorzaakt door D-galactose, dat wordt geproduceerd door het lichaam wanneer het de suiker uit de melk afbreekt. Eerdere studies tonen aan dat chronische blootstelling aan deze voedingsstof "oxidatieve stress, chronische ontstekingen, neurodegeneratie, verminderde immuunrespons en genen transcriptionele veranderingen," veroorzaakt zeggen de wetenschappers.

  Van D-galactose is bekend dat het de effecten van veroudering nabootst.

  Het consumeren van gefermenteerde producten zoals yoghurt wordt geassocieerd met een lager risico op overlijden en fracturen.

  Vrouwen die veel gefermenteerde zuivelproducten zoals yoghurt, kaas, boter en zure room gebruiken hebben minder kans op fracturen en vroegtijdig overlijden dan degenen die minder van deze producten consumeren.

  Verder onderzoek is nodig om de gewoonte van melkconsumptie te doen veranderen. Sommige deskundigen zijn ervan overtuigd dat de consumptie van melk rechtstreeks verband houdt met osteoporose. Immers, Europa en Noord-Amerika hebben beide een hoge melkconsumptie en terzelfdertijd een hoge incidentie aan heupfracturen en ziektes, zegt The BMJ.

  Mexico dat heel weinig melk consumeert telt weinig gevallen van osteoporose.

  Oorspronkelijk artikel: "Drinking processed cow's milk causes early death", Thursday, November 12, 2014 by: Julie Wilson staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/milk.html   
  http://www.dairy.co.jp/eng/eng03.html   
  http://www.express.co.uk/life-style/health/528721/Drinking-milk-linked-to-earlier-death   
  http://www.latimes.com/science/la-sci-sn-milk-health-risks-20141029-story.html#page=1   
  http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Bone/Osteoporosis/osteoporosis_ff.asp   
  http://www.osteopenia3.com/Milk-Osteoporosis.html   

  14-11-2014, 20:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:koemelk, osteoporosis, vroegtijdige dos
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium op peil houden.

  Het op peil houden van ons magnesiumgehalte verlaagt de kans op diabetes met 37%.

  magnesium

  (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers aan Tufts University in Medford, Massachusetts kan voldoende inname van magnesium diabetes voorkomen.

  Magnesium is essentieel voor een goede gezondheid en zijn veelzijdigheid beantwoordt aan verschillende behoeften van het lichaam. Het is verantwoordelijk voor meer dan 300 verschillende chemische reacties met inbegrip van het op peil houden van onze energie, het helpen ontspannen, het verstrekken van een optimale gezondheid van het hart en het verteren van eiwitten, koolhydraten en vetten.

  Uit nieuw onderzoek onder de leiding van Adela Hruby, Ph.D., blijkt dat gezonde mensen met het hoogste gehalte aan magnesium 37 procent minder kans hebben op een hoge bloedsuikerspiegel of overtollig circulerend insuline, een voorloper voor de ontwikkeling van diabetes.

  Patiënten die vroege tekenen van diabetes vertoonden hebben aanzienlijk geprofiteerd van het nemen van voldoende magnesium. Degenen die het meest magnesium namen hadden 32 procent minder kans om diabetes te ontwikkelen in vergelijking met hun collega's die zeer weinig van het mineraal in hun voeding opnamen.

  Het consumeren van veel volle granen, vis, groenten, donkere chocolade, noten en zaden kan helpen het risico op het ontwikkelen van diabetes te verlagen.

  Gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes Care, was de studie een onderdeel van de Framingham Heart Study, een project dat in 1948 van start ging en de bedoeling had de omstandigheden rondom hart- en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak en ernstige ziekte in het Westen, trachten te begrijpen.

  Meer dan 5.000 mannen en vrouwen tussen de leeftijd van 30 en 62 van het stadje Framingham, Massachusetts, werden opgeroepen om deel te nemen aan de eerste ronde van een uitgebreid lichamelijk onderzoek en levenstijl interviews. In 1971 startte de studie met een tweede generatie van de oorspronkelijke vrijwilligers volwassen kinderen en hun echtgenoten om deel te nemen in soortgelijke onderzoeken.

  Nieuwe generaties werden in het project opgenomen in 1994, 2002 en 2003, voor het verstrekken van uitgebreide data. Hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken, overgewicht, diabetes en lichamelijke inactiviteit werden geïdentificeerd als de belangrijkste risicofactoren voor een slechte gezondheid van het hart.

  De resultaten van de meest recente studie zijn gebaseerd op de opvolging van meer dan 2.500 vrijwilligers, met een gemiddelde leeftijd van 54, in de Framingham Heart Study Offspring groep gedurende zeven jaar.

  Zelfs bij het verwerken van de gezondheidsvoordelen van vezels, die vaak worden aangetroffen in magnesiumrijke voedingsmiddelen, golden dezelfde resultaten. Magnesium bleek primair verantwoordelijk te zijn voor het voorkomen van diabetes bij mensen met een hoog risico op de ziekte.

  "Slechts de helft van de Westerlingen nemen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium in hun dieet, dat 400-420 mg bedraagt voor volwassen mannen en 310-320 mg voor volwassen vrouwen"

  Hedendaagse wetenschap blijft hameren op de voordelen van magnesium, één van de zes essentiële macro-mineralen die 99 procent van mineralen in het lichaam omvatten volgens Ancient-Minerals.com.

  Door het activeren van de spijsvertering, stelt magnesium het lichaam in staat om energie te produceren.

  "Magnesium is nodig voor het lichaam om energie te produceren en op te slaan. Zonder magnesium is er geen energie, geen beweging, geen leven. Zo simpel is het," zei Dr Carolyn Dead, een natuurgeneeskundige die gespecialiseerd is in de kennis over magnesium.

  Dit cruciaal mineraal houdt niet alleen onze organen actief, maar heeft therapeutische waarde die kan worden gebruikt voor de behandeling van hoofdpijn, chronische pijn, astma en slaapstoornissen. Magnesium tekortkomingen houden ook verband met diepe depressie daar het mineraal essentieel is voor de produktie van serotonine.

  Gezonde botten? Eet meer magnesium

  Nieuw onderzoek toont aan dat magnesium het belangrijkste mineraal is voor gezonde botten. Voedingsdeskundigen suggereren magnesium in plaats van calcium voor de handhaving van de botsterkte, zijn volume en ontwikkeling. Te veel aan calcium in combinatie met lage magnesium niveaus kan leiden tot spierspasmen.

  Oorspronkelijk artikel:"Manintaining proper magnesium levels lower diabetes risk by 37%", Friday, November 14, 2014 by: Julie Wilson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://medicalxpress.com/news/2014-10-magnesium-diabetes.html#ajTabs   
  http://vitamins.lovetoknow.com/Symptoms_of_Magnesium_Deficiency   
  http://www.ancient-minerals.com/magnesium-benefits/health/   
  http://www.doctoroz.com/blog/daniel-heller-nd/magnesium-miracle-mineral   
  https://www.framinghamheartstudy.org/about-fhs/history.php   

  14-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:magnesium, voeding, botsterkte, diabetes
  13-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olie voor witte tanden

  Olie die tanden bleekt en een frisse adem geeft.

  image

  Indianen staan bekend om hun witte tanden.

  Zoals bekend wrijven ze houtskool tegen tanden en tandvlees.

  Er is echter nog een zeer oude praktijk van de traditionele Indiase geneeskunde (Ayurveda) om niet alleen witte tanden te krijgen maar ook voor een frisse adem en om gaatjes te voorkomen.

  Dat zijn de zogenoemde mondoliebaden of "oil pulling", een mode die zich als wildvuur verspreidt in de Verenigde Staten.

  "Het is lekker, het plakt en glijdt tussen de tanden!"

  "Oil pulling" betekent "olie trekken. Men neemt een eetlepel olie of vet in de mond en laat dat gedurende 15 tot 20 minuten circuleren tussen de tanden.

  Men duwt en trekt met de tong de olie heen en weer tussen de tanden, vandaar de naam "olie trekken." Op het einde wordt de olie uitgespuwd in het toilet waarna men de tanden normaal poetst.

  Hoe werkt het "olie trekken"?

  Bij een schone mond leven 1000 tot 100 000 bacteriën op de tanden. Er zijn duizenden verschillende soorten, waarvan sommige goed zijn voor de gezondheid en andere niet.

  De bacteriën creëren een biofilm op de tanden, een dunne laag die zich hecht aan het oppervlak; de zogenaamde 'plaque'.

  Het is normaal om een beetje plaque te hebben maar bij te veel geeft het aanleiding tot slechte adem, gele tanden, ontsteking van het tandvlees en tandbederf.

  Bij het persen van de olie tussen de tanden worden bacteriën meegesleept en opgelost. Een gezonde manier om grote hoeveelheden bacteriën te verwijderen.

  De tussen de tanden geperste olie vermengt zich met speeksel en wordt wit en schuimig. Aarzel niet dit uit te spugen als de mond te vol is met het "spul".

  U kunt dat doen in de ochtend of 's avonds voor het slapen gaan.

  De beste olie.

  De beste keus is een plantaardige olie. Traditioneel gebruiken de Indianen sesamolie, die goed smaakt, maar virgin kokosolie is wellicht beter. Met olijf- en zonnebloemolie werkt het ook.

  De kokosolie die vast is bij kamertemperatuur (23 ° C) heeft enkele seconden nodig om volledig vloeibaar te worden in de mond. Deze olie heeft het voordeel zeer rijk te zijn aan laurinezuur, een middellange keten triglyceriden (MCT) dat virussen, bacteriën en gist vernietigt.

  Een eetlepel is genoeg, maar het hangt af van persoon tot persoon. Bij de eerste pogingen doet het een beetje raar aan, maar je went er wel aan. Probeer verschillende soorten olie of vet, afhankelijk van uw voorkeur.

  Effecten op de adem.

  Het "olietrekken" is vaak effectief op de adem maar niet altijd. Het is aan te raden de ruimtes tussen de tanden regelmatig te reinigen met tandzijde (of waterstraal) en de tong te poetsen.

  Slechte adem komt niet altijd uit de mond. Als je knoflook eet bijvoorbeeld, wees ervan bewust dat allicine, de zwavelverbinding met de karakteristieke geur, opgenomen wordt in het bloed om vervolgens toe te treden tot de alveoli: de geur van de adem komt in dit geval van diep uit de longen bij elke ademhaling! Het probleem kan ook afkomstig zijn van zure reflux van de maag.

  Goed voor hart en bloedvaten.

  Mensen met veel slechte bacteriën in de mond lopen een hoger risico op aderverkalking, verharding van de slagaders, vooral in de nek (halsslagaders). Dus hebben ze ook meer risico op hartproblemen.

  Er zijn nog veel andere gezondheidsproblemen geassocieerd met een ongezonde mond en binnengedrongen bacteriën: het creëert een inflammatoir milieu in het lichaam dat zelfs bepaalde kankers kan bevorderen zoals bloedkanker, nierkanker en alvleesklierkanker.

  Beter dan chemische baden voor de mond.

  Deze praktijk wordt vergeleken chemische baden mond met chloorhexidine, een medische antimicrobieel middel tegen gingivitis (ontstekingen van het tandvlees).

  Vanuit het oogpunt van prestaties tegen halitose, tandplaque, tandvleesaandoeningen, en bacteriën die cariës veroorzaken zijn de mondbaden met olie bijna even effectief als met chloorhexidine.

  Maar ze hebben ook minder bijwerkingen! Chloorhexidine kan vlekken op de tanden veroorzaken. Belangrijk is een recent onderzoek dat heeft aangetoond dat frekwent chemisch badenvan de mond het risico op kanker van mond en keel verhoogt, waarschijnlijk omdat ook de goede bacteriën worden vernietigd.

  Na 10 dagen olietrekken:

  . Je zal een blijvende gevoel van frisheid in de mond hebben;

  . Je tanden lijken gezonder, witter en helderder;

  . Irritatie, bloeding en ontsteking van het tandvlees verdwijnen;

  . Sterke vermindering van het aantal ziekte verwekkende bacteriën in de mond;

  . Het risico op cariës vermindert.

  Merk op dat dat deze praktijk het goed poetsen niet vervangt. Het is geen vervanging van de floss of tandheelkundige jet. Op uw gezondheid!

  Oorspronkelijk artikel:"L'huile qui blanchit les dents - et donne l'haleine fraîche", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  Bijlagen:
  http://www.ingentaconnect.com/content/iafp/jfp/2001/00000064/00000006/art00024   
  http://www.ingentaconnect.com/content/iafp/jfp/2001/00000064/00000006/art00024   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC444260/   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18408265   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19336860   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19336860   
  http://www.perio.org/consumer/other-systemic-diseases   

  13-11-2014, 18:16 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:olie trekken, mondhygiƫne
  12-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer aandacht voor avocado in ons dieet.

  Avocado's helpen bij het bestrijden van ziektes en het behoud van een goede hormonenbalans.

  avocados

  (NaturalNews) Veel voedingsdeskundigen beschouwen de avocado, die inheems is in de regio die zich uitstrekt van de centrale hooglanden van Mexico tot de Pacifische kust van Midden-Amerika, tot één van de gezondste vruchten. Dit is omdat, in tegenstelling tot de meeste andere vruchten, de groengekleurde enkelvoudige bessen rijk zijn aan heilzame vetten waarvan bewezen is dat ze onze gezondheid op talloze manieren ondersteunen.

  Avocado's zitten echter ook vol met veel andere voedingsstoffen  die ontbreken in ons westers dieet, waardoor ze uitstekend geschikt zijn als "all-round" voedsel voor het corrigeren van tekortkomingen en de aanpak van ziekten. Dit artikel gaat dieper in op de voordelen voor de gezondheid van deze vaak verkeerd begrepen vrucht, die veel meer aandacht verdient.

  Rijk aan ziekte bestrijdende vetten.


  Een gemiddelde avocado uit Florida of Californië levert een indrukwekkende 29 gram aan vetten. Ongeveer 67 procent van dit vet is enkelvoudig onverzadigd, 16 procent is meervoudig onverzadigd en 15 procent verzadigd.

  De verzameling van primaire enkelvoudig onverzadigde vetzuren in avocado noemt men oliezuur, dat het ontstaan van verschillende ernstige ziekten kan voorkomen. Een studie gepubliceerd in Nutrition in 2004 vond dat oliezuur (samen met bepaalde meervoudig onverzadigde vetzuren) nuttig kan zijn in het verminderen van de risicofactoren van cardiovasculaire ziektes. Een studie gepubliceerd in Lipids in Health and Disease in 2009 ontdekte dat oliezuur de negatieve effecten van inflammatoire eiwitten bij obese en diabetische patiënten kon omkeren, wat suggereert dat het kan helpen bij het voorkomen van type 2 diabetes en die zelfs kan behandelen.

  Hormoonbalans eigenschappen.

  Avocado's bevatten bepaalde plantensterolen, zoals beta-sitosterol, dat antiestrogenic eigenschappen bezit, wat betekent dat ze de oestrogeenreceptoren in onze cellen kunnen blokkeren en de oestrogeenabsorptie verlagen. Als gevolg nemen de progesteronniveaus bij vrouwen en testosteronniveaus bij mannen toe. Dit maakt avocado's een bijzonder waardevol voedingsmiddel in de huidige wereld van wijdverspreide vervuiling en chemicaliën die sterk compromitterend kunnen zijn voor de endocriene functie.

  Vol met carotenoïden.

  Avocado's zijn rijk aan een gunstige groep van fytochemicaliën genaamd carotenoïden, die plantaardige voorlopers zijn van de krachtige antioxidant vitamine A. Eén van de carotenoïden gevonden in avocado's, beta-caroteen, is vooral bekend om zijn kankerbestrijdende voordelen. Een studie gepubliceerd in Biochemical en Biophysical Research Communications in augustus 2013 vond dat beta-caroteen de groei van tumoren geassocieerd met neuroblastoma, een agressieve kanker die jonge kinderen treft, kan remmen.

  Twee andere carotenoïden gevonden in avocado's zijn luteïne en zeaxanthine die in hoge concentraties aangetroffen worden in de macula van het menselijk oog en bekend staan op het stimuleren van het gezichtsvermogen. Volgens een rapport gepubliceerd door de American Macula Degeneratie Foundation, kunnen luteïne en zeaxanthine supplementen zelfs leeftijdsgebonden maculaire degeneratie voorkomen, de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlies bij westerlingen na de vijftig.

  Bevat veel voedingsstoffen.

  Eén avocado levert ongeveer 33 procent van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitamine C, 53 procent van onze ADH van vitamine K, 28 procent van onze ADH aan kalium en ook grote hoeveelheden andere nuttige voedingsstoffen zoals vitamine E , mangaan, magnesium en de meeste B-vitamines. Daarnaast bevat een avocado maar liefst 13 gram voedingsvezels, waarvan meer dan 50 procent van het RDA type (onoplosbaar). Dit is veel meer vezels per gewicht dan andere vruchten, waardoor avocado één van de beste voedingsmiddelen is voor de behandeling van constipatie.

  Bijlagen:
  healthyeating.sfgate.com/type-fat-avocado-5397.html   
  http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1843/2   
  http://science.naturalnews.com/avocado.html   
  http://www.everydiet.org/diet/anti-estrogenic-diet   
  http://www.lipidworld.com/content/8/1/25   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15165614   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25019987   
  https://www.macular.org/nutrition-macular-degeneration   

  12-11-2014, 19:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:avocado, hormones, gezonde veten
  11-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnebloempitten

  Zonnebloempitten: een goede bron van vezels, proteïne, vitamine E en nog meer.

  seeds

  (NaturalNews) Zonnebloempitten zijn de vruchten van de mooie zonnebloemplant. De zaden hebben een stevige structuur en een licht nootachtige smaak en waren een belangrijke bron van voedsel voor de Indianen. Zonnebloempitten blijven een populair voedsel eerder als tussendoortje dan verwerkt in gekookte maaltijden.

  Terwijl zonnebloempitten niet kunnen tippen aan de voedingswaarde van chia- of hennepzaden, komen ze toch nog in aanmerking als gezonde voeding. Naast een vitale bron van natuurlijke energie zijn ze rijk aan een groot aantal voedingsstoffen waarvan velen van ons onbewust een tekort hebben, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op ons westers dieet.

  De voordelen van zonnebloempitten.

  Vol met vezels en eiwitten - Een kopje gedroogde zonnebloempitten levert ons 16 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vezels en 19 % aan van eiwitten. Het merendeel van de vezels uit zonnebloempitten zijn onoplosbaar en blijven aldus intact in ons spijsverteringskanaal en spoelen  zo de dikke darm voor het verwijderen van opgehoopte afvalstoffen. Dit vezelgehalte maakt van zonnebloempitten een goede hulp bij constipatie evenals een geschikt voedsel voor diabetici (vezelig voedsel heeft de eigenschap een lage glycemische waarde te hebben). Bovendien bevat het eiwit in zonnebloemzaden alle acht essentiële aminozuren waardoor ze een uitgesproken volledige eiwitbron zijn voor vegetariërs en veganisten.

  Hoog in omega vetzuren - Net als de meeste plantenzaden zijn zonnebloempitten rijk aan omega-3 en -6 vetzuren, die essentiële vetzuren zijn die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Het belangrijkste omega-3 vetzuur uit zonnebloempitten, alfa-linoleenzuur (ALA), is wel niet zo krachtig als de EPA en DHA uit  dierlijke producten, zoals visolie, maar de voordelen ervan zijn toch niet te onderschatten. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat ALA het glucosegehalte verlaagt en de triglyceride niveaus verhoogt. Een andere studie, gepubliceerd in Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, suggereerde dat ALA kan helpen bij de behandeling van symptomen geassocieerd met obesitas bij dieren.

  Rijk aan fytosterolen - Een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry vond dat zonnebloempitten (en pistachenoten) de hoogste niveaus van fytosterolen hadden van alle noten en zaden die algemeen geconsumeerd worden als snack. Fytosterolen zijn plantenstoffen die chemisch lijken op cholesterol, en aangenomen wordt dat ze het LDL cholesterolgehalte in het bloed verlagen als ze in voldoende hoeveelheden worden gebruikt. Bovendien toonde een studie verschenen in Life Sciences aan dat fytosterolen de ontwikkeling van darmkanker remmen."

  Uitstekende bron van vitamine E -. Een kopje gedroogde zonnebloempitten voorziet ons van maar liefst 15,3 milligram vitamine E. Vitamine E reist als in vet oplosbaar antioxidant door ons lichaam om vrije radicalen te bestrijden die anders schade kunnen aanbrengen aan vet bevattende moleculen en structuren zoals hersencellen, cholesterol en celmembranen. Afgezien van ons te beschermen tegen degeneratieve ziekten produceert dit anti-oxidant ook antiverouderingselementen. Vitamine E is een krachtige ontstekingsremmer en kan de symptomen van ontstekingsziekten zoals astma en reumatoïde artritis verminderen.

  Zonnebloempitten bieden nog tal van andere voedingsstoffen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan, selenium en de meeste B-vitamines. Het magnesiumgehalte van de zaden is vooral belangrijk omdat tussen 60 en 80 procent van de Westerse bevolking een tekort heeft aan dit essentieel calciumregulerend mineraal.

  Oorspronkelijk artikel:"Sunflower seeds: a good source of fiber, protein, vitamin E and more", Wednesday, November 05, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

  Bijlagen:
  http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/phytochemicals/sterols/   
  http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3076/2   
  http://www.acatoday.org/content_css.cfm?CID=3956   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16302759   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24927777   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25097001   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7596226   
  http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=57#healthbenefits   

  11-11-2014, 21:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zonnebloempitten, vitamine E, veles
  10-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik fataal

  Griepprik verlamt gezond meisje uit Florida.flu

  (NaturalNews) Natuurlijk zijn vaccins veilig - behalve wanneer ze willekeurig extreem een ontsteking in de hersenen veroorzaken die leidt tot het verlies van gezichtsvermogen, verlamming en een onvermogen om te spreken. Dit is wat er nu gebeurd is met de 10 jarige Marysue Grivna uit Tampa, Florida, slechts vier dagen nadat ze een griepvaccin toegediend had gekregen dat haar volledig verzwakte met een ernstige hersenziekte tot gevolg, gekend als acute gedissemineerde encefalomyelitis, of ADEM.

  Het begon allemaal op 22 november 2013 toen de jonge Marysue een seizoensgebonden griepvaccin kreeg. Slechts enkele dagen later werd het kind ziek en vertoonden zich snel verlammingsverschijnselen. Bezorgd namen de ouders haar mee voor een evaluatie en er werd vastgesteld dat ze een immuunstoornis had veroorzaakt door een ontsteking in de hersenen.

  Vergelijkbaar met multiple sclerose, manifesteert ADEM zich als een auto-immuunziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt, in casu zich richt op de beschermende bekleding rondom de zenuwvezels. Bekend als myeline, zijn deze bekledingen bedoeld om de zenuwen van de hersenen en het ruggenmerg te beschermen tegen mogelijke schade. Indien deze bekledingen ontbreken kunnen symptomen zoals verlies van het gezichtsvermogen en verlamming optreden.

  "Haar vader Steven en ikzelf zijn er zeker van, op basis van al ons onderzoek, dat dit de oorzaak is van Marysue's conditie", aldus de moeder Carla, tijdens een recent interview met Fox & Friends. "De artsen zullen het niet bevestigen of ontkennen ... maar ze was voordien een gelukkig, gezond en speels kind van negen jaar toen het gebeurde."

  Vijf procent van de ADEM gevallen ontstaan na vaccinatie, zegt NIH.

  Hoewel de betrokken artsen terughoudend waren om toe te geven dat de griepprik de oorzaak is, geeft het National Institutes of Health (NIH) toe dat maar liefst 5 procent van de ADEM gevallen zich na een vaccinatie manifesteren. De ziekte kan ook ontstaan na bepaalde chirurgische ingrepen, zegt Dr Juan Dumois, directeur van All Children's Hospital, waar Marysue werd verzorgd.

  "Het kan zomaar uit de lucht vallen of misschien na een chirurgische ingreep," zei hij tegen CBS 10 News.

  Een soortgelijk geval deed zich voor in 2008, toen een 75-jarige vrouw ADEM ontwikkelde slechts twee dagen na het krijgen van een griepprik. Volgens de Daily Mail kreeg de vrouw symptomen van gevoelloosheid en verlamming en overleed later. Allemaal na het toedienen van een vaccin dat zoals we reeds meldden in 2011 bijna volledig ineffectief was voor het voorkomen van de griep.

  "Marysue kan niet meer spreken en zit gekluisterd aan een rolstoel en ziekenhuisbed. Ze wordt in de eerste plaats gevoed  via een G-tube al zijn we stilaan in staat om te beginnen met het voeden van babyvoeding via de mond", zegt de familie op een GoFundMe pagina op zoek naar financiële steun voor de bouw van een nieuwe kamer die geschikt is voor Marysue.

  "Ons huis is erg klein en haar ziekenhuisbed staat in onze woonkamer omdat de deuren in ons huis te smal zijn voor een bed of rolstoel," zeggen ze. "We proberen ook om fondsen te werven om een rolstoel te kopen. Als we dit hadden zouden wij één van onze buren kunnen inschakelen om haar in haar rolstoel te zetten ... waardoor ik en haar oma de mogelijkheid zouden hebben haar naar de dokter te voeren en het werk van haar vader te verlichten."

  Oorspronkelijk artikel: "Flu shot paralyzes healthy Florida girl", Monday, November 10, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/thimerosal.html   
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2818414/10-year-old-Florida-girl-paralyzed-rare-brain-infection-receiving-flu-shot.html   
  http://www.gofundme.com/g5lbzg   
  http://www.medicaldaily.com/flu-shot-blamed-paralyzing-10-year-old-florida-girl-marysue-grivna-309058   
  http://www.vaccinationcouncil.org/2013/11/27/a-shot-never-worth-taking-the-flu-vaccine-by-kelly-brogan-md/   
  http://www.wtsp.com/story/news/local/2014/10/30/mom-daughter-paralyzed-because-of-flu-shot/18218703/   

  10-11-2014, 21:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:griepprik, vaccinatie
  Archief per week
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!