Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
12-11-2014
Meer aandacht voor avocado in ons dieet.
Avocado's helpen bij het bestrijden van ziektes en het behoud van een goede hormonenbalans.
(NaturalNews) Veel voedingsdeskundigen beschouwen de avocado, die inheems is in de regio die zich uitstrekt van de centrale hooglanden van Mexico tot de Pacifische kust van Midden-Amerika, tot één van de gezondste vruchten. Dit is omdat, in tegenstelling tot de meeste andere vruchten, de groengekleurde enkelvoudige bessen rijk zijn aan heilzame vetten waarvan bewezen is dat ze onze gezondheid op talloze manieren ondersteunen.
Avocado's zitten echter ook vol met veel andere voedingsstoffen die ontbreken in ons westers dieet, waardoor ze uitstekend geschikt zijn als "all-round" voedsel voor het corrigeren van tekortkomingen en de aanpak van ziekten. Dit artikel gaat dieper in op de voordelen voor de gezondheid van deze vaak verkeerd begrepen vrucht, die veel meer aandacht verdient.
Rijk aan ziekte bestrijdende vetten.
Een gemiddelde avocado uit Florida of Californië levert een indrukwekkende 29 gram aan vetten. Ongeveer 67 procent van dit vet is enkelvoudig onverzadigd, 16 procent is meervoudig onverzadigd en 15 procent verzadigd.
De verzameling van primaire enkelvoudig onverzadigde vetzuren in avocado noemt men oliezuur, dat het ontstaan van verschillende ernstige ziekten kan voorkomen. Een studie gepubliceerd in Nutrition in 2004 vond dat oliezuur (samen met bepaalde meervoudig onverzadigde vetzuren) nuttig kan zijn in het verminderen van de risicofactoren van cardiovasculaire ziektes. Een studie gepubliceerd in Lipids in Health and Disease in 2009 ontdekte dat oliezuur de negatieve effecten van inflammatoire eiwitten bij obese en diabetische patiënten kon omkeren, wat suggereert dat het kan helpen bij het voorkomen van type 2 diabetes en die zelfs kan behandelen.
Hormoonbalans eigenschappen.
Avocado's bevatten bepaalde plantensterolen, zoals beta-sitosterol, dat antiestrogenic eigenschappen bezit, wat betekent dat ze de oestrogeenreceptoren in onze cellen kunnen blokkeren en de oestrogeenabsorptie verlagen. Als gevolg nemen de progesteronniveaus bij vrouwen en testosteronniveaus bij mannen toe. Dit maakt avocado's een bijzonder waardevol voedingsmiddel in de huidige wereld van wijdverspreide vervuiling en chemicaliën die sterk compromitterend kunnen zijn voor de endocriene functie.
Vol met carotenoïden.
Avocado's zijn rijk aan een gunstige groep van fytochemicaliën genaamd carotenoïden, die plantaardige voorlopers zijn van de krachtige antioxidant vitamine A. Eén van de carotenoïden gevonden in avocado's, beta-caroteen, is vooral bekend om zijn kankerbestrijdende voordelen. Een studie gepubliceerd in Biochemical en Biophysical Research Communications in augustus 2013 vond dat beta-caroteen de groei van tumoren geassocieerd met neuroblastoma, een agressieve kanker die jonge kinderen treft, kan remmen.
Twee andere carotenoïden gevonden in avocado's zijn luteïne en zeaxanthine die in hoge concentraties aangetroffen worden in de macula van het menselijk oog en bekend staan op het stimuleren van het gezichtsvermogen. Volgens een rapport gepubliceerd door de American Macula Degeneratie Foundation, kunnen luteïne en zeaxanthine supplementen zelfs leeftijdsgebonden maculaire degeneratie voorkomen, de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlies bij westerlingen na de vijftig.
Bevat veel voedingsstoffen.
Eén avocado levert ongeveer 33 procent van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitamine C, 53 procent van onze ADH van vitamine K, 28 procent van onze ADH aan kalium en ook grote hoeveelheden andere nuttige voedingsstoffen zoals vitamine E , mangaan, magnesium en de meeste B-vitamines. Daarnaast bevat een avocado maar liefst 13 gram voedingsvezels, waarvan meer dan 50 procent van het RDA type (onoplosbaar). Dit is veel meer vezels per gewicht dan andere vruchten, waardoor avocado één van de beste voedingsmiddelen is voor de behandeling van constipatie.
Zonnebloempitten: een goede bron van vezels, proteïne, vitamine E en nog meer.
(NaturalNews) Zonnebloempitten zijn de vruchten van de mooie zonnebloemplant. De zaden hebben een stevige structuur en een licht nootachtige smaak en waren een belangrijke bron van voedsel voor de Indianen. Zonnebloempitten blijven een populair voedsel eerder als tussendoortje dan verwerkt in gekookte maaltijden.
Terwijl zonnebloempitten niet kunnen tippen aan de voedingswaarde van chia- of hennepzaden, komen ze toch nog in aanmerking als gezonde voeding. Naast een vitale bron van natuurlijke energie zijn ze rijk aan een groot aantal voedingsstoffen waarvan velen van ons onbewust een tekort hebben, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op ons westers dieet.
De voordelen van zonnebloempitten.
Vol met vezels en eiwitten - Een kopje gedroogde zonnebloempitten levert ons 16 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vezels en 19 % aan van eiwitten. Het merendeel van de vezels uit zonnebloempitten zijn onoplosbaar en blijven aldus intact in ons spijsverteringskanaal en spoelen zo de dikke darm voor het verwijderen van opgehoopte afvalstoffen. Dit vezelgehalte maakt van zonnebloempitten een goede hulp bij constipatie evenals een geschikt voedsel voor diabetici (vezelig voedsel heeft de eigenschap een lage glycemische waarde te hebben). Bovendien bevat het eiwit in zonnebloemzaden alle acht essentiële aminozuren waardoor ze een uitgesproken volledige eiwitbron zijn voor vegetariërs en veganisten.
Hoog in omega vetzuren - Net als de meeste plantenzaden zijn zonnebloempitten rijk aan omega-3 en -6 vetzuren, die essentiële vetzuren zijn die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Het belangrijkste omega-3 vetzuur uit zonnebloempitten, alfa-linoleenzuur (ALA), is wel niet zo krachtig als de EPA en DHA uit dierlijke producten, zoals visolie, maar de voordelen ervan zijn toch niet te onderschatten. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat ALA het glucosegehalte verlaagt en de triglyceride niveaus verhoogt. Een andere studie, gepubliceerd in Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, suggereerde dat ALA kan helpen bij de behandeling van symptomen geassocieerd met obesitas bij dieren.
Rijk aan fytosterolen - Een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry vond dat zonnebloempitten (en pistachenoten) de hoogste niveaus van fytosterolen hadden van alle noten en zaden die algemeen geconsumeerd worden als snack. Fytosterolen zijn plantenstoffen die chemisch lijken op cholesterol, en aangenomen wordt dat ze het LDL cholesterolgehalte in het bloed verlagen als ze in voldoende hoeveelheden worden gebruikt. Bovendien toonde een studie verschenen in Life Sciences aan dat fytosterolen de ontwikkeling van darmkanker remmen."
Uitstekende bron van vitamine E -. Een kopje gedroogde zonnebloempitten voorziet ons van maar liefst 15,3 milligram vitamine E. Vitamine E reist als in vet oplosbaar antioxidant door ons lichaam om vrije radicalen te bestrijden die anders schade kunnen aanbrengen aan vet bevattende moleculen en structuren zoals hersencellen, cholesterol en celmembranen. Afgezien van ons te beschermen tegen degeneratieve ziekten produceert dit anti-oxidant ook antiverouderingselementen. Vitamine E is een krachtige ontstekingsremmer en kan de symptomen van ontstekingsziekten zoals astma en reumatoïde artritis verminderen.
Zonnebloempitten bieden nog tal van andere voedingsstoffen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan, selenium en de meeste B-vitamines. Het magnesiumgehalte van de zaden is vooral belangrijk omdat tussen 60 en 80 procent van de Westerse bevolking een tekort heeft aan dit essentieel calciumregulerend mineraal.
Oorspronkelijk artikel:"Sunflower seeds: a good source of fiber, protein, vitamin E and more", Wednesday, November 05, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.
(NaturalNews) Natuurlijk zijn vaccins veilig - behalve wanneer ze willekeurig extreem een ontsteking in de hersenen veroorzaken die leidt tot het verlies van gezichtsvermogen, verlamming en een onvermogen om te spreken. Dit is wat er nu gebeurd is met de 10 jarige Marysue Grivna uit Tampa, Florida, slechts vier dagen nadat ze een griepvaccin toegediend had gekregen dat haar volledig verzwakte met een ernstige hersenziekte tot gevolg, gekend als acute gedissemineerde encefalomyelitis, of ADEM.
Het begon allemaal op 22 november 2013 toen de jonge Marysue een seizoensgebonden griepvaccin kreeg. Slechts enkele dagen later werd het kind ziek en vertoonden zich snel verlammingsverschijnselen. Bezorgd namen de ouders haar mee voor een evaluatie en er werd vastgesteld dat ze een immuunstoornis had veroorzaakt door een ontsteking in de hersenen.
Vergelijkbaar met multiple sclerose, manifesteert ADEM zich als een auto-immuunziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt, in casu zich richt op de beschermende bekleding rondom de zenuwvezels. Bekend als myeline, zijn deze bekledingen bedoeld om de zenuwen van de hersenen en het ruggenmerg te beschermen tegen mogelijke schade. Indien deze bekledingen ontbreken kunnen symptomen zoals verlies van het gezichtsvermogen en verlamming optreden.
"Haar vader Steven en ikzelf zijn er zeker van, op basis van al ons onderzoek, dat dit de oorzaak is van Marysue's conditie", aldus de moeder Carla, tijdens een recent interview met Fox & Friends. "De artsen zullen het niet bevestigen of ontkennen ... maar ze was voordien een gelukkig, gezond en speels kind van negen jaar toen het gebeurde."
Vijf procent van de ADEM gevallen ontstaan na vaccinatie, zegt NIH.
Hoewel de betrokken artsen terughoudend waren om toe te geven dat de griepprik de oorzaak is, geeft het National Institutes of Health (NIH) toe dat maar liefst 5 procent van de ADEM gevallen zich na een vaccinatie manifesteren. De ziekte kan ook ontstaan na bepaalde chirurgische ingrepen, zegt Dr Juan Dumois, directeur van All Children's Hospital, waar Marysue werd verzorgd.
"Het kan zomaar uit de lucht vallen of misschien na een chirurgische ingreep," zei hij tegen CBS 10 News.
Een soortgelijk geval deed zich voor in 2008, toen een 75-jarige vrouw ADEM ontwikkelde slechts twee dagen na het krijgen van een griepprik. Volgens de Daily Mail kreeg de vrouw symptomen van gevoelloosheid en verlamming en overleed later. Allemaal na het toedienen van een vaccin dat zoals we reeds meldden in 2011 bijna volledig ineffectief was voor het voorkomen van de griep.
"Marysue kan niet meer spreken en zit gekluisterd aan een rolstoel en ziekenhuisbed. Ze wordt in de eerste plaats gevoed via een G-tube al zijn we stilaan in staat om te beginnen met het voeden van babyvoeding via de mond", zegt de familie op een GoFundMe pagina op zoek naar financiële steun voor de bouw van een nieuwe kamer die geschikt is voor Marysue.
"Ons huis is erg klein en haar ziekenhuisbed staat in onze woonkamer omdat de deuren in ons huis te smal zijn voor een bed of rolstoel," zeggen ze. "We proberen ook om fondsen te werven om een rolstoel te kopen. Als we dit hadden zouden wij één van onze buren kunnen inschakelen om haar in haar rolstoel te zetten ... waardoor ik en haar oma de mogelijkheid zouden hebben haar naar de dokter te voeren en het werk van haar vader te verlichten."
Oorspronkelijk artikel: "Flu shot paralyzes healthy Florida girl", Monday, November 10, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Top 3 veiligste manieren om zich snel te ontdoen van een verkoudheid of griep.
(NaturalNews) Aangezien het winterseizoen in aankomst is wordt ons immuunsysteem meer belast door koeler weer en minder immuun ondersteunende elementen zoals de warme zon op onze huid. Het hoest- en koude seizoen staat voor de deur en de mensen halen verschillende over de toonbank oplossingen binnen.
Waarom niet deze 3 natuurlijke manieren inzetten om die winterongemakken te lijf te gaan?
Eet antivirale en antibacteriële voedingsmiddelen.
Om te helpen bij het bestrijden van een verkoudheid of griep moet je uw immuunsysteem sterken, het eerste wat je moet doen is het verwijderen van de infectie zelf. Dit kan op een aantal manieren, maar één van de eenvoudigste oplossingen is met sterke antivirale en antibacteriële levensmiddelen en kruiden.
Met behulp van een combinatie van voedingsmiddelen en kruiden die virussen en bacteriën helpen verwijderen zal een alomvattende aanpak van het immuunsysteem ook zorgen voor een boost. Het beste is de middelen onbewerkt in hun ruwe vorm te nemen wat de assimilatie door ons lichaam gemakkelijker maakt.
Vitamine C cruciaal.
Vitamine C speelt een belangrijke rol in de gezondheid en de functie van de immuuncellen, die zeer belangrijk zijn bij afweren van een infectie, waaronder verkoudheid. Witte bloedcellen zijn afhankelijk van vitamine C om te overleven en om bestand te zijn tegen aanvallen van pathogenen. Het speelt ook een belangrijke rol als een antihistamine en vermindert de aandoeningen geassocieerd met verkoudheid, koorts en griep.
Enkele zeer hoge kwaliteit bronnen van vitamine C zijn o.a. Camu Camu, acerola kersen, guave, paprika en boerenkool. Andere veel voorkomende bronnen zijn sinaasappels, citroenen, kiwi, meloen en ananas. Wilt u een supplement proberen kies dan voor een kwaliteitsbron van liposomaal vitamine C die een betere absorptie in de bloedbaan waarborgt.
Probiotica.
Probiotica zijn algemeen bekend voor hun rol bij het reguleren van de juiste balans van onze innerlijke ecologie. Dit leidt tot een sterkere darmgezondheid, die op zijn beurt een gezond immuunsysteem ondersteunt, de primaire factor bij het afweren van ziekteverwekkers, zoals verkoudheid en griep.
Naast het stimuleren van de activiteit van het immuunsysteem, produceren probiotica ook antibacteriële stoffen die ziekteverwekkende bacteriën uitschakelen. Goede bacteriën doen dit door het veranderen van de lokale niveaus van de zuurtegraad en ontnemen zo de pathogene bacteriën van hun voedingsstoffen, of door het daadwerkelijk produceren van hun eigen antibiotische stoffen.
Enkele zeer hoge kwaliteit bronnen van probiotica uit de voeding zijn gefermenteerde groenten, kefir, en appelazijn.
Eén van de meest krachtige manieren om verkoudheid of griep te verslaan is een aantal van deze krachtige voedingsmiddelen te combineren en te nuttigen in hun oorspronkelijke ruwe vorm.
Oorspronkelijk artikel: "Top 3 safest ways to get rid of a cold or flu quickly", Sunday, November 09, 2014 by: Derek Henry, Natural News.
Pel de knoflook en citroen. Doe knoflook, ui, kurkuma, gember, citroen en cayennepeper één voor één in de sapcentrifuge. Voeg daarna appelazijn toe aan het sap. Aanlengen met water naar smaak.
Gebruik.
Neem onmidddelijk 3 cl van het sap zodra de symptomen van bacteriële of virale infectie verschijnen en herhaal dit tot 3 keer per dag.
Bestrijd slapeloosheid en slaap goed met volgende kruiden en natuurlijke remedies.
(NaturalNews) Je ligt in bed te staren naar het plafond, of erger nog, te staren naar de klok. De minuten schuiven voorbij. Uren verstrijken. Je telt de uren totdat je moet opstaan. Zes uur. Vijf uur. Vier uur. Je voelt je moe en volkomen uitgeput naar geest en lichaam, je niet kunt slapen.
Slapeloosheid kan zowel slopend als gevaarlijk zijn. Volgens The National Highway Safety Administration zijn in de VS 100.000 of meer auto ongevallen per jaar te wijten aan vermoeidheid, met als resultaat 1.550 doden en 71.000 gewonden.
Een chronisch gebrek aan slaap is niet alleen van invloed op je werk maar ook op je relaties en je leven, het veroorzaakt ook ravage in ons immuunsysteem.
Men hoeft niet zijn toevlucht te nemen tot farmaceutische producten met hun gevaarlijke bijwerkingen zoals slaapwandelen, eten of rijden in je slaap of vermoeidheid bij het ontwaken. Maak in plaats daarvan gebruik van onderstaande natuurlijke remedies om de slaapcyclus te hernemen en een einde te maken aan slapeloosheid.
Gegarandeerde kuur.
Als je weg kunt voor een paar dagen ga dan kamperen. Laat uw elektronische apparaten thuis. Laat uw telefoon in de auto. Neem de tijd om te mediteren of te schrijven en beoefen wat yoga. Belangrijker nog, slaap op de grond, niet in een camper, in je auto of in een hut. Slaap geaard. Het doel is om te ontstressen, om een pauze te nemen, om kunstlicht te voorkomen en om natuurlijk licht en magnetische velden te gebruiken om opnieuw uw circadiaanse ritmes terug te vinden. Op de derde dag zal bijna iedereen kort na het vallen van de avond in slaap vallen, zoals de natuur het bedoeld heeft.
Andere stappen om slapeloosheid te lijf te gaan.
Elimineer stimulerende middelen uit je dieet. Koffie, thee, chocolade, frisdranken, energiedranken ... Als u deze niet kunt laten, moet u ze te beperken tot de vroege uren van de dag. Schildklier- en bijnier vermoeidheid kan leiden tot slapeloosheid en een slechte kwaliteit van de slaap. Vitaminen B zijn essentieel voor het zenuwstelsel en tekorten kunnen resulteren in verstoring van de slaapcyclus. Neem elke dag een hoge kwaliteit aan vitamine B-complex en als je niet in de zon kunt vertoeven vul dan aan met vitamine D.
Zoek contact met de grond en neem de tijd om wat rustig te mediteren 's ochtends en net voor het slapengaan. Dit kan vooral gunstig zijn voor onze interne klok.
Kruiden tegen slapeloosheid.
De volgende drie kruiden zijn een zeer krachtige slaapformule vooral wanneer ze worden gecombineerd.
Valerianwortel.
Valeriaan helpt bij het in slaap vallen en bij de slaapkwaliteit. De beste resultaten worden verkregen door het combineren van valeriaan met melatonine of hop. Neem 400-500 mg voor het slapen gaan.
Melatonine.
Melatonine is een hormoon dat door de pijnappelklier wordt afgescheiden. Het helpt niet de slaap verlengen of de kwaliteit van de slaap verbeteren, maar wel bij het in slaap vallen. Bijwerkingen kunnen zijn nachtmerries en slaperigheid overdag. Dosering varieert van 1-10 mg.
Hop.
Hop-extract is een andere steun die de slaapkwaliteit verbetert en helpt bij het in slaap vallen. Het werkt goed samen met valeriaan extract en de combinatie kan de alpha hersengolven verhogen.
Conclusie.
Zodra u uw biologische klok terug gevonden hebt, vereisen uw nieuwe slaapgewoonten discipline, maar je zult er de voordelen van een gezonde, rustgevende slaap oogsten. De truc om verder een goede slaap te ontwikkelen is een doel te stellen voor het opstaan. Wens je om 7 uur op te staan, ga er dan voor in de volgende 6 weken.
Oorspronkelijk artikel: "Beat insomnia and sleep easy with these herbs and natural remedies", Friday, November 07, 2014 by: Michael Edwards, Natural News.
De gevaren van intestinale plaque en hoe er zich op natuurlijke wijze van te ontdoen.
(NaturalNews) Bij plaque denken we vaak aan onze tandheelkundige of coronaire gezondheid. Hoewel dit twee dingen zijn die je vrij van plaque wil, zijn ze lang niet zo belangrijk als het opbreken van plaque in uw darmsysteem. Het zich ontdoen van plaque in de darmen kan resulteren in een uitzonderlijke voordeel voor de gezondheid waarbij niet alleen de spijsvertering verbetert, maar het hele lichaam.
Wat is nu precies deze plaque, waarom bestaat ze, welke gezondheidsproblemen kan ze veroorzaken en hoe kunnen wij er ons van ontdoen om een optimale gezondheid te verkrijgen?
Biofilm 101.
Biofilm is het juiste woord - een kleverige film die wordt gemaakt door microscopisch kleine organismen. De structuur is vrij taai, en om u een voorbeeld te geven, tandplaque is biofilm in de mond. Het feit dat de tandarts speciaal gereedschap nodig heeft om tandplaque af te schrapen geeft je een idee van hoe sterk het is en hoe moeilijk het kan zijn om af te breken.
Bacteriën en andere microscopische wezens maken deze ongezonde biofilm om te kunnen overleven. In wezen creëren zij hun biologische thuis in het lichaam met een mengsel van suikers en eiwitten die hen helpen bij de bescherming tegen dodelijke "aanvallen" waarmee ze kunnen geconfronteerd worden (zoals antibiotica).
Er is echter ook een gezonde biofilm; een dunne slijmlaag in een gezonde darm gemaakt door heilzame microflora. Deze gezonde biofilm maakt de doorgang van voedingsstoffen door de darmwand mogelijk, bevochtigt en smeert en weert ontstekingen.
Het doel van deze biofilm is om de aanmaak van het gezonde, dunne slijm dat voedingsstoffen absorbeert te bevorderen en om de ongezonde film die slechte bacteriën en parasieten herbergt en opname van voedingsstoffen tegenwerkt, te elimineren.
Symptomen en aandoeningen geassocieerd met een ongezond biofilm.
Zoals je zou verwachten kan een ongezonde biofilm veel schade aanrichten in het darmstelsel. Het kan:
. De opname van voedingsstoffen door de darmwand in de weg staan. . Ziekteverwekkende micro-organismen uit het immuunsysteem beschermen. . Ziekteverwekkende micro-organismen uit antibiotica en antimycotica beschermen (zowel kruiden als farmaceutica). . Ontstekingen bevorderen. . Giftige stoffen zoals zware metalen opslaan.
Deze plaque creëert echt een "schuilkelder" voor gist, parasieten en bacteriën die bescherming vinden in de biofilm matrix, die helpt deze micro-organismen te overleven bij de inzet van de sterkste natuurlijke en chemische medicijnen. Door deze weerstand kunnen na verloop van tijd aandoeningen ontstaan zoals:
. Systemische candida overgroei (schimmelinfectie). . Parasieten. . Maagbrand. . Chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. . Spastische darm, colitis ulcerosa en ziekte van Crohn. . Opgeblazen gevoel, gas, hersenmist, artritis, maagkrampen, acne en huidaandoeningen.
Een ongezonde biofilm kan een leven van ziekte en veroudering veroorzaken omdat het blijvende infecties creëert wat kan leiden tot chronische degeneratieve ziekten.
Hoe kan men zich ontdoen van deze biofilm.
Het doorbreken van ongezonde biofilm vereist specifiek "gereedschap". Het is niet zo eenvoudig als gewoon gezond eten en hopen dat het vanzelf zal oplossen. Je moet zeer specifieke keuzes maken die hebben aangetoond deze ongezonde biofilm te kunnen afbreken, zoals:
. Proteolytische enzymen zoals protease, papaïne en pepsidase FP. Neem deze alleen op een lege maag opdat ze effectief zouden zijn. . Appelcider azijn, die belangrijke mineralen uit de biofilmmatrix haalt. Neem zo'n 30 ml in een glas water, tot 3 keer per dag. . Kruidnagel . Valse zwarte peper (Embelia ribes)
Gebruik daarnaast een nutriëntrijk dieet gebaseerd op vowaardig voedsel, en vermijd bewerkt meel, suikers en geraffineerde oliën. Gefermenteerde levensmiddelen en dranken bevatten goede bacteriën die zullen bijdragen tot de bevordering van de groei van een gezonde biofilm en tot het vergemakkelijken van de opname van voedingsstoffen. Naast het elimineren van de biofilm, moet men darmgenezende voeding nemen (Superfoods) om de Candida te elimineren en het innerlijk ecosysteem in balans te krijgen.
Oorspronkelijk artikel: "The dangers of intestinal plaque and how to get rid of it naturally", Tuesday, November 04, 2014 by: Derek Henry, Natural News.
Amarant: een glutenvrij graan rijk aan proteïnen en mineralen.
(NaturalNews) Amarant is een breedbladige plant uit de zuidelijke helft van Noord-Amerika. Het maakt deel uit van de familie Amaranthaceae waartoe ook bieten, snijbiet, spinazie en quinoa behoren, en wordt gekenmerkt door zijn snelle groei en concurrerende aard. In feite is amarant zo agressief dat veel Amerikaanse tuiniers het als niets meer dan een schadelijk onkruid beschouwen dat andere planten bedreigt in hun groei.
Dit is jammer, want amarant is eigenlijk zeer voedzaam. De graanachtige zaden waren een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen voor de Amerikaanse Indianen, en ze blijven een populair voedsel in Mexico en Zuid-Amerika. Dit artikel werpt enig licht op de voordelen voor de gezondheid van deze enigszins onbegrepen plant.
Redenen om amarant te koesteren.
Complete eiwitbron - Afhankelijk van de kwaliteit bestaat amarant uit 13 tot 19 procent eiwit, dat is meer eiwit per gewicht dan granen zoals rijst, haver en rogge. Dit eiwit bevat ook alle acht essentiële aminozuren (waaronder lysine, een aminozuur dat ontbreekt in de meeste granen), waardoor het een uitstekende volledige eiwitbron is voor vegetariërs en veganisten.
Glutenvrij - Net als quinoa en boekweit is amarant van nature glutenvrij. Voor personen met glutenintolerantie en coeliakie zal dit nieuws vrolijk in de oren klinken maar er is meer en meer groeiend bewijs dat gluten slecht zijn voor iedereen. Volgens Dr Alessio Fasano, activeren gluten een eiwit genaamd zonulin dat een afdichting maakt tussen onze darmcellen en zo een immuunrespons triggert. Gluten bevatten ook fytinezuur, een verbinding die veel belangrijke mineralen zoals magnesium, biologische onbeschikbaar maakt. Met amarant moeten we ons geen zorgen maken over deze problemen.
Cardiovasculaire voordelen - Hoewel onderzoeken naar amarant beperkt zijn, suggereert opkomende onderzoek dat ons cardiovasculaire systeem ervan kan profiteren. Een studie gepubliceerd in Lipids in Health and Disease van januari 2007, bijvoorbeeld, vond dat amarantolie voordelen biedt voor patiënten met coronaire hartziekte. Een meer recente studie, gepubliceerd in Proteome Science van mei 2014, vond ook dat amarant ook atherosclerose, of vernauwing van de slagaders zou kunnen behandelen.
Rijk aan voedingsvezels - Volgens Self's "NutritionData," geeft een kopje gekookte amarant 5,2 gram voedingsvezels, of 21 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). De meeste van deze vezels zijn onoplosbaar, passeren het maagdarmkanaal intact en veroorzaken een laxerend effect. Echter, amarant bevat ook veel oplosbare vezels die water opslorpen waardoor de spijsvertering vertraagt en cholesterolverlagende voordelen oplevert. Bijgevolg is amarant geschikt voor een gewichtsverlies dieet.
Veel mineralen - Misschien wel de grootste troef van amarant is de hoge concentratie aan essentiële mineralen. Een kopje gekookte amarant levert ons 29 procent van onze ADH aan ijzer, 40 procent van onze dagelijkse hoeveelheid magnesium, 36 procent van onze ADH aan fosfor en maar liefst 105 procent van onze ADH aan mangaan. Amarant bevat ook respectabele hoeveelheden calcium, kalium, zink, koper en selenium. Aan de negatieve kant is het ontbreken van de meeste vitamines, behalve vitamine B6 en foliumzuur.
Amarant wordt vaak geconsumeerd onder de vorm van zaad, meel of olie. Hoewel het bekend is resistent te zijn tegen glyfosaat herbicide van Monsanto is het altijd een goed idee om biologische amarant producten te kopen waar mogelijk.
Oorspronkelijk artikel: "Amaranth: a gluten-free grain rich in protein and minerals", Tuesday, October 14, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.
Nitraten ... het woord doet denken aan de meest gruwelijke excessen van de intensieve landbouw.
De landbouw die de tak afzaagt waarop hij zit door het vernietigen van de natuur die het hem mogelijk maakt om te bestaan!
Maar weten we eigenlijk wat nitraten en nitrieten, die zo'n slechte reputatie hebben, en in ons vlees en vleeswaren zitten, eigenlijk zijn?
De media die ons radeloos maakt over nitraten zijn voorzichtig om nuttige informatie te geven.
Stikstof N
Als je nog de scheikundeles uit je middelbare studies herinnert weet je dat stikstof wordt aangeduid met de letter N in de tabel voor de classificatie van de elementen.
Het lijkt niet logisch, behalve dat men in het Engels en het Duits spreekt van “nitrogen” als het om stikstof gaat.
Het woord komt van nitraatstikstof, omdat de molecule nitraatstikstof een stikstofatoom bevat.
Verre van vijand van de natuur is stikstof overal aanwezig waar sprake is van leven: in planten, in het vlees dat je eet en zelfs in ons lichaam, waar het goed is voor 3% van je gewicht. Het essentiële van de lucht die ons omringd (78%) is gemaakt uit stikstof.
Laat ons nog wat dieper ingaan op het onderwerp. Ik geef je de chemische formule van nitraat en nitriet:
. Nitraat bestaat uit 1 stikstofatoom gebonden aan 3 zuurstofatomen. Chemische formule NO3.
. Nitriet bestaat uit 1 stikstofatoom met 2 zuurstofatomen. Chemische formule NO2.
Met andere woorden, nitriet is als nitraat, maar met 1 atoom zuurstof.
Dus nitraten hebben 3 zuurstofatomen, terwijl nitrieten 2 zuurstofatomen bezitten.
Zijn nitraten en nitrieten ze echt gevaarlijk voor onze gezondheid?
De waarheid over nitraten.
De landbouwers bemesten de bodem, omdat mest rijk is aan nitraten, wat de planten doet groeien.
Iets dat de planten doet groeien kan niet anders dan goed zijn ja zelfs noodzakelijk voor de planten!
Dit betekent dat nitraten niet per se alleen maar slecht zijn voor de natuur want ze helpen de planten groeien.
"Ja, maar nitraten doden vissen !! "
Nitraten hebben een slechte reputatie omdat ze vissen doden wanneer ze in een te hoge concentratie aanwezig zijn in het water.
Maar we moeten begrijpen waarom.
Wanneer boeren mest op hun akkers brengen (om planten te kweken) en het regenwater nitraten naar de rivieren afvoert doen zij in de estuaria, waar de nitraten zich concentreren, algen groeien.
Maar algen hebben zuurstof nodig om te leven en veroorzaken tijdens hun groei een situatie van anoxie (zuurstofgebrek) in het water: vissen sterven omdat ze niet kunnen ademen. De algen verbruiken alles!
Het zijn dus niet de nitraten die de vis te doden. Nitraten zijn namelijk niet giftig.
Volgens een advies uitgegeven in 1990 door het "Wetenschappelijk Comité voor de menselijke voeding over nitraten en nitrieten" van de Commissie van de Europese Gemeenschappen hebben nitraten “een zeer lage acute toxiciteit"
De voordelen van nitraat voor de gezondheid.
Volwassenen en kinderen ouder dan één jaar hebben niets te vrezen van nitraten.
De studie, die oorspronkelijk een verband had gelegd tussen nitraten en kanker creëerde een psychose met diskrediet tot gevolg. De betere publicaties leggen geen verband tussen nitraten, nitrieten en kanker bij de mens en er zijn inderdaad geen tekenen gevonden dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Bovendien blijkt uit recent onderzoek dat nitraten en nitrieten niet alleen onschadelijk maar zelfs nuttig zijn vooral voor het immuunsysteem en het hart.
Nitraten kunnen fysieke prestaties verbeteren, vooral bij topsporters. Atleten gebruiken vaak rode bieten en bietensap, die een hoog gehalte aan nitraten hebben, voor dit doel.
De verklaring is dat nitraten de efficiëntie van de mitochondria, de cellulaire componenten die energie produceren, verhoogt.
Sommige studies hebben aangetoond dat bieten de zuurstofbehoefte met 5,4% verminderen, de sprintcapaciteit met 4% verhoogt en de periode van intense inspanning kan verlengen met 15%.
Maar laten we de hoofdverdachte onder de loep nemen met name de nitrieten.
De oorsprong van nitrieten.
Kaliumnitraat, ook wel salpeter (afkomstig van sal en petra, Latijnse woorden die "zout" en "steen" betekent), wordt traditioneel gebruikt om vlees te bewaren.
Maar in 1900, hebben wetenschappers ontdekt dat de mogelijkheden van bewaring van salpeter voortkwamen van sommige micro-organismen die nitraat omzetten in nitriet. Dit liet toe salpeter als conserveermiddel te vervangen door zeer lage dosissen nitriet. Zo kun je nu vers vlees kopen in de supermarkt, terwijl onze grootouders het moesten stellen met ingezouten vlees.
Heb je ooit een dier zien versnijden?
Slagers voegen nitriet bij het vlees omdat het anders bruin of grijs wordt en niet helder rood blijft.
Als je zelf ooit een dier hebt zien vrsnijden weet je dat het slechts een paar minuten duurt dat vers vlees zijn mooie kleur verliest. Net als een wonde reageert het vlees, oxideert, creëert bloedstolsels en krimpt. De mooie heldere rode biefstukken die je al dan niet verpakt aantreft moesten een behandeling met nitriet ondergaan om hun kleur te behouden.
Maar als je denkt nitraten en nitrieten te vermijden door het kopen van gegarandeerd voedsel zonder nitraten of nitrieten, laat je niet ringeloren.
De "geen nitrieten" producten die gebruik maken van "natuurlijke" conserveringsmiddelen maken gebruik van precies dezelfde bronnen, namelijk selderijzout of suikerbieten, rijk aan nitrieten.
Bovendien is het niet echt een probleem omdat nitrieten het voordeel hebben:
. een uitstekend antioxidant te zijn dat het behoud van de smaak van het vlees waarborgt en een “oude” onaangename smaak voorkomt.
. veel ziekteverwekkers te vernietigen, waaronder Clostridium botulinum, de bacterie die botulisme, een zeldzame maar dodelijke ziekte, veroorzaakt. Botulus komt van het Latijnse "worst", Duitse artsen hebben namelijk het verband ontdekt tussen de consumptie van worst (geen nitrieten) en de ziekte. In het Duits betekent botulisme ook Wurstvergiftung, dwz "worst vergiftiging."
Is nitriet gevaarlijk?
Nitrieten hebben een nog slechtere reputatie dan nitraten. Echter, 70% tot 90% van onze blootstelling aan nitriet komt van ons lichaam zelf, in ons speeksel.
Wat betreft de voedselbronnen van nitrieten leveren de groenten van nature veruit de grootste bijdrage, met gemiddeld 93%. Hoe verrassend het ook mag lijken, een portie spinazie, twee porties sla en vier porties selderij of bieten bevatten meer nitriet dan 467 worsten. En je eigen speeksel bevat meer dan alle nitrieten samen van al deze voedingsmiddelen!
Geen accumulatie van nitraat en nitriet in het menselijk lichaam.
Het is belangrijk te begrijpen dat noch de nitraten of nitrieten zich kunnen ophopen in het lichaam. Elke nitraat dat niet wordt gebruikt om enzymen te produceren wordt uitgescheiden langs de urine en verdwijnt uit de bloedstroom in minder dan vijf minuten.
Daar bovenop: wanneer een nitrietmolecule zuurstof verliest wordt het stikstofmonoxide, een belangrijke molecule. Stikstofmonoxide (NO) is een gas met meerdere functies in het lichaam. Het verspreidt zich langs de wanden van de bloedvaten en veroorzaakt ontspanning van de spiercellen, waardoor de bloeddruk verlaagt.
Stikstofmonoxide voorkomt angina, de pijn die optreedt in de hartspier bij zuurstofgebrek door een te lage bloedstroom.
Dit is de manier waarop het beroemde medicijn "nitroglycerine" werkt. Het voorziet het lichaam van nitraten die snel worden omgezet in stikstofmonoxide dat de bloedvaten verwijdt.
Het blijkt dat de nitraten relatief inert zijn totdat ze worden omgezet in nitrieten door bacteriën in de mond of enzymen in het lichaam.
Hoge temperatuur koken: oppassen voor nitrosamines!
Het probleem stelt zich wanneer nitriet, in plaats van getransformeerd tot stikstofmonoxide, nitrosaminen vormt.
Dit gevaar doet zich voor tijdens het bakken bij hoge temperatuur in aanwezigheid van aminozuren.
Er zijn veel verschillende vormen van nitrosaminen en de meeste zijn krachtige carcinogenen. Ze behoren tot de belangrijkste kankerverwekkende stoffen en komen voor in tabaksrook bijvoorbeeld.
Daar gegrild vlees, worstjes, bacon en andere meestal veel natriumnitriet bevatten en rijk zijn aan eiwitten (de bron van aminozuren), veroorzaakt blootstelling aan hoge temperaturen ideale omstandigheden voor het aanmaken van nitrosamines.
Nitrosaminen kunnen zich ook vormen in het zure milieu van de maag.
Het is een bekend probleem in de levensmiddelenindustrie dat aan beperkingen in het gebruik van nitrieten moet voldoen. Het moet ook vitamine C (ascorbinezuur) toevoegen die de vorming van nitrosaminen remt.
Er is geen magische formule om nitrosaminen in uw dieet te voorkomen maar laat uw vlees niet bakken bij hoge temperaturen zoals frituren.
Blauwe baby ziekte.
Als nitraten en nitrieten goed verdragen worden door kinderen en volwassenen, is dat niet het geval voor kleine kinderen. Kinderen jonger dan één jaar die blootgesteld worden aan nitrieten kunnen een aandoening genaamd methemoglobinemie (blauwe babyziekte) oplopen. Dit is de reden waarom het nitraatgehalte van leidingwater nauwgezet moet gecontroleerd worden.
Echter, methemoglobinemie kan gemakkelijk worden behandeld met een injectie van methyleenblauw, dat methemoglobine omzet in hemoglobine.
Jean-Marc Dupuis
Oorspronkelijk artikel: “Faut-il craindre les nitrates (et les nitrites?”, par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Octobre 23, 2014.
Feiten over de griepprik voor hen die de vaccinatie overwegen.
(NaturalNews) Er is een consistente misvatting onder de bevolking dat vaccins gezond zijn. Als griepprikken effectief zijn, zou men kunnen stellen dat het eindresultaat gezond is maar er is niets gezonds aan het vaccin zelf. In 2014 zijn de ingrediënten nog altijd thimerosal (kwik), aluminiumzouten, suikers, gelatine, eiwit, formaldehyde en neomycine. Niemand bij zijn volle verstand kan beweren dat het toedienen van deze toxines in het lichaam gezond kan zijn. Onze overtuiging is dat de schade het vaccin niet opweegt tegen de ziekte.
Een recent rapport van het Natural News Forensic Food Lab meldt 51 delen per miljoen van giftig kwik gevonden te hebben in de GlaxoSmithKline griepprik. Dat is meer dan 25.000 keer hoger dan toegestaan in drinkwater door het kontroleorganisme EPA. De meest rationele mens beseft dat er een aantal risico's verbonden zijn aan het inspuiten van zoveel kwik in het lichaam.
De vraag blijft, is het de moeite waard het risico te nemen, hoe klein of groot die ook mag zijn? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de vraag stellen of de griepprik het aantal griepgevallen per jaar vermindert. De CDC zegt ja, maar de meeste mensen weten niet dat de CDC toegeeft dat ze hun beweringen niet kunnen staven.
Het CDC onthult de effectiviteit of ineffectiviteit van griepvaccinaties. Bij kinderen wordt de effectiviteit van het griepvaccin geschat op slechts 66%. Het lijkt niet mogelijk om een feitelijke nummer voor volwassenen te bekomen omdat het CDC zegt dat tests voor influenza niet worden gemeld. Wanneer laboratoriumtests worden uitgevoerd om influenza te bevestigen tonen ze vaak aan dat influenza niet aanwezig was. Misschien is dit de reden waarom het CDC deze informatie niet verzamelt.
Welk griepvaccin? De virusstam gebruikt om het vaccin te vervaardigen is gebaseerd op de beste veronderstelling van welk virus dat zal toeslaan. Men mag echter niet vergeten dat zulle virussen muteren. Zelfs als de juiste stam werd gekozen kan een mutatie het vaccin nutteloos maken. Het is interessant op te merken dat alhoewel het CDC de jaarlijkse bevestigde influenza sterfgevallen van kinderen opvolgt diezelfde instantie niet kan zeggen welk virus de schuldige was. We kunnen geen enkele informatie vinden over hoe vaak de bedrijven het juiste vaccin produceren, of hoe vaak een bepaalde stam van influenza dodelijk is.
We weten wel dat het vaker voorkomt dat het verkeerde vaccin wordt toegediend.
Griepvaccins bevatten aluminiumzouten en formaldehyde. Het gebruik van aluminiumzouten op de huid wordt in verband gebracht met borstkanker, de ziekte van Alzheimer en veel andere ziekten. Aluminium staat bekend als uiterst giftig voor de mens. Natuurlijk, injecteren of snuiven van aluminium is iets anders dan het drinken uit aluminium blikjes en absorberen langs de huid. Wij zouden zeggen dat dit verschil een veel groter risico vormt voor de gezondheid, maar de vaccin voorstanders zijn het hierover oneens.
Griepvaccins zijn niet vegetarisch vriendelijk. Suikers (zij zijn vaak van niet-veganistische herkomst), eiwit, en gelatine (afkomstig van collageen van verschillende dierlijke bijproducten) zitten in de vaccins van 2014. Het griepvaccin wordt bereid uit de fluïda van kippenembryo's geïnoculeerd met een influenza virus.
Conclusie De griep is volledig te voorkomen. De ironie is dat de griepprik maakt dat een gezond persoon meer kans heeft op griep en dat iemand met een gecompromitteerd immuunsysteem meer kans heeft vergiftigd te worden door het vaccin dan een gezond persoon. Hoe vaker de griepprik wordt ontvangen, hoe groter de kans een ongeluk zal optreden, en hoe zwakker het immuunsysteem zal zijn op lange termijn.
Oorspronkelijk artikel: "Flu shot facts for those considering the vaccinations”, Friday, October 10, 2014,by: Michael Edwards, Natural News.
(NaturalNews) Vitamine C is het meest bekend voor het versterken van het immuunsysteem. Deze krachtige antioxidant heeft ook veel andere belangrijke eigenschappen die belangrijke aspecten van onze gezondheid controleren. Vitamine C helpt bij het ontgiften van ons lichaam, beschermt en bevordert de genezing van al onze cellen en helpt ons omgaan met zowel mentale als fysieke stress. Het ondersteunt ook gezonde bacteriën in onze darmen, neutraliseert vrije radicalen, is anti viraal en anti bacterieel, voorkomt en doodt kankercellen en nog veel meer. De meeste mensen, vooral kinderen, zouden profiteren van meer vitamine C.
Natuurlijke vitamine C-complexen uit volwaardige voeding zijn krachtiger dan deze die men in de winkel koopt onder de vorm van tabletten. Gele en rode paprika's, guaves, donkergroene bladgroenten zoals boerenkool, kiwi (in het bijzonder met de huid), broccoli, aardbeien en watermeloen bevatten meer vitamine C dan een citrusvrucht zonder de schil.
Volledige openbaring is wel een grote volgroeide watermeloen. Ik neem aan dat ik niet de enige ben die elke dag een grote watermeloen wel ziet zitten?
Rozenbottel, peterselie en koriander zijn ook krachtige leveranciers van vitamine C.
De beste vitamine C is deze die wij openemen langs de voeding. Het gaat niet om de hoeveelheid milligram maar om de hoeveelheid vitamine C je lichaam assimileert. Schillen van citrusvruchten zijn zeer rijk aan vitamine C; 100 g van een citrusschil levert ongeveer 130 mg vitamine C. De vrucht van een sinaasappel biedt slechts 71 mg per 100 g fruit. Schillen van citrusvruchten leveren ook nog eens enzymen, fytonutriënten, en belangrijke voedingselementen die wij nog niet kennen.
Bespaar geld met uw eigen vitamine C supplementen.
Met schillen van biologische sinaasappelen, limoenen of citroenen zal het lukken. Snijdt de schil van uw biologische citrusvruchten in dunne reepjes. Laat ze enkele dagen drogen op kamertemperatuur tot ze knapperig zijn. Je kunt ze ook drogen in een dehydrator en ze maximaal één jaar opslaan in een droge fles. Voor consumptie, kun je de schillen breken in kleine stukjes en ze mengen in uw favoriete thee. Dit maakt de theesmaak geweldig; maar het nadeel van deze aanpak is dat de warmte de enzymen vernietigt. Een betere optie is om de schil tot poeder te malen in uw blender (niet schadelijk voor de enzymen). Meng het poeder in je smoothie of verse sappen. Eén theelepel per dag van het poeder zal je meer organisch vitamine C complex, rutine, hesperidine en bioflavonoïden aanbrengen dan je lichaam nodig heeft voor de dag, ongeacht uw maat.
Dit is een perfect recept voor iedereen die op het punt staat om een limonade ontgifting te beginnen.
Oorspronkelijk artikel:"Homemade vitamin C", Saturday, October 11, 2014 by: Kali Sinclair, Natural News.
Een diabetes dieet voor mensen die al alles hebben geprobeerd; dit dieet zal je leven veranderen.
(NaturalNews) Van je huisarts moeten horen dat je diabetes hebt is een levensveranderend ogenblik. Je weet instinctief dat alles in je leven zal veranderen. Wat je eet, hoe en wanneer je beweegt, of je kunt reizen en zelfs het soort werk dat je doet zal nu worden gezien door het filter van deze diagnose. Niets zal ooit meer hetzelfde zijn.
Traditionele medische behandelingen voor diabetes zijn gericht op de verlaging van de suikerbloedspiegel. Injecteerbare insuline is het middel. De laatste jaren zijn meer medicijnen toegevoegd aan het arsenaal. Deze nieuwe geneesmiddelen omvatten, volgens de website American Diabetes Association, thiazolidinedionen, DPP-4-remmers, sulfonylurea, galzuurbindende harsen, alpha-glucosidase inhibitors, biguanides, meglitinides en SGLT2 remmers. Terwijl al deze medicijnen verschillend werken in het lichaam en een groot aantal bijwerkingen geven, is hun voornaamste doel om chemisch de bloedsuikerspiegel te verlagen.
Een diabetes dieet voor mensen die alles hebben geprobeerd.
Puur medische behandelingen zijn een manier om een hoge bloedsuikerspiegel aan te pakken. Maar ook al zijn insuline behandelingen de norm gedurende meer dan 90 jaar, en zelfs als meer en meer medicijnen worden gebruikt, beginnen nu sommige artsen het belang van voeding en beweging te benadrukken als aanpak van diabetes. Sommige studies suggereren zelfs dat de ziekte kan worden gestopt door veranderingen in dieet en levensstijl. Hier zijn een paar veranderingen in het dieet die u kunt doorvoeren en die de behoefte aan medische interventie verminderen en zelfs uw diabetes volledig kan doen keren.
. Let op je gebruik van suiker - Het is een bekend feit dat geraffineerde suiker in uw dieet kan leiden tot overgewicht en obesitas is een risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes. Geraffineerde suikers veroorzaken pieken en dalen van de bloedsuikerspiegel. Dit leidt niet alleen tot gewichtstoename, maar wakkert ook het hongergevoel aan, wat leidt tot het eten van onnodige calorieën. Geraffineerde suiker is overal aanwezig in onze moderne voeding. Het zit in frisdrank; in granen; zelfs in ketchup en mayonaise. Om diabetes onder controle te brengen is het belangrijk om geraffineerde suiker in al zijn vormen te vermijden. Natuurlijke, alternatieve zoetstoffen zijn appelmoes, gedroogde vruchten en stevia.
. Sterk bewerkte koolhydraten moeten gemeden worden - Kies voor volle granen in plaats van sterk bewerkte koolhydraten. Volle granen bevatten vitaminen en microvoedingsstoffen die essentieel zijn voor de algehele gezondheid, maar ze beschermen ook tegen diabetes. De vezels en de zemelen van de volle granen maken de vertering langzamer. Deze eigenschap stabiliseert de bloedsuikerspiegel. The Nutrition Source geeft een overzicht van de voordelen van volkoren granen zoals het verlagen van het totaal cholesterolgehalte, het verlagen van de bloed insuline niveaus en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd en gedurende de dag. In een analyse van de Health Studies van de Nurses, onderzochten de wetenschappers de consumptiegewoonten van meer dan 160.000 vrouwen gedurende 18 jaar. Die vrouwen die consequent volle granen en volkoren producten aten hadden maar liefst 30 procent minder kans op diabetes type 2.
. Natuurlijke plantaardige vetten versus dierlijke vetten en transvetten - Uit een studie van de American Journal of Clinical Nutrition, is gebleken dat het verhogen van meervoudig onverzadigde vetten - zoals gevonden in zonnebloemolie en olijfolie - en het vermijden van transvetten, de kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes vermindert. Volgens het artikel verlaagt het vervangen van slechts 2 procent transvetten door plantaardige vetten het risico van diabetes met 40 procent.
. Vergeet niet de supplementen - Van veel vitaminen en mineralen is bewezen dat zij de bloedsuikerspiegel verlagen. Overweeg aanvulling van uw nieuwe, gezonde voeding met chroom, magnesium en vanadium. Voeg antioxidant vitaminen toe aan uw dieet zoals beta-caroteen, vitamine C, vitamine E, zink en selenium.
. Kruid je voeding - Kruiden en specerijen zijn een leuke manier om onze voeding te verbeteren. Ze maken onze voeding niet alleen gezonder, maar voegen ook smaak en spanning toe aan ons voedsel. Bloedglucoseverlagende kruiden en specerijen zijn vooral kaneel, fenegriek en de nopalcactus.
Hoe natuurlijker uw dieet, hoe beter uw gezondheid. Vervang verwerkte suikers, meel en vetten door hun natuurlijke alternatieven, en je bent goed op weg naar een gezond leven. Dit dieet zal je leven veranderen.
Oorspronkelijk artikel: "A diabetes diet for people who have tried everything else: this diet will change your life", Wednesday 28, 2014 by: Aurora Geib, Natural News.
Omega-3-rijke moedermelk draagt meer bij aan de intelligentie van een kind dan het onderwijs kan doen.
(NaturalNews) De voordelen van borstvoeding stapelen zich op bij elke studie en klinische observaties hieromtrent. De aandachtspunten zijn meestal de binding met de moeder om aan de emotionele behoeften van de baby te voldoen bij binnenkomst in onze gekke wereld, de ontwikkeling van vroege immuniteit die kan worden aangetast door vroege vaccinaties en de ontwikkeling van een sterkere gezondheid en immuniteit op latere jaren.
Dus een moeder moet worden gemotiveerd om uitsluitend borstvoeding te geven gedurende enkele maanden en nog steeds een deel van de tijd als de baby een peuter wordt. Het is ook gunstig voor de moeder zelf.
Borstvoeding verlaagt de risico's van borst- en eierstokkanker en versterkt de binding met het kind en andere voordelen voor de gezondheid. Het werkt op twee fronten.
Gezamenlijke UC Santa Barbara-Universiteit van Pittsburgh IQ studies.
Onderzoekers van de Universiteit van Californië, Santa Barbara (UCSB) en de universiteit van Pittsburgh bundelden hun krachten om aan te tonen dat moedermelk de IQ VAN zuigelingen verhoogt en de schoolresultaten verbetert.
Ze publiceerden de resultaten van hun studie in het online tijdschrift Prostaglandins, Leukotrienes & Essenstial Fatty Acids, die vetzuurprofielen van moedermelk van vrouwen in meer dan twee dozijn landen vergeleken met hoe goed kinderen uit diezelfde landen academische testen uitvoerden, en zelfs met de statistieken over de nationale inkomens en financieringen van het onderwijssysteem in die landen
De onderzoekers onderzochten meer dan 50 landen. Ze waren in staat om de gegevens voor zowel omega-3 vetzuren in de moedermelk als de testscores van het Programme for International Student Assessment in 28 landen te raadplegen om een nauwkeurige beoordeling te kunnen geven van de manier waarop moedermelk academische prestaties beïnvloedt.
Zij ontdekten dat het hoog omega-3-vetzuur gehalte van de moedermelk betere academische resultaten gaf dan al het geld dat een regering zou kunnen steken in een educatief systeem, vooral uitgesproken bij sportprestaties.
Een mede-auteur van deze studie, UCSB antropologie professor Steven Gaulin, verklaarde:
Menselijke intelligentie heeft een fysieke basis in de enorme omvang van onze hersenen - ongeveer zeven keer groter dan men zou verwachten voor een zoogdier met onze lichaamsgrootte. ... deze grote hersenen hebben veel extra bouwstoffen - belangrijker nog, ze hebben omega-3 vetzuren, vooral DHA [docosahexaeenzuur] nodig. Omega-6 vetten echter doen afbreuk aan de effecten van DHA en lijken slecht te zijn voor de hersenen.
De onderzoekers hebben vastgesteld dat de regionale verschillen in de hoeveelheden omega-3 in de moedermelk gebaseerd zijn op regionale voedingskeuzen. Het standaard Westers dieet (SWD) is zwaar beladen met omega-6.
Volgens deskundigen zijn de ideale verhoudingen van dieet omega-6 tot omega-3, 1: 1 of ten hoogste 3: 1. Maar sommige deskundigen stellen vast dat in de westerse voeding de verhouding van omega-6 tot omega-3 uitloopt tot 20: 1.
Een beetje over de vetzuren en hun bronnen.
De transvetzure gehydrogeneerde oliën verwerkt in fastfood, in frituurvet en salade dressings zijn allemaal omega-6 oliën.
Er zijn gezonde omega-6 oliën, zoals koudgeperste olijfolie van eerste persing, dat linolzuur bevat dat heel goed is voor de cardiovasculaire gezondheid alhoewel de verhouding omega-6/omega-3 nog altijd 10: 1 is.
Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor het bouwen van hersencellen en bevorderen sterk het myeline omhulsel dat de zenuwen beschermt en de neuronen communicatie bevordert. Bronnen voor deze vetzuren zijn vette vis, verschillende soorten visolie, eieren en zuivelproducten.
Een vrij jonge gezonde vrouw kan plantaardige omega-3 uit lijnzaad en chia zaden omzetten in gezonde DHA voor de hersenen.
Het verschil tussen deze twee soorten bronnen van omega-3 is dat de dierlijke bronnen de conversies voor ons hebben uitgevoerd, terwijl ons lichaam de plantaardige omega-3 nog moet omzetten in DHA dat direct betrokken is bij de werking van de hersenen en de neuronen cellulaire ontwikkeling.
Aan de moeders die borstvoeding willen geven raden wij dan ook aan SAD links te laten liggen en hun voeding te verrijken met omega-3 als ze borstvoeding willen geven.
Oorspronkelijk artikel: "Omega-3-rich breast milk improves child intelligence more than income and education spending", Friday, October 03, 2014 by: PF Louis, Natural News.
Probiotische voedingsmiddelen beïnvloeden de darmmicroben door het aantal ongezonde bacteriën te verminderen.
(NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Franse Nationale Instituut voor Landbouwkundig Onderzoek (INRA) en Danone Nutricia Research, en gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports van 11 september, kan het eten van gefermenteerde voedingsmiddelen rijk aan probiotica de samenstelling van de darmbacteriën zo veranderen dat spijsverteringsaandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom (PDS) kan voorkomen of verlicht worden.
Probiotica is een term gebruikt voor levende micro-organismen die een positieve rol spelen in een ander organisme; in de nutritionele of medische contex verwijst dat "ander organisme" naar de mens. Studies hebben aangetoond dat probiotica helpt bij het verteren van vezels, preventie en behandeling van diarree en bij het reguleren van het immuunsysteem.
Traditioneel zijn gefermenteerde levensmiddelen bijna altijd "levende" voedingsmiddelen met probiotica. De consument moet wel zorgvuldig de labels lezen om er zich van te vergewissen dat het voedingsmiddel niet gepasteuriseerd is want dan zijn de bacteriën niet meer levend. Om het ons gemakkelijker te maken hebben veel fabrikanten - in het bijzonder van yoghurt - het initiatief genomen om te vermelden dat hun producten geënt zijn met probiotica of "levende culturen."
Alhoewel mensen reeds 12.000 jaar gefermenteerde levensmiddelen consumeren hebben de onderzoekers nog maar weinig inzicht in de mechanismen waarmee probiotica omgaan in onze lichamelijke systemen.
Aantal goede bacteriën verhogen; slechte verlagen.
Eerder onderzoek gecoördineerd door het INRA heeft nieuwe technieken ondekt voor het bestuderen van de miljarden micro-organismen die leven in de darmen van de mens en heeft het mogelijk gemaakt veel nieuwe soorten bacteriën te identificeren.
"Tot nu toe was het onmogelijk om de invloed van probiotica op de darmflora op bacterieel niveau te bestuderen, van nu af aan zullen we een veel gedetailleerder beeld van de dynamiek van dit ecosysteem kunnen geven," zei hoofdonderzoeker Dusko Ehrlich.
De nieuwe studie maakte gebruik van deze technieken in een kleine pilot studie oner 28 PDS-patiënten.
"In deze studie werd het effect van het product getest op mensen die lijden aan het prikkelbare darmsyndroom (PDS), een pathologie die in de geïndustrialiseerde landen 20% van de bevolking treft," zei Ehrlich.
De samenstelling van de darmflora van de deelnemers werd geanalyseerd voor en na consumptie van gefermenteerde melkproducten met probiotica, zoals Bifidobacterium lactis. De onderzoekers stelden na de consumptie een toename vast van bacteriën die het chemische butyraat produceren, waarvan is aangetoond dat het de darmgezondheid verbetert. Met name hebben studies aangetoond dat PDS-patiënten meestal lagere-butyraat producerende bacteriën in de darmen hebben dan de algemene populatie.
De onderzoekers vonden ook dat probiotische consumptie leidde tot een afname van de niveaus van de bacteriën Bilophila wadsworthia, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van intestinale ziektes.
Veel werkingsmechanismen.
Onderzoek blijft talloze manieren ontdekken waarop probiotica bijdragen tot intestinale gezondheid. Zo hebben veel studies aangetoond dat een gezonde samenstelling van de darmflora het immuunsysteem helpt reguleren om zo auto-immuunziekten zoals PDS te voorkomen.
Een studie uit 2013 uitgevoerd door onderzoekers van de Emory University en gepubliceerd in The EMBO Journal stelde ook vast dat bij muizen en fruitvliegen, probiotica van het genus Lactobacillus de genezing en regeneratie van de darmwand bewerkstelligen.
"Het is algemeen bekend dat zoogdieren leven in een homeostatische symbiose met hun darmflora en dat ze van invloed zijn op een breed scala van fysiologische processen," aldus hoofdonderzoeker Andrew S. Neish. "Echter, de moleculaire mechanismen van de symbiotische uitwisseling in de darmen zijn grotendeels niet gekend. In ons onderzoek hebben wij ontdekt dat Lactobacilli reactieve zuurstof specimen kunnen stimuleren die een regulerend effect hebben op intestinale stamcellen en de activering van de proliferatie van deze cellen."
Oorspronkelijk artikel: "Probiotic foods impact gut microbes to reduce number of unhealthy bacteria", Thursday, October 02, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News"
In februari bereiken de mensen van het noordelijk halfrond hun laagste vitamine D-spiegel van het jaar omdat zij minder zon krijgen.
Meer dan 8 op 10 personen hebben een tekort aan vitamine D, dat wil zeggen dat ze minder dan 30 ng vitamine D per milliliter bloed hebben. 50% daarvan hebben nog minder dan 20 ng/ml.
Uit een studie in de regio en de Gironde Rhône-Alpes tussen februari en april 2009 onder 281 mannen tussen 19 en 59 jaar bleek dat 94% van hen een gebrek had aan vitamine D, meer dan één op vier (27%) hadden zelfs ernstige tekorten met een gehalte van 12 ng/ml en minder!
Vooral mensen boven 70 jaar synthetiseren 4 keer minder vitamine D dan jongeren bij vergelijkbaare blootstelling vanwege de veroudering van de huid. Een bejaarde die weinig buiten komt zal bijna automatisch een tekort vertonen. Ook kinderen hebben vaak een tekort aan vitamine D als ze te weinig blootgesteld aan zonlicht.
Het is erg vervelend.
Inderdaad, vitamine D tekorten worden geassocieerd met een breed scala van gezondheidsproblemen:
. risico op fracturen [1];
. risico op bepaalde vormen van kanker [2];
. diabetes en Parkinson [3] en vaatziekten;
. risico op vroegtijdige dood [4];
. risico van influenza [5];
. depressie. [6]
Al deze risico's kunnen eenvoudig worden verminderd: het zou volstaan om het publiek warm te maken om voor de winter extra vitamine D te nemen in de vorm van een voedingssupplement (buiten vette vis zijn er weinig voedingselementen die vitamine D bevatten). Het is schandalig te noemen dat de volksgezondheidsautoriteiten hierover zwijgen: moesten zij de bevolking hierover beter informeren dan zouden ze tientallen miljarden dollars per jaar in de gezondheidszorg kunnen besparen door ziekten die zouden kunnen verdmeden worden.
Dergelijke informatie zou duizenden mensen kunnen redden van zware pijnlijke ingrepen en dure behandelingen voor ziekten die gemakkelijk kunnen worden voorkomen met adequate inname van vitamine D .
Daarom blijven wij informeren over vitamine D. Ik roep alle lezers op niet alleen voor zichzelf te zorgen, maar ook om te praten met mensen om hen de boodschap over te brengen van de weldaden van het nemen van vitamine D voor de koude periode aanbreekt.,
Vitamine D voorgeschreven door artsen.
Veel artsen zijn zich bewust van het probleem en schrijven spontaan vitamine D pillen voor.
In het algemeen bevatten die grote doses van 100 000 tot 200 000 Internationale Eenheden (IU).
Het is niet zeker dat dit ideaal is. Deze pillen zijn eigenlijk eerder ontworpen als therapeutische doses, dwz om te gebruiken in geval van nood, om duidelijke symptomen van een tekort te stoppen.
Maar dit betekent een maand de zon op je gezicht te laten schijnen in slechts een paar minuten.
Dit is niet alleen fysiologisch verkeerd omdat we vitamine-D3 produceren wanneer we regelmatig blootgesteld worden aan het zonlicht, maar anderszijds kan het lichaam deze forse toevloed van vitamine D niet opslaan.
Natuurlijke manieren om een goed niveau van vitamine D te onderhouden.
In theorie, wordt vitamine D van nature door het lichaam aangemaakt als gevolg van UVB-stralen. Maar om genoeg op te slaan moet je jezelf elke dag gedurende minstens 30 minuten onbeschermd blootstellen aan UVB licht.
Voor degenen onder ons die leven in koude of regenachtige gebieden, of die in kantoren werken, is het een moeilijke uitdaging van oktober tot maart. Het nemen van supplementen is dus nuttig en zou zelfs systematisch moeten zijn bij mensen boven de 70 jaar bij wie de huid vier maal minder UVB absorbeert dan bij de anderen.
Zelfs als je jonger bent en je regelmatig jezelf tijdens de zomer hebt blootgesteld, zijn de reserves in je lichaam reeds in de maand november uitgeput. In feite verbruikt je lichaam 5.000 IE (internationale eenheden) per dag, bijna vijftig keer van wat je met gewone voeding kunt aanvoeren.
Je kunt helaas niet eens rekenen op voedsel verrijkt met vitamine D, met inbegrip van melk: het is een eenvoudig verkoopsargument om u te laten kopen zonder echt voordeel. Voedsel verrijkt met vitamine D zorgt voor slechts een klein deel van de officiële aanbevolen doses. In ieder geval hebben zij geen effect op ziekten die kunnen worden verbeterd door vitamine D.
Hoeveel?
Je moet streven naar een niveau van vitamine D boven de 30 ng/ml plasma met optimaal tussen 30 en 60 ng/ml. (7)
Als je geen goesting hebt om je bloed op vitamine D te laten testen heb je geen andere keuze dan u zelf de discipline op te leggen regelmatig vitamine D te nemen.
Bij kinderen in de groeiperiode, met inbegrip van de adolescentie, worden de behoeften geschat tussen de 600 en 1500 IE per dag. Toevoeging is dus essentieel - althans voor de preventie - voor iedereen (mannen en vrouwen) na 60 jaar en meer na 70 jaar. Voor hen beveelt men meestal tussen de 2000 tot 4 000 eenheden per dag aan. (8)
Voor zwangere en zogende vrouwen wordt door een Canadese instantie een orale inname van 2000 IE per dag aanbevolen.
Ook voor een gezonde volwassene, wordt een dagelijkse dosis van 2000 IU toegevoegde vitamine D per dag aanbevolen.
Merk ook op dat er geen risico op vergiftiging is bij zulke doseringen: als een wereldspecialist op gebied van vitamine D, zegt Professor Holick, "men zou waarschijnlijk tussen de 30 000 en 50 0000 IE per dag over een zeer lange periode moeten nemen om het risico te lopen bedwelmd te geraken."
Welke vorm te kiezen?
Er zijn verschillende vormen van vitamine D in de handel. Maar slechts één komt overeen met de vitamine D die van nature door de huid wordt aangemaakt: nl. vitamine D3 of cholecalciferol.
Het lijkt erop dat ze over een superieure biologische activiteit beschikt, want als men een dosis van 50.000 IU neemt, blijft het percentage in het bloed na drie dagen hoger dan bij gelijk welke andere vorm van vitamine D.
Om de absorptie te vergemakkelijken, moet men de vitamine D3 nemen met vet tijdens de maaltijd.
Ik wijs er ook op een nieuwe aanpak. U zult hebben opgemerkt dat vitamine D3 een product is dat u nodig hebt op elk moment, op elke leeftijd, gedurende het hele leven, behalve misschien in de zomer als je het geluk hebt voldoende in de zon te kunnen vertoeven (en opnieuw, senioren synthetiseren minder vitamine D dan anderen, voor hen kan suppletie nuttig zijn, zelfs in de zomer). Bovendien manifesteert het preventief effect van vitamine D zich alleen op lange termijn.
Naar mijn ervaring is het moeilijk om de inname van vitamines, hier met name D3, vol te houden. Mensen hebben de neiging eenmaal tot maximaal driemaal de vitamines te nemen en vervolgens te stoppen. Maar dan heb je uw investering voor niets gedaan want een eenmalige kuur met vitamine D is praktisch nutteloos, behalve in extreme gevallen van deficiëntie.
Merk ook op dat vitamine D3, experimenteel, een krachtige remmer van tumoren. Het kan kankercellen beïnvloeden om zich opnieuw te gedragen als gezonde cellen. Het bevordert hun cellulaire zelfmoord en remt hun proliferatie. (9)
Houd er rekening mee dat het nemen van vitamine D uw risico op het krijgen van griep kan verminderen.
Op het noordelijk halfrond, komt influenza vooral voor van oktober tot maart, terwijl het op het zuidelijk halfrond dit gebeurt van april tot september. Als we kijken naar de gegevens over influenza epidemieën in de Verenigde Staten en Frankrijk tussen 1972 en 2008, dan zien we dat de piek van de epidemie zich één keer voordeed in november, 4 keer in december, 5 keer in januari 12 keer in februari en 4 keer in maart.
Deze uitbraken vallen sanen met de laagste niveaus van vitamine D bij de bevolking.
Studies tonen aan dat het preventief effect van vitamine D slechts werkt vanaf 1000 IU per dag (25 mcg).
Bronnen:
[1] Heike A. Prevention of Nonvertebral Fractures With Oral Vitamin D and Dose Dependency. Arch Intern Med. 2009;169(6):551-561.
[2] Cancer Lett 2003 ; 192 : 145-149. J Natl Cancer Inst 2005 ; 97(3) : 199-209.
[3] Sur le diabète : Anastassios G. Pittas, Jason Nelson, Joanna Mitri, William Hillmann, Cheryl Garganta, David Nathan, Frank Hu, Bess Dawson-Hughes ; Vitamin D Status and Progression to Diabetes in Patients at Risk for Diabetes : An Ancillary Analysis in the Diabetes Prevention Program Randomized Controlled Trial. American Diabetes Association, 71st Scientific Sessions.
Sur la maladie de Parkinson : Marian L. Evatt ; Mahlon R. DeLong ; Meena Kumari ; Peggy Auinger ; Michael P. McDermott ; vin Tangpricha ; High Prevalence of Hypovitaminosis D Status in Patients With Early Parkinson Disease. Arch Neurol, Mar 2011;68:314-319.
[4] Gillie O. Scotland's health deficit : An explanation and a plan. London : Health Research Forum Publishing, 2008.
[5] Urashima M, Segawa T, Okazaki M, Kurihara M, Wada Y, Ida H. Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal influenza A in schoolchildren. Am J Clin Nutr 2010;91:1255-60.
[6] Bertone-Johnson ER, Powers DI, Spangler L, Brunner RL, Michael YL, Larson JC, Millen AE, Bueche MN, Salmoirago-Blotcher E, Liu S, Wassertheil-Smoller S, Ockene JK, Ockene I, Manson JE ; Vitamin D intake from foods and supplements and depressive symptoms in a diverse population of older women. Am J Clin Nutr. 2011 Aug 24.
(NaturalNews) Wratten zijn een goedaardige gezwel op de huid veroorzaakt door het papillomavirus. Kinderen en tieners worden vaker getroffen dan volwassenen door veelvuldige krassen en scheuren in de huid waardoor het virus vaste voet te krijgen. Mensen met immunodeficiëntie, zoals mensen die lijden aan HIV/AIDS hebben ook meer kans op wratten.
Wratten zijn besmettelijk en kunnen zich verspreiden van het ene deel van het lichaam naar het andere en van persoon tot persoon.
Soorten wratten.
Hoewel er ten minste 100 stammen van het virus bestaan zijn er maar vier soorten wratten:
Gewone wratten kunnen groeien op een deel van het lichaam, maar worden vaak aangetroffen op de handen en worden geassocieerd met nagelbijten en plukken aan de nagelriemen.
Wratten vindt men ook vaak op de voetzolen. Ze lijken vlak maar groeien naar binnen door de druk van het staan en lopen.
Platte wratten kunnen overal op het lichaam voorkomen maar zijn vaak het gevolg van kleine verwondingen van de huid door scheren. Mannen vinden clusters op hun gezicht in de gebieden waar ze scheren, en vrouwen vinden ze op hun benen.
Draadvormige wratten zien eruit als lange draden. Ze groeien vaak op het gezicht en groeien zeer snel.
Conventionele behandelingen versus alternatieve.
Conventionele behandelingen omvatten onder meer bevriezing, branden, snijden, laserbehandelingen, chemische peelings en meer. Uiteraard zijn deze behandelingen pijnlijk en ze laten meestal littekens na. Waarom niet proberen met alternatieve behandelingen? Veel van de volgende ingrediënten hebben succes. Zij kunnen topisch worden aangebracht en zelfs het innemen van vitaminen kan het virus helpen elimineren. Volgende middelen komen hiervoor in aanmerking:
Vitamine E Vitamine A Toverhazelaar Etherische oliën: tea tree, kruidnagel, lavendel, wierook Citroensap Aloë vera Vitamine C Appelazijn Milkweed (de vloeistof in de steel) Gekneusde basilicumblaadjes Banaan (schraapsels van de binnenkant van de schil) Paardebloem melk (de vloeistof in de steel) Ananassap Papaya Ajuin Knoflook Castor olie Wortel- en olijfolie pasta Bakpoeder en ricinusolie Baking soda gemengd met azijn Urine (een oude remedie)
Sommige behandelingen kunnen pijnlijk zijn. De enzymen in ananas en papaya kunnen de omringende huid irriteren. Enkele getuigenissen beweren dat appelazijn pijnloos werkt binnen de 5 dagen, maar sommigen klagen over pijnlijke brandwonden aan het omringende weefsel. Knoflook kan werken binnen een paar uur, maar kan ook de huid verbranden, dus wees voorzichtig.
Vitamines om virale infecties te bestrijden werken heel goed en pakken de onderliggende oorzaak van het probleem aan. Kies altijd voor hoge kwaliteit vitaminen voor het beste resultaat.
Raadpleeg Natural Remedies for Warts voor een protocol dat wratten sneller verwijdert dan om het even welke behandeling, en mijn eigen persoonlijke ervaring met wratten en vitamine E.
Oorspronkelijk artikel: "25 alternative treatments for warts", Wednesday, October 01, 2014 by: Kali Sinclair.
Vitamine C tegen spanning, voor vetverbranding en nog veel meer.
(NaturalNews) Als je ongewenst vet rond je buik kwijt wil of je wilt uw cardiovasculaire gezondheid ondersteunen of diabetische symptomen verminderen, dan kan vitamine C helpen. Niet alleen het verbeteren van het uithoudingsvermogen, verhoging van de immuniteit, verminderen van stress respons en beknotten van ontstekingen behoort tot de mogelijkheden van vitamine C maar het stimuleert ook de gevoeligheid voor insuline en verlaagt de concentratie van C-reactief proteïne (CRP) - een biomarker van hartkwalen.
Dat is in elk geval het besluit van een onderzoek aan de University of California (Berkeley), die de deelnemers van een onderzoek ongeveer 500 milligram vitamine C per dag deed innemen met een 24 procent daling in plasma CRP na twee maanden.
Hier volgt het persbericht: "C-reactief proteïne is een marker van ontsteking en er is een groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal dat chronische ontsteking gekoppeld is aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs de ziekte van Alzheimer," zegt Gladys Block, UC Berkeley hoogleraar epidemiologie en openbare gezonde voeding en hoofdauteur van de studie. "Als onze bevinding van het vermogen van vitamine C om CRP te verlagen wordt bevestigd door andere studies dan kan vitamine C een belangrijke medespeler worden in de volksgezondheid."
Als verdediging tegen infecties of letsels vormt het lichaam inflammatoire cytokines die vervolgens leiden tot de productie van CRP door de lever. De onderzoekers begrijpen nog niet hoe vitamine C in staat is om de CRP niveaus te verlagen, maar vermoedt dat het door onderdrukking van de cytokine productie zou kunnen zijn.
Bovendien heeft vitamine C invloed op de insulinegevoeligheid.
Een studie gepubliceerd in het Indian Journal of Medical Research vond dat vitamine C de bloedglucose en lipiden bij patiënten met type 2 diabetes verlaagde. Aan 84 patiënten werd willekeurig gedurende zes weken 500 mg of 1000 mg vitamine C per dag gegeven. Aan het einde van de studie ontdekte het team dat degenen die 1000 mg kregen een aanzienlijke daling van de bloedglucose en serum insuline niveaus vertoonden, terwijl de groep van 500 mg geen merkbaar verschil gaf.
Het verband tussen stress, gewichtstoename en vitamine C tekort. Wanneer we worden blootgesteld aan aanhoudende spanning - uit dagelijkse frustratie of meer extreme voorbeelden zoals het verliezen van een baan, huis of geliefde - geraken onze bijnieren gevaarlijk uitgeput als gevolg van een bijna constante productie van stresshormonen, zoals cortisol en adrenaline. Uiteindelijk manifesteert zich een bijnierinsufficiëntie die wordt gekenmerkt door uitputting, haarverlies, acne, spierpijn, gevoeligheid voor ziekte, angst en depressie. Gewichtstoename, vooral rond het middenrif, wordt bijzonder problematisch vanwege verhoogde cortisol niveaus die door het hele systeem circuleren. Wanneer de bijnieren onevenwichtig worden, worden de schildklieren ook getroffen met verder ongewenste gewichtstoename als gevolg. Uit een bemoedigende studie is vastgesteld dat vitamine C de reactie op stress sterk kan verminderen wat op zijn beurt helpt bij het beschermen van de bijnieren.
Science Daily meldt dat een team aan de Universiteit van Alabama (Huntsville) vond dat bij ratten die werden gevoed met 200 mg/dag vitamine C een vermindering vertoonden van de niveaus van plasma stresshormonen, evenals verlaagde indicatoren van fysieke en emotionele stress. Hoofdonderzoeker van de studie, P. Samuel Campbell, Ph.D., is van mening dat onze prehistorische voorouders hoogstwaarschijnlijk aanzienlijke hoeveelheden vitamine C binnen kregen langs hun dieet rijk aan tropische vruchten. "Als dat zo is kan onze fysiologische constitutie die we hebben geërfd hogere dosissen verdragen dan het huidig dagelijks maximum nodig om ons onder wisselende milieu-omstandigheden, zoals stress gezond te houden."
Oorspronkelijk artikel: "Vitamin C for taming tension, burning fat, and much more", maandag 22 september, 2014 door: Carolanne Wright, Natural News.
Meer dan 2 biljoen becquerel radioactief afval stroomde uit Fukushima centrale in de Stille Oceaan in slechts 10 maanden.
(NaturalNews) Exploitant Tokyo Electric Power Company (TEPCO) heeft toegegeven dat minstens 2000000000000 becquerel radioactief materiaal uit de verwoeste Fukushima Daiichi kerncentrale in de Stille Oceaan is gestroomd tussen augustus 2013 en mei 2014. De snelheid van verontreiniging was 10 keer hoger dan TEPCO's pre-kernsmelting drempel voor radioactief materiaal.
De becquerel is een meeteenheid van radioactief materiaal dat overeenkomt met een eenheid van radioactieve straling per seconde. Het is een manier om de hoeveelheid straling te meten die wordt uitgezonden door radioactief materiaal. In tegenstelling tot het meten van de massa of volume van het materiaal zelf geeft het getal ons een idee van de energie van de straling of de biologische effecten van de blootstelling.
Radioactieve slib hoopt zich op in de baai. In maart 2011 heeft de Fukushima centrale geleden onder meerdere ‚meltdowns’ veroorzaakt door een zware aardbeving en tsunami. Sindsdien heeft TEPCO moeite om de de stroom van radioactief water onder controle te krijgen. Momenteel lekt nog altijd radioactief water uit de reactorgebouwen stroomafwaarts in de oceaan. Het water lekt ook in de grond en belandt zo ook ondergronds in de oceaan.
Op basis van metingen in de buurt van de watertoevoer voor de reactoren 1 tot en met 4 schat TEPCO dat dit water besmet is met 4,8 miljard becquerel strontium-90 en 2 miljard becquerel cesium-137 per dag, Dit betekent dat in de 10 maanden van augustus tot mei de centrale 1460000000000 becquerel strontium-90 en 610.000.000.000 becquerel cesium-137 ', in totaal 2070000000000 becquerel radioactiviteit heeft vrijgelaten in de oceaan.
Deze verbazingwekkende hoeveelheid radioactiviteit is eigenlijk een verbetering ten opzichte van de eerste twee jaar na de ramp. Tussen mei 2011 en augustus 2013 ging het over 10 biljoen becquerel strontium-90 en 20000000000000 becquerel cesium-137, voor een totaal van 30000000000000 becquerel. De verbetering is niet te danken aan TEPCO's ingrepen maar is gewoon een gevolg van de concentratie van kernmateriaal in de centrale na verloop van tijd.
Het water stroomt van de centrale in de baai waar het zich verspreid in de open oceaan. Deze baai bevat een haven die wordt gebruikt om materialen en apparatuur te vervoeren.
Er heeft zich in deze haven zoveel radioactieve stof opgehoopt in de modder van de zeebodem dat TEPCO nu op een plan broedt om die bodem te bedekken met cement om te voorkomen dat de radioactieve stof dieper zou migreren in de oceaan.
Deze ingreep zou het dan echter onmogelijk maken om ooit de haven te baggeren en het radioactief materiaal te verwijderen.
"De eerste prioriteit is om het materiaal te houden waar het is," zei een Tepco ambtenaar. "Er is geen beslissing genomen over de vraag of in de toekomst de [radioactieve] modder moet opgegraven worden.”
Radioactief moeras. TEPCO heeft reeds verschillende delen van de zeebodem met coating voorzien in de buurt van de uitlaten van tunnels die gebruikt werden om het radioactief water te koelen direct na de kernsmelting.
Er wordt al gewerkt aan een project om de bodem van 50.000 vierkante meter van de zeebodem in de buurt van de kade met een cementmengsel te bedekken. De resterende 130.000 vierkante meter zal ook worden bekleed in kleinere segmenten. Elk deel wordt vervolgens opnieuw bekleed om de duurzaamheid van de sperlaag te verhogen.
Ondertussen blijft radioactief water zich ophopen op het terrein met zowel regenwater als grondwater dat voortdurend in de getroffen reactoren sijpelt en zo verontreinigd raakt. TEPCO heeft geprobeerd om dit water op te slaan in tanks, maar een groot aantal lekken hebben zoveel water over het terrein verspreid dat professor Hiroaki Koide van de Kyoto University de plant heeft beschreven als een radioactief moeras.
TEPCO heeft ook geprobeerd zich te ontdoen van een deel van het water door het direct af te voeren naar de Stille Oceaan, het overtreden van haar eigen normen voor veilige blootstelling aan straling.
Oorspronkelijk artikel: „Over 2 trillion becquerels of radioactieve waste flowed from Fukushima plant into Pacific in just 10 months”, Monday, September 15, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
Tomaten verlagen kans op prostaatkanker met één vijfde.
(NaturalNew)
In 2014 alleen al zullen naar schatting 233.000 mensen een diagnose van prostaatkanker krijgen en bijna 30.000 van hen zullen sterven aan de ziekte. Prostaatkanker is volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) de tweede belangrijkste oorzaak van kanker bij mannen over de hele wereld, na long- of bronchiale kanker. Huidkanker is de meest gediagnosticeerde kanker bij Amerikaanse mannen, volgens Cancer.org.
Prostaatkanker treedt op als gevolg van een groei van de prostaat die is betrokken bij de productie en transport van zaadcellen. Wanneer een groei optreedt gaan de cellen zich sneller ontwikkelen. Tijdens deze ontwikkeling kunnen fouten of gebreken in het DNA optreden waardoor gemuteerde genen ontstaan.
Erfelijke DNA maakt slechts ongeveer 5 tot 10 procent van prostaatkanker uit volgens The American Cancer Society, terwijl de overige gevallen waarschijnlijk worden veroorzaakt door omgevingsfactoren, met name een verhoging van bepaalde hormonen. Specifieke endocriene verstorende stoffen verhogen de hormoonspiegels die de ontwikkeling of progressie van prostaatkanker beïnvloeden.
Prostaatkanker wordt direct gekoppeld aan endocriene verstoorders, zoals BPA.
Lood, kwik, arseen, DDT, brandvertragers, dioxine en ftalaten zoals bisfenol A (BPA) zijn slechts een paar voorbeelden van endocriene verstoorders, ook wel bekend als 'hormoon mimickers. "
Alhoewel prostaatkanker te behandelen is kan hij vaak verspreid agressief worden waardoor hij potentieel dodelijk kan zijn. Prostaatkanker is het hoogst in de ontwikkelde landen. Volgens een aantal experts is dit wijten aan de westerse voeding en levensstijl.
Om deze theorie te testen onderzochten wetenschappers aan de universiteiten van Bristol, Cambridge en Oxford de eetgewoonten en levensstijl van meer dan 1.800 mannen tussen 50-69 met prostaatkanker en vergeleken die met meer dan 12.000 mannen vrij van kanker mannen.
Gepubliceerd in het medische tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention is deze studie de eerste die een catalogus met prostaatkanker "dieet-index" publiceert. De voedingscomponenten selenium, calcium en lycopeen-rijke voedingsmiddelen leiden tot verminderde incidentie van prostaatkanker, volgens de Universiteit van Bristol.
Voedingsmiddelen rijk aan lycopeen verminderen het risico op prostaatkanker.
Mensen die een "optimale" hoeveelheid van de drie bovengenoemde voedingsbestanddelen verbruikten hadden een lager risico op prostaatkanker. Lycopeen is het rode pigment dat veel groenten en fruit hun rode kleur geeft. Het is een antioxidant verantwoordelijk voor de bestrijding van toxinen die schade veroorzaken aan DNA en cellen.
Voedingsmiddelen rijk aan lycopeen zijn tomaten, watermeloen, grapefruit, asperges, kip, rode kool, wortelen en peterselie.
Volgens de studie gaven tomaten en tomatensap alsmede gebakken bonen het grootste gezondheidsvoordeel met een 18 procent vermindering van het risico op prostaatkanker bij mannen die meer dan 10 porties per week aten.
"Onze bevindingen suggereren dat tomaten belangrijk zijn bij de preventie van prostaatkanker. Echter, moet verder onderzoek worden uitgevoerd om onze bevindingen te bevestigen, met name door middel van proeven op mensen," aldus Vanessa Er, een onderzoeker bij de School of Social en Community Medicine aan de Universiteit van Bristol en Bristol Nutrition BRU.
"Mannen zouden een breed scala aan groenten en fruit moeten eten om een gezond gewicht te behouden en actief te blijven," voegde ze eraan toe.
Aanbevelingen op lichamelijke activiteit en lichaamsgewicht door instellingen voor kankerpreventie werden ook tijdens de studie onderzocht; alleen tips over de voedingsmiddelen speelden een rol in het verminderen van het risico op prostaatkanker.
De onderzoekers concludeerden dat de aanbevelingen van het World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research onvoldoende waren, wat suggereert dat er extra dieetaanbevelingen moeten worden ontwikkeld.
Het onderzoek werd gefinancierd door het National Institute for Health Research (NIHR) en werd uitgevoerd als onderdeel van deProtectT studie, die wordt gefinancierd door het NIHR Health Technology Assessment-programma, met als doel de beste behandelmethoden voor prostaatkanker te ontwikkelen.
Momenteel zijn de experts niet zeker of operatie, radiotherapie en een zorgvuldige controle met inbegrip van regelmatige controles de beste methode is voor de behandeling van prostaatkanker.
Oorspronkelijk artikel: "Tomatoes lower prostate cancer risk by one-fifth", Sunday, August 31, 2014 by: Julie Wilson, Natural News.
Drie voedingsmiddelen die nierziekte kunnen behandelen en de nierwerking ondersteunen.
(NaturalNews) Elk jaar horen meer dan 100.000 mensen in de Verenigde Staten dat zij een nierziekte hebben, een ernstige, levensbedreigende aandoening waarbij de nieren niet meer de afvalstoffen kunnen filteren uit het bloed. Het 'National Kidney Foundation' schat dat één op de drie Amerikaanse volwassenen op dit moment het risico loopt op het ontwikkelen van een nierziekte en de kansen verhogen tot één op de twee in de loop van een mensenleven.
De belangrijkste oorzaken van zwakke nierfunctie zijn diabetes en hoge bloeddruk, die op hun beurt veroorzaakt worden door een slechte voeding en dito levensstijl. Daarom is de enige echte oplossing om nierziekte op lange termijn te voorkomen proper water te drinken, meer beweging en belangrijker nog verwerkt en ongezond voedsel te verwerpen in het voordeel van natuurlijke volwaardige voeding. Van de hieronder vermelde levensmiddelen werd bewezen dat zij bijzonder effectief zijn bij het gezond houden van de nieren.
Asperges. Asperges werden reeds eeuwenlang in Europa en Azië beschouwd als de perfecte genezer voor onze urinewegen en we begrijpen nu waarom. Deze groene lentegroente zit vol natuurlijke stoffen, met inbegrip van glycosiden en saponinen met significante diureticum, anti-reuma en bloedzuiverende eigenschappen. Regelmatige consumptie van asperges verhoogt de urineproductie en verzorgt de urinewegen, stimuleert de cellulaire actie in de nieren en zelfs de ontbinding van de zuren en zouten die nierstenen vormen.
Bovendien blijkt uit een studie gepubliceerd in het 'Journal of Agricultural and Food Chemistry' in juni 2013 dat een verbinding aanwezig is in asperges, 2 "-hydroxynicotianamine, de angiotensine-converterende enzyme-activiteit remt in de nieren, waardoor "hypertensie wordt voorkomen met behoud van de nierfunctie."
Knoflook. Knoflook wordt al lang beschouwd als één van de grootste ziektebestrijders van de natuur vanwege de indrukwekkende concentraties van de zwavelverbinding allicine. Als bewezen antibacteriële, antimicrobiële, antivirale, antischimmel en anti-oxidant werking, is allicine bekend voor de behandeling van twee van de belangrijkste oorzaken van nierziekte, namelijk diabetes en hoge bloeddruk. Toch hebben verschillende studies aangetoond dat dit scherp en aromatisch kruid nog beter is voor onze nieren dan eerder gedacht.
Een studie gepubliceerd in 'Pharmacological Reports' in 2008 ontdekte dat knoflook aanzienlijk nierschade tengevolge van blootstelling aan kwikchloride bij proefdieren (kwikchloride is een potentieel kankerverwekkende stof gebruikt in ontsmettingsmiddelen, batterijen, insecticiden en vele andere producten waaraan mensen regelmatig worden blootgesteld) kan verminderen. Uit een andere studie, gepubliceerd in 'Food and Chemical Toxicology' in 2001, bleek dat knoflook in lage doses de antioxidant status van de nieren verbetert, hetgeen hen beschermt tegen de celschadelijke effecten van vrije radicalen.
Watermeloen. Er zijn drie redenen waarom watermeloenen goed zijn voor de behandeling van nierziekten. Enerzijds bevatten zij weinig kalium en fosfor, de twee mineralen die problemen kunnen geven bij nieren in onevenwicht. Ten tweede, bestaan ze uit ongeveer 92 procent alkalisch water dat de urinewegen helpt bij het uitspoelen van opgehoopte gifstoffen (een watermeloenkuur kan zelfs nierstenen ontbinden). Tot slot, helpt watermeloen de lever om ammoniak te verwerken en af te voeren, waardoor de druk op de nieren verlicht, en het lichaam bevrijdt van overtollig vocht.
In tegenstelling tot de asperges en knoflook is watermeloen ook rijk aan natuurlijke suikers waardoor personen met een nierziekte als gevolg van diabetes voorzichtig moeten zijn en niet regelmatig veel watermeloen mogen eten.
Oorspronkelijk artikel: "Thre foods that can treat kidney disease and boost renal function", Monday, September 01, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.
5 bewezen manieren om artritis te voorkomen en te behandelen.
(NaturalNews) Miljoenen mensen lijden aan een vorm van artritis. Omdat van artritis vaak wordt verondersteld ongeneeslijk te zijn is de standaard medische aanpak gewoon het verminderen van de symptomen door medicijnen. Dit doet niets aan de werkelijke oorzaak van het probleem dat op die manier wordt toegedekt met nare gevolgen voor andere delen in het lichaam.
Het goede nieuws is wel dat er nu substantieel bewijs is dat de pijn en de invaliditeit veroorzaakt door artritis kan worden verlicht, en zelfs voorkomen door middel van dieet en alternatieve therapieën.
Dieet en voeding. Voedingsgewoonten hebben een grote invloed op artritis. Als je typisch Westers eet maak je heel waarschijnlijk uw artritis nog erger. Onder de ergste overtreders voor het creëren van artritis zijn onder meer:
- Gehydrogeneerde vetten en transvetten - Witte bloem en suiker - Gluten - Chemische additieven - Gist - Melk en zuivelproducten - Cafeïne - Alcohol - Tabak - Fosforzuur (grote hoeveelheden gevonden in frisdrank)
Een dieet rijk aan verse en biologische groenten, fruit, noten en volle granen (glutenvrij) is aan te bevelen, omdat ze rijker zijn aan voedingsstoffen die nodig zijn om te vechten tegen de destructieve vrije radicalen, de huid- en weefsel gezondheid te bevorderen, botten, spieren en pezen te repareren en een regelmatige stoelgang te onderhouden. Probeer alkalische voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, tarwegras, aloë vera en kersensap.
Kruidengeneeskunde. Naast de fundamentele benadering langs dieet en voeding kunnen kruiden ook een belangrijke rol spelen in het verminderen van ontstekingen vaak geassocieerd met artritis. Enkele van de meest aanbevolen kruiden voor artritis zijn onder andere:
Het dagelijks nemen van één of meerdere van deze kruiden samen met een goede voeding kan aanzienlijke verlichting van artritis symptomen verschaffen.
Massage. Massage is één van de belangrijkste therapieën voor de behandeling van artritis. Mensen met artritis ervaren vaak langdurige spierspanning met een slechte doorbloeding van spierweefsel, wat zenuw- en gewrichtspijnen kan veroorzaken.
Massage helpt afvalstoffen in spierweefsel afvoeren die pijn kunnen veroorzaken en stimuleert de circulatie in de onrustige regio's in het lichaam wat helpt om meer zuurstof en andere noodzakelijke genezende voedingsstoffen in de weefsels te brengen en gifstoffen uit te drijven.
Artritis patiënten zouden al in een vroeg stadium een massage programma van 2-3 keer per week moeten ondergaan, vervolgens één keer per week voor een aantal maanden, met een onderhoudsschema van twee keer per maand.
Chiropractie. Chiropractie is een populaire, medicijnvrije behandeling voor artritis die heeft bewezen zeer effectief te zijn. Bepaalde gevallen van artritis, met name artrose, zijn vaak valse diagnoses met symptomen veroorzaakt door verkeerde uitlijning, of subluxatie van wervels en gewrichten.
Wanneer dit het geval is, kan chiropractie een volledige waaier van bewegingen herstellen en het lichaam bevrijden van de pijn. Manipulatie helpt artritis door het herstellen van de juiste beweging en positionering van de gewrichten. Evenwichtige beweging voorkomt "slijtage" schade aan gewrichten, banden en kraakbeen.
Acupunctuur. Volgens Dr William M. Cargile, gewezen voorzitter van Research van de American Association of Oriental Medicine is reumatoïde artritis een gevolg van een auto-immuun probleem bij witte bloedcellen. Hij gaat verder met te zeggen dat het de agressiviteit van het lichaam tegen zijn eigen weefsels vermindert en de erkenning van zijn gezamenlijk weefsel verbetert. Het in evenwicht houden van alle meridianen houdt de energiestromen soepel en sterkt de immuniteit, wat een belangrijke factor is in het effectief beheren van reumatoïde artritis.
Andere natuurlijke remedies voor het voorkomen en behandelen van artritis zijn onder andere bromelaïne, MSM, glucosamine, chondroitine, collageen, colloïdaal zilver, arnica, zuiver water, en astaxanthine.
Oorspronkelijk artikel:"5 proven ways to prevent and treat arthritis", Tuesday, August 19, 23014 by: Derek Henry, Natural News