Top Harvard voedingsdeskundige waarschuwt voor verwerkte melk, voedselpiramide is ‘uitermate belachelijk’.
(NaturalNews) Met het oog op het behoud van sterke botten en het bevorderen van een goede gezondheid, moet je per dag drie glazen melk drinken - althans volgens de officiële richtlijnen. Maar één van 's werelds beste wetenschappers zegt dat dit een verschrikkelijk advies is; hij noemde het “uitermate belachelijk," en achterhaald door wat we ondertussen weten over gezonde voeding.
Dr. Walter Willett, M.D., Ph.D., van de Harvard School of Public Health, is de op één na meest geciteerde wetenschapper in het gehele gebied van de klinische geneeskunde; dus weet hij maar al te goed waar hij het over heeft. De aanbevelingen van de overheid met betrekking tot het drinken van melk, zegt hij, zijn absoluut stapelgek en zouden niet mogen aangeprezen worden voor het verminderen van het risico op botbreuken.
Er zijn een heleboel redenen voor, in wezen is de "melk" van vandaag niets anders dan een verwerkte melkachtige drank die sterk is veranderd door pasteurisatie, homogenisatie en de toevoeging van synthetische vitaminen en mineralen, waardoor het een voedingsbestand is geworden dat weinig te bieden heeft op de weg nar een gezonde voeding. Afgezien hiervan is het idee dat het drinken van verwerkte melk de botten sterker maakt, een industriële mythe.
Volgens Dr. Mark Hyman, M.D., een vooraanstaand voedingsdeskundige moeten wij het gebruik van melk- en zuivelproducten in het algemeen ten koste van alles vermijden. Melk veroorzaakt niet alleen ontstekingen (tenminste de verwerkte versie), maar het is ook contra-intuïtief voor de versterking van de botten en het verminderen van iemands risico van ziekte.
Ziehier enkele redenen waarom wij industriële melk het best vermijden:
1) De calcium in melk is niet zo botbeschermend als we allemaal geloven. Studies tonen aan dat vitamine D, magnesium en andere voedingsstoffen belangrijker zijn voor het versterken van botten dan calcium. En de geïsoleerde calcium uit melk kan zelfs iemands risico op botproblemen verhogen.
2) Verwerkte zuivelproducten mist de enzymen die nodig zijn voor een goede spijsvertering. Wanneer melk wordt gepasteuriseerd is het enzym lactase, dat lactose verteert, vernietigd wat de oorzaak is van lactose-intolerantie.
3) Het drinken van verwerkte melk kan het risico op kanker vergroten. Van calcium in melk is aangetoond het risico op prostaatkanker te verhogen met maximaal 50 procent. Melkconsumptie verhoogt ook de niveaus van de insuline-achtige groeifactor-1 of IGF-1, een hormoon dat bekend staat voor het bevorderen van de ontwikkeling van kanker.
Maak je geen zorgen om de klassieke voedselpiramide; het is “bullshit”.
Dr. Willett is ook kordaat in het veroordelen van de voedselpiramide die veel koolhydraten en weinig vetten aanbeveelt, twee adviezen die een recept zijn voor chronische ziekte en dood. De piramide beveelt ook de lage calorie mythe aan zonder onderscheid te maken tussen de verschillende soorten van calorieën en hun invloed op het lichaam.
De wetenschappelijke consensus is eindelijk dat we niet zozeer de calorieën moeten in de gaten houden maar wel de verhoudingen van de soorten voedingsstoffen die we eten. We weten nu dat verzadigde vetten eigenlijk goed zijn voor het lichaam en best in grote hoeveelheden worden geconsumeerd met eiwitten en complexe koolhydraten in de vorm van verse groenten en veel vocht.
Suikers, granen, kunstmatige zoetstoffen en additieven enerzijds en vetarme voedingsmiddelen anderzijds zijn de brandstof voor ontstekingen en gewichtstoename, wat leidt tot chronische gezondheidsproblemen op lange termijn. Zout, al lange tijd verguisd, is een andere belangrijke voedingsstof die wij nodig hebben als onderdeel van ons dieet echter wel onder de vorm van ongeraffineerd zeezout of als mineraal zout.
Oorspronkelijk artikel:”Top Harvard nutritionist warns processed milk is dangerous, food pyramid is ‘udderly ridiculous’, Tuesday, August 02, 2016 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News. Bijlagen: http://drhyman.com/blog/2010/06/24/dairy-6-reasons-you-should-avoid-it-at-all-costs-2/?form_submit=success http://www.bmj.com/content/349/bmj.g6015
14-09-2016, 12:21 geschreven door opabio
|