NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas
 • Walnoten tegen darmkanker

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  11-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode ui en champignons gezond

  Champignons en rode ajuin bevatten immuunversterkende polysacchariden en fytonutriënten.

  mushrooms

  (NaturalNews) Planten hebben tijd gehad om te evolueren tussen verschillende omgevingsstressoren en hebben zeer geavanceerde systemen ontwikkeld om zich te beschermen tegen predatoren en milieu elementen. Deze complexe systemen bieden de mens unieke overlevingsvoordelen door het verminderen van oxidatieve stress en het verbeteren van het immuunsysteem. Champignons en uien zitten vol immuunversterkende polysacchariden en fytonutriënten.

  De natuur levert een verbazingwekkende reeks van middelen om onze immuniteit en gezondheid te verbeteren. Champignons en uien zijn een smakelijke combinatie in de keuken en bevatten een scala aan fytochemicaliën die een grote invloed hebben op onze menselijke fysiologie.

  Paddestoelen.

  Champignons zijn een soort schimmel gekend over de hele wereld en bekend om hun nutritionele voordelen. Ze worden gebruikt in tonics, soepen, thee, bereide voedingsmiddelen en kruidensamenstellingen voor de gezondheid en een lang leven. De afgelopen jaren hebben wetenschappers de medicinale voordelen van paddestoelen op het immuunsysteem bestudeerd.

  Er zijn duizenden verschillende soorten paddestoelen met een klein percentage giftige. De meeste paddestoelen zijn eetbaar, met inbegrip van witte champignons, morieljes, truffels, portabellas, cantharellen, shiitake, Maitake, Agaricus, reishi, oester en enoki. Allen hebben voedingswaarde maar sommige hebben meer immuunstimulerende eigenschappen dan anderen.

  De meest voorkomende voedingsstoffen in de meeste paddestoelen zijn thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), foliumzuur (B9), fosfor, ijzer, panthothenic zuur (B5), zink, kalium, koper, magnesium, pyridoxine (B6) en selenium. Alle eetbare paddestoelen zijn gezond voor het lichaam, maar sommige bevatten hoge niveaus van beta-glucanen, een buitengewone molecule die wetenschappers nu pas beginnen te doorgronden.

  Maitake paddestoelen.

  Maitake betekent "dansende paddestoel" in het Japans omdat gezegd werd dat mensen begonnen te dansen van vreugde toen ze deze paddestoelen gegeten hadden. Ze dansten omdat deze paddestoelen hun gewicht in zilver waard zijn voor hun opmerkelijke helende eigenschappen. Maitake bevat veel van de immunomodulerende molecule beta-1,6-D-glucan. 

  Blazei Murill paddestoel.

  Deze paddestoel meestal aangeduid als ABM paddestoel wordt gekweekt in het regenwoud van Brazilië en heeft als bijnaam "The Mushroom of God." Studies hebben aangetoond dat deze paddestoel de grootste dichtheid heeft aan bèta-glucaan van alle schimmels. Wanneer proefpersonen ABM in hun dieet kregen, zagen zij een toename van 3000% in de NK-cellen in het bloed binnen 2 tot 4 dagen.

  Reishi paddestoel.

  Reishi is rijk aan beta-1,3-D-glucaan, dat de macrofagen, T-cellen en cytokinetic activiteit verhoogt. Reishi stimuleert de productie van tumorremmende cytokinen IL-1 en IL-2. Reishi heeft krachtige analgetische, anti-inflammatoire, anti-oxidant, en anti-microbiële effecten op het lichaam.

  Rode ui.

  Rode uien bevatten veel zwavelgroepen. Deze zwavelgroepen helpen het lichaam bij het produceren van cysteïne in het lichaam dat op zijn beurt helpt bij gewichtsverlies en ontgifting. Aanvullend onderzoek heeft aangetoond dat zwavelverbindingen een sterke anti-oxidant capaciteit hebben die het klonteren van bloedcellen remt.

  Rode uien zijn ook een rijke bron van de flavonoïde antioxidant quercetine en de polyfenol antioxidant anthocyaan. Deze antioxidanten vookomen de oxydatie van voedings- en cellulaire vetzuren. Het zijn zeer krachtige vrije radicalen die de groei van kankercellen neutraliseren en ontstekingen drastisch verminderen in het hele lichaam.

  Het koken van uien in een soep of bouillon vernietigt enkele van de anthocyanines, maar beschadigt niet de quercetine. De quercetine beweegt in de soep of bouillon. Hoe lager de warmte, hoe meer voedingsstoffen worden opgenomen in de soep of de bouillon. Studies hebben aangetoond dat de consumptie van 4 tot 7 porties rode uien per week (overeenkomend met ongeveer 2-3 uien) de grootste vermindering van het risico op kanker geeft.

  Oorspronkelijk artikel: "Mushrooms and onions contain immune-enhancing polysaccharides and hyponutrients" maandag, 29 december, 2014 door: Dr. David Jockers, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/Beta-glucan.html   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12126464   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17639159   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18986589   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23884116   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24915405   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24940906   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Galeone+C%2C+Pelucchi+C%2C+Levi+F%2C+et+al.+Onion+and+garlic+use+and+human+cancer.+Am+J+Clin+Nutr.+2006+Nov%3B84(5)%3A1027-32.   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Galeone+C%2C+Pelucchi+C%2C+Levi+F%2C+et+al.+Onion+and+garlic+use+and+human+cancer.+Am+J+Clin+Nutr.+2006+Nov%3B84(5)%3A1027-32.   

  11-01-2015, 22:03 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:paddestoelen, ajuin, uien, polysacchariden
  08-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oregano tegen schimmels

  Geen toxische fungicide meer nodig: Essentiële olie van oregano beschermt maiskolven tegen schimmelinfecties.


  (NaturalNews) Voor de gewassen besmet met schimmel, zoals het geval is in Argentinië waar de combinatie van langzaam drogende maïskorrels en de natte weersomstandigheden schade aanrichten aan maïskolven, kan de oplossing bestaan in het gebruik van essentiële oliën. Met name is van oregano essentiële olie gebleken graangewassen te kunnen beschermen tegen schimmelinfecties.

  Onderzoekers ontdekten dat de essentiële olie effectief de schimmel in bedwang kan houden en zo een natuurlijk veilig alternatief biedt voor synthetische chemische stoffen die uiteindelijk leiden tot de creatie van resistente ziekteverwekkers. Bovendien werd ontdekt dat oregano essentiële olie alleen nodig is in kleine hoeveelheden om de graangewassen uit ontwikkelingslanden te beschermen tegen schimmelinfecties, en omdat de olie niet lang in het water of de bodem blijft is de toxiciteit voor dieren laag.

  Van etherische olie van oregano is aangetoond dat "kwaliteit en voedselveiligheid" van de maïs niet wordt aangetast.

  De bevindingen, die werden gepubliceerd in het Journal of Food Science, een uitgave van het Institute of Food Technologists, pleiten voor het gebruik van etherische oliën als een natuurlijke fungicide om de ziekte te beheren bij maïs. Het artikel, getiteld: "Natural Control of Corn Postharvest Fungi Aspergillus flavus and Penicillium sp. Using Essential Oils from Plants Grown in Argentina," komt tot de volgen conclusie:

  De kwaliteit en voedselveiligheid van maïs kan worden bewaard na de toepassing van natuurlijke antischimmelmiddelen zoals essentiële oliën. Dit onderzoek toont aan dat de etherische oliën de groei remmen van schimmels en derhalve de vorming van mycotoxinen. Daarom moet het gebruik van deze essentiële oliën door de industrie worden beschouwd als een natuurlijk biocide agent waarbij de kwaliteit en de veiligheid van het voedsel bij de granen zoals maïs gegarandeerd wordt.

  Naast de vaststelling dat oregano essentiële olie schimmelwerende eigenschappen heeft die gewassen zoals mais beschermen, werden extra kruiden onderzocht. Andere essentiële oliën zoals van rozemarijn en het muntras Inglesa, werden ook bestudeerd. Er werden geen antifungale voordelen voor graangewassen gevonden etherische olie van rozemarijn; de belangrijkste verbinding in oregano essentiële olie, thymol, bleek één van de beste oliën te zijn om schimmelactiviteit te bestrijden.

  Het gebruik van oregano essentiële olie om graangewassen te beschermen is belangrijk, omdat keer op keer blijkt dat herbiciden zoals Monsanto's Roundup, beladen zijn met schadelijke chemicaliën. Zo is het belangrijkste ingrediënt, glyfosaat, in verband gebracht met het veroorzaken van schade aan de zenuwen, respiratoire, cardiovasculaire en gastro-intestinale schade en het non-Hodgkin lymfoom. In feite is Roundup één van de meest giftigste herbiciden, vaak gemeld door werknemers in de landbouw als een oorzaak van hun pesticide-gerelateerde ziekten.

  Elke kans om natuurlijke methoden te gebruiken in plaats van middelen die het milieu en het leven van mensen ruïneren moeten we grijpen.

  Buiten maïs: aanvullende antifungale en andere voordelen voor de gezondheid die essentieel oregano olie zorgt

  Het is geen verrassing dat de essentiële oregano olie bovengenoemde eigenschappen biedt.

  Immers wordt het al lang gebruikt bij menselijke gezondheidssituaties, vaak voor zijn antifungale, antivirale, antibacteriële en antiparasitaire capaciteiten. Als een antifungaal, kan het helpen het lichaam beschermen tegen interne en externe infecties; velen gebruiken de olie voor het behandelen van huidinfecties.

  De antibacteriële voordelen omvatten het vermogen om gezonde darmflora te handhaven en urinewegen en darminfecties af te weren.

  Als het gaat om antiparasitaire eigenschappen verricht het wonderen bij het in bedwang houden van schadelijke en vervelende parasieten zoals muggen, luizen, bedwantsen en lintwormen. Al deze parasieten hebben het potentieel om zich zowel binnen als buiten het lichaam op te houden, en omdat zij dragers kunnen zijn van overdraagbare ziekten moeten wij ze bestrijden. Oregano essentiële olie kan ons bevrijden van wormen, en bij uitwendig gebruik speelt een rol in het verdrijven van vlooien, luizen, bedinsecten en dergelijke.

  Oorspronkelijk artikel:”No more toxic fungicide: Oregano essential oil protects corn crops from fungal infections”, Thursday 18, 2014 by: Jennifer Lilley, Natural News.

  08-01-2015, 22:03 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oregano tegen schimmels

  Geen toxische fungicide meer nodig: Eterische olie van oregano beschermt maiskolven tegen schimmelinfecties.health


  (NaturalNews) Voor de gewassen besmet met schimmels, zoals het geval is in Argentinië waar in sommige gebieden de combinatie van langzaam drogende maïskorrels en de natte weersomstandigheden schade aanrichten aan maïskolven, kan de oplossing bestaan in het gebruik van etherische oliën. Met name is van oregano essentiële olie gebleken graangewassen te kunnen beschermen tegen schimmelinfecties.

  Onderzoekers ontdekten dat de etherische olie effectief de schimmel in bedwang kan houden en zo een natuurlijk veilig alternatief biedt voor synthetische chemische stoffen die uiteindelijk leiden tot de creatie van resistente ziekteverwekkers. Bovendien werd ontdekt dat oregano etherische olie alleen nodig is in kleine hoeveelheden om de graangewassen uit ontwikkelingslanden te beschermen tegen schimmelinfecties, en omdat de olie niet lang in het water of de bodem blijft is de toxiciteit voor dieren laag.

  Van etherische olie van oregano is aangetoond dat "kwaliteit en voedselveiligheid" van de maïs niet worden aangetast.

  De bevindingen, die werden gepubliceerd in het Journal of Food Science, een uitgave van het Institute of Food Technologists, pleiten voor het gebruik van etherische oliën als een natuurlijke fungicide om de ziekte te beheren bij maïs. Het artikel, getiteld: "Natural Control of Corn Postharvest Fungi Aspergillus flavus and Penicillium sp. Using Essential Oils from Plants Grown in Argentina," komt tot de volgende conclusie:

  "De kwaliteit en voedselveiligheid van maïs kan worden bewaard na de toepassing van natuurlijke antischimmelmiddelen zoals essentiële oliën. Dit onderzoek toont aan dat de etherische oliën de groei remmen van schimmels en derhalve de vorming van mycotoxinen. Daarom moet het gebruik van deze etherische oliën door de industrie worden beschouwd als een natuurlijk biocide agent waarbij de kwaliteit en de veiligheid van het voedsel bij de granen zoals maïs gegarandeerd wordt."

  Naast de vaststelling dat oregano etherische olie schimmelwerende eigenschappen heeft die gewassen zoals mais beschermen, werden extra kruiden onderzocht. Andere essentiële oliën zoals van rozemarijn en het muntras Inglesa, werden ook bestudeerd. Er werden geen antifungale voordelen voor graangewassen gevonden bij etherische olie van rozemarijn; de belangrijkste verbinding in oregano essentiële olie, thymol, bleek één van de beste oliën te zijn om schimmelactiviteit te bestrijden.

  Het gebruik van oregano etherische olie om graangewassen te beschermen is belangrijk, omdat keer op keer blijkt dat herbiciden zoals Monsanto's Roundup, beladen zijn met schadelijke chemicaliën. Zo is het belangrijkste ingrediënt in Roundup, glyfosaat, in verband gebracht met het veroorzaken van schade aan de zenuwen, respiratoire, cardiovasculaire en gastro-intestinale schade en het non-Hodgkin lymfoom. In feite is Roundup één van de meest giftigste herbiciden, vaak gemeld door werknemers in de landbouw als een oorzaak van hun pesticide gerelateerde ziekten.

  Elke kans om natuurlijke methoden te gebruiken in plaats van middelen die het milieu en het leven van mensen ruïneren moeten we grijpen.

  Buiten maïs: aanvullende antifungale en andere voordelen voor de gezondheid van etherische oregano olie. 

  Het is geen verrassing dat de etherische oregano olie bovengenoemde eigenschappen biedt.

  Immers wordt het al lang gebruikt bij mensen, vaak voor zijn antifungale, antivirale, antibacteriële en antiparasitaire capaciteiten. Als een antifungaal, kan het helpen het lichaam beschermen tegen interne en externe infecties; velen gebruiken de olie voor het behandelen van huidinfecties.

  De antibacteriële voordelen omvatten het vermogen om een gezonde darmflora te handhaven en urinewegen- en darminfecties af te weren.

  Als het gaat om antiparasitaire eigenschappen verricht het wonderen bij het in bedwang houden van schadelijke en vervelende parasieten zoals muggen, luizen, bedwantsen en lintwormen. Al deze parasieten hebben het potentieel om zich zowel binnen als buiten het lichaam op te houden, en omdat zij dragers kunnen zijn van overdraagbare ziekten moeten wij ze bestrijden. Oregano essentiële olie kan ons bevrijden van wormen, en bij uitwendig gebruik speelt een rol in het verdrijven van vlooien, luizen, bedinsecten en dergelijke.

  Oorspronkelijk artikel:”No more toxic fungicide: Oregano essential oil protects corn crops from fungal infections”, Thursday 18, 2014 by: Jennifer Lilley, Natural News.

  Bijlagen:
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1750-3841.12700/abstract   
  http://science.naturalnews.com/oregano.html   
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/oregano-oil/   
  http://www.newswise.com/articles/view/627495   
  https://www.organicconsumers.org/old_articles/monsanto/roundup.php   

  08-01-2015, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:oregano, schimmels, fungiciden, mas
  05-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnboomextract tegen psoriasis

  Extract van de pijnboom verbetert de gezondheid van bloedvaten en geneest psoriasis en aambeien.

  extract

  (NaturalNews) Eén van de meest krachtige natuurlijke stoffen voor het verhogen van de bloedstroom, het wissen van aderplaque en het verbeteren van de gezondheid van de bloedvaten is afkomstig van een alomtegenwoordige groenblijvende inheemse boom in Europa. Uit drie nieuwe studies betreffende het extract uit de schors van de Franse maritieme pijnboom - dit extract wordt vaak verkocht onder de merknaam Pycnogenol - blijkt dat deze krachtige natuurlijke stof verschillende bloed-gerelateerde ziekten, zoals psoriasis en aambeien, kan genezen.

  In Italië ontdekten de onderzoekers van Chieti-Pescara University dat bij patiënten met psoriasis een aanvulling met 150 milligram (mg) van het extract per dag gedurende drie maanden leidde tot aanzienlijke verbeteringen in vergelijking met een controlegroep die een conventionele behandeling onderging. Onder degenen die het extract namen, namen de onderzoekers een aanzienlijk hoger vochtgehalte van de huid waar en een vermindering van de symptomen, erytheem, verharding en schilfering.

  Extract van pijnboom bevordert een snellere genezing tegen lagere kosten.

  Vergeleken met de controlegroep ervaarde de pijnboomschorsgroep 32 procent verkorting in de  genezingstijd, evenals een 36 procent verlaging van de behandelingskosten - denneschors extract is extreem betaalbaar. Degenen die het meest resultaat ervaarden waren de patiënten met meer extreme vormen van psoriasis wat de gunstige werking van deze natuurlijke stof overduidelijk aantoont.

  In een aparte studie aan dezelfde universiteit ervaarden vrouwelijke patiënten met chronische aambeien in de 3e en 4e graad gelijkaardige resultaten na het nemen van dezelfde 150 mg dagelijkse dosis van het extract gedurende zes maanden in plaats van drie. Volgens de bevindingen vertoonden 75 procent van degenen die het extract hadden genomen helemaal geen hemorrhoidsymptomen meer, tegenover slechts de helft van de controlegroep die standaardbehandelingen hadden gekregen.

  Net als in de eerste studie waren de resultaten het duidelijkst bij patiënten met de slechtste hemorrhoidsymptomen, met een verbazingwekkende 70 procent van de 4de graad aambeipatiënten met een klachtenvrije status aan het einde van de studie. Dit in vergelijking met slechts 36 procent van die in de controlegroep die het beste uit de conventionele geneeskunde hadden gekregen.

  Pijnboomextract helpt bij het verminderen van cholesterol, het controleren van de bloedsuikerspiegel en onderhouden van de arteriële gezondheid.

  In een afzonderlijk onderzoek op zoek naar bloed gerelateerde aandoeningen en ziekten, stelden de onderzoekers vast dat het schorsextract de flexibiliteit verbetert van de wanden van de bloedvaten met tegelijkertijd het opruimen van de plaque dat kan leiden tot verminderde doorstroming of verstoppingen. Dit werd ontdekt na het testen van de 150 mg dagelijkse dosis van het pijnboomschorsextract op een groep van 93 patiënten met bloed- of slagader gerelateerde aandoeningen.

  Na twee maanden van de behandeling met het extract vertoonden de patiënten met hoge bloeddruk, of een hoog cholesterolgehalte in het bloed, of met bloedsuikerproblemen, gemiddeld een 54 procent toename van de bloedtoevoer. En na drie maanden steeg de stroming van het bloed gemiddeld met meer dan 66 procent.

  Wat pijnboomextract lijkt te doen is het verminderen van de oxidatieve stress die leidt tot de vorming van de bloed- en bloedsomloopstoornissen. Men kan het vergelijken met de rioleringen en leidingen in huis - als de smurrie zich opbouwt in de tijd ontstaan blokkades en is het noodzakelijk om deze blokkades op te lossen met een oplosmiddel. In dit geval is het extract het oplossend middel.

  "Oxidatieve stress gekoppeld aan slagader plaque en hoog LDL-cholesterol, zoals lipidenperoxidatie zet lipoproteïnen om in vrije radicalen die de vaatwanden van de aders beschadigen", legt GreenMedInfo. "Ander onderzoek heeft gevonden dat het  extract aanzienlijk vrije radicalen in het lichaam. neutraliseert"

  Oorspronkelijk artikel:"Pine bark extract improves blood vessel health, heals psoriasis and hemorrhoids", Friday, December 26, 2014 by: Jonathan Benson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/pine-bark-extract-treats-psoriasis-hemorrhoids-hypertension-1   
  http://www.minervamedica.it/en/journals/international-angiology/article.php?cod=R34Y9999N00A140047   
  http://www.minervamedica.it/en/journals/minerva-ginecologica/article.php?cod=R09Y2014N01A0077   
  http://www.minervamedica.it/en/journals/panminerva-medica/article.php?cod=R41Y2014N01A0041   

  05-01-2015, 21:57 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:pijnboomextract, aambeien, psoriasis
  Archief per week
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!