Vier voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentieel magnesium.
(NaturalNews) Magnesium is een belangrijk macromineraal dat nodig is voor meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam. Het regelt enzymreacties, helpt de productie van ATP, helpt het lichaam bij het vervoeren van ionen over de celmembranen en nog veel meer. Inderdaad, alle organen van het lichaam hebben magnesium nodig om te kunnen functioneren.
Helaas zijn magnesiumtekorten een wereldwijde pandemie. In de Verenigde Staten alleen al schatten deskundigen dat tussen de 50 en 80 procent van de bevolking lijdt aan een tekort, wat kan leiden tot angst, rusteloze benen syndroom, misselijkheid, spierkrampen, slapeloosheid en een tal van andere stress-gerelateerde aandoeningen. Hoewel arme diëten deels de schuld zijn voor deze pandemie is de aan de gang zijn bodemerosie, die oorzaak van verminderde mineralen in de grond. Dientengevolge is het gehalte aan magnesium in veel populaire vruchten en groenten sterk gedaald. Daarom als u een tekort wilt voorkomen aan magnesium via de voeding, moet u zich richten op bepaalde voedingsmiddelen die nog steeds hun gehalte aan magnesium hebben behouden. De beste van deze voedingsmiddelen worden hieronder vermeld.
Zeewier. In tegenstelling tot landgroenten, hebben zeegroenten hun minerale samenstelling behouden over eeuwen heen en zijn ze nog steeds de beste bron van vele essentiële mineralen. Honderd gram (bijna 1 kopje) kelp bijvoorbeeld bevat ongeveer 121 mg magnesium, of 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Kelp is één van de beste bronnen van jodium, een mineraal waar veel mensen onbewust tekort aan hebben.
Zorgen over straling in zeewier? Tal van gerenommeerde zeewierleveranciers zoals Main Coast Sea Vegetables laten hun producten op mogelijke verontreiniging door straling controleren. Als algemene regel geldt dat zeewier afkomstig uit de Atlantische Oceaan beter scoort dan dit afkomstig uit de Stille Oceaan.
Ruwe melasse. Omdat de wortels van suikerriet diep in de grond dringen is deze lange, sappige plant in staat om een groot aantal voedingsstoffen aan te boeren die andere planten niet kunnen bereiken. Dit is de reden waarom de organische,ongezwavelde ruwe melasse - het stroopachtig bijproduct van de suikerriet raffinage - zo rijk is aan essentiële mineralen zoals ijzer, calcium, mangaan, selenium, kalium en - je raadt het al - magnesium. Slechts 1 eetlepel van deze donkere, stroperige melasse voorziet het lichaam van 48 milligram van licht verteerbaar magnesium.
Cacao. Er is een goede reden waarom magnesium tekortkomingen zich vaak manifesteren in de vorm van chronische behoefte aan chocolade. Cacaobonen, de gedroogde en gefermenteerde bonen waarvan chocolade wordt gemaakt, zijn één van de meest magnesiumrijke voedingsmiddelen in de wereld. Een kopje cacaobonen bevat maar liefst 429 mg magnesium, dat is iets meer dan 100 procent van de ADH. Helaas voorkomt het oxaalzuur in cacaobonen dat dit magnesium volledig wordt geabsorbeerd, maar je krijgt nog steeds een goede dosis binnen - dat is de reden trouwens waarom cacao en cacaoproducten een ontspannen en energiek gevoel geven.
Rijstmeel. Volgens Self's "NutritionData," zijn rijstzemelen 's werelds grootste bron van magnesium. Slechts 1 kopje van dit bijproduct van het rijst maalproces bevat een onvergelijkbare hoeveelheid van 922 mg magnesium, of meer dan twee keer de ADH. Het is ook ongewoon hoog in mangaan, fosfor, ijzer en B-vitamines.
Zoals ruwe melasse zijn rijstzemelen een uitstekend glutenvrij voedingssupplement en kunnen ze worden toegevoegd aan granen, soepen, muffins en allerhande gebak. In feite kunnen een heleboel recepten die zwarte stroop voorschrijven ook aangevuld worden met rijstzemelen, waardoor men een dubbele dosis magnesium binnenkrijgt
Oorspronkelijk artikel:"Four foods rich in essential magnesium", Monday, June 23, 2014 by: Michael Ravensthorpe.
Bijlagen: http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5725/2 http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5471/2 http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2 http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2617/2 http://science.naturalnews.com/Magnesium.html http://spiritfoods.net/foods-rich-in-magnesium/ http://www.dumblittleman.com/2013/08/50-studies-suggest-that-magnesium.html http://www.enotalone.com/health/9586.html
05-07-2014, 00:00 geschreven door opabio
|