Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    09-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melatonine erkend als slaapmiddel
    Melatonine: een natuurlijke steun voor de slaap.

    Melatonine: de Europese Unie heeft eindelijk een natuurlijk product dat helpt om beter te slapen erkend.

    Als je het mij vraagt, hebben degenen die deze natuurlijke stof gedurende zovele jaren hebben verboden, zonder enig wetenschappelijk argument, terwijl 25 tot 40% van de bevolking last heeft van slaapstoornissen, een ernstig misdrijf begaan tegen hun medeburgers.

    Uiteindelijk zou een slimme advocaat hen kunnen aanklagen voor:
    - het vergiftigen van miljoenen mensen door hen te dwingen chemische slaappillen, benzodiazepines, gewoon vergif, te gebruiken terwijl melatonine natuurlijk en veilig is;
    - het ledigen van de kassa van de ziekenfondsen die zich domweg laten doen (corruptie): melatonine is erg goedkoop en wordt niet gedekt door enig octrooi, in tegenstelling tot industriële slaapmiddelen, dus veel lagere uitgaven;
    - het ontzeggen aan de mensen van een veilige en natuurlijke stof die veel andere positieve effecten op de gezondheid heeft.

    Maar laten we positief zijn, en terugkeren naar de voordelen van melatonine:

    Effectief tegen slapeloosheid.

    Zodra het daglicht verdwijnt begint de pijnappelklier, die gelegen is in de hersenen, melatonine af te scheiden. Deze stof is een natuurlijk hormoon dat je lichaam voorbereidt op slaap en rust. (1)

    Inderdaad, is de pijnappelklier direct verbonden met de optische zenuwen in harmonie met het licht. Dit is de reden waarom melatonine bekend is als het hormoon dat je lichaamsklok stuurt, ook wel bekend als slaap-waakritme of circadiane ritme. Dit is de reden waarom blinde mensen vaak moeite hebben om te slapen.

    Alle levende organismen hebben zonder uitzondering melatonine: dieren, planten, algen, bacteriën, enz.. Dit stelt hen in staat zich aan te passen aan dag en nacht, maar ook aan de seizoenen.

    Volgens de onderzoekers, is melatonine gekoppeld aan het ontstaan van leven op aarde, en één van de oudste moleculen die ongewijzigd is gebleven sinds het ontstaan van de mensheid.

    Echter, veel factoren uit het moderne leven vertragen of blokkeren de productie van melatonine: elektrisch licht, medicijnen, elektromagnetische golven.

    Een beetje melatonine 's avonds voor het slapen kan mensen helpen om hun slaapkwaliteit te herwinnen. Maar voordat ik u vertel hoe, laten we eerst de anti melatonine factoren onderzoeken, want het is vooral door je daartegen te beschermen dat je uw slaap kunt verbeteren:

    Geneesmiddelen.

    Van alle elementen die berucht zijn voor het vernietigen van de natuurlijke reserves aan melatonine, als we tabak en alcohol uitsluiten, is zonder twijfel de regelmatige consumptie van bepaalde geneesmiddelen waarvan de meest geduchte slaappillen en anxiolytische middelen zijn die vaak worden voorgeschreven door artsen om de slaap te verbeteren!

    Dit is vooral schokkend als je bedenkt dat, hoewel het niet wordt aangeraden om deze medicijnen te gebruiken voor meer dan een maand, één op de vijf (22% van de Franse bevolking) het toch doet.

    Nog zorgwekkender is dat deze medicijnen steeds vaker worden geconsumeerd door jongeren: 6% onder de 25 zeggen dat ze deze medicijnen te nemen.
    Tenslotte verklaren bijna de helft (49%) van de ouderen van meer dan 75 jaar regelmatig die medicijnen te gebruiken en juist deze familie van geneesmiddelen wordt verdacht voor het begunstigen van bepaalde ziekten van het zenuwstelsel, zoals de ziekte van Alzheimer!

    Op zijn kop gezet.

    Helaas, slaapmiddelen en anti-angst medicijnen zijn niet de enige om melatonine te vernietigen. Dit is ook het geval met aspirine, ibuprofen, beta-blokkers, calcium-antagonisten, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen met een totaal van 75 met meer dan 120 verschillende stoffen die regelmatig worden gebruikt door miljoenen mensen in de wereld.

    Bèta-blokkers met name zijn zo effectief tegen melatonine dat onderzoekers ze gebruiken bij laboratoriumexperimenten om de productie van melatonine te annuleren voor proefnemingen. Dit zijn zeer vaak voorgeschreven medicaties voor de bloeddruk en bepaalde hartritmestoornissen (Propranolol). Patiënten die deze middelen nemen moeten niet verbaasd zijn om slapeloosheid te hebben. 
    Een dosis lager dan de helft van de gebruikelijke is voldoende om de secretie van melatonine bij mensen te soppen zoals aangetoond in 1992 door Dr GMBraun. (2)

    Elektromagnetische velden vormen ook druk op melatonine.

    Het toepassen van magnetische velden op het hoofd van knaagdieren doet  niet alleen hun melatonine niveaus dalen met bijna 50% maar leidt ook tot het verstoren van de pijnappelklier die melatonine afscheidt.
    Als je in een moderne stad leeft  wordt je lichaam  waarschijnlijk omringd door elektromagnetische golven van verschillende bronnen: mobiele telefoons, radio's, antennes, elektrische apparaten. Ons lichaam kent het verschil niet tussen natuurlijke en kunstmatige energievelden. Deze onzichtbare vervuiling heeft direct invloed op melatonine wat zou kunnen verklaren waarom slaapstoornis een epidemie is die gestaag toeneemt in de geïndustrialiseerde landen.
    Eén op de vijf mensen in Frankrijk heeft chronische slapeloosheid gepaard met vermoeidheid of overmatige slaperigheid overdag.
    De zorgen van het leven, stress, levensstijl, een ongezonde levensstijl, werk, etc.. zouden de enige verklaring zijn.

    Wie kan melatonine innemen en wanneer?

    Melatonine kan helpen, vooral als je:
    - laat gaat slapen en te vroeg wakker wordt;
    - je vaak 's nachts wakker wordt en dutjes neemt of wegdoezelt overdag;
    - moeite hebt om in slaap te vallen.
    - onregelmatig werkt  (verpleegsters, piloten, enz.).

    Het innemen van melatonine heeft geen invloed op de natuurlijke afscheiding door de pijnappelklier, noch op korte of middellange of lange termijn. Dit betekent dat er geen gewenning is.
    Een belangrijk voordeel van melatonine is dat het geen invloed heeft  op het geheugen of cognitieve functies dit in tegenstelling tot medicijnen in de klasse van slaapmiddelen en anxiolytische functies.
    Melatonine is een effectieve stof voor mensen ouder dan 45 jaar die slecht slapen en meerdere malen wakker worden.

    Tijdsverschil.

    Verschillende studies tonen aan dat melatonine de symptomen vermindert veroorzaakt door jetlag. Het helpt niet alleen om sneller in slaap te vallen zodra men ter plaatse is maar het past ook de biologische ritmes aan, aan de lokale tijd. Een aanpassing van de interne klok vermindert met de helft de tijd van jetlag.
    Dat is de reden waarom melatonine nu veel wordt gebruikt door piloten en stewardessen.

    Hoeveel innemen?

    Voor het slapen is een kleine dosis melatonine effectiever dan een grote. Het effect treedt op bij 0,3 mg / dag, een half uur voor het slapen gaan. (3)
    Als men meer dan 2 mg/dag neemt is het effect minder effectief op de slaap en kan de volgende dag slaperigheid optreden.

    Toxiciteit

    Melatonine wordt door de autoriteiten beschouwd als een zeer veilig product. Sinds 16 mei 2012, is het zelfs toegestaan om op de verpakking te vermelden dat melatonine "bijdraagt tot het verminderen van de effecten van jetlag," en "vermindering van de tijd om in slaap te vallen. "(Verordening (EU) nr. 432/2012 van de Commissie).
    Wanneer men weet hoe moeilijk Brussel het heeft gemaakt voor het vermelden van dergelijke therapeutische aanspraken op natuurlijke producten is dit een zeer sterke waardering van melatonine.
    Maar neem nooit melatonine zonder medisch toezicht in gevallen van kanker of epilepsie. Als u wilt profiteren van de effecten van melatonine om chemotherapie te begeleiden doe dit dan alleen in overleg met uw arts.

    Waar te verkrijgen?

    Melatonine is vrij te verkrijgen in Europa; je kunt overal vinden op het internet, apotheek, en zelfs in sommige supermarkten. Er is geen melatonine van dierlijke oorsprong dit in tegenstelling met wat op Internet soms wordt beweerd is de melatonine meestal van plantaardige oorsprong.

    Jean-Marc Dupuis

    Bronnen:

    (1) http://www.upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Pineal_gland.gif 

    (2) Long J.W. et Rybacki J.J..The essential guide to prescription drugs-1995, New York: Harperperrenial, 1995, p.863 

    (3) Selon le Dr Richard Wurtman, du Massachusetts Institute of Technology, cité sur laNutrition.fr 



    Oorspronkelijk artikel: "Mélatonine: un somnifère naturel" door Jean-Marc Dupuis "Santé Nature Innovation".




    09-05-2013, 18:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:melatonine, slapeloosheid
    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's ... bedenkelijke kwaliteit
    Vergelijking tussen GGO- en niet-GGO-maïs - de echte statistieken zullen u verbazen!

    (NaturalNews) Alhoewel Monsanto paradeert met zijn genetisch gemodificeerde zaden en ze uitstrooit als snoep over de velden zien de toekomstige generaties aan tegen verlies van belangrijke voedingswaarde en ziekte veroorzakend voedsel. Aangezien de overheid de GGO-industrie beschermt met zijn recente ondertekening van de "Monsanto Protection Act", zijn gezondheidsbelangen te grabbel gegooid.

    Een rapport "The Corn Comparison Report" uit 2012  werd onlangs uitgebracht door Profit Pro en gepubliceerd in maart ll. op de website voor Moms Across America ,een groep die werkt rond de bewustwording van de gevaren van genetisch gemodificeerde organismen, met het doel de GGO's te laten labelen. 

    Het rapport wijst gedetailleerd op de voedingstekorten van GGO-maïs in vergelijking met reguliere biologische maïs. Het rapport onthult de verbluffende niveaus van glyfosaat in de GGO-maïs en de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen die ontbreken.

    GGO-maïs: bedenkelijke voedingswaarde.

    De voeding statistieken voor GGO maïs zijn hard. Hier is wat het rapport aangeeft:

    • Biologische maïs heeft 14 ppm mangaan. GGO-maïs heeft slechts 2 ppm.
    • Ongemanipuleerde maïs heeft 7 keer meer mangaan!
    • Biologische maïs heeft 6130 ppm calcium. GGO bereikt slechts 14 ppm.
    • Ongemanipuleerde maïs heeft 437 keer meer calcium!
    • Biologische maïs heeft 113 ppm magnesium. GGO-maïs bevat slechts 2 ppm.
    • Ongemanipuleerde maïs heeft 56 keer meer magnesium!

    GGO-maïs bevat alarmerende niveaus glyfosaat.

    De hoeveelheid formaldehyde en glyfosaat in GGO-maïs is ongelooflijk. Om het af te breken laten de Amerikaanse EPA-normen glyfosaat in water toe tot maximaal 0,7 ppm. Uit Europese tests blijkt dat de dieren beginnen met het ervaren van leverschade bij 0,0001 ppm glyfosaat in water. Neem deze twee statistieken samen: Amerikaans water bevat 7000 keer meer glyfosfaat dan het gekende niveau voor leverschade bij dieren!

    GGO-maïs scheert nog een andere top. GGO-maïs bevat 13 ppm glyfosaat of het equivalent van 130.000 maal de toxiciteit van EPA water normen!

    Het formaldehyde gehalte van GGO-maïs is ongelooflijk.

    In een soortgelijke studie over GGO-maïs ontdekte Dr Huber dat dieren GGO maïs weigeren ten koste van alles. Wanneer zij de keuze hebben tussen beide GGO en niet-GGO variëteiten van maïs gaan de dieren altijd voor de echte biologische. Huber ontdekte ook dat 0,97 ppm formaldehyde giftig is voor dieren. De GGO-maïs die hij probeerde te voeren aan de dieren bevatte 200 keer deze hoeveelheid!

    Dit roept de vragen op:

    • Waarom wordt zoiets giftig aangeboden aan mensen?
    • Waarom zou de mens zulke voding gebruiken?
    • Zijn de mensen laks?
    • Is hun instinct stilgelegd?
    • Is hun intuïtie gevoelloos?
    • Zijn ze afgeleid door mooie labels en de beloften van veiligheid?

    Mars tegen GGO's.

    Genetisch gemodificeerde organismen zijn een open uitnodiging voor vaatziekten, kanker en onvruchtbaarheid. Het eten van lege voedingswaarde zoals met formaldehyde beladen GGO maïs vormt een met ziekten geteisterde bevolking. Er is genoeg bewijs over de gruwel van genetisch gemodificeerd voedsel. Elk bedrijf dat dit genetisch gemodificeerd systeem de mensen aanprijst moet worden berecht voor misdaden tegen de menselijkheid.

    Helaas, Monsanto en andere biotech zijn hun misdaden tegen de menselijkheid net vergeven. Door recent lobbyen bij de federale overheid was Monsanto in staat om hun GGO-industrie te beschermen en krijgen ze van het Congres en president Obama een bepaling die hen vrijstelt van GGO aansprakelijkheid. Deze wet werd op 26 maart ondertekend en geeft aan biotechbedrijven zoals Monsanto de mogelijkheid om federale goedkeuringstesten te omzeilen en hun GGO-gewassen te laten kweken ondanks de bekende gezondheidsrisico's. Deze bepaling bevrijdt biotechbedrijven van hun aansprakelijkheid voor de mensen en van justitiële verantwoordelijkheid.

    Een wereldwijde mars tegen Monsanto is gepland voor 25 mei 2013 http://occupy-monsanto.com/march-against-monsanto-may-25-2013/

    Oorspronkelijk artikel: "Comparison of GMO and non-GMO corn - the real statistics will astound you!" Sunday, May 05, 2013 by: Lance Devon, Natural News.

    Bijlagen:
    http://rt.com/usa/toxic-study-gmo-corn-900/   
    http://www.atlantaprogressivenews.com/interspire/news/2013/04/30/%28ips%29-us-activists-outraged-over-so-called-monsanto-protection-act.html   
    http://www.momsacrossamerica.com/stunning_corn_comparison_gmo_versus_non_gmo   

    06-05-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:GGO's, Monsanto
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!