Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    18-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugpijn

    Rugpijn: niet onnodig lijden.


    De meeste gevallen van rugpijn worden veroorzaakt door een slechte houding of slecht zitten.

    Het grootste deel van de dag achter een bureau of onderuit gezakt op een stoel is de zekerste manier om rugpijn te krijgen.

    Als u al last heeft van pijn in de rug, lees dan verder, je vindt er veel natuurlijke en effectieve oplossingen voor uw probleem.

    Zitten maakt dood.

    Veel zitten is een risicofactor voor het ontwikkelen van allerlei ziekten, van diabetes tot hart- en vaatziekten, zelfs als je veel sport!

    Als je het grootste deel van de dag doorbrengt met zitten, zoals ik, kan ik je niet genoeg aanmoedigen om elk uur een paar minuten te nemen om de de schade aan uw skelet, spieren, pezen en slagaders te beperken.

    Het absolute minimum is ten minste eens per uur opstaan, rond je stoel lopen en dan gaan zitten. Maar het is raadzaam om een beetje verder te gaan door het toepassen van de volgende oefeningen.

    Oefeningen die nodig zijn om het kantoorleven te overleven.

    Oefening 1: Terwijl je zit voorzichtig je hoofd kantelen naar de rechter schouder, vervolgens naar de linker schouder. Na 3 bewegingen weerszijden, 20 seconden volhouden aan elke kant.

    Oefening 2: Sta recht met de handen op uw bureau, kruis je rechterbeen over je linker dij, buig het linkerbeen niet te diep. Herhaal de beweging met je rechterbeen.

    Oefening 3: Spreid in staande positie uw benen op de breedte van uw schouders. Draai je voeten naar rechts en de heupen naar links; uw linkerarm in de lucht steken en met je rechterarm naar de grond reiken. Beweeg het hoofd van onder naar boven. Herhaal de beweging in de andere richting.

    Oefening 4: Buig je schouders naar voor, vervolgens naar achter en trek ze dan naar beneden. Doe deze beweging gedurende 20 tot 30 seconden.

    Oefening No. 5: Rechtstaan met de voeten bij elkaar, stap schuin naar rechts, dan doorzakken alsof je gaat zitten. Herhaal de beweging 10 tot 20 maal, herhaal aan de andere kant.

    Oefening 6: Met de handen op je bureau, een beetje verder uit elkaar dan je schouders, op en neer op je tenen, 10 keer.

    Oefening 7: Benen gespreid de breedte van je schouders, gaan zitten en terug opstaan 15-20 keer.

    Oefening 8: Rechtstaande je rechterhand op je bureau plaatsen en al je gewicht op je rechterbeen plaatsen. Leun naar voren en strek je linkerbeen recht achterkuit tot het bereiken van de horizontale positie, indien mogelijk. Herhaal de beweging 10 keer voor beide kanten.

    Oefening 9: Neem de pomppositie aan. Trek je rechterknie naar je rechterarm om uw elleboog te raken of arm, maak vervolgens dezelfde beweging met het linkerbeen en de linkerarm. Herhaal dit 20 keer snel.


    In de Japanse scholen leren de kinderen de ideale staande houding. Eens volwassen zullen ze, collectief in bedrijven,  blijven ontspanningsoefeningen doen, staand, zittend, liggend en diepe ademhalingsoefeningen.

    Thuis hebben 38% van de kinderen een slechte houding, met nadelige gevolgen voor de hele maatschappij, want rugpijn (onderrug) is de belangrijkste oorzaak van werkonderbreking.

    Oefening 10: Sta op en buig je lichaam zachtjes naar voor en vervolgens naar achter tot totale ontspanning houding. Je rug moet recht zijn, oren, schouders, heupen en enkels afgestemd op een denkbeeldige lijn over uw profiel. Kijk naar de hemel, zoals de mystici proberen om contact te maken met een verborgen werkelijkheid. Je ademhaling is gemakkelijker en dieper. Je duwt je buik naar voor elke keer dat je inademt.

    U bereikt de ideale staande positie wanneer al je spieren ontspannen zijn. Deze neutrale houding helpt ook letsels voorkomen. Het merendeel van de letsels van pezen, spieren, ligamenten en botten zijn asymmetrisch gespannen spieren. Elk gevoel van vermoeidheid verdwijnt, je energie komt terug, uw staat van bewustzijn verbetert.

    Deze oefening komt van Dr. Hertoghe.

    Ik kon met hem controleren hoe door een goede houding het mogelijk is om tientallen kilometers te lopen zonder moe te worden of pijn te ervaren en een marathon per week te lopen zonder intensieve training. Dr. Hertoghe vertelde hoe hij in staat was, op de leeftijd van 57, elke week een marathon te lopen en 6 km te zwemmen door gewoon zijn houding te veranderen.

    Je bent uiteraard niet verplicht om dat te doen. Maar stel je voor dat je jonger, sterker, optimistischer en creatiever wordt door simpelweg je houding aan te passen.

    Stelt u zich eens voor in staat te zijn om beter te slapen gewoon door te ontdekken de ideale positie in je bed.

    Forceer niet.

    Een goede houding is absoluut fundamenteel voor een goede gezondheid, en het minste wat we kunnen zeggen is dat de manier van leven in de geïndustrialiseerde landen niet langer die behoefte kan negeren.

    Ons lichaam is echt gemaakt om te wandelen, te kruipen, te klimmen, te springen en zich te strekken in alle richtingen, de hele dag door. Zo deden onze voorouders miljoenen jaren terug.

    Je spieren en gewrichten niet gebruiken helpt in eerste instantie om te rusten. Maar al snel reageert je lichaam met verstijving en pijnen omdat je niet genoeg beweegt.

    Let op, het doel is niet om je pezen en gewrichten zwaar te belasten, niet u te vermoeien of zelfs een beetje pijn te hebben. Het doel is gewoon om je lichaam te laten werken zoals het normaal zou werken als we geen auto's, geen supermarkten, geen computers, geen centrale verwarming of stromend water zouden hebben.

    Op zijn minst een paar momenten per dag ons lichaam laten werken moet onze bekommering zijn.

    Natuurlijke therapieën.

    Je merkt dat ik niet voeding of natuurlijke producten of zelfs de behandeling tegen rugpijn vernoem.

    De reden is dat deze strategieën pas op de tweede plaats komen. Het is onnodig iets te ondernemen indien je het "absolute minimum”, hierboven vermeld, niet doet.

    Bij ernstig pijnen of als de bovenstaande oefeningen niet genoeg zijn verwijs ik u naar:

    Een osteopaat of chiropractor. De chiropractici werken alleen op de rug. Dit zijn de toonaangevende specialisten van het skelet, en ze kennen de bewegingen en manipulaties die de pijn verlichten.

    Het beoefenen van bodybuilding, water aerobics, yoga of tai chi: elke discipline heeft zijn eigen logica en komt overeen met verschillende situaties en temperamenten. Ieder kan op zijn manier zijn rugpijnen verlichten.

    Fysiotherapie, massages en verschillende controlemethoden tegen stress zijn ook belangrijke manieren om rugpijn te beheersen.

    Lopen op blote voeten, in het bijzonder op een zachte ondergrond (gras) helpt om de houding in evenwicht te brengen en in de strijd tegen rugpijn.

    Voeding tegen rugpijn.

    De eerste stap van een voeding tegen rugpijn is om de inflammatoire voedingsmiddelen (koolhydraten met een hoge glycemische index, gefrituurd voedsel, voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-6 vetzuren) te beperken en de inname van anti-inflammatoire voedingsmiddelen te verhogen: groenten gekleurde vruchten, rijk aan antioxidanten, kleine vette vis rijk aan omega-3 vetzuren, koken op lage temperatuur, kruiden.

    Er is ook een grote verscheidenheid aan planten en voedingsstoffen die een anti-inflammatoire werking hebben. Sommige (specerijen, voedsel) kunnen direct worden geconsumeerd als zodanig. Anderen zijn te verkrijgen in de vorm van voedingssupplementen of het toepassen van crème vorm.

    Smeerwortel wordt traditioneel gebruikt tegen spier- en ligament pijnen. Recent onderzoek geeft aan dat de smeerwortel crème effectief is tegen rugpijn (onderrug), maar het mag niet langer worden gebruikt dan 10 dagen. Afgezien daarvan kan het gevaarlijk zijn voor de lever.

    Gember is een krachtig anti-ontstekingsmiddel. Verse gember is vooral effectief als je het toevoegt aan fruit of groentesap of als thee zet.

    Curcumine: een studie van patiënten met artrose meldde dat 200 mg curcumine per dag pijnen vermindert en de mobiliteit verhoogt. Het kruid heeft de eigenaardigheid ontstekingswegen te blokkeren door het verhinderen van de vorming van eiwitten die leiden tot zwelling en pijn.

    De Boswellia (wierook) is een plant die krachtige ontstekingsremmende stoffen bevat en zelfs kan worden gebruikt in gevallen van reumatoïde artritis. U vindt het in de handel onder de vorm van capsules of tabletten met een harsextract.

    Bromelaïne: is een enzym dat wordt gevonden in de steel van de ananas (niet in de eetbare portie), en dat ook een effectieve natuurlijke anti-inflammatoire werking heeft. U vindt het meestal onder de vorm van voedingssupplementen.

    Capsaïcine crème (chili) een crème die lokale pijn verlicht door het verwijderen van Substance P in de zenuwcellen, een chemische stof die pijnsignalen doorstuurt naar de hersenen.

    Onderschat niet het belang van deze producten die je kunt vinden in een goede natuurwinkel. De conventionele geneeskunde heeft geen goede oplossing tegen rugpijn: chirurgische ingrepen zijn zeer riskant en niet effectief. Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen en cortisone injecties kunnen niet worden gebruikt op lange termijn.

    Leven zonder pijn in de rug is mogelijk met een set van zachte maatregelen die effectief zijn als u ze combineert en opneemt in uw levensstijl.

    Oorspronkelijk artikel:"Mal de sos: ne souffrez pas inutilement", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature, Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19460762   

    18-06-2015, 21:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:rugpijn
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!