NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Alzheimer de baas
 • Walnoten tegen darmkanker
 • Komkommer voor het hart
 • Chocolade voor het hart
 • Suiker vs Alzheimer

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  19-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinda-allergie

  Probiotica genezen pinda-allergie bij 80% van de kinderen en kunnen vaccins voor het stimuleren van het immuunsysteem vervangen.

  Peanut allergy

  (NaturalNews) De moderne geneeskunde heeft nog weinig aandacht voor één van de belangrijkste systemen van het menselijk lichaam - de collosale bacterie kolonies die in symbiose leven met de menselijke darmen. Deze verschillende bacteriesoorten helpen bij de spijsvertering en beschermen de organen en het bloed tegen toxines. Ze stimuleren ook ons immuunsysteem.

  De 'Loyola University Health System' in Chicago ontdekte dat bepaalde Bacillus bacteriën in het spijsverteringskanaal sporen vormen in tijden van stress. Als deze bacteriesporen B-lymfocyten tegenkomen van het immuunsysteem, binden de moleculen zich waardoor de B-cellen zich sneller reproduceren. Deze actie leidt tot de snelle reproductie van antilichamen voor de bestrijding van virale en bacteriële infecties. Deze wetenschap maakt de toekomst uit in het stimuleren van het menselijk immuunsysteem.

  Probiotica zullen vaccins vervangen.


  Eens zullen vaccins worden beschouwd als ongewenste indringers omdat ze niets doen om het bacterieleven aan te moedigen om de natuurlijke productie van antilichamen voor alle mogelijke infecties te stimuleren. Vaccins zijn theoretisch een enkel modus immuunsysteem dat zich richt op slechts één virusstam. (Dit kan alleen virussen stimuleren om te muteren, waardoor het immuunsysteem een verhoogd risico is voor wild type virussen).

  Eens zal de moderne geneeskunde de krachtige probiotische supplementen inzetten om de kolonisatie van nuttige bacteriën te bevorderen. Het zijn deze probiotica die reageren op stress in het lichaam en het immuunsysteem activeren tegen alle mogelijke infecties. Er is geen behoefte aan tientallen enkel-modus inentingen die schadelijke additieven bevatten. Het einde van het vaccintijdperk komt eraan.

  Momenteel voert de moderne geneeskunde oorlog tegen het menselijk immuunsysteem; niet alleen onderdrukt zij het met vaccin hulpstoffen en metalen maar vernietigt tevens het bacterieleven. Antibiotica, die zowel de slechte als de goede bacteriën vernietigen, voeren een oorlog tegen het menselijk immuunsysteem en teistert de bacterie kolonies die de reproductie van antistoffen versnellen!

  Dit is de reden waarom probiotica zo belangrijk zijn, vooral als men door antibioticum, glyphosate of vaccin beschadiging heeft toegebracht. Deze probiotische soorten zijn het echte brein achter het immuunsysteem. Voortdurende aanvallen op deze kolonies ondermijnt ons immuunsysteem op lange termijn.

  Probiotische stam geneest pinda-allergie bij 80 procent van de kinderen.

  Wetenschappers aan het ‘Murdoch Children's Research Institute’ in Australië hebben gevonden dat probiotica de grootste stap zijn in de richting van het genezen van de dodelijke pinda-allergie bij kinderen. De 30 kinderen betrokken bij dit onderzoek waren allergisch voor peanuts. Tijdens de 18 maanden durende studie kregen de kinderen zowel pindabloem als een probioticum Lactobacillus rhamnosus genoemd. Na een jaar en een half waren 80 procent van de kinderen in staat om pinda's te tolereren. Het blijkt dat de Lactobacillus rhamnosus het ontbrekend stuk is in het immuunsysteem van zulke kinderen. Hoofdonderzoeker Mimi Tang zei dat de betrokken families in het onderzoek danig onder de indruk waren van de probiotische behandeling. Ze zeiden dat het hun leven helemaal veranderde.”

  Inderdaad, het begrijpen van het bacterieel systeem in het menselijk lichaam en het voorzien van de geschikte bacteriën kan verschillende allergieën genezen en het lichaam tegen meerdere pathogenen beschermen.

  "Deze bevindingen vormen de cruciale eerste stap naar de ontwikkeling van een behandeling voor pinda-allergie en mogelijk voor alle voedselallergieën," stelde Mimi Tang in de  'Melbourne Herald Sun'. "Het zou een grote stap voorwaarts zijn voor de medische wetenschap als we een behandeling zouden vinden die curatief is. Het zal het leven voor kinderen en volwassenen met pinda-allergie compleet veranderen," zei ze.

  Lactobacillus rhamnosus bevindt zich vaak in yoghurt maar in de studie was de bacteriestam sterk geconcentreerd en kwam overeen met 22 kg yoghurt. Aan het eind van het 18 maanden durend onderzoek konden de kinderen tot 14 pinda's per dag of vier gram pindaproteïne tolereren. De normale recovery rate in deze periode is slechts 4 procent. Het probioticum Lactobacillus rhamnosus verhoogt herstel na een magere 4 procent tot een verbazingwekkende 80 procent.

  Oorspronkelijk artikel:”Probiotics cure peanuts allergie in 80% of children and can relate vaccines for immune system stimulation, Wednesday, January 28, 2015 by; L. J. Devon, Staff Writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.jimmunol.org/content/184/12/6782   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2010/06/100614171907.htm   
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/australia/11374305/Fatal-peanut-allergies-could-be-cured-by-probiotic-bacteria-say-Australian-doctors.html   
  http://www.truthwiki.org/Immune_System/   
  http://www.truthwiki.org/Medical_Fascism/   
  http://www.truthwiki.org/Vaccine_Fanaticism/   

  19-12-2015, 23:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:allergie, pinda-allergie, probiotica
  16-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergie: een groeiend probleem.

  Westerse kinderen zijn nu al allergisch voor alles - in een wereld overspoeld met giftige chemiecaliën.

  Extreme allergies

  (NaturalNews) "Ik was op het punt gekomen waarop voedsel mij pijn deed en ziek maakte" zegt Alex Visker, de 19-jarige, die zowat allergisch is voor alle levensmiddelen. Het lichaam van de jongen verwerpt alles en in 2013 stopte hij helemaal met het eten van vast voedsel. Hij krijgt momenteel voedingsstoffen toegediend via een sonde.

  Na het bezoeken van tientallen specialisten, hebben Visker en zijn Utah familie nog steeds geen antwoord. "We hebben veel artsen ontmoet die geen idee hebben van wat er gaande is - ze gooien de handen in de lucht en zeggen: 'we kunnen u niet helpen," verklaarde de moeder, Jodie Visker, tegenover de Britse Daily Mail.

  “De mensen geloven ons niet, leraren, artsen, buren, denken gewoon dat je gek bent of waaien het probleem weg,” zei ze. "Het is hartverscheurend. Het is zo moeilijk om mee te leven. Als ouder wil je het probleem opgelost zien, wil je het probleem wegnemen en antwoorden krijgen”

  19-jarige eet uit voedingssonde omdat hij allergisch is voor alles.

  Door de jaren heen had Alex allergie opgebouwd voor pinda's, parfums, verf, latex, uitlaatgassen en filters en vers gesneden gras. Nu is hij allergisch voor vrijwel alles - behalve voor pillen en de voedingssonde die de familie nu 6000 euro per maand kosten.

  Zelfs na een hap gewoon voedsel klaagt Alex klaagt over extreme hoofdpijn, maagconvulsies, bot- en spierpijn en hersenmist. Oppervlakkig bekeken ziet de afwijzing van voedsel door Alex eruit als een soort van eetstoornis.

  Alex's oudere broer Brady zegt: “Op een dag merkte mijn moeder op dat mijn broer zich aan het uithongeren was tot de dood en dat sloeg geweldig bij mij in waardoor ik zijn situatie als een ernstig probleem inschatte.”

  “Wat ik het meest van Alex herinner is klagen dat hij hoofdpijn had en dat hij de hele dag in bed bleef,” zegt de 21-jarige. "Ik dacht dat hij kloeg om niets te moeten verrichten. Ik voel me schuldig als ik daaraan terugdenk.”

  Alex merkte op: “Er veranderden een heleboel dingen voor mij - ik heb moeten nadenken hoe ik kon verder leven.”

  "Als ik bepaalde parfums inhaleer krijg ik last van hersenmist  wat hetzelfde is als twee tot drie dagen niet slapen en niet in staat zijn om na te denken. Als ik tomaten eet krijg ik hoge koorts," merkte hij op, zoals gerapporteerd door de Daily Mail.

  Alex wordt momenteel twee keer per maand behandeld met Xolair, een mestcelstabilisator die helpt bij allergieën. "Het helpt me uit bed te komen en niet in anafylaxie (snelle systemische allergische reactie) te vallen,” zegt Alex.

  Giftige chemicaliën de oorzaak.

  Men moet beseffen dat het lichaam en de gevoeligheden van deze tiener niet het probleem zijn en ook nooit waren. Zijn lichaam kan eenvoudig alle giftige stoffen die in de westerse wereld gebruikt worden erkennen en intelligent reageren door ze uit te sluiten. De westerse wereld is echter zo overspoeld met giftige chemicaliën, van massaal gespoten landbouwchemicaliën die het delicate evenwicht van onze darmbacteriën belagen tot enorme hoeveelheden pillen die in het water belanden die daar vreemde chemische processen op gang brengen.

  Lichaamsverzorgingschemicaliën, weekmakers en synthetische stoffen zoals Teflon hormoonverstorende chemie lekken in de bodem, ons voedsel en drinkwater, waarna ze doordringen tot de levende wezens en de hele voedselketen die de natuurlijke biologische processen verstoren.

  Een andere manier om deze situatie te benaderen is de enorme hoeveelheid chemicaliën die worden geïnjecteerd bij Westerse kinderen door de bijprodukten in vaccins waardoor veel kinderen zichzelf en hun natuurlijke omgeving ontwrichten.

  Op aluminium gebaseerde adjuvantia in vaccins worden gebruikt om het immuunsysteem van kinderen te stimuleren om hun lichaam te doen reageren op verzwakte virusstammen. Tientallen doses van dit soort kunstmatige stimuli worden toegepast op het onderontwikkeld immuunsysteem van kinderen. Wetenschappers moeten nog begrijpen hoe deze ontsteking tot allergische reacties bij kinderen kunnen leiden.

  Oorspronkelijk artikel:”Western children are now becoming allergic to EVERYTHING - literally! - as world is inundated with toxic chemicals”, Tuesday, November 10, 2015 by: L. J. Devon, Staff Writer, Natural News

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3291620/Allergic-food-Utah-teenager-fears-eating-kill-rare-condition-means-allergic-virtually-everything.html   

  16-12-2015, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:allergie, chemicaliƫn
  15-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glycemische lading

  Diabetes: bewaak de glycemische belasting van uw dieet.

  Diabetes is een slechte controle van de bloedsuikerspiegel in het bloed (bloedsuiker). Onze bloedsuikerspiegel stijgt wanneer wij suikers of koolhydraten eten, ongeacht of zij "eenvoudig" of "complex" zijn. We zullen later zien dat dit niet is wat telt.
  In het geval van diabetes kan ons lichaam niet langer onze bloedsuikerpieken beheersen na het eten van suikers en koolhydraten ... Hetzij omdat de alvleesklier geen insuline produceert, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel verlaagt  (diabetes type 1, insuline). Hetzij omdat de insulineafscheiding niet langer effect heeft op het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het lichaam heeft insulineresistentie (type 2 diabetes, insulineresistentie) opgebouwd.


  Daarom is het onze taak om te controleren of wij niet te veel suiker eten, hetgeen ernstig en blijvend onze bloedsuikerspiegel verhoogt.


  En dat is de reden waarom het belangrijk is om de glycemische belasting van ons voedsel te weten, dat wil zeggen de hoeveelheid koolhydraten die ze bevatten en de snelheid waarmee ze in de bloedbaan passeren.

  Niet alle koolhydraten zijn zoet van smaak.

  Koolhydraten zijn moeilijk te identificeren in de voeding, omdat ze alomtegenwoordig zijn maar niet altijd te proeven (zonder toegevoegde suiker of gezouten). Volledig stoppen met koolhydraten is zeer restrictief.


  Men heeft lange tijd de koolhydraten verdeeld in snelle en langzame suikers. Men dacht dat de eenvoudige suikers snel afbraken en de complexe suikers langzaam. We weten nu dat deze indeling verkeerd was - moleculaire complexiteit is niet doorslaggevend. Bijvoorbeeld is fructose een eenvoudig suiker dat langzaam afbreekt.

  Om diabetici te helpen bij het kiezen van hun voeding hebben de voedingsdeskundigen de glycemische index ingevoerd.

  Wat is de glycemische index?


  De glycemische index (GI) evalueert de glycemische kracht van voedingsmiddelen. Dit is de intensiteit waarmee de bloedsuikerspiegel verhoogt.
  Om de glycemische index te berekenen, maakt gebruik van een groep van deelnemers die vrijwillig vasten.

  Men geeft elk van hen 50 g glucose en meet de veranderingen van hun bloedsuikerspiegel gedurende 2 uur boven de normale waarde: 1 g glucose per liter bloed. We bekomen dan een curve die er als volgt uitziet:


  Voor elkeen berekent men de oppervlakte onder de curve boven 1 g/l. Daarna maakt men het gemiddelde over alle deelnemers. Dit is de referentiewaarde die het effect van puur suiker op de bloedglucose in de tijd bepaalt.

  Men moet weten dat de suikerabsorptie varieert tussen mensen. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze vooral afhankelijk is van de darmflora of de bacteriën die in onze darmen leven.

  Dan gaat men over tot nieuwe metingen en geeft de deelnemers een portie van 50 g koolhydraten van het te onderzoeken voedsel (bijv. banaan). Men bepaalt de evolutiecurve van de bloedsuikerspiegel voor bananen en het gebied onder de curve.

  Vervolgens deelt men het oppervlak banaan door het referentieoppervlak (glucose) en vermenigvuldigt dit resultaat met 100. Dit geeft waarden van 0 tot 100.

  Drie klassen glycemische index (GI).

  De glycemische index is verdeeld in drie klassen van levensmiddelen:

  - Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index boven 70: glucose (100), frietjes (82), wit brood (70), volkoren brood (71), cornflakes (77)
  - Voedingsmiddelen met een gemiddelde glycemische index tussen 55 en 70: meloen (67), kersen (63), witte rijst (64), witte suiker (68)
  - Voedingsmiddelen met een lage glycemische index onder 55: banaan (52), appel (38), zoete aardappelen (46), nutella (25), fructose (10)

  Koken beïnvloedt de GI.

  De glycemische index varieert door koken:
  GI 47 voor gekookte wortel, GI 16 voor de rauwe wortel!
  GI 95 voor aardappelen uit de oven, GI 82 als frites, GI 78 indien gekookt , GI 65 gestoomd met pel.
  Pasta al dente heeft een lagere GI dan gekookt.
  Sinaasappel GI 42 terwijl GI 50 voor sinaasappelsap
  GI 53 voor druiven, GI 64 rozijnen
  GI 64 witte rijst, GI 85 voor rijstwafel

  De glycemische index is een innovatief en praktisch hulpmiddel voor diabetici, zeggen de onderzoekers.

  Aandacht voor de methode.

  Wees ervan bewust dat alle methoden om de GI te meten niet dezelfde zijn. Over heel de wereld heeft men wetenschappers gemobiliseerd om de GI van gewone voedingsmiddelen vast te stellen. Elke GI tabel geeft verschillende resultaten voor hetzelfde voedsel.

  Zo bijvoorbeeld heeft de Australische groep Jennie Brand-Miller een GI van 66 berekend voor bier [2]. Maar bij “l’Observatoire des Aliments” krijgt bier een GI van 110 (!) Waarschijnlijk gaat het hier om niet hetzelfde bier. Ook zijn er verschillende aardappelvariëteiten, enzovoort.

  Andere subtiele benadering: Europeanen nemen voor GI 100 referentie de glucose als FC 100. De Amerikanen nemen wit brood als GI 100 referentie.

  Het heeft bijgevolg geen zin de GI tabellen met elkaar te vergelijken. De glycemische index van de Montignacbank is gemakkelijk te gebruiken. Voor een vereenvoudigde tabel verwijzen wij naar die van Jenny Brand-Miller.

  Tenslotte, fixeer je niet uitsluitend op de glycemische index van voedsel omdat die ook afhankelijk is van de aanwezigheid van andere niet-koolhydraat bestanddelen. Bijvoorbeeld zo heeft Nutella een lage GI, terwijl het vol suiker zit; het is omdat de pasta ook veel vet vat wat de de passage door het bloed vertraagt.

  Wat zeggen de studies?

  Ondanks bovenstaand is het leven gedurende 6 maanden op een laag GI-dieet effectiever tegen type 2 diabetes dan een dieet rijk aan granen en vezels.

  Een Amerikaanse studie volgde 40 diabetes (type 2) gedurende een jaar. Deze met een laag GI-dieet konden hun bloedsuiker te stabiliseren met minder medicatie dan voorheen.

  Twee klinische studies onder prediabetici hebben aangetoond dat een GI-dieet de aanleg tot diabetes type 2 kan verwijderen.

  Vele nationale en internationale verenigingen raden het GI-dieet voor diabetici aan: het WHO en verschillende verenigingen voor diabetesonderzoek (Europa, Canada, Australië).

  Als je geen diabetes hebt.

  Een ‘lage glycemische index dieet’ is van weinig belang als men geen diabetes of overgewicht heeft.
  Sommige studies hebben aangetoond dat de lage glycemische index voedingsmiddelen langer honger onderdrukken ndan anderen. Dit dieet is ook effectief tegen acne.
  Maar over het algemeen zal men door een GI-dieet niet meer gewicht verliezen dan door conventionele caloriebeperking (minder eten).

  Beter dan de glycemische index.

  Er is iets beter dan de glycemische index.
  Het is verontrustend om te weten dat Nutella (GI 25) en Snickers (GI 41) het doen met een zeer lage glycemische index ... vooral als watermeloen een GI van 80 krijgt toebedeeld!
  Maar je hebt alle reden om je intuïtie te volgen en uw diabetes vriend watermeloen aan te raden.
  Houd in gedachten dat de GI equivalente delen van koolhydraten vergelijkt en niet 50 g watermeloen met 50g Snickers ...
  Men moet bergen watermeloen eten om de hoeveelheid koolhydraten binnen te krijgen die in Snickers zitten.
  Om zulke anomlieën het hoofd te bieden heeft men het begrip glycemische lading ingevoerd: de glycemische index vermenigvuldigd met de hoeveelheid gecdonsumeerde koolhydraten gedeeld door 100.

  Ook hier drie categorieën.

  De glycemische lading is verdeeld in 3 klassen:

  - Hoge glycemische lading groter dan 20: 105 g donkere roggebrood (29), een schaal van 50 g Cornflakes (33), 33cl Coca-Cola (24)

  - Gematigde glycemische lading, tussen 11 en 19: 200 g linzen (12), een tros druiven 200g (18,2)

  Lage glycemische lading van minder dan 10: 25 cl bier (8,5), 200 g erwten uit blik (8), 1 chocoladereep 25g (6,4)

  De glycemische lading in overweging nemend, denk eraan dat zelfs voedsel met lage GI in redelijke hoeveelheden moet worden gegeten om te voorkomen dat men verzwaart.

  Oorspronkelijk artikel:”Diabète: surveillez la charge glycémique de votre alimentation”, Eric Müller, Néo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Dec. 12, 2015.

  Bijlagen:
  http://ajcn.nutrition.org/content/87/1/269S.full   
  http://www.lanutrition.fr/bien-comprendre/le-potentiel-sante-des-aliments/index-et-charge-glycemiques/tableau-des-index-glycemiques.html   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19088352   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21280171   
  http://www.observatoire-des-aliments.fr/sante/les-aliments-a-fort-index-glycemique   
  http://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/DossierComplexe.aspx?doc=mincir-index-glycemique-index-glycemique-et-prise-de-poids-un-lien-direct-   
  http://www.passeportsante.net/fr/Nutrition/Regimes/Fiche.aspx?doc=index_charge_glycemiques_nu   
  http://www.passeportsante.net/fr/Nutrition/Regimes/Fiche.aspx?doc=nouveau-regime-ig   
  http://www.thierrysouccar.com/sante/info/quest-ce-que-la-charge-glycemique-747   
  https://www.fitbug.com/g/The-GI-diet   

  15-12-2015, 23:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:glycemsche lading, glycemische index, diabetes
  Archief per week
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!