NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  21-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visoliesupplementen niet zo gezond!
  Stop met het innemen van  twijfelachtige visolie supplementen - Gebruik in de plaats hennepzaadolie.

  (NaturalNews) Het is bekend dat omega-3 en 6 vetzuren essentieel zijn voor de menselijke gezondheid. Om een goede toevoer ervan te verkrijgen beveelt men het gebruik aan van vette vis of het nemen van visolie supplementen op regelmatige basis. Helaas doden de meerderheid van de visolie supplementen langzaam onze samenleving en ons milieu. Plantaardige bronnen van omega-3 en 6 vetzuren zijn een veel gezonder alternatief, en één van de best beschikbare is hennepzaad olie.

  Wat zijn  omega-3 en -6 vetzuren?


  Alfa-linoleenzuur (ALA) is een 'essentieel' omega-3 vetzuur. Het kan niet worden gemaakt door het lichaam maar moet worden aangevoerd door het voedsel dat we eten. ALA wordt omgezet in de langere vetzuurketens eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

  Linolzuur (LA) is een "essentieel" omega-6 vetzuur en is de voorloper van gamma-linoleenzuur (GLA). Omega-6-vetzuren zijn te vinden in soja-, zonnebloem- en koolzaadolie, gevogelte en eieren.

  Het typisch westers dieet heeft een omega-6 tot omega-3 verhouding van 15:1 waar de aanbevolen verhouding 3:1 is. Het advies luidt om meer vette vis, zoals makreel, zalm en sardines te eten of supplementen te nemen die geconcentreerde hoeveelheden EPA en DHA bevatten.

  Voordelen van een dieet met meer omega-3.

  • Slimmer kinderen - Kinderen in het basisonderwijs die DHA supplementen namen gedroegen zich voorbeeldiger en toonden verhoogde leesvaardigheid.

  • Zwangere vrouwen - het nemen van omega-3 tijdens de zwangerschap vermindert de postnatale depressie en leidt tot gezondere baby's.

  • Kankerpreventie - Omega-3 vetzuren verminderen ontstekingen en verminderen het risico op kanker.

  Problemen met vis en visoliesupplementen.

  Alhoewel de vis- en visoliesupplementen een uitstekende bron zijn van EPA en DHA zijn ze ook vervuild met verontreinigingen zoals methylkwik, polychloorbifenylen (PCB's) en dioxines. Methylkwik is giftig voor ongeboren baby's en het kan de de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel in de weg staan.

  Het milieu-impact van vis en visolie is ook een probleem. Time Magazine meldde dat de markt voor omega-3-supplementen verdubbeld is naar $1000000000  tussen 2006 en 2010. Een Canadees onderzoeksteam voerde aan dat de aanbevolen dosering van 100 mg visolie per dag niet duurzaam is en kan leiden tot het instorten van visbestanden voor het midden van de 21e eeuw.

  Hennepzaad olie - Een betere oplossing.

  Terwijl EPA & DHA alleen te vinden zijn in vette vis, kan het lichaam ALA omzetten in EPA en DHA. De omzetting van ALA in EPA is inefficiënt; zelfs bij gezonde mensen bedraagt het slechts 2-5 procent. Echter, hennepzaadolie bevat stearidonzuur (SDA) en als die rechtstreeks ingenomen wordt verloopt de conversie naar EPA veel gemakkelijker.

  Bedrijven als Monsanto profiteren van dit feit en zijn de sojaboon genetisch gaan modificeren voor het produceren van SDA.

  Gelukkig is hennep een natuurlijke bron van SDA, dus is het niet nodig om GM soja te consumeren om plantaardige omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Hennep is ook een bron van zeldzame omega-6 vetzuren gamma-linoleenzuur (GLA), waarin veel van de gezondheidsvoordelen van EPA vervat zitten.

  Hennepzaad olie bevat LA (omega-6) en ALA (omega-3) ​​in de optimale verhouding van 3:1 voor de menselijke gezondheid en het heeft een aangename nootachtige smaak; het moet echter gekoeld worden bewaard om de kwaliteit van de olie te vrijwaren .

  Omega-3 en 6 vetzuren zijn belangrijk voor onze gezondheid en levensduur. Als u vis wilt vermijden om welke reden dan ook is hennepolie een fantastisch alternatief.

  Oorspronkelijk artikel: "Stop taking questionable fish oil supplements - Use hemp seed oil instead" Saturday, October 06, 2012 by: Dr Dionne Payn.

  Bijlagen:
  http://manitobaharvest.com/articles_studies/3810/Hemp-Seed-Oil---Your-source-for-essential-fat.html   
  http://www.healthcanal.com/metabolic-problems/32033-Omega--fatty-acids-could-improve-reading-and-behaviour.html   
  http://www.mercvt.org/PDF/alittlebit.pdf   
  http://www.thefishsite.com/articles/654/are-dietary-recommendations-for-fish-oils-sustainable   
  http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1953700,00.html   
  https://www.vegsoc.org/sslpage.aspx?pid=723#.Uev-elMsl4Y   

  21-07-2013, 17:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:visolie, hennepzaadolie, omega-3
  17-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positief denken
  Tips voor positief denken.

  1. Dagelijks leren, lezen en luisteren.

  Lees elke dag bij het opstaan een aantal citaten over positief denken, luister naar motiverende opnames, denk na over uitdagingen die je hebt overwonnen en de avonturen die je hebt ondernomen. Er zijn veel uitstekende middelen beschikbaar op Internet met adviezen om positief denken te ontwikkelen.

  2. Optimisme. 

  Psycholoog Martin Seligman zegt dat mensen die meer positief denken ook de mogelijkheid hebben ontwikkeld om negatieve gedachten te stoppen. In plaats van te zeggen "Ik ben gedoemd", "er is geen uitweg"  zien mensen die positief denken een uitweg, ze beperken het probleem en werken aan een oplossing. Ze vallen niet in katastrofische denkpatronen. Het glas is altijd half vol.  Er zullen betere dagen komen. Geloof en hoop is de helft van het werk.

  3. Dankbaarheid. 

  Dankbaarheid ontsluit schoonheid, kalmeert en breidt de geest uit. Dankbaarheid geeft vreugde, heeft voordelen buiten wat je kunt zien. Als u alle bezittingen verloren hebt, wees blij dat je nog iets  hebt om te dragen. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn en er is altijd iemand die we kunnen bedanken voor de impact op ons leven.

  4. Verantwoordelijkheid opnemen in plaats van schuld.


  Herkennen en accepteren wat je al of niet deed. Je bent verantwoordelijk om uit het dal te kruipen en hoeft niet te wachten voor het te ver is gekomen. Beoordeel de situatie en ontwikkel een plan van aanpak, Stel een aantal doelen die je wil bereiken. De storm kan overal om je heen raze ,maar je zult in staat zijn om de controle over je leven weer op te nemen.

  5. Niet toestaan ​​dat negatieve emoties u overweldigen. 

  Misschien ben je pijnlijk gekwetst maar er is nog adem in u. Erken de tegenslag, analyseer wat er mis ging, maak een plan voor verandering anker je eraan vast om zo de strijd te kunnen voortzetten. De wereld kan oneerlijk zijn geweest, maar je bent alleen maar gaan huilen voor een tijdje. Elke ervaring zal leiden tot meer wijsheid; elke tegenslag is het zaad van een groter voordeel. Dingen die lijken te zijn tegenslagen blijken vermomde kansen te zijn.

  6. Doorzetting.

  De meeste mensen bereiken geen succes of geluk omdat ze na een paar tegenslagen of tekenen van problemen er het bijltje bij neerleggen. Het is het 10e sollicitatiegesprek waarna ze u niet terugbellen. Het is de 100ste keer dat je viel tijdens het leren van snowboarden. Het is een moeilijke periode waar je doorheen moet voordaleer het doel te bereiken. Succes is slechts een stap verwijderd, of misschien een paar stappen. Geef nooit op.

  7. Geloof.


  Zelfs als alles en iedereen zegt dat het niet zal werken. Je hebt talenten, vaardigheden en capaciteiten binnen handbereik om voorwaarts te blijven gaan.  Elke poging of misstap, elke val, heeft u iets geleerd: "Ik weet dat deze aanpak niet werkt." Er wordt gezegd dat Thomas Edison duizend keer geprobeerd heeft en mislukt is voor zijn uitvinding van de gloeilamp.  Wanneer gevraagd werd naar  zijn mislukkingen antwoordde hij, "ik weet tenminste 1000 manieren om het niet uit te vinden" .  Het geloof in jezelf en wat u probeert te bereiken is essentieel, je moet geloven.

  8. Zoek goddelijke leiding. 

  Als je spiritueel ingesteld bent. Wanneer  je wordt overweldigd, wanneer slechte dingen gebeuren, als je vastzit en geen uitweg vindt, zoek steun bij uw hogere macht. Zoek in de schriften naar opbeurende woorden en motivatie, identificeer je met degenen die hebben geprobeerd en gefaald en lees wat ze doorstaan hebben ​​om uiteindelijk te slagen.

  9. Houd het grote beeld in het achterhoofd.


  Afleiding en kleinzieligheid kunnen je irriteren en doen je focus vervagen. Verlies nooit uit het oog waarom je hier bent en hou  je visie en doel voor ogen. Voormalig president van de Verenigde Staten Harry Truman zei ooit "een pessimist is iemand die moeilijkheden van zijn kansen maakt, en een optimist is iemand die kansen van zijn moeilijkheden maakt." Je kunt ze herzien als de situatie verandert maar zie altijd naar het doel.

  10. Accepteer je lot.

  Pas je aan de situaties aan. Denk aan het sereniteitsgebed-"Geef me de sereniteit om de dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil te kennen." Je moet het leven dat je krijgt doormaken maar niemand zegt dat je de kaarten niet een  beetje kunt schudden.  Ik zie het zoals een oud gezegde mooi luidt:  "Als het leven je citroenen geeft, maak er limonade van!"

  11. Breng vreugde en hoop in het leven van anderen.
   

  De meest betekenisvolle momenten zijn die waarop levens worden aangeraakt door onze vriendelijkheid en het delen van geluk. Wij bestaan ​​voor elkaar.  Betekenisvolle momenten zijn die met  mensen. Ons aangeboren verlangen om geluk na te streven is verweven met onze relaties en verbindingen met mensen.  Waar geluk bereik je alleen als je succes met iemand kunt delen of mee kunt delen in het succes van iemand anders.

  Oorspronkelijk artikel: "11 Tips For Positive Thinking" Pamela Whitley, BetterHealtBlog (zie bijlage).

  Bijlagen:
  http://betterhealthblog.com/11-tips-for-positive-thinking/   

  17-07-2013, 18:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:positief denken
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!