NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  26-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankercellen resistent tegen chemotherapie.
  Studie: Chemotherapie verhoogt daadwerkelijk de groei van kankercellen die resistent worden tegen de behandeling.

  (NaturalNews) Het is weer maar eens aangetoond in de wetenschappelijke literatuur dat de kankerbehandeling met chemotherapie een belangrijke oorzaak is van kanker. Volgens een nieuwe studie onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nature bervodert chemotherapie niet alleen de groei en verspreiding van kankercellen door beschadiging van het gezonde weefsel dat de tumoren omringt, maar veroorzaakt ze ook de resistentie van kankercellen waardoor deze zogenaamde "super" kankercellen worden.

  Onderzoekers aan het Fred Hutchison Cancer Research Center in Seattle, Washington kwamen tot dit besluit na het observeren van de effecten van chemotherapie op gezond celweefsel. Wat ze vonden is iets wat we hier al jaren zeggen maar door het medische systeem als geheel pas stilletjesaan wordt erkend - chemotherapie is een gif dat het DNA van gezonde cellen beschadigt waardoor deze cellen moleculen aanmaken die op hun beurt meer kankercellen produceren.

  Men moet geen wetenschapper zijn om tot dit besluit te komen. Gezond verstand zegt dat het belagen van gezonde cellen samen met ongezonde schade veroorzaakt aan alle cellen. Maar dit is blijkbaar groot nieuws in het noorden waar wetenschappers blijkbaar verbijsterd zijn over deze vaststelling. En we hebben het hier niet over kleine beschadigingen. Volgens de statistieken treedt grote schade op aan gezonde cellen als gevolg van routine chemotherapie behandelingen.

  "De onderzoekers vonden dat chemotherapie tot fibroblasten (cellen DNA) kan leiden en de groei van een molecule, WNT16B genaamd, in weefsels rond de tumor met het 30-voudige verhoogt," verklaart de groep Cancer Research UK in een recent rapport over de studie. "Dit helpt vervolgens kankercellen om te groeien, binnen te vallen in naburige cellen en resistent te worden voor chemotherapie," voegen zij eraan toe.

  'Super' kankercellen veroorzaakt door chemotherapie zijn dodelijker dan ooit.

  Alsof dit nog niet erg genoeg is vond hetzelfde team dat een andere belangrijke bijwerking van chemotherapie is dat agressievere kankercellen groeien, gevaarlijker dan ze vóór de behandeling waren. Net als "superbacteriën" en "superonkruid," resistentie ontwikkelen als antwoord op conventionele therapieën en chemische bespuitingen zullen respectievelijk deze "super" kankercellen zelfs niet meer reageren op de meest agressieve vormen van chemotherapie waardoor de kanker zelfs dodelijke wordt. 

  U kunt het volledig rapport van de studie hier lezen:http://www.nature.com/nm/journal/v18/n9/full/nm.2890.html

  Niet verrassend is dat de industrie, op de hoogte van dergelijke studies, de dokters bestookt met nieuwe middelen voor chemische behandeling onder het mom van weer aleens minder bijwerkingen.  Zo werkt het conventioneel medisch systeem - nieuwe geneesmiddelen creeëren als dekmantel voor bijwerkingen van de bestaande en zo de kas van de industrie blijven spijzen.

  "De meeste kankerpatiënten sterven door de chemotherapie" legt Dr Allen Levin, MD, van de Universiteit van Californië, San Francisco, uit in zijn boek "De genezing van kanker"."  Chemotherapie elimineren geen borst-, darm- of longkanker. Dit feit is gedocumenteerd voor meer dan een decennium maar  nog steeds gebruiken de artsen chemotherapie tegen deze tumoren."

  Als u of uw geliefden lijden aan kanker, zijn er alternatieven voor chemotherapie en bestraling. De Gersontherapie; dr. Stanislaw Burzynski's antineoplastons; cannabis olie met een hoog niveau van genezing van cannabinoïden en vers geperst marihuana bladeren zijn alle levensvatbare behandelingen van kanker protocollen die veel mensen hebben genezen. Meer informatie over deze methoden kun je vinden op de volgende links:
  http://gerson.orghttp://www.burzynskiclinic.comhttp://www.sfweekly.comhttp://www.naturalnews.com

  N.v.d.r.: In Bilzen behandelt een arts kanker  met de natriumbicarbonaattherapie van Marc Sircus, AC, OMD.


  Oorspronkelijk artikel: "Chemotherapy actually increases cancer growth, cancer cells becoming resistant to treatment: Study", Friday, October 18, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News

  Bijlagen:
  http://gerson.org/gerpress/   
  http://tv.greenmedinfo.com/every-doctor-knows-chemotherapy-causes-cancer-says-surgeon/   
  http://www.cancerresearchuk.org/cancer-info/news/archive/cancernews/2012-08-03-Healthy-cells-around-tumours-help-fuel-chemotherapy-resistance   
  http://www.cancertutor.com/ChemoSpill/deathbydoctoring4.htm   
  http://www.nature.com/nm/journal/v18/n9/full/nm.2890.html   

  26-10-2013, 09:13 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:chemotherapie, kanker, resistentie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D voorkomt plaque.
  Vitamine D voorkomt arteriële plaque bij diabetici met lagere risico op hartziekten tot gevolg.

  (NaturalNews) Risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten of een fatale hartaanval is bij diabetici bijna verdubbeld als gevolg van het verwoestend effect van insuline disfunctie en een hoge bloedsuikerspiegel. Deskundigen schatten dat vanaf 2050 maar liefst één op de drie zullen worden getroffen door diabetes, een sterke indicator dat de statistieken van cardiovasculaire ziekte en dood door een hartaanval zullen omhoogschieten op een lineaire manier. Gelukkig kunnen diabetes en hart- en vaatziekten worden voorkomen door middel van goede voeding, lichamelijke activiteit, lifestyle veranderingen en tal van natuurlijke middelen waaronder vitamine D.

  Een onderzoeksteam van de Washington University School of Medicine in St. Louis heeft bepaald dat mensen met diabetes vaak verstopte slagaders ontwikkelen die hart- en vaatziekten veroorzaken en suggereren dat lage vitamine D-niveaus de schuld zijn. In een publicatie van het Journal of Biological Chemistry schrijft hoofdonderzoeker dr. Carlos Bernal-Mizrachi "Ongeveer 26 miljoen Amerikanen hebben nu diabetes type 2 ... en zoals obesitas stijgt verwachten we nog meer mensen die diabetes zullen ontwikkelen. Die patiënten hebben meer kans op hartproblemen door een verhoogde vasculaire ontsteking en we hebben onderzocht waarom dit gebeurt."

  Van vitamine D is aangetoond dat het arteriële verdikkingen voorkomt.

  Een aantal eerdere studies hebben duidelijk het cruciaal belang aangetoond van het behoud van een optimaal vitamine D-niveau om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Dit onderzoek zocht naar de relatie tussen de witte cellen macrofagen, meestal verantwoordelijk voor het bestrijden van pathogene indringers, en de ontwikkeling van schuimige arteriële plaque die de bloedstroom beperkt. Macrofagen houden arteriële wanden zuiver wanneer ze geactiveerd worden als gevolg vaneen  ontsteking.

  Voor het uitvoeren van de studie evalueerden de onderzoekers vitamine D-niveaus bij 43 mensen met type 2 diabetes en bij 25 anderen vergelijkbaar in leeftijd, geslacht en lichaamsgewicht die geen diabetes hadden. Zij vonden dat bij de deelnemers met een lage vitamine D bloedspiegel (minder dan 30 ng/ml), macrofagen zich veel meer hechtten aan de innerlijke endotheliale bekleding van de aders, waar ze leiden tot de collectie van geoxideerd LDL-cholesterol deeltjes die schuimig plaque deposito's vormen. De aders zijn dan veel meer geneigd om stijf te worden en blokkeren zo de normale bloedstroom.

  De wetenschappers onderzochten de relatie tussen de bloeddruk, cholesterol, diabetes controle, het lichaamsgewicht en ras, en vonden dat vitamine D de enige factor was die de arteriële plaquevorming beïnvloedt. Dr Bernal-Mizrachi besloot: "Eerdere studies hebben vitamine D-deficiëntie gekoppeld aan verhogingen van cardiovasculaire ziekte en sterfte ... ons werk heeft gevonden dat vitamine D de afgifte van insuline uit de alvleesklier en de insulinegevoeligheid kan verbeteren." Als studies worden uitgevoerd om te bepalen of het optimaliseren van vitamine D-niveaus (50 tot 70 ng/ml met behulp van de standaard 25 (OH) D bloedtest) daadwerkelijk hart-en vaatziekten kan behandelen bij diabetici is een dagelijkse toepassing met het prohormoon een verstandige maatregel voor alle risico volwassenen.

  Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D prevents arterial plaque in diabetics to lower heart disease risk", Sunday, October 06, 2013 by: John Philip

  N.v.d.r.: Ikzelf heb mij een UVB-lamp aangeschaft waar ik tijdens de dagen dat ik niet 20' onbeschermd heb kunnen zonnen, voor ga staan of zitten om zo mijn dagelijkse vitamine D op te doen.  Het voordeel van de lamp is dat ze net zoals de zon UVB licht uitstraalt en de huid vitamine D doet aanmaken.  Terzelfdertijd bouw ik mijn weerstand op tegen de winterkwalen zoals verkoudheden en griep en dat is mooi meegenomen.  Voor meer informatie over zo'n lamp kun je terecht op de website vermeld in bijlage 4.

  Bijlagen:
  http://www.jbc.org/content/287/46/38482   
  http://www.lef.org/newsletter/2012/1116_Insufficient-Vitamin-D-Levels-Linked-To-Increased-Atherosclerosis-In-Diabetics.htm   
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/252821.php   
  http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2012/11/121113134222.htm   

  26-10-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D
  25-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden voedsel
  Voedsel verboden om te consumeren.
  Gezondheidsautoriteiten herhalen op elke mogelijke manier dat vetten slecht zijn voor de gezondheid, vooral verzadigde vetten.
  Iedereen of bijna iedereeen gelooft het hoewel weinig mensen weten wat "verzadigd" vet  precies betekent.

  "Verzadigd"

  In feite is een "verzadigd" vetzuur een vetzuur dat gewoon al zijn koolstofatomen gebonden ziet aan het maximum aantal waterstofatomen. Elke koolstof binding is bezet en je kunt geen andere atomen toevoegen.

  Het gevolg is dat het molecuul stabieler is en minder gevoelig voor oxidatie. Dit is een zeer goede zaak want geoxideerde vetten zijn nogal ongezond. Volgens verschillende studies is geoxideerde cholesterol een marker van atherosclerose, veroudering en vernauwing van de slagaders en een gevaar voor hartaanval. (1)

  Maar dat is niet alles.

  Het traditioneel eetpatroon van de mens, voor de algemene toepassing van granen, was zeer rijk aan verzadigde vetzuren. Onze voorouders, vóór de uitvinding van de landbouw, aten inderdaad veel dierlijk vet, ingewanden en vetrijke schaaldieren.
  De weinige stammen over de hele wereld die een traditionele levensstijl hebben onderhouden eten nog altijd veel vet.  De Inuits (Eskimo's) aan de Noordpool aten tot voor kort meestal vet van walrussen en walvissen en vette vis  die een grote hoeveelheid verzadigde vetten bevatten.

  De Massai, een seminomadische stam die leeft van de landbouw en de jacht in Kenia, voedt zich voornamelijk met een mengsel van melk en bloed, afkomstig van levend jongvee waaraan ze planten, wortels en schors toevoegen. Nogmaals, dit dieet is rijk aan verzadigde vetten.

  Hetzelfde geldt voor de Tokelauiens die wonen op een eilandengroep van Nieuw-Zeeland, die zich voeden met kokosnoten en vis.

  Deze volkeren hebben weinig of geen problemen met hart- en vaatziekten.
  Dit wordt bevestigd door het rijke vetgehalte van moedermelk dat 54 % verzadigde vetzuren bevat. Moedermelk is het meest perfecte voedsel voor groeiende baby's.  De aanwezigheid van grote hoeveelheden verzadigd vet is zeker niet een "speling van de natuur." 

  In 2010 vond een grote studie van meer dan 347.000 personen geen verband tussen de inname van verzadigd vet en het risico op myocardinfarct, beroerte (CVA) of andere hart- en vaatziekten. (1)

  Een andere studie gepubliceerd in 2010 in het medisch tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat mensen die wensen hun cardiovasculair risico te verminderen niet hun vetinname moeten verminderen maar wel de koolhydraten zoals zetmeel en zetmeelproducten (brood, pasta, granen waaronder volwaardige). 
  (2).  Zij die hun inname van verzadigde vetten verminderden en vervingen door geraffineerde koolhydraten (wit brood, pasta, aardappelen) verhoogden hun insulineresistentie, hun overgewicht, hun dyslipidemie (abnormale niveaus lipiden in het bloed ) en hun niveaus van triglyceride en cholesterol.


  In feite is de nieuwe rage die woedt sinds de jaren '60 om meer koolhydraten (hoofdzakelijk granen) en minder vetten te eten verantwoordelijk voor de  toename van zwaarlijvigheid, diabetes en hartziekte. Het is bijna onmogelijk geworden voor onze tijdgenoten zich te herinneren dat er slechts een eeuw geleden minder dan één procent van de vrouwen last had van obesitas (waaronder de VS !) en coronaire hartziekten.

  Nog moeilijker te geloven: in 1950 waren er in Frankrijk 100 cardiologen. In 1981 waren er 2.200 in 1981 en bijna 6000 vandaag! (3)

  Een dergelijke explosie geeft aan dat er iets is veranderd wat de epidemie verklaart.

  En wat is dat dan?

  Onze voeding!

  Hoewel het waar is dat we veel rood vlees en verzadigd vet eten, bevat onze voeding ook veel suikers en geraffineerde koolhydraten.

  De meest geconsumeerde voedingsmiddelen zijn de ergste.

  Voedingsmiddelen die in de geïndustrialiseerde landen het meest geconsumeerd worden zijn brood, ontbijtgranen, broodjes, pasta, pizza, koekjes, taarten, desserts van alle soorten, chips, frites, koekjes, taarten en voorgerechten gemaakt van aardappelen ... dus veel koolhydraten. De meeste reclame wordt rond deze voedingsmiddelen gemaakt omdat al deze produkten gebaseerd zijn op de laagste kwaliteit en de goedkoopste grondstoffen.

  Door additieven zoals veel suiker of zout, smaak- en kleurstoffen toe te voegen en de presentatie in een mooie kleurrijke verpakking worden deze produkten zeer aantrekkelijk gemaakt. Dit helpt om de financiering van investeringen in marketing te kompenseren en tegelijkertijd winstgevend te zijn voor de fabrikant.

  Het is veel moeilijker om dergelijke ingrepen te doen op producten die al erg duur zijn bij de basis zoals oliën van goede kwaliteit, verse gezonde groenten, vlees, vis, noten of bessen die goed zijn voor zijn gezondheid.  Daarom is reclame voor deze producten eerder zeldzaam zoniet onbestaande.

  Goede vetten eten.

  Veel mensen zijn verward wanneer het gaat over meervoudig onverzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde, transvetzuren,  omega 3 , 6 en 9.

  Goede bronnen van vet zijn :
  • olijfolie ( en natuurlijk de hele olijven, tapenades ... )
  • rauwe amandelen en amandelolie, walnoten en walnootolie, ook pecannoten, macadamia's, paranoten en in mindere mate hazelnoten. Gewoon heel voorzichtig zijn bij het kopen. Het wordt steeds moeilijker om rauwe noten van goede kwaliteit te krijgen. Ze zijn vaak ranzig wat je kunt vaststellen door de pittige smaak. Dit betekent helaas dat ze meervoudig onverzadigde vetzuren bevatten die geoxideerd zijn en daarom ongezond geworden zijn
  • vetten van biologische dieren ;
  • biologische eieren van kippen gevoed met lijnzaad rijk aan omega 3);
  • avocados;
  • boter van koeien op gras (niet op granen en koeken zoals de meeste Europese koeien);
  • kokos-en palmpitolie zijn de beste oliën om te bakken omdat ze niet denatureren bij hoge temperatuur (maar pas op dat ze niet roken);
  • vette vis (sardines, makreel, ansjovis, haring ) en visolie met natuurlijk de beroemde levertraan die helaas in onbruik is geraakt en het slachtoffer werd van een vreselijke reputatie; eerlijk gezegd is de smaak niet zo slecht als men de kinderen wijs maakt.


  Wat is uw omega-3/omega-6 verhouding consumptie?

  Het is ook essentieel om te controleren dat er een goede balans is tussen de inname van omega 3 en omega 6. Traditioneel was deze verhouding 4 tot 3 en 2 tot 1 maar het is nu veel vaker 20 tot 1 of 30 tot 1.  Omega 6 vetten zijn inderdaad aanwezig in goedkope olie (van zonnebloem en maïs) die overal wordt aangetroffen vooral in verwerkte voedingsmiddelen terwijl omega 3 gevonden wordt in noten- , lijnzaad-,  koolzaadolie en vis, echter minder gebruikt en duurde.

  Helaas leidt te veel omega 6 en te weinig omega 3 tot chronische ontstekingen in het lichaam die het risico op cardiovasculaire ziektes en kanker verhogen.

  Doe wat je kunt om uw inname te verminderen van omega 6 en het verhogen van omega 3.  Merk op dat olijfolie noch het één of het ander bevat, maar dat het een olie is die over het algemeen goed is voor de gezondheid maar ze moet dan wel "extra vierge" zijn en van eerste koude persing, rauw gegeten of licht verwarmd (niet in olijfolie bakken maar maak gebruik van kokosolie, palmpitolie of rundsvet).

  Ten koste van alles te vermijden.

  Transvetzuren moeten ten koste van alles worden vermeden. Ze zijn meestal uit de industriële verwerking van oliën die worden gehydrogeneerd om er vaste vetten en margarines mee te maken of voor het zacht houden van gerechten, koekjes en cakes.  Deze vetten worden gebruikt opdat de produkten waarin ze zitten langer in de rekken zouden kunnen liggen maar ze veroorzaken ernstige storingen op cellulair niveau.

  Je lichaam heeft vet nodig om optimaal te functioneren.

  Ondanks alles wat ik verteld heb weet ik zoals iedereen dat men op zijn hoede moet zijn voor 'te vette' gerechten. Het moet duidelijk zijn dat sinds zeer jonge leeftijd we letterlijk werden bestookt om ons te doen geloven dat vetten slecht voor en granen goed zijn voor de gezondheid.

  Het is niet gemakkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat de waarheid precies het tegenovergestelde is.  Bij een boterham met boter is het brood slecht en de boter goed. Hetzelfde verhaal bij frites, de aardappelen zijn slecht en het vet is goed!  Oke , ik geef toe dat ik overdrijf op dat laatste punt omdat het probleem eerder is dat frites worden gebakken bij een te hoge temperatuur (220-240 ° C) waardoor het vet giftig wordt en glycation wordt aangemaakt wat zeer schadelijk is voor de gezondheid.

  Maar ik hooop dat je de boodschap begrijpt die ik je probeer mee te geven. Verzadigde vetten zijn essentieel voor de gezondheid en helpen uw lichaam beter functioneren.  Ze helpen mee in veel belangrijke functies van het hart, longen, lever, botten en het immuunsysteem.  Zij treden op in de samenstelling van de hormonen, in de membranen van je cellen  en regelen het verzadigingsgevoel.

  Eén van de grote nadelen van diëten met weinig vet is in feite dat zij een overweldigend gevoel van honger veroorzaken met als gevolg slecht humeur, nervositeit of depressie en verlies van interesse in het leven.

  Deze martelingen zijn niet nodig en niet goed voor de gezondheid.  En dat lijkt me dat dit nog steeds heel erg goed nieuws.

  Oorspronkelijk artikel: "L'aliment interdit à consommer sans modération" J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation.

  Bronnen: 
  (1) Am J Clin Nutr. 2010 Mar;91(3):535-46. doi: 10.3945/ajcn.2009.27725. Epub 2010 Jan 13.
  (2) Am J Clin Nutr March 2010 vol. 91 no. 3 502-509
  (3) Ministère de la Santé et de la Protection sociale – éléments bibliographiques relatifs à l’évaluation des besoins de santé pour l’élaboration des SROS 3 (44)
  (4) Étude d’impact présentée mardi 19 mars à la réunion annuelle de l'American Heart Association à Dallas (Texas), et conduite par une équipe dirigée par Gitanjali M. Singh, de l’Ecole de santé publique de Harvard. 

  25-10-2013, 21:42 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vetten
  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!