Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnebrij tegen kanker
    Studies tonen aan dat koninginnebrij kanker bestrijdt, de gezondheid van het bloed verbetert en nog meer.

    (NaturalNews) Koninginnebrij is een stof die wordt afgescheiden door de klieren van werkbijen om hun larven en koningin te voeden. Het is dik van textuur, melkachtig-wit van kleur en wordt al eeuwenlang door de mens gebruikt om zijn verjongende eigenschappen. Inderdaad, het is een feit dat de bijenkoninginnen - die hun hele leven gevoed worden met koninginnebrij - ongeveer 40 keer langer leven dan de andere bijen.

    Voordelen voor de gezondheid.


    Kankerbestrijdende eigenschappen - Volgens een studie gepubliceerd in een uitgave van 2009 van de BMC Complementary and Alternative Medicin, bestrijdt koninginnebrij kanker door het onderdrukken van de bloedtoevoer naar de tumoren. Toen de Japanse onderzoekers verschillende types van koninginnebrij testten op ader weefselculturen vonden ze dat allen de vorming van bloedvaten remden vooral deze met het meest  cafeïnezuur, een verbinding die verantwoordelijk is voor de grootste onderdrukkende niveaus. Aangezien de vette bestanddelen van koninginnebrij oestrogene effecten hebben - zoals blijkt uit een studie gepubliceerd in het december nummer van PLoS One 2010 - is het mogelijk dat men met koninginnebrij borst- en baarmoederhalskanker kan behandelen.

    Verbetering van de gezondheid van het bloed - Een studie gepubliceerd in het novembernummer van 2008 van het Biological and Pharmaceutical Bulletin bleek dat koninginnebrij de insulineresistentie en de bloeddruk kan verbeteren. De onderzoekers voerden de gelei aan ratten die leden aan hoge bloeddruk en insulineresistentie hadden als gevolg van een hoog fructose dieet. Na twee maanden vertoonden de ratten  opmerkelijk minder gevallen van bloedvatvernauwing, wat resulteerde in lagere triglyceriden- en insuline niveaus.

    Huidverzorging - Hoewel koninginnebrij het best bekend is als een aanvulling op de gezondheid wordt het vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten omdat het DNA en gelatine bevat, twee ingrediënten die de collageen productie onderstuenen (anti-aging-effect). Om deze reden weten veel mensen koninginnebrij te gebruiken om hun huid te voeden en te stimuleren.

    Antibacteriële componenten - Volgens een studie gepubliceerd in de editie van juli 1990 van het Journal of Biological Chemistry heeft een eiwit dat voorkomt in koninginnebrij  - officieus royalisin genoemd - tal van antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen en is het effectief bij de behandeling van bepaalde bacteriële culturen op lagere niveaus.

    Rijk aan voedingsstoffen - Zoals bij andere bijenproducten zoals stuifmeel en propolis is de grootste troef van koninginnebrij waarschijnlijk de indrukwekkende concentratie aan vitaminen en mineralen. Inderdaad, een gemiddelde portie bevat zeventien aminozuren (inclusief alle acht essentiële aminozuren, waardoor het een compleet eiwit is), de meeste van de B-vitamines (die worden gebruikt voor de productie en synthese van energie) en een respectabel gehalte aan ijzer en calcium, die essentieel zijn voor gezond bloed en de gezondheid van de botten. Koninginnebrij bevat ook vitamine A, C en E, belangrijke antioxidanten die vrije radicalen kunnen neutraliseren waardoor zij ons vrijwaren van degeneratieve ziekten.

    Behandeling van onvruchtbaarheid - Het is geen toeval dat de werkbijen onvruchtbaar zijn, terwijl de koningin tot 2000 eitjes per dag kan leggen gedurende haar uitgebreide levensduur van 4 tot 6 jaar. Dit komt omdat koninginnebrij oestrogeen stimuleert en daardoor een stabiliserende menstruele cyclus bij vrouwen, verbetering  van de spermamorfologie bij mannen en verhoging van de libido van beide geslachten ondersteunt.

    Houd er rekening mee dat koninginnebrij het best vers wordt aangeschaft, aangezien bewerkte vormen (zoals in capsules en extracten) vaak uitgebreide verwarming en productie moeten ondergaan - processen die de dood van de voedingsstoffen en enzymen veroorzaken die verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van veel van de gezondheidsvoordelen hierboven vermeld.

    Oorspronkelijk artikel: "Studies show that royal jelly fights cancer, improves blood health, and more." Thursday, May 16, 2013 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.biomedcentral.com/1472-6882/9/45   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18981581   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2358464   
    http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0015594   

    16-05-2013, 20:58 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Tags:koninginnebrij, kanker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijensterfte nefast voor voedselvoorziening.
    Een derde van de bijenvolken in VS overleden vorige winter: Ineenstorting voedselvoorziening naderbij.

    (NaturalNews) De Bee Informed Partnership (BIP) publiceerde onlangs voorlopige gegevens van de jaarlijkse evaluatie van de daling van de bijenkolonie in de VS en de bevindingen uit dit rapport zijn verbijsterend. Volgens de meest recente resultaten van het onderzoek zijn een verbazingwekkende 31,3 procent, of ongeveer een derde, van alle beheerde bijenkolonies in de VS verdwenen tijdens het laatste winterseizoen, een 42 procent stijging ten opzichte van het vorig winterseizoen 2011/2012.

    Volgens BIP dat samen werkt met zowel de Bijenstal Inspecteurs van Amerika (AIA) als het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), verloren Amerikaanse imkers gemiddeld meer dan 45 procent van hun kolonies tijdens het winterseizoen 2012/2013 een 78.2 procent meer verliezen tegenover het vorig seizoen. En in het algemeen berschouwen, meer dan 70 procent van de respondenten, van wie de meesten achtertuin imkers zijn, verliezen van meer dan  15 procent als een aanvaardbare drempel; ter illustratie van een monumentaal probleem niet alleen voor de bijen maar ook voor de voedselvoorziening.

    Sinds 2006 schommelden de verliezen rond de 30 procent. Men geloofde dat de situatie verbeterde daar tijdens het winterseizoen 2011/2012  de verliezen met bijna 10 procent waren gedaald. Maar nu dat het dodental een sprong heeft gemaakt van meer dan 30 procent, zijn velen bang dat deze jaar-na-jaar verergerende stijging zeer binnenkort het onmogelijk zal maken om genoeg voedsel te creëren.

    "We komen dichter en dichter bij het ​​punt waarop we niet genoeg bijen zullen hebben om aan de bestuivingsnoden te voldoen", zegt Dennis vanEngelstorp, een entomoloog aan de universiteit van Maryland, die het onderzoek leidde. "Als we fruit, noten en bessen willen kweken is dit belangrijk. Éen op de drie happen van ons voedsel is direct of indirect bestoven door bijen."

    Ontwrichting van de zwerm niet langer een primaire oorzaak van bijen verliezen - bijen sterven gewoon.

    In voorgaande jaren werd aangenomen dat een fenomeen bekend als Colony Collapse Disorder, of CCD de primaire oorzaak was van het verlies van bijen. De algemene consensus is dat bijen getroffen door CCD gewoon verdwijnen uit hun korven zonder duidelijke reden. Volgens de USDA, hebben door CCD geteisterde volken meestal nog een koningin maar is er een verlies van een 30 tot 90 procent volgroeide werkbijen van wie de lichamen nooit gevonden worden.

    CCD is vandaag zonder twijfel nog steeds zeer problematisch. Maar experts zeggen steeds meer dat CCD niet langer de primaire oorzaak van bijen verlies is. In West-Europa bijvoorbeeld zijn er zeer weinig gedocumenteerde gevallen van echte CCD en toch ondervindt men hoog verlies aan honingbijen zoals in veel andere delen van de wereld wat wijst op andere oorzaken.

    "Zelfs als CCD zou verdwijnen zouden we nog steeds enorme verliezen noteren," zegt entomoloog Diana Cox-Foster uit Pennsylvania State University (PSU) die wordt geciteerd door Wired.com over de epidemie. "CCD verliezen zijn als de druppel die de emmer doet overlopen. Het probleem heeft veel andere oorzaken."

    Neonicotinoïden zijn zeer problematisch maar zo zijn er nog de honderden andere bestrijdingsmiddelen die worden aangetroffen in bijenkasten.

    Wat is er dan nog dat bijensterfte veroorzaakt? Zoals velen onlangs hebben gemeld is het wijdverbreide gebruik van neonicotinoid pesticiden op commerciële voedingsgewassen ook een boosdoener. Neonicotinoids zijn zo gevaarlijk dat de Europese Unie onlangs een verbod op het gebruik ervan heeft opgelegd in ieder geval voor twee jaar, in afwachting van verder onderzoek op veiligheid. EU-ambtenaren hadden al eerder dit jaar deze specifieke klasse van chemische gifstoffen in het vizier als één van de oorzaken van de bijensterfte. 

    Maar tegelijkertijd zijn er honderden andere chemische stoffen uit de traditionele landbouw die ook verantwoordelijk zijn voor vergiftiging van bijen erkennen deskundigen. Een studie gepubliceerd in het  tijdschrift PLoS ONE in 2010 vond meer dan 120 verschillende soorten chemicaliën in de was en het stuifmeel van monsters genomen uit honderden verschillende bijenkorven. Allen hadden hoge niveaus van allerlei pesticiden, herbiciden en fungiciden.

    "Ik maak me zorgen dat de neonicotinoiden de aandacht afleiden van de andere bestrijdingsmiddelen die duidelijke gevolgen hebben, en misschien zelfs sterker effect hebben," zegt vanEngelstorp. "Middelen zoals fungiciden werken volledig ontregelend voor bijen. Ik denk dat we dringend een onderzoek moeten starten op een breder spectrum van bestrijdingsmiddelen."

    Een andere belangrijke factor van invloed op bijen is de monocultuur die bijen de diversiteit van planten ontneemt die ze nodig hebben voor een gezonde overleving en vruchtbaar foerageergebied. Veel van deze monoculturen worden ook beplant met genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) waarvan is aangetoond dat ze het maagdarmkanaal van bijen beschadigen en ze vatbaarder maken voor virussen en ziekten.

    Oorspronkelijk artikel: "One-third of honeybee colonies in US died last winter: The food collapse appoaches" Wednesday, May 15, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://beeinformed.org/2013/05/winter-loss-survey-2012-2013/   
    http://www.globalresearch.ca/death-of-the-bees-genetically-modified-crops-and-the-decline-of-bee-colonies-in-north-america/25950   
    http://www.wired.com/wiredscience/2013/05/winter-honeybee-losses/   

    16-05-2013, 12:55 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:bijensterfte
    14-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammografie onbetrouwbaar en gevaarlijk.
    1,3 miljoen vrouwen ten onrechte behandeld na valse positieve uitslagen van mammografie.

    (NaturalNews) De Susan G. Komen vereniging voor borstkanker bewustzijn rapporteert op haar site dat borstkanker meer dan 1,3 miljoen vrouwen per jaar zal treffen in de komende 20 jaar. Ze zijn er trots op te kunnen melden dat 70 procent van de vrouwen van 40 jaar en ouder zich nu regelmatig onderwerpen aan mammografie. Wat ze het publiek niet vertellen is dat hun door de farmaceutische-  en stralingsindustrie gefinancierd bewustzijnsproject aan miljoenen vrouwen valse diagnoses geeft langs de mammografie technologie die zij promoten.  De New England Journal of Medicine heeft ongeveer 1,3 miljoen gevallen van een verkeerde diagnose van borstkanker geïdentificeerd met de conclusie dat mammogrammen miljoenen vrouwen misleiden en hen doen geloven  dat ze kanker hebben wanneer dit helemaal niet het geval is.

    Dit betekent dat de geprezen mammogrammen miljoenen valse kanker aanwijzen en miljoenen nietsvermoedende vrouwen doorsturen voor verdere onnodige tests procedures, medicijnen en straling.

    Waar gaat het borstkanker bewustzijn geld naar toe?


    In plaats van "einde borstkanker voor altijd", zoals de Susan G. Komen organisatie voorop stelt, financiert ze eigenlijk eeuwigdurende mammografie en de daaropvolgende medicijnen en straling die alleen ten goede komt aan de medische industrie en de kanker zelf.  De "Komen Race for the Cure" alleen al heeft haar subsidie zien verhogen tot 2 miljard USD dollar. Wat doet men met dat geld? Zeker niet besteden aan onderzoek om een behandeling te vinden maar eerder om miljoenen vrouwen voor de gek te houden en te laten geloven dat ze kanker hebben..

    Het is allemaal één zakelijke oplichterij. De Susan G. Komenvereniging is echt een bedrijf met een lange lijst van hoog betaalde medewerkers, marketeers en managers. Negenendertig procent van hun $ 390.000.000 euro aan activa gaat in de richting van het volksgezondheidsonderwijs, niet om een gezonde voeding aan te leren; maar in plaats daarvan leert men jonge vrouwen zich te onderwerpen aan routine screening en het slikken van hun pil. Het geld dat ze verzamelen gaat vrijwel rechtstreeks naar het kopen van mammografie testmachines. Volgens hen is de meest effectieve screeningsmethode voor borstkanker de heilige mammografiemachine. De rest van hun geld gaat rechtstreeks naar de fondsenwerving en radio-advertenties om hun bedrieglijke werkwijze te promoten.

    Borstkanker reality check.

    De meeste mammogrammen detecteren kanker op 'fase nul.' Deze niet-invasieve kanker veroorzaakt, zelfs onbehandeld, geen verdere schade. Hij verdwijnt zonder medicatie en zonder straling. Helaas echter worden miljoenen vrouwen naar het systeem gedreven en voorgelogen zelfs al is er het bewijs dat al deze fase nul borstkanker detecties misleidend zijn. Het hele screening systeem is gebaseerd op een opgeblazen voorstelling van statistieken van borstkanker in de VS om nieuwe patiënten in het systeem te duwen.

    Komen onthult met trots dat de grootste groep van overlevenden van kanker in de VS in de borstkanker voorkomen (3 miljoen). Dit feit is alleen waar omdat de meeste overlevenden van borstkanker een niet-invasieve versie hadden. Meer nog, volgens het tijdschrift Lancet Oncology, ontdekte een cohort studie dat zelfs de meeste "invasieve" kankers er lijken op achteruit gaan met de tijd, indien onbehandeld.

    De wetenschappelijke studie wijst er ook op dat "De introductie van screening door mammografie in de Verenigde Staten in verband wordt gebracht met een verdubbeling van het aantal gevallen van vroeg stadium van borstkanker dat elk jaar worden gedetecteerd." En toch, merkten zij op: "Van slechts 6,5 procent van deze vroege stadium borstkanker gevallen werd verwacht dat ze zouden doorstromen naar een gevorderde ziekte."

    En het wordt nog erger.

    Mammogrammen werken met lage energie x-ray 30kVp straling, dat 300 procent meer kankerverwekkende is dan hoogenergetische straling die afkomstig is van een atoombom ontploffing! Dit feit blijft onopgemerkt want de huidige risicomodellen werden ontwikkeld voordat DNA werd ontdekt.

    Wat wetenschappers zouden moeten ontwikkelen is een echte scanning technologie die verder gaat dan de mammografie die met zijn lage energie straling de menselijke cellen aanvalt!

    Als DNA wordt blootgesteld aan lage energie straling uitgestuurd door mammogrammen interfereren de genen die gevoelig zijn voor borstkanker, BRCA1 en BRCA2, eigenlijk met het zelfherstellend DNA-mechanisme van het lichaam. Aangezien het lichaam probeert de carcinogenen te verminderen die worden ontvangen door de straling wordt het gevoelig voor het ontwikkelen van kanker.
    De medische gemeenschap moet begrijpen dat de op x-stralen gebaseerde mammografie niet voorkomt maar eigenlijk toekomstige borstkankers inluidt door het 'martelen' van  DNA.

    Vrouwen moeten zich vooral niet verplicht voelen zich te onderwerpen aan de straling van mammografie die leidt tot verkeerde diagnoses en eigenlijk kanker veroorzaakt en de Susan G. Komen vereniging voor "borstkanker bewustzijn" moet vrouwen de waarheid vertellen. De roze parade is voorbij.

    Oorspronkelijk artikel: " 1,3 million wrongly treated after false positivess from mammograms" Tuesday, May 14, 2013 by: Lance Devon, Natural News.


    Bijlagen:
    http://butterbeliever.com/i-will-not-be-pinkwashed-why-i-do-not-support-susan-g-komen-for-the-cure/   
    http://ww5.komen.org/AboutUs/AboutUs.html   
    http://www.activistpost.com/2012/11/30-years-of-breast-screening-13-million.html   
    http://www.greenmedinfo.com/blog/30-years-breast-screening-13-million-wrongly-treated   

    14-05-2013, 20:44 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:kanker, borstkanker, mammografie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lippenstift ongezond
    Alarmerend hoge niveaus van aluminium, cadmium en lood in lippenstift.

    NaturalNews) Als een populair cosmetisch product sinds mensenheugenis wordt lippenstift sinds lange tijd gebruikt door vrouwen in vele verschillende culturen om hun vrouwelijkheid te accentueren en hun eigen unieke uitingen van elegantie en stijl uit te stralen naar de buitenwereld. Maar een nieuwe studie uitgebracht door de Universiteit van Californië, Berkeley (UCB) School van Volksgezondheid, uit zijn bezorgdheid over de veiligheid van conventionele lipspenstift producten daar velen te gevaarlijke hoge niveaus van aluminium, cadmium, lood en andere toxines blijken te bevatten.

    UCB onderzoekers testten 32 gewone lippenstift en lipgloss producten die op grote schaal verkocht worden en vonden dat vele zijn belast met cadmium, chroom, aluminium en minstens vijf andere metalen. Gepubliceerd in het  tijdschrift Environmental Health Perspectives, bleek uit de bevindingen dat vrouwen die gebruik maken van dergelijke producten, zelfs op een bescheiden niveau, sterk hun risico zien verhogen op het ontwikkelen van een scala aan mogelijke gezondheidsproblemen, waaronder gastro-intestinale klachten, schade aan de zenuwen, en kanker.

    "Lippenstift en lipgloss worden beetje bij beetje ingenomen of geabsorbeerd door de huid," zegt het UCB persbericht over de studie. "Zelfs een aanvaardbare dagelijkse inname afgeleid uit deze studie zou voor sommige lippenstift en lipgloss resulteren in een overmatige blootstelling aan chroom, een kankerverwekkende stof gekoppeld aan maagzweren."

    De meeste conventionele schoonheidsproducten bevatten een veelheid aan giftige stoffen op verschillende niveaus.

    Van de 32 geteste producten vonden onderzoekers dat 24 daarvan, of 75 procent, ook lood bevatten waarvan bekend is dat het hersenen, cellen en DNA beschadigt. Aangezien geen enkele mate van blootstelling aan lood veilig is voor jonge kinderen heeft deze ontdekking vooral betrekking op jongere meisjes die lippenstift gebruiken als spel. 

    "Ik meen dat de FDA (Food and Drug Administration) hier aandacht moet aan besteden," zegt Sa Liu, auteur van de studie en onderzoeker op milieu en gezondheidswetenschappen aan UCB. "Onze studie was beperkt met lippenstift producten die vooral worden gebruikt door jonge Aziatische vrouwen in Oakland, Californië maar zijn toch van algemene merken die te koop zijn in alle winkels. Op basis van onze bevindingen is een grotere meer diepgaande studie van lippenstift producten en cosmetica in het algemeen  gerechtvaardigd ".

    Het FDA voerde een eigen onderzoek uit op lood in lippenstift einde 2011 en vond bij een steekproef dat alle 400 producten lood bevatten. Een schokkend aantal 380, of 95 procent, van de geteste monsters bevatten een gehalte van meer dan 0,1 delen per miljoen (ppm), wat hoger is dan het maximumgehalte toegestaan in snoep. Maar op de typische FDA wijze verzachtte het agentschap grotendeels zijn eigen bevindingen en verklaarde dat de niveaus zeer laag waren en geen veiligheidsproblemen opleverden."

    "Sommige van de giftige metalen hebben echter niveaus die mogelijk een effect op lange termijn zouden kunnen hebben," zegt UCB professor S. Katharine Hammond, die hielp bij de nieuwe studie. "Het is een niveau kwestie."

    Oorspronkelijk artikel: "Lipstick found to contain alarmingly high levels of aluminium, cadmium and lead" Friday, May 10, 2013 by: Eth an A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://newscenter.berkeley.edu/2013/05/02/toxic-metals-in-lipstick/   
    http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/05/02/toxic-chemicals-lipstick/2125325/   

    14-05-2013, 13:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:lippenstift
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!