Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium wonder mineraal.

    Magnesium - het mirakel mineraal?

    (NaturalNews) Bij een ziekteproces zijn een aantal factoren betrokken en velen van hen kunnen worden teruggevoerd op een gebrek aan mineralen. Dit is niet moeilijk om te geloven als men weet dat momenteel in 't algemeen de bodem een zeer laag gehalte aan mineralen heeft. Als we besluiten om een ​​mineraal te nemen welk kiezen wij dan? Het lijkt dat het magnesium moet worden omdat het wel eens het wondermiddel zou kunnen  zijn voor veel gezondheidsproblemen.

    Symptomen van magnesiumtekort.

    Geschat wordt dat 80% van de mensen een tekort hebben aan magnesium. 

    Volgende symptomen wijzen op een tekort:


    - Hart- en vaatziekten
    - Spierkrampen
    - Diabetes
    - Stress en slaapstoornissen
    - Darmziekte
    - Osteoporose

    Vitaal voor het hart en de  functie van het spierstelsel.


    Een studie aan de George Washington University vond dat magnesium tekort aanleiding geeft tot ontstekingen in het lichaam waardoor bloedvaten, hart en darmweefsel kunnen worden aangetast. Cardiovasculaire weefselontsteking kan leiden tot hart- en vaatziekten omdat het de oxidatieve stress verhoogt terwijl darmontsteking spijsverteringsstoornissen veroorzaakt.

    Magnesium deficiëntie vermindert ook het vetmetabolisme en verhoogt de bloeddruk wat negatieve invloed heeft op de gezondheid van de bloedvaten waardoor uiteindelijk atherosclerose ontstaat. Onderzoek toont aan dat het nemen van 365 mg magnesium tweemaal daags gedurende zes maanden de kans op geïnduceerde borstpijn kan verminderen.

    Magnesium beïnvloedt ook de peristaltische werking van het darmstelsel wat een goede stoelgang vergemakkelijkt.  Voldoende magnesium werkt mee aan een snellere transittijd in het maagdarmkanaal, wat op zijn beurt bijdraagt ​​tot het verminderen van het risico op darmziekten.

    Evenwichtige bloedsuikerspiegel.

    Bij een hoge consumptie van suiker en overgewicht of obesitas verschijnt na 10 tot 15 jaar type 2 ouderdoms-diabetes.

    Volgens een studie in het tijdschrift Biological Trace Element Research speelt magnesium een belangrijke rol bij het metaboliseren van koolhydraten door het beïnvloeden van de activiteit van hormonen die het bloedglucoseniveau controleren. Te laag gehalte aan magnesium kan insulineresistentie veroorzaken wat kan resulteren in het feit dat de nieren niet in staat zijn om magnesium te behouden in perioden van hyperglycemie waardoor weer een tekort aan magnesium ontstaat om te ontaarden in diabetes.

    Magnesium speelt zeker een rol bij het in evenwicht ​​houden van de bloedsuikerspiegel en de productie van insuline en het openen van de cellen voor insuline waardoor glucose in de cellen kan komen.

    Verlicht stress en verbetert de slaap.

    Een recente studie aan het Pittsburg Sleep Quality Index instituut van mensen met een slechte slaap vond dat het nemen van een magnesium supplement chronische inflammatoire stress verminderderde en resulteerde in een betere kwaliteit van de slaap.

    Onderzoekers vonden dat het toevoegen van magnesium bij de deelnemers de sympathische zenuwstelselactiviteit deed dalen en effectieve vermindering van stress veroorzaakte waardoor ze meer konden ontspannen.

    Behoud van sterke botten.

    Voor sterkere botten heeft men calcium nodig maar eveneens voldoende niveaus van magnesium en vitamine D.

    Magnesium activeert de cellulaire enzymactiviteit waardoor het lichaam vitamine D kan omzetten in zijn actieve vorm om te helpen bij de absorptie van calcium voor botopbouw. Magnesium helpt het vrijkomen van het hormoon calcitonine dat helpt om de botstructuur te bewaren en calcium uit het bloed en de zachte weefsels te halen en terug te voeren naar de botten.

    Op te merken valt dat magnesium ook positieve effecten heeft bij het meehelpen aan een aantal andere kritische processen zoals hersenfunctie, spieropbouw, metabolische werking en spijsvertering.

    Het blijkt dat de toevoeging van voldoende magnesium aan uw dieet kan helpen om een aantal bekende gezondheidsproblemen te overwinnen. Kies kwaliteit supplementen en eet regelmatig groene bladgroenten, zeewier, noten/zaden, en cacao en ervaar  de voordelen van dit 'wonder mineraal'.

    Oorspronkelijke titel: "Magnesium - the miracle mineral?" Saturday, August 10, 2013 by: Derek Henry, Natural News.

    Bijlagen:
    http://organicconnectmag.com/wp/carolyn-dean-the-magnesium-miracle/   
    http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/669/MAGNESIUMThe_Anti-Stress_Mineral.aspx   
    http://www.magnesiuminformatie.nl/magnesium-vormen/   

    11-08-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding
    09-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quinoa supervoedsel.
    Nutritionele voordelen van quinoa.

    (NaturalNews) Bekend als het "goud van de Inca's" of het "supergraan van de toekomst", heeft quinoa een overvloed aan voordelen voor de gezondheid. Terwijl quinoa groeit in populariteit en steeds meer bekend wordt over de hele wereld begrijpen velen nog steeds niets van de unieke en significante voordelen van quinoa voor de gezondheid.

    Quinoa is een 'pseudograssoort " dat wordt gebruikt zoals graangrassen (tarwe, haver en rogge) maar is technisch gezien een lid van de familie van de bieten, spinazie en snijbiet.

    1. Quinoa is rijk aan antioxidanten. 
    Quinoa bevat de antioxidant fytonutriënten quercetine en kampferol. Daarnaast heeft quinoa veel anti-ontstekingsfytonutriënten. Dit kan weefselgroei en weefselherstel bevorderen en ziektes en infecties bestrijden.

    2. Quinoa is rijk aan eiwitten.
    In tegenstelling tot veel andere koolhydraten of korrels bevat quinoa een grote hoeveelheid eiwit per portie. Er zit lysine en isoleucine in quinoa waardoor het kan dienen als een complete eiwitbron in onze voeding. Het bevat alle negen aminozuren waardoor het een echt eiwitrijk voedsel is.

    3. Quinoa is rijk aan calcium.
    Quinoa bezit ook veel calcium in vergelijking met andere "granen" in dezelfde categorie. Zo bijvoorbeeld heeft quinoa twee keer zoveel calcium als volkoren tarwe.

    4. Quinoa is rijk aan vezels.

    Vezels zijn een essentiële voedingsstof die de bloedsuikerspiegel en de spijsvertering regelt door het voorkomen en verlichten van constipatie. Quinoa bevat twee keer zoveel vezels als bijna elk ander graan. Diëten rijk aan vezels met voedingsmiddelen, zoals quinoa, zijn bekend om cholesterol te verlagen en helpen afvallen op een gezonde wijze. In tegenstelling tot andere granen heeft quinoa een lage glycemische index vanwege de chemische samenstelling en de hoeveelheid vezels waardoor het een geweldige koolhydraat keuze is voor diabetici die de bloedsuikerspiegel niet zal verhogen.

    5. Quinoa bevat riboflavine (B2).
    Quinoa heeft een aanzienlijke hoeveelheid riboflavine die helpt om het metabolisme te stimuleren. Quinoa bevordert de productie van energie in de hersenen en spiercellen terwijl het de stofwisseling stimuleert.  Van riboflavine is aangetoond dat het bijdraagt ​​tot opluchting van migraine.

    6. Quinoa kan het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten te verminderen.
    Hoewel nog niet veel studies zijn verricht naar de correlatie tussen het eten van quinoa en het verlagen van het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten heeft  quinoa veel gemeen met andere voedingsmiddelen die deze risico's beperken. Derhalve is het waarschijnlijk dat met vezels, eiwitten en antioxidanten, quinoa's  het risico op deze ziekten kan verminderen.

    Makkelijk te bereiden en glutenvrij, kan quinoa in een aantal recepten waaronder salades, soepen en bijgerechten worden opgenomen. Quinoa, één van gezondste voedingsmiddelen ter wereld, bevat belangrijke anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen, is rijk aan calcium, eiwitten, vezels en riboflavine en kan het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten verminderen waardoor het echt een voedingsmiddel is van de toekomst.

    Oorspronkelijk artikel: "Quinoa's nutritional benefits" Friday, August 09, by: Yanjun, Natural News.

    Bijlagen:
    http://lifestyle.ca.msn.com/health-fitness/diet/five-health-benefits-of-eating-quinoa   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?dbid=142&tname=foodspice   

    09-08-2013, 21:44 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:quinoa, voeding
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostaatkankertherapie een nepindustrie.
    De behandeling van prostaatkanker: een nep-industrie die meer mannen schaadt dan helpt.

    (NaturalNews) Er komen meer en meer wetenschappelijke bewijzen dat  "traditionele" medische behandelingen van kanker, in het bijzonder van prostaatkanker, eigenlijk meer kwaad dan goed doen.

    Het laatste bewijs wordt geleverd in de vorm van een recent onderzoek over de behandeling van prostaatkanker. Volgens gegevens van de studie gerapporteerd in The Independent, heeft 's werelds grootste gerandomiseerd onderzoek rond prostaatkanker gevonden dat de standaard chirurgische behandeling voor de ziekte niet effectief is."

    Wetenschappers die in de studie radicale prostatectomie -  operatieve verwijdering van de prostaat - vergeleek met "waakzaam wachten,"  of helemaal niets doen vonden dat een operatie het leven niet verlengde.

    De enige rationele reactie op deze resultaten is de uitspraak van een vooraanstaand Britse specialist die anoniem voorstelde, "om bij confrontatie met een patiënt met prostaatkanker gewoon niets te ondernemen."

    Sommigen verzetten zich nog steeds tegen een rationele 'afwachtende houding.

    Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen, ongeacht etniciteit, volgens Centers for Disease Control and Prevention. De American Cancer Society zegt dat dit jaar 238.590 mensen prostaatkanker zullen ontwikkelen waarvan er bijna 30.000 zullen sterven aan de ziekte.

    De nieuwe studie zegt ook dat in maximaal de helft van deze gevallen, prostaatkanker langzaam groeit en dat, zelfs wanneer onbehandeld, mannen nog veel jaren kunnen leven om uiteindelijk te sterven aan iets anders. In feite is de groei zo traag dat sommige specialisten zich beginnen af te vragen of dergelijke gevallen ook moeten worden geëtiketteerd als "kanker."

    Dit zijn enkele van de resultaten van de studie Prostaat Intervention Versus Observation Trial, of PIVOT. Onder leiding van Timothy Wilt, begon de studie in 1994 met 731 mannen die een tiental jaren werden gevolgd. Ze toonde aan dat patiënten die een operatie ondergingen een overlevingskansvoordeel hadden van minder dan drie procent in vergelijking met degenen die geen behandeling hadden gekregen. In feite is het verschil zo klein dat het te verwaarlozen is.

    Volgens The Independent:

    Wanneer de bevindingen werden gepresenteerd op een bijeenkomst van de European Association of Urology in Parijs in februari, bijgewoond door 11.000 specialisten uit de hele wereld viel er een grote stilte.

    Een deskundige die aan de vergadering deelnam zei dat, terwijl de meeste onderzoeksresultaten door specialisten direct via de sociale media publiekelijk worden gemaakt, "heb ik deze keer geen enkel uroloog hierover enthousiast zien twitteren."

    Ondanks de resultaten van deze nieuwe uitgebreide studie zijn er urologen die verknocht blijven aan de mislukte technieken van het verleden. Deze artsen vinden het idee van niets doen - alleen maar kijken en wachten - onaanvaardbaar.

    Maar de operatie heeft ook ​​bijwerkingen en risico's. In feite kan een operatie een ernstig effect hebben op de levenskwaliteit, met de helft van de mannen die een operatie ondergaan die lijden aan impotentie en 10 procent aan incontinentie.

    Opties voor de behandeling.

    Eén van de urologen die het met "kijken en wachten" oneens was  is dr. Ben Challacombe, een consultant uroloog van Guys and St. Thomas NHS (National Health System) Trust in Groot-Brittannië. Hij merkt op dat veel van de mannen in het onderzoek oud waren - een gemiddelde van 67 jaar - met een laag risico en toch niet voor chirurgie zouden in aanmerking gekomen zijn in het Verenigd Koninkrijk .

    "We zouden een mildere behandeling, zoals radiotherapie of een afwachtend beleid voorstellen. We zijn beter dan de VS in het volgen van mensen in de ontwikkeling van de ziekte ," zei hij.

    Onnodig te zeggen dat veel urologen tevreden zijn met de huidige behandelingen:  branden, snijden en vergiftigen. Velen zeggen zelfs dat de prostaatbehandeling nu staat waar de behandeling van borstkanker een generatie geleden stond toen de enige behandeling chirurgische borstamputatie of verwijdering van de borst was.

    Het verwijderen van slechts een gedeelte van de prostaat - zoals in "lumpectomies" met borstkanker - is geen reële optie, zegt dr. Joel Nelson, van de afdeling Urologie aan de Universiteit van Pittsburgh. Hij zegt dat prostaatkanker moleculaire veranderingen kan triggeren in de gehele klier, die vervolgens kunnen leiden tot "maligne transformatie."

    Maar het overkoepelend punt is dit: Meer en meer legt de wetenschap het feit bloot dat de huidige traditionele behandeling van kanker verouderd en inefficiënt is. En wij doen er alles aan om elke studie in de komende maanden en jaren die veranderingen suggereert, openbaar te maken.

    Oorspronkelijk artikel: "Prostate cancer treatment a bogus industry that harms more men than it helps" Wednesday, August 07, 2013 by: J. D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/study-raises-doubts-over-treatment-for-prostate-cancer-7685310.html   

    07-08-2013, 15:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:prostaatkanker, prostatectomie
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzichtig met sojavoeding.
    De waarheid over ongefermenteerde soja en zijn schadelijke effecten.

    (NaturalNews) Met de steeds toenemende populariteit van vegetarisme in de jaren 1970 en zijn hoogtepunt in de jaren 1990, heeft soja zich ontpopt als een 'bijna perfect' voedsel, met voorstanders die beweren dat het een ideale bron van eiwitten oplevert, lagere cholesterol, bescherming tegen kanker en hartziekte, vermindering van overgangsklachten en het voorkomen van osteoporose - naast vele andere. Het lijkt iets fantastisch - is dat zowel?

    Hoe kwam een dergelijk product tot een 'gezond voedingsproduct'  dat in 1913 door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) in zijn handboek vermeld staat als industrieel product en niet als voedsel?

    Lipide specialiste en voedingsdeskundige Mary Enig, PhD zegt: "De reden van zo veel soja in Amerika is dat de soja-industrie begon met soja aan te planten om olie te halen uit de bonen wat een zeer grote industrie werd." Er was veel soja-olie en als gevolg ook veel soja-eiwit residu als bijproduct en omdat het niet aan de dieren mocht gevoerd worden, behalve in kleine hoeveelheden, moest men een andere grote markt zien te vinden die natuurlijk gericht was op menselijke consumptie.

    De overproductie van soya en zijn eiwitresidu was de motivatie om multi-miljoenen dollars uit te geven aan reclame en intens lobbywerk van de Food and Drug Administration (FDA), wat resulteerde in het geloof van ongeveer 74 procent van de Amerikaanse consumenten dat soja producten gezond zijn. 

    Australië heeft zich traditioneel geprofileerd als een zuivel consumerende natie vanwege een overvloedig aanbod aan koeien. Echter werd lactose-intolerantie steeds meer een gezondheidszorg; hierdoor werd soja steeds populairder als alternatief voor zuivel en in de voetsporen van de Amerikaanse consumenten ging men ook daar geloven dat alle op soja gebaseerde producten voordelen hadden voor de gezondheid. In werkelijkheid is het onderzoek dat heeft geconcludeerd dat alle sojaproducten gezond zijn verre van accuraat, en heel erg beïnvloed door economische motieven.


    Laten we eens onderzoeken waarom sojaproducten verre van gezond zijn:


    Voor de duidelijkheid ... sojaproducten worden ingedeeld in twee hoofdgroepen: gefermenteerd en niet gefermenteerd. Er zijn ook nog twee subgroepen: biologische en genetisch gemodificeerde (GGO). De GGO soja moet worden vermeden ten koste van alles want de gevaren van GGO's komen meer en meer naar boven naarmate men meer onderzoek verricht. Niet alleen zijn alle GGO producten ongezond voor mens en dier maar ook voor de landbouw daar planten in de omgeving gemakkelijk geïnfecteerd worden langs kruisbestuiving. 

    De categorie ongefermenteerde soja is het meest problematisch. Het omvat sojaproducten, zoals tofu, tahoe, alle soja melk, soja zuigelingenvoeding, soja-eiwitpoeders en sojavleesvervangers, zoals soja worstjes en vegetarische hamburgers, gemaakt van gehydrolyseerd sojapoeder.

    Wat is er mis met ongefermenteerde sojaproducten?

    Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. Andere leden van de peulvruchten familie zijn bonen - zoals adzuki, rode bonen, marine, barlotti, enz., evenals kikkererwten. Pinda's behoren hier ook onder en zijn technisch gezien geen boon maar een peulvrucht. Alle peulvruchten en hele korrels - zoals rijst, gerst, haver, tarwe en rogge - bevatten hoeveelheden fytinezuur. Als peulvrucht bevat soja een grote hoeveelheid fytinezuur. Wat is er mis met fytinezuur? Een aantal dingen - maar, in sommige gevallen kan fytinezuur ook nuttig zijn.

    Fytinezuur heeft de mogelijkheid om mineralen, eiwitten en zetmeel, aan zich te binden wat resulteert in een lagere absorptie van deze stoffen. Vandaar dat fytinezuur, in grote hoeveelheden, de opname van essentiële mineralen, zoals calcium, magnesium, koper, ijzer, zink vooral in het darmkanaal kan blokkeren. Soya remt ook de opname van één van de belangrijkste mineralen die nodig zijn voor groei en metabolisme, jodium, dat wordt gebruikt door de schildklier bij de productie van schildklierhormonen. Voor niet-vegetarische mannen kan fytinezuur nuttig zijn vanwege dit bindend vermogen met mineralen.

    Aangezien een groot percentage van de niet vegetarische volwassen mannen een teveel aan ijzer hebben kan fytinezuur nuttig zijn om het teveel aan ijzer te binden. We moeten wel in gedachten houden dat fytinezuur gelijktijdig andere mineralen bindt, zoals calcium, magnesium en zink. In het geval van kinderen en menstruerende vrouwen, kan het fytinezuur in soja eernstig negatief werken daar vrouwen en kinderen ijzer nodig hebben. Bij vrouwen is aanvoer van ijzer nodig om het verlies te vervangen tijdens de menstruatie en kinderen hebben ijzer nodig  voor groei en ontwikkeling.

    Afgezien van het fytinezuur probleem zijn er bijkomende factoren die van soja een ongezonde keuze maken.

    Soja:

    * Draagt ​​bij tot schildklier aandoening, vooral bij vrouwen

    * Bevordert nierstenen

    * Verzwakt het immuunsysteem

    * Draagt ​​bij tot voedselallergieën en spijsvertering intolerantie

    Het meest verontrustende nadelig effect van soja op de gezondheid heeft te maken met zijn fyto-oestrogenen, die de effecten van het vrouwelijke hormoon oestrogeen kunnen nabootsen. Van fyto-oestrogenen kent men het risico bij verschillende menselijke weefsels; het drinken van slechts twee glazen sojamelk per dag gedurende een maand is genoeg om de menstruatiecyclus van de vrouw te veranderen.

    Soja is bijzonder problematisch voor zuigelingen en het is heel verstandig hen geen soja afgeleide producten te geven want baby's die uitsluitend worden gevoed met soja ontvangen het equivalent van vijf anticonceptiepillen per dag. 

    Wil men toch voordeel halen uit soja dan gebruikt men alleen de gefermenteerde versie onder de vorm van tempeh, natto en sojasaus of tamari. Dit komt omdat het fytinezuur geneutraliseerd wordt in het fermentatieproces. Het consumeren van gefermenteerde soja is zeer gunstig voor de darmflora van de dikke darm.

    Dus, gefermenteerde soja is goed en ongefermenteerde soja is af te raden. Het is niet alleen soja die moet worden gefermenteerd maar ook de granen. In feite zijn granen (behalve gierst, boekweit en couscous) en peulvruchten best te consumeren na het weken gedurende 48-72 uur vóór het koken, waardoor gisting plaatsvindt. Het weken van granen en bonen wordt ook aangeraden in de macrobiotiek en is erg populair bij vegetariërs. Toch zijn er veel vegetarische restaurants die hiervoor geen tijd hebben of vergeten om dit zeer belangrijk proces te integreren in hun vegetarisch koken en dus kunnen mensen die regelmatig in vegetarische restaurants  eten wel eens ernstige mineralentekorten krijgen vanwege het overmatig gebruik van fytinezuur.

    Een andere veel voorkomende misvatting is dat soja geen keerzijde kan hebben omdat Aziatische culturen elke dag grote hoeveelheden soja zouden eten en zo vrij blijven van de meeste westerse ziekten. In werkelijkheid eet men in China, Japan en andere Aziatische landen heel weinig soja. Uit cijfers van de soja-industrie blijkt dat de sojaconsumptie in China, Indonesië, Korea, Japan en Taiwan varieert van 10 tot 90 gram per dag. Dat zijn grammen soja en geen grammen soja-eiwit. Vergelijk dit met een blokje tofu (250 gram) of sojamelk (240 gram). Veel Amerikanen en Australiërs nemen een blokje tofu en een paar glazen sojamelk per dag. Ze voegen hier ook vegetarische burgers aan toe om toch maar de broodnodige eiwitten binnen te krijgen. Zuigelingen op sojadieet zijn waarschijnlijk de meest benadeelden want als dit hun belangrijkste voeding is slikken ze grote hoeveelheden soja in verhouding tot hun lichaamsgewicht. Vaak vallen de bijwerkingen niet direct op maar als ze opgroeien krijgen ze last van lopende neus, frequente verkoudheden, prikkelbaarheid, ernstig verlangen naar suiker en voedselintolerantie.

    Het onderstaande overzicht schetst de nadelige effecten van gefermenteerde sojaproducten:

    * Trypsine-remmers in soja interfereren met de vertering van eiwitten en kunnen alvleesklier aandoeningen veroorzaken. Bij proefdieren veroorzaakten de trypsine-remmers in soja groeistoornissen.

    * Soja fyto-oestrogenen verstoren de endocriene functie en hebben het potentieel om onvruchtbaarheid en borstkanker bij volwassen vrouwen te bevorderen.

    * Soja fyto-oestrogenen zijn krachtige anti-schildklier agenten die hypothyreoïdie veroorzaken wat kan leiden tot schildklierkanker. Bij zuigelingen wordt het eten van soja gekoppeld aan auto-immune schildklierziekte. Vitamine B12-analogen in soja worden niet geabsorbeerd en vehogen de behoefte van het lichaam aan B12. Soya verhoogt de behoefte van het lichaam aan vitamine D.

    * Fragile eiwitten worden gedenatureerd bij hoge temperatuur om soja-eiwit isolaat en getextureerde plantaardige eiwitten te fabriceren.

    * Vrij glutaminezuur of MSG, een krachtige neurotoxine, wordt gevormd tijdens het soja productieproces en extra hoeveelheden worden toegevoegd aan veel sojaproducten.

    * Soja voedingsmiddelen bevatten hoge niveaus aan aluminium, dat giftig is voor het zenuwstelsel en de nieren.
    Bron: (www.westonaprice.org)

    In tegenstelling is het consumeren van biologisch gefermenteerde sojaproducten heel gunstig. Het consumeren van zelfs kleine hoeveelheden ongefermenteerde soja op regelmatige basis zou in ons lichaam een aantal schadelijke effecten veroorzaken. Als u volgende keer overweegt om sojamelk te drinken neem dan eens in de plaats haver- , kokos- of geitenmelk. Sommige mensen die allergisch zijn voor zuivel kunnen geitenmelk en geitenkaas producten in kleine hoeveelheden verdragen. Het vervangen van soja en gewone melk door deze alternatieven laat ons toe om van drankjes en granen te genieten zonder nadelige gevolgen voor onze gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel: "The Truth About Unfermented Soy and Its Harmful Effects" tuesday, February 12, 2008 by: Teya Skae, Natural News.

    05-08-2013, 21:48 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:soja
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!