NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  07-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammografie onbetrouwbaar.
  Leugens van borstkanker industrie komen aan het licht; screening toont verrassende overdiagnose en het gebrek aan waarheidsgetrouwe informatie.

  NaturalNews) De meeste vrouwen die routine mammogram screenings ondergaan voor borstkanker zullen nooit daadwerkelijk echt voordeel halen uit de radioactieve procedure, terwijl de meerderheid van degenen die uiteindelijk positief testen voor tumoren als gevolg van een mammografie onnodige behandelingen voor maligniteiten ondergaan die nooit zouden hebben geleid tot gezondheidsproblemen.

  Dit zijn de verontrustende besluiten van een beoordeling onlangs gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet, waaruit bleek dat voor elke vrouw wiens leven vermoedelijk wordt gespaard als gevolg van vroege opsporing, drie anderen een invasieve chirurgie, toxische chemotherapie, of immuun vernietigende straling ondergaan voor goedaardige tumoren die nooit zouden hebben geleid tot dodelijke afloop.

  Deze schokkende informatie vertegenwoordigt nog maar eens een nagel aan de doodskist van de barbaarse praktijk van mammografie die nog steeds wordt aangeprezen door het regulier medische systeem als de belangrijkste methode waarbij vrouwen de beste kans hebben om niet te sterven aan borstkanker. Niet alleen wordt vrouwen niets verteld over de significante radioactieve risico's van mammografie maar hen wordt ook niet verteld dat de procedure vaak goedaardige tumoren detecteert.

  Volgens het onderzoek vermijden jaarlijks 1307 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk te overlijden aan borstkanker als gevolg van borstkankeronderzoek. Maar 3.971 andere vrouwen per jaar ondergaan onnodige, dure en zeer giftige behandelingsprocedures voor goedaardige tumoren als gevolg van mammografie, waarvan velen onherstelbare schade lijden aan hun immuunsysteem.

  Volgens een gelijkaardige studie eerder dit jaar in Noorwegen zouden maar liefst 25 procent van de borstkankers ontdekt met mammografie nooit hebben geleid tot gezondheidsproblemen tijdens het leven van de vrouw. Verder ontdekt mammografie 10 procent van de schadelijke borsttumoren niet wat aangeeft dat het een zeer onbetrouwbare en wrede detectiemethode voor borstkanker is die effectief moet worden afgebouwd als algemeen gebruik.

  "Als je eenmaal hebt besloten om mammografie te ondergaan, heb je ook te maken met de gevolgen van mogelijke overdiagnose," zegt Dr Metter Kalager, een borstchirurg in Telemark Ziekenhuis in Noorwegen over het wijdverbreide probleem van borstkanker en overdiagnose. "Tegen die tijd is het te laat.  Je moet behandeling krijgen."

  "De waarheid is dat we de voordelen van screening hebben overdreven en we de schade negeren.  Ik denk dat we op weg zijn naar een situatie waar we ons moeten realiseren dat het nodig is om vrouwen een meer evenwichtige boodschap te geven. Mammografie helpt sommige mensen, maar het leidt anderen tot onnodige behandeling. "

  Oorspronkelijk artikel: "Lies of breast cancer industry unravel as screening review show startling over-diagnosis and lack of truthful information" Thursday, June 06, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News."

  Bijlagen:
  http://www.bbc.co.uk/news/health-20121043   

  07-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:borstkanker, mammografie
  06-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peptide tegen hoge bloeddruk
  Peptide gevonden in het wit van eieren kan de bloeddruk verlagen, zeggen onderzoekers.

  (NaturalNews) Aangezien eieren alle voedingsstoffen bevatten die nodig zijn om gezonde kuikens te ontwikkelen is het niet verwonderlijk dat de studies van eieren talrijke voordelen ontdekken voor de gezondheid van de mens.  Eten van meer eieren heeft bijvoorbeeld verband met een verminderde LDL cholesterol, een verminderd risico van macula degeneratie en verbeterde cognitieve en zenuwstelselfunctie. Wetenschappers van de Clemson University in South Carolina hebben een andere goede reden ontdekt om meer eieren toe te voegen aan onze voeding - een peptide gevonden in het wit van een ei genaamd RVPSL kan de bloeddruk verlagen,waardoor hart- en vaatziekten kunnen voorkomen worden.

  De RVPSL factor.

  De studie begon toen Dr Zhipeng Yu en zijn team van mede onderzoekers geïnteresseerd raakten in het onderzoeken van de effecten van RVPSL - bouwsteen van eiwit en gekend als ACE-remmer - op de bloeddruk. Het team voedde 50 milligram van de RVPSL peptide aan ratten die leden aan hoge bloeddruk en die fungeerden als stand-ins voor de mens met betrekking tot hypertensie onderzoek.

  De resultaten waren positief; alle ratten ervaarden een daling van de bloeddruk en bloeddruk-gerelateerde symptomen. Bovendien waren de effecten vergelijkbaar met een 10 milligram dosering van toonaangevende hoge bloeddruk medicijn, Captopril van Big Pharma - maar dan zonder de vervelende bijwerkingen.

  "Onze resultaten ondersteunen en versterken eerdere bevindingen over dit onderwerp," concludeerde Dr Yu. "Ze waren veelbelovend genoeg om verder te gaan met onderzoek naar de effecten van het eiwit peptide op de menselijke gezondheid."

  Yu's studie maakte deel uit van de 245e National Meeting & Exposition van de American Chemical Society in Louisiana, die in april 2013 plaatsvond.

  RVPSL overleeft het kookproces.

  Een detail van de Yu's studie dat verdient benadrukt te worden is dat de RVPSL gevoed aan de ratten tot bijna 200 graden Fahrenheit (93° Celsius) tijdens de bereiding werd verwarmd - een temperatuur die standaard kooktemperaturen overschrijdt. Ondanks deze grote hitte, bleef de peptide actief in het eiwit en behield ze haar vermogen om de bloeddruk te verlagen.  Uit een andere niet verwante studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry van de American Chemical Society is gebleken dat eiwitten uit eieren gekookt bij hogere temperaturen daadwerkelijk superieur bloeddrukverlagende capaciteiten hebben.

  Daarom, als je lijdt aan hoge bloeddruk, overweeg het eten van meer gekookte eiwitten - ze zijn een stuk gezonder en veiliger te consumeren dan vergiften zoals Captopril!

  Oorspronkelijk artikel: "Peptide found in egg whites can lower blood pressure, say researchers" Wednesday, June 05, by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

  Over de auteur:
  Michael Ravensthorpe is een onafhankelijk schrijver uit het Verenigd Koninkrijk met interesses voor voeding, alternatieve geneeswijzen, en bushcraft. Hij is de maker van de website Spiritfoods waardoor hij helpt om gezonde voedingsmiddelen in de wereld te promoten. 
  Michael is ook de maker van de website Spiritcures, waarin hij de details van zijn onderzoek naar de beste huisremedies voor veel voorkomende medische aandoeningen uiteenzet.

  Bijlagen:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22417578   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/04/130409155814.htm   
  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9982361/Egg-white-may-help-lower-blood-pressure.html   

  06-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:peptide, bloeddruk
  04-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtzuiverende planten
  Breng luchtzuiverende planten in uw huis.

  Bloemen en planten zijn zo duur geworden dat weinigen van ons zich de aankoop ervan nog kunnen veroorloven in deze moeilijke tijden.

  Dit is jammer, want een bloemrijke interieur biedt vrede en zelfs vreugde voor de ziel. Het is natuurlijk om te leven tussen de planten en niet tussen beton, verf, plastics, gelakt hout en apparaten.

  Planten en bloemen kweken in huis kan ook goed zijn voor de gezondheid want verschillende planten hebben reinigende eigenschappen en dragen sterk bij tot een propere lucht om in te ademen.

  Binnenshuis is de lucht 5 tot 10 keer meer vervuild dan de buiten.

  Een groots onderzoek naar de kwaliteit van de lucht in huis heeft aan het licht gebracht dat 10% van de woningen erg vervuild is. "Chemische verontreiniging is hoger binnen dan buiten. Dertig procent van de woningen hebben 3 tot 8 verontreinigende stoffen gelijktijdig bij zeer hoge concentraties als gevolg van onderhoudsproducten, brandende kachels, roken of mijten.

  Het meest voorkomend is formaldehyde met zijn irriterende en allergene kracht. In 2004 heeft het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) formaldehyde geclassificeerd als kankerverwekkend voor de mens. Uit tests bleek de aanwezigheid van formaldehyde in huishoudelijke schoonmaakmiddelen en wasmiddelen, shampoo, luchtverfrissers, tapijten, douchegels, de geperste houten meubelen, interieur verf, vloeren ...

  Maar er zijn vele andere vervuilers binnenshuis, bekend als de "VOS" of vluchtige organische stoffen.

  Gevaarlijke stoffen in huis.

  Naast formaldehyde, wijdverspreid, zijn er nog de detergenten en oplosmiddelen die ook trichloorethyleen en xyleen genereren.

  Lijmen, waaronder die welke worden gebruikt om uw vloer of tapijt te kleven kunnen ook xyleen en tollueen afgeven.

  Plastiek flessen en objecten kunnen een bron zijn van benzeen, verniste meubels, schilderijen met xyleen en als iemand rookt in uw huis is het waarschijnlijk dat je ammoniak inademt.

  Op het gevaar af van mezelf te herhalen wil ik duidelijk maken dat deze vluchtige organische stoffen (VOS) aanwezig zijn als aanvulling van formaldehyde, behalve in plastics.

  De vooruitgang in isolatietechnieken maken dan nog dat deze gassen langer binnenshuis blijven rondhangen. Als we weten dat we 80% van onze tijd binnenshuis besteden kan dat een verklaring zijn van de verdubbeling van het aantal ademhalingsziekten in 20 jaar.

  Verontreinigende stoffen hebben niet dezelfde schadelijkheid.

  Er zijn grote verschillen in het gevaar van VOS omdat veel factoren doorslaggevend zijn.

  Aan de ene kant hebben de verontreinigingen niet dezelfde schadelijke gevolgen. Aan de andere kant is de duur en frequentie van blootstelling zeer verschillend. Tot slot zijn binnen de bevolking niet alle personen even gevoelig voor verontreinigende stoffen. Bepaalde groepen mensen zijn kwetsbaarder dan anderen: kinderen, zwakke mensen, mensen met allergieën ...

  Voor wetenschappers is het gemakkelijk om de effecten op de gezondheid van VOS te weten wanneer er blootstelling is  in een korte tijdspanne bij hoge doses. Het is echter veel moeilijker om nauwkeurig te bepalen wat de effecten zijn als de blootstelling wordt verlengd, de verontreinigingen talrijk zijn en diffuus en de concentratie laag is.

  Blootstelling kan klein ongemak of ernstige infecties veroorzaken. Milde symptomen zijn irritatie van neus, ogen, huid  en ademhaling en toestanden van ongemak of chronische vermoeidheid.

  Tussen de ernstigste ziektes vindt men: stoornissen van nieren, hart, long, lever en spijsverteringskanaal.

  NASA doet een verrassende ontdekking op planten.

  Toen in 1973 teams van NASA (NASA) Skylab 3, een bemande capsule uit de ruimte, recupereerden vonden ze meer dan honderd VOS,  potentieel schadelijk voor astronauten.

  Er werd daarom besloten om manieren te zoeken om de binnenlucht te zuiveren. Er was echter maar één onderzoeker, Dr Wolverton, die gespecialiseerd was in het reinigen van lucht met planten. Verantwoordelijk voor het testen van het zuiveren van de verontreiniging veroorzaakt door biologische wapens, ontdekte hij dat planten uit de moerassen van Florida, Agent Orange konden elimineren (het was per ongeluk in de lokale wateren verzeild geraakt na testen op de basis van Eglin Air Force).

  Naar aanleiding van dit succes zette hij zijn onderzoek verder aan het Stennis Space Center van NASA (voorheen Mississippi Test Facility), waar hij het gebruik van planten voor het reinigen van afvalwater van de NASA centra op punt stelde. Het systeem dat hij ontwikkelde om traditionele septische tanks te vervangen door hyacintenvelden wordt nog altijd gebruikt.

  Het is pas na deze experimenten dat hij begon met het bestuderen van de reinigingskracht van planten op de lucht en specifiek op VOS : ammoniak, benzeen koolmonoxide pentachlorophenol formaldehyde, tolueen, trichloorethyleen, xyleen ... al deze verbindingen zijn bekend om hun irriterende effecten en carcinogeniteit.

  Hij creëerde een afgesloten ruimte ter grootte van een huis, volledig geïsoleerd, waarin hij zowel VOS in hoge doses, en vijf potplanten bracht. Aan het begin van het experiment, bij het betreden van het gebouw voelde men ernstige iiritatie van de ogen en luchtwegen en klassieke symptomen van "sick building syndrome". Dank zij deze planten verdwenen de VOS waarvan de meeste volledig werden geëlimineerd en was het weer mogelijk om zonder problemen de ruimte te betreden.

  Hoe kunnen planten de lucht zuiveren?

  Verontreinigende stoffen komen de plant binnen via de bladeren met gaten genaamd "huidmondjes". De huidmondjes worden gebruikt voor de ademhaling, fotosynthese en vochtregeling. Het is dank zij hen dat gasuitwisseling plaats vindt tussen planten en de atmosfeer. VOS zijn vluchtig en kunnen door hun laag moleculair gewicht de huidmondjes binnen dringen. Eenmaal in de holtes doorgedrongen komen de verontreinigende stoffen in contact met water van de cellen.

  In vloeibare toestand dringen ze verder in de cellen om te metaboliseren of te worden opgeslagen.

  Verontreinigende stoffen kunnen zich ook gewoon vast hechten aan de bladeren. Zij komen dan in contact met de cuticula, een lipide laag die de plant beschermt. Vandaar kunnen ze migreren naar het inwendige van bladeren. (1)

  Welke planten kiezen?

  Azalea helpt om het niveau van xyleen, ammoniak en koolmonoxide te verminderen. Plaats ze vooral in de keuken en de badkamer waar deze verontreinigende stoffen het meest voorkomen. Overigens heeft de azalea ook het voordeel van de meest elegante struik (althans voor mij).

  Klimop, gemakkelijk te onderhouden, absorbeert formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Plant het in een pot voor uw kantoor, slaapkamer of uw woonkamer.

  Chrysanten ontbinden ammoniak, benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en trichloorethyleen. Je kunt ze overal neerzetten!

  De ficus fabriek is onverwoestbaar en absorbeert ammoniak, formaldehyde en xyleen.

  Ik bespaar u de volledige catalogus van reinigende planten. Als u meer wilt weten kun je terecht op Internet op o.a. volgende site: http://www.plantes-depolluantes.com/plantes.php

  Bronnen:

  (1) D. CUNY, M-A. RZEPKA et G. BULTEAU, Quels rôles les plantes peuvent-elles jouer vis à vis de la pollution à l'intérieur des locaux ?, Air Pur n°69 

  Oorspronkelijk artikel: " Mettez chez vous des plantes dépollantes" van Jean-Marc Dupuis, Newsletter Santé Nature Innovation, 3 Juin 2013.

  Bijlagen:
  http://plazilla.com/top-7-van-luchtzuiverende-kamerplanten   
  http://www.dialoog.be/dekoevoet/archief/dK132-planten-in-huis-zuiveren-de-lucht.php   
  http://www.groen.net/Article.aspx?id=4641   

  04-06-2013, 22:24 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Luchtverontreiniging
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!