Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    31-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Constipatie natuurlijk oplossen.

    Constipatie: psyllium is de beste oplossing.Psyllium

    Psyllium wordt verkocht onder de vorm van poeder of vlokken onder eigen naam of onder de naam Metamucil, Regulan of Serutan.

    Driemaal per dag 5 gram in een groot glas water, en na twee of drie dagen zijn uw constipatie problemen opgelost: harde ontlasting wordt flexibel en blokkades verdwijnen.

    Voorbij de wanhoop van de mensen die lijden aan aambeien en anale kloven die het gevolg zijn van constipatie!

    Het geheim achter psyllium.

    Psyllium is geen geneesmiddel en zelfs geen voedingssupplement.

    Het gaat om de plant psyllium die bij ons weegbree wordt genoemd. De zaden ervan kunnen wij niet verteren maar het omhulsel bevat een buitengewone slijmerige plantaardige stof. Dit slijm is een soort vezel dat zwelt bij contact met water en een gel vormt. Deze gel vermengt zich met het verteerd voedsel en maakt het flexibeler en omvangrijker in de darm. Er bestaat zwart en blond psyllium maar beiden hebben hetzelfde effect.

    Een reeks positieve neveneffecten.

    Psyllium slijm vormt een beschermende gel over de wand van de maag en de darmen en is niet irriterend, integendeel. Het is goed bij inflammatoire darmziekten zoals prikkelbare darm syndroom, diverticulitis en darmzweren. Het geeft geen opgeblazen gevoel of winderigheid in tegenstelling tot vezels, zoals zemelen, en het is efficiënter. Het heeft geen stimulerende werking op de darmen, veroorzaakt geen vervelende gewenning zoals bij farmaceutische middelen of laxerende kruidenthee’s met senna en duindoorn, die maar al te vaak de natuurlijke mechanismen van de stoelgang (peristaltiek) vervangen en aldus de lange termijn constipatie verergeren. Psyllium slijm is wel minder krachtig op de korte termijn in geval van extreme constipatie.

    Er is geen risico voor overdosering. Tegen constipatie kan men tot drie eetlepels per dag innemen op voorwaarde dat men veel water drinkt. In het slechtste geval kan men bij het innemen van een grote hoeveelheid psyllium en liters water, wat buikpijn voelen. Maar er is geen gevaar voor  intoxicatie.

    Psyllium heeft ook veel andere voordelen voor de gezondheid: het vermindert de eetlust, helpt mensen met overgewicht gewicht te verliezen, het behandelt diarree door het absorberen van overtollige vocht in de darmen. Het is dus eerder een ”transitregulator" dan een laxeermiddel. Bovendien vermindert het de glycemische index van de maaltijd dwz dat het de snelheid vertraagt waarmee glucose in het bloed komt, wat interessant is voor diabetici. Na zes maanden gebruik ondervinden hypertensie patiënten een verlaagde bloeddruk.

    Waarom spreekt men daar niet meer over?

    Het middel wordt wel meer en meer in de kijker gezet! Bij het zoeken op het internet naar natuurlijke oplossingen voor constipatie wordt psyllium meestal als eerste middel genoemd. Bij een zoekopdracht in het Engels op de term "psyllium hulk” krijgt men tienduizenden items voorgeschoteld. De tijdschriften Nature, American Journal of Clinical Nutrition, het American Journal of Gastroenterology en veel andere wetenschappelijke tijdschriften publiceren regelmatig artikelen over psyllium.

    En het is niet nieuw: Psyllium is bekend als de oplossing tegen constipatie sinds de tiende eeuw voor Christus bij de Egyptenaren, en sindsdien is het altijd gebruikt rond de Middellandse Zee.

    Wat verbazend is dat er nog steeds mensen die blijven lijden onder constipatie.

    De prijs valt best mee.

    Eén kg kost tussen de 25 en 40 €. Psyllium wordt ook verkocht in zakken van 25 kg op www.psyllium.fr.

    N.v.d.r.: Op de site www.leefbewust.com wordt psyllium  aangeboden aan 25 € per kg.

    Botanische psyllium.

    Voor degenen die geïnteresseerd zijn in plantkunde is het interessant te weten dat psyllium een soort weegbree is die groeit in India en Iran.

    Weegbree groeit ook op onze gazons en draagt kleine zaadjes als men het ongemoeid laat. Men heeft vijfhonderd van deze zaadjes nodig om één gram psyllium te maken.

    Voorzorgsmaatregelen.

    Op een doos Metamucil wordt vermeld dat het product niet geschikt is voor kinderen onder zes jaar. In werkelijkheid is er geen gevaar om het in kleine hoeveelheden (minder dan een halve theelepel driemaal per dag) te geven aan baby's die flessenvoeding krijgen. Het enig gevaar voor kinderen is dat ze zouden stikken in het poeder. Hou dus het poeder buiten handbereik van kinderen. Men moet er ook voor zorgen dat psyllium steeds wordt gegeven met een vloeistof met daarna heel veel drinken omdat anders het effect omgekeerd kan zijn: psyllium absorbeert water en kan de stoelgang nog harder maken als men niet genoeg drinkt.

    Tot slot, vergeet niet dat constipatie geen normale toestand is: de patiënt kan een ernstigere ziekte hebben. Raadpleeg absoluut een arts in geval van bloed in de ontlasting, koorts, misselijkheid of braken, of zeer zwarte ontlasting - een mogelijk teken van intestinaal bloeden. De patiënt kan ook een fecale impactie hebben, dat wil zeggen een grote bol uitwerpselen die de uitgang blokkeert.

    Oorspronkelijk artikel:”Constipation: le psyllium est la meilleure solution”, Jean-Marc Dupuis, SantéNatureInnovation, 29/03/2017.

    Bijlagen:
    http://www.natural-health-news.com/psyllium/   
    http://www.nature.com/ajg/journal/v100/n1s/full/ajg2005519a.html   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10966900?dopt=Abstract   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15784043?dopt=AbstractPlus   

    31-03-2017, 20:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:constipatie, psyllium
    29-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticides overbodig

    Nieuw UN rapport onthult dat pesticiden niet nodig zijn om de wereld te voeden.

    Pesticides(Natural News) Pesticiden en herbiciden zijn geïnfiltreerd in  voedselvoorziening aan een alarmerend tempo. Elk jaar worden in de Verenigde Staten alleen al meer dan één miljard ton pesticiden gebruikt . Wereldwijd bereikt dat aantal meer dan 5 miljard ton per jaar. In veel opzichten zijn pesticiden schadelijker voor de voedselvoorziening en het milieu dan voor het ongedierte, het onkruid en de schimmels waarvoor zij ontworpen zijn. Zoek niet verder dan de afnemende bijenvolking als bewijs; bijen zijn van essentieel belang voor de bestuiving van vele soorten gewassen en planten, maar de bestrijdingsmiddelen slachten ze af in drommen.

    Eén van de meest voorkomende mythes, in stand gehouden door de agrochemische industrie, is dat deze schadelijke stoffen essentieel zijn voor het voeden van de wereldbevolking - maar zijn deze altruïstische beweringen een werkelijkheid of komen ze van een meer sinistere, door winst gedreven groep?

    Uit een nieuw rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de noodzaak van bestrijdingsmiddelen voor stopzetting van honger in de wereld onbestaande is.

    Hilal Elver, speciaal rapporteur van de U.N. over het recht op voedsel, verklaarde: "Het is een mythe. Het gebruik van meer bestrijdingsmiddelen heeft niets te maken met het wegwerken van de honger. Volgens de U.N. Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), zijn wij in staat om 9 miljard mensen te voeden. De productie neemt alsmaar toe, maar het probleem is armoede, ongelijkheid en distributie. "

    Voedings- en vervuilingsdeskundigen van de U.N. zijn zeer kritisch over de gigantische bedrijven die pesticiden en herbiciden produceren en zijn ook actief op zoek om het landschap van de landbouw te veranderen.

    Het verslag van de U.N. durft zelfs deze mondiale conglomeraten beschuldigen van "systematische ontkenning van de schade", "onethische marketing tactieken" en uitgebreide lobbying bij verschillende regeringen, die " hervormingen belemmeren en wereldwijde beperkingen op pesticiden verlammen.”

    Volgens het U.N. rapport zijn er minstens 200.000 sterfgevallen per jaar door pesticiden - en dat aantal is alleen wat mensen betreft. De effecten van pesticiden op de menselijke gezondheid, het milieu en de samenleving als geheel wordt beschreven als "katastrofaal,” en de auteurs stellen: "Het is tijd voor een wereldwijd proces voor de overgang naar veiliger en gezonder voedsel en dito agrarische productie."

    Aangezien de wereldbevolking naar verwachting tot 9 miljard zal stijgen in het jaar 2050, blijft de pesticide-industrie beweren dat hun producten op de één of andere manier van essentieel belang zijn om ervoor te zorgen dat er genoeg voedsel zal zijn. Echter, zoals Elver opmerkt wordt de overgrote meerderheid van de producten van de 50 miljard $ per jaar industrie gebruikt voor goed opbrengende gewassen zoals palmolie en niet voor gewassen die daadwerkelijk de mensen te voeden. "Deze bedrijven zijn niet bezorgd om de honger in de wereld, maar om meer agrarische activiteit op grote schaal," stelt Elver.

    Het verslag van co-auteur, Baskut Tuncak - speciale rapporteur van de U.N. op giftige stoffen - merkt op dat het wetenschappelijk onderzoek de negatieve effecten van pesticiden heeft bevestigd.

    Tuncak zegt dat het probleem wordt verergerd door "een systematische ontkenning," door de landbouw- en pesticide-industrie. De deskundige zegt dat de agrochemische bedrijven niet alleen de schade door hun producten bagatelliseren, maar zich ook bezig houden met agressieve, onethische marketing praktijken.

    Elver heeft ook geconstateerd dat deze bedrijven vaak macht uitoefenen op de overheid en de wetenschappelijke gemeenschap. De EPA, bijvoorbeeld, heeft toegegeven dat pesticiden bijen doden maar weigert nog steeds om het gebruik ervan te beperken. Ze merkte op: "Als je het gebruik van pesticiden bekritiseert heb je te maken met de bedrijven - dat is de reden waarom we deze harde woorden gebruiken. Zij zullen als ontkennen maar daar is ook de getuigenis van de mensen. "

    Het verslag van Elver en Tuncak's wijst erop dat het gebruik van pesticiden gekoppeld is aan een aantal ziekten en aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson, kanker, hormonale verstoringen, steriliteit en ontwikkelingsstoornissen. Hun rapport beveelt een wereldwijd verdrag aan over het gebruik van pesticiden en de omschakeling naar natuurlijker landbouwmethoden met een doordachte vruchtwisseling en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het team stelde ook voor om de biologische productie van voedsel te stimuleren.

    Kortom, dit nieuwe rapport zal waarschijnlijk geen grote verandering teweeg brengen, maar zal hopelijk meer mensen aanzetten te twijfelen over de noodzaak van pesticiden - en misschien aanleiding zijn tot meer duurzame landbouw.

    Oorspronkelijk artikel:”New U.N. report reveals pesticides NOT needed to feed the world”, Tuesday, March14, 2017 by: Vicki Batts.

    Bijlagen:
    http://www.sustainabletable.org/263/pesticides   
    http://www.wakingtimes.com/2017/03/08/pesticides-not-needed-feed-world-says-new-un-report/   
    https://www.theguardian.com/environment/2017/mar/07/un-experts-denounce-myth-pesticides-are-necessary-to-feed-the-world   

    29-03-2017, 17:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pesticiden, honger
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!