Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visolie vs leverziekte
    Verbazingwekkend onderzoek: Visolie keert leverziekte bij kinderen met darmproblemen.

    NaturalNews) Onderzoekers aan de Universiteit van California, Los Angeles (UCLA) hebben een baanbrekende ontdekking gedaan dat het einde van de leverziekte zou kunnen betekenen bij kinderen met intestinale problemen. Gepubliceerd in het Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, blijkt uit de bevindingen van hun nieuwe studie dat intraveneuze injecties met visolie, dat rijk is aan omega-3 vetzuren, in staat zijn om leverziekte volledig te genezen waardoor de noodzaak voor levertransplantaties en andere ingrijpende medische ingrepen overbodig zijn.

    Onnder de titel "Six Months of Intravenous Fish Oil reverses Pediatric Intestinal Failure Associated Liver Disease," verscheen het verslag van de studie waarbij de effecten van intraveneuze visolie op een groep van 10 kinderen in de leeftijd van twee weken tot 18 jaar werden onderzocht. Elk van de kinderen in deze groep was gediagnosticeerd met geavanceerd darmfalen geassocieerde met leverziekte, een hoog risico gezondheidstoestand die voor veel mensen eindigt met vroege dood.

    De kinderen kregen de behandeling gedurende zes maanden en de resultaten werden vergeleken met een groep van 20 kinderen die ook de ziekte hadden maar een conventionele behandeling kregen. Vergeleken met deze conventionele controlegroep ervaarde de visoliegroep een wonderbaarlijk herstel - na slechts 17 weken van de behandeling constateerde men dat 80 procent van de kinderen uit de visoliegroep volledig hersteld waren van hun leverziekte.

    "Met deze bijzondere studie wilden we weten of een eindige periode van zes maanden van intraveneuze visolie leverschade bij deze kinderen kon omkeren en we hebben veelbelovende resultaten kunnen noteren," zegt Dr Kara Calkins, een arts en assistent professor aan de UCLA Mattel Children's Hospital Afdeling Neonatologie en Developmental Biology.

    Huidig FDA-goedgekeurde behandelingsprotocol omvat het injecteren van kinderen met GGO-sojaolie.

    Wat kregen de kinderen in de controlegroep voor hun behandeling? Schokkend, een injectie met sojaolie, want dit is de enige behandeling momenteel goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Hoewel een minuscuul percentage kinderen met sojaolie geholpen kan worden - de meeste soja gebaseerde producten zoals sojaolie zijn ook genetisch gemodificeerde (GM) wat zijn eigen inherent risico draagt ​​-  is dit wat de Amerikaanse FDA als "veilige" en "effectieve" behandeling voor darmfalengeassocieerde leverziekte beschouwt.

    "Omdat intraveneuze visolie nog niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration en veel duurder is dan sojaolie, wordt de behandeling meestal niet gedekt door de verzekering," voegt Dr Calkins eraan. "Als gevolg hiervan, wordt deze olie beschouwd als experimenteel en is ze momenteel alleen beschikbaar bij speciale protocollen. Als het bewezen is als veilig en efficiënt voor de patiënt, hopen we dat het uiteindelijk beschikbaar komt voor een ruimer gebruik."

    Studie toont aan dat sojaolie zeer giftig is en kinderen kan doden.

    Naast de volledige ineffectiviteit - vergeleken met visolie's 80 percentensucces na 17 weken behandeling tegenover een zwak  vijf procent van sojaolie - toont de studie ook aan dat de conventionele sojaolie behandeling zeer toxisch is en vaak leidt tot vroegtijdige dood bij kinderen. Volgens een studie aan het UCLA kunnen sojaolie injecties zelfs leiden tot darmfalen geassocieerde leverziekte, die op zijn beurt kan leiden tot vroege mortaliteit.

    Eerdere studies hebben al op de voordelen gewezen van intraveneuze visolieinjecties tegenover conventionele sojaolie injecties met betrekking tot de behandeling van darmfalen geassocieerde leverziekte, maar geen van hen bepaalde de noodzakelijke duurtijd van de behandeling. Dankzij deze nieuwe studie hopen de deskundigen dat het FDA uiteindelijk visolie als een voorkeursbehandeling op soja-olie zal adviseren nu bewezen is dat soja-olie ineffectief en volledig onveilig is.

    Oorspronkelijk artikel: "Amazing research: Fish oil found to completely reverse liver disease in children with intestinal failure" Wednesday, August 21, 2013 by Jonathan Bensonn staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/six-months-of-fish-oil-reverses-246806.aspx   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2013/08/130814101429.htm   
    http://www.upi.com/Health_News/2013/08/15/Fish-oil-is-safe-and-effective-in-reversing-liver-disease-in-some/UPI-61781376566224/   

    31-08-2013, 12:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:leverziekte, sojaolie, visolie
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraffineerd is goedkoper.
    Waarom is  wit brood goedkoper dan bruin brood?
    Normaal gesproken is rauw onbewerkt goedkoper: een boom in plaats van planken, de aarde in plaats van bakstenen, graan in plaats van brood, grijs in plaats van wit brood.
    Maar voor veel modern voedsel is het omgekeerde waar: bruin brood is duurder dan wit brood. Ruwe suiker is duurder dan witte suiker. De eenvoudige gepasteuriseerde melk is duurder dan halfvolle UHT-melk.
    Waarom?
    Omdat er nu industriële raffinageprocessen zijn dat voedsel kan transformeren in producten die afzonderlijk kunnen verkocht worden.

    Wat overblijft van de tarwe die je koopt.
    Neem tarwe, bijvoorbeeld. Een tarwekorrel bestaat uit het meellichaam, een kiem en zemelen.
    Het meellichaam wordt gebruikt om meel te produceren,zemelen zijn gezond en van de kiem wordt olie gemaakt.
    Als men jou een volkoren brood verkoopt gemaakt van de volledige graankorrels kan men je niet afzonderlijk de zemelen en kiemen verkopen! De producent zou inkomsten verliezen.
    Als men je wit brood verkoopt alleen gemaakt van het meellichaam kunnen de zemelen verkocht worden aan All-Bran en de kiemen voor het maken van tarwekiemolie. Ze kunnen ook worden verkocht voor gebruik in veevoer.
    Maar wit meel zelf kan nog verder worden verdeeld. Meel is gevormd uit zetmeel (suiker) en eiwitten zoals gluten.
    De eiwitten kunnen ook verkocht worden als veevoer en voer voor huisdieren. China en India zijn goed gepositioneerd in de handel van deze goedkope bijproducten. Maïzena is ook zo'n product dat door de producenten gretig wordt aangeboden want het is de rest van maïsmeel waaruit de eiwitten werden verwijderd.

    De uitvinding van halfvolle melk.
    Dezelfde manier van werken met zuivelproducten.
    Talrijke campagnes  hebben de mensen ervan overtuigd dat vetten zijn slecht voor de gezondheid. Gesteund door de overheid  hebben deze campagnes de industriëlen geen windeieren gelegd. Zij begonnen massaal met de verkoop van lichter voedsel, te beginnen met de halfvolle melk.
    De consument denkt dat hij beter af is met vetarme producten. Hij vindt het normaal om hiervoor meer te betalen ... het is immers beter voor zijn gezondheid.
    In werkelijkheid is het vooral gunstig voor de fabrikant. Voor hem betekent magere kaas, magere kwark en magere of halfvolle melk  gewoon dat alle of een deel van de room van de melk verwijderd wordt die hij dan kan verkopen als cream.
    Om eerlijk te zijn moeten we wel erkennen dat magere melk iets goedkoper is dan volle melk.
    Maar het prijsverschil is minder uitgesproken dan men kan verwachten. Een pak van zes liter volle melk kost bij Carrefour bijvoorbeeld € 5,94, terwijl een pak van zes liter halfvolle melk van hetzelfde merk € 5,50 kost, dat wil zeggen 44 cent minder.
    Echter om zes liter halfvolle melk te produceren verwijdert de fabrikant ongeveer 300 gram room die hij op zijn minst voor 2 euro zal verkopen.
    Het verschil is netto voor de producent. Vermenigvuldigd met miljoenen verpakkingen per jaar betekent dit miljoenen euro's meer verdienen aan dezelfde melk.

    Eet boter i.p.v. margarine.
    Erger nog was de campagne om mensen ervan te overtuigen dat boter slecht was voor de gezondheid en het beter was deze te vervangen door margarine.
    Deze keer ging het zelfs niet over verwijderen van componenten van de boter. Het ging erom een product te maken met het uitzicht van boter, maar gemaakt met andere ingrediënten, namelijk gehydrogeneerde oliën, die oorspronkelijk rijk waren aan  kankerverwekkende transvetzuren (dit is gelukkig niet meer het geval).
    Waarom margarine? Omdat het veel goedkoper is om vloeibare oliën te produceren dan vaste vetten. Vaste vetten zijn inderdaad ofwel dierlijke vetten (boter, reuzel, rundvlees, gans of eend, zeer duur), of vetten uit tropische planten, zoals kokosolie of palmolie .
    Maar de moderne landbouw is veel beter uitgerust voor de grootschalige productie van vloeibare oliën van vooral maïs en zonnebloem.
    Deze vloeibare oliën kunnen worden verhard met een industrieel proces: hydrogenering. Vervolgens worden er kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd waardoor men een product verkrijgt dat lijkt op boter waarbij de doorsnee consument niet te veel verschil merkt in textuur en smaak.
    Het probleem is dat deze gehydrogeneerde oliën, gemaakt met vloeibare oliën rijk zijn aan omega-6, wat niet goed is voor het hart. Ze bevatten ook geen vitamine A die wel voorkomt in echte boter.

    Andere lucratieve uitvinding: Surimi
    Een ander bewerkt produkt goedkoper dan het oorspronkelijke is surimi waarvan veel mensen denken dat het krab is.
    In werkelijkheid is surimi veel goedkoper dan krab of vis.
    Meestal zit er geen krab in surimi. En het bevat slechts 38% vis maar wel voor 62%  een mengsel van olie, zetmeel, suiker, water en smaakstoffen waardoor wij het kunnen bestempelen als nepvoedsel nummer 1.

    Oorspronkelijk artikel: "Pourquoi le pain blanc est moins cher que le pain gris" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    29-08-2013, 11:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:nepvoedsel
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!