Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colloïdaal zilver
    De kracht van colloïdaal zilver.

    Heb je ooit gehoord van colloïdaal zilver?

    Het is gewoon gedestilleerd water dat microscopische zilveren deeltjes bevat die de cellen kunnen binnendringen om er verborgen virussen en bacteriën te vernietigen.
    Door zijn gebruikers wordt colloïdaal zilver vereerd als één van de meest effectieve natuurlijke remedies om ziektes te voorkomen en te genezen (1).  Veel mensen met chronische ziekten zweren bij dit alternatief i.p.v. antibiotica.
    De officële geneeskunde betwist niet zijn antibacterële eigenschappen maar denkt dat het gevaarlijk kan zijn en zich kan ophopen in het lichaam. Wat is er precies van waar?
    De antiseptische eigenschappen van colloïdaal zilver zijn gekend sedert de oudheid.
    Sinds de oudheid was het gebruikelijk om bekers en bestekken te gebruiken in zilver om de gezondheid te verbeteren en asepsie te bevorderen wat voorbehouden was aan de heersers en de aristocratie van het Mesopotamische Rijk, Grieken en Romeinen.
    Door de eeuwen heen heeft zilver altijd zijn rol in de dagelijkse praktijk gespeeld . Eén van de bekendste is de zilveren theepot die de ambtenaren en officieren van het Britse Rijk gebruikten om zich tegen miasma te beschermen in de Zuidoost-Aziatische koloniën en die van de zilveren munt geplaatst op de bodem van de melkbussen of drinkflessen bij de pioniers van het Amerikaanse Westen.
    Tot zeer recent nog legden apothekers een zilverfolie onderin de pot om te zorgen voor een perfecte aseptie van hun preparaten.
    In elk geval was het doel om kiemen en bacterën met zilver te doden.
    Sedert kort heeft het zilver ook een speciale plaats verworven in de Oosterse en Europese Farmacopee. Hippocrates, Avicenne, Gerber en Paracelsus, de grootste artsen in de geschiedenis, hebben het zilver op verschillende manieren gebruikt om verwondingen en ziekten te behandelen.
    Met de komst van antibiotica viel colloïdaal zilver uit de boot.
    In het midden van de twintigste eeuw waren bijna een honderdtal farmaceutische preparaten op basis van zilver gepatenteerd door de laboratoria.  Zilver in colloïdale vorm werd gebruikt tegen veel bacteriële infecties zowel in- als uitwendig, in de vorm van druppels (neus, ogen, oren), als lokale externe toepassing bij wondheling bijvoorbeeld en als injecties in specifieke gevallen zoals tijdens de Spaanse grieppandemie van 1918 .
    Maar met de komst van antibiotica is colloïdaal zilver in een paar jaar volledig door de mand gevallen.
    Vanaf de jaren '40 heeft het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe moleculen goedkopere antibacteriële producten op de markt gebracht die gemakkelijker te gebruiken zijn door patiënten. Dit is het begin van de "antibiotica revolutie."
    De laboratoria beseften snel dat ze er alle belang bij hadden om te investeren in deze octrooieerbare moleculen waarmee ze grotere winsten zouden kunnen maken dan met colloïdaal zilver, een natuurlijke stof waarvan de productie relatief duur is.
    Het gebruik van zilver wordt gereduceerd tot enkele therapeutische toepassingen zoals het gebruik van zilvernitraat voor de behandeling van wratten, zweren en blindheid van pasgeborenen; het gebruik van zilver sulfadiazine in ziekenhuizen voor behandeling van brandwonden en toepassing van verbanden die zilverionen direct in het beschadigde weefsel brengen.

    De terugkeer van colloïdaal zilver ?
    Met de komst van antibiotica werd lang aangenomen dat de geneeskunde het fatale wapen had gevonden om infectieuze ziekten uit te roeien.
    De euforie was van korte duur want al gauw ontdekte men beperkingen en problemen in verband met het gebruik van antibiotica: bijwerkingen, ongewenste interacties tussen geneesmiddelen, overgebruik, zelfmedicatie ... Erger is nog dat de ontwikkeling van het gebruik van antibiotica heeft geleid tot virussen, bacteriën en schimmels die resistent zijn tegen antibiotica.
    Sommige wetenschappers hebben rampscenario's voorspeld waarin virussen onkwetsbaar worden en de mensheid zouden decimeren. In 2007 publiceerde dr. Antoine Andremont, specialist ter zake, een boek op apocalyptische toon: "De triomf van bacteriën: het einde van antibiotica? " In dat boek kondigt hij aan dat de bacteriën klaar staan om het menselijk ras te overmeesteren.
    Alhoewel het nog niet zo ver is zijn nu al meer dan een derde van de infecties met S. aureus onbehandelbaar door antibiotica, waardoor amputaties (herinner Guillaume Depardieu) en dood het gevolg zijn.  Volgens Wikipedia is het waarschijnlijk dat driekwart van de sterfgevallen op 4200 ziekenhuisinfecties (veroorzaakt door ziekenhuizen) het resultaat zijn van antibiotica resistente bacteri_en.
    Wetenschappers hebben dan ook onderzoek op colloïdaal zilver nieuw leven ingeblazen.  Professor Ron Leavitt en microbioloog David Revelli vergeleken de werking van één in de Verenigde Staten op de markt gebrachte colloïdale oplossing met vijf verschillende antibiotica producten.
    Deze studie toonde aan dat geen enkele van de antibiotica evenveel vermogen had als het colloïdaal zilver om de 16 geteste bacteriestammen te doden.
    Door deze studies ervaart colloïdaal zilver een opleving in de afgelopen jaren en een buitengewone populariteit.  Op het web zijn er duizenden artikels aan gewijd. Sommigen zien colloïdaal zilver als één van de grote kanshebbers van een komende oorlog tegen virussen en ultraresistente bacteriën.
    In de Verenigde Staten zijn verschillende laboratoria bezig met de commercialisering van colloïdaal zilver. Het is zelfs mogelijk om machines te kopen om uw eigen dagelijkse consumptie te produceren.
    Hoewel het moeilijk is om nauwkeurig de hoeveelheid te schatten zijn er toch al een paar miljoen mensen over de hele wereld die colloïdaal zilver gebruiken voor zowel voedingsdoeleinden om de verarming aan mineralen in levensmiddelen te compenseren als voor therapeutische doeleinden ter bestrijding van infecties zoals asthenie.
    In dit bestek is het moeilijk om een complete lijst van therapeutische toepassingen te tonen. Hier zijn dan ook de belangrijkste aandoeningen waarvoor colloïdaal zilver wordt gebruikt:
    - Behandeling van alle ontstekingsziekten
    - Behandeling van bacteriële of microbiële infecties (tonsillitis, griep, chronische bronchitis, longontsteking, urineweginfecties, ziekenhuisinfecties ...)
    - Huidproblemen (acne, eczeem, herpes/gordelroos, psoriasis, wratten, huidallergieën en netelroos ..)
    - Schimmels en schimmelinfecties
    - Ontsmetting en genezing van wonden, brandwonden en insectenbeten
    - Veel gebruikers met de ziekte van Lyme hebben het succes van colloïdaal zilver onderstreept om te vechten tegen deze ziekte.
    - Versterking van het immuunsysteem en het voorkomen van verschillende winterkwalen.

    Waarop wordt colloïdaal zilver bekritiseerd?
    Colloïdaal zilver beleeft een fantastische rage onder de fans van alternatieve geneeskunde.  Maar virulente critici hebben niet gewacht om te wijzen op mogelijke gevaren verbonden aan het gebruik ervan.
    In Europa  weigerde de EFSA (European Food Safety Autority) de registratie van colloïdaal zilver als een voedingssupplement onder de merknaam "Silver hydrosol" goed te keuren met de opmerking dat de werkzaamheid niet bewezen was. Het gebruik ervan voor extern gebruik is echter toegestaan.
    Voor voorstanders van colloïdaal zilver waren de weigeringen georkestreerd door de farmaceutische lobby dat colloïdaal zilver ziet als een serieuze bedreiging voor hun comfortabele lijfrenten van hun gepatenteerde moleculen.  Het probleem vandaag is dat alle onderzoeken en toxicologische gegevens die worden gebruikt door overheidsinstanties gedateerd zijn en betrekking hebben op oudere producten die zouten bevatten of derivaten van zilver. Kunnen we dan zomaar deze gegevens extrapoleren op electrocolloïdaal hoge kwaliteit zilver van vandaag?
    Alleen verdere studies kunnen ons meer vertellen want het moet worden benadrukt dat nog geen enkel geval van toxiciteit is gemeld met betrekking tot het zuiver electrocolloïdale zilver (dat wil zeggen zonder minerale-  of zilverzouten, toevoegingen of stabilisatoren van welke aard dan ook ) .
    Het risico op argyria, meestal genoemd als bijwerking in de literatuur, wordt gekenmerkt door verkleuring van de huid na een langdurige en aanzienlijke opname van metallisch zilver, zilveroxide of zilverzouten (nitraten, sulfaten).
    Er is echter geen enkel geval van argyria gemeld met betrekking tot het electrocolloïdale zilver.

    Basisregels inzake het gebruik van colloïdaal zilver.
    Als je al een gebruiker van colloïdaal zilver bent of als u wilt proberen je een eigen mening te maken over dit product moet je enkele basisregels volgen om een kwalitatief hoogwaardig product te kopen dat alle mogelijke garanties op veiligheid geeft.
    Allereerst speel geen leerling tovenaar tovenaars en denk niet dat je zelf colloïdaal zilver kunt produceren zoals voorgesteld door sommige bedrijven die hiervoor apparatuur verkopen.
    Om kwaliteitsvol colloïdaal zilver te produceren moet je minstens een paar honderd dollar investeren in een professionele machine! Vervolgens moet men zeer streng zijn over de kwaliteit van het gebruikte water dat vrij moet zijn van alle mineralen en perfect zuiver. In het algemeen moet het materiaal van hoge kwaliteit zijn en moet het productieproces echt beheerst worden om uw gezondheid niet in gevaar brengen .
    Dus kies liever een product op de markt gebracht door een producent die u alle garanties van kwaliteit en professionaliteit kan geven.
    Een product van hoge kwaliteit moet voldoen aan de volgende criteria :
    - Het moet ongeveer 0,015 gram per liter van nanodeeltjes (15 %) en elektrisch geladen zilverionen (85 %) bevatten als suspensie in de vloeistof.
    - Het gebruikte water moet gedemineraliseerd zijn door omgekeerde osmose voor destillatie. Dit water moet worden gekocht bij gespecialiseerde laboratoria en moet voldoen aan de monografie "Gezuiverd water" van de Europese Farmacopee. De kwaliteit van het water is essentieel om de zuiverheid te waarborgen van afwezigheid op zilverzouten .
    - Geen additieven of conserveringsmiddelen mogen worden toegevoegd.
    - De gebruikte elektroden moeten van puur zilver zijn (99,99%).
    - Colloïdaal zilver wordt verpakt in farmaceutische amber glazen flessen (voor het  intact houden van de elektrische lading van zilverionen en vrijwaring van blootstelling aan licht). 
    - De prijs van een product dat aan deze criteria voldoet zal ongeveer 20 euro voor een fles van 500 ml zijn.
    Contact met de fabrikant is een belangrijke troef om te overleggen over de indicaties en voorzorgen bij gebruik van het product.
    Tenslotte zal je uiteraard uw arts moeten inlichten als je al medicijnen inneemt.
    Bronnen:
    (1) Une Arme Secrète Contre la Maladie, l'argent colloïdal, Franck Goldman, ebook, 87 blz

    (2) The EFSA Journal (2008) 884, 1-3 

    Oorspronkelijk artikel: "Le pouvoir de l'argent colloïdal" par François Mercier, Neo-nutrition.

    11-10-2013, 22:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Tags:colloïdaal zilver
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!