NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  11-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colloïdaal zilver
  De kracht van colloïdaal zilver.

  Heb je ooit gehoord van colloïdaal zilver?

  Het is gewoon gedestilleerd water dat microscopische zilveren deeltjes bevat die de cellen kunnen binnendringen om er verborgen virussen en bacteriën te vernietigen.
  Door zijn gebruikers wordt colloïdaal zilver vereerd als één van de meest effectieve natuurlijke remedies om ziektes te voorkomen en te genezen (1).  Veel mensen met chronische ziekten zweren bij dit alternatief i.p.v. antibiotica.
  De officële geneeskunde betwist niet zijn antibacterële eigenschappen maar denkt dat het gevaarlijk kan zijn en zich kan ophopen in het lichaam. Wat is er precies van waar?
  De antiseptische eigenschappen van colloïdaal zilver zijn gekend sedert de oudheid.
  Sinds de oudheid was het gebruikelijk om bekers en bestekken te gebruiken in zilver om de gezondheid te verbeteren en asepsie te bevorderen wat voorbehouden was aan de heersers en de aristocratie van het Mesopotamische Rijk, Grieken en Romeinen.
  Door de eeuwen heen heeft zilver altijd zijn rol in de dagelijkse praktijk gespeeld . Eén van de bekendste is de zilveren theepot die de ambtenaren en officieren van het Britse Rijk gebruikten om zich tegen miasma te beschermen in de Zuidoost-Aziatische koloniën en die van de zilveren munt geplaatst op de bodem van de melkbussen of drinkflessen bij de pioniers van het Amerikaanse Westen.
  Tot zeer recent nog legden apothekers een zilverfolie onderin de pot om te zorgen voor een perfecte aseptie van hun preparaten.
  In elk geval was het doel om kiemen en bacterën met zilver te doden.
  Sedert kort heeft het zilver ook een speciale plaats verworven in de Oosterse en Europese Farmacopee. Hippocrates, Avicenne, Gerber en Paracelsus, de grootste artsen in de geschiedenis, hebben het zilver op verschillende manieren gebruikt om verwondingen en ziekten te behandelen.
  Met de komst van antibiotica viel colloïdaal zilver uit de boot.
  In het midden van de twintigste eeuw waren bijna een honderdtal farmaceutische preparaten op basis van zilver gepatenteerd door de laboratoria.  Zilver in colloïdale vorm werd gebruikt tegen veel bacteriële infecties zowel in- als uitwendig, in de vorm van druppels (neus, ogen, oren), als lokale externe toepassing bij wondheling bijvoorbeeld en als injecties in specifieke gevallen zoals tijdens de Spaanse grieppandemie van 1918 .
  Maar met de komst van antibiotica is colloïdaal zilver in een paar jaar volledig door de mand gevallen.
  Vanaf de jaren '40 heeft het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe moleculen goedkopere antibacteriële producten op de markt gebracht die gemakkelijker te gebruiken zijn door patiënten. Dit is het begin van de "antibiotica revolutie."
  De laboratoria beseften snel dat ze er alle belang bij hadden om te investeren in deze octrooieerbare moleculen waarmee ze grotere winsten zouden kunnen maken dan met colloïdaal zilver, een natuurlijke stof waarvan de productie relatief duur is.
  Het gebruik van zilver wordt gereduceerd tot enkele therapeutische toepassingen zoals het gebruik van zilvernitraat voor de behandeling van wratten, zweren en blindheid van pasgeborenen; het gebruik van zilver sulfadiazine in ziekenhuizen voor behandeling van brandwonden en toepassing van verbanden die zilverionen direct in het beschadigde weefsel brengen.

  De terugkeer van colloïdaal zilver ?
  Met de komst van antibiotica werd lang aangenomen dat de geneeskunde het fatale wapen had gevonden om infectieuze ziekten uit te roeien.
  De euforie was van korte duur want al gauw ontdekte men beperkingen en problemen in verband met het gebruik van antibiotica: bijwerkingen, ongewenste interacties tussen geneesmiddelen, overgebruik, zelfmedicatie ... Erger is nog dat de ontwikkeling van het gebruik van antibiotica heeft geleid tot virussen, bacteriën en schimmels die resistent zijn tegen antibiotica.
  Sommige wetenschappers hebben rampscenario's voorspeld waarin virussen onkwetsbaar worden en de mensheid zouden decimeren. In 2007 publiceerde dr. Antoine Andremont, specialist ter zake, een boek op apocalyptische toon: "De triomf van bacteriën: het einde van antibiotica? " In dat boek kondigt hij aan dat de bacteriën klaar staan om het menselijk ras te overmeesteren.
  Alhoewel het nog niet zo ver is zijn nu al meer dan een derde van de infecties met S. aureus onbehandelbaar door antibiotica, waardoor amputaties (herinner Guillaume Depardieu) en dood het gevolg zijn.  Volgens Wikipedia is het waarschijnlijk dat driekwart van de sterfgevallen op 4200 ziekenhuisinfecties (veroorzaakt door ziekenhuizen) het resultaat zijn van antibiotica resistente bacteri_en.
  Wetenschappers hebben dan ook onderzoek op colloïdaal zilver nieuw leven ingeblazen.  Professor Ron Leavitt en microbioloog David Revelli vergeleken de werking van één in de Verenigde Staten op de markt gebrachte colloïdale oplossing met vijf verschillende antibiotica producten.
  Deze studie toonde aan dat geen enkele van de antibiotica evenveel vermogen had als het colloïdaal zilver om de 16 geteste bacteriestammen te doden.
  Door deze studies ervaart colloïdaal zilver een opleving in de afgelopen jaren en een buitengewone populariteit.  Op het web zijn er duizenden artikels aan gewijd. Sommigen zien colloïdaal zilver als één van de grote kanshebbers van een komende oorlog tegen virussen en ultraresistente bacteriën.
  In de Verenigde Staten zijn verschillende laboratoria bezig met de commercialisering van colloïdaal zilver. Het is zelfs mogelijk om machines te kopen om uw eigen dagelijkse consumptie te produceren.
  Hoewel het moeilijk is om nauwkeurig de hoeveelheid te schatten zijn er toch al een paar miljoen mensen over de hele wereld die colloïdaal zilver gebruiken voor zowel voedingsdoeleinden om de verarming aan mineralen in levensmiddelen te compenseren als voor therapeutische doeleinden ter bestrijding van infecties zoals asthenie.
  In dit bestek is het moeilijk om een complete lijst van therapeutische toepassingen te tonen. Hier zijn dan ook de belangrijkste aandoeningen waarvoor colloïdaal zilver wordt gebruikt:
  - Behandeling van alle ontstekingsziekten
  - Behandeling van bacteriële of microbiële infecties (tonsillitis, griep, chronische bronchitis, longontsteking, urineweginfecties, ziekenhuisinfecties ...)
  - Huidproblemen (acne, eczeem, herpes/gordelroos, psoriasis, wratten, huidallergieën en netelroos ..)
  - Schimmels en schimmelinfecties
  - Ontsmetting en genezing van wonden, brandwonden en insectenbeten
  - Veel gebruikers met de ziekte van Lyme hebben het succes van colloïdaal zilver onderstreept om te vechten tegen deze ziekte.
  - Versterking van het immuunsysteem en het voorkomen van verschillende winterkwalen.

  Waarop wordt colloïdaal zilver bekritiseerd?
  Colloïdaal zilver beleeft een fantastische rage onder de fans van alternatieve geneeskunde.  Maar virulente critici hebben niet gewacht om te wijzen op mogelijke gevaren verbonden aan het gebruik ervan.
  In Europa  weigerde de EFSA (European Food Safety Autority) de registratie van colloïdaal zilver als een voedingssupplement onder de merknaam "Silver hydrosol" goed te keuren met de opmerking dat de werkzaamheid niet bewezen was. Het gebruik ervan voor extern gebruik is echter toegestaan.
  Voor voorstanders van colloïdaal zilver waren de weigeringen georkestreerd door de farmaceutische lobby dat colloïdaal zilver ziet als een serieuze bedreiging voor hun comfortabele lijfrenten van hun gepatenteerde moleculen.  Het probleem vandaag is dat alle onderzoeken en toxicologische gegevens die worden gebruikt door overheidsinstanties gedateerd zijn en betrekking hebben op oudere producten die zouten bevatten of derivaten van zilver. Kunnen we dan zomaar deze gegevens extrapoleren op electrocolloïdaal hoge kwaliteit zilver van vandaag?
  Alleen verdere studies kunnen ons meer vertellen want het moet worden benadrukt dat nog geen enkel geval van toxiciteit is gemeld met betrekking tot het zuiver electrocolloïdale zilver (dat wil zeggen zonder minerale-  of zilverzouten, toevoegingen of stabilisatoren van welke aard dan ook ) .
  Het risico op argyria, meestal genoemd als bijwerking in de literatuur, wordt gekenmerkt door verkleuring van de huid na een langdurige en aanzienlijke opname van metallisch zilver, zilveroxide of zilverzouten (nitraten, sulfaten).
  Er is echter geen enkel geval van argyria gemeld met betrekking tot het electrocolloïdale zilver.

  Basisregels inzake het gebruik van colloïdaal zilver.
  Als je al een gebruiker van colloïdaal zilver bent of als u wilt proberen je een eigen mening te maken over dit product moet je enkele basisregels volgen om een kwalitatief hoogwaardig product te kopen dat alle mogelijke garanties op veiligheid geeft.
  Allereerst speel geen leerling tovenaar tovenaars en denk niet dat je zelf colloïdaal zilver kunt produceren zoals voorgesteld door sommige bedrijven die hiervoor apparatuur verkopen.
  Om kwaliteitsvol colloïdaal zilver te produceren moet je minstens een paar honderd dollar investeren in een professionele machine! Vervolgens moet men zeer streng zijn over de kwaliteit van het gebruikte water dat vrij moet zijn van alle mineralen en perfect zuiver. In het algemeen moet het materiaal van hoge kwaliteit zijn en moet het productieproces echt beheerst worden om uw gezondheid niet in gevaar brengen .
  Dus kies liever een product op de markt gebracht door een producent die u alle garanties van kwaliteit en professionaliteit kan geven.
  Een product van hoge kwaliteit moet voldoen aan de volgende criteria :
  - Het moet ongeveer 0,015 gram per liter van nanodeeltjes (15 %) en elektrisch geladen zilverionen (85 %) bevatten als suspensie in de vloeistof.
  - Het gebruikte water moet gedemineraliseerd zijn door omgekeerde osmose voor destillatie. Dit water moet worden gekocht bij gespecialiseerde laboratoria en moet voldoen aan de monografie "Gezuiverd water" van de Europese Farmacopee. De kwaliteit van het water is essentieel om de zuiverheid te waarborgen van afwezigheid op zilverzouten .
  - Geen additieven of conserveringsmiddelen mogen worden toegevoegd.
  - De gebruikte elektroden moeten van puur zilver zijn (99,99%).
  - Colloïdaal zilver wordt verpakt in farmaceutische amber glazen flessen (voor het  intact houden van de elektrische lading van zilverionen en vrijwaring van blootstelling aan licht). 
  - De prijs van een product dat aan deze criteria voldoet zal ongeveer 20 euro voor een fles van 500 ml zijn.
  Contact met de fabrikant is een belangrijke troef om te overleggen over de indicaties en voorzorgen bij gebruik van het product.
  Tenslotte zal je uiteraard uw arts moeten inlichten als je al medicijnen inneemt.
  Bronnen:
  (1) Une Arme Secrète Contre la Maladie, l'argent colloïdal, Franck Goldman, ebook, 87 blz

  (2) The EFSA Journal (2008) 884, 1-3 

  Oorspronkelijk artikel: "Le pouvoir de l'argent colloïdal" par François Mercier, Neo-nutrition.

  11-10-2013, 22:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Tags:colloïdaal zilver
  05-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acupunctuur bij depressie
  Bewijs dat acupunctuur net zo goed is als begeleiding voor de behandeling van depressie.

  (NaturalNews) Als u iemand kent die lijdt aan matige tot ernstige depressie dan kunnen begeleiding en acupunctuur het antwoord zijn op het bekomen van echte opluchting. Een nieuwe studie onlangs gepubliceerd in het open access tijdschrift PLoS ONE vond dat acupunctuur minstens zo effectief is als begeleiding bij de behandeling van depressie symptomen en dat acupunctuur in het bijzonder kan leiden tot een bijna 50 procent reductie op de depressieschaal in slechts drie maanden.

  Hugh MacPherson en zijn collega's van de Universiteit van York in het Verenigd Koninkrijk hebben 755 patiënten geëvalueerd met matige tot ernstige depressie om tot dit besluit te komen. Volgens Reuters werden 302 van deze patiënten ondergebracht in een groep die 12 wekelijkse acupunctuur sessies ontvingen, terwijl een andere groep van 30 twaalf wekelijkse sessies volgden. De overige 151 patiënten kregen de gebruikelijke zorg met antidepressiva en andere geneesmiddelen.

  Aan het begin van de studie bedroeg de gemiddelde depressie score van alle patiënten 16 op een schaal van 0 tot en met 27 (27 komt overeen met extreme depressies, 16 wordt naar verluid beschouwd als matig ernstig depressief). Na drie maanden scoorden de patiënten in de acupunctuur groep een significante daling op de schaal van gemiddeld 16 tot 9 wat wordt beschouwd als de bovenkant van de milde categorie van depressie. De gemiddelde depressie score daalde ook in de begeleidingsgroep tot een gemiddelde van 11 terwijl de typische zorggroep slechts daalde tot ongeveer 13.

  Nog beter was het feit dat de voordelen van deze behandelingen drie maanden na het sluiten van de studie nog aanwezig waren. Met andere woorden, zelfs nadat de studie gedaan was werd de behandeling van de patiënten in de acupunctuur- en begeleidingsgroep voortgezet om de voordelen van deze behandelingen te kunnen ervaren.

  "Mensen die depressief zijn en verschillende medische opties hebben geprobeerd zonder resultaat  moeten zeker acupunctuur of begeleiding proberen als opties waarvan nu bekend is dat zij klinisch effectief zijn," verklaarde MacPherson over de ongelooflijke resultaten. "Wat is belangrijker voor de patiënt dat iets werkt in de praktijk en dat is wat wij ons hier afvroegen."

  Steeds meer onderzoek wijst op acupunctuur als haalbaar alternatief voor psychiatrische medicatie.

  De studie had weliswaar haar beperkingen daar ongeveer 70 procent van alle patiënten antidepressiva hadden genomen gedurende drie maanden voorafgaand aan de studie. Sommigen van hen bleven doorgaan met deze medicatie tijdens de studie en de auteurs hebben niet aangegeven welke patiënten dit waren uit elke groep. Maar toch helpen de resultaten het idee versterken dat andere behandelingen dan alleen medicijnen formidabele voordelen kunnen bieden zonder schadelijke bijwerkingen .

  "Wat wil zeggen dat als je niet helemaal beter wordt er andere opties zijn," voegde Dr Philip Muskin, een psychiater van de Columbia University Medical Center in New York , eraan toe.   Een optie zou zijn om een ​​ander geneesmiddel te nemen maar door deze studie [ acupunctuur en begeleiding ] weten we dat er andere geldige opties zijn."

  Eerdere studies kwamen tot dezelfde conclusies; waaronder een studie van het Centrum van Cleveland Clinic voor Integrative Medicine eerder deze zomer. Onderzoekers vonden dat acupunctuur kan worden gebruikt naast psychofarmaca in de behandeling van depressie en daadwerkelijk kan worden gebruikt in plaats daarvan; dit bijzonder onderzoek keek specifiek naar milde tot matige depressie .

  "Wat we vinden is dat voor deze patiënten die lijden aan milde tot matige depressie acupunctuur net zo effectief is als antidepressiva," verklaarde Jamie Starkey, een acupuncturist van de kliniek.

  Oorspronkelijk artikel: "Acupunture proven just as good as counseling for treating depression" Tuesday, October 01, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://healthland.time.com/2013/09/25/acupuncture-may-provide-added-benefit-in-treating-depression-but-only-temporarily/   
  http://www.reuters.com/article/2013/09/24/us-acupuncture-depression-idUSBRE98N17420130924   

  05-10-2013, 18:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:acupunctuur, depressie
  29-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoudheid
  Tien eenvoudige, natuurlijke remedies tegen gewone verkoudheid.

  (NaturalNews) Aanhoudend hoesten, lopende neus, verstopte sinussen, hoofdpijn - deze behoren tot de vele symptomen die je dag kunnen verpesten.  In plaats van te grijpen naar chemisch beladen hoestsiropen en geestdodende antihistaminica, waarom niet één of meer van deze 10 natuurlijke remedies proberen.

  1) Vitamine D.  Vitamine D is misschien wel de meest over het hoofd geziene remedie, en toch misschien wel één van de meest effectieve, remedies voor de behandeling van de verkoudheid. Hoewel het beter preventief werkt waarbij hogere doseringen dan normaal vitamine D3 per dag worden genomen - sommige deskundigen raden het nemen van 10.000 internationale eenheden (IE) of meer van vitamine D3 per dag aan - kan het helpen om verkoudheid en griepsymptomen te verminderen en werkt het mee tot het herwinnen van een normale gezondheid. (http://www.lef.org).

  2) Appelazijn. Verkoudheidsvirussen hebben de neiging om het lichaam om te zetten in een te zure toestand, waardoor het voor het immuunsysteem veel moeilijker wordt om ziekte te bestrijden.  Maar het nemen van appelazijn, een krachtig alkalizerend voedsel, zal niet alleen  een verkoudheid onderdrukken maar ook afrekenen met haar ellendige symptomen.  Het drinken van een paar eetlepels appelazijn met warm water, honing en citroen, een paar keer per dag moet je weer gezond maken in geen tijd. (http://www.rd.com/slideshows/8-health-benefits-of-apple-cider-vinegar/).

  3) Vitamine C.  Als krachtige immuun oppepper is vitamine C een uitgelezen remedie voor zowel de preventie als de behandeling van verkoudheid. Sommige experts raden aan maximaal 2000 milligram (mg) of meer van niet-genetisch gemodificeerde, (non-GMO) ascorbinezuur of natriumascorbaat in te nemen om de twee uur tijdens de verkoudheid. Andere vitamine C opties zijn Camu Camu en acerola kers poeders, evenals "liposomaal" vitamine C preparaten. (http://www.naturalnews.com/034591_vitamin_C_mega-dose_healing.html).

  4) Honing. Als krachtig kalmerend en helend is een bewezen middel in het stimuleren van de immuniteit en het behandelen van symptomen van verkoudheid. Zijn diverse scala aan antioxidanten, antivirale en antibacteriële voedingsstoffen maakt van honing een uitstekend middel dat goed samen gaat met andere middelen zoals appelazijn en citroen. (http://www.naturalnews.com)

  5) Gember. Een andere krachtige kalmerend middel is gemberwortel; een krachtige genezer met geweldige anti-ontstekings eigenschappen.  Het richt zich op maagklachten en is vooral geschikt voor degenen die lijden aan de symptomen van verkoudheid die gepaard gaan met de spijsvertering. Gember helpt het lichaam opwarmen en dat is zeer effectief voor het bevorderen van de transpiratie en het verdrijven van toxines en andere schadelijke indringers. (http://www.naturalnews.com/030318_cinnamon_colds.html)

  6) Zink. Vaak verkocht onder de vorm van siroop of zuigtabletten voor dergelijke doeleinden is wetenschappelijk aangetoond dat zink helpt bij snuiven, niezen, hoesten en symptomen meestal geassocieerd met een verkoudheid. Zink is ook een krachtig immuniteitsverhogend sporelement dat de goede werking van meer dan 3.000 eiwitten in het lichaam ondersteunt en een gezonde spijsvertering bevordert, waar het grootste deel van de immuniteit gevormd wordt. (http://renegadehealth.com/blog/2011/03/16/zinc-keystone-to-immunity)

  7) Echinacea. Een studie uit 2007 aan de Universiteit van Connecticut vond dat echinacea niet alleen de kansen op het ontwikkelen van een verkoudheid met meer dan 50 procent vermindert maar ook de duur van de symptomen van verkoudheid kan verkorten met meerdere dagen. Omdat het immuunsysteem wordt gestimuleerd en de activering van T-cellen bevordert is echinacea een uitstekende verkoudheidsmiddel, vooral in combinatie met de andere in dit verslag genoemde middelen. (http://natsci.edgewood.edu)

  8) Neti pot. Als ontstoken sinussen één van de primaire kwalen is van de verkoudheid kun je met behulp van een neti pot ze eenvoudig genezen. Vul gewoon een neti pot met warm water en ongeveer een theelepel zeezout en giet het voorzichtig in je sinussen. Naast het opruimen van je neus zullen de reinigende zouten ook helpen bacteriën en andere schadelijke pathogenen te elimineren. (http://www.naturalnews.com/029600_neti_pot_sinus_infections.html)

  9) Olie van oregano. Rijk aan vier specifieke groepen chemische stoffen die synergetisch de genezing en de immuniteit bevorderen is etherische olie van oregano ongeëvenaard in zijn vermogen om zowel schadelijke virussen te voorkomen als uitroeiing virussen uit te roeien. De natuurlijke terpene chemische stoffen gevonden in olie van oregano vertonen krachtige antivirale en anti-inflammatoire werking, terwijl carvacrol, het primaire actieve ingrediënt in olie van oregano, vecht tegen schadelijke ziekteverwekkers. (http://www.naturalnews.com/024685_oregano_oil_of.html)

  10) Kokosolie. Dit elixer van de kokospalm is één van de krachtigeste, natuurlijke antivirale verbindingen die de mens kent. Kokosolie heeft een verbazingwekkend vermogen zich te richten op vrijwel elk virus, met inbegrip van de verkoudheisvirussen. Rijk aan middellange-keten vetzuren (MCFA), dringt het direct in de virale cellen waar het breekt en uiteenvalt en door een beschermende bekleding het virus effectief doodt. Neem een ​​eetlepel of twee per dag van de extra vierge kokosolie. Vooral bij het begin van de symptomen van verkoudheid kan het effectief het virus dwarsbomen. (http://www.naturalnews.com/026624_oil_coconut.html)

  Oorspronkelijk artikel: "10 easy, natural remedies for conquering the common cold" Thursday, September 26, 2013 by: Jonathan Benson, staff wrieter Natural News.

  29-09-2013, 12:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:verkoudheid, appelcider
  27-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevaar van aluminium.
  Nieuw onderzoek legt verband tussen aluminium en borstkanker.

  (NaturalNews) Recente studies wijzen op een sterk verband tussen aluminium en borstkanker. De correlatie tussen aluminium en hersenschade, waaronder de ziekte van Alzheimer, is vastgesteld door uitgebreid onderzoek en is reden genoeg om aluminium blootstelling te vermijden. Recente studies vinden een sterk verband tussen aluminium en borstkanker; een extra motivatie om kontakt met deze toxine te vermijden. Aluminium vind men terug in cosmetica, voedsel, kookgerei en vaccins.

  Onderzoek koppelt aluminium aan borstkanker.

  Twee recente studies hebben aluminium gekoppeld aan borstkanker. Uit een studie gepubliceerd in de Journal of Anorganic Biochemistry in juli 2013 bleek dat patiënten met borstkanker beduidend hogere niveaus van aluminium in de tepel hadden in vergelijking met een controlegroep van gezonde vrouwen zonder borstkanker. De studie vergeleek 19 borstkankerpatiënten met 16 gezonde vrouwen in een controlegroep. Deze studie versterkt de bevindingen van een studie van 2011 gepubliceerd in de Journal of Applied Toxicology die ook hogere niveaus van aluminium vond in de vloeistoffen van borstkanker patiënten in vergelijking met gezonde vrouwen.

  Een andere recente studie gepubliceerd in de Journal of Anorganic Biochemistry vond dat aluminium de verspreiding van borstkankercellen kan verhogen. Omdat de maligniteit of verspreiding van kanker is gecorreleerd met verhoogde mortaliteit is deze bevinding zeer belangrijk.

  Voorkomen van aluminium.

  Aluminium is te vinden in voedingsmiddelen, cosmetische producten en vaccins. Aluminium kookgerei is een andere gemeenschappelijke bron. Er is meer aluminium in het milieu dan ooit tevoren in de menselijke geschiedenis. Hoewel er altijd aluminium is geweest in het milieu is de beschikbaarheid voor absorptie door het menselijk lichaam nog nooit zo hoog geweest.

  Wat mijden wij het best?

  Voedingsmiddelen die aluminium bevatten, onder meer smeltkaas, keukenzout, bakpoeder, gebleekt meel, cake mixen, bereide deeg en flesvoeding. Geneesmiddelen die aluminium bevatten zijn onder andere maagzuurremmers, gebufferde aspirine en pijnstillers.

  In de cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten industrie bestaat er geen regelgeving voor schadelijke ingrediënten en vele bevatten aluminiumpoeder, die in de Environmental Working Group lijsten vermeld staat als neurotoxine met invloed voor de gezondheid.  Aluminiumpoeder wordt gevonden in 1718 in de EWG databank opgenomen producten. De EWG biedt een onafhankelijke databank met graden van de veiligheid van producten voor persoonlijke verzorging op basis van de toxiciteit van de ingrediënten. De producten gevonden met aluminiumpoeder omvatten eyeliner, oogschaduw, mascara, lipgloss, nagellak, haarlak, deodorant en haarkleur.

  Van aluminium pannen gebruikt voor het koken is aangetoond dat schadelijk aluminium kan uitloggen in de voedingsmiddelen die erin worden gekookt, dus moeten deze zoveel mogelijk worden geëlimineerd.

  Bijna alle vaccins bevatten het zwaar metaal aluminiumhydroxide dat eveneens wordt beschouwd als een gevaarlijk neurotoxine. Kinderarts Bob Sears heeft veel geschreven over de gevaren van aluminium voor de hersenen en het gebrek aan onderzoek naar de veiligheid van aluminium in vaccins. Vactruth.com is een handige website die een uitgebreid overzicht geeft van de vele giftige stoffen, waaronder aluminium hydroxide, gevonden in vaccins. De website geeft ook informatie over de gevaren voor de gezondheid van vaccins waarvan nooit bewezen is veilig en effectief te zijn bij de preventie van ziekten.

  Conclusies.

  Onderzoek blijft op de noodzaak drukken om zoveel mogelijk aluminium te vermijden. Beperking van toxinen zoals aluminium kan de kans op kanker en hersenbeschadiging beperken. Primaire bronnen van aluminium zijn bewerkte voedingsmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging en cosmetica, kookgerei en vaccins. Individuele waakzaamheid en verantwoordelijkheid is vereist om deze krachtige toxine te voorkomen, omdat regelgevende agentschappen geen bescherming bieden tegen aluminium in voedsel, medicijnen, kookgerei, producten voor persoonlijke verzorging of vaccins.

  Oorspronkelijk artikel: "New research links aluminum to breast cancer", Friday, September 27, 2013 by: Michelle Goldstein, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/cancer-causing-metal-millions-eat-wear-or-have-injected-their-kids   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2782734/   

  27-09-2013, 21:55 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aluminium, borstkanker, toxines
  24-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten goed voor weerstand
  Groenten die je immuunsysteem opkrikken.

  (NaturalNews) Door de toename van het aantal gezondheidsproblemen zijn mensen voortdurend op zoek naar manieren om hun immuunsysteem te versterken. Terwijl de meeste hun toevlucht nemen tot supplementen en andere gezondheidsproducten kun je eigenlijk je immuniteit verhogen door simpelweg bepaalde groenten te eten. Hieronder volgt een lijst van groenten die je immuunsysteem verbeteren.

  Groenten die als immuunsysteem boosters dienen.

  1. Knoflook
  Knoflook bevat allicine bekend voor het beschermen van cellen tegen verschillende verbindingen. Het is ook krachtige antiseptisch en voorkomt ziekten variërend van verkoudheid tot kanker. En niet te vergeten ... het is direct gekoppeld aan de preventie van ouderdomsziekten.

  2. Kruisbloemige groenten
  De meeste bladgroenten beziten zwavelhoudende verbindingen die worden omgezet in isothiocyanaten (ITC). Deze ITCs verbeteren de immuunrespons en zijn ook gekoppeld aan de preventie van kanker. Voorbeelden van kruisbloemige groenten zijn kool, broccoli en radijs.

  3. Uien
  Deze populaire groente is rijk aan quercetine een krachtig antioxidant. Het bevat ook anthocyanen een ander krachtig antioxidant. Uien zijn ook bekend om hypertensie te verminderen en toereikend bij de behandeling van allergieën.

  4. Tomaten
  Deze populaire vrucht is de beste bron van lycopeen.  Als één van de meest krachtige antioxidanten in de natuur is het bijzonder effectief in het voorkomen van kanker, in het bijzonder van de prostaat. Het is ook rijk aan beta-caroteen en voedingsvezels.

  5. Champignons

  Verschillende van deze schimmels houden rechtstreeks verband met het risico van kanker, met name borstkanker. Het consumeren ervan verhoogt de functie van de T-cellen, een deel van het immuunsysteem dat infecties en tumorcellen aanvalt. Hoewel er tal van heerlijke soorten zijn, zijn er ook tal van giftige die natuurlijk niet in aanmerking komen. Enkele gezonde keuzes: morieljes, zwarte cantharellen, bloemkool champignons, Reishi paddestoelen en Maitake paddestoelen.

  6. Bieten
  Deze zijn bijzonder geschikt voor het zuiveren van het bloed. Ze zijn rijk aan ijzer dat de functionaliteit van zuurstofvervoer langs de rode bloedcellen stimuleert. Bieten verbeteren ook de functie van de immuniteit-gerichte witte bloedcellen en stimuleren de ontgifting.

  7. Spinazie
  Spinazie ondersteunt het immuunsysteem op twee manieren. Het is rijk aan beta-caroteen, een voorloper van vitamine A, die de kracht van het immuunsysteem doet toenemen. Het bevat ook zink, een essentieel mineraal dat de immuniteit verbetert.

  8. Artisjok
  Deze groente bevat cynarine, een krachtige ontgifter. De groente is niet alleen leverreinigend maar ze is heilzaam voor het gehele lichaam door haar hoog genalte aan vitamine B.

  9. Asperge
  Deze groente heeft uitzonderlijke diuretische eigenschappen wat het spoelen van toxines stimuleert. De groente reinigt niet alleen de binnenkant van ons lichaam maar is ook effectief in het tegengaan van ontstekingsreacties.

  10. Paprika
  Deze groente, vooral de rode, zit vol van vitamine C. Niet alleen bevat ze een hoog gehalte aan vitamine C, maar ze bevat ook bèta-caroteen, dat het immuunsysteem stimuleert.

  Sommige mensen zeggen dat het eten van groenten de sleutel is tot een sterk en stevig lichaam. Door het eten van deze immuunboosters zal je lichaam inderdaad gezonder worden.

  Oorspronkelijk artikel: "Vegetables that boost your immune system" Saturday, September 21, 2013 by: Sandeep Godiyal.

  Bijlagen:
  http://healthyeating.sfgate.com/fruits-vegetables-boost-immune-system-7370.html   
  http://voices.yahoo.com/best-fruits-vegetables-help-boost-immune-system-882113.html   
  http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/8-types-of-mushrooms-and-their-health-benefits.html   

  24-09-2013, 14:38 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:immuniteit, groenten
  22-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flessenwater gezond?
  Flessenwater blijkt meer dan 24.000 chemische stoffen te bevatten met inbegrip van endocriene verstoorders.

  (NaturalNews) De wijdverspreide vraag van consumenten naar kunststof produkten die vrij zijn van het hormoonverstorend bisfenol-A (BPA) heeft geleid tot een aantal belangrijke positieve veranderingen in de manier waarop voedsel-, drank- en watercontainers worden vervaardigd. Maar een nieuwe studie uit Duitsland heeft geconstateerd dat duizenden andere potentieel schadelijke chemische stoffen nog lekken uit kunststofproducten in voedsel en dranken, waaronder het hormoonverstorend (EDC) bekend als di (2-ethylhexyl) fumaraat of DEHF.

  Martin Wagner en zijn collega, Jorg Oehlmann, van de Goethe Universiteit in Frankfurt, in samenwerking met een team van onderzoekers van het Duitse Federaal Instituut voor Hydrologie, ontdekten dit probleem na het uitvoeren van proeven op 18 verschillende flessenwater om te zoeken naar de aanwezigheid van EDC's. Met behulp van een geavanceerde combinatie van biotesten en hoge-resolutie massaspectrometrie vond het team dat er in het geteste water soms 24.520 verschillende chemische stoffen zaten.

  De grootste zorg betrof DEHF, een chemische stof die wordt gebruikt om plastieken flessen flexibeler te maken. Volgens de rapporten werd DEHF duidelijk gedefinieerd in het geteste water als de meest consistente en duidelijke dader van de anti-oestrogene activiteit. Hoewel sporen van meer dan 24.000 andere potentieel schadelijke chemicaliën gevonden werden was de aanwezigheid van DEHF het meest verontrustend.

  De gepubliceerde studie toont aan dat 13 van de 18 flessen "significante" anti-oestrogene activiteit vertoonden terwijl bij 16 van de 18 monsters chemicaliën werden gevonden die de androgene receptoren (n.v.d.r. cellen in de prostaat) in het lichaam remmen, een verbazingwekkend 90 procent. Bovendien werden de overige 24.520 chemische sporen naast DEHF ook geïdentificeerd als antagonistische (n.v.d.r. elkaar tegenwerkend) activiteit te vertonen wat betekent dat ook zij schadelijk zijn voor het hormonaal systeem in ons lichaam.

  De vele duizenden hormoonontregelende chemicaliën die worden gebruikt in de plastiek productie bewijzen dat het materiaal onveilig is.

  Maar DEHF is blijkbaar niet de enige dat aanzienlijke schade aan het endocriene systeem veroorzaakt want de studie was niet in staat om deze stof te identificeren als zijnde specifiek anti-androgeen (n.v.d.r. androgeen is de algmene term voor elke natuurlijke of synthetische stof, meestal een steroide hormoon, dat de ontwikkeling en het onderhoud van de mannelijke eigenschappen in gewervelden stimuleert en controleert). Wat suggereert dat er een ander chemisch element of chemische combinatie lekt in het gebotteld water dat interfereert met chemische signalen van het lichaam verantwoordelijk voor de productie van hormonen.

  "Wij bevestigden de identiteit en de biologische activiteit van DEHF en bijkomende isomeren van dioctyl fumaraat en maleaat met authentieke standaarden" meldden de onderzoekers. "Daar DEHF anti-oestrogeen is maar niet anti-androgene concluderen wij dat extra, nog niet geïdentificeerde EDC's bijdragen aan het antagonistische effect van flessenwater."

  Terwijl deze specifieke bevindingen inzake DEHF baanbrekend zijn kan de algemene conclusie worden getrokken uit dit onderzoek dat veel meer studie nodig is om de soorten chemicaliën te bepalen die uit kunststof lekken in ons voedsel en drinkwater. En aangezien het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en de rest van de drieletterige overheidsinstellingen niet staan te trappelen om dit belangrijk onderzoek uit te voeren zal de onafhankelijke wetenschap dit op zich moeten nemen.

  "Dit werk is een 'tour de force' in de identificatie van endocriene verstorende stoffen in verpakte materialen," zegt Bruce Blumberg van de University of California, Irvine, zoals geciteerd door Chemistry World. Dit type analyse, voegt hij eraan toe, "zal zeer belangrijk zijn voor onze toekomstige kennis over wat chemische stoffen aan dewelke wij routinematig worden blootgesteld opleveren aan endocriene verstoorders."

  Ondertussen kan men voor alle zekerheid zijn toevlucht nemen tot glazen of metalen verpakking in plaats van zich bloot te stellen aan deze risico's.

  Oorspronkelijk artikel: "Bottled water found to contain over 24,000 chemicals, including endocrine disruptors", Thursday, September 19, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer.

  Bijlagen:
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/266038.php   
  http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0072472   
  http://www.rsc.org/chemistryworld/2013/09/worrying-molecule-bottled-water-endocrine   

  22-09-2013, 12:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:flessenwater
  21-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over agavesiroop.
  Verspil uw geld niet aan agavesiroop.

  Eén van de grootste marketing successen van de voedselindustrie in de afgelopen jaren is wel de verkoop van agave siroop.

  Tien jaar geleden totaal onbekend voor het grote publiek (en zelfs vele deskundigen), heeft agavesiroop een plaats verworven in de biowinkels en zich neergezet op de schappen van de supermarkten. 

  Je kunt agavesiroop vandaag overal vinden. Weinig huishoudens hebben het nog niet geprobeerd. Miljoenen klanten gebruiken het regelmatig.

  Om welke reden? Omdat de 'marketeers' die de agave gepromoot hebben het geniale idee lanceerden alsof  het ging over een nieuw soort zoetmiddel met een hogere zoetkracht dan suiker, zonder meer effect op de bloedglucose (bloedsuiker) dan fruit en dus aanbevolen voor diabetici en terzelfdertijd volkomen "natuurlijk" en "biologisch."

  Daarnaast hebben communicatiecampagnes rond de lancering van agave siroop slim doen doorschemeren dat het een traditioneel product is dat reeds lang gebruikt werd in Mexico.

  Dit heeft de consument aangezet om de exorbitante prijs van agave te slikken. Agave heeft ook zijn weg gevonden in drankjes, graanrepen, desserts en veel andere producten en dit alles tussen de dieet en biologische produkten. 

  In werkelijkheid echter is agave siroop noch traditioneel, noch goed voor de gezondheid.

  De glycemische index (effect op de bloedsuikerspiegel in het bloed) kan zo hoog zijn als die van pure glucose. En het is niet aanbevolen voor diabetici of voor mensen op zoek om gewicht te verliezen of naar een evenwichtige voeding.

  Wat is agave?

  Agave is een plant die vooral groeide in Mexico maar nu te vinden is in alle warme, droge gebieden en in de mediterrane landen. De plant was tot voor kort alleen gekend als de belangrijkste component voor tequila.

  Als de plant de tienjarige leeftijd heeft bereikt worden de bladeren verwijderd om het hart te kunnen oogsten. Dat kan 25 tot 75 kg wegen en heeft de vorm van een grote ananas. Het sap wordt geëxtraheerd en omgezet in "agave siroop" door het enkele uren te koken.  Op dezelfde manier koken Canadezen esdoornsap om er ahornsiroop van te maken.

  Het product dat men op deze manier verkrijgt heet inuline en heeft een hoog gehalte aan fructose.

  Misvattingen over agavesiroop.

  Consumenten denken vaak dat agave siroop weinig calorieën bevat.

  Dat is onjuist. Een theelepel agave siroop bevat 16 calorieën, evenveel als suiker.

  Diabetici en pre-diabetici gebruiken agavestroop omdat ze denken dat de glycemische index laag is en het gebruik ervan niet leidt tot een glucose piek in het bloed.

  Let op: in de werkelijkheid hangt het er van af hoe de agave siroop werd vervaardigd. Naargelang de productiewijze kan de glycemische index (GI) van agavesiroop variëren van 55 (zoals gekookte spaghetti) tot 90, hetzelfde als witte suiker.  Die informatie zult u waarschijnlijk niet vinden op het etiket. 

  Als je diabetes bent is het belangrijk om te weten dat er zeer weinig onderzoek is gedaan naar de relatie tussen agave siroop en diabetes en de meeste van hen werden op ratten uitgevoerd en niet op mensen.

  Waarom is fructose een probleem?

  Laat me eerst een belangrijk punt verduidelijken. Geconcentreerde fructose bevindt zich niet van nature in vruchten noch elders in de natuur.  Fructose in de natuur is altijd vergezeld van enzymen, water, vitaminen, mineralen, vezels en pectine en gemengd met andere natuurlijke suikers .

  Geconcentreerde fructose wordt verkregen door een proces van raffineren op een kunstmatige manier .

  Wanneer je fruit eet wordt fructose langzaam geabsorbeerd voordat het door de lever zal worden omgezet in direct beschikbare energie . Echter, als je de geconcentreerde of gezuiverd fructose consumeert komt fructose te snel in de lever die niet alles kan omzetten in energie.  De overschot wordt omgezet in vet dat zal circuleren in uw bloed voordat het wordt opgeslagen .

  Nu heb je de sleutel tot het mysterie dat verklaart waarom het eten van fruit goedis en fructose zeer slecht.

  Zelfs als fructose de bloedglucose niet doet instorten of verhogen wordt deze niet omgezet in bloedglucose zoals andere suikers. Vandaar het idee dat agave siroop, rijk aan geconcentreerde fructose, goed zou zijn voor diabetici.

  Dit is echter niet het geval .

  Onlangs hebben Harvard onderzoekers aangetoond dat het eten van hele vruchten het risico op diabetes type 2 vermindert maar dat het drinken van vruchtensap concentraat rijk aan vezels en vrije fructose dit risico verhoogt (1) .

  Bovendien remt fructose het leptineniveau, het verzadigingshormoon dat je lichaam vertelt dat je genoeg hebt. Met andere woorden fructose doet je meer eten. En het gaat niet alleen om een gewichtsprobleem ... maar de fructose zet je lichaamsvet af op de gevaarlijkste plaats voor de gezondheid van uw vitale organen (visceraal vet),  nl. in het gebied van de romp/buik .

  Dit is duidelijk aangetoond in een studie van mei 2009 verschenen in het Journal of Clinical Investigation. (2)

  De conclusie : agave siroop heeft een hoog fructosegehalte en fructosestroop is slecht voor de gezondheid. Agave siroop is niet traditioneel, niet natuurlijk en zeer geraffineerd : Dus te mijden.

  Wat nu?

  Ik geef je aanwijzingen maar ik moet u hoe dan ook zeggen dat het nodig zal zijn te wennen aan het eten van minder suiker.

  De Fransen consumeren gemiddeld 35 kg suiker per jaar. Voor een gezonde voeding zou men niet hoger mogen gaan dan 8 kg per jaar.

  Maar vooraleer over te gaan tot radicale beslissingen moeten we twee belangrijke punten te onthouden:

  - Vermijd kunstmatige zoetstoffen. Ze veroorzaken hoe dan ook meer schade dan natuurlijke suiker;

  - Probeer stevia als je een zoetebek bent. Het is een natuurlijke zoetstof gebruikt door de Guarani Indianen van Paraguay en Brazilië. Deze stof is compatibel met hypoglycemie diëten en diëten voor diabetici.

  Bronnen : 

  (1) Muraki I, Imamura F, Manson JE, Hu FB, Willett WC, van Dam RM, Sun Q. Fruit consumption and risk of type 2 diabetes : results from three prospective longitudinal cohort studies. BMJ. 2013 Aug 28;347:f5001. 

  (2) Kimber L. Stanhope, Jean Marc Schwarz, Nancy L.Keim, Steven C. Griffen, et al, Consuming fructose-sweetened, not glucose-sweetends, beverages increases visceral adiposity and lipids and decreases insulin sensitivity in overweight/obese humans, The Journal of Clinical Investigation, 2009;119(5):1322-1334. 


  Oorspronkelijk artikel: " Ne gaspillez pas votre argent avec le sirop d'agave" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Sept. 20, 2013.

  21-09-2013, 22:46 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:agavesiroop, fructose, diabetes
  16-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3 bij wervelkolomschade
  Omega-3 vetzuren keren zenuw en wervelkolom schade.

  (NaturalNews) Nieuw onderzoek van UCLA geeft artsen hoop dat hun ontdekking uiteindelijk kan leiden tot een behandeling van personen van wie het lopen moeilijk is door schade aan het ruggenmerg.

  Verstikking van communicatie-snelweg.

  Bij het ouder worden vernauwt het kleine gat door het midden van elke wervel waardoor de druk die wordt geplaatst op het ruggenmerg zelf verhoogt. De druk is in sommige ongelukkige gevallen groot genoeg om leed en schade aan mobiliteit en zenuwfunctie te veroorzaken. Momenteel is de behandeling het verlichten van de druk langs chirurgische weg. Helaas wanneer men medische hulp zoekt als gevolg van symptomen zoals pijn en problemen met de motoriek zijn dit aanwijzingen dat de schade aan het ruggenmerg al aan de gang is. Het verlichten van de druk door een operatie zal echter de schade aan de zenuwen niet verhelpen, maar de zenuwen hebben een ongelooflijke plasticiteit waardoor de schade alsnog zou kunnen genezen.

  Een veelvoorkomend probleem voor een vergrijzende bevolking.

  Een aandoening, de zogenaamde cervicale spondylotic myelopathy betreft compressie van het ruggenmerg door de wervels. De aandoening is algemeen bij mensen met progressief degeneratieve ziekten die invloed hebben op het botweefsel zoals reumatoïde artritis en osteoporose. "Cervicale", een term die vaak wordt gebruikt voor de geribbelde opening van de baarmoeder betekent eigenlijk "hals" waarnaar de cervix wordt genoemd. De cervicale wervels liggen direct onder de schedel en boven de schouders.

  Omdat de aandoening gevolgen heeft voor de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam, kan compressie leiden tot problemen zoals pijn, gevoelloosheid of moeite met bewegen van armen en benen.  Bij mensen boven de leeftijd van 55 vertegenwoordigt het de meest voorkomende vorm van stoornis bij het lopen veroorzaakt door de wervelkolom. Chirurgie is de beste methode van behandeling.

  Een goed teken voor chronische letsels aan de ruggengraat.


  ​​In een poging om de problematische zenuwbeschadiging die de compressie kan hebben veroorzaakt aan te pakken, hebben de onderzoekers het standaard americaans dieet gerepliceerd - veel suiker en vet - - bij ratten, om te onderzoeken hoe ontsteking het proces kan beïnvloeden en hoe het helend patroon er zou kunnen uitzien. Ze creëerden ook twee andere testgroepen.   Eén groep kreeg een normaal rattendieet en de andere kreeg een normaal dieet met supplementen docosahexaeenzuur (DHA), een curcumine uit de gele specerij kurkuma. DHA, een omega-3 vetzuur werkt gunstig op beschadigde cellen. Alle ratten hadden last van ruggenmergletsel.

  Onderzoekers onderzochten de invloed die verschillende dieetaanpassingen zouden kunnen hebben op de voortgang van de zenuw regeneratie. In de loop van het proces kregen de ratten op het standaard westerse dieet loopmoeilijkheden die geleidelijk verslechterden. Na het eten van het Amerikaans dieet gedurende drie weken werd de aandoening nog slechter. De ratten met het DHA dieet, daarentegen vertoonden verbeteringen in loopvaardigheid na slechts zes weken. Onderzoek op cellulair niveau vertoonden de groepen niveaus van schade aan de zenuwen die direct overeen kwamen met hun loopvermogen.

  Oorspronkelijk artikel: "Omega-3 fatty acids reverse nerve and spine damage" Saturday, September 14, 2013 by: Raw Michelle, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.cidpusa.org/cervical_myelopathy.htm   
  Omega-3 vetzuren te keren zenuw en wervelkolom schade. (NaturalNews) Nieuw onderzoek van UCLA geeft artsen hoop dat hun ontdekking uiteindelijk kan leiden tot een behandeling van personen van wie het lopen moeilijk is door schade aan het ruggenmerg. Ver   

  16-09-2013, 21:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Omega 3, zenuwschade, oud worden
  15-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar de 80!
  Waarom ik uitzie naar de tachtig. 

  Als het mijn beurt is, hoop ik te sterven al werkend zoals Francis Crick mede-ontdekker van DNA .

  Hij was diep in gesprek toen hij een telefoontje kreeg om hem te vertellen dat zijn dikkedarmkanker in regressie was. Hij bedankte gewoon zijn dokter voor het goede nieuws, hing op en bleef een minuut stil, starend in de ruimte. Daarna hervatte hij zijn gesprek precies waar hij gebleven was. Toen hij een paar weken later gevraagd werd naar zijn reactie op zijn diagnose zei hij : "Alles wat een begin heeft wacht op een einde." Toen hij stierf op de leeftijd van 88 was hij in de meest succesvolle fase van zijn wetenschappelijke carriëre .


  Coluche was minder elegant toen hij zei: "Als je niet wil sterven, moet je niet geboren worden!  Met condoom Nestor was ik niet geboren en zou ik niet sterven!". Zijn humor verborg vaak diepe wijsheid.


  Mijn grootmoeder, die 98 jaar werd, zei vaak dat de tien jaar van haar tachtigerjaren één van de meest intense waren van haar leven.  Ze zei dat ze geen achteruitgang had gevoeld maar eerder een ontwikkeling van haar innerlijk leven en zijn percepties. Op 80 heb je een lange ervaring van het leven, niet alleen je eigen leven maar ook van het leven van anderen. Je hebt triomfen en tragedies, overwinningen en nederlagen, revoluties en oorlogen, grote successen en grote rampen gezien. Je hebt  theorieën weten ontstaan die naderhand weerlegd werden door de feiten.  Je bent je meer bewust van de kwetsbaarheid van de dingen en bewogen door de schoonheid, kwetsbaarheid en onschuld. Op 80 kun je de gebeurtenissen bekijken uit de verte en kun je de geschiedenis in haar perspectief plaatsen op een manier die eerder niet mogelijk was. Je kunt je voorstellen en in je botten voelen wat een eeuw is, iets wat niet kan bij 40 of zelfs 60 jaar.


  Ik zie ouderdom niet als een droevige tijd die er aankomt maar als een periode van vrijheid, vrij van nep noodsituaties waarmee je in je jeugd werd geconfronteerd. Je bent vrij te verkennen wat je wil  en gedachten, gevoelens en gebeurtenissen die je leven hebben uitgemaakt  opnieuw te verkennen.


  We denken vaak dat de ouderen chagrijnige mensen zijn waar moeilijk mee te leven valt. In mijn geval heb ik niet vaak een omwenteling gezien in het karakter van een ouder wordend persoon. Ik zou zeggen dat de natuurlijke neigingen zich scherper manifesteren waardoor voor de hand liggende fouten moeilijker zijn om te negeren en  te dragen.  Een bezorgde moeder om haar kinderen zal nog meer bezorgd zijn om haar kleinkinderen. Een egocentrisch iemand op 30 jaar kan in extreme egoïsme verzeild geraken op 80 .


  Maar dat is ook waar voor de kwaliteiten. De meest filantropische stichtingen zouden moeten sluiten als iedereen overleed voor de leeftijd 75. Het is rond deze periode dat we beginnen een aanzienlijk deel vrij te geven van wat wij betekenen. Zelfs als je hebt geprobeerd uzelf te overtuigen dat de waarde van het geld, dat uitsluitend wordt gebruikt voor zichzelf en zijn genoegens, niet zo groot is, is het over het algemeen pas rond de 80 jaar dat het doordringt en dat men zijn principes in de praktijk brengt.  We beseffen dat anderen meer behoefte hebben aan geld (dat kunnen vanzelfsprekend de eigen kinderen zijn) waarmee zij dingen kunnen doen waarvan zij dromen en dat geldt ook voor bepaalde organisaties van goede werken. 


  Voor de uitvinding van de Sociale Zekerheid, het Nationaal Onderwijs en het Ministerie van Cultuur hebben talloze mecenassen ziekenhuizen, weeshuizen  en scholen opgericht, kunstenaars gesteund en natuurlijk kerken gebouwd die nu als monumenten een belangrijke attractie zijn voor de hedendaagse toeristen. Maar toen net zoals nu waren de grote beschermers over het algemeen niet de ouders van dertig- of veertigjarigen verstrikt in hun lening en het onderwijs van hun kinderen. Het waren ouderen, gul, wijs ... en zonder twijfel tevreden .


  Ik kijk uit  naar mijn tachtiger jaren ...


  PS: Ik anticpeer op brieven van lezers die mij zullen zeggen dat om van de tachtiger jaren te genieten men wel gezond moet zijn.  Om dit helpen te bekomen publiceren wij regelmatig een anti-ouderdomsbrief van Dr Hertoge  http://www.santenatureinnovation.com/landing_page/CDH02_CDH1.php?e=CDH02&pc=ECDHP906&utm_source=Newsletter-gratuite&utm_medium=emailing&utm_campaign=201309-15-80_ans&a=17&o=572&s=701&u=1450009&l=5745&r=MC&g=0

  Oorspronkelijk artikel: "Pourquoi  je suis impatient d'avoir 80 ans" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Septembre 15, 2013.

  15-09-2013, 20:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:oud worden
  12-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergrond chemische wapens in Syrië.
  Chemische wapens: wat de media ons niet vertelt.

  Francois Hollande en Barack Obama willen oorlog voeren om de president van Syrië, Bashar al-Assad, te straffen voor de vele mensen die hij heeft gedood met saringas, een verschrikkelijk vergif.

  Maar de media zegt niet alles bvb. dat sarin een bijzondere categorie is van organische verbindingen die zelfs  continu en wereldwijd worden gebruikt als pesticide.

  Roundup, malathion (pesticide op grote schaal gebruikt in China, de voormalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, verboden sinds 2007 in de Europese Unie) en Fosmet (gebruikt op appels), bijvoorbeeld, zijn zulke organofosfaten.

  Waarom organofosfaten zo effectief zijn in het doden van levende wezens.

  Organofosfaatpesticiden werken als sarin: zij blokkeren de hersenen. Wanneer je hersenen niet meer werken klopt je hart nog steeds tijdelijk omdat de hartcellen autonoom zijn, maar je verliest het bewustzijn (coma) en vooral jou ademhaling stopt waarna verstikking en dood volgen.

  Organofosforverbindingen produceren dit effect door te voorkomen dat de neuronen met elkaar communiceren. Neuronen zijn de cellen in je hersenen. Ze communiceren met elkaar dank zij de chemische "neurotransmitters." Eén van de belangrijkste neurotransmitter is acetylcholine. Zonder acetylcholine kunnen neuronen niet meer communiceren: je kunt niet denken, je hersenen kunnen geen opdrachten meer  geven aan uw lichaam.

  De organische verbindingen blokkeren de productie van acetylcholine. Slechts een zeer kleine dosis in je lichaam is voldoende opdat de neuronen verstoken blijven van acetylcholine waardoor je hersenen blokkeren met de dood als gevolg. 

  Het is belangrijk groenten en fruit uit de klassieke landbouw te wassen.

  Je zult niet sterven door het slikken van organische residuën van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit die je vergeten bent om te wassen, maar toch kunnen ze je lichaam verstoren.

  Een Amerikaanse studie, gebaseerd op 1139 kinderen in de Verenigde Staten van 8 tot 15 jaar, gevolgd in een nationale epidemiologische studie (National Health and Nutrition Examination Survey), waarvan 119 voldeden aan de criteria voor het bepalen van het geviseerde syndroom. Ze vonden dat kinderen die worden blootgesteld aan hoge concentraties organofosfaatpesticiden via fruit en groenten vaker last hebben van de aandoeningen ADD en ADHD). (1)

  Een studie in  2010 toonde aan dat elke 10-voudige toename van de concentratie aan organofosfaat metabolieten in de urine werd geassocieerd met een toename van 55% tot 72% hoger risico op ADHD bij kinderen. (2)

  Pesticiden hebben ook andere schadelijke effecten op de hersenen.  Na een gezamenlijke expertise van het Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM), vond men dat het ​​risico voor het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson (3) ook verhoogde.

  Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je groenten en fruit die niet biologisch geteeld zijn grondig wast voor het eten, vooral als je ze rauw eet, indien mogelijk met een groentenborstel.

  Een ontdekking van het onderzoek naar chemische wapens.

  Organofosfaatpesticiden zijn het resultaat van onderzoek in oorlogsvoering met gassen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze hebben  in de zeventiger jaren de organochloormiddelen vervangen waarvan de leider DDT was.

  De meeste chemische wapens vandaag zijn organofosfaten .

  Het uiteindelijke doel van een oorlogszuchtig regime is om een ​​product te vinden met onmiddellijke effect en krachtig genoeg om tienduizenden en mogelijk honderdduizenden mensen te doden in één keer. Begrijp dat het gas dat werd gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog (chloor - en mosterdgas dat ogen en longen verbrandde) vaak niet meer dan een paar duizend doden in één keer konden veroorzaken wat lang niet genoeg meer is voor de huidige politieke en militaire leiders .

  Het was in 1939 dat Duitse wetenschappers eindelijk de "wonder"oplossing met sarin vonden . De uitvinders van het chemieconcern IG Farben waren zo trots dat ze dit gas noemden met de letters van hun namen om er zeker van te zijn dat ze zo de geschiedenis zouden ingaan (Gerhard Schrader, Ambros, Rüdiger en Van der Linde) .

  Hoe ongelooflijk het ook mag lijken, sarin is geurloos, kleurloos, vluchtig en dringt door de huid. Je ziet niets, je voelt niets; slechts een paar moleculen hebben invloed op de mens of dringen binnen in de longen (een concentratie van 10 delen per miljard is al fataal) en veroorzaakt de dood .

  Verdeeld in de straten van een stad of metro, zonder dat iemand ook maar iets kan vermoeden, veroorzaakt sarin een nachtmerrie waar alle voorbijgangers, jong en oud, groot en klein, verlamd neervallen en sterven door verstikking (de hersenen stoppen met werken). 

  Dit is echt het wapen van de Apocalyps zoals kernwapens, dat door de VN is ondergebracht in de categorie massavernietigingswapens (resolutie 687) . Als zodanig zijn de productie en de instandhouding verboden sinds 1993 .

  Helaas blijkt uit de zeer recente gebeurtenissen dat deze mooie droom van de verdwijning van massavernietigingswapens nog niet voor morgen is.


  Bronnen:

  1) Maryse F. Bouchard, David C. Bellinger, Robert O. Wright & Marc G. Weisskopf ; Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder and Urinary Metabolites of Organophosphate Pesticides : Revue Pediatrics (online 17 mai 2010) Vol. 125 No. 6 June 2010, pp. e1270-e1277 

  (2) Medscape.com 

  (3) Pesticides : Effets sur la santé : une expertise collective de l’Inserm 

  Oorspronkelijk artikel: "Armes chimiques: ce que les médias ne disent pas"  Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Septembre 12, 2013

  12-09-2013, 21:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:organofosfoor, chemische wapens, Roundup
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemische wapens
  Chemische wapens: wat de media er niet bij verteld.
  Francois Hollande en Barack Obama willen oorlog voeren om de president van Syrië, Bashar al-Assad, te straffen voor de vele mensen die hij heeft gedood met sarin-gas, een verschrikkelijke vergif.
  Maar de media zeggen niet alles bvb. dat sarin een bijzondere categorie is van organische verbindingen die zelfs  continu en wereldwijd worden gebruikt als pesticiden.
  Roundup, malathion (pesticiden op grote schaal gebruikt in China, de voormalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, verboden sinds 2007 in de Europese Unie) en Fosmet (gebruikt op appels), bijvoorbeeld, zijn zulke organofosfaten.
  Waarom organofosfaten zo effectief zijn in het doden van levende wezens.
  Organofosfaatpesticiden werken als sarin: zij blokkeren de hersenen. Wanneer je hersenen niet meer werken klopt je hart nog steeds tijdelijk kloppen, omdat de hartcellen autonoom zijn, maar je verliest het bewustzijn (coma) en vooral jou  ademhaling stopt waarna verstikking en dood volgt.
  Organofosforverbindingen produceren dit effect door te voorkomen dat de neuronen met elkaar communiceren. Neuronen zijn de cellen in je hersenen.  Ze communiceren met elkaar dank zij de chemische "neurotransmitters." Eén van de belangrijkste neurotransmitter is acetylcholine. Zonder acetylcholine kunnen neuronen niet meer communiceren: je kunt niet denken, je hersenen kunnen geen opdrachten meer  geven aan uw lichaam.
  De organische verbindingen blokkeren de productie van acetylcholine. Slechts een zeer kleine dosis in je lichaam is voldoende opdat uw neuronen verstoken blijven van acetylcholine waardoor je hersenen blokkeren met de dood als gevolg. 
  Het is belangrijk groenten en fruit uit de klassieke landbouw te wassen.
  Je zult niet sterven door het slikken van organische residuen van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit die je vergeten bent om te wassen, maar toch kunnen ze je lichaam verstoren.
  Een Amerikaanse studie, gebaseerd op 1139 kinderen in de Verenigde Staten van 8 tot 15 jaar, gevolgd in een nationale epidemiologische studie (National Health and Nutrition Examination Survey), waarvan 119 voldeden aan de criteria voor het bepalen van het syndroom. Ze vonden dat kinderen die worden blootgesteld aan hoge concentraties organofosfaatpesticiden via fruit en groenten vaker last hebben van de aandoeningen ADD en ADHD). (1)
  Een studie in  2010 toonde aan dat elke 10-voudige toename van de concentratie aan organofosfaat metabolieten in de urine werd geassocieerd met een toename van 55% tot 72% hoger risico op ADHD bij kinderen. (2)
  Pesticiden hebben ook andere schadelijke effecten op de hersene.  Na een gezamenlijke expertise van het Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM), vond men dat het ​​risico voor het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson (3) ook verhoogde.
  Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je groenten en fruit die niet biologisch geteeld zijn grondig te wassen voor het eten, vooral als je ze rauw eet, indien mogelijk met een groentenborstel.
  Een ontdekking van het onderzoek naar chemische wapens
  Organofosfaatpesticiden zijn het resultaat van onderzoek naar gas oorlogsvoering begonnen tijdens de Tweede Wereldoorlog . Ze werden vervangen in de jaren '70 , organische , waarvan de leider was DDT .
  De meeste chemische wapens vandaag zijn organofosfaten .
  Het uiteindelijke doel van een oorlogszuchtig regime is om een ​​product te vinden met onmiddellijke effect en krachtig genoeg om tienduizenden en mogelijk honderdduizenden mensen te doden in één keer. Begrijpen dat het gas dat werd gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog (chloor - en mosterdgas dat ogen en longen verbrandde) vaak niet meer dan een paar duizend doden in één keer konden veroorzaken wat lang niet genoeg meer is voor de huidige politieke en militaire leiders .
  Het was in 1939 dat Duitse wetenschappers eindelijk de "wonder " oplossing met sarin vonden . De uitvinders van het chemieconcern IG Farben waren zo trots dat ze dit gas noemden met de letters van hun namen om er zeker van te zijn dat ze zo de geschiedenis zouden ingaan (Gerhard Schrader, Ambros, Rüdiger en Van der Linde ) .
  Hoe ongelooflijk het ook mag lijken, Sarin is geurloos, kleurloos, vluchtig en dringt door de huid. Je ziet niets, je voelt niets, maar slechts een paar moleculen hebben invloed op de mens of dringen binnen in de longen (een concentratie van 10 delen per miljard is al fataal ) en veroorzaakt de dood .
  Verdeeld in de straten van een stad of metro, zonder dat iemand ook maar iets kan vermoeden, veroorzaakt sarin een nachtmerrie waar alle voorbijgangers, jong en oud, groot en klein, verlamd neervallen en sterven door verstikking (de hersenen stoppen met werken). 
  Dus dit is echt het wapen van de Apocalyps zoals kernwapens, dat door de VN is ondergebracht in de categorie massavernietigingswapens (resolutie 687) . Als zodanig zijn de productie en de instandhouding verboden sinds 1993 .
  Helaas blijkt uit de zeer recente gebeurtenissen dat deze mooie droom van de verdwijning van massavernietigingswapens nog niet voor morgen is.

  Bronnen:
  1) Maryse F. Bouchard, David C. Bellinger, Robert O. Wright & Marc G. Weisskopf ; Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder and Urinary Metabolites of Organophosphate Pesticides : Revue Pediatrics (online 17 mai 2010) Vol. 125 No. 6 June 2010, pp. e1270-e1277 

  (2) Medscape.com 

  (3) Pesticides : Effets sur la santé : une expertise collective de l’Inserm 

  Oorspronkelijk artikel: "Armes chimiques: ce que les médias ne disent pas"  Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Septembre 12, 2013

  12-09-2013, 21:13 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gardasil niet zonder gevaar.
  Jonge vrouw vertelt over haar slopende gezondheidsproblemen na vaccinatie met Gardasil.

  (NaturalNews) De "sceptici" zijn er als de kippen bij om eventuele bewijzen voor de schade die wordt veroorzaakt door vaccinaties aan de kaak te stellen. Maar de bijwerkingen van vaccins zijn zeer reëel voor veel mensen, ook voor de 27-jarige Brittney Fiste, wiens dagelijkse strijd na vaccinatie met Gardasil, het beruchte humaan papillomavirus (HPV) vaccin (n.v.d.r. preventief tegen baarmoederhalskanker), deze levendige en gezonde vrouw bedlegerig heeft gemaakt.

  In een artikel geplaatst door HormonesMatter.com in mei herinnert Brittney's moeder Roxie zich hoe de gezondheid van haar dochter snel achteruit ging nadat ze in 2007 was geprikt met Gardasil. Het verhaal is al bekend - een jonge vrouw vol energie en ambitie is gereduceerd tot een bijna-plant-status, 's ochtends worstelend om uit bed te komen en te functioneren zonder instorten of het krijgen van een ernstige aanval. Dit is het schrijnend leven van Brittney en duizenden andere jonge vrouwen die zoals zij nu moeten leven met het resultaat van Gardasil.

  Bij Brittney begon ernstige achteruitgang in gezondheid zich al te manifesteren na minder dan één dag nadat ze haar eerste Gardasil injectie in juni 2007 had gekregen. Moeder Brittney zegt dat haar dochter ineenstortte in de leefkamer de ochtend na het ontvangen van de injectie met daarna regelmatige aanvallen met ernstige pijn in de benen. Ook Brittney's gedrag veranderde: ze kreeg ineens niet-uitgelokte woede-uitbarstingen.

  Bezorgd over de situatie namen Brittney's ouders kontakt op met de huisarts die ten stelligste beweerde dat Brittney prima was en dat de symptomen niets te maken hadden met Gardasil. Uit een latere bloedtest bleek dat Brittney een tekort had aan kalium maar terug beweerden de artsen dat dit niet het gevolg was van Gardasil. Vertrouwend op deze geruststellingen, namen Brittney's ouders hun dochter mee voor de tweede ronde van Gardasil injecties die nog meer problemen zouden veroorzaken.

  "Vanaf dat moment verslechterde Brittney's gezondheid snel," zegt Roxie, opmerkend dat binnen een week na het krijgen van haar tweede ronde van injecties, Brittney ernstige hoofdpijn kreeg, last had van zwakke kaakspieren, wazig en dubbel zag en extreem gevoelig was voor licht. Brittney draagt ​​nu een beschermende omhullende zonnebril  en heeft last van zwellingen rond haar schedel en hevige pijnen in heel het lichaam.

  "Haar pijn was zo erg dat ze het de hele tijd uitschreeuwde" voegt Roxie eraan toe.   "Het bleef hier niet bij. Haar gezicht hing soms naar één kant als wilde het wegglijden van haar schedel als de druk in haar hoofd erger werd. Epileptische- en migraineaanvallen kwamen opzetten.  Heel de tijd was haar maag van streek.  Ze verloor gevoel in haar benen en vingertoppen, werd volledig bedlegerig en verlangde te sterven. "

  U kunt het volledig relaas over de gruwelijke gezondheidstoestand van Roxie's dochter na Gardasil lezen op:
  http://www.hormonesmatter.com.

  Brittney besloot om haar eigen verhaal over het leven na Gardasil te publiceren zonder gegevens achter te laten in het beschrijven van de extreme pijn en lijden die zij nu meer dan zes jaar moet doorstaan. Zonder de hulp van haar trouwe en liefhebbende ouders zou Brittney gewoon niet in staat zijn om het dagelijkse leven te overleven. En zeggen dat dit het gevolg is van een vaccin dat de medische wereld blijft promoten als veilig en effectief.

  "Mijn hoofd voelt raar alsof ik een aanval zal hebben vandaag," vertelt Brittney over een gemiddelde ochtend na Gardasil, die al snel verandert in een nachtmerrie. "De verblindende pijn raakt me als een heet mes dat snijdt door mijn hoofd. Het is een verschroeiende reeks van schokken alsof ik meerdere malen wordt geëlektrocuteerd. Stilaan verspreidt een inktzwarte duisternis zich over mij heen en alles wordt donker."

  U kunt de rest van het gruwelijke verhaal van Brittney lezen op: http://sanevax.org

  U kunt ook Brittney's video journaalposten bekijken op YouTube: https://www.youtube.com

  Oorspronkelijk artikel: "Young woman tells of horrific, debilitating health issues she now faces in years following Gardasil vaccination", Thursday, September 12, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer.

  Bijlagen:
  http://sanevax.org/one-day-in-my-life-after-gardasil/   
  http://www.hormonesmatter.com/one-less-after-gardasil/   
  http://www.youtube.com/user/tiramonroe/videos   

  12-09-2013, 14:57 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Gardasil, vaccinatie
  10-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma tegen kanker
  Onderzoek: Kurkuma is een krachtige anti-kanker middel en de beste vriend van uw lever.

  (NaturalNews) Een eenvoudige maar zeer effectieve manier om kanker te dwarsbomen en uw lever te beschermen tegen de ziekte is het gebruik van een specerij die al duizenden jaren wordt gebruikt in de Indiase keuken. Kurkuma, en meer specifiek, curcumine, is een primair actief ingrediënt met een breed scala aan tastbare voordelen voor de gezondheid met inbegrip van het vermogen om kankerellen te doden en cirrose te voorkomen.

  Resultaten van onderzoek op de specerij met betrekking tot de voedingswaarde van kurkuma wordt regelmatig gepubliceerd en een aantal van de meest recente onderzoeken wijst op de vele manieren waarop dit kruid vecht tegen kanker. Een recente studie gepubliceerd in de Asian Pacific Journal of Cancer Prevention bijvoorbeeld vond dat toediening van curcumine effectief de apoptose (geprogammeerde celdood) van leverkankercellen activeerde wat betekent dat deze schadelijke cellen gaan afsterven.  De betrokkenen bij deze studie verklaarden dat curcumine een "veelbelovend phytomedicijn is bij kankertherapie."

  Eerdere studies kwamen tot vergelijkbare conclusies, waaronder een studie van 2007 gepubliceerd in het tijdschrift Liver International Researchers van de afdeling Gastro-enterologie aan het Tel-Aviv Sourasky Medisch Centrum in Israël die de effecten testten van curcumine bij muizen met chemisch geïnduceerde leverschade. Vergeleken met de muizen die geen curcumine hadden gekregen ontwikkelden die welke het kruid hadden gekregen geen levercirrose, een resultaat dat de onderzoekers toeschreven aan de anti-onstekings eigenschappen van kurkuma.

  "Daar curcumine inname veilig is voor mens is het meer dan redelijk om in klinische studies het gunstig effect van curcumine te bestuderen in het vertragen van de ontwikkeling van levercirrose," schreven de auteurs in hun conclusie.

  Een jaar later, in 2008 publiceerden onderzoekers uit Taiwan in een studie te hebben vastgesteld dat curcumine ook gunstig kan zijn bij de behandeling van longkanker. Niet alleen toonde het kruid het uniek vermogen om invasie van kankercellen en verspreiding te voorkomen maar ook om belangrijke eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de natuurlijke blokkering en onderdrukking van de vorming van tumoren te activeren. Het team van de Nationale Yang-Ming University in Taipei verklaarde uiteindelijk dat hun bevindingen de toepassing van curcumine in anti-kanker metastase therapie ondersteunt.

  En opnieuw in 2010 bleek uit een studie gepubliceerd in het Journal of Ovarian Research dat curcumine een andere unieke toepassing heeft bij de behandeling van kanker. Patiënten met eierstokkanker, die moeilijk te behandelen is door chemotherapie- en stralingsweerstand, kan effectief worden "voorbehandeld" met curcumine om de effectiviteit van conventionele behandeling van de kanker te verbeteren.

  "Curcumine voorbehandeling verhoogt de chemo/radio-sensibilisatie in eierstokkankercellen via meerdere moleculaire mechanismen," schreven de auteurs van de Universiteit van South Dakota. "Curcumine voorbehandeling kan effectief de genezing van eierstokkanker bevorderen."

  Het gebruik van curcumine in het eten kan u en uw familie helpen om kanker te voorkomen.

  De Life Extension Foundation (LEF) heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de antikanker eigenschappen van kurkuma en vond dat het kruid verbazingwekkend werkt op 10 oorzakelijke factoren die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kanker, met inbegrip van DNA-schade, chronische ontstekingen en verstoring van de cel signaalwegen. Uit talloze honderden gepubliceerde studies blijkt dat curcumine een krachtig anti-kanker voedsel is dat de kankerontwikkeling blokkeert op een aantal unieke manieren.

  Hoewel een precieze dosering voor kankerpreventie niet officieel is vastgesteld tonen studies met menselijke patiënten met kanker aan dat doses van ongeveer 3600 mg (3,6 gram) geïnduceerde paraptosis, gerichte vernietiging van de kankercel mitochondriën en verstoring van de kankercel cyclus ontwikkelde.

  Voor meer uitgebreide informatie over kurkuma en kanker is er het LEF rapport op http://www.lef.org.

  Oorspronkelijk artikel: "Turmeric is a powerful anti-cancer agent and your liver's friend: Research" Tuesday, September 10, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer.

  Bijlagen:
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40769   

  10-09-2013, 12:55 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Kurkuma, eierstokkanker, leverkanker
  05-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemicaliën in huis
  Verban deze twaalf zeer giftige chemicaliën uit je huis.

  (NaturalNews) 1. DEET (N, N-diethyl-meta-toluamide) is het meest voorkomend actief ingrediënt in insectenwerende middelen. Een derde van alle Amerikanen gebruikt deze produkten waarvan is aangetoond dat ze gevaarlijk zijn voor het centraal zenuwstelsel. Er bestaan natuurlijke insectenspray oplossingen en anders helpen ook kaarsen met eucalyptus- of citronella-olie.

  2. Glyfosaat, het belangrijkste ingrediënt in Monsanto's Roundup wordt in verband gebracht met aangeboren afwijkingen, DNA-schade, hormonale verstoring, kanker en neurologische aandoeningen. Ban deze onkruidverdelger voor goed. Onkruid kun je ook natuurlijk,te lijf gaan met behulp van kokend water, azijn, zouten of gewoon door wieden.

  3. Ftalaten komen het meest voor in luchtverfrissers. Ze bestaan ​​ook in vinyl, houtvernissen en lakken. Ftalaten verstoren het endocriene systeem wat reproductieve en neurologische schade kan veroorzaken. Vermijd luchtverfrissers met "parfum" omdat het een synoniem voor ftalaten kan zijn. Geurkaarsen zijn een beter alternatief.

  4. Bisphenol A (BPA) wordt gebruikt in voedselcontainers zoals babyflessen, plastic flessen en CD's. Wetenschappers hebben BPA gekoppeld aan hart- en vaatziekten, diabetes en leverafwijkingen, evenals hersenen en hormonale ontwikkelingsproblemen bij foetussen en kinderen. Zorg ervoor BPA-vrij plastic te kopen met recycling codes 1, 2 of 5. Recycling codes 3 en 7 hebben meer kans van BPA of ftalaten te bevatten.

  5. Vluchtige organische stoffen (VOS) worden uitgestoten als gassen uit bepaalde vaste stoffen of vloeistoffen. Deze onveilige stoffen verhogen de luchtvervuiling binnenshuis en zijn gekoppeld aan astma en kanker. Verf, pesticiden, lakken, bouwmaterialen en kantoorapparatuur kunnen allemaal VOS  bevatten, maar de grootste boosdoeners van de VOS-emissies in de woning zijn geparfumeerde op petroleum gebaseerde wasmiddelen. In plaats daarvan kan men plantaardige ongeparfumeerde wasmiddelen aankopen en kiezen voor VOC-vrije verven. Vermijd multiplex en spaanplaat waar mogelijk en houd VOS vast door multiplex meubelen met veilige produkten af te dichten.

  6. Polybroomdifenylethers (PBDE's) vlamvertragers die gekoppeld worden aan hormonale verstoring, ontwikkelingsstoornissen en kanker, worden gebruikt in meubels en elektrische apparatuur. Tests toonden aan dat giftige brandvertragende chemicaliën het lichaam vervuilen van negenennegentig procent van de zwangere vrouwen. Bij het kopen van nieuwe producten, altijd vragen welk type van brandvertragende middelen gebruikt zijn.

  7. Perfluorverbindingen (PFC's) worden gebruikt in antibaklaag pannen zoals Teflon, evenals in vlekbestendige stoffen. PFK's worden verdacht van geboorteafwijkingen en kanker te veroorzaken en er werd aangetoond dat zij al sterk geconcentreerd worden teruggevonden in de moedermelk. Gebruik in plaats daarvan roestvrij staal of gietijzer kookgerei (n.v.d.r. er zijn nu ook pannen met keramiek antibaklaag als gezond alternatief) en vermijd het kopen van vlekbestendige meubels.

  8. Perchloorethyleen (PCE) is een chemische stof die in droogkuis al verboden is in Europa en Canada. PCE veroorzaakt toxische effecten in lever, nieren en het centrale zenuwstelsel. Kies voor groene stomerijen die chemischvrije methoden gebruiken.

  9. Formaldehyde wordt gebruikt in timmerwerk, zepen, detergenten, kasten en lijmen. Formaldehyde is een uiterst giftige kankerverwekkende stof die door de Environmental Working Group werd geklasseerd als een grote dreiging voor het veroorzaken van kanker . Om blootstelling te beperken kies massief houten meubels of zorg ervoor dat geperste houtprodukten afgesloten zijn.

  10. Triclosan wordt gebruikt in antibacteriële zeep die antibioticaresistentie bacteriën bevorderen, waardoor super bacteriën ontstaan. Wanneer triclosans worden gemengd met gechloreerd kraantjeswater wordt het giftige gas chloroform aangemaakt. Stop het gebruik van antibacteriële zeep en schakel over naar een natuurlijk alternatief.

  11 & 12. Chloor en ammoniak zijn dodelijke ingrediënten vaak gebruikt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen waaronder toilet- en ovenreinigers. De Environmental Protection Agency (EPA) vond dat chloor bijproducten 300.000 keer meer kankerverwekkend zijn dan het chemische bestrijdingsmiddel DDT. Gebruik in plaats daarvan schoonmaakmiddelen zoals soda, citroensap, azijn, waterstofperoxide en Castilië zeep.

  Oorspronkelijk artikel: "Twelve highly toxic chemicalsto banish from your home"Thursday, September 05, 2013 by: John McKiernan, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/2002/5328349_A_perspective_on_the_potential_health_risks_of_PBDEs.html   
  http://www.edf.org/health/where-are-toxic-chemicals-your-home   
  http://www.epa.gov/iaq/voc.html   
  http://www.ewg.org/research/canaries-kitchen/tips-safe-cookware   
  http://www.rodale.com/household-toxins?page=0,4   
  http://www.webpages.uidaho.edu/etox/resources/case_studies/pce_dry.pdf   

  05-09-2013, 11:52 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:chemicaliën
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemicali=EBn in huis

  05-09-2013, 11:32 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autisme vs darmbacteriën
  Onderzoek: Autisme gekoppeld aan een tekort aan gezonde darmbacteriën.

  (NaturalNews) Ouders en verzorgers van autistische kinderen zeggen het al tientallen jaren, nu eindelijk gelooft de wetenschappelijke gemeenschap dat er wel iets aan de hand is tussen gastro-intestinale afwijkingen en autismespectrumstoornis (ASS). Een nieuwe studie onlangs online gepubliceerd in het tijdschrift, PLoS One, vermeldt specifiek geïdentificeerde onevenwichtige en gebrekkige darmflora als een belangrijk symptoom en mogelijk zelfs een primaire oorzaak van autisme bij veel van de kinderen met deze aandoening.

  Onderzoekers van de Arizona State University (ASU) in Tempe kwamen tot deze conclusie na het evalueren van verschillende groepen kinderen tussen 3 en 16 jaar oud. Eén van de groepen bestond uit 20 gezonde kinderen en de andere uit 20 autistische kinderen. Fecale monsters van alle kinderen werden geanalyseerd op probiotische of gezonde bacteriën. Een testproces genoemd pyrosequencing werd ingezet dat een bijzondere vorm van synthese gebruikt om DNA te analyseren.

  Bij evaluatie van de verkregen gegevens stelde het team vast dat autistische kinderen algemeen een lagere verscheidenheid van darmflora hadden vergeleken met gezonde kinderen in de controlegroep. Bij de autistische kinderen ontbraken drie specifieke soorten darmbacteriën die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van koolhydraten en het fermenteren van voedsel om het verteerbaar en hun voedingsstoffen assimileerbaar maken. Deze twee verschillen in microbiële samenstelling werpt een nieuw licht op de fysiologische aard van de aandoening.

  "We hebben aangetoond dat autisme nauw verbonden is met de darmflora gekenmerkt door verminderde rijkdom en diversiteit alsmede door een veranderde samenstelling en structuur van de microbiële gemeenschap," schreef het studieteam geleid door Dr Rosa Krajmalnik-Brown , Ph.D. "Het meest opvallend wat  we ontdekt hebben is dat de geslachten Prevotella, Coprococcus en Veillonellaceae aanzienlijk lager in aantal waren bij de autistische kinderen."

  Kindervaccins vaak verantwoordelijk voor onderliggende gastro-intestinale schade in verband met autisme.


  Deze bevindingen spreken boekdelen, met name met betrekking tot de opmerkingen van gastro-enteroloog dr. Andrew Wakefield meer dan 15 jaar geleden. Hoewel het hem uiteindelijk zijn carrière en reputatie kostte, veroorzaakt door de door Big Pharma gecontroleerde overheden en media, was Dr Wakefield één van de eerste medische professionelen om het verband tussen de kindervaccins en gastro-intestinale schade te identificeren.

  Waarom is dit belangrijk? Omdat vaccin geïnduceerde gastro-intestinale schade een primaire oorzaak is van veel symptomen geassocieerd met ASS. Zo blijkt, een beschadigde darm, met name tijdens ontwikkelingsjaren van een kind, een goede opname van voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde neurologische ontwikkeling te verhinderen. Vooruitstrevende wetenschappers en medische professionelen hebben uiteindelijk ontdekt dat in veel gevallen de kindervaccins direct verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van gastro-intestinale schade die symptomen van autisme veroorzaken.

  "Vaccins veroorzaken de onderliggende fysieke omstandigheden die resulteren in de pijn, neurologische schade en aandoeningen van het immuunsysteem, maagschade, en gistovergroei - de combinatie van dit alles resulteert in gedragssymptomen van 'autisme'," zegt Marcella Piper -Terry, MS, oprichter vanVaxTruth.org. "Vaccins veroorzaken gastro-intestinale schade die de opname van de noodzakelijke voedingsstoffen voor een goede werking van de hersenen verhindert."

  "Slechte opname van essentiële voedingsstoffen veroorzaakt aandoeningen, aan het immuunsysteem, convulsies, encefalopathie, enz. ... wat leidt tot de uiteindelijke diagnose 'autisme'."

  Met andere woorden vaccins veroorzaken geen "autisme."  Ze kunnen echter een scala van fysiologische problemen in het lichaam veroorzaken die uiteindelijk leiden tot de diagnose van autisme.  Het kan maanden of zelfs jaren duren vooraleer deze problemen zich volledig ontwikkelen tot autisme. De reguliere geneeskunde blijft beweren dat er geen verband is tussen de ontwikkeling van autisme en vaccinatie ook al wijzen alle indicatoren op vaccins als de ware aanstichters.

  Oorspronkelijk artikel: "Autism linked to deficiency in healthy gut bacteria: Research" Friday, August 23, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://vaxtruth.org/2011/08/vaccines-do-not-cause-autism/   
  http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0068322   

  02-09-2013, 21:50 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Tags:autisme, vaccinatie, darmflora
  31-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visolie vs leverziekte
  Verbazingwekkend onderzoek: Visolie keert leverziekte bij kinderen met darmproblemen.

  NaturalNews) Onderzoekers aan de Universiteit van California, Los Angeles (UCLA) hebben een baanbrekende ontdekking gedaan dat het einde van de leverziekte zou kunnen betekenen bij kinderen met intestinale problemen. Gepubliceerd in het Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, blijkt uit de bevindingen van hun nieuwe studie dat intraveneuze injecties met visolie, dat rijk is aan omega-3 vetzuren, in staat zijn om leverziekte volledig te genezen waardoor de noodzaak voor levertransplantaties en andere ingrijpende medische ingrepen overbodig zijn.

  Onnder de titel "Six Months of Intravenous Fish Oil reverses Pediatric Intestinal Failure Associated Liver Disease," verscheen het verslag van de studie waarbij de effecten van intraveneuze visolie op een groep van 10 kinderen in de leeftijd van twee weken tot 18 jaar werden onderzocht. Elk van de kinderen in deze groep was gediagnosticeerd met geavanceerd darmfalen geassocieerde met leverziekte, een hoog risico gezondheidstoestand die voor veel mensen eindigt met vroege dood.

  De kinderen kregen de behandeling gedurende zes maanden en de resultaten werden vergeleken met een groep van 20 kinderen die ook de ziekte hadden maar een conventionele behandeling kregen. Vergeleken met deze conventionele controlegroep ervaarde de visoliegroep een wonderbaarlijk herstel - na slechts 17 weken van de behandeling constateerde men dat 80 procent van de kinderen uit de visoliegroep volledig hersteld waren van hun leverziekte.

  "Met deze bijzondere studie wilden we weten of een eindige periode van zes maanden van intraveneuze visolie leverschade bij deze kinderen kon omkeren en we hebben veelbelovende resultaten kunnen noteren," zegt Dr Kara Calkins, een arts en assistent professor aan de UCLA Mattel Children's Hospital Afdeling Neonatologie en Developmental Biology.

  Huidig FDA-goedgekeurde behandelingsprotocol omvat het injecteren van kinderen met GGO-sojaolie.

  Wat kregen de kinderen in de controlegroep voor hun behandeling? Schokkend, een injectie met sojaolie, want dit is de enige behandeling momenteel goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Hoewel een minuscuul percentage kinderen met sojaolie geholpen kan worden - de meeste soja gebaseerde producten zoals sojaolie zijn ook genetisch gemodificeerde (GM) wat zijn eigen inherent risico draagt ​​-  is dit wat de Amerikaanse FDA als "veilige" en "effectieve" behandeling voor darmfalengeassocieerde leverziekte beschouwt.

  "Omdat intraveneuze visolie nog niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration en veel duurder is dan sojaolie, wordt de behandeling meestal niet gedekt door de verzekering," voegt Dr Calkins eraan. "Als gevolg hiervan, wordt deze olie beschouwd als experimenteel en is ze momenteel alleen beschikbaar bij speciale protocollen. Als het bewezen is als veilig en efficiënt voor de patiënt, hopen we dat het uiteindelijk beschikbaar komt voor een ruimer gebruik."

  Studie toont aan dat sojaolie zeer giftig is en kinderen kan doden.

  Naast de volledige ineffectiviteit - vergeleken met visolie's 80 percentensucces na 17 weken behandeling tegenover een zwak  vijf procent van sojaolie - toont de studie ook aan dat de conventionele sojaolie behandeling zeer toxisch is en vaak leidt tot vroegtijdige dood bij kinderen. Volgens een studie aan het UCLA kunnen sojaolie injecties zelfs leiden tot darmfalen geassocieerde leverziekte, die op zijn beurt kan leiden tot vroege mortaliteit.

  Eerdere studies hebben al op de voordelen gewezen van intraveneuze visolieinjecties tegenover conventionele sojaolie injecties met betrekking tot de behandeling van darmfalen geassocieerde leverziekte, maar geen van hen bepaalde de noodzakelijke duurtijd van de behandeling. Dankzij deze nieuwe studie hopen de deskundigen dat het FDA uiteindelijk visolie als een voorkeursbehandeling op soja-olie zal adviseren nu bewezen is dat soja-olie ineffectief en volledig onveilig is.

  Oorspronkelijk artikel: "Amazing research: Fish oil found to completely reverse liver disease in children with intestinal failure" Wednesday, August 21, 2013 by Jonathan Bensonn staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/six-months-of-fish-oil-reverses-246806.aspx   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/08/130814101429.htm   
  http://www.upi.com/Health_News/2013/08/15/Fish-oil-is-safe-and-effective-in-reversing-liver-disease-in-some/UPI-61781376566224/   

  31-08-2013, 12:12 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:leverziekte, sojaolie, visolie
  29-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraffineerd is goedkoper.
  Waarom is  wit brood goedkoper dan bruin brood?
  Normaal gesproken is rauw onbewerkt goedkoper: een boom in plaats van planken, de aarde in plaats van bakstenen, graan in plaats van brood, grijs in plaats van wit brood.
  Maar voor veel modern voedsel is het omgekeerde waar: bruin brood is duurder dan wit brood. Ruwe suiker is duurder dan witte suiker. De eenvoudige gepasteuriseerde melk is duurder dan halfvolle UHT-melk.
  Waarom?
  Omdat er nu industriële raffinageprocessen zijn dat voedsel kan transformeren in producten die afzonderlijk kunnen verkocht worden.

  Wat overblijft van de tarwe die je koopt.
  Neem tarwe, bijvoorbeeld. Een tarwekorrel bestaat uit het meellichaam, een kiem en zemelen.
  Het meellichaam wordt gebruikt om meel te produceren,zemelen zijn gezond en van de kiem wordt olie gemaakt.
  Als men jou een volkoren brood verkoopt gemaakt van de volledige graankorrels kan men je niet afzonderlijk de zemelen en kiemen verkopen! De producent zou inkomsten verliezen.
  Als men je wit brood verkoopt alleen gemaakt van het meellichaam kunnen de zemelen verkocht worden aan All-Bran en de kiemen voor het maken van tarwekiemolie. Ze kunnen ook worden verkocht voor gebruik in veevoer.
  Maar wit meel zelf kan nog verder worden verdeeld. Meel is gevormd uit zetmeel (suiker) en eiwitten zoals gluten.
  De eiwitten kunnen ook verkocht worden als veevoer en voer voor huisdieren. China en India zijn goed gepositioneerd in de handel van deze goedkope bijproducten. Maïzena is ook zo'n product dat door de producenten gretig wordt aangeboden want het is de rest van maïsmeel waaruit de eiwitten werden verwijderd.

  De uitvinding van halfvolle melk.
  Dezelfde manier van werken met zuivelproducten.
  Talrijke campagnes  hebben de mensen ervan overtuigd dat vetten zijn slecht voor de gezondheid. Gesteund door de overheid  hebben deze campagnes de industriëlen geen windeieren gelegd. Zij begonnen massaal met de verkoop van lichter voedsel, te beginnen met de halfvolle melk.
  De consument denkt dat hij beter af is met vetarme producten. Hij vindt het normaal om hiervoor meer te betalen ... het is immers beter voor zijn gezondheid.
  In werkelijkheid is het vooral gunstig voor de fabrikant. Voor hem betekent magere kaas, magere kwark en magere of halfvolle melk  gewoon dat alle of een deel van de room van de melk verwijderd wordt die hij dan kan verkopen als cream.
  Om eerlijk te zijn moeten we wel erkennen dat magere melk iets goedkoper is dan volle melk.
  Maar het prijsverschil is minder uitgesproken dan men kan verwachten. Een pak van zes liter volle melk kost bij Carrefour bijvoorbeeld € 5,94, terwijl een pak van zes liter halfvolle melk van hetzelfde merk € 5,50 kost, dat wil zeggen 44 cent minder.
  Echter om zes liter halfvolle melk te produceren verwijdert de fabrikant ongeveer 300 gram room die hij op zijn minst voor 2 euro zal verkopen.
  Het verschil is netto voor de producent. Vermenigvuldigd met miljoenen verpakkingen per jaar betekent dit miljoenen euro's meer verdienen aan dezelfde melk.

  Eet boter i.p.v. margarine.
  Erger nog was de campagne om mensen ervan te overtuigen dat boter slecht was voor de gezondheid en het beter was deze te vervangen door margarine.
  Deze keer ging het zelfs niet over verwijderen van componenten van de boter. Het ging erom een product te maken met het uitzicht van boter, maar gemaakt met andere ingrediënten, namelijk gehydrogeneerde oliën, die oorspronkelijk rijk waren aan  kankerverwekkende transvetzuren (dit is gelukkig niet meer het geval).
  Waarom margarine? Omdat het veel goedkoper is om vloeibare oliën te produceren dan vaste vetten. Vaste vetten zijn inderdaad ofwel dierlijke vetten (boter, reuzel, rundvlees, gans of eend, zeer duur), of vetten uit tropische planten, zoals kokosolie of palmolie .
  Maar de moderne landbouw is veel beter uitgerust voor de grootschalige productie van vloeibare oliën van vooral maïs en zonnebloem.
  Deze vloeibare oliën kunnen worden verhard met een industrieel proces: hydrogenering. Vervolgens worden er kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd waardoor men een product verkrijgt dat lijkt op boter waarbij de doorsnee consument niet te veel verschil merkt in textuur en smaak.
  Het probleem is dat deze gehydrogeneerde oliën, gemaakt met vloeibare oliën rijk zijn aan omega-6, wat niet goed is voor het hart. Ze bevatten ook geen vitamine A die wel voorkomt in echte boter.

  Andere lucratieve uitvinding: Surimi
  Een ander bewerkt produkt goedkoper dan het oorspronkelijke is surimi waarvan veel mensen denken dat het krab is.
  In werkelijkheid is surimi veel goedkoper dan krab of vis.
  Meestal zit er geen krab in surimi. En het bevat slechts 38% vis maar wel voor 62%  een mengsel van olie, zetmeel, suiker, water en smaakstoffen waardoor wij het kunnen bestempelen als nepvoedsel nummer 1.

  Oorspronkelijk artikel: "Pourquoi le pain blanc est moins cher que le pain gris" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  29-08-2013, 11:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:nepvoedsel
  25-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multivitamines
  Veel artsen nemen (discreet) voedingssupplementen.

  Volgens een studie uit de Verenigde Staten neemt 81% van de gezondheidswerkers multivitamine en mineralen supplementen. (1)

  De goede adviezen houden ze voor zichzelf, maar ze hebben de neiging om deze te "vergeten" vertellen aan hun patiënten. De meerderheid van de bevolking in de Verenigde Staten neemt nog altijd geen voedingssupplementen. Ze zijn het slachtoffer van de propaganda van de media om te geloven dat gewoon "evenwichtig" eten voldoende is.

  In Europa worden de mensen die multivitaminen nemen vaak beschouwd als zonderlingen of zachte milieuactivisten en enigszins naïef.

  Toch weten we dat door de moderne levensstijl, stress, vervuiling en leeftijd (opname van voedingsstoffen vermindert) het nemen van de gezondste en meest gevarieerde voeding geen garantie is  een optimale levering van vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren.
  We eten ook te veel remmende verbindingen zoals koffie, thee, frisdrank, niet-gefermenteerde soja en alcohol.  Ze verminderen de opname van bepaalde voedingsstoffen. De eerste slachtoffers zijn ijzer, zink, calcium en foliumzuur. Bovendien vernietigt tabaksrook, bij zowel actief of passief roken, veel vitaminen.

  Tot slot veroorzaken veel geneesmiddelen nutriëntenverliezen en een afname van de absorptie. Toch is het zeldzaam dat een arts naast een medicijn multivitamines voorschrijft om de bijwerkingen van het geneesmiddel te compenseren.

  Maar dit is geen reden om niets te doen en te "vergeten" zorgen voor onze eigen gezondheid. Talrijke studies hebben het essentiëel belang van het dagelijks innemen van multivitaminen aangetoond. Eerst natuurlijk omdat zij veel ernstige ziekten helpen voorkomen (meer daarover hieronder), maar ook omdat zij eenvoudigweg de subjectieve perceptie van stress, vermoeidheid en angst voor  ongeveer 30% verminderen, volgens een onderzoek door onderzoekers van de Swansea University in Engeland. (2)

  Het nemen van multivitaminen verbetert het moreel en de kwaliteit van het leven en heeft gunstige effecten tegen ziekten.

  Belangrijke positieve effecten op de gezondheid.

  De terughoudendheid van gezondheidswerkers om hun patiënten in te lichten over het belang van vitaminen is nog onbegrijpelijker nu het meer dan tien jaar wetenschappelijk is vastgesteld dat zij essentieel zijn voor de gezondheid. Het lijkt erop dat iedereen is vergeten dat  vitamines, per definitie, essentieel zijn voor de gezondheid en de normale werking van ons lichaam.
  Een algemene synthese van alle studies over multivitaminen werd gepubliceerd in 2002 en concludeerde dat als voorzorgsmaatregel alle volwassenen dagelijks multivitamines zouden moeten innemen om ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en osteoporose te voorkomen. (3) (4)
  Dit is ook  de mening van de meest vooraanstaande expert in de wereld op voedingsgebied, professor Walter Willett, voorzitter van de afdeling Voeding van de School voor Openbare Gezondheid aan de Harvard University. Dr Willet gaat nog verder en is van oordeel dat de beroemde "voedselpiramide" de dagelijkse inname van mulltivitamines zou moet bevatten voor een optimale gezondheid. (5)

  Ouderen, zwangere vrouwen en kinderen eerst!

  Sommige mensen baren meer zorgen dan anderen.

  Het zijn vooral de ouderen. Ze hebben het meest nodig om multivitaminen te nemen omdat hun darmen minder voedingsstoffen absorberen en zij zich vaak ontoereikend voeden door gebrek aan eetlust, moeilijkheden bij kauwen, eenzaamheid, enz. . (6)

  Gevolgd door zwangere vrouwen. Gynaecologen schrijven meestal foliumzuur (vitamine B9) voor, dat effectief is in het verminderen van de incidentie op neurale buisdefecten bij de baby. Maar het gebruik van prenatale multivitaminen (ze bevatten gewoonlijk allemaal minstens 400 mcg foliumzuur) kunnen ook nog andere foetale misvormingen voorkomen.

  Auteurs van een meta-analyse van zeven epidemiologische studies in 2007 concludeerden dat het nemen van multivitaminen tijdens de zwangerschap een lager risico geeft op hersentumoren, tumoren van het sympathische zenuwstelsel (neuroblastoom) en leukemie bij kinderen. (8)

  Volgens een epidemiologische studie met 2.423 Amerikaanse kinderen (9) kunnen kinderen die tijdens het eerste jaar van hun leven multivitaminen nemen het risico op allergieën op schoolleeftijd verminderen en hun intelligentie quotiënt (IQ) verbeteren.

  Volgens Britse onderzoekers maakt het slikken van multivitamines intelligenter.

  Het dagelijks nemen van multivitaminen kan de cognitieve prestaties verbeteren (concentratie, geheugen, alertheid ...) zowel bij kinderen als volwassenen, volgens de Britse onderzoekers.
  In een serie artikelen gepubliceerd in het British Journal of Nutrition en Human Psychopharmacology hebben teams van Britse neurowetenschappers de effecten van multivitaminsupplementen bestudeerd op moraal, stress en cognitieve functies.

  Hoewel de onderzoeken verspreid waren over vier tot twaalf weken kwamen de effecten daadwerkelijk tot uiting in de eerste weken:
  - mannen die vitamine B-complex namen blekent een toename van hun cognitieve prestaties te ondervinden, voelden zich mentaal minder moe en hadden meer kracht;
  - vrouwen die vitamines en mineralen namen toonden een grotere nauwkeurigheid en een grotere snelheid om meerdere taken uit te voeren;
  - kinderen van 8 tot 14 jaar vertoonden een groter concentratievermogen.

  Meerdere studies bevestigen het belang van multivitaminen tegen ernstige ziekten.


  De fout, wijd verspreid door de officiële geneeskunde is te geloven dat we voldoende vitamine D hebben zolang wij niet lijden aan rachitis en genoeg vitamine C zolang wij geen last hebben van scheurbuik.

  Dit is een zware misvatting.  In werkelijkheid zijn deze ziekten meestal extreme uitingen van een vitaminegebrek.

  Ook voor het verschijnen van deze ziekten moeten lichaam en geest optimaal functioneren. Volgens professor David Kennedy van de Universiteit van Northumbria, is "het optimale niveau van vitamines ruim boven het niveau van dit wat de ziekte zou verhinderen."

  Het nemen van multivitaminen dient niet alleen om bepaalde ziekten te voorkomen. Het optimaliseert de gezondheid met inbegrip van het verminderen van het risico op ernstige ziekten.
  We weten bijvoorbeeld, dankzij de grote dubbelblind Franse SUVIMAX studie met  placebos gedurende zeven jaar met 12.741 personen in de leeftijd van 35 tot 60 jaar, dat het nemen van multivitaminen de incidentie van kanker bij mensen vermindert. (10).  Nochtans heeft SUVIMAX  slechts zeer lage doses van een paar vitaminen in synthetische vorm bestudeerd verre van de optimale doseringen.

  Het nemen van een multivitamine supplement zou op lange termijn resulteren in een vermindering van 40% op het risico van een myocardinfarct (hartaanval). Dit wordt aangetoond door de resultaten van een Zweeds onderzoek waarbij 34 000 vrouwen van 49 jaar en ouder gedurende tien jaar gevolgd werden. (11)

  In een klinische studie uitgevoerd in China hebben 2141 personen in de leeftijd van 45-74 jaar elke dag gedurende 5 jaar twee multivitaminen capsules en 15 mg beta-caroteen genomen of een placebo. Onder de personen van 65 tot 74 jaar die een supplement hadden genomen kwam veel minder staar (problemen met het gezichtsvermogen) voor dan in de placebogroep. (12)

  Er is nu geen twijfel dat multivitaminen zouden moeten voorkomen in het medisch arsenaal om de kans op ernstige ziektes te verminderen. De stilte die gezondheidsautoriteiten weten te behouden rond dit onderwerp is uiterst zorgwekkend i.v.m. hun objectiviteit en onafhankelijkheid ten opzichte van de grote farmaceutische bedrijven die er alle belang bij hebben om de werking van multivitaminen ter voorkoming van ziektes te negeren.

  Kies een multivitamine zonder oxiderende elementen.

  Veel commercieel verkrijgbare multivitamines bevatten ijzer en/of koper.  Die hebben  een belangrijke pro-oxidant effect en zijn schadelijk  voor mensen die niet lijden aan deficiëntie. Verschillende Amerikaanse studies hebben aangetoond dat ijzer of koper onder vrije vorm in voedingssupplementen bijzonder gevaarlijk zijn en de mortaliteit kunnen verhogen in plaats van ons te beschermen tegen ziekte (14). 

  (N.v.d.r. Bij de keuze van multivitamines en twijfel best een orthomoleculaire dokter raadplegen.  Lijst van othomoleculaire dokters onder http://www.fache-instituut.be/adressen/orthomoleculaire_artsen).

  Bronnen:

  (1) Gardiner P, Woods C, Kemper KJ. Dietary supplement use among health care professionals enrolled in an online curriculum on herbs and dietary supplements, BMC Complementary and Alternative Medicine , 12 juin 2006. L'étude est accessible en format PDF à l'adresse suivante : www.biomedcentral.com [consulté le 16 juin 2006]. 

  (2) Sara-Jayne Long, David Benton. Effects of Vitamin and Mineral Supplementation on Stress, Mild Psychiatric Symptoms, and Mood in Nonclinical Samples: A Meta-Analysis. Psychosom Med PSY.0b013e31827d5fbd; published ahead of print January 29, 2013, doi:10.1097/PSY.0b013e31827d5fbd 

  (3) Fletcher RH, Fairfield KM. Vitamins for chronic disease prevention in adults: clinical applications. JAMA. 2002 Jun 19;287(23):3127-9. 

  (4) Fairfield KM, Fletcher RH. Vitamins for chronic disease prevention in adults: scientific review. JAMA. 2002 Jun 19;287(23):3116-26. 

  (5) Willett WC, Stampfer MJ. Clinical practice. What vitamins should I be taking, doctor?. N Engl J Med . 2001 Dec 20;345(25):1819-24. 

  (6) Johnson KA, Bernard MA, Funderburg K. Vitamin nutrition in older adults . Clin Geriatr Med . 2002 Nov;18(4):773-99. Review. 

  (7) Prenatal multivitamin supplementation and rates of congenital anomalies: a meta-analysis . Goh YI, Bollano E, et al. J Obstet Gynaecol Can. 2006 Aug;28(8):680-9. Review. 

  (8) Prenatal multivitamin supplementation and rates of pediatric cancers: a meta-analysis . Goh YI, Bollano E, et al . Clin Pharmacol Ther . 2007 May;81(5):685-91. Review. 

  (9) Use of multivitamin supplements in relation to allergic disease in 8-y-old children . Marmsjö K, Rosenlund H, et al . Am J Clin Nutr . 2009 Oct 28. 

  (10) Hercberg S, Galan P, et al . The SU.VI.MAX Study: a randomized, placebo-controlled trial of the health effects of antioxidant vitamins and minerals . Arch Intern Med. 2004 Nov 22;164(21):2335-42. 

  (11) Rautiainen S, Akesson A, et al . Multivitamin use and the risk of myocardial infarction: a population-based cohort of Swedish women . Am J Clin Nutr. 2010 Sep 22. 

  (12) The Linxian cataract studies: two nutrition intervention trials . Sperduto RD, Hu TS, et al. Arch Ophthalmol 1993;111:1246 -53. 
  Oorspronkelijk artikel: "Le complément que prennent (discrètement) les médecins"  door Jean-Parc Dupuis, Santé Naturen Innovation.


  Bijlagen:
  http://www.lanutrition.fr/bien-comprendre/les-complements-alimentaires/comparatif-des-complements-alimentaires-multivitamines-pour-adultes.html   
  http://www.lanutrition.fr/les-news/des-vitamines-qui-donnent-le-cancer.html   

  25-08-2013, 16:18 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:multivitamines
  16-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noni tegen kanker.
  Onderzoek: Noni stimuleert het immuunsysteem en bestrijdt aldus tumoren.

  (NaturalNews) Het is een alom bekend 'supervoedsel' dat volgens een reeks van gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek suggereert ongelooflijke genezende krachten te bezitten. Maar de anti-kanker effecten van Morinda citrifolia, in de volksmond bekend als "noni," behoren tot de meest uitgesproken.   Een studie uit 2008 in Zuid-Carolina U.S.A. vond dat het gefermenteerde sap van noni het natuurlijk afweersysteem van het lichaam stimuleert en zodoende de vorming en verspreiding van tumorcellen tegenwerkt.

  Onderzoekers van het Oncology Research Institute aan het Greenville Hospital System University Medical Center in Clemson ontdekten dit na het testen van de effecten van gefermenteerde noni exsudaat (FNE) bij ratten - FNE is gedroogde noni in zijn gehele vorm en bevat aldus het sap, de pulp en de zaden. Gezonde ratten en ratten zonder immuuncellen kregen fne als deel van de studie.

  Volgens het medisch tijdschrift, Oncology Reports zijn  de bevindingen van de studie werkelijk verbluffend. Bij gezonde ratten met normaal werkende lymfocyten en gezonde natuurlijke doder (NK​​) cel functie veroorzaakte intraperitoneale injectie van FNE, effectieve afstoting van tumoren door aansporen van de werking van granulocyten en NK-cellen in het perifere bloed, peritoneums en milt van de rat. Zelfs bij ratten waarin functionele lymfocyten ontbraken werd gedeeltelijke tumorafstoting waargenomen.

  "Deze gegevens tonen aan dat FNE in staat blijkt te zijn om het aangeboren immuunsysteem en het adaptieve immuunsysteem te stimuleren om tumorcellen te verwijderen," schreven de auteurs in hun conclusie. "NK-cellen reageren snel en lijken één van de belangrijkste spelers te zijn van het aangeboren immuunsysteem, terwijl het adaptieve immuunsysteem later reageert met een behouden geheugen."

  Tal van door de overheid gefinancierde studies bevestigen anti-kanker eigenschappen van noni.

  Het Nationaal Centrum for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) erkent ook de anti-kanker voordelen van noni, dat is de reden waarom deze afdeling van het National Institutes of Health (NIH) op dit moment het verder onderzoek financiert. Volgens de officiële website van het agentschap gaat NCCAM momenteel voort met een laboratorium studie over de effecten van noni op prostaatkanker cellen, terwijl het National Cancer Institute (NCI) een vooronderzoek op noni in de preventie en behandeling van borstkanker financiert.

  "In laboratoriumonderzoek heeft noni antioxidante, immuun-stimulerende en tumor-bestrijdende eigenschappen getoond," zegt NCCAM. "Deze resultaten leiden ertoe dat verdere studie van noni voor aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten gerechtvaardigd is."

  De resultaten van een Fase I klinische studie waarbij patiënten met vergevorderde kanker noni kregen zijn veelbelovend. Gepubliceerd in 2009 in het Journal of Dietary Supplements, is uit de resultaten van deze bijzondere proef gebleken dat het nemen van slechts 12 gram noni-extract per dag gevorderde kankerpatiënten kan helpen door niet alleen het verbeteren van hun algehele levensskwaliteit maar ook omkering van hun algehele conditie. NCCAM moet nog de resultaten van de Fase II studies met noni publiceren.

  Een studie uit 2006 gepresenteerd op de IVe Internationale Conferentie over Aromatische en Medicinale Planten uit Franse Overzeese Gebieden maakt ook gewag van anti-kanker effect bij muizen gevoed met noni. Vooral met betrekking tot tumormetastase  werd gevonden dat niet alleen de groei van tumorcellen werd geblokkeerd maar ook dat de aantasting van andere weefsels in het lichaam werd verhinderd..

  Voor een vollediger lijst van gepubliceerde studies over de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van noni - van noni zijn ook volgende voordelen aangetoond: helpen verlichten van stress en angst, controle van de bloeddruk; bestrijden van beschadigende en chronische ontsteking; boosten van de energieniveaus, het reguleren van bloedsuiker; bestrijden van diabetes , controle van bloedserum cholesterolgehalte en boosten van de immuniteit.  

  Oorspronkelijk artikel: "Noni stimulates the immune system to reject tumor cells: research." Friday, August 16, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://nccam.nih.gov/health/noni   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22435516   
  http://www.noniresearch.org/united_states/english/research/new_research.html   

  16-08-2013, 22:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:noni, immuniteit, tumoren
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!