Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
12-09-2013
Achtergrond chemische wapens in Syrië.
Chemische wapens: wat de media ons niet vertelt.
Francois Hollande en Barack Obama willen oorlog voeren om de president van Syrië, Bashar al-Assad, te straffen voor de vele mensen die hij heeft gedood met saringas, een verschrikkelijk vergif.
Maar de media zegt niet alles bvb. dat sarin een bijzondere categorie is van organische verbindingen die zelfs continu en wereldwijd worden gebruikt als pesticide.
Roundup, malathion (pesticide op grote schaal gebruikt in China, de voormalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, verboden sinds 2007 in de Europese Unie) en Fosmet (gebruikt op appels), bijvoorbeeld, zijn zulke organofosfaten.
Waarom organofosfaten zo effectief zijn in het doden van levende wezens.
Organofosfaatpesticiden werken als sarin: zij blokkeren de hersenen. Wanneer je hersenen niet meer werken klopt je hart nog steeds tijdelijk omdat de hartcellen autonoom zijn, maar je verliest het bewustzijn (coma) en vooral jou ademhaling stopt waarna verstikking en dood volgen.
Organofosforverbindingen produceren dit effect door te voorkomen dat de neuronen met elkaar communiceren. Neuronen zijn de cellen in je hersenen. Ze communiceren met elkaar dank zij de chemische "neurotransmitters." Eén van de belangrijkste neurotransmitter is acetylcholine. Zonder acetylcholine kunnen neuronen niet meer communiceren: je kunt niet denken, je hersenen kunnen geen opdrachten meer geven aan uw lichaam.
De organische verbindingen blokkeren de productie van acetylcholine. Slechts een zeer kleine dosis in je lichaam is voldoende opdat de neuronen verstoken blijven van acetylcholine waardoor je hersenen blokkeren met de dood als gevolg.
Het is belangrijk groenten en fruit uit de klassieke landbouw te wassen.
Je zult niet sterven door het slikken van organische residuën van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit die je vergeten bent om te wassen, maar toch kunnen ze je lichaam verstoren.
Een Amerikaanse studie, gebaseerd op 1139 kinderen in de Verenigde Staten van 8 tot 15 jaar, gevolgd in een nationale epidemiologische studie (National Health and Nutrition Examination Survey), waarvan 119 voldeden aan de criteria voor het bepalen van het geviseerde syndroom. Ze vonden dat kinderen die worden blootgesteld aan hoge concentraties organofosfaatpesticiden via fruit en groenten vaker last hebben van de aandoeningen ADD en ADHD). (1)
Een studie in 2010 toonde aan dat elke 10-voudige toename van de concentratie aan organofosfaat metabolieten in de urine werd geassocieerd met een toename van 55% tot 72% hoger risico op ADHD bij kinderen. (2)
Pesticiden hebben ook andere schadelijke effecten op de hersenen. Na een gezamenlijke expertise van het Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM), vond men dat het risico voor het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson (3) ook verhoogde.
Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je groenten en fruit die niet biologisch geteeld zijn grondig wast voor het eten, vooral als je ze rauw eet, indien mogelijk met een groentenborstel.
Een ontdekking van het onderzoek naar chemische wapens.
Organofosfaatpesticiden zijn het resultaat van onderzoek in oorlogsvoering met gassen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze hebben in de zeventiger jaren de organochloormiddelen vervangen waarvan de leider DDT was.
De meeste chemische wapens vandaag zijn organofosfaten .
Het uiteindelijke doel van een oorlogszuchtig regime is om een product te vinden met onmiddellijke effect en krachtig genoeg om tienduizenden en mogelijk honderdduizenden mensen te doden in één keer. Begrijp dat het gas dat werd gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog (chloor - en mosterdgas dat ogen en longen verbrandde) vaak niet meer dan een paar duizend doden in één keer konden veroorzaken wat lang niet genoeg meer is voor de huidige politieke en militaire leiders .
Het was in 1939 dat Duitse wetenschappers eindelijk de "wonder"oplossing met sarin vonden . De uitvinders van het chemieconcern IG Farben waren zo trots dat ze dit gas noemden met de letters van hun namen om er zeker van te zijn dat ze zo de geschiedenis zouden ingaan (Gerhard Schrader, Ambros, Rüdiger en Van der Linde) .
Hoe ongelooflijk het ook mag lijken, sarin is geurloos, kleurloos, vluchtig en dringt door de huid. Je ziet niets, je voelt niets; slechts een paar moleculen hebben invloed op de mens of dringen binnen in de longen (een concentratie van 10 delen per miljard is al fataal) en veroorzaakt de dood .
Verdeeld in de straten van een stad of metro, zonder dat iemand ook maar iets kan vermoeden, veroorzaakt sarin een nachtmerrie waar alle voorbijgangers, jong en oud, groot en klein, verlamd neervallen en sterven door verstikking (de hersenen stoppen met werken).
Dit is echt het wapen van de Apocalyps zoals kernwapens, dat door de VN is ondergebracht in de categorie massavernietigingswapens (resolutie 687) . Als zodanig zijn de productie en de instandhouding verboden sinds 1993 .
Helaas blijkt uit de zeer recente gebeurtenissen dat deze mooie droom van de verdwijning van massavernietigingswapens nog niet voor morgen is.
Bronnen:
1) Maryse F. Bouchard, David C. Bellinger, Robert O. Wright & Marc G. Weisskopf ;Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder and Urinary Metabolites of Organophosphate Pesticides : Revue Pediatrics (online 17 mai 2010) Vol. 125 No. 6 June 2010, pp. e1270-e1277 (2)Medscape.com (3)Pesticides : Effets sur la santé : une expertise collective de lInserm
Oorspronkelijk artikel: "Armes chimiques: ce que les médias ne disent pas" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Septembre 12, 2013
Bronnen: 1) Maryse F. Bouchard, David C. Bellinger, Robert O. Wright & Marc G. Weisskopf ; Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder and Urinary Metabolites of Organophosphate Pesticides : Revue Pediatrics (online 17 mai 2010) Vol. 125 No. 6 June 2010, pp. e1270-e1277
Jonge vrouw vertelt over haar slopende gezondheidsproblemen na vaccinatie met Gardasil.
(NaturalNews) De "sceptici" zijn er als de kippen bij om eventuele bewijzen voor de schade die wordt veroorzaakt door vaccinaties aan de kaak te stellen. Maar de bijwerkingen van vaccins zijn zeer reëel voor veel mensen, ook voor de 27-jarige Brittney Fiste, wiens dagelijkse strijd na vaccinatie met Gardasil, het beruchte humaan papillomavirus (HPV) vaccin (n.v.d.r. preventief tegen baarmoederhalskanker), deze levendige en gezonde vrouw bedlegerig heeft gemaakt.
In een artikel geplaatst door HormonesMatter.com in mei herinnert Brittney's moeder Roxie zich hoe de gezondheid van haar dochter snel achteruit ging nadat ze in 2007 was geprikt met Gardasil. Het verhaal is al bekend - een jonge vrouw vol energie en ambitie is gereduceerd tot een bijna-plant-status, 's ochtends worstelend om uit bed te komen en te functioneren zonder instorten of het krijgen van een ernstige aanval. Dit is het schrijnend leven van Brittney en duizenden andere jonge vrouwen die zoals zij nu moeten leven met het resultaat van Gardasil.
Bij Brittney begon ernstige achteruitgang in gezondheid zich al te manifesteren na minder dan één dag nadat ze haar eerste Gardasil injectie in juni 2007 had gekregen. Moeder Brittney zegt dat haar dochter ineenstortte in de leefkamer de ochtend na het ontvangen van de injectie met daarna regelmatige aanvallen met ernstige pijn in de benen. Ook Brittney's gedrag veranderde: ze kreeg ineens niet-uitgelokte woede-uitbarstingen.
Bezorgd over de situatie namen Brittney's ouders kontakt op met de huisarts die ten stelligste beweerde dat Brittney prima was en dat de symptomen niets te maken hadden met Gardasil. Uit een latere bloedtest bleek dat Brittney een tekort had aan kalium maar terug beweerden de artsen dat dit niet het gevolg was van Gardasil. Vertrouwend op deze geruststellingen, namen Brittney's ouders hun dochter mee voor de tweede ronde van Gardasil injecties die nog meer problemen zouden veroorzaken.
"Vanaf dat moment verslechterde Brittney's gezondheid snel," zegt Roxie, opmerkend dat binnen een week na het krijgen van haar tweede ronde van injecties, Brittney ernstige hoofdpijn kreeg, last had van zwakke kaakspieren, wazig en dubbel zag en extreem gevoelig was voor licht. Brittney draagt nu een beschermende omhullende zonnebril en heeft last van zwellingen rond haar schedel en hevige pijnen in heel het lichaam.
"Haar pijn was zo erg dat ze het de hele tijd uitschreeuwde" voegt Roxie eraan toe. "Het bleef hier niet bij. Haar gezicht hing soms naar één kant als wilde het wegglijden van haar schedel als de druk in haar hoofd erger werd. Epileptische- en migraineaanvallen kwamen opzetten. Heel de tijd was haar maag van streek. Ze verloor gevoel in haar benen en vingertoppen, werd volledig bedlegerig en verlangde te sterven. "
U kunt het volledig relaas over de gruwelijke gezondheidstoestand van Roxie's dochter na Gardasil lezen op: http://www.hormonesmatter.com.
Brittney besloot om haar eigen verhaal over het leven na Gardasil te publiceren zonder gegevens achter te laten in het beschrijven van de extreme pijn en lijden die zij nu meer dan zes jaar moet doorstaan. Zonder de hulp van haar trouwe en liefhebbende ouders zou Brittney gewoon niet in staat zijn om het dagelijkse leven te overleven. En zeggen dat dit het gevolg is van een vaccin dat de medische wereld blijft promoten als veilig en effectief.
"Mijn hoofd voelt raar alsof ik een aanval zal hebben vandaag," vertelt Brittney over een gemiddelde ochtend na Gardasil, die al snel verandert in een nachtmerrie. "De verblindende pijn raakt me als een heet mes dat snijdt door mijn hoofd. Het is een verschroeiende reeks van schokken alsof ik meerdere malen wordt geëlektrocuteerd. Stilaan verspreidt een inktzwarte duisternis zich over mij heen en alles wordt donker."
U kunt de rest van het gruwelijke verhaal van Brittney lezen op: http://sanevax.org
Oorspronkelijk artikel: "Young woman tells of horrific, debilitating health issues she now faces in years following Gardasil vaccination", Thursday, September 12, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer.
Onderzoek: Kurkuma is een krachtige anti-kanker middel en de beste vriend van uw lever.
(NaturalNews) Een eenvoudige maar zeer effectieve manier om kanker te dwarsbomen en uw lever te beschermen tegen de ziekte is het gebruik van een specerij die al duizenden jaren wordt gebruikt in de Indiase keuken. Kurkuma, en meer specifiek, curcumine, is een primair actief ingrediënt met een breed scala aan tastbare voordelen voor de gezondheid met inbegrip van het vermogen om kankerellen te doden en cirrose te voorkomen.
Resultaten van onderzoek op de specerij met betrekking tot de voedingswaarde van kurkuma wordt regelmatig gepubliceerd en een aantal van de meest recente onderzoeken wijst op de vele manieren waarop dit kruid vecht tegen kanker. Een recente studie gepubliceerd in de Asian Pacific Journal of Cancer Prevention bijvoorbeeld vond dat toediening van curcumine effectief de apoptose (geprogammeerde celdood) van leverkankercellen activeerde wat betekent dat deze schadelijke cellen gaan afsterven. De betrokkenen bij deze studie verklaarden dat curcumine een "veelbelovend phytomedicijn is bij kankertherapie."
Eerdere studies kwamen tot vergelijkbare conclusies, waaronder een studie van 2007 gepubliceerd in het tijdschrift Liver International Researchers van de afdeling Gastro-enterologie aan het Tel-Aviv Sourasky Medisch Centrum in Israël die de effecten testten van curcumine bij muizen met chemisch geïnduceerde leverschade. Vergeleken met de muizen die geen curcumine hadden gekregen ontwikkelden die welke het kruid hadden gekregen geen levercirrose, een resultaat dat de onderzoekers toeschreven aan de anti-onstekings eigenschappen van kurkuma.
"Daar curcumine inname veilig is voor mens is het meer dan redelijk om in klinische studies het gunstig effect van curcumine te bestuderen in het vertragen van de ontwikkeling van levercirrose," schreven de auteurs in hun conclusie.
Een jaar later, in 2008 publiceerden onderzoekers uit Taiwan in een studie te hebben vastgesteld dat curcumine ook gunstig kan zijn bij de behandeling van longkanker. Niet alleen toonde het kruid het uniek vermogen om invasie van kankercellen en verspreiding te voorkomen maar ook om belangrijke eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de natuurlijke blokkering en onderdrukking van de vorming van tumoren te activeren. Het team van de Nationale Yang-Ming University in Taipei verklaarde uiteindelijk dat hun bevindingen de toepassing van curcumine in anti-kanker metastase therapie ondersteunt.
En opnieuw in 2010 bleek uit een studie gepubliceerd in het Journal of Ovarian Research dat curcumine een andere unieke toepassing heeft bij de behandeling van kanker. Patiënten met eierstokkanker, die moeilijk te behandelen is door chemotherapie- en stralingsweerstand, kan effectief worden "voorbehandeld" met curcumine om de effectiviteit van conventionele behandeling van de kanker te verbeteren.
"Curcumine voorbehandeling verhoogt de chemo/radio-sensibilisatie in eierstokkankercellen via meerdere moleculaire mechanismen," schreven de auteurs van de Universiteit van South Dakota. "Curcumine voorbehandeling kan effectief de genezing van eierstokkanker bevorderen."
Het gebruik van curcumine in het eten kan u en uw familie helpen om kanker te voorkomen.
De Life Extension Foundation (LEF) heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de antikanker eigenschappen van kurkuma en vond dat het kruid verbazingwekkend werkt op 10 oorzakelijke factoren die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kanker, met inbegrip van DNA-schade, chronische ontstekingen en verstoring van de cel signaalwegen. Uit talloze honderden gepubliceerde studies blijkt dat curcumine een krachtig anti-kanker voedsel is dat de kankerontwikkeling blokkeert op een aantal unieke manieren.
Hoewel een precieze dosering voor kankerpreventie niet officieel is vastgesteld tonen studies met menselijke patiënten met kanker aan dat doses van ongeveer 3600 mg (3,6 gram) geïnduceerde paraptosis, gerichte vernietiging van de kankercel mitochondriën en verstoring van de kankercel cyclus ontwikkelde.
Voor meer uitgebreide informatie over kurkuma en kanker is er het LEF rapport op http://www.lef.org.
Oorspronkelijk artikel: "Turmeric is a powerful anti-cancer agent and your liver's friend: Research" Tuesday, September 10, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer.
Verban deze twaalf zeer giftige chemicaliën uit je huis.
(NaturalNews) 1. DEET (N, N-diethyl-meta-toluamide) is het meest voorkomend actief ingrediënt in insectenwerende middelen. Een derde van alle Amerikanen gebruikt deze produkten waarvan is aangetoond dat ze gevaarlijk zijn voor het centraal zenuwstelsel. Er bestaan natuurlijke insectenspray oplossingen en anders helpen ook kaarsen met eucalyptus- of citronella-olie.
2. Glyfosaat, het belangrijkste ingrediënt in Monsanto's Roundup wordt in verband gebracht met aangeboren afwijkingen, DNA-schade, hormonale verstoring, kanker en neurologische aandoeningen. Ban deze onkruidverdelger voor goed. Onkruid kun je ook natuurlijk,te lijf gaan met behulp van kokend water, azijn, zouten of gewoon door wieden.
3. Ftalaten komen het meest voor in luchtverfrissers. Ze bestaan ook in vinyl, houtvernissen en lakken. Ftalaten verstoren het endocriene systeem wat reproductieve en neurologische schade kan veroorzaken. Vermijd luchtverfrissers met "parfum" omdat het een synoniem voor ftalaten kan zijn. Geurkaarsen zijn een beter alternatief.
4. Bisphenol A (BPA) wordt gebruikt in voedselcontainers zoals babyflessen, plastic flessen en CD's. Wetenschappers hebben BPA gekoppeld aan hart- en vaatziekten, diabetes en leverafwijkingen, evenals hersenen en hormonale ontwikkelingsproblemen bij foetussen en kinderen. Zorg ervoor BPA-vrij plastic te kopen met recycling codes 1, 2 of 5. Recycling codes 3 en 7 hebben meer kans van BPA of ftalaten te bevatten.
5. Vluchtige organische stoffen (VOS) worden uitgestoten als gassen uit bepaalde vaste stoffen of vloeistoffen. Deze onveilige stoffen verhogen de luchtvervuiling binnenshuis en zijn gekoppeld aan astma en kanker. Verf, pesticiden, lakken, bouwmaterialen en kantoorapparatuur kunnen allemaal VOS bevatten, maar de grootste boosdoeners van de VOS-emissies in de woning zijn geparfumeerde op petroleum gebaseerde wasmiddelen. In plaats daarvan kan men plantaardige ongeparfumeerde wasmiddelen aankopen en kiezen voor VOC-vrije verven. Vermijd multiplex en spaanplaat waar mogelijk en houd VOS vast door multiplex meubelen met veilige produkten af te dichten.
6. Polybroomdifenylethers (PBDE's) vlamvertragers die gekoppeld worden aan hormonale verstoring, ontwikkelingsstoornissen en kanker, worden gebruikt in meubels en elektrische apparatuur. Tests toonden aan dat giftige brandvertragende chemicaliën het lichaam vervuilen van negenennegentig procent van de zwangere vrouwen. Bij het kopen van nieuwe producten, altijd vragen welk type van brandvertragende middelen gebruikt zijn.
7. Perfluorverbindingen (PFC's) worden gebruikt in antibaklaag pannen zoals Teflon, evenals in vlekbestendige stoffen. PFK's worden verdacht van geboorteafwijkingen en kanker te veroorzaken en er werd aangetoond dat zij al sterk geconcentreerd worden teruggevonden in de moedermelk. Gebruik in plaats daarvan roestvrij staal of gietijzer kookgerei (n.v.d.r. er zijn nu ook pannen met keramiek antibaklaag als gezond alternatief) en vermijd het kopen van vlekbestendige meubels.
8. Perchloorethyleen (PCE) is een chemische stof die in droogkuis al verboden is in Europa en Canada. PCE veroorzaakt toxische effecten in lever, nieren en het centrale zenuwstelsel. Kies voor groene stomerijen die chemischvrije methoden gebruiken.
9. Formaldehyde wordt gebruikt in timmerwerk, zepen, detergenten, kasten en lijmen. Formaldehyde is een uiterst giftige kankerverwekkende stof die door de Environmental Working Group werd geklasseerd als een grote dreiging voor het veroorzaken van kanker . Om blootstelling te beperken kies massief houten meubels of zorg ervoor dat geperste houtprodukten afgesloten zijn.
10. Triclosan wordt gebruikt in antibacteriële zeep die antibioticaresistentie bacteriën bevorderen, waardoor super bacteriën ontstaan. Wanneer triclosans worden gemengd met gechloreerd kraantjeswater wordt het giftige gas chloroform aangemaakt. Stop het gebruik van antibacteriële zeep en schakel over naar een natuurlijk alternatief.
11 & 12. Chloor en ammoniak zijn dodelijke ingrediënten vaak gebruikt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen waaronder toilet- en ovenreinigers. De Environmental Protection Agency (EPA) vond dat chloor bijproducten 300.000 keer meer kankerverwekkend zijn dan het chemische bestrijdingsmiddel DDT. Gebruik in plaats daarvan schoonmaakmiddelen zoals soda, citroensap, azijn, waterstofperoxide en Castilië zeep.
Oorspronkelijk artikel: "Twelve highly toxic chemicalsto banish from your home"Thursday, September 05, 2013 by: John McKiernan, Natural News.
Onderzoek: Autisme gekoppeld aan een tekort aan gezonde darmbacteriën.
(NaturalNews) Ouders en verzorgers van autistische kinderen zeggen het al tientallen jaren, nu eindelijk gelooft de wetenschappelijke gemeenschap dat er wel iets aan de hand is tussen gastro-intestinale afwijkingen en autismespectrumstoornis (ASS). Een nieuwe studie onlangs online gepubliceerd in het tijdschrift, PLoS One, vermeldt specifiek geïdentificeerde onevenwichtige en gebrekkige darmflora als een belangrijk symptoom en mogelijk zelfs een primaire oorzaak van autisme bij veel van de kinderen met deze aandoening.
Onderzoekers van de Arizona State University (ASU) in Tempe kwamen tot deze conclusie na het evalueren van verschillende groepen kinderen tussen 3 en 16 jaar oud. Eén van de groepen bestond uit 20 gezonde kinderen en de andere uit 20 autistische kinderen. Fecale monsters van alle kinderen werden geanalyseerd op probiotische of gezonde bacteriën. Een testproces genoemd pyrosequencing werd ingezet dat een bijzondere vorm van synthese gebruikt om DNA te analyseren.
Bij evaluatie van de verkregen gegevens stelde het team vast dat autistische kinderen algemeen een lagere verscheidenheid van darmflora hadden vergeleken met gezonde kinderen in de controlegroep. Bij de autistische kinderen ontbraken drie specifieke soorten darmbacteriën die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van koolhydraten en het fermenteren van voedsel om het verteerbaar en hun voedingsstoffen assimileerbaar maken. Deze twee verschillen in microbiële samenstelling werpt een nieuw licht op de fysiologische aard van de aandoening.
"We hebben aangetoond dat autisme nauw verbonden is met de darmflora gekenmerkt door verminderde rijkdom en diversiteit alsmede door een veranderde samenstelling en structuur van de microbiële gemeenschap," schreef het studieteam geleid door Dr Rosa Krajmalnik-Brown , Ph.D. "Het meest opvallend wat we ontdekt hebben is dat de geslachten Prevotella, Coprococcus en Veillonellaceae aanzienlijk lager in aantal waren bij de autistische kinderen." Kindervaccins vaak verantwoordelijk voor onderliggende gastro-intestinale schade in verband met autisme.
Deze bevindingen spreken boekdelen, met name met betrekking tot de opmerkingen van gastro-enteroloog dr. Andrew Wakefield meer dan 15 jaar geleden. Hoewel het hem uiteindelijk zijn carrière en reputatie kostte, veroorzaakt door de door Big Pharma gecontroleerde overheden en media, was Dr Wakefield één van de eerste medische professionelen om het verband tussen de kindervaccins en gastro-intestinale schade te identificeren.
Waarom is dit belangrijk? Omdat vaccin geïnduceerde gastro-intestinale schade een primaire oorzaak is van veel symptomen geassocieerd met ASS. Zo blijkt, een beschadigde darm, met name tijdens ontwikkelingsjaren van een kind, een goede opname van voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde neurologische ontwikkeling te verhinderen. Vooruitstrevende wetenschappers en medische professionelen hebben uiteindelijk ontdekt dat in veel gevallen de kindervaccins direct verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van gastro-intestinale schade die symptomen van autisme veroorzaken.
"Vaccins veroorzaken de onderliggende fysieke omstandigheden die resulteren in de pijn, neurologische schade en aandoeningen van het immuunsysteem, maagschade, en gistovergroei - de combinatie van dit alles resulteert in gedragssymptomen van 'autisme'," zegt Marcella Piper -Terry, MS, oprichter vanVaxTruth.org. "Vaccins veroorzaken gastro-intestinale schade die de opname van de noodzakelijke voedingsstoffen voor een goede werking van de hersenen verhindert."
"Slechte opname van essentiële voedingsstoffen veroorzaakt aandoeningen, aan het immuunsysteem, convulsies, encefalopathie, enz. ... wat leidt tot de uiteindelijke diagnose 'autisme'."
Met andere woorden vaccins veroorzaken geen "autisme." Ze kunnen echter een scala van fysiologische problemen in het lichaam veroorzaken die uiteindelijk leiden tot de diagnose van autisme. Het kan maanden of zelfs jaren duren vooraleer deze problemen zich volledig ontwikkelen tot autisme. De reguliere geneeskunde blijft beweren dat er geen verband is tussen de ontwikkeling van autisme en vaccinatie ook al wijzen alle indicatoren op vaccins als de ware aanstichters.
Oorspronkelijk artikel: "Autism linked to deficiency in healthy gut bacteria: Research" Friday, August 23, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Verbazingwekkend onderzoek: Visolie keert leverziekte bij kinderen met darmproblemen.
NaturalNews) Onderzoekers aan de Universiteit van California, Los Angeles (UCLA) hebben een baanbrekende ontdekking gedaan dat het einde van de leverziekte zou kunnen betekenen bij kinderen met intestinale problemen. Gepubliceerd in het Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, blijkt uit de bevindingen van hun nieuwe studie dat intraveneuze injecties met visolie, dat rijk is aan omega-3 vetzuren, in staat zijn om leverziekte volledig te genezen waardoor de noodzaak voor levertransplantaties en andere ingrijpende medische ingrepen overbodig zijn.
Onnder de titel "Six Months of Intravenous Fish Oil reverses Pediatric Intestinal Failure Associated Liver Disease," verscheen het verslag van de studie waarbij de effecten van intraveneuze visolie op een groep van 10 kinderen in de leeftijd van twee weken tot 18 jaar werden onderzocht. Elk van de kinderen in deze groep was gediagnosticeerd met geavanceerd darmfalen geassocieerde met leverziekte, een hoog risico gezondheidstoestand die voor veel mensen eindigt met vroege dood.
De kinderen kregen de behandeling gedurende zes maanden en de resultaten werden vergeleken met een groep van 20 kinderen die ook de ziekte hadden maar een conventionele behandeling kregen. Vergeleken met deze conventionele controlegroep ervaarde de visoliegroep een wonderbaarlijk herstel - na slechts 17 weken van de behandeling constateerde men dat 80 procent van de kinderen uit de visoliegroep volledig hersteld waren van hun leverziekte.
"Met deze bijzondere studie wilden we weten of een eindige periode van zes maanden van intraveneuze visolie leverschade bij deze kinderen kon omkeren en we hebben veelbelovende resultaten kunnen noteren," zegt Dr Kara Calkins, een arts en assistent professor aan de UCLA Mattel Children's Hospital Afdeling Neonatologie en Developmental Biology.
Huidig FDA-goedgekeurde behandelingsprotocol omvat het injecteren van kinderen met GGO-sojaolie.
Wat kregen de kinderen in de controlegroep voor hun behandeling? Schokkend, een injectie met sojaolie, want dit is de enige behandeling momenteel goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Hoewel een minuscuul percentage kinderen met sojaolie geholpen kan worden - de meeste soja gebaseerde producten zoals sojaolie zijn ook genetisch gemodificeerde (GM) wat zijn eigen inherent risico draagt - is dit wat de Amerikaanse FDA als "veilige" en "effectieve" behandeling voor darmfalengeassocieerde leverziekte beschouwt.
"Omdat intraveneuze visolie nog niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration en veel duurder is dan sojaolie, wordt de behandeling meestal niet gedekt door de verzekering," voegt Dr Calkins eraan. "Als gevolg hiervan, wordt deze olie beschouwd als experimenteel en is ze momenteel alleen beschikbaar bij speciale protocollen. Als het bewezen is als veilig en efficiënt voor de patiënt, hopen we dat het uiteindelijk beschikbaar komt voor een ruimer gebruik."
Studie toont aan dat sojaolie zeer giftig is en kinderen kan doden.
Naast de volledige ineffectiviteit - vergeleken met visolie's 80 percentensucces na 17 weken behandeling tegenover een zwak vijf procent van sojaolie - toont de studie ook aan dat de conventionele sojaolie behandeling zeer toxisch is en vaak leidt tot vroegtijdige dood bij kinderen. Volgens een studie aan het UCLA kunnen sojaolie injecties zelfs leiden tot darmfalen geassocieerde leverziekte, die op zijn beurt kan leiden tot vroege mortaliteit.
Eerdere studies hebben al op de voordelen gewezen van intraveneuze visolieinjecties tegenover conventionele sojaolie injecties met betrekking tot de behandeling van darmfalen geassocieerde leverziekte, maar geen van hen bepaalde de noodzakelijke duurtijd van de behandeling. Dankzij deze nieuwe studie hopen de deskundigen dat het FDA uiteindelijk visolie als een voorkeursbehandeling op soja-olie zal adviseren nu bewezen is dat soja-olie ineffectief en volledig onveilig is.
Oorspronkelijk artikel: "Amazing research: Fish oil found to completely reverse liver disease in children with intestinal failure" Wednesday, August 21, 2013 by Jonathan Bensonn staff writer, Natural News.
Waarom is wit brood goedkoper dan bruin brood? Normaal gesproken is rauw onbewerkt goedkoper: een boom in plaats van planken, de aarde in plaats van bakstenen, graan in plaats van brood, grijs in plaats van wit brood. Maar voor veel modern voedsel is het omgekeerde waar: bruin brood is duurder dan wit brood. Ruwe suiker is duurder dan witte suiker. De eenvoudige gepasteuriseerde melk is duurder dan halfvolle UHT-melk. Waarom? Omdat er nu industriële raffinageprocessen zijn dat voedsel kan transformeren in producten die afzonderlijk kunnen verkocht worden.
Wat overblijft van de tarwe die je koopt. Neem tarwe, bijvoorbeeld. Een tarwekorrel bestaat uit het meellichaam, een kiem en zemelen. Het meellichaam wordt gebruikt om meel te produceren,zemelen zijn gezond en van de kiem wordt olie gemaakt. Als men jou een volkoren brood verkoopt gemaakt van de volledige graankorrels kan men je niet afzonderlijk de zemelen en kiemen verkopen! De producent zou inkomsten verliezen. Als men je wit brood verkoopt alleen gemaakt van het meellichaam kunnen de zemelen verkocht worden aan All-Bran en de kiemen voor het maken van tarwekiemolie. Ze kunnen ook worden verkocht voor gebruik in veevoer. Maar wit meel zelf kan nog verder worden verdeeld. Meel is gevormd uit zetmeel (suiker) en eiwitten zoals gluten. De eiwitten kunnen ook verkocht worden als veevoer en voer voor huisdieren. China en India zijn goed gepositioneerd in de handel van deze goedkope bijproducten. Maïzena is ook zo'n product dat door de producenten gretig wordt aangeboden want het is de rest van maïsmeel waaruit de eiwitten werden verwijderd.
De uitvinding van halfvolle melk. Dezelfde manier van werken met zuivelproducten. Talrijke campagnes hebben de mensen ervan overtuigd dat vetten zijn slecht voor de gezondheid. Gesteund door de overheid hebben deze campagnes de industriëlen geen windeieren gelegd. Zij begonnen massaal met de verkoop van lichter voedsel, te beginnen met de halfvolle melk. De consument denkt dat hij beter af is met vetarme producten. Hij vindt het normaal om hiervoor meer te betalen ... het is immers beter voor zijn gezondheid. In werkelijkheid is het vooral gunstig voor de fabrikant. Voor hem betekent magere kaas, magere kwark en magere of halfvolle melk gewoon dat alle of een deel van de room van de melk verwijderd wordt die hij dan kan verkopen als cream. Om eerlijk te zijn moeten we wel erkennen dat magere melk iets goedkoper is dan volle melk. Maar het prijsverschil is minder uitgesproken dan men kan verwachten. Een pak van zes liter volle melk kost bij Carrefour bijvoorbeeld 5,94, terwijl een pak van zes liter halfvolle melk van hetzelfde merk 5,50 kost, dat wil zeggen 44 cent minder. Echter om zes liter halfvolle melk te produceren verwijdert de fabrikant ongeveer 300 gram room die hij op zijn minst voor 2 euro zal verkopen. Het verschil is netto voor de producent. Vermenigvuldigd met miljoenen verpakkingen per jaar betekent dit miljoenen euro's meer verdienen aan dezelfde melk.
Eet boter i.p.v. margarine. Erger nog was de campagne om mensen ervan te overtuigen dat boter slecht was voor de gezondheid en het beter was deze te vervangen door margarine. Deze keer ging het zelfs niet over verwijderen van componenten van de boter. Het ging erom een product te maken met het uitzicht van boter, maar gemaakt met andere ingrediënten, namelijk gehydrogeneerde oliën, die oorspronkelijk rijk waren aan kankerverwekkende transvetzuren (dit is gelukkig niet meer het geval). Waarom margarine? Omdat het veel goedkoper is om vloeibare oliën te produceren dan vaste vetten. Vaste vetten zijn inderdaad ofwel dierlijke vetten (boter, reuzel, rundvlees, gans of eend, zeer duur), of vetten uit tropische planten, zoals kokosolie of palmolie . Maar de moderne landbouw is veel beter uitgerust voor de grootschalige productie van vloeibare oliën van vooral maïs en zonnebloem. Deze vloeibare oliën kunnen worden verhard met een industrieel proces: hydrogenering. Vervolgens worden er kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd waardoor men een product verkrijgt dat lijkt op boter waarbij de doorsnee consument niet te veel verschil merkt in textuur en smaak. Het probleem is dat deze gehydrogeneerde oliën, gemaakt met vloeibare oliën rijk zijn aan omega-6, wat niet goed is voor het hart. Ze bevatten ook geen vitamine A die wel voorkomt in echte boter.
Andere lucratieve uitvinding: Surimi Een ander bewerkt produkt goedkoper dan het oorspronkelijke is surimi waarvan veel mensen denken dat het krab is. In werkelijkheid is surimi veel goedkoper dan krab of vis. Meestal zit er geen krab in surimi. En het bevat slechts 38% vis maar wel voor 62% een mengsel van olie, zetmeel, suiker, water en smaakstoffen waardoor wij het kunnen bestempelen als nepvoedsel nummer 1. Oorspronkelijk artikel: "Pourquoi le pain blanc est moins cher que le pain gris" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.
Veel artsen nemen (discreet) voedingssupplementen.
Volgens een studie uit de Verenigde Staten neemt 81% van de gezondheidswerkers multivitamine en mineralen supplementen. (1)
De goede adviezen houden ze voor zichzelf, maar ze hebben de neiging om deze te "vergeten" vertellen aan hun patiënten. De meerderheid van de bevolking in de Verenigde Staten neemt nog altijd geen voedingssupplementen. Ze zijn het slachtoffer van de propaganda van de media om te geloven dat gewoon "evenwichtig" eten voldoende is.
In Europa worden de mensen die multivitaminen nemen vaak beschouwd als zonderlingen of zachte milieuactivisten en enigszins naïef.
Toch weten we dat door de moderne levensstijl, stress, vervuiling en leeftijd (opname van voedingsstoffen vermindert) het nemen van de gezondste en meest gevarieerde voeding geen garantie is een optimale levering van vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. We eten ook te veel remmende verbindingen zoals koffie, thee, frisdrank, niet-gefermenteerde soja en alcohol. Ze verminderen de opname van bepaalde voedingsstoffen. De eerste slachtoffers zijn ijzer, zink, calcium en foliumzuur. Bovendien vernietigt tabaksrook, bij zowel actief of passief roken, veel vitaminen.
Tot slot veroorzaken veel geneesmiddelen nutriëntenverliezen en een afname van de absorptie. Toch is het zeldzaam dat een arts naast een medicijn multivitamines voorschrijft om de bijwerkingen van het geneesmiddel te compenseren.
Maar dit is geen reden om niets te doen en te "vergeten" zorgen voor onze eigen gezondheid. Talrijke studies hebben het essentiëel belang van het dagelijks innemen van multivitaminen aangetoond. Eerst natuurlijk omdat zij veel ernstige ziekten helpen voorkomen (meer daarover hieronder), maar ook omdat zij eenvoudigweg de subjectieve perceptie van stress, vermoeidheid en angst voor ongeveer 30% verminderen, volgens een onderzoek door onderzoekers van de Swansea University in Engeland. (2)
Het nemen van multivitaminen verbetert het moreel en de kwaliteit van het leven en heeft gunstige effecten tegen ziekten.
Belangrijke positieve effecten op de gezondheid.
De terughoudendheid van gezondheidswerkers om hun patiënten in te lichten over het belang van vitaminen is nog onbegrijpelijker nu het meer dan tien jaar wetenschappelijk is vastgesteld dat zij essentieel zijn voor de gezondheid. Het lijkt erop dat iedereen is vergeten dat vitamines, per definitie, essentieel zijn voor de gezondheid en de normale werking van ons lichaam. Een algemene synthese van alle studies over multivitaminen werd gepubliceerd in 2002 en concludeerde dat als voorzorgsmaatregel alle volwassenen dagelijks multivitamines zouden moeten innemen om ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en osteoporose te voorkomen. (3) (4) Dit is ook de mening van de meest vooraanstaande expert in de wereld op voedingsgebied, professor Walter Willett, voorzitter van de afdeling Voeding van de School voor Openbare Gezondheid aan de Harvard University. Dr Willet gaat nog verder en is van oordeel dat de beroemde "voedselpiramide" de dagelijkse inname van mulltivitamines zou moet bevatten voor een optimale gezondheid. (5)
Ouderen, zwangere vrouwen en kinderen eerst!
Sommige mensen baren meer zorgen dan anderen.
Het zijn vooral de ouderen. Ze hebben het meest nodig om multivitaminen te nemen omdat hun darmen minder voedingsstoffen absorberen en zij zich vaak ontoereikend voeden door gebrek aan eetlust, moeilijkheden bij kauwen, eenzaamheid, enz. . (6)
Gevolgd door zwangere vrouwen. Gynaecologen schrijven meestal foliumzuur (vitamine B9) voor, dat effectief is in het verminderen van de incidentie op neurale buisdefecten bij de baby. Maar het gebruik van prenatale multivitaminen (ze bevatten gewoonlijk allemaal minstens 400 mcg foliumzuur) kunnen ook nog andere foetale misvormingen voorkomen.
Auteurs van een meta-analyse van zeven epidemiologische studies in 2007 concludeerden dat het nemen van multivitaminen tijdens de zwangerschap een lager risico geeft op hersentumoren, tumoren van het sympathische zenuwstelsel (neuroblastoom) en leukemie bij kinderen. (8)
Volgens een epidemiologische studie met 2.423 Amerikaanse kinderen (9) kunnen kinderen die tijdens het eerste jaar van hun leven multivitaminen nemen het risico op allergieën op schoolleeftijd verminderen en hun intelligentie quotiënt (IQ) verbeteren.
Volgens Britse onderzoekers maakt het slikken van multivitamines intelligenter.
Het dagelijks nemen van multivitaminen kan de cognitieve prestaties verbeteren (concentratie, geheugen, alertheid ...) zowel bij kinderen als volwassenen, volgens de Britse onderzoekers. In een serie artikelen gepubliceerd in het British Journal of Nutrition en Human Psychopharmacology hebben teams van Britse neurowetenschappers de effecten van multivitaminsupplementen bestudeerd op moraal, stress en cognitieve functies.
Hoewel de onderzoeken verspreid waren over vier tot twaalf weken kwamen de effecten daadwerkelijk tot uiting in de eerste weken: - mannen die vitamine B-complex namen blekent een toename van hun cognitieve prestaties te ondervinden, voelden zich mentaal minder moe en hadden meer kracht; - vrouwen die vitamines en mineralen namen toonden een grotere nauwkeurigheid en een grotere snelheid om meerdere taken uit te voeren; - kinderen van 8 tot 14 jaar vertoonden een groter concentratievermogen. Meerdere studies bevestigen het belang van multivitaminen tegen ernstige ziekten.
De fout, wijd verspreid door de officiële geneeskunde is te geloven dat we voldoende vitamine D hebben zolang wij niet lijden aan rachitis en genoeg vitamine C zolang wij geen last hebben van scheurbuik.
Dit is een zware misvatting. In werkelijkheid zijn deze ziekten meestal extreme uitingen van een vitaminegebrek.
Ook voor het verschijnen van deze ziekten moeten lichaam en geest optimaal functioneren. Volgens professor David Kennedy van de Universiteit van Northumbria, is "het optimale niveau van vitamines ruim boven het niveau van dit wat de ziekte zou verhinderen."
Het nemen van multivitaminen dient niet alleen om bepaalde ziekten te voorkomen. Het optimaliseert de gezondheid met inbegrip van het verminderen van het risico op ernstige ziekten. We weten bijvoorbeeld, dankzij de grote dubbelblind Franse SUVIMAX studie met placebos gedurende zeven jaar met 12.741 personen in de leeftijd van 35 tot 60 jaar, dat het nemen van multivitaminen de incidentie van kanker bij mensen vermindert. (10). Nochtans heeft SUVIMAX slechts zeer lage doses van een paar vitaminen in synthetische vorm bestudeerd verre van de optimale doseringen.
Het nemen van een multivitamine supplement zou op lange termijn resulteren in een vermindering van 40% op het risico van een myocardinfarct (hartaanval). Dit wordt aangetoond door de resultaten van een Zweeds onderzoek waarbij 34 000 vrouwen van 49 jaar en ouder gedurende tien jaar gevolgd werden. (11)
In een klinische studie uitgevoerd in China hebben 2141 personen in de leeftijd van 45-74 jaar elke dag gedurende 5 jaar twee multivitaminen capsules en 15 mg beta-caroteen genomen of een placebo. Onder de personen van 65 tot 74 jaar die een supplement hadden genomen kwam veel minder staar (problemen met het gezichtsvermogen) voor dan in de placebogroep. (12)
Er is nu geen twijfel dat multivitaminen zouden moeten voorkomen in het medisch arsenaal om de kans op ernstige ziektes te verminderen. De stilte die gezondheidsautoriteiten weten te behouden rond dit onderwerp is uiterst zorgwekkend i.v.m. hun objectiviteit en onafhankelijkheid ten opzichte van de grote farmaceutische bedrijven die er alle belang bij hebben om de werking van multivitaminen ter voorkoming van ziektes te negeren.
Kies een multivitamine zonder oxiderende elementen.
Veel commercieel verkrijgbare multivitamines bevatten ijzer en/of koper. Die hebben een belangrijke pro-oxidant effect en zijn schadelijk voor mensen die niet lijden aan deficiëntie. Verschillende Amerikaanse studies hebben aangetoond dat ijzer of koper onder vrije vorm in voedingssupplementen bijzonder gevaarlijk zijn en de mortaliteit kunnen verhogen in plaats van ons te beschermen tegen ziekte (14).
(2) Sara-Jayne Long, David Benton. Effects of Vitamin and Mineral Supplementation on Stress, Mild Psychiatric Symptoms, and Mood in Nonclinical Samples: A Meta-Analysis. Psychosom Med PSY.0b013e31827d5fbd; published ahead of print January 29, 2013, doi:10.1097/PSY.0b013e31827d5fbd
(3) Fletcher RH, Fairfield KM. Vitamins for chronic disease prevention in adults: clinical applications. JAMA. 2002 Jun 19;287(23):3127-9.
(4) Fairfield KM, Fletcher RH. Vitamins for chronic disease prevention in adults: scientific review. JAMA. 2002 Jun 19;287(23):3116-26.
(5) Willett WC, Stampfer MJ. Clinical practice. What vitamins should I be taking, doctor?. N Engl J Med . 2001 Dec 20;345(25):1819-24.
(6) Johnson KA, Bernard MA, Funderburg K. Vitamin nutrition in older adults . Clin Geriatr Med . 2002 Nov;18(4):773-99. Review.
(7) Prenatal multivitamin supplementation and rates of congenital anomalies: a meta-analysis . Goh YI, Bollano E, et al. J Obstet Gynaecol Can. 2006 Aug;28(8):680-9. Review.
(8) Prenatal multivitamin supplementation and rates of pediatric cancers: a meta-analysis . Goh YI, Bollano E, et al . Clin Pharmacol Ther . 2007 May;81(5):685-91. Review.
(9) Use of multivitamin supplements in relation to allergic disease in 8-y-old children . Marmsjö K, Rosenlund H, et al . Am J Clin Nutr . 2009 Oct 28.
(10) Hercberg S, Galan P, et al . The SU.VI.MAX Study: a randomized, placebo-controlled trial of the health effects of antioxidant vitamins and minerals . Arch Intern Med. 2004 Nov 22;164(21):2335-42.
(11) Rautiainen S, Akesson A, et al . Multivitamin use and the risk of myocardial infarction: a population-based cohort of Swedish women . Am J Clin Nutr. 2010 Sep 22.
Onderzoek: Noni stimuleert het immuunsysteem en bestrijdt aldus tumoren.
(NaturalNews) Het is een alom bekend 'supervoedsel' dat volgens een reeks van gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek suggereert ongelooflijke genezende krachten te bezitten. Maar de anti-kanker effecten van Morinda citrifolia, in de volksmond bekend als "noni," behoren tot de meest uitgesproken. Een studie uit 2008 in Zuid-Carolina U.S.A. vond dat het gefermenteerde sap van noni het natuurlijk afweersysteem van het lichaam stimuleert en zodoende de vorming en verspreiding van tumorcellen tegenwerkt.
Onderzoekers van het Oncology Research Institute aan het Greenville Hospital System University Medical Center in Clemson ontdekten dit na het testen van de effecten van gefermenteerde noni exsudaat (FNE) bij ratten - FNE is gedroogde noni in zijn gehele vorm en bevat aldus het sap, de pulp en de zaden. Gezonde ratten en ratten zonder immuuncellen kregen fne als deel van de studie.
Volgens het medisch tijdschrift, Oncology Reports zijn de bevindingen van de studie werkelijk verbluffend. Bij gezonde ratten met normaal werkende lymfocyten en gezonde natuurlijke doder (NK) cel functie veroorzaakte intraperitoneale injectie van FNE, effectieve afstoting van tumoren door aansporen van de werking van granulocyten en NK-cellen in het perifere bloed, peritoneums en milt van de rat. Zelfs bij ratten waarin functionele lymfocyten ontbraken werd gedeeltelijke tumorafstoting waargenomen.
"Deze gegevens tonen aan dat FNE in staat blijkt te zijn om het aangeboren immuunsysteem en het adaptieve immuunsysteem te stimuleren om tumorcellen te verwijderen," schreven de auteurs in hun conclusie. "NK-cellen reageren snel en lijken één van de belangrijkste spelers te zijn van het aangeboren immuunsysteem, terwijl het adaptieve immuunsysteem later reageert met een behouden geheugen."
Tal van door de overheid gefinancierde studies bevestigen anti-kanker eigenschappen van noni.
Het Nationaal Centrum for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) erkent ook de anti-kanker voordelen van noni, dat is de reden waarom deze afdeling van het National Institutes of Health (NIH) op dit moment het verder onderzoek financiert. Volgens de officiële website van het agentschap gaat NCCAM momenteel voort met een laboratorium studie over de effecten van noni op prostaatkanker cellen, terwijl het National Cancer Institute (NCI) een vooronderzoek op noni in de preventie en behandeling van borstkanker financiert.
"In laboratoriumonderzoek heeft noni antioxidante, immuun-stimulerende en tumor-bestrijdende eigenschappen getoond," zegt NCCAM. "Deze resultaten leiden ertoe dat verdere studie van noni voor aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten gerechtvaardigd is."
De resultaten van een Fase I klinische studie waarbij patiënten met vergevorderde kanker noni kregen zijn veelbelovend. Gepubliceerd in 2009 in het Journal of Dietary Supplements, is uit de resultaten van deze bijzondere proef gebleken dat het nemen van slechts 12 gram noni-extract per dag gevorderde kankerpatiënten kan helpen door niet alleen het verbeteren van hun algehele levensskwaliteit maar ook omkering van hun algehele conditie. NCCAM moet nog de resultaten van de Fase II studies met noni publiceren.
Een studie uit 2006 gepresenteerd op de IVe Internationale Conferentie over Aromatische en Medicinale Planten uit Franse Overzeese Gebieden maakt ook gewag van anti-kanker effect bij muizen gevoed met noni. Vooral met betrekking tot tumormetastase werd gevonden dat niet alleen de groei van tumorcellen werd geblokkeerd maar ook dat de aantasting van andere weefsels in het lichaam werd verhinderd..
Voor een vollediger lijst van gepubliceerde studies over de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van noni - van noni zijn ook volgende voordelen aangetoond: helpen verlichten van stress en angst, controle van de bloeddruk; bestrijden van beschadigende en chronische ontsteking; boosten van de energieniveaus, het reguleren van bloedsuiker; bestrijden van diabetes , controle van bloedserum cholesterolgehalte en boosten van de immuniteit.
Oorspronkelijk artikel: "Noni stimulates the immune system to reject tumor cells: research." Friday, August 16, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Neonicotinoiden zijn het nieuwe DDT en zij vernietigen onze wereld.
(NaturalNews)Het beruchte organochlorine insecticide DDT (dichloordifenyltrichloorethaan) is wereldwijd verbannen uit de landbouw sinds 1972 na een besluit van de wereldleiders op het Verdrag van Stockholm. Destijds werd DDT gekoppeld aan kanker en wordt geacht een contact vergif te zijn voor wilde dieren waaronder vogels en geleedpotigen die in grote getale ervan stierven. Veel ogen gingen open toen biologe Rachel Carson het boek Silent Spring uitbracht dat de nadelige effecten van DDT voor mens en ecosysteem blootlegde. Nu wordt DDT alleen geproduceerd voor vector controle en wordt het alleen nog toegepast binnenshuis om muggen te weren en te doden.
Het nieuwe DDT Ongeacht het verbod op DDT is de wereld in de ban geraakt van andere industriële chemicaliën in de landbouw. Insecticiden zijn populair omdat ze de landbouw efficiënter en de voedselproductie overvloediger maken. Wij weten echter dat insecticiden zich ophopen in het milieu. Is het doden van vogels en bijen echt de moeite waard op lange termijn? Zeventig procent van de bloeiende planten hebben bestuivers nodig. Wat gebeurt er als de bijen er niet meer zullen zijn om de balans van het universum in leven te houden?
Op dit moment wordt de wereld geconfronteerd met de gevaren van een nieuwe klasse van insecticiden bekend als neonicotinoïden. Deze insecticiden, vergelijkbaar met DDT, hebben een vergunning gekregen en worden wijdverbreid gebruikt voordat er ecologische veiligheidtesten zijn uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt nu dat deze gifstoffen het natuurlijk leven vernietigen als nooit tevoren nl. het uitroeien van de honingbijen. 5 nanogram neonicotinoide doodt 1 op 2 bijen. Toegepast op de zaden van gewassen blijven neonicotinoides in de planten tijdens de groei en doden de insecten die proberen een hapje te nemen. Studies tonen aan dat wanneer boeren hun gewassen behandelen de planten tussen 1,6 en 20 procent van de neonicotinoïde insecticide opnemen. Wanneer honingbijen worden blootgesteld aan slechts 5 nanogram neonicotinoïde langs de nectarpollen is waargenomen dat ongeveer 1 op 2 ervan sterven. Dit maakt neonicotinoides 10.000 keer krachtiger dan DDT!
Aangezien een zeer klein deel van de neonicotinoide achterblijft in de nectarpollen denken de fabrikanten van de chemicaliën dat deze insecticiden een minimale impact hebben op de bestuivers. Oppervlakkig gezien lijken deze chemische sprays veilig maar wat gebeurt er met de rest van de chemische stof die niet wordt geabsorbeerd door de planten?
Negentig procent of meer van de neonicotinoïden teistert het bodemecosysteem. Professor Dave Goulson wijst erop dat deze insecticiden een nog grotere impact hebben op het bodem ecosysteem. Hij zegt dat de resten als stof, "meestal meer dan 90 procent", in de bodem verdwijnt.
Wat is hiervan de invloed in de toekomst op het ecosysteem en de kwaliteit van de bodem voor de komende jaren in het bijzonder?
Een kettingreactie van neonicotinoïden verspreidt zich onder de bodemfauna en belaagt o.a. de regenwormen en onrechtstreeks de vogels en zoogdieren die zich te goed doen aan de vergiftigde bodemfauna.
Als regeringen het wijdverbreid gebruik van deze gifstoffen verder toelaten, zonder de gevolgen te kennen, werken ze volop mee aan de massale vernietiging van insecten en vogels.
Gif doordrenkt zaden, gewassen, insecten, bodem en vogels met uiteindelijk invloed op het menselijk leven.
Langzame, subtiele vergiftiging van de mens. Daar het aantal kankergevallen jaarlijks stijgt, is het duidelijk dat de chemische generatie er een is van vergiftiging, niet in staat om een massale aanval van chemisch voedsel en chemisch geladen lucht te voorkomen.
Zoals insecticiden doordringen in elk levend wezen en zich ophopen in het celweefsel vergiftigen ze het DNA van het leven. Als kanker stijgt zal de medische industrie verder uit zijn voegen barsten door de chemotherapie waarvoor zij eveneens de chemicaliën leveren. Kankervoorlichting blijft zichzelf prijzen maar de waarheid van de vergiftigende chemicaliën wordt onder de mat geveegd.
Het EPA (Environmental Protection Agency) vindt geen 'dreigend gevaar'. In de Verenigde Staten definieert het EPA een dreigend gevaar "als schade die zal optreden binnen de één tot twee jaar nodig om de annuleringsprocedure te voltooien."
Zelfs als de Amerikaanse imkers melding maken van een 30 procent daling van de bijenbevolking sinds 2006, zijn neonicotinoides nog steeds niet een "dreigend gevaar", volgens het EPA. Het EPA verwierp onlangs in maart 2013 een petitie die opriep tot de schorsing van de neonicotinoide clothianidine.
Hoewel 70 procent van de bloeiende planten afhankelijk is van bestuivers gelooft het EPA niet dat de 30% reductie van de bijenkolonie de voedsel- en energie-infrastructuur in de komende twee jaar zal doen instorten. Het EPA merkte op dat clothianidine slechts een "acuut effect" heeft op bijen.
Toen de neonicontionoide clothianidine op de markt kwam in 2003 werden betrokken wetenschappers onder druk gezet voor voorwaardelijke registratie en verder onderzoek naar de veiligheid, maar Bayer's nieuw chemisch produkt bleek zeer efficiënt te zijn voor agrarische doeleinden en alles ging ineens zeer snel. Studies over de ecologische effecten werden niet uitgevoerd tot 2007 waardoor het EPA het pad voorbereidde voor de volledige registratie van het gif in 2010. Alhoewel uit EPA memo's bleek dat de Bayer veiligheidsstudies op clothianidine onvoldoende waren werd het gif toch verder toegestaan om schade aan te richten. Nu een EPA herziening op neonicotinoide veiligheid werd verschoven naar 2018 kan de wereld zich voorbereiden om in de komende jaren nog een beetje meer te genieten van dit gif.
Oorspronkelijk artikel: "Neonicotinoides are the new DDT, and the're destroying our world" Wednesday, August 14, 2013 by: Lance Devon, Natural News.
Magnesium - het mirakel mineraal? (NaturalNews) Bij een ziekteproces zijn een aantal factoren betrokken en velen van hen kunnen worden teruggevoerd op een gebrek aan mineralen. Dit is niet moeilijk om te geloven als men weet dat momenteel in 't algemeen de bodem een zeer laag gehalte aan mineralen heeft. Als we besluiten om een mineraal te nemen welk kiezen wij dan? Het lijkt dat het magnesium moet worden omdat het wel eens het wondermiddel zou kunnen zijn voor veel gezondheidsproblemen. Symptomen van magnesiumtekort. Geschat wordt dat 80% van de mensen een tekort hebben aan magnesium.
Volgende symptomen wijzen op een tekort: - Hart- en vaatziekten - Spierkrampen - Diabetes - Stress en slaapstoornissen - Darmziekte - Osteoporose Vitaal voor het hart en de functie van het spierstelsel. Een studie aan de George Washington University vond dat magnesium tekort aanleiding geeft tot ontstekingen in het lichaam waardoor bloedvaten, hart en darmweefsel kunnen worden aangetast. Cardiovasculaire weefselontsteking kan leiden tot hart- en vaatziekten omdat het de oxidatieve stress verhoogt terwijl darmontsteking spijsverteringsstoornissen veroorzaakt. Magnesium deficiëntie vermindert ook het vetmetabolisme en verhoogt de bloeddruk wat negatieve invloed heeft op de gezondheid van de bloedvaten waardoor uiteindelijk atherosclerose ontstaat. Onderzoek toont aan dat het nemen van 365 mg magnesium tweemaal daags gedurende zes maanden de kans op geïnduceerde borstpijn kan verminderen. Magnesium beïnvloedt ook de peristaltische werking van het darmstelsel wat een goede stoelgang vergemakkelijkt. Voldoende magnesium werkt mee aan een snellere transittijd in het maagdarmkanaal, wat op zijn beurt bijdraagt tot het verminderen van het risico op darmziekten. Evenwichtige bloedsuikerspiegel. Bij een hoge consumptie van suiker en overgewicht of obesitas verschijnt na 10 tot 15 jaar type 2 ouderdoms-diabetes. Volgens een studie in het tijdschrift Biological Trace Element Research speelt magnesium een belangrijke rol bij het metaboliseren van koolhydraten door het beïnvloeden van de activiteit van hormonen die het bloedglucoseniveau controleren. Te laag gehalte aan magnesium kan insulineresistentie veroorzaken wat kan resulteren in het feit dat de nieren niet in staat zijn om magnesium te behouden in perioden van hyperglycemie waardoor weer een tekort aan magnesium ontstaat om te ontaarden in diabetes. Magnesium speelt zeker een rol bij het in evenwicht houden van de bloedsuikerspiegel en de productie van insuline en het openen van de cellen voor insuline waardoor glucose in de cellen kan komen. Verlicht stress en verbetert de slaap. Een recente studie aan het Pittsburg Sleep Quality Index instituut van mensen met een slechte slaap vond dat het nemen van een magnesium supplement chronische inflammatoire stress verminderderde en resulteerde in een betere kwaliteit van de slaap. Onderzoekers vonden dat het toevoegen van magnesium bij de deelnemers de sympathische zenuwstelselactiviteit deed dalen en effectieve vermindering van stress veroorzaakte waardoor ze meer konden ontspannen. Behoud van sterke botten. Voor sterkere botten heeft men calcium nodig maar eveneens voldoende niveaus van magnesium en vitamine D. Magnesium activeert de cellulaire enzymactiviteit waardoor het lichaam vitamine D kan omzetten in zijn actieve vorm om te helpen bij de absorptie van calcium voor botopbouw. Magnesium helpt het vrijkomen van het hormoon calcitonine dat helpt om de botstructuur te bewaren en calcium uit het bloed en de zachte weefsels te halen en terug te voeren naar de botten. Op te merken valt dat magnesium ook positieve effecten heeft bij het meehelpen aan een aantal andere kritische processen zoals hersenfunctie, spieropbouw, metabolische werking en spijsvertering. Het blijkt dat de toevoeging van voldoende magnesium aan uw dieet kan helpen om een aantal bekende gezondheidsproblemen te overwinnen. Kies kwaliteit supplementen en eet regelmatig groene bladgroenten, zeewier, noten/zaden, en cacao en ervaar de voordelen van dit 'wonder mineraal'. Oorspronkelijke titel: "Magnesium - the miracle mineral?" Saturday, August 10, 2013 by: Derek Henry, Natural News.
(NaturalNews) Bekend als het "goud van de Inca's" of het "supergraan van de toekomst", heeft quinoa een overvloed aan voordelen voor de gezondheid. Terwijl quinoa groeit in populariteit en steeds meer bekend wordt over de hele wereld begrijpen velen nog steeds niets van de unieke en significante voordelen van quinoa voor de gezondheid.
Quinoa is een 'pseudograssoort " dat wordt gebruikt zoals graangrassen (tarwe, haver en rogge) maar is technisch gezien een lid van de familie van de bieten, spinazie en snijbiet.
1. Quinoa is rijk aan antioxidanten. Quinoa bevat de antioxidant fytonutriënten quercetine en kampferol. Daarnaast heeft quinoa veel anti-ontstekingsfytonutriënten. Dit kan weefselgroei en weefselherstel bevorderen en ziektes en infecties bestrijden.
2. Quinoa is rijk aan eiwitten. In tegenstelling tot veel andere koolhydraten of korrels bevat quinoa een grote hoeveelheid eiwit per portie. Er zit lysine en isoleucine in quinoa waardoor het kan dienen als een complete eiwitbron in onze voeding. Het bevat alle negen aminozuren waardoor het een echt eiwitrijk voedsel is.
3. Quinoa is rijk aan calcium. Quinoa bezit ook veel calcium in vergelijking met andere "granen" in dezelfde categorie. Zo bijvoorbeeld heeft quinoa twee keer zoveel calcium als volkoren tarwe. 4. Quinoa is rijk aan vezels. Vezels zijn een essentiële voedingsstof die de bloedsuikerspiegel en de spijsvertering regelt door het voorkomen en verlichten van constipatie. Quinoa bevat twee keer zoveel vezels als bijna elk ander graan. Diëten rijk aan vezels met voedingsmiddelen, zoals quinoa, zijn bekend om cholesterol te verlagen en helpen afvallen op een gezonde wijze. In tegenstelling tot andere granen heeft quinoa een lage glycemische index vanwege de chemische samenstelling en de hoeveelheid vezels waardoor het een geweldige koolhydraat keuze is voor diabetici die de bloedsuikerspiegel niet zal verhogen. 5. Quinoa bevat riboflavine (B2). Quinoa heeft een aanzienlijke hoeveelheid riboflavine die helpt om het metabolisme te stimuleren. Quinoa bevordert de productie van energie in de hersenen en spiercellen terwijl het de stofwisseling stimuleert. Van riboflavine is aangetoond dat het bijdraagt tot opluchting van migraine.
6. Quinoa kan het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten te verminderen. Hoewel nog niet veel studies zijn verricht naar de correlatie tussen het eten van quinoa en het verlagen van het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten heeft quinoa veel gemeen met andere voedingsmiddelen die deze risico's beperken. Derhalve is het waarschijnlijk dat met vezels, eiwitten en antioxidanten, quinoa's het risico op deze ziekten kan verminderen.
Makkelijk te bereiden en glutenvrij, kan quinoa in een aantal recepten waaronder salades, soepen en bijgerechten worden opgenomen. Quinoa, één van gezondste voedingsmiddelen ter wereld, bevat belangrijke anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen, is rijk aan calcium, eiwitten, vezels en riboflavine en kan het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten verminderen waardoor het echt een voedingsmiddel is van de toekomst.
De behandeling van prostaatkanker: een nep-industrie die meer mannen schaadt dan helpt.
(NaturalNews) Er komen meer en meer wetenschappelijke bewijzen dat "traditionele" medische behandelingen van kanker, in het bijzonder van prostaatkanker, eigenlijk meer kwaad dan goed doen.
Het laatste bewijs wordt geleverd in de vorm van een recent onderzoek over de behandeling van prostaatkanker. Volgens gegevens van de studie gerapporteerd in The Independent, heeft 's werelds grootste gerandomiseerd onderzoek rond prostaatkanker gevonden dat de standaard chirurgische behandeling voor de ziekte niet effectief is."
Wetenschappers die in de studie radicale prostatectomie - operatieve verwijdering van de prostaat - vergeleek met "waakzaam wachten," of helemaal niets doen vonden dat een operatie het leven niet verlengde.
De enige rationele reactie op deze resultaten is de uitspraak van een vooraanstaand Britse specialist die anoniem voorstelde, "om bij confrontatie met een patiënt met prostaatkanker gewoon niets te ondernemen."
Sommigen verzetten zich nog steeds tegen een rationele 'afwachtende houding.
Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen, ongeacht etniciteit, volgens Centers for Disease Control and Prevention. De American Cancer Society zegt dat dit jaar 238.590 mensen prostaatkanker zullen ontwikkelen waarvan er bijna 30.000 zullen sterven aan de ziekte.
De nieuwe studie zegt ook dat in maximaal de helft van deze gevallen, prostaatkanker langzaam groeit en dat, zelfs wanneer onbehandeld, mannen nog veel jaren kunnen leven om uiteindelijk te sterven aan iets anders. In feite is de groei zo traag dat sommige specialisten zich beginnen af te vragen of dergelijke gevallen ook moeten worden geëtiketteerd als "kanker."
Dit zijn enkele van de resultaten van de studie Prostaat Intervention Versus Observation Trial, of PIVOT. Onder leiding van Timothy Wilt, begon de studie in 1994 met 731 mannen die een tiental jaren werden gevolgd. Ze toonde aan dat patiënten die een operatie ondergingen een overlevingskansvoordeel hadden van minder dan drie procent in vergelijking met degenen die geen behandeling hadden gekregen. In feite is het verschil zo klein dat het te verwaarlozen is.
Volgens The Independent:
Wanneer de bevindingen werden gepresenteerd op een bijeenkomst van de European Association of Urology in Parijs in februari, bijgewoond door 11.000 specialisten uit de hele wereld viel er een grote stilte.
Een deskundige die aan de vergadering deelnam zei dat, terwijl de meeste onderzoeksresultaten door specialisten direct via de sociale media publiekelijk worden gemaakt, "heb ik deze keer geen enkel uroloog hierover enthousiast zien twitteren."
Ondanks de resultaten van deze nieuwe uitgebreide studie zijn er urologen die verknocht blijven aan de mislukte technieken van het verleden. Deze artsen vinden het idee van niets doen - alleen maar kijken en wachten - onaanvaardbaar.
Maar de operatie heeft ook bijwerkingen en risico's. In feite kan een operatie een ernstig effect hebben op de levenskwaliteit, met de helft van de mannen die een operatie ondergaan die lijden aan impotentie en 10 procent aan incontinentie.
Opties voor de behandeling.
Eén van de urologen die het met "kijken en wachten" oneens was is dr. Ben Challacombe, een consultant uroloog van Guys and St. Thomas NHS (National Health System) Trust in Groot-Brittannië. Hij merkt op dat veel van de mannen in het onderzoek oud waren - een gemiddelde van 67 jaar - met een laag risico en toch niet voor chirurgie zouden in aanmerking gekomen zijn in het Verenigd Koninkrijk .
"We zouden een mildere behandeling, zoals radiotherapie of een afwachtend beleid voorstellen. We zijn beter dan de VS in het volgen van mensen in de ontwikkeling van de ziekte ," zei hij.
Onnodig te zeggen dat veel urologen tevreden zijn met de huidige behandelingen: branden, snijden en vergiftigen. Velen zeggen zelfs dat de prostaatbehandeling nu staat waar de behandeling van borstkanker een generatie geleden stond toen de enige behandeling chirurgische borstamputatie of verwijdering van de borst was.
Het verwijderen van slechts een gedeelte van de prostaat - zoals in "lumpectomies" met borstkanker - is geen reële optie, zegt dr. Joel Nelson, van de afdeling Urologie aan de Universiteit van Pittsburgh. Hij zegt dat prostaatkanker moleculaire veranderingen kan triggeren in de gehele klier, die vervolgens kunnen leiden tot "maligne transformatie."
Maar het overkoepelend punt is dit: Meer en meer legt de wetenschap het feit bloot dat de huidige traditionele behandeling van kanker verouderd en inefficiënt is. En wij doen er alles aan om elke studie in de komende maanden en jaren die veranderingen suggereert, openbaar te maken.
Oorspronkelijk artikel: "Prostate cancer treatment a bogus industry that harms more men than it helps" Wednesday, August 07, 2013 by: J. D. Heyes, Natural News.
De waarheid over ongefermenteerde soja en zijn schadelijke effecten.
(NaturalNews) Met de steeds toenemende populariteit van vegetarisme in de jaren 1970 en zijn hoogtepunt in de jaren 1990, heeft soja zich ontpopt als een 'bijna perfect' voedsel, met voorstanders die beweren dat het een ideale bron van eiwitten oplevert, lagere cholesterol, bescherming tegen kanker en hartziekte, vermindering van overgangsklachten en het voorkomen van osteoporose - naast vele andere. Het lijkt iets fantastisch - is dat zowel?
Hoe kwam een dergelijk product tot een 'gezond voedingsproduct' dat in 1913 door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) in zijn handboek vermeld staat als industrieel product en niet als voedsel?
Lipide specialiste en voedingsdeskundige Mary Enig, PhD zegt: "De reden van zo veel soja in Amerika is dat de soja-industrie begon met soja aan te planten om olie te halen uit de bonen wat een zeer grote industrie werd." Er was veel soja-olie en als gevolg ook veel soja-eiwit residu als bijproduct en omdat het niet aan de dieren mocht gevoerd worden, behalve in kleine hoeveelheden, moest men een andere grote markt zien te vinden die natuurlijk gericht was op menselijke consumptie.
De overproductie van soya en zijn eiwitresidu was de motivatie om multi-miljoenen dollars uit te geven aan reclame en intens lobbywerk van de Food and Drug Administration (FDA), wat resulteerde in het geloof van ongeveer 74 procent van de Amerikaanse consumenten dat soja producten gezond zijn.
Australië heeft zich traditioneel geprofileerd als een zuivel consumerende natie vanwege een overvloedig aanbod aan koeien. Echter werd lactose-intolerantie steeds meer een gezondheidszorg; hierdoor werd soja steeds populairder als alternatief voor zuivel en in de voetsporen van de Amerikaanse consumenten ging men ook daar geloven dat alle op soja gebaseerde producten voordelen hadden voor de gezondheid. In werkelijkheid is het onderzoek dat heeft geconcludeerd dat alle sojaproducten gezond zijn verre van accuraat, en heel erg beïnvloed door economische motieven. Laten we eens onderzoeken waarom sojaproducten verre van gezond zijn:
Voor de duidelijkheid ... sojaproducten worden ingedeeld in twee hoofdgroepen: gefermenteerd en niet gefermenteerd. Er zijn ook nog twee subgroepen: biologische en genetisch gemodificeerde (GGO). De GGO soja moet worden vermeden ten koste van alles want de gevaren van GGO's komen meer en meer naar boven naarmate men meer onderzoek verricht. Niet alleen zijn alle GGO producten ongezond voor mens en dier maar ook voor de landbouw daar planten in de omgeving gemakkelijk geïnfecteerd worden langs kruisbestuiving.
De categorie ongefermenteerde soja is het meest problematisch. Het omvat sojaproducten, zoals tofu, tahoe, alle soja melk, soja zuigelingenvoeding, soja-eiwitpoeders en sojavleesvervangers, zoals soja worstjes en vegetarische hamburgers, gemaakt van gehydrolyseerd sojapoeder.
Wat is er mis met ongefermenteerde sojaproducten?
Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. Andere leden van de peulvruchten familie zijn bonen - zoals adzuki, rode bonen, marine, barlotti, enz., evenals kikkererwten. Pinda's behoren hier ook onder en zijn technisch gezien geen boon maar een peulvrucht. Alle peulvruchten en hele korrels - zoals rijst, gerst, haver, tarwe en rogge - bevatten hoeveelheden fytinezuur. Als peulvrucht bevat soja een grote hoeveelheid fytinezuur. Wat is er mis met fytinezuur? Een aantal dingen - maar, in sommige gevallen kan fytinezuur ook nuttig zijn.
Fytinezuur heeft de mogelijkheid om mineralen, eiwitten en zetmeel, aan zich te binden wat resulteert in een lagere absorptie van deze stoffen. Vandaar dat fytinezuur, in grote hoeveelheden, de opname van essentiële mineralen, zoals calcium, magnesium, koper, ijzer, zink vooral in het darmkanaal kan blokkeren. Soya remt ook de opname van één van de belangrijkste mineralen die nodig zijn voor groei en metabolisme, jodium, dat wordt gebruikt door de schildklier bij de productie van schildklierhormonen. Voor niet-vegetarische mannen kan fytinezuur nuttig zijn vanwege dit bindend vermogen met mineralen.
Aangezien een groot percentage van de niet vegetarische volwassen mannen een teveel aan ijzer hebben kan fytinezuur nuttig zijn om het teveel aan ijzer te binden. We moeten wel in gedachten houden dat fytinezuur gelijktijdig andere mineralen bindt, zoals calcium, magnesium en zink. In het geval van kinderen en menstruerende vrouwen, kan het fytinezuur in soja eernstig negatief werken daar vrouwen en kinderen ijzer nodig hebben. Bij vrouwen is aanvoer van ijzer nodig om het verlies te vervangen tijdens de menstruatie en kinderen hebben ijzer nodig voor groei en ontwikkeling.
Afgezien van het fytinezuur probleem zijn er bijkomende factoren die van soja een ongezonde keuze maken.
Soja:
* Draagt bij tot schildklier aandoening, vooral bij vrouwen
* Bevordert nierstenen
* Verzwakt het immuunsysteem
* Draagt bij tot voedselallergieën en spijsvertering intolerantie
Het meest verontrustende nadelig effect van soja op de gezondheid heeft te maken met zijn fyto-oestrogenen, die de effecten van het vrouwelijke hormoon oestrogeen kunnen nabootsen. Van fyto-oestrogenen kent men het risico bij verschillende menselijke weefsels; het drinken van slechts twee glazen sojamelk per dag gedurende een maand is genoeg om de menstruatiecyclus van de vrouw te veranderen.
Soja is bijzonder problematisch voor zuigelingen en het is heel verstandig hen geen soja afgeleide producten te geven want baby's die uitsluitend worden gevoed met soja ontvangen het equivalent van vijf anticonceptiepillen per dag.
Wil men toch voordeel halen uit soja dan gebruikt men alleen de gefermenteerde versie onder de vorm van tempeh, natto en sojasaus of tamari. Dit komt omdat het fytinezuur geneutraliseerd wordt in het fermentatieproces. Het consumeren van gefermenteerde soja is zeer gunstig voor de darmflora van de dikke darm.
Dus, gefermenteerde soja is goed en ongefermenteerde soja is af te raden. Het is niet alleen soja die moet worden gefermenteerd maar ook de granen. In feite zijn granen (behalve gierst, boekweit en couscous) en peulvruchten best te consumeren na het weken gedurende 48-72 uur vóór het koken, waardoor gisting plaatsvindt. Het weken van granen en bonen wordt ook aangeraden in de macrobiotiek en is erg populair bij vegetariërs. Toch zijn er veel vegetarische restaurants die hiervoor geen tijd hebben of vergeten om dit zeer belangrijk proces te integreren in hun vegetarisch koken en dus kunnen mensen die regelmatig in vegetarische restaurants eten wel eens ernstige mineralentekorten krijgen vanwege het overmatig gebruik van fytinezuur.
Een andere veel voorkomende misvatting is dat soja geen keerzijde kan hebben omdat Aziatische culturen elke dag grote hoeveelheden soja zouden eten en zo vrij blijven van de meeste westerse ziekten. In werkelijkheid eet men in China, Japan en andere Aziatische landen heel weinig soja. Uit cijfers van de soja-industrie blijkt dat de sojaconsumptie in China, Indonesië, Korea, Japan en Taiwan varieert van 10 tot 90 gram per dag. Dat zijn grammen soja en geen grammen soja-eiwit. Vergelijk dit met een blokje tofu (250 gram) of sojamelk (240 gram). Veel Amerikanen en Australiërs nemen een blokje tofu en een paar glazen sojamelk per dag. Ze voegen hier ook vegetarische burgers aan toe om toch maar de broodnodige eiwitten binnen te krijgen. Zuigelingen op sojadieet zijn waarschijnlijk de meest benadeelden want als dit hun belangrijkste voeding is slikken ze grote hoeveelheden soja in verhouding tot hun lichaamsgewicht. Vaak vallen de bijwerkingen niet direct op maar als ze opgroeien krijgen ze last van lopende neus, frequente verkoudheden, prikkelbaarheid, ernstig verlangen naar suiker en voedselintolerantie.
Het onderstaande overzicht schetst de nadelige effecten van gefermenteerde sojaproducten:
* Trypsine-remmers in soja interfereren met de vertering van eiwitten en kunnen alvleesklier aandoeningen veroorzaken. Bij proefdieren veroorzaakten de trypsine-remmers in soja groeistoornissen.
* Soja fyto-oestrogenen verstoren de endocriene functie en hebben het potentieel om onvruchtbaarheid en borstkanker bij volwassen vrouwen te bevorderen.
* Soja fyto-oestrogenen zijn krachtige anti-schildklier agenten die hypothyreoïdie veroorzaken wat kan leiden tot schildklierkanker. Bij zuigelingen wordt het eten van soja gekoppeld aan auto-immune schildklierziekte. Vitamine B12-analogen in soja worden niet geabsorbeerd en vehogen de behoefte van het lichaam aan B12. Soya verhoogt de behoefte van het lichaam aan vitamine D.
* Fragile eiwitten worden gedenatureerd bij hoge temperatuur om soja-eiwit isolaat en getextureerde plantaardige eiwitten te fabriceren.
* Vrij glutaminezuur of MSG, een krachtige neurotoxine, wordt gevormd tijdens het soja productieproces en extra hoeveelheden worden toegevoegd aan veel sojaproducten.
* Soja voedingsmiddelen bevatten hoge niveaus aan aluminium, dat giftig is voor het zenuwstelsel en de nieren. Bron: (www.westonaprice.org)
In tegenstelling is het consumeren van biologisch gefermenteerde sojaproducten heel gunstig. Het consumeren van zelfs kleine hoeveelheden ongefermenteerde soja op regelmatige basis zou in ons lichaam een aantal schadelijke effecten veroorzaken. Als u volgende keer overweegt om sojamelk te drinken neem dan eens in de plaats haver- , kokos- of geitenmelk. Sommige mensen die allergisch zijn voor zuivel kunnen geitenmelk en geitenkaas producten in kleine hoeveelheden verdragen. Het vervangen van soja en gewone melk door deze alternatieven laat ons toe om van drankjes en granen te genieten zonder nadelige gevolgen voor onze gezondheid.
Oorspronkelijk artikel: "The Truth About Unfermented Soy and Its Harmful Effects" tuesday, February 12, 2008 by: Teya Skae, Natural News.
Bevestigd door de wetenschap - Aardbeien bieden een uitstekende bescherming tegen kanker, diabetes en meer.
(NaturalNews) Met een overvloed aan aardbeien momenteel beschikbaar past het even stil te staan bij de uitzonderlijke voordelen voor de gezondheid van deze opmerkelijke vrucht. Als een krachtige beschermer tegen tal van chronische ziekten zijn aardbeien een heerlijke manier om het lichaam te versterken. Onderzoekers zijn het erover eens: Aardbeien kunnen wel ruim beschikbaar zijn maar zijn verre van gewoon in hun waardevolle eigenschappen. Een smaakvolle beschermer.
Voor degenen die zich graag verdedigen tegen kanker, hart- en vaatziekten, ontstekingen en diabetes, zijn aardbeien een uitstekende keuze. Een studie verschenen in de Journal of Agricultural and Food Chemistry ontdekte dat aardbeienextract de proliferatie verminderde van zowel darm- (HT29) als borstkankercellen (MCF-7). Remming van HT29 cellen bedroeg 53 procent en van MCF-7 cellen gemiddeld 43 procent. Onderzoekers geloven dat de overvloedige fytonutriënten, ellaginezuur en ellagitannines aanwezig in het fruit verantwoordelijk zijn voor de resultaten. Biologische aardbeien hadden hogere anti-carcinogene eigenschappen dan conventioneel gekweekte!
Hart- en vaatziekten worden ook in toom gehouden door regelmatige consumptie van aardbeien. Vanwege de krachtige antioxidanten in het fruit werden verhoogde bloeddruk, hyperglycemie, circulerende adhesiemoleculen en ontstekingen verlaagd bij proefpersonen die dagelijks 50g van gevriesdroogde aardbeien hadden ingenomen tijdens een 8 weken durend gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek, volgens de documentatie in Nutrition Research. Bovendien vonden wetenschappers aan de Universiteit van Warwick in UK dat aardbeien niet alleen hartziekte voorkomen maar ook de vasculaire complicaties van diabetes.
"We hebben de wetenschap ontdekt achter de positieve werking van aardbeien om onze afweer te verhogen en zo cellen, organen en bloedvaten gezond te houden en het risico op het ontwikkelen van cardiovasculaire problemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes te verminderen," aldus hoofdonderzoeker Paul Thornalley .
Het team schrijft de uiteindelijke resultaten toe aan de activatie van Nrf2, een eiwit dat de antioxidant activiteit verhoogt in het lichaam.
Bovendien helpen aardbeien de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.
Volgens de George Mateijan Foundation:
"Eén van de meest gedocumenteerde gebieden van gezondheidswinst bij aardbeionderzoek is te vinden in de bloedsuikerspiegel. Verschillende recente studies besluiten dat regelmatige inname van aardbeien moet worden geassocieerd met een verminderd risico op type 2 diabetes .... Volgens deze studies komen de aanzienlijke voordelen pas naar boven als men minstens 2-3 aardbei porties per week neemt."
Oorspronkelijk artikel: "Confirmed by sicence - Strawberries provide outstanding protective benefit against cancer, diabetes and more." Wednesday, July 31, 2013 by: Carolanne Wright.
Schokkende bevindingen bij nieuwe GGO studie: ratten die heel hun leven werden gevoed met GGO maïs vertonen gruwelijke tumoren, 70% van de vrouwelijke dieren sterven vroegtijdig.
(NaturalNews) Het eten van genetisch gemodificeerde maïs (GGO maïs) en het consumerenvan van sporen van Monsanto's Roundup veroorzaakt gruwelijke tumoren bij ratten, wijdverspreide orgaanschade, en vroegtijdige dood. Dat is de conclusie van een schokkende nieuwe studie die de langetermijneffecten onderzocht van het consumeren van genetisch gemodificeerde maïs van Monsanto.
De studie wordt beschouwd als "het grondigst onderzoek naar de gezondheidseffecten van genetisch gemodificeerde voedselgewassen en de herbicide Roundup op ratten, ooit gepubliceerd." Nieuws van de gruwelijke bevindingen verspreidde zich als wildvuur over het internet met zelfs de mainstream media schijnbaar in shock over de foto's van ratten met meerdere groteske tumoren ... tumoren zo groot dat de ratten zelfs moeite hadden met ademhalen in sommige gevallen. GGO's kunnen de nieuwe thalidomide zijn.
Het artikel meldde: "Wetenschappers hebben ontdekt dat ratten blootgesteld aan zelfs de kleinste hoeveelheden, borsttumoren ontwikkelden, ernstige lever- en nierschade hadden na vier maanden bij de mannelijke dieren en zeven maanden bij de vrouwelijke dieren."
De Daily Mail meldde, "Beroering rond Franse studie die beweert dat ratten gevoed met de omstreden gewassen lijden aan tumoren."
Het gaat verder: "De dieren op GGO dieet kregen borsttumoren evenals ernstige lever- en nierschade. De onderzoekers zeiden dat 50 procent van de mannelijke dieren en 70 procent van de vrouwelijke voortijdig stierven in vergelijking met slechts 30 procent en 20 procent in de controlegroep."
De studie, onder leiding van Gilles-Eric Seralini van de Universiteit van Caen, was de eerste die onderzoek deed naar de lange termijn (lifetime) effecten van het eten van GGO's. Je kunt je afvragen waarom dergelijke studies nooit uitgevoerd werden voordat GGO maïs werd goedgekeurd voor algemeen gebruik door de USDA en de FDA, maar dat is de kracht van "corporate lobbying" en collectieve hebzucht.
De studie werd gepubliceerd in De Food & Chemical Toxicology Journal en werd voorgesteld op een persconferentie in Londen.
Bevindingen uit het onderzoek.
Hier zijn enkele van de schokkende bevindingen uit het onderzoek:
- Maximaal 50% van de mannelijke en 70% van de vrouwelijke dieren stierven een vroegtijdige dood. - Ratten die sporen van Roundup dronken (op niveaus wettelijk toegestaan in het drinkwater) hadden een toename van 200% tot 300% van grote tumoren. - Ratten gevoed met GGO maïs en sporen van Roundup liepen ernstige orgaanschade op zoals lever- en nierschade. - De ratten werden gevoed met NK603, de Monsanto variëteit van GGO maïs die wordt geteeld in Noord-Amerika en op grote schaal wordt aangeboden aan dieren en mensen. Dit is dezelfde maïs die in ontbijtgranen, maïstortilla's en maïs snacks en chips wordt aangetroffen.
De Daily Mail vermeldde een aantal reacties op de bevindingen:
Jose Bove, Franse vice-voorzitter van de commissie van het Europees Parlement voor de landbouw, bekend als een felle tegenstander van GGO's, riep op tot onmiddellijke opschorting van alle EU-teelten en import vergunningen voor genetisch gemodificeerde gewassen. 'Deze studie toont eindelijk aan dat wij gelijk hebben en dat het dringend is om alle GGO evaluatie processen snel te beoordelen,' zei hij in een verklaring. "Nationale en Europese voedselzekerheid agentschappen moeten nieuwe studies uitvoeren gefinancierd met publieke middelen om gezonde voeding te waarborgen voor de Europese consumenten.").
Lees het studieverslag. De studie is getiteld, "Een vergelijking van de effecten van drie genetisch gemodificeerde maïsrassen op de gezondheid van zoogdieren." Zie bijlage.
Onze analyse laat duidelijk nieuwe bijwerkingen zien voor de 3 GGO's verbonden met genetisch gemodificeerde maïs consumptie, die seks- en vaak dosisafhankelijk waren. Effecten werden meestal geassocieerd met de nieren en de lever, de ontgiftende organen met verschil tussen de 3 GGO's. Er werden ook andere effecten opgemerkt op het hart, de bijnieren, de milt en het hematopoëtisch systeem (ontstaan van bloedcellen). We concluderen dat deze gegevens tekenen van hoge hepatorenale (giftig voor de lever) toxiciteit vertonen, mogelijk als gevolg van de nieuwe bestrijdingsmiddelen in de GGO maïs. Bovendien kunnen onbedoelde direct of indirect metabole gevolgen van de genetische modificatie niet worden uitgesloten.
Hier zijn enkele citaten van de onderzoekers:
"Dit onderzoek toont de agressieve ontwikkeling aan van een buitengewoon groot aantal tumoren -. Vooral bij vrouwelijke dieren Ik ben geschokt door de extreem negatieve gevolgen voor de gezondheid." - Dr. Michael Antoniou, moleculair bioloog, King's College London.
"We kunnen verwachten dat de consumptie van genetisch gemodificeerde maïs en het herbicide Roundup ernstige afbreuk aan de menselijke gezondheid berokkenen." - Dr Antoniou.
"Dit is de eerste keer dat een langdurig diervoeding proces over het effect van het voeden met GGO maïs of het herbicide Roundup of een combinatie daarvan werd uitgevoerd en de resultaten zijn zeer ernstig. De mannelijke ratten had lever- en nieraandoeningen waaronder tumoren en nog meer verontrustend, bij de vrouwelijke ratten waren er borsttumoren op een bijzonder verontrustend niveau; tot 80 procent van de vrouwelijke ratten hadden borsttumoren het einde van het proces ". - Patrick Holden, directeur Sustainable Food Trust.
Schreeuw het uit: GGO's zijn giftig!
Oorspronkelijk artikel: "Shock findings in new GMO study: rats fed lifetime of GM corn grow horrifying tumors, 70% of females die early", Wednesday, September 19, 2012 by Mike Adams, tthe Health Ranger Editor of Natural News.
Fukushima: Radioactief cesium niveaus springen 9.000 procent omhoog in slechts drie dagen, niemand weet waarom.
(NaturalNews) Eén van de hoogste niveaus van ioniserende straling gedetecteerd sinds de ramp werd onlangs waargenomen in de Fukushima Daiichi kerncentrale in Japan. De Tokyo Electric Power Company (TEPCO) die de verwoeste kerncentrale "onderhoudt" zegt op 8 juli 2013 niveaus van radioactief cesium in een waterput te hebben gemeten die 9000 procent hoger waren dan drie dagen eerder en niemand weet waarom dit het geval is.
The Asahi Shimbun meldt dat TEPCO de piek heeft waargenomen na het testen van het water in een put aan de zeezijde van de Fukushima's No 2 reactor. Volgens metingen bereikte het radioactief cesium niveaus van een verbazingwekkende 27.000 becquerel per liter (Bq/l), dat is het hoogste niveau sinds 11 maart 2011 toen de tsunami en de aardbeving toesloegen. De oorzaak van de piek is nog onbekend.
"Het is onduidelijk of het radioactieve water in de zee lekt", zei een ambtenaar van TEPCO, na de ontdekking. "Na het verzamelen van de nodige gegevens zullen we de analyses uitvoeren."
Zoals u zich wellicht herinnert bleek dat radioactief water uit de nr. 2 ongeveer een maand na de ramp in april 2011 begon te lekken. Op dat moment, werden ongeveer 9.000 Bq/l van cesium-134 en 18.000 Bq/l van cesium-137 aangetroffen in watermonsters. Deze bedragen zijn 150 tot 200 maal hoger dan de maximale wettelijk toegestane.
Tegelijkertijd zijn niveaus van andere schadelijke vormen van straling, zoals strontium, consistent gebleven wat veel ambtenaren in hun haar doet krabben. Volgens de meest recente gegevens bleven de radioactief strontium niveaus grotendeels stabiel rond 890.000 Bq/l, zowel voor als na de cesium piek.
"We weten niet waarom alleen de cesium niveaus zijn gestegen," voegde de TEPCO ambtenaar eraan toe.
Radioactieve tritium niveaus pieken ook drastisch zeggen ambtenaren.
Naast cesium is ook radioactief tritium aangetroffen in aanzienlijk hogere niveaus bij de nr. 2. Volgens The Wall Street Journal (WSJ), maakten de tritium niveaus in het grondwater in de buurt van de reactor een 17-voudige sprong sinds december en blijven ze stijgen met de dag. Sinds mei zijn de tritium niveaus maar liefst met 20 procent toegenomen.
"Het tritium niveau dat TEPCO gemeten heeft op 5 juli in één van zijn peilbuizen aan de kust in de buurt van reactor nr. 2 is tien keer boven de Japanse veiligheidsnorm van 60.000 becquerel per liter en is nog stijgend," schrijft Phred Dvorak voor de WSJ. "Dat is het hoogste niveau dat het bedrijf heeft geregistreerd sinds het incident."
Wat wij allemaal al vermoedden is dat de ramp van Fukushima nog lang niet voorbij en is ze slechts in een vroeg stadium van een ontketende massale vernietiging van het milieu verkeert. Ondanks het feit dat meer dan twee jaar zijn verstreken sinds het begin van de ramp lijkt de situatie te intensiveren zonder einde in zicht wat zou kunnen leiden tot veel meer ernstige problemen in de toekomst.
Ondertussen worden nog altijd elke dag 93000000000 becquerel aan radioactieve stoffen in de Stille Oceaan geloosd als gevolg van de Fukushima ramp. Rapporten van maart maken gewag van een totaal aan 16100000000000 becquerel van enkel en alleen cesium-137 lozing in het zeewater.
"TEPCO lost het slechte nieuws druppelsgewijs ," schreef een commentator in een ENENews.com verslag over de kwestie. "Deze vernietigde kernreactoren gaan knallen en sputteren over duizenden jaren. Wijzigingen in de configuratie van de resterende gesmolten resterende brandstof in en rond de plants zullen blivend problemen geven met wegstromend koel- en grondwater."
Oorspronkelijk artikel: "Fukushima: Racioactive cesium levels jump 9,000 percent in just three days, nobody knows why", Wednesday, July 24, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Vitamine D kan de sleutel zijn tot preventie en behandeling van agressieve borstkanker.
(NaturalNews) Borstkanker treft in de VS elk jaar meer dan een kwart miljoen vrouwen waarbij 40.000 vrouwen overlijden. Terwijl leeftijd, levensstijl, voeding en lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte is naar schatting 15 procent van de vrouwen het slachtoffer van genetische aanleg. Huidige behandelingsopties omvatten chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie en vaccintherapie, maar uitgebreid onderzoek toont duidelijk aan dat natuurlijke stoffen, waaronder vitamine D een effectieve rol kunnen spelen bij het voorkomen en zelfs de behandeling van borstkanker.
Onderzoekers aan de Saint Louis University hebben een moleculaire weg ontdekt die bijdraagt tot triple-negatieve borstkanker, een vaak dodelijke en therapieresistente vorm van kanker die de neiging heeft jongere vrouwen te treffen. In The Journal of Cell Biology publiceerden wetenschappers dat zij vitamine D en sommige proteaseremmers als mogelijke nieuwe therapieën beschouwen. Daarnaast ontdekte het studieteam een set van drie biomarkers die kan helpen om patiënten te identificeren die zouden kunnen profiteren van de behandeling.
Wetenschappers weten dat vrouwen die geboren zijn met een BRCA1 genmutatie een verhoogd risico hebben voor het ontwikkelen van borst- en eierstokkanker en de tumoren die ontstaan zijn vaak van het triple-negatieve type. Genetische expressie is geïdentificeerd als de belangrijkste route waarmee tumorcellen ongecontroleerd groeien. Het studieteam identificeerde hoe vitamine D een rol speelt bij het uitschakelen van deze route en een veilige en effectieve strategie biedt om dit soort tumoren te bestrijden.
Vitamine D verandert de genexpressie om dodelijke mutaties te voorkomen en een lager risico op borstkanker te bereiken.
De onderzoekers zochten naar specifieke genen die de productie van eiwitten onderdrukken die uiteindelijk de ontwikkeling en bescherming van kankercellen veroorzaken. Elke cel bevat een uitgebreid scala aan mechanismen om DNA-integriteit te beschermen en het doorgeven van potentieel schadelijke mutaties aan de volgende generatie van de dochtercellen te voorkomen. BRCA1 is een bekend tumor suppressor gen, omdat het helpt DNA dubbelstrengige breuken te repareren, waardoor de beginfase van borstkanker kan voorkomen worden. Verlies van de herstelfunctie van het BRCA1 gen verhoogt het risico op kanker
Het studieteam identificeerde een kritische factor DNA repair, 53BP1 genoemd, dat gelijk loopt met BRCA1 gen afbraak en stelde vast dat behandeling van BRCA1-deficiënte tumorcellen met vitamine D hoge hoeveelheden 53BP1 hertelt, wat resulteert in een verhoogde genomische instabiliteit en verminderde proliferatie. Het team stelde vast dat behandeling met een combinatie van vitamine D en PARP remmers eennieuwe therapeutische strategie voor borstkanker met slechte prognoses kan zijn.
Uitgebreid onderzoek in de afgelopen tien jaar heeft duidelijk aangetoond dat te lage niveaus van vitamine D aanzienlijk het risico op vele vormen van kanker verhoogt. Deze belangrijke studie is één van de eerste om vitamine D te identificeren als een sleutel tot de preventie en de behandeling van zelfs de meest resistente gevallen van triple-negatieve borstkanker. De meeste vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze een optimale vitamine D bloedspiegel behouden tussen 50 en 70 ng / mL (hoger voor de bestrijding van de ziekte) als bescherming tegen deze dodelijke vorm van borstkanker. Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D may hold the key to aggressive breast cancer prevention and treatment" Wednesday, July 24, 2013 by: John Philip, Natural News.