NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  28-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fukushima: radioactiviteit plots spectaculair gestegen.
  Fukushima: Radioactief cesium niveaus springen 9.000 procent omhoog in slechts drie dagen, niemand weet waarom.

  (NaturalNews) Eén van de hoogste niveaus van ioniserende straling gedetecteerd sinds de ramp werd onlangs waargenomen in de Fukushima Daiichi kerncentrale in Japan. De Tokyo Electric Power Company (TEPCO) die de verwoeste kerncentrale "onderhoudt" zegt op 8 juli 2013 niveaus van radioactief cesium in een waterput te hebben gemeten die 9000 procent hoger waren dan drie dagen eerder en niemand weet waarom dit het geval is.

  The Asahi Shimbun meldt dat TEPCO de piek heeft waargenomen na het testen van het water in een put aan de zeezijde van de Fukushima's No 2 reactor. Volgens metingen bereikte het radioactief cesium niveaus  van een verbazingwekkende 27.000 becquerel per liter (Bq/l), dat is het hoogste niveau sinds 11 maart 2011 toen de tsunami en de aardbeving toesloegen. De oorzaak van de piek is nog onbekend.

  "Het is onduidelijk of het radioactieve water in de zee lekt", zei een ambtenaar van TEPCO, na de ontdekking. "Na het verzamelen van de nodige gegevens zullen we de analyses uitvoeren."

  Zoals u zich wellicht herinnert bleek dat radioactief water uit de nr. 2 ongeveer een maand na de ramp in april 2011 begon te lekken. Op dat moment, werden ongeveer 9.000 Bq/l van cesium-134 en 18.000 Bq/l van cesium-137 aangetroffen in watermonsters. Deze bedragen zijn 150 tot 200 maal hoger dan de maximale wettelijk toegestane.

  Tegelijkertijd zijn niveaus van andere schadelijke vormen van straling, zoals strontium, consistent gebleven wat veel ambtenaren in hun haar doet krabben. Volgens de meest recente gegevens bleven de radioactief strontium niveaus grotendeels stabiel rond 890.000 Bq/l, zowel voor als na de cesium piek.

  "We weten niet waarom alleen de cesium niveaus zijn gestegen," voegde de TEPCO ambtenaar eraan toe.

  Radioactieve tritium niveaus pieken ook drastisch zeggen ambtenaren.

  Naast cesium is ook radioactief tritium aangetroffen in aanzienlijk hogere niveaus bij de nr. 2. Volgens The Wall Street Journal (WSJ), maakten de tritium niveaus in het grondwater in de buurt van de reactor een 17-voudige sprong sinds december en blijven ze stijgen met de dag. Sinds mei zijn de tritium niveaus maar liefst met 20 procent toegenomen.

  "Het tritium niveau dat TEPCO gemeten heeft op 5 juli in één van zijn peilbuizen aan de kust in de buurt van reactor nr. 2 is tien keer boven de Japanse veiligheidsnorm van 60.000 becquerel per liter en is nog stijgend," schrijft Phred Dvorak voor de WSJ. "Dat is het hoogste niveau dat het bedrijf heeft geregistreerd sinds het incident."

  Wat wij allemaal al vermoedden is dat de ramp van Fukushima nog lang niet voorbij en is ze slechts in een vroeg stadium van een ontketende massale vernietiging van het milieu verkeert. Ondanks het feit dat meer dan twee jaar zijn verstreken sinds het begin van de ramp lijkt de situatie te intensiveren zonder einde in zicht wat zou kunnen leiden tot veel meer ernstige problemen in de toekomst.

  Ondertussen worden nog altijd elke dag 93000000000 becquerel aan radioactieve stoffen in de Stille Oceaan geloosd als gevolg van de Fukushima ramp. Rapporten van maart maken gewag van een totaal aan 16100000000000 becquerel van enkel en alleen cesium-137 lozing in het zeewater.

  "TEPCO lost het slechte nieuws druppelsgewijs ," schreef een commentator in een ENENews.com verslag over de kwestie. "Deze vernietigde kernreactoren gaan knallen en sputteren over duizenden jaren. Wijzigingen in de configuratie van de resterende gesmolten resterende brandstof in en rond de plants zullen blivend problemen geven met wegstromend koel- en grondwater."

  Oorspronkelijk artikel: "Fukushima: Racioactive cesium levels jump 9,000 percent in just three days, nobody knows why", Wednesday, July 24, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://ajw.asahi.com/article/0311disaster/fukushima/AJ201307090059   
  http://blogs.wsj.com/japanrealtime/2013/07/09/fukushima-watch-cesium-levels-also-spiking/   
  http://enenews.com/officials-report-troubling-discovery-at-fukushima-daiichi-cesium-levels-surging-up-9000-over-3-days-in-groundwater-tepco-cant-explain-it-video   
  http://www.foxnews.com/world/2013/07/09/fukushima-radioactive-groundwater-readings-rocket/   

  28-07-2013, 18:20 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Fukushima, radioactief cesium, stralingslekken
  27-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D bij borstkanker.
  Vitamine D kan de sleutel zijn tot preventie en behandeling van agressieve borstkanker.

  (NaturalNews) Borstkanker treft in de VS elk jaar meer dan een kwart miljoen vrouwen waarbij 40.000 vrouwen overlijden. Terwijl leeftijd, levensstijl, voeding en lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte is naar schatting 15 procent van de vrouwen het slachtoffer van genetische aanleg. Huidige behandelingsopties omvatten chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie en vaccintherapie, maar uitgebreid onderzoek toont duidelijk aan dat natuurlijke stoffen, waaronder vitamine D een effectieve rol kunnen spelen bij het ​​voorkomen en zelfs de behandeling van borstkanker.

  Onderzoekers aan de  Saint Louis University hebben een moleculaire weg ontdekt die bijdraagt ​​tot triple-negatieve borstkanker, een vaak dodelijke en therapieresistente vorm van kanker die de neiging heeft jongere vrouwen te treffen. In The Journal of Cell Biology publiceerden wetenschappers dat zij vitamine D en sommige proteaseremmers als mogelijke nieuwe therapieën beschouwen. Daarnaast ontdekte het studieteam een set van drie biomarkers die kan helpen om patiënten te identificeren die zouden kunnen profiteren van de behandeling.

  Wetenschappers weten dat vrouwen die geboren zijn met een BRCA1 genmutatie een verhoogd risico hebben voor het ontwikkelen van borst- en eierstokkanker en de tumoren die ontstaan ​​zijn vaak van het  triple-negatieve type. Genetische expressie is geïdentificeerd als de belangrijkste route waarmee tumorcellen ongecontroleerd groeien. Het studieteam identificeerde hoe vitamine D een rol speelt bij het ​​uitschakelen van deze route en een veilige en effectieve strategie biedt om dit soort tumoren te bestrijden.

  Vitamine D verandert de genexpressie om dodelijke mutaties te voorkomen en een lager risico op borstkanker te bereiken.

  De onderzoekers zochten naar specifieke genen die de productie van eiwitten onderdrukken die uiteindelijk de ontwikkeling en bescherming van kankercellen veroorzaken. Elke cel bevat een uitgebreid scala aan mechanismen om DNA-integriteit te beschermen en het doorgeven van potentieel schadelijke mutaties aan de volgende generatie van de dochtercellen te voorkomen. BRCA1 is een bekend tumor suppressor gen, omdat het helpt DNA dubbelstrengige breuken te repareren, waardoor de beginfase van borstkanker kan voorkomen worden. Verlies van de herstelfunctie van het BRCA1 gen verhoogt het risico op kanker

  Het studieteam identificeerde een kritische factor DNA repair, 53BP1 genoemd, dat gelijk loopt met BRCA1 gen afbraak en stelde vast dat behandeling van BRCA1-deficiënte tumorcellen met vitamine D hoge hoeveelheden 53BP1 hertelt, wat resulteert in een verhoogde genomische instabiliteit en verminderde proliferatie. Het team stelde vast dat behandeling met een combinatie van vitamine D en PARP remmers eennieuwe therapeutische strategie voor borstkanker met slechte prognoses kan zijn. 

  Uitgebreid onderzoek in de afgelopen tien jaar heeft duidelijk aangetoond dat te lage niveaus van vitamine D aanzienlijk het risico op vele vormen van kanker verhoogt. Deze belangrijke studie is één van de eerste om vitamine D te identificeren als een sleutel tot de preventie en de behandeling van zelfs de meest resistente gevallen van triple-negatieve borstkanker. De meeste vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze een optimale vitamine D bloedspiegel behouden tussen 50 en 70 ng / mL (hoger voor de bestrijding van de ziekte) als bescherming tegen deze dodelijke vorm van borstkanker.

  Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D may hold the key to aggressive breast cancer prevention and treatment" Wednesday, July 24, 2013 by: John Philip, Natural News.

  Bijlagen:
  http://jcb.rupress.org/content/200/2/187   
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-01/slu-vdh012213.php   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130122142911.htm   

  27-07-2013, 20:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D, borstkanker, preventie
  22-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO en pesticides instant doders?
  Tweeentwintig kinderen dood na soyalunch in India: Zijn GGO's en pesticiden instant moordenaars geworden?

  (NaturalNews) Minstens 22 kinderen zijn in India in de staat Bihar overleden na het eten van een soja schoolmaaltijd. De lunches met genetisch gemodificeerde (GM) soja en en blijkbaar gecontamineerd met pesticiden residuën werden aan de leerlingen gegeven als onderdeel van een maaltijd programma van de Britse regering, vergelijkbaar met degene die momenteel in de VS wordt gegeven door Michelle Obama aan Amerikaanse schoolkinderen.

  De Britse Independent meldt dat de maaltijden een mengeling bevatten van rijst, sojabonen en aardappelen overgoten met een onbekende nieuwe bakolie waarvan later werd gevonden besmet te zijn met giftige insecticiden. De schoolkok waarschuwde haar meerderen dat de nieuwe olie er "verkleurd en dodgy," uitzag maar haar bezwaren werden genegeerd en de schooldirectie zei dat de olie veilig was.

  Kort na de maaltijd begonnen de studenten hevig over te geven en kregen ze diarree.  Een aantal moest meteen met spoed naar het ziekenhuis waarna de directrice in de heuvels vluchtte. 

  "We hebben het gevoel dat er een soort van insecticide per ongeluk of opzettelijk gemengd was in het eten, maar dat zal duidelijk worden na onderzoek," zei RK Singh, de geneesheer-directeur van het ​​ziekenhuis in Patna. "We bereidden tegengif en behandelden de kinderen voor organische fosforvergiftiging," voegde hij eraan toe, en merkte op dat vroege testen wezen op de aanwezigheid van giftige organofosfaten in het voedsel.

  De school zelf heeft gefaald in het helpen van de zieke kinderen onmiddellijk na de vergiftiging. Rapporten geven aan dat het ongeveer 15 uur duurde nadat het eerste kind ziek werd om de rest te evacueren. Het was pas nadat 17 kinderen waren gestorven dat de schoolambtenaren de situatie serieus namen door te proberen om daadwerkelijk de kinderen te helpen.

  Nadat de ouders hadden gehoord over de slechte behandeling van hun kinderen ontstonden rellen in de straten en eisten ze antwoord op hun vragen. Protesterende dorpelingen hebben naar verluid in hun woede vier politiewagens in brand gestoken;  de politie s van elders versterkingen laten aanrukken om de onrust te onderdrukken. In de nasleep van de ramp, heeft Bihar aangeboden op een vergoeding van 200.000 roepies, of ongeveer $ 3500, per gestorven kind.

  Alle overheid voedselprogramma's zijn een bedreiging voor kinderen.

  Hoewel dit incident plaats vond in één van de armste regio's van India, waar corruptie welig tiert, is de moraal van het verhaal dat dit soort situaties overal kunnen gebeuren. In de VS, bijvoorbeeld, waar de federale overheid momenteel de bedeling van schoollunches onder haar controle neemt, worden kinderen lunches voorgezet met dezelfde soja- en chemisch beladen rotzooi.

  Vorig jaar nog hebben gevangenen in Illinois een rechtszaak aangespannen tegen de staat voor het serveren van te veel soja waarvan ze ernstig ziek werden. Een rechter heeft de grond van de zaak erkend met het besef dat een hoge hoeveelheid soja, en vooral GGO soja, kan leiden tot ernstige gastro-intestinale problemen, hypothyreoïdie, infecties en zelfs de dood.

  "In de VS, laten we toe dat Big Agra met insecticide bedeelde GGO's aan onze kinderen voorzet" schreef een betrokken en inzichtelijke commentator in een artikel gepubliceerd in The New York Times (NYT). "We hebben geen idee hoeveel schade dit spul doet aan onze kinderen en de rest van de bevolking die langzaam vergiftigd wordt omwille van van hoge winsten en obsceen betaalde Staatssteun."

  "De Indiase regering is van plan om de daders te vervolgen. Wij (in de VS) zetten zulke mensen aan het hoofd van de FDA en geven ze volledige immuniteit door een speciale opgestelde wetgeving. Dit is onze schaamte en onze tragedie."

  Oorspronkelijk artikel: "Soy-based lunch kills 22 children in India: Have GMOs and pesticides become instant killers?" Saturday, July 20, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://india.blogs.nytimes.com/2013/07/17/21-children-die-from-poisoned-lunches-at-indian-school/   
  http://www.independent.co.uk/news/world/asia/protests-erupt-after-contaminated-school-meals-kill-22-children-in-india-8713093.html   
  http://www.naturalnews.com/034800_prisoners_lawsuit_soy.html   

  22-07-2013, 10:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:schoollunch, dodelijk vergif, dode kinderen
  21-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visoliesupplementen niet zo gezond!
  Stop met het innemen van  twijfelachtige visolie supplementen - Gebruik in de plaats hennepzaadolie.

  (NaturalNews) Het is bekend dat omega-3 en 6 vetzuren essentieel zijn voor de menselijke gezondheid. Om een goede toevoer ervan te verkrijgen beveelt men het gebruik aan van vette vis of het nemen van visolie supplementen op regelmatige basis. Helaas doden de meerderheid van de visolie supplementen langzaam onze samenleving en ons milieu. Plantaardige bronnen van omega-3 en 6 vetzuren zijn een veel gezonder alternatief, en één van de best beschikbare is hennepzaad olie.

  Wat zijn  omega-3 en -6 vetzuren?


  Alfa-linoleenzuur (ALA) is een 'essentieel' omega-3 vetzuur. Het kan niet worden gemaakt door het lichaam maar moet worden aangevoerd door het voedsel dat we eten. ALA wordt omgezet in de langere vetzuurketens eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

  Linolzuur (LA) is een "essentieel" omega-6 vetzuur en is de voorloper van gamma-linoleenzuur (GLA). Omega-6-vetzuren zijn te vinden in soja-, zonnebloem- en koolzaadolie, gevogelte en eieren.

  Het typisch westers dieet heeft een omega-6 tot omega-3 verhouding van 15:1 waar de aanbevolen verhouding 3:1 is. Het advies luidt om meer vette vis, zoals makreel, zalm en sardines te eten of supplementen te nemen die geconcentreerde hoeveelheden EPA en DHA bevatten.

  Voordelen van een dieet met meer omega-3.

  • Slimmer kinderen - Kinderen in het basisonderwijs die DHA supplementen namen gedroegen zich voorbeeldiger en toonden verhoogde leesvaardigheid.

  • Zwangere vrouwen - het nemen van omega-3 tijdens de zwangerschap vermindert de postnatale depressie en leidt tot gezondere baby's.

  • Kankerpreventie - Omega-3 vetzuren verminderen ontstekingen en verminderen het risico op kanker.

  Problemen met vis en visoliesupplementen.

  Alhoewel de vis- en visoliesupplementen een uitstekende bron zijn van EPA en DHA zijn ze ook vervuild met verontreinigingen zoals methylkwik, polychloorbifenylen (PCB's) en dioxines. Methylkwik is giftig voor ongeboren baby's en het kan de de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel in de weg staan.

  Het milieu-impact van vis en visolie is ook een probleem. Time Magazine meldde dat de markt voor omega-3-supplementen verdubbeld is naar $1000000000  tussen 2006 en 2010. Een Canadees onderzoeksteam voerde aan dat de aanbevolen dosering van 100 mg visolie per dag niet duurzaam is en kan leiden tot het instorten van visbestanden voor het midden van de 21e eeuw.

  Hennepzaad olie - Een betere oplossing.

  Terwijl EPA & DHA alleen te vinden zijn in vette vis, kan het lichaam ALA omzetten in EPA en DHA. De omzetting van ALA in EPA is inefficiënt; zelfs bij gezonde mensen bedraagt het slechts 2-5 procent. Echter, hennepzaadolie bevat stearidonzuur (SDA) en als die rechtstreeks ingenomen wordt verloopt de conversie naar EPA veel gemakkelijker.

  Bedrijven als Monsanto profiteren van dit feit en zijn de sojaboon genetisch gaan modificeren voor het produceren van SDA.

  Gelukkig is hennep een natuurlijke bron van SDA, dus is het niet nodig om GM soja te consumeren om plantaardige omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Hennep is ook een bron van zeldzame omega-6 vetzuren gamma-linoleenzuur (GLA), waarin veel van de gezondheidsvoordelen van EPA vervat zitten.

  Hennepzaad olie bevat LA (omega-6) en ALA (omega-3) ​​in de optimale verhouding van 3:1 voor de menselijke gezondheid en het heeft een aangename nootachtige smaak; het moet echter gekoeld worden bewaard om de kwaliteit van de olie te vrijwaren .

  Omega-3 en 6 vetzuren zijn belangrijk voor onze gezondheid en levensduur. Als u vis wilt vermijden om welke reden dan ook is hennepolie een fantastisch alternatief.

  Oorspronkelijk artikel: "Stop taking questionable fish oil supplements - Use hemp seed oil instead" Saturday, October 06, 2012 by: Dr Dionne Payn.

  Bijlagen:
  http://manitobaharvest.com/articles_studies/3810/Hemp-Seed-Oil---Your-source-for-essential-fat.html   
  http://www.healthcanal.com/metabolic-problems/32033-Omega--fatty-acids-could-improve-reading-and-behaviour.html   
  http://www.mercvt.org/PDF/alittlebit.pdf   
  http://www.thefishsite.com/articles/654/are-dietary-recommendations-for-fish-oils-sustainable   
  http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1953700,00.html   
  https://www.vegsoc.org/sslpage.aspx?pid=723#.Uev-elMsl4Y   

  21-07-2013, 17:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:visolie, hennepzaadolie, omega-3
  17-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positief denken
  Tips voor positief denken.

  1. Dagelijks leren, lezen en luisteren.

  Lees elke dag bij het opstaan een aantal citaten over positief denken, luister naar motiverende opnames, denk na over uitdagingen die je hebt overwonnen en de avonturen die je hebt ondernomen. Er zijn veel uitstekende middelen beschikbaar op Internet met adviezen om positief denken te ontwikkelen.

  2. Optimisme. 

  Psycholoog Martin Seligman zegt dat mensen die meer positief denken ook de mogelijkheid hebben ontwikkeld om negatieve gedachten te stoppen. In plaats van te zeggen "Ik ben gedoemd", "er is geen uitweg"  zien mensen die positief denken een uitweg, ze beperken het probleem en werken aan een oplossing. Ze vallen niet in katastrofische denkpatronen. Het glas is altijd half vol.  Er zullen betere dagen komen. Geloof en hoop is de helft van het werk.

  3. Dankbaarheid. 

  Dankbaarheid ontsluit schoonheid, kalmeert en breidt de geest uit. Dankbaarheid geeft vreugde, heeft voordelen buiten wat je kunt zien. Als u alle bezittingen verloren hebt, wees blij dat je nog iets  hebt om te dragen. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn en er is altijd iemand die we kunnen bedanken voor de impact op ons leven.

  4. Verantwoordelijkheid opnemen in plaats van schuld.


  Herkennen en accepteren wat je al of niet deed. Je bent verantwoordelijk om uit het dal te kruipen en hoeft niet te wachten voor het te ver is gekomen. Beoordeel de situatie en ontwikkel een plan van aanpak, Stel een aantal doelen die je wil bereiken. De storm kan overal om je heen raze ,maar je zult in staat zijn om de controle over je leven weer op te nemen.

  5. Niet toestaan ​​dat negatieve emoties u overweldigen. 

  Misschien ben je pijnlijk gekwetst maar er is nog adem in u. Erken de tegenslag, analyseer wat er mis ging, maak een plan voor verandering anker je eraan vast om zo de strijd te kunnen voortzetten. De wereld kan oneerlijk zijn geweest, maar je bent alleen maar gaan huilen voor een tijdje. Elke ervaring zal leiden tot meer wijsheid; elke tegenslag is het zaad van een groter voordeel. Dingen die lijken te zijn tegenslagen blijken vermomde kansen te zijn.

  6. Doorzetting.

  De meeste mensen bereiken geen succes of geluk omdat ze na een paar tegenslagen of tekenen van problemen er het bijltje bij neerleggen. Het is het 10e sollicitatiegesprek waarna ze u niet terugbellen. Het is de 100ste keer dat je viel tijdens het leren van snowboarden. Het is een moeilijke periode waar je doorheen moet voordaleer het doel te bereiken. Succes is slechts een stap verwijderd, of misschien een paar stappen. Geef nooit op.

  7. Geloof.


  Zelfs als alles en iedereen zegt dat het niet zal werken. Je hebt talenten, vaardigheden en capaciteiten binnen handbereik om voorwaarts te blijven gaan.  Elke poging of misstap, elke val, heeft u iets geleerd: "Ik weet dat deze aanpak niet werkt." Er wordt gezegd dat Thomas Edison duizend keer geprobeerd heeft en mislukt is voor zijn uitvinding van de gloeilamp.  Wanneer gevraagd werd naar  zijn mislukkingen antwoordde hij, "ik weet tenminste 1000 manieren om het niet uit te vinden" .  Het geloof in jezelf en wat u probeert te bereiken is essentieel, je moet geloven.

  8. Zoek goddelijke leiding. 

  Als je spiritueel ingesteld bent. Wanneer  je wordt overweldigd, wanneer slechte dingen gebeuren, als je vastzit en geen uitweg vindt, zoek steun bij uw hogere macht. Zoek in de schriften naar opbeurende woorden en motivatie, identificeer je met degenen die hebben geprobeerd en gefaald en lees wat ze doorstaan hebben ​​om uiteindelijk te slagen.

  9. Houd het grote beeld in het achterhoofd.


  Afleiding en kleinzieligheid kunnen je irriteren en doen je focus vervagen. Verlies nooit uit het oog waarom je hier bent en hou  je visie en doel voor ogen. Voormalig president van de Verenigde Staten Harry Truman zei ooit "een pessimist is iemand die moeilijkheden van zijn kansen maakt, en een optimist is iemand die kansen van zijn moeilijkheden maakt." Je kunt ze herzien als de situatie verandert maar zie altijd naar het doel.

  10. Accepteer je lot.

  Pas je aan de situaties aan. Denk aan het sereniteitsgebed-"Geef me de sereniteit om de dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil te kennen." Je moet het leven dat je krijgt doormaken maar niemand zegt dat je de kaarten niet een  beetje kunt schudden.  Ik zie het zoals een oud gezegde mooi luidt:  "Als het leven je citroenen geeft, maak er limonade van!"

  11. Breng vreugde en hoop in het leven van anderen.
   

  De meest betekenisvolle momenten zijn die waarop levens worden aangeraakt door onze vriendelijkheid en het delen van geluk. Wij bestaan ​​voor elkaar.  Betekenisvolle momenten zijn die met  mensen. Ons aangeboren verlangen om geluk na te streven is verweven met onze relaties en verbindingen met mensen.  Waar geluk bereik je alleen als je succes met iemand kunt delen of mee kunt delen in het succes van iemand anders.

  Oorspronkelijk artikel: "11 Tips For Positive Thinking" Pamela Whitley, BetterHealtBlog (zie bijlage).

  Bijlagen:
  http://betterhealthblog.com/11-tips-for-positive-thinking/   

  17-07-2013, 18:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:positief denken
  13-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker ontdekken
  Hoe weet men of men kanker heeft?

  1. Kanker is eng.

  Op dit moment is het onmogelijk om niet bang te zijn voor kanker of er niet te hebben aan gedacht. Kanker is berucht geworden omdat het qua doodsoorzaken bijna gelijk staat met hart- en vaatziekten (beroerte, hartaanval, enz..). Het kan iedereen overkomen.

  Iedereen praat erover, denkt erover, maar toch zien we regelmatig mensen naar hun arts of naar het ziekenhuis komen met ver gevorderde kanker. Bijvoorbeeld, een vrouw die naar haar huisarts gaat voor een heel andere reden en bij wie een gezwel van 3 cm wordt ontdekt in de borst. Niemand wil horen "... je hebt kanker" omdat iedereen nog steeds denkt dat het hebben van kanker betekent "ik ga spoedig sterven." Dus in plaats van naar een dokter te gaan geven we er de voorkeur aan te denken "nee, maar het kan niet zo zijn dat," "Ik zal later wel eens gaan wanneer ik tijd heb ...", "ik heb geen pijn het kan niet ernstig zijn", enzovoort. Alle redenen zijn goed om aan de werkelijkheid te ontsnappen.

  Neem echter de moed in beide handen en raadpleeg je dokter, dat kan letterlijk uw leven redden! En niet zeggen ik heb al te lang gewacht, het is zinloos om nu te gaan. Nee!  Er is altijd nog tijd om je leven te redden.

  Helaas zijn het niet altijd degenen die het meest deze informatie nodig hebben die dit artikel (willen) lezen! De vlucht en verdrijving van alle denken die de angst zou versterken is vaak de eerste reactie. Gelukkig jullie die dit artikel in ieder geval in grote lijnen zullen lezen, je kunt deze kennis en advies geven aan degenen onder uw vrienden die u hun twijfels toevertrouwen. Vervolgens kunt u hen aanmoedigen om hun dokter te zien want je bent gewaarschuwd door wat ze je meedelen. Aarzel niet om hen te vergezellen naar de dokter. Naast het feit dat het een bewijs is van liefde zult u ook een waardevolle ondersteuning bieden aan die persoon.

  2. Wees alert als je merkt ...


  Of u of een dierbare moeiteloos gewicht verliest.

  5 tot 10% van het normale gewicht in minder dan 6 maanden.  Dat is niet normaal  als je geen regime hebt gevolgd of je levensstijl niet hebt aangepast door je auto te vervangen door lopen of fietsen. Dit is meestal een teken dat je lichaam zijn energie reserves gebruikt voor een inwendige strijd, misschien wel tegen kanker.

  Aanhoudende vermoeidheid.


  Je bent vaker moe de laatste maanden. Stel je vragen als uw schema niet drukker is dan normaal, en als je toevallig je bedtijd vervroegt of dutjes nodig hebt, wat niet het geval was voordien.

  Een verminderde eetlust.

  Je hebt geen honger, in tegenstelling tot uw eetgewoonten. Zelfs voedsel dat je graag at zegt je niets meer.

  Een gevoel van aanhoudende koorts gedurende enkele weken zonder reden.

  Eerste instinct, neem je temperatuur met een rectale thermometer, indien mogelijk. Koorts is niet 40 °C in dit geval maar schommelt tussen 38-38,5 ° C. Als er een lichte koorts is die slechts een paar dagen duurt hoef je niet ongerust te zijn. Wees alert als de koorts een paar weken aansleept  of als die regelmatig terug komt.

  Gezwellen op strategische plaatsen.

  Twee mogelijke locaties. Op organen zoals de borst of wanneer je een massa voelt in de maag. In deze gevallen is het de tumor die zich manifesteert.

  Het komt vaak voor dat de lymfeknopen reageren en worden "geactiveerd" waardoor hun omvang zal toenemen. Let op, ze zijn zeer reactief en kunnen worden geactiveerd voor een groot aantal "niet ernstige" redenen. De lymfeknopen kan men voelen onder de armen in de plooi tussen de benen en buik (inguinale verhoging of lies), in de nek of in de holte achter het sleutelbeen (supraclaviculaire claviculaire). Wees alert als ze langer dan een paar weken opgezwollen zijn, zeg een maand om een ​​cijfer te geven. Indien het aanraken pijn doet is het waarschijnlijk geen kanker maar een infectie.

  3. Speciale signalen voor de vier meest voorkomende vormen van kanker.

  Borstkanker

  Onderzoek uw borsten regelmatig zoals aanbevolen eens per maand (in de douche, bijvoorbeeld, de huid glijdt beter). Als je een beetje zwelling voelt, probeer kalm te blijven en wacht  indien mogelijk ten minste twee weken, vooral als je niet in de menopauze bent. Met de hormonale cyclus varieert de textuur van de borsten en het is mogelijk dat deze kleine massa verdwijnt aan het einde van je cyclus. In dit geval, is het waarschijnlijk een kleine cyste of een andere niet-storende blessure die de loop van je hormonen volgt.

  Echter, als de massa groot is en blijft gedurende enkele weken na de ontdekking, wacht dan niet uw gynaecoloog of ander gekwalificeerd arts te zien. Een mammogram wordt dan uitgevoerd om de zaak duidelijk te maken. Let wel dat niet elk gezwel wijst op kanker.

  De textuur van de borst kan ook veranderen met retractie van de huid alsof ze naar binnen getrokken wordt. Een ander teken, eczeem rond de tepel. Het ziet eruit als een ontsteking van de huid, is rood en pijnlijk.

  Prostaatkanker.

  Denk er eens over na als je een man bent. Vrouwen hebben geen prostaat. De tekens zijn niet erg "duidelijk" omdat de prostaat enigszins verborgen zit en niet zichtbaar is met het blote oog.

  Het teken is vaak een probleem voor urineren (dysurie) want de prostaat wordt door de urethra (die de blaas verbindt de penis) doortrokken, maar andere oorzaken zoals BPH (vergrootte prostaat) kunnen dezelfde symptomen veroorzaken. Bloed in de urine kan ook een aanwijzing zijn.

  Bovenste luchtwegen.

  Deze kankers worden meestal veroorzaakt na jaren van alcohol + tabak gebruik.   Ze hebben betrekking op de mond, keel (slokdarm, keelholte) en de stembanden.

  Denk er eens over na als je moeite hebt met slikken, drinken of eten, of beide (dysfagie). Het gevoel van iets vast te zitten in de keel, iets dat voortdurend kietelt kan een teken zijn als het niet betert na een paar dagen.

  Een wonde in de mond die na enkele weken niet geneest, op de tong of de binnenkant van de wangen, gehemelte of tandvlees.

  Een aanhoudende hoesten gedurende weken of zelfs maanden kan ook een teken zijn vooral als dat vroeger nooit voorkwam. Uw stem kan ook gewijzigd zijn (zoals bij longkanker), je kan moeite hebben om ze te controleren. Gezwollen klieren in de hals zijn een teken als ze worden geassocieerd met andere symptomen.

  4. Samengevat.

  De combinatie van meerdere van deze symptomen is meestal een waarschuwing.

  Als u één of meer van deze symptomen van hierboven hebt zeg niet, " dit is kanker, het is met mij gedaan". Deze tekenen zijn niet "onfeilbaar" en kunnen ook worden gevonden in andere minder ernstige of niet ernstige ziekten. Om deze reden, ga naar uw arts! Zijn ervaring en het vermogen om alle informatie te combineren en de diagnose te stellen zal het verschil maken tussen angst en geruststelling. Je gezondheid staat op het spel maar je hebt in dit stadium nog alle mogelijkheden voor de toekomst.

  Als u twijfelt, praat met vrienden als je bang bent om naar uw arts te gaan, vraag dan iemand die je vertrouwt om u te begeleiden of om u gerust te stellen. Maar vooral voorkom te veel te speculeren, ageer als je bang bent van wat u kunt verwachten.

  Dit is om te voorkomen dat je moet zeggen "als ik het had geweten", "Ik voelde dat er iets niet goed was met me" en al die zinnen die wij betreuren uit het verledenl. Neem aktie voor uzelf en de mensen die je lief hebt.

  Wat je nu kunt doen: stuur dit artikel naar mensen waar je om geeft en van wie je niet wil dat ze zeggen: "als ik het had geweten."

  Oorspronkelijk artikel: "Comment savoir si on a un cancer?" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Newsletter Juillet 9, 2013.

  13-07-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker erkennen
  12-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup nog erger ...
  Onderzoek - Roundup toxiciteit veel erger dan wat Monsanto de overheid wijs maakt.

  (NaturalNews) Glyfosaat 's werelds best verkopende herbicide formule is ook één van de giftigste, volgens een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift  Ecotoxicology. In tegenstelling tot de ongegronde veiligheidsbeweringen naar voor gebracht door Monsanto en zijn aanhangers in de regering is glyfosaat giftiger voor het milieu dan eerder gedacht zelfs bij concentraties die algemeen genomen als veilig worden beschouwd.

  Alarmerend is de invloed van de chemische stof op de Daphnia magna ook bekend als de zoetwatervlooi, een ongewervelde soort die volgens gegevens verkregen door Monsanto niet negatief wordt beïnvloed door glyfosaat blootstelling. Volgens tests onlangs uitgevoerd op de D. magnais is glyfosaat niet alleen giftig bij niveaus die vaak gevonden worden in het milieu maar ook  schadelijk bij veel lagere niveaus.

  Gebaseerd op proeven met verschillende klonen en leeftijdsklassen van D. magna hebben onderzoekers aan het Centrum voor Bioveiligheid van de Universiteit van Tromso in Noorwegen gevonden dat zelfs op minuscul niveau glyfosaat en Roundup zowel acuut als chronisch toxisch zijn voor in het water levende wezens. Zelfs bij subletale concentraties van nominaal minder dan 0,05 milligram per liter (mg/l ) van één van de primaire actieve ingrediënten in glyfosaat, onderging D. magna aanzienlijke ontwikkelingsveranderingen.

  Blootgestelde soorten hebben ook meer kans op problemen met de voortplanting en onverwachte abortussen om nog niet van de te vroege sterften te spreken.  Over de hele linie op alle niveaus van blootstelling bleken glyfosaat en Roundup negatieve bijwerkingen te hebben op wezens die zogezegd veilig waren. De scriptie en bevindingen tonen meer dan waarschijnlijk ecologisch gesproken slechts het topje van de ijsberg  en worden veel meer soorten waarschijnlijk ook beïnvloed.

  "De resultaten tonen aan dat de in water levende ongewervelde ecologie nadelig kan worden beïnvloed door de concentraties van deze herbicide," schreven de auteurs in hun scriptie, vaststellend dat relatief lage niveaus van blootstelling aan glyfosaat toxisch blijken te zijn in bijna alle geteste parameters. "We concluderen dat de giftigheid van glyfosaat en Roundup voor ongewervelde waterdieren is onderschat en dat de huidige Europese Commissie en het Amerikaanse EPA de classificatie voor de giftigheid van deze stoffen zou moeten herzien."

  Lage niveaus aan glyfosaat blootstelling ook giftig voor de mens.

  Talrijke studies, waaronder één onlangs online gepubliceerd in het Journal Entropy hebben gevonden dat blootstelling aan lage niveaus van glyfosaat bij de mens ook problematisch is en leidt tot omstandigheden zoals :de ziekte van Parkinson, onvruchtbaarheid en kanker.

  Een belangrijk vergeten toxiciteitsmechanisme is de remmende werking van glyfosaat tegen cytochroom P450 (CYP) bij mensen en andere zoogdieren. Het is één van de belangrijkste manieren waardoor de chemie de normale gezonde biologie verstoort.   Onderzoekers hebben ontdekt dat glyfosaat het vermogen van het lichaam om zich te ontgiften belemmert en chronische ontstekingen aanwakkert wat leidt tot meer ernstige gezondheidsproblemen.

  "Negatieve impact op het lichaam is sluipend en langzaam in de tijd en manifesteert zich als ontsteking van het cellulair systeem door het hele lichaam," schreven de auteurs  over de schadelijke effecten van glyfosaat op lange termijn. "[Glyfosaat] residuën verhogen de schadelijke effecten van andere door voedsel overgedragen chemische residuën en giftige stoffen in het milieu om zo de normale lichaamsfuncties te verstoren en ziekte te veroorzaken."

  Ander prominente onderzoek heeft gevonden dat glyfosaat rechtstreeks menselijke cellen beschadigt en doodt, met inbegrip van embryonale, placenta en navelstreng cellen. Veel inerte of zogenaamde "inactieve" additieven van Roundup en andere glyfosaat formules zijn zeer nadelig en interfereren met de normale hormonale functie en cellulaire functies van anders gezonde personen alsook met de ontwikkeling van de foetus bij zwangere vrouwen.

  Oorspronkelijk artikel: "Research - roundup toxicity much worse than what Monsanto, government claims", Thursday, July 11, 2013 by: Jonatbhan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://articles.washingtonpost.com/2013-04-29/national/38895115_1_glyphosate-roundup-herbicide-monsanto   
  http://www.gmwatch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14957:roundup-and-glyphosate-toxicity-underestimated-study   
  http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=weed-whacking-herbicide-p   

  12-07-2013, 21:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Monsanto, glyfosfaat, Roundup
  11-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico's draadloos internet
  Waarom we allemaal best terugschakelen naar ethernetkabels: Draadloos internet brengt ernstige chronische gezondheidsrisico's met zich mee.

  (NaturalNews) Terwijl de toename van draadloze apparaten de toegang tot het internet gemakkelijker en minder opdringerig heeft gemaakt (geen hinderlijke rondslingerende kabels) wijzen recente studies op de gevaren hieraan verbonden. Meer specifiek, de gevaren die de brede invoering van draadloze technologie heeft gecreëerd met betrekking tot onze gezondheid. De meeste mensen onderschatten de gevaren van draadloze technologie voor onze gezondheid en ons welzijn.

  24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

  Eén van de meest gevaarlijke aspecten van draadloos internet is het "altijd-aanwezig" karakter ervan. De overgrote meerderheid gebruikt de draadloze routers zonder ze ooit nog af te zetten. Dit betekent dat ze voortdurend een gevaarlijk elektromagnetisch energieveld uitstralen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Deze draadloze technologie is een zeer belangrijk chronisch risico voor de gezondheid. Meer verontrustend is nog steeds de 'compounding' aard van het leven in de buurt van buren die Wi-Fi gebruiken. Als je onderzoekt welke draadloze signalen uw computer kunnen bereiken dan val je al vlug op die van je buurman. Alle EMF velden zitten overal om je heen, dus zelfs als jezelf uw router afschakelt zit je nog altijd opgezadeld met de signalen van je buurt. 

  Gezondheidsrisico's van wi-fi.


  De effecten van de wi-fi op de gezondheid geraken meer en meer bekend. 
  Sommige van de effecten zijn:


  - Slaapstoornissen
  - Concentratieproblemen
  - Hartkloppingen
  - Hoofdpijn / migraine
  - Aanhoudende vermoeidheid
  - Negatief denken
  - Problemen met de spijsvertering
  - Hersenmist en geheugenverlies
  - Angst en depressie
  - Chronische stress
  - Demotivatie
  - Duizeligheid

  Mensen die deze symptomen hebben gerapporteerd  ervaren een onmiddellijke ommekeer bij het ​​uitschakelen van hun wi-fi of als ze zich begeven in een wi-fi vrije omgeving.

  Hier zijn enkele van de symptomen die gepaard gaan met het verwijderen/ uitschakelen van draadloze technologie:

  - Zich helderder en lichter voelen
  - Zich "opgeheven" voelen op emotioneel, fysieke en mentaal vlak. 
  - Meer gemotiveerd
  - Zich gelukkiger voelen
  - Zich vreedzamer voelen

  De oplossing: Wat u kunt doen?

  Duidelijk, de proliferatie van Wi-Fi vormt een zeer ernstige bedreiging voor de gezondheid en welzijn. Ik zou zelfs durven beweren dat de kwaliteit van ons leven wordt verlaagd door het voortdurend gebombardeer door energievelden.  Het is de hoogste tijd voor het nemen van actie in onze gemeenschappen en te praten met onze vrienden en buren over de zeer reële gevaren van draadloze technologie. Terugschakelen naar het reguliere internet via de kabel en uitschakelen van Wi-Fi-routers is een algemene vuistregel. Dit is de eerste stap naar het terugnemen controle over onze gezondheid.

  Oorspronkelijk artikel: "Why we should all switch back to ethernet cables: Wireless internet poses serious chronic health risks" Saturday, July 06, 2013 by: Zach C. Miller

  Bijlagen:
  http://www.earthcalm.com/emf-dangers/the-dangers-of-wi-fi/   
  http://www.safeinschool.org/   
  http://www.safespaceprotection.com/electrostress-from-wireless-routers.aspx   

  11-07-2013, 23:27 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:internet, straling
  09-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma bij artritis
  Behandel uw reumatoïde artritis natuurlijk met curcumine: Onderzoek.

  (NaturalNews) Reumatoïde artritis (RA) is een uiting van ontsteking van een afdichting. Er zijn tal van kurkuma en curcumine studies die bevestigen dat kurkuma of zijn werkzame stof curcumine werken om de ontsteking te minimaliseren.

  Een studie uit India van maart 2012 testte 45 proefpersonen met actieve RA en verdeelde hen in drie groepen.

  De ene groep nam slechts 500 mg per dag curcumine, een andere groep kreeg alleen dicoflenic natrium, een farmaceutisch NSAID (niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel) voorgeschreven voor artritis pijn en de derde groep kreeg een combinatie van kurkuma en dicoflenic natrium.

  De curcumine groep scoorde het best wat de onderzoekers deed besluiten: "Onze studie levert het eerste bewijs voor de veiligheid en de superioriteit van cucurmine behandeling bij patiënten met actieve RA, en benadrukt de noodzaak van toekomstige grootschalige proeven bij patiënten met RA en andere artritis (1) om deze bevindingen te staven.

  Deze laatste noodkreet "noodzaak van toekomstige grootschalige proeven" verschijnt in bijna elke studie over natuurlijke middelen. Hoeveel proeven zijn er nodig om publiekelijk de werking van een natuurlijke remedie te onderschrijven? En hoe heeft men toegang tot duizenden testen in vroege fase en hun conclusies?

  Surf naar GreenMedInfo.com

  De oprichter van de site Sayer Ji, Greenmedinfo (GM) wees  er in 2011 op dat er internationaal 1.800 "peer-reviewed" studies ondernomen zijn op kurkuma. Kurkuma is een plant met meer dan 1000 HAS fytonutriënt verbindingen. Volgens Sayer Ji, "... het medisch veld onderneemt altijd pogingen om de "magic bullet" verbinding te isoleren, in het geval van kurkuma is het curcumine."

  Verbazingwekkend: op het moment van Sayer Ji's YouTube presentatie op 3 april 2011 waren er 3.934 studies over curcumine. (YouTube bron 2 hieronder)

  Volgens Sayer Ji werken de National Institutes of Health (NIH) en de National Library of Medicine mee aan PubMed bijdragen dewelke een bron zijn voor GreenMedInfo's voor het maken van hun database.

  Je zou verbaasd staan over de enorme aantal studies die ongekend blijven met de bedoeling de werking van natuurlijke middelen aan de mensen te onttrekken.

  Bijvoorbeeld - met kurkuma, de NIH beweert dat het onmogelijk effectief kan zijn voor GI-aandoeningen daar er volgens hen onvoldoende bewijs is over de werkzaamheid voor een hele lijst van ziekten, met inbegrip van RA!

  Op Greenmed's data base kan iedereen de klinische of laboratorium proeven op kurkuma of een andere natuurlijke stof bekijken met inbegrip van de farmacologische werking en soorten testen, mens, dier of in vitro (petrischaal en reageerbuis) .

  Dit maakt het mogelijk om het overwicht van bewijsmateriaal te zien en naar het specifiek medische of wetenschappelijke verslag te gaan. Als lid van GreenMedInfo voor een kleine maandelijkse vergoeding,kunt u nog dieper graven in de afzonderlijke studies.

  De FDA ( federale geneesmiddelen agentschap) aanpak is steeds gericht op het grote geld.

  Alleen Big Pharma is bereid en heeft de mogelijkheden om  hoge rekeningen te betalen voor onderzoek, vanaf in vitro langs drie fasen van menselijke proeven voor het verkrijgen van eigendomsrechten voor een medicijn.

  Meestal gaat het om medicijnen die vaak een natuurlijk ingrediënt imiteren of kunnen worden gesynthetiseerd met exclusieve verkooprechten voor maximaal twee decennia. (3)

  Interessant is dat in de nieuwsbrieven van het FDA beleid met procedures en policy zelden het woord genezing verschijnt. De focus ligt op zakelijk beleid, octrooirechten en andere juridische kwesties.  Geneeskunde is "big business" met een witte jas en zwarte hoed.

  Natuurgenezers en supplement producenten moeten dezelfde weg volgen. Ze kunnen dit spel niet spelen en kunnen zelfs de bevorderende helende eigenschappen van natuurlijke middelen die reeds duizenden jaren hun effectivitiet hebben getoond, niet claimen.

  De FDA beschermt  Big Pharma en krijgt zelfs een stuk van het werk voor elk medicijn dat het goedkert na het aanvaarden van de Big Pharma's rapporten. 

  'Evidence based onderzoek "is de slagzin die het medisch beroep beheerst en het publiek ontzag afdwingt terwijl de empirische effectiviteit en veiligheid van natuurlijke middelen gebruikt door miljoenen mensen wordt genegeerd. 

  Je kunt  uw eigen overwicht van bewijs voor natuurlijke stoffen vinden op GreenMedInfo.com.

  Oorspronkelijk artikel: "Treat your rheumatoid arthritis naturally with curcumin: Research" Sunday, July 07, by: PF Louis.

  Bijlagen:
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40221   
  http://www.youtube.com/watch?v=s2AZOMu0bVA   

  09-07-2013, 12:02 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kurkuma, artritis, turmeric
  08-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe melk veilig
  Nieuwe wetenschappelijk gegevens over de veiligheid van rauwe melk.

  NaturalNews) Al die verouderde overheidspraat over de gevaren van het drinken van rauwe melk is nogmaals weerlegd, dit keer door een reeks van wetenschappelijke risicobeoordelingen onlangs gepubliceerd in het Journal of Food Protection. Een persbericht gepubliceerd in de Wall Street Journal (WSJ) legt uit dat op basis van de resultaten van drie nieuwe kwantitatieve microbiële risicobeoordelingen (QMRAs) en de herziening van tientallen andere wetenschappelijke studies over het onderwerp, rauwe melk zeer duidelijk een laag risico voedsel is dat in het algemeen veilig is voor iedereen, inclusief zwangere vrouwen en jonge kinderen.

  Gepresenteerd tijdens een recente vergadering van het Centrum voor Disease Control in Vancouver, BC, Canada, waren de resultaten van een baanbrekende proefschrift met de meest recente wetenschappelijke gegevens duidelijk over de veiligheid van verse melk en werd de presentatie getiteld als: Ongepasteuriseerde melk ... mythes en bewijzen. De belangrijkste onderzoeker Nadine Ijaz, MSc, onthult op deze presentatie hoe de rauwe melk ten onrechte en oneerlijk werd geklasseerd als een hoog risico voedsel sinds de dertiger jaren. Stedelijke distilleerderij zuivelfabrieken pasteuriseerden de "gevaarlijke" melk omdat die de mensen zogezegd ziek maakte.

  Distilleerderij zuivelfabrieken werden uiteindelijk ontmanteld en vervangen door echte boerderij zuivelfabrieken, waar vrijwel alle "risico's" geassocieerd met rauwe melk werden geëlimineerd. Het pasteuriseren van melk werd er bij het volk ingeramd onder druk van de VS Food and Drug Administration (FDA). De FDA klampt zich nog steeds vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk gepasteuriseerd moet zijn om als veilig te worden beschouwd.


  Uit gegevens blijkt dat groene bladgroenten gevaarlijker zijn dan rauwe melk.

  Als de melk hygiënisch wordt geproduceerd is ze helemaal niet gevaarlijk zoals de overheid ons voorhoudt.  In feite is rauwe melk één van de veiligste voedingsstoffen die men kan nuttigen, veel veiliger dan andere gewone voedingsmiddelen, zoals verwerkt vlees, in de fabriek geproduceerde kippeneieren en zelfs conventionele groenten. Het kan aankomen als een schok te vernemen dat volgens het nieuwste onderzoek groene bladgroenten een groter risico inhouden op gebied van voedselveiligheid dan rauwe melk.

  "Hoewel het duidelijk is dat er nog een aantal aanzienlijk risico's bestaan van door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melk zou de volksgezondheid hun raadgevingen en beleid moeten aanpassen  naar de nieuwe wetenschappelijke gegevens over de veiligheid van rauwe melk," zei Ijaz op de presentatie. "Rauwe melk producenten moeten natuurlijk strenge gezondheidsmaatregelen toepassen om elk risico de kop in te drukken.


  Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen tegen dodelijke pathogenen.

  Uit de gegevens die gebruikt zijn voor de analyse blijkt dat het pathogeen risico van rauwe melk bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht komen ziekteverwekkers zoals Campylobacter, Shiga toxine-inducerende E. coli, Listeria monocytogenes en Staphylococcus aureus niet vaak voor in rauwe melk wat te danken is aan het feit dat rauwe melk heilzame, probiotische pathogenen bevat die het ontstaan van deze ziekteverwekkers voorkomen.

  "De wetenschappelijke studies aangehaald bij de BC Centre for Disease Control presentatie tonen een laag risico van ziekte aan bij gebruik van ongepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," meldt een persbericht. "Dit lage risicoprofiel is geldig voor gezonde volwassenen maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen:" Zwangere vrouwen, kinderen en ouderen"

  Oorspronkelijk artikel: "New science confirms raw milk is remarkably safe" Tuesday, July 02, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://thebovine.wordpress.com/2013/06/06/nadine-ijazs-presentation-on-raw-milk-science-made-to-the-bc-centre-for-disease-control-is-now-online-again/   
  http://thecompletepatient.com/   
  http://www.cornucopia.org/2013/06/new-studies-confirm-raw-milk-a-low-risk-food/   
  http://www.realmilk.com/   

  08-07-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:melk, voedselveiligheid
  06-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember bij type 2 diabetes
  Gember voor type 2 diabetici: Wetenschappelijk bewijs dat dit kruid bij machte is om insulinegevoeligheid te verhogen.

  (NaturalNews) Volgens de bevindingen van een recente studie uitgevoerd door onderzoekers van de Tabriz Universiteit van Medische Wetenschappen in Iran en gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences en Nutrition kan gember helpen bij het verhogen van de gevoeligheid voor insuline bij patiënten met type 2 diabetes.

  Type 2 diabetes ontstaat wanneer het lichaam er niet in slaagt om adequaat te reageren op het bloedsuiker-regulerende hormoon insuline. In tegenstelling, is diabetes type 1 gekenmerkt door het lichaam dat er niet in slaagt om voldoende insuline te produceren om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

  In een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie werden 64 mensen met type 2 diabetes willekeurig gekozen om ofwel een placebo of 2 g gember elke in te nemen gedurende twee maanden. De onderzoekers vonden aan het einde van de studie dat patiënten die gember hadden gekregen een beduidend hogere insulinegevoeligheid hadden en lagere niveaus van insuline  LDL ("slechte") cholesterol en triglyceriden. De bevindingen suggereren dat gember nuttig is om "secundaire complicaties" van type 2 diabetes te verminderen, concludeerden de onderzoekers.

  Gember verhoogt de opname van suiker door de cellen.

  De bevindingen zijn dezelfde als die van een andere recente studie, door onderzoekers van de Universiteit van Sydney in 2012 gepubliceerd, dat besloot dat gember extracten de cellenabsorptie van suiker verhoogt onafhankelijk van insuline.

  "Dit helpt bij het beheer van de hoge niveaus van de bloedsuiker die complicaties creëren voor de lange termijn diabetespatiënten, en cellen onafhankelijk van insuline laten werken," aldus hoofdauteur Basil Roufogalis.

  De onderzoekers vonden dat de chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor deze eigenschap eigen zijn aan gember fenolen bekend als gingerols. In het bijzonder verhogen gingerols de distributie van een eiwit bekend als GLUT4, die de skeletspieren stimuleren om meer glucose op te nemen. Insufficiëntie van GLUT4 is een belangrijke oorzaak van insuline ongevoeligheid en een hoge bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2.

  "Onder normale omstandigheden, wordt bloedsuikerspiegel strikt gehandhaafd binnen een nauwe bandbreedte en skeletspieren zijn belangrijk bij glucose verwerking in het lichaam," zei Roufogalis.

  Andere voordelen voor diabetici.


  Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Food Science and Nutrition in 2011 kunnen gember extracten zorg voor andere belangrijke voordelen voor mensen met diabetes. De onderzoekers vonden dat gember de acties van het enzym a-glucosidase en alfa-amylase remt wat kan bijdragen aan diabetes en het inflammatoire enzym cyclooxyganese.

  Ontstekingen worden in verband gebracht met een aantal chronische aandoeningen inclusief diabetes.

  Verder is een studie van 2009 in het European Journal of Pharmacology gevonden dat gember extracten bloedspiegels van insuline beperken met ongeveer 10 procent, en de niveaus van het bloedsuiker met ongeveer 35 procent. Dit effect werd veroorzaakt door de interactie van gember met de insuline-remmende serotonine receptoren. Tot slot bleek uit  een studie van 2009 aan het  Basic Clinical Pharmacology and Toxilogie dat gember helpt het lichaam te beschermen tegen het ontwikkelen van het metabool syndroom, een cluster van risicofactoren op diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

  Gemberis één van de meest geconsumeerde geneeskrachtige kruiden in de wereld. Het wordt meestal gebruikt om spijsverteringsproblemen te behandelen: zoals indigestie en zuurbranden, ook krachtig tegen ontstekingen.

  Oorspronkelijk artikel: "Ginger for type 2 diabetics: This power herb is scientifically proven to increase insulin sensitivity" Thursday, June 27, 2013 by: David Gutierrez, staff writer.

  Bijlagen:
  http://www.medicaldaily.com/articles/11307/20120806/ginger-diabetes-insulin-glucose-management.htm   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40636   

  06-07-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:diabetes, gember
  29-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-Alzheimer kruid.
  Verborgen in je keuken, anti-Alzheimer kruid!

  Wij weten dat kaneel goed is tegen diabetes. (1) Maar de onderzoekers zijn tot het besef gekomen dat het ook het ontstaan van de ziekte van Alzheimer zou kunnen vertragen.
  Het mechanisme is opmerkelijk: de zieken met Alzheimer hebben kenmerkend clusters van Tau proteïnen in de hersenen. Probeer niet te begrijpen wat precies de Tau-eiwitten zijn: na 10 jaar van studie hebben de meeste artsen zelf geen flauw idee. Vergeet niet:
                 
  Tau-eiwit in de hersenen =  ziekte van Alzheimer (in het algemeen).

  Kaneel bevat kaneelaldehyde (cinnamon, wat betekent kaneel in het Engels en het Latijn). Kaneelaldehyde voorkomt dat Tau eiwitten samenklonteren en ballen in de hersenen vormen om ze te beschermen tegen oxidatieve stress.

  Maar dat is niet alles: Kaneel bevat ook epicatechine een stof die op haar beurt ook voorkomt dat Tau eiwitten samenklonteren. Epicatechine is een antioxidant dat ook wordt gevonden in groene thee, chocolade, rode wijn en bosbessen.

  Een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease (medisch tijdschrift over Alzheimer) heeft onlangs geconcludeerd dat kaneel het ontstaan van de ziekte van Alzheimer kan vertragen. (2)

  Moet u zich volstoppen met kaneel?

  Ik heb geschreven "kunnen vertragen", omdat deze studie werd uitgevoerd in vitro (reageerbuis). Echter, in de praktijk, in vivo, is er een groot probleem met alle stoffen bedoeld om in te werken op de hersenen daar zij de bloedhersenbarriëre (BBB) moeten doorbreken, barriëre die de hersenen beschermt tegen toxische stoffen.

  Het meest recente onderzoek suggereert dat een paar werkzame stoffen uit kaneel de BBB kunnen passeren. Maar het is waarschijnlijk niet genoeg om echt effectief te zijn.

  Mijn voorstel aan de  onderzoekers.

  Er is wellicht een oplossing voor dit probleem: Dien de essentiële olie van kaneel toe d.m.v. neusspray, uiteraard in zeer verdunde vorm om brandwonden te voorkomen.

  Daardoor wordt het probleem van de intestinale absorptie omzeild en kan de BBB gemakkelijker doorbroken worden. Voor zover ik weet bestaat dit product nog niet, zelfs ook niet in gespecialiseerde winkels op het internet.

  Er is kaneel en kaneel.

  Kaneel is de binnenste schors van de kaneelboom. Het wordt in het algemeen gemalen of als infuus gebruikt.Maar er zijn twee soorten kaneel: Ceylonkaneel, en die van China. Ceylon kaneel (Cinnamomum zeylanicum) is beter en duurder dan de Chinese kaneel (Cinnamomum cassia). In het algemeen hebben wij de bruine Chinese kaneel in onze keuken. De Ceylon kaneel is geel.  Gele Ceylon kaneel bevat minder coumarine verbindingen die het bloed verdunnen, en kan dus het risico voorkomen van bloedingen bij patiënten die anticoagulantia nemen of die problemen hebben met de bloedstolling. Dus je kunt van de Ceylon meer eten zonder risico.

  Kaneel is het type van kruiden dat wordt gekocht en voor langere tijd wordt opgeslagen ... en vergeten. Het is jammer, want niet alleen is het lekker en past het bij de meeste gerechten, maar nog belangrijker, het verliest snel zijn eigenschappen (en smaak). Daarom moet het in een luchtdichte container in het donker worden bewaard ... en zo vlug mogelijk worden verbruikt. Ik zal je helpen:

  Goede recepten met kaneel.


  - Kaneel verbetert gestoofde peer, appel of pruim. Hier is ook een geweldig recept voor gedroogde vruchten compote: kook pruimen dadels en gedroogde abrikozen in groene thee op smaak gebracht met kaneel en sinaasappelschil. Haal van het vuur, bestrooi met pijnboompitten en koel.
  - De licht zoete groenten zoals zoete aardappelen en courgette doen het goed met een beetje kaneel.
  - U kunt een heerlijke mediterrane soep maken met kippebouillon en stukjes kip. Voeg er kikkererwten, een ui, twee tomaten en macaroni  aan toe. Breng op smaak met komijn, kaneel, zout, peper en peterselie.
  - Veel sauzen worden versterkt door cinnamon: spaghettisaus, chili, stoofschotels.

  Ten slotte kunt u kaneel aan veel dranken toevoegen: warme chocolademelk, thee (door het inbrengen van een kaneelstok), Glühwein.

  Jean-Marc Dupuis

  Originele tekst: "Cachée dans votre cuisine, une épice anti-Alzheimer! door Jean-Marc Dupuis Santé Nature Innovation.

  Bronnen: 
  (1) Volgende referenties

  Broadhurst CL, Polansky MM, Anderson RA. Insulin-like biological activity of culinary and medicinal plant aqueous extracts in vitro. J Agric Food Chem 2000 March;48(3):849-52.

  Anderson RA, Broadhurst CL, et al. Isolation and characterization of polyphenol type-A polymers from cinnamon with insulin-like biological activity. J Agric Food Chem 2004 January 14;52(1):65-70.

  Imparl-Radosevich J, Deas S, et al. Regulation of PTP-1 and insulin receptor kinase by fractions from cinnamon: implications for cinnamon regulation of insulin signalling. Horm Res 1998 September;50(3):177-82.

  Kim SH, Hyun SH, Choung SY. Anti-diabetic effect of cinnamon extract on blood glucose in db/db mice. J Ethnopharmacol 2006 March 8;104(1-2):119-23.

  Jarvill-Taylor KJ, Anderson RA, Graves DJ. A hydroxychalcone derived from cinnamon functions as a mimetic for insulin in 3T3-L1 adipocytes. J Am Coll Nutr 2001 August;20(4):327-36.

  Qin B, Nagasaki M, et al. Cinnamon extract prevents the insulin resistance induced by a high-fructose diet. Horm Metab Res 2004 February;36(2):119-25.

  Khan A, Safdar M, et al. Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes. Diabetes Care 2003 December;26(12):3215-8.

  Mang B, Wolters M, et al. Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA, and serum lipids in diabetes mellitus type 2. Eur J Clin Invest 2006 May;36(5):340-4.

  (2) George RC, Lew J, Graves DJ. Interaction of cinnamaldehyde and epicatechin with tau: Implications of beneficial effects in modulating Alzheimer's disease pathogenesis. J Alzheimers Dis. 2013 Mar 26. 


  P.S. Recepten met kaneel vind je ook op  http://www.ingredienten.nl/recepten/kaneel

  29-06-2013, 23:05 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kaneel, Alzheimer
  23-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade tegen cholesterol
  Verlaag uw cholesterol met chocolade: Onderzoek.

  (NaturalNews) Meer goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: Onderzoek toont aan dat de polyfenolen in cacao poeder het cholesterolgehalte kan verbeteren.
  Net als sommige andere voedingsmiddelen zoals bessen en groene thee is cacaopoeder rijk aan antioxidanten bekend als polyfenolen. In cacao overheerst de polyfenol familie die bekend staat onder flavanolen. Studies hebben aangetoond dat deze polyfenolen goed zijn voor het hart.

  Eén van de eerste studies om te onderzoeken hoe deze polyfenolen het cholesterolgehalte beïnvloeden werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Hull, Engeland, en gepubliceerd in het tijdschrift Diabetic Medicine in 2010. Het experiment was een crossover studie wat betekent dat de deelnemers  willekeurig werden toegewezen aan één van twee voorwaarden (experimenteel of controle) en daarna werden de twee groepen omgewisseld. Op deze wijze konden de onderzoekers het effect van de interventie vergelijken op bepaalde individuën en op de hele groep.

  De gerandomiseerde dubbelblinde studie betrof 12 deelnemers met diabetes type 2. Het experimentgroep kreeg 45 g hoge polyfenol chocolade per dag, terwijl de andere groep een gelijke hoeveelheid lage polyfenol chocolade kreeg. De onderzoekers vonden dat de consumptie van hoge polyfenol chocolade een toename in HDL (goede cholesterol) veroorzaakte en een afname van de verhouding van het totale cholesterol gehalte tot HDL.

  Chocolade verlaagt ook LDL cholesterol.


  Deze bevindingen werden bevestigd en uitgebreid in twee andere studies uitgevoerd over de volgende twee jaar. De eerste, gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition in 2011, was een meta-analyse van 10 eerdere klinische studies over cacao consumptie en cholesterol. De onderzoekers vonden dat bij korte termijn interventies verhogingen van het cacaoverbruik aanzienlijk de niveaus van zowel LDL (slechte) en totaal cholesterol verminderde zonder significante effecten op de HDL-cholesterol.

  Een tweede studie uitgevoerd door onderzoekers van San Diego State University en gepresenteerd op Experimental Biology 2012 vergeleken 31 mensen die ofwel witte chocolade (nul procent cacao) of pure chocolade (70 procent cacao) te eten kregen. De onderzoekers vonden dat mensen die 50 gram pure chocolade per dag aten gedurende 15 dagen een beduidend hoger niveau van HDL-cholesterol en lagere niveaus van LDL-cholesterol hadden. Zij hadden ook significant lagere niveaus aan bloedsuiker!

  Het wordt nog beter. Volgens een studie in 2012 onder de leiding van Penn State onderzoekers en gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition verlaagt chocolade niet alleen  de niveaus van LDL-cholesterol maar vertraagt ze ook het tempo waarin LDL oxideert. Dit is belangrijk omdat verondersteld wordt dat de oxidatie van LDL een belangrijke rol speelt bij het verharden van de slagaders. Het vertragen van deze oxidatie kan de ontwikkeling en de progressie van hart- en vaatziekten vertragen.

  De crossover studie werd uitgevoerd door het toewijzen van 23 deelnemers aan een standaard Amerikaans dieet zonder flavonoïden of hetzelfde dieet met een toegevoegde 1.25 oz van cacaopoeder en donkere chocolade per dag. Beide diëten bevatten equivalente hoeveelheden cafeïne en theobromine (beiden gevonden in chocolade). Cacaoboter werd aan het controle dieet toegevoegd ter compensatie van de extra cacaoboter in de chocolade toegevoegd aan het ander dieet.

  De onderzoekers vonden dat de LDL van de deelnemers aan de studie beduidend langzamer oxideerde na het chocolade dieet dan na het controle dieet. Daarnaast was de totale capaciteit van antioxidant en HDL-cholesterol significant hoger bij het chocolade dieet.

  Consumenten moeten er rekening mee houden dat veel commerciële chocolade een laag gehalte heeft aan polyfenolen en veel suiker en verzadigd vet bevat. Een goede manier om de gezondheidsvoordelen van chocolade te verkrijgen zonder het risico is donkere ongezoete cacaopoeder toe te voegen aan uw maaltijd.

  Oorspronkelijk artikel: "Reduce your cholesterol with chocolate: Research" Friday, June 21, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.


  Bijlagen:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2001/10/011024073452.htmcholestero   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39561   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39837   

  23-06-2013, 10:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:cholesterol, chocolade, diabetes
  22-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosolie supervoedsel
  Biologische kokosolie: een supervoedsel met verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid.

  (NaturalNews) Kokosolie is één van het meest voedzame supervoedsel dat je kunt nemen. Het heeft een breed scala van ongelooflijke voordelen voor de gezondheid en aan te raden voor bijna iedereen. Mensen vragen me dikwijls  "Wat kan ik eten om gezonder te worden"? Het antwoord is simpel: biologische kokosolie. Dit spul is gewoon geweldig en het is iets wat iedereen zou moeten opnemen in zijn dieet.

  Je moet wel uitkijken naar "Biologische, ongeraffineerde, kokosolie van eerste persing". Dit is het onbewerkte product rechtstreeks uit de biologische kokosnoot met minimale bewerking of modificatie. Hoe meer voedingsmiddelen worden bewerkt, hoe minder de gezondheidswaarde die ze bieden. Je kunt die olie vinden in de schappen van de meeste biologische winkels of aankopen online.

  Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Ik beveel het eten aan in een onverwarmde, ongekookte toestand. Reden daarvoor is dat hoge warmteniveaus de eigenschappen van de olie kunnen aantasten (verdere bewerking) wat van invloed is op de totale voedingswaarde.

  Voordelen voor de gezondheid.


  Het eten van kokosolie op regelmatige basis heeft tal van voordelen voor de gezondheid. Als je wat fundamenteel onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van kokosolie zul je ontdekken hoe geweldig dit voedsel eigenlijk is. Deze voordelen omvatten gezondere huid en haar, een lager cholesterolgehalte, gewichtsverlies, verhoogde niveaus van immuniteit, een goede spijsvertering en stofwisseling. Het biedt hulp bij nierproblemen, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, HIV en andere virussen, kanker en botsterkte. De reden waarom het zo effectief is en gezond is vanwege de hoge niveaus aan laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur. De aanwezigheid van deze zuren draagt ​​bij tot de kokosnoot antioxidant, antischimmel, antibacteriële, antimicrobiële en algemene lichamelijke voedende eigenschappen.

  Hoe te gebruiken


  Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Kokosolie is speciaal omdat het een hoog smeltpunt heeft. Dit betekent dat het een vaste vorm heeft bij kamertemperatuur. Het smelt pas bij ongeveer 25 graden. Je zal merken dat het in de bokaal of fles  in vaste vorm is. Het vraagt niet veel warmte om de olie te laten smelten.

  Als u gebruik maakt van kokosolie voor lokaal gebruik (haar of huid toepassing) kunt ze naar een vloeibare vorm brengen door ze gewoon gewoon onder te dompelen in een container met warm water. De olie smelt heel gemakkelijk. U kunt ook een kleine hoeveelheid opwarmen in een pan. Gebruik hiervoor geen microgolfoven omdat deze bewerking van invloed is op de genezende eigenschappen van de olie. Vervolgens neem je de olie in je handpalm en brengt ze op je haar, gezicht of huid. U zult vlug merken dat je een gezonder huid krijgt als je dit regelmatig doet. Probeer ook kokosolie te gebruiken in de keuken om te bakken in plaats van plantaardige olie of boter. 

  Voor maximale gezondheidswaarde adviseer ik persoonlijk de olie te eten in onverwarmde toestand gewoon met een lepel. De vaste olie zal smelten in je mond. Als u een probleem hebt met smaak of doorslikken neem dan wat biologisch sinaasappelsap nadat de olie gesmolten is in je mond.

  Probeer kokosolie, het is één van de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen die u kunt consumeren. Ik gebruik dit spul al jaren. Geloof me, je lichaam zal u dankbaar zijn!

  Oorspronkelijk artikel: "Organic coconut oil: A superfood with amazing health benefits" Saturday, June 22, 2013 by: Chris Sumbs, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.huffingtonpost.ca/2013/03/04/coconut-oil-benefits_n_2805109.html   
  http://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/health-benefits-of-coconut-oil.html   

  22-06-2013, 23:31 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kokosolie, gezonde oliën, gezonde vetten
  18-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's meer en meer onder druk
  Meer landen bannen genetisch gemodificeerde zaden en gewassen als reactie op brede publieke afwijzing.

  (NaturalNews) Weeral twee landen die een gedurfde stelling innnemen tegen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's), volgens de nieuwe rapporten. Het Zuid-Amerikaanse land Venezuela is momenteel zijn wetgeving aan het wijzigen om het bannen van transgene zaden en gewassen mogelijke te maken, terwijl de biotechnologie reus Monsanto zich volledig heeft teruggetrokken uit Denemarken waar de voedingsbedrijven en de publieke opinie GGO's hebben afgewezen. 

  Zoals gerapporteerd door Venezuela Prensa Latina erkenne de leiders van de natie de gevaren die inherent zijn bij de toelating van transgene landbouwtechnologieën met name met betrekking tot de diversiteit aan planten en voedselsoevereiniteit. Om haar rijke agrarisch erfgoed te behouden, beseft Venezuela  dat het strikte voorwaarden moet hanteren op de zaadmarkt, en de kleine boeren die het brood en de boter zijn van propere voedselvoorziening,  moet steunen.

  "De nieuwe wetgeving zou kleine en middelgrote producenten beschermen, het gebruik van zaden voor het milieu en de menselijke gezondheid bevorderen en een instelling oprichten die zou werken aan het thema," verklaarde de Venezolaanse Socialistische adjunct Alfredo Urena over de veranderingen. Hij voegde daaraan toe dat de wetten tegen transgene zaden en technologische pakketten nodig zijn om zowel de voedselvoorziening als de mensenrechten te beschermen.

  Dergelijk nieuws uit Denemarken dat de GGO's ook volledig afbouwt. Hoewel technisch gezien niet illegaal zijn GGO's nooit echt door de publieke opinie of voedingsbedrijven in Denemarken geaccepteerd. Zelfs Monsanto, die bekend staat voor het gebruik van lobbying en gegoochel om publieke acceptatie van GGO's af te dwingen is er niet in geslaagd een commerciële aanwezigheid te handhaven in de Europese landen.

  "Het is eigenlijk niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het chemie bedrijf BASF stopte met zijn biotechnologische experimenten in Europa in 2012 en dat het landbouwbedrijf Syngenta zijn studies enkele jaren eerder verhuisde," zegt Klaus Sall, een GGO-industrie-expert, in verwijzing naar een rustige beslissing van Monsanto zich terug te trekken uit Denemarken. "Dit zal een impact hebben op de internationale verspreiding van genetisch gemodificeerde gewassen op wereldwijde schaal."

  Anderen moeten wakker worden en een standpunt innemen tegen GGO's.

  Andere landen die nog steeds in de GGO's accepteren zullen hopelijk een voorbeeld nemen aan zowel Venezuela als Denemarken en hun eigen voedselsoevereiniteit bescermen. Naast het feit dat ggo's  in handen zijn van een kleine groep van multinationals met volledige controle over hun gebruik zijn ze nog nooit behoorlijk getest op veiligheid. Vrijwel alle tot nu toe uitgevoerde onafhankelijke studies hebben gewezen op de gevaren zowel voor het milieu als voor de mens.

  "Er zijn een aantal studies over de hele wereld, die bevestigen dat de gezondheid van mens en dier kan worden beïnvloed als ze genetisch gemodificeerd voedsel consumeren," voegde Urena eraan toe tijdens een interview. "Over de hele wereld gaan er meer en meer stemmen op die aanraden GGO's niet verder te ondersteunen niet alleen i.v.m. het gebruik als voedsel maar ook voor de technologie die gebruik maakt van agrochemische meststoffen".

  Oorspronkelijk artikel: "More countries abandon GM seeds, crops in response to widespread public disapproval, Tuesday, June 18, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer

  18-06-2013, 15:55 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HPV en Hepatitis B vaccins nutteloos.
  HPV en Hepatitis B vaccins voorkomen geen baarmoederhalskanker en leverziekte.

  (NaturalNews) Terwijl de voorstanders van vaccinatie doorgaan met het gebruik van vaccins om ziekten te voorkomen geeft onderzoek geen ondersteuning voor de theorie dat vaccins beschermen tegen ziekte.  Van HPV en Hepatitis B vaccins is bewezen dat zij gevaarlijk en fataal zijn voor de gezondheid. Hepatitis B vaccins routinematig gegeven aan zuigelingen bij de geboorte wordt geassocieerd met wiegendood (SIDS) en andere slopende ziektes. In het geval van het HPV-vaccin is er bewijs dat er juist een stijgend risico is op baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen, lang geassocieerd met oudere vrouwen die er veilig op gescreend worden door een uitstrijkje. Het aantal ernstig getroffenen door het nieuwere HPV-vaccin blijft stijgen.

  Het bewijs tegen Hepatitis B-, HPV- en andere vaccinaties.

  Van vaccins in het algemeen is aangetoond dat de antilichamen verhogen voor een bepaalde ziekte maar ernstige afbreuk plegen aan de cellulaire immuniteit die volgens medische deskundigen belangrijk is bij het bestrijden van ziekte. Vooraanstaand neuroloog Russell Blaylock heeft uitvoerig geschreven over gecompromitteerde cellulaire immuniteit en ernstig hersenletsel als gevolg van vaccinaties. Er is geen bewijs dat de vaccins werken om ziekte te voorkomen. Integendeel, een aantal uitbraken van ziekte in bevolkingsgroepen die zwaar zijn gevaccineerd hebben aangetoond dat vaccins niet effectief beschermen tegen ziekte. Deze uitbraken zijn pertussis (kinkhoest), mazelen en waterpokken. Onderzoek heeft aangetoond dat tussen 90-99 procent van de gevaccineerde tegen deze ziekten ermee geconfronteerd worden tegenover 1-10 procent van de niet gevaccineerden. 

  Hepatitis B is een ziekte die het meest voorkomt bij jonge volwassenen die seksueel aktief zijn of drugnaalden uitwisselen. Hepatitis B verdwijnt gewoonlijk vanzelf en ontwikkelt zelden leverziekte. Evenzo wordt het HPV-virus over het algemeen niet geassocieerd met baarmoederhalskanker maar uit het zich meestal als een goedaardige ziekte die zichelf geneest. Baarmoederhalskanker kan veilig worden gescreend door uitstrijkjes en wordt meestal geconstateerd bij oudere vrouwen.

  Kinderen zijn geen hoge risico groep voor deze ziekten. Hepatitis-B-vaccins worden routinematig gegeven aan zuigelingen bij de geboorte. HPV-vaccin protocollen doelen op de jeugd van 9 tot 26. Deze vaccinschema's hebben geen zin vanuit gezondheidsperspectief zelfs met een grote aanname dat deze vaccins effectief zouden zijn in het voorkomen van ziekte. Deze vaccin aanbevelingen zijn alleen zinvol vanuit een bedrijfswinst visie. Vaccinaties staan bekend als bijzonder aantrekkelijk voor farmaceutische bedrijven.

  Vaccin veiligheidsverslag.

  Vanaf medio 2012 waren er 119 meldingen van overlijden, 894 gevallen van invaliditeit en 9889 gedocumenteerde dringende huisbezoeken als gevolg van het HPV-vaccin. Met ingang van maart 2012, waren er 66.554 meldingen van ernstige bijwerkingen van het B-vaccin Hepatitis waaronder 1.500 doden waaronder velen gecatalogeerd als wiegendood.

  HPV-vaccin verhoogt het risico op baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen.
  Van voorheen gezonde jonge vrouwen bestaan rapporten van cervicale afwijkingen en kanker na vaccinatie met  het HPV-vaccin. In maart 2012 rapporteerden 669 vrouwen abnormale uitstrijkjes en cervicale dysplasie bij het Vaccine Adverse Event Reporting System. 50 vrouwen meldden kanker als gevolg van het HPV-vaccin.  Er wordt aangenomen dat deze verslagen een zeer klein percentage van de werkelijke feiten weergeven (http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/).

  Conclusies.

  Van Hepatitis B- en HPV-vaccins is niet bewezen dat ze veilig en effectief zijn voor het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen bij de jeugd. De gerichte ziekten van leverziekte en baarmoederhalskanker zijn niet gemeengoed voor baby's, kinderen en jonge volwassenen. Het is belangrijk dat ouders de feiten onderzoeken vooraleer toestemming te geven voor deze routinematige medische procedures. Het echte potentiele gezondheidsrisico moet zorgvuldig worden afgewogen tegen de onbewezen bescherming tegen de ziekte, die deze vaccins beloven.
   
  Oorspronkelijk artikel: "HPV and Hepatitis B vaccines do not prevent cervical cancer and liver disease" Tuesday, June 18, 2013 by: Michelle Goldstein.

  Bijlagen:
  http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/   
  http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/Hepatitis-B.aspx   
  http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/HPV/gardasilaug82006.aspx   
  http://www.vaccinationcouncil.org/2011/06/10/basics-of-the-human-immune-system-prior-to-introduction-of-vaccines-are-vaccines-turning-our-children%E2%80%99s-immune-systems-inside-out/   

  18-06-2013, 12:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:HPV, vaccinatie, Hepatitis B, kanker
  16-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine B tegen Alzheimer
  B-vitaminen vertragen de ziekte van Alzheimer: Studie.

  (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van Oxford University en gepubliceerd in het meinummer van het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences kan grote dagelijkse doses van B-vitaminen kwetsbare bevolkingsgroepen beschermen tegen het krimpen van de hersenen en geheugenverlies geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.

  De nieuwe bevindingen kwamen van een heranalyse van de gegevens die oorspronkelijk in 2010 waren verzameld onder 271 oudere volwassenen met milde cognitieve stoornis, een vorm van geheugenverlies als potentiële voorloper van Alzheimer. Hoewel de hersenen natuurlijk krimpen als we ouder worden (ongeveer 0,5 procent per jaar) gebeurt dit bij mensen met milde cognitieve stoornis  twee keer zo snel dan normaal.  Bij patiënten met Alzheimer vindt deze krimp vier keer zo snel plaats dan normaal.

  De onderzoekers gaven de deelnemers ofwel een placebo pil of een hoge dagelijkse dosis van drie B vitaminen - foliumzuur (0,8 mg), vitamine B6 (20 mg) en vitamine B12 (0,5 mg) - over twee jaar. Zij vonden dat geheugenverlies stopte bij de B vitaminen groep maar niet bij die met de placebo. De vitamines vertraagden ook de hersenkrimp met 50 procent in vergelijking met de placebo groep maar alleen bij patiënten met een hoger dan normale bloedspiegel van het aminozuur homocysteïne.

  De rol van homocysteïne.

  Bij gezonde mensen is de homocysteïnespiegel laag omdat het aminozuur snel wordt omgezet in andere stoffen, waaronder het geheugen regulerend chemische acetylcholine. Onderzoekers weten al lang dat bij Alzheimer patiënten de homocysteïnespiegel algemeen hoog is en de acetylcholine niveaus doorgaans laag. Omdat vitamines B een rol spelen bij het omzetten van homocysteïne in acetylcholine hadden de onderzoekers zich afgevraagd of de vitaminen de ontwikkeling van Alzheimer zouden kunnen tegen houden.

  Onderzoekers blijft onzeker of het middelbare niveau van homocysteïne, lage niveaus van acetylcholine, of een andere factor leiden tot de ontwikkeling van Alzheimer. In ieder geval was de studie van 2010 de eerste die direct liet zien dat het verhogen van vitamine B-niveaus een klinisch effect kan hebben.

  "B-vitamines verlagen de homocysteïne die rechtstreeks leidt tot een afname van GM atrofie, waardoor de cognitieve achteruitgang vertraagt," schreven de onderzoekers.

  Nieuwe analyse versterkt bevindingen.

  Eén van de tekortkomingen van de oorspronkelijke analyse was dat de onderzoekers niet konden aantonen dat de waargenomen verbeteringen in het geheugen gerelateerd waren aan de verminderde snelheid van herseninkrimping. In de nieuwe studie voerden de onderzoekers een meer geavanceerde analyse van de originele gegevens uit en vonden dat het effect van de B vitaminen eigenlijk veel groter is dan ze in eerste instantie hadden  gedacht: Onder de proefpersonen die vitaminen kregen was de herseneninkrimping verminderd met een verbazingwekkende 90 procent.

  "Ik heb nog nooit resultaten van hersenscans gezien met zo'n beschermingsniveau," zei hersenscan expert Paul Thompson, die aan het hoofd van de 's werelds grootste hersenscan databank aan de UCLA School of Medicine van de Imaging Genetics Center staat. "Wij bestuderen de effecten op de hersenen van allerlei veranderingen in levensstijl - alcohol verminderen, meer bewegen, leren met stress om te gaan, gewichtsverlies - en een goed resultaat is een reductie van 25 procent in krimp."

  Uit de nieuwe analyse is gebleken dat de B-vitaminen het grootste beschermend voordeel tonen in het gebied van de hersenen die het meest getroffen worden door de ziekte van Alzheimer, met inbegrip van de regio's die verantwoordelijk zijn voor het leren, het geheugen en de organisatie van gedachten. De analyse toonde ook aan dat de vermindering van deze schade inderdaad rechtstreeks verantwoordelijk is voor het tegengaan van geheugenverlies bij de deelnemers.

  "De studie moet worden herhaald, want er is veel te leren over de reden waarom homocysteïne schadelijk is en of het verlagen ervan kan voorkomen dat mensen met geheugenproblemen de ziekte van Alzheimer ontwikkelen," zegt Thompson, die niet betrokken was bij de studie. "Maar als de resultaten een hertesten overleven zou de homocysteïnespiegel een nuttige biomarker zijn voor het risico  op de ziekte van Alzheimer."

  Oorspronkelijk artikel: "B vitamins slow progression of Alzheimer's: Study", Saturday, June 15, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-2327993/Should-taking-vitamin-B-protect-Alzheimers.html   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40693   

  16-06-2013, 10:26 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Vitamine B, Alzheimer, dementie
  14-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlierbessen tegen griep.
  Vlierbessen maken griepprikken belachelijk.

  (NaturalNews) Met het griepseizoen achter ons is het zeker niet de tijd om passief en laks te staan tegenover het verzorgen van ons immuunsysteem. Nu is het perfect het moment om te denken aan het kweken, oogsten en gebruik maken van de belangrijkste anti-griep kruiden die beschermen tegen virussen en bacteriën.

  Een echte griep vechter is niet een cocktailprik in de arm maar eerder een natuurlijk antiviraal, antibacterieel, immuniteit opbouwende krachtpatser. Een wonderbaarlijke geneeskrachtig medicijn groeit bij ons: de vlierbes. Deze griep bevechtende Spartaan is door de geschiedenis heen gebruikt om het griepvirus af te schrikken. In 1995 werd een hele griepepidemie gedwarsboomd in Panama door het gebruik van vlierbessen behandeling.

  Waarom dan de griepprik?

  Met commerciële advertenties rond griepprikken is het makkelijk anderen met "meer kennis" te laten denken voor ons. Voor sommigen lijkt het veel gemakkelijker de mouw even op te trekken een cocktail injectie te laten zetten en zelfverzekerd weg te rijden.

  Het klinkt allemaal leuk en nuttig, maar als het er op aan komt, zijn er ernstige onbedoelde gevolgen die voortkomen uit het consumeren van zware metalen langs vaccinaties en het absorberen van een "quick fix" gezondheid filosofie:

  Een gevolg van de griepprik zijn de toenemende gevallen van autisme.


  Studie na studie vindt verhoogde thimerosal bij autistische kinderen. Van thimerosal, een conserveringsmiddel in vaccins, is bekend dat het de methionine sythetase met 50 procent remt in vitro. Het functioneren van methionine sythetase is absoluut noodzakelijk voor de biochemische ontwikkeling van de hersenen, de aandacht en de productie van een belangrijke ontgiftingsmiddel glutathion genoemd.

  Met steeds meer thimerosal in menselijke weefsels verslechtert de hersenfunctie in het algemeen.  In 2000 kwam autisme voor bij 1 op 150 personen. Vandaag is dit gestegen tot een verbazingwekkende 1 op 50! Dit is een ernstige epidemie die verder onderzoek vraagt. Autisme bewustzijn is niet genoeg. Het is tijd om de onderliggende oorzaken te bekijken en er eerlijk over te communiceren. GGO's, pesticiden, plastics, BPA vernietigen natuurlijke menselijke hersenfuncties en thimerosal uit vaccinaties leidt deze donkere parade.

  Vlierbessenbehandeling maakt griepprikken belachelijk.

  Vlierbessen maakt eigentijdse griepprikken afschuwelijk, belachelijk, en krankzinnig. Wie moet worden geïnjecteerd met formaldehyde, kwik, fabriek griepstammen allemaal in de hoop ziek te worden?

  Het is veel verstandiger en veiliger om vlierbessen en andere antivirale kruiden te nemen en het bevorderen van de weerstand in plaats van een krankzinnige injectie van zware metalen en autisme inducerende vaccins.

  Waarom planten wij geen hele velden aan van dit prachtig kruid?

  Vlierbes groeit in hetwild in Noord-Amerika, Europa, Noord-Afrika en West-Azië. In 2005 bestudeerden onderzoekers in Londen de zwarte vlierbes en vonden dat het 99 procent effectief was in het bestrijden van het vogelgriep (H5N1)-virus. In Duitsland hebben wetenschappers  studies uitgevoerd waaruit ze besloten dat vlierbessen anthocyanen werken aan een beter immuunsysteem. Vlier werkt hoofdzakelijk door het stimuleren van de productie van cytokines; die unieke eiwitten fungeren als boodschappers die de immuunrespons helpen regelen. Uit hun studies bleek dat vlier antioxidant krachtiger zijn dan gelijke doses vitamine E en vitamine C. Daarnaast is aangetoond dat de vlier ook zwelling van slijmvliezen en sinussen doet afnemen.

  Vlierbessen wachten niet op de griep, ze blijven in het  offensief.

  Omdat griepvirussen zich niet kunnen repliceren gebruiken ze DNA van levende cellen om te overleven. Om hun vernietigend werking uit te voeren  maken griepvirussen puncties  in leven celwanden met stekelige elementen hemagglutinine genoemd. Deze griepvirus invasie kan volledig worden voorkomen met vlierbessen omdat vlierbessen effectief de stekels ontwapenen en de werking stopt van hun enzymen.

  In wezen voorkomt de cytokine productie van vlierbessen griepvirus invasie voordat die kan toeslaan - een veel effectievere strategie dan zware metalen griepprik injecties.

  Oorspronkelijk artikel: "Elderberries make flu shots look like ridiculous poison cocktails" Thursday, June 13, 2013 by: Lance Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.beneficialbotanicals.com/tincture-information/elderberry.html   
  http://www.cellgevity4life.com/uploads/1/2/4/8/12482920/mercury_and_autism.pdf   
  http://www.quantumhealth.com/news/flu_alternatives_to_flu_vaccine.html   

  14-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:griep, vacinnatie, vlier
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesresten in ijs.
  Vleesrestjes worden verwerkt in ijs: De sombere toekomst van ons voedsel.

  (NaturalNews) Er lijkt geen grens te zijn aan de winsthonger van de levensmiddelen industrie zelfs als dat betekent dat dierlijk vleesafval moet verwerkt worden in voedsel zoals ijs. Dit is de nieuwste poging van industriële onderzoekers in de voeding in Italië, België, en elders, om nieuwe methoden op punt te stellen om de vleesindustrie restjes om te zetten in eiwitrijke poeders voor de voedingindustrie.

  Hoe walgelijk het ook klinkt, ongebruikt spierweefsel, pezen, beenderen en andere dierlijke bijproducten bevatten eiwitten en vetten die gewoonlijk belanden op de afvalberg. Volgens FoodProcessing.com wordt zo'n 50 procent van het gewicht van het dier door de vleesindustrie vercomposteerd, weggegooid of verbrand. Maar de moderne wetenschap hoopt eigenlijk dit afval te recycleren en om te zetten in voedsel.

  Maar dit zogenaamde voedsel zal niet herkenbaar zijn in zijn eigen entiteit, althans niet in de traditionele zin. Al die botten, vleesresten, en gevogelterestjes kunnen effectief worden omgezet in wat de voedingsindustrie "dierlijk eiwit hydrolysaten" noemt.  Deze hydrolysaten zijn vloeibaar, in poedervorm of als vetmengsel te krijgen die kunnen worden toegevoegd aan allerlei andere bewerkte voedingsmiddelen om hun algemene voedingswaarde te verhogen.

  'Pink slime'-type dierpap om toe te voegen aan verwerkte voedingsmiddelen.

  Het is juist dat momenteel diverse soorten hydrolysaten al aan een aantal verwerkte voedingsmiddelen worden toegevoegd. Maar deze hydrolysaten zijn meestal gemaakt van planten of melk, terwijl de nieuwe dierlijke proteïnehydrolysaten zijn afgeleid van dierlijk vlees en botten, waardoor ze in een heel andere context zitten. Gehydrolyseerd wei-eiwit bijvoorbeeld wordt geëxtraheerd uit de wei van dierlijke melk. Maar dierlijke proteïnehydrolysaten zijn hoofdzakelijk vermalen en enzymatisch verwerkt dierlijk vlees roept een beeld op van het beruchte "pink slime".

  "Het blijkt dat de lipide rijke massa van dieren gemakkelijk kan worden omgezet in een voedzame smurrie, pasta of gel van een soort dat blijkbaar ideaal is voor binnenbrengen in bewerkte voedingsmiddelen zoals ijs," schrijft Lewis Pagina facetiously voor The Register over het concept.

  "Ondanks de heroïsche inspanningen van de vleesindustrie, waarbij elk deeltje van gelei en kraakbeen kan worden gehaald uit de wervelkolom van een dood dier voor latere consumptie - misschien in worst, taart of vleespasta - is er nog veel overschot dat niet gebruikt wordt zoals ingewanden, ogen, pezen, kraakbeen, bindweefsel van verschillende soorten, hersenen, hoeven , genitaliën, enz.. allemaal verspilling. "

  Industriële voedingsspecialisten beweren dat hergebruik van dierlijk afval 'toegevoegde waarde' geeft aan voedsel. Volgens de voedingsmiddelenindustrie voegt het draaien van dierlijk afval in voedsel waarde toe aan voedingsmiddelen. 

  Het Belgische  Proliver bijvoorbeeld produceert al op kip en kalkoen gebaseerde eiwitpoeders" die blijkbaar kunnen worden geïnjecteerd in andere vleesproducten en gebruikt om andere levensmiddelen te verdikken of te verrijken
   http://www.proliver.be/nl/home-1.htm

  Een Russisch bedrijf heeft openlijk toegegeven dat het van plan is om dierlijke eiwit hydrolysaten te gebruiken om ijs te verrijken. Volgens rapporten, heeft het bedrijf, bekend als Mobitek-M, al een fabriek gebouwd in de Belgorod regio van Rusland, die in staat is tot de verwerking van honderd ton van "functionele dierlijke eiwitten" per dag.

  Oorspronkelijk artikel: "Meat scrap leftovers now being reprocessed into ice cream: The dismal future of food" Wednesday, June 12, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.clint.be/clint-vecht-voor-jou/consument/mcdonalds-stopt-met-pink-slime-hamburgers   
  http://www.foodprocessing.com.au/articles/60996-Making-ice-cream-more-nutritious-with-meat-leftovers   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130520094846.htm   
  http://www.theregister.co.uk/2013/05/22/surplus_meat_ice_cream/   

  14-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voeding
  10-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO maïs massaal vernietigd
  China vernietigt meerdere zendingen van GGO maïs uit de VS.

  (NaturalNews) Verscheidene leveringen van genetisch gemodificeerde (GGO) maïs en maïszaden uit de VS zijn vernietigd door de Chinese overheid na te zijn ontdekt door ambtenaren van import op tal van locaties in het land. Tenminste drie transporten van genetisch gemodificeerde maïs ontdekt in de Wanzai Haven in Zhuhai in de buurt van Macau werden naar verluid vernietigd nadat ze met succes onderschept waren door regeringsfunctionarissen, terwijl nog eens 21 dozen van genetisch gemodificeerde maïszaden met een gewicht van meer dan 250 pond in de Noord-Chinese stad Harbin werden vernietigd.

  Volgens de Chinese wet moet elke invoer van GGO's vergezeld zijn van de nodige milieu- en voedselveiligheid tests uitgevoerd door Chinese instellingen en niet alleen door de biotechnologie-industrie zelf. De gegevens moeten eerst worden voorgelegd aan het Chinese ministerie van Landbouw voor herziening en dan doorgegeven aan het Nationale Biosafety Comittee voor verdere beoordeling. Als deze gegevens uiteindelijk voldoen aan strikte richtlijnen, dan pas kan de bijbehorende zending worden vrijgegeven met een passend veiligheidscertificaat als bewijs van integriteit en het toestaan van de import.

  Maar niets van dit alles werd gedaan voor de GGO-maïs die rechtstreeks was verzonden naar China door een niet nader genoemd Amerikaans biotechnologiebedrijf (de naam kun je waarschijnlijk wel raden). Dit bedrijf heeft blijkbaar geprobeerd de Chinese wet te omzeilen om zijn giftige gewassen en zaden in het land binnen te smokkelen zonder het juiste overheidstoezicht, wat technisch een internationale mensenrechtenschending is, wetende dat deze genetische gifstoffen waarschijnlijk zouden worden afgewezen als ze moesten gaan via het normale import proces voor GGO's.

  "De pro-GGO vorige regering zou zoiets niet openbaar hebben gemaakt," zei een lokale Chinese burger over het snelle optreden van de nieuwe Chinese regering. "De zendingen zouden in het geheim teruggestuurd zijn of in de meeste gevallen zouden zendingen niet eens gecontroleerd geweest zijn op genetisch gemodificeerde ingrediënten."

  U kunt het gehele rechtskader voor GGO-invoer in China hier te lezen: http://www.daff.gov.au

  China passeert de VS in het beschermen van zijn  voedselvoorziening tegen genetische contaminatie.

  Het is een blaam voor de Amerikaanse voedselvoorziening als zelfs China het aanbod van GGO-voedsel afwijst. De rest van de wereld heeft in principe al genoeg gehad van dit genetische voedselvandalisme en toch blijft Amerika de eerste plaats innemen in de landbouw domheid door het propageren van dodelijke genetische gifstoffen langs het voedsel - voedsel dat vrijwel niemand anders op de planeet bereid is om te eten naast de Amerikanen.

  Amerika had er beter aan gedaan om een halt toe te roepen aan het bewind van de GGO tirannie binnen haar eigen grenzen of anders zal ze het zwarte schaap van de landbouw blijven binnen de ontwikkelde wereld. 

  GGO's zijn niet veilig, ze zijn niet gunstig, en hun enige doel is economisch voor het vullen van de schatkist van de uitbaters van de industriële agrobusiness zwendel. Erger nog, GGO's vergiftigen de mensheid op een monumentale schaal tot het punt waarop de toekomstige generaties misschien niet meer in staat zullen zijn om kinderen te krijgen door de GGO geïnduceerde steriliteit.

  "De beslissing van de nieuwe regering om de illegale GGO's te vernietigen is 'progressief, bemoedigend, en bevredigend", "voegt GMWatch.org eraan toe, de woorden citerend van een insider van de site, een zekere heer Li. "Hij ziet het als een teken dat [de Chinese regering] haar belofte houdt om zicht in te zetten voor haar volk en haar natie.

  Oorspronkelijk artikel: "China destroys multiple shipments of GM corn from US" Monday, June 10, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://gmwatch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14853:china-destroys-three-shipments-of-gm-corn-from-us   

  10-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:GGO's
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!