NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  12-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontginning voor palmolie nefast voor milieu.
  De gezondheidsrage rond palmolie bedreigt diersoorten met uitsterven door vernietiging van het milieu.

  (NaturalNews) Rode palmolie wordt geprezen als een wonder voedsel dat helpt bij de genezing van hart- en vaatziekten tot kanker en de ziekte van Alzheimer. Echter, daar het steeds populairder wordt over de hele wereld is een duister geheim aan het licht gekomen. Door zijn lucratieve waarde worden regenwouden in Maleisië en Indonesië verwoest en vervangen door Afrikaanse oliepalm plantages wat een ernstig gevaar betekent voor het leefgebied van veel zeldzame vogels, de orang-oetang, de pygmee olifanten en luipaarden. Aangezien deze ontbossing razendsnel vordert heeft palmolie een forse ecologische voetafdruk.

  Uitzonderlijke genezende eigenschappen.

  Lang populair in Aziatische landen, is palmolie uitgegroeid tot een gezonde vervanger voor transvet bevattende oliën over de hele wereld. En nu zijn extra vierge rassen (ook wel bekend als rode palmolie) gestegen tot superfood status. Onderzoek heeft aangetoond dat de olie immuniteit, een gezonde lever- en longfunctie ondersteunt, helpt bij vetverlies, het suiker metabolisme verbetert en versterking geeft aan botten en tanden. Hoog in beta-caroteengehalte, vitamine E en K, samen met CoQ10 heeft rode palmolie een indrukwekkend voedingsprofiel.
  Maar voordat je naar buiten rent om je eigen pot wonder te kopen moet je wel iets overwegen: De verwoestende gevolgen van de productie.

  Honger naar palmolie zorgt voor ernstige gevolgen.

  Indonesië binnen gekomen in de wereldeconomie sedert de late jaren 1980 is nu één van de twee grootste producenten van palmolie in de wereld. Als gevolg van ontbossing om land vrij te maken voor plantages is "ten minste de helft van 's werelds orang-oetans verdwenen in de laatste 20 jaar; biologisch levensvatbare populaties van orang-oetans zijn drastisch verkleind en 80 procent van het orang-oetang leefgebied is ofwel ontvolkt of volledig verwoest," zei Dr Birute Mary Galdikas, 's werelds belangrijkste orang-oetang autoriteit. Ze gelooft dat de dieren binnen 10 jaar kunnen uitgestorven zijn.

  Het milieu lijdt ook. In het regenwoud wordt gekapt en gebrand en kwetsbare ecosystemen worden vernietigd waarvan de planeet en haar bewoners de prijs betalen. Broeikasgassen schieten als een pijl omhoog wat een zware belasting is voor het milieu.

  De mythe van duurzame productie.


  Aangezien deze ernstige problemen meer en meer media aandacht krijgen, zijn de consumenten in de VS en Europa op zoek naar duurzame versies van de olie. Helaas hebben duurzaamheidsnormen bewezen ineffectief te zijn.  Een voorbeeld: De Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) is een wereldwijde certificatie instelling die acht principes heeft vastgelegd met 39 specifieke criteria waaraan de producenten moeten voldoen om voor certificering in aanmerking te komen.

  Maar volgens Worldwatch:
  "Het in Jakarta gevestigd Center for Orangutan Protection is gevestigd tegenover het certificatieorganisme. De groep zei dat zij vorig jaar twee RSPO lidbedrijven ontdekte die bossen waar orang-oetans, beren en Borneo gibbons huizen aan het ontginnen waren." Het is al zes jaar dat het RSPO in voege is, maar bossen worden nog steeds gekapt en orang-oetans worden voortdurend gedood, "zei Novi Hardianto, habitat programmacoördinator van het Centrum, in een persbericht." Alle criteria voor duurzame palmolie en certificatieproces zijn louter publieke leugens."

  Oorspronkelijk artikel: "Palm oil health craze may push animals to extinction while destroying the environment" Friday, April 12, 2013 by: Carolanne Wright, Natural News.

  Over de auteur:

  Over de auteur:Carolanne gelooft enthousiast als we verandering in de wereld willen zien wijzelf moeten veranderen. Als voedingsdeskundige, natuurlijke voedingsmiddelen kok en gezondheids coach, moedigt Carolanne anderen aan tot een gezonde levensstijl op basisch van biologische voeding, tot dankbaarheid en vreugdevolle oriëntatie sedert meer dan 13 jaar. Via haar website www.Thrive-Living.net (zie bijlagen) kijkt ze uit naar contacten met andere gelijkgestemde mensen die een gelijkaardige visie delen.

  Bijlagen:
  http://piccadillybooks.com/palm-oil-miracle.htm   
  http://www.facebook.com/pages/Thrive-Living/499578863433146   
  http://www.makingitmagazine.net/?p=5467   
  http://www.mnn.com/featured-blogs/rshreeves   
  http://www.nytimes.com/2007/01/06/opinion/06galdikas.html?pagewanted=2&_r=1&   
  http://www.orangutan.org/dr-galdikas-bio   
  http://www.Thrive-Living.net/   
  http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2115331,00.html   
  http://www.worldwatch.org/node/6082   
  https://twitter.com/Thrive_Living   

  12-04-2013, 13:23 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:palmolie, milieu
  11-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen tegen kanker
  Bessen en granaatappels scoren het hoogst als anti-kanker voeding.

  (NaturalNews) Talrijke studies hebben bevestigd dat bessen de beste voedingsmiddelen zijn om de inname van ziekte bestrijdende antioxidanten te maximaliseren en hebben ook gewezen op de andere vruchten en groenten met het hoogste gehalte aan antioxidanten.

  Antioxidanten zijn in toenemende mate betrokken als de chemicaliën achter veel van de gezondheidsbevorderende voordelen van groenten en fruit.  Zij werken gedeeltelijk door reiniging van het lichaam van vrije radicalen die cellen en DNA kunnen schaden wat leidt tot veroudering en veel chronische ziekten zoals kanker, diabetes en hartziekten.

  Slechts één tas per dag.

  Een belangrijke studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry uit 2004 analyseerde de antioxidant niveaus van meer dan honderd afzonderlijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, brood, granen, noten en specerijen.

  De onderzoekers vonden bessen eten verreweg de meest kosteneffectieve manier om antioxidanten binnen te krijgen. Van alle  geanalyseerde vruchten staan veenbessen, bosbessen en bramen bovenaan de lijst voor het gehalte aan antioxidanten. Slechts één tas van deze bessen volstaat  als dagelijkse inname van anti-oxidanten voor het bekomen van de ziekte bestrijdende effecten.

  Bovenaan de lijst staan na de bessen: perziken, mango's en meloenen.

  Een soortgelijke studie werd gepubliceerd in hetzelfde tijdschrift in 2008 door onderzoekers van de Cornell University. In tegenstelling tot de studie van 2004 werd van meloenen ontdekt dat zij de laagste antioxidant activiteit hebben onder vruchten samen met bananen. Bessen (inclusief bramen, frambozen en bosbessen) scoorden terug aan de top, met wilde bosbessen als de krachtigste. Granaatappels scoorden even goed als bessen in gehalte aan antioxidanten.

  Rekening houdend met welke groenten en fruit het meest gegeten worden in het Westers dieet scoren appels en aardbeien het best als aanvoerders van antioxidanten.

  "Het verhogen van de fruitconsumptie is een logische strategie om anti-oxidant inname te verhogen en oxidatieve stress te verlagen en zo te leiden tot een verminderd risico op kanker," concludeerden de onderzoekers.

  Een uitgebreid overzicht.

  In 2010 werd het meest uitgebreide overzicht van gehalte aan antioxidanten in voedsel tot op heden gepubliceerd in Nutrition Journal. De analyse van meer dan 3100 voedingsmiddelen, dranken, kruiden, specerijen en voedingssupplementen werd uitgevoerd door onderzoekers van de Harvard School of Public Health, Virginia Polytechnic Institute en de State University, Universiteit van Minnesota, Noors Instituut voor Landbouw en Milieu Onderzoek, Universiteit van Oslo , Akershus University College in Noorwegen, en Akita University Graduate School of Medicine in Japan.

  De onderzoekers vonden dat de antioxidantengehaltes enorm verschilden tussen de verschillende geteste producten. De producten met de hoogste antioxidant concentraties zijn kruiden, specerijen en voedingssupplementen echter worden deze producten meestal in veel kleinere hoeveelheden gebruikt dan ander voedsel. Onder de gewone levensmiddelen en dranken werden de hoogste antioxidant concentraties gevonden in bessen, vruchten, noten, chocolade en fruit. Algemeen, vonden de onderzoekers dat plantaardige voedingsmiddelen significant hoger waren in antioxidanten dan dierlijke voedingsmiddelen.

  Het hoogste gehalte aan antioxidanten werd gevonden in bessen die echter niet vaak gegeten worden in het Westen, waaronder gedroogde amla (Indische kruisbes), hondsroos (Rosa canina), bosbessen (Vaccinum myrtillus), en zereshk (rode zure bessen). Deze werden gevolgd door verse crawberries, zwarte bessen, wilde aardbeien, bramen, goji bessen, duindoorn en veenbessen. Onder bessenbereidingen werden jams als laagste bevonden aan antioxidanteninhoud.

  Hoewel bessen vaak gegeten in het Westen laag scoren in vergelijking met uitheemse bessen behoren ze nog steeds tot de meest anti-oxidant rijke voedingsmiddelen.

  Onder andere vruchten en groenten waren de gehaltes aan antioxidanten het laagst in selder en watermeloen en het hoogst in granaatappel en de bladeren van de Afrikaanse baobab boom. Andere antioxidant-rijke vruchten en groenten (gedroogde inbegrepen) zijn appels, pruimen en abrikozen, artisjokken, boerenkool, pepers, pruimen, en okra bloem.

  Oorspronkelijk artikel: "Berries, pomegranates shown to have highest anti-cancer activity of any fruits" Thursday, April 11, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/37770   

  11-04-2013, 21:32 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:anti-oxidanten
  10-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugens over prostaatkanker
  Medisch bulletin onthult: Bijna alles wat je werd verteld over prostaatkanker is verkeerd.

  (NaturalNews) Aan mannen over de leeftijd van 50 wordt aangeraden zich regelmatig te laten screenen op de gevreesde ziekte van prostaatkanker met een prostaat specifieke antigeen (PSA)-test. De reden? Als de kanker vroeg behandeld wordt kan dit de dood voorkomen. Als u denkt dat dit de werkelijke reden is, is het tijd om de echte waarheid te kennen.

  Niemand anders dan de grote medische groep, de American College of Physicians (ACP), heeft zojuist een verklaring afgelegd met veranderde aanbevelingen i.v.m. screening op prostaatkanker. En terwijl de officiële verklaring benadrukt dat het ACP zegt dat patiënten beter moeten geïnformeerd worden en samenwerken met de artsen om te beslissen over screening, laten we eens die recente verklaring van dichterbij bekijken.

  Waarom zegt het ACP dat mannen tussen de leeftijd van 50 en 69 de PSA-test moeten bespreken vooraleer die te laten uitvoeren? Omdat er een groot aantal problemen zijn met die dure en angst producerende testen. De ACP verklaring zegt dat de PSA-test  "beperkte voordelen en aanzienlijke schadepunten" heeft.

  De schade overtreft de voordelen.


  "Alleen mannen tussen de 50 en 69, die een duidelijke voorkeur hebben voor de screening moeten de PSA-test laten uitvoeren. Voor de meeste van deze mannen, zal de schade tegen de voordelen opwegen," zei ACP-president David L. Bronson, MD, in een persverklaring.

  Hoe specifiek is de PSA als het gaat om kanker te ontdekken? Niet erg.

  Uit de "Screening for Prostate Cancer" een begeleidende verklaring van de American College of Physicians net gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine, blijkt dat er ernstige problemen zijn met de PSA-test. Bijvoorbeeld kunnen de PSA testresultaten laag zijn wanneer er kanker is. Maar, veel vaker, kunnen de PSA resultaten hoog zijn als gevolg van een vergrootte prostaat, maar niet vanwege een levensbedreigende kanker.

  In feite, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive Kidney Diseases (NIDDK), is het gebruikelijk dat de prostaat vergroot als een man ouder wordt, een aandoening die bekend staat als benigne prostaathyperplasie (BPH), of goedaardige prostaathypertrofie. Dus wat in wezen een veel voorkomende verandering is in het lichaam van oudere mannen kan een alarmbel veroorzaken door verhoogde PSA niveaus tengevolge van een vergrootte prostaat waardoor die mannen dan verder worden gestuurd voor meer en mogelijk onnodige maar schadelijke testen.

  De meeste prostaatkankers zijn niet ernstig en niet dodelijk.

  Naar aanleiding van een verhoogde PSA-test wordt vaak een prostaat biopsie aangeraden die geen eenvoudige, risicovrije procedure is wat veel mensen veronderstellen van wel. De nieuwe verklaring zegt dit: "De biopsie bestaat uit meerdere naalden die worden ingebracht in de prostaat onder plaatselijke verdoving, en er is een kleine kans op infectie of significante bloedingen, alsmede het risico van ziekenhuisopname."

  Maar is het niet het risico waard als kanker wordt ontdekt? In de meeste gevallen niet. Volgens Amir Qaseem, MD, PhD, directeur van het klinische beleid voor de ACS-landen zijn slechts een klein aantal van de prostaatkankers ernstig en dodelijk.

  "De meeste prostaatkankers groeien langzaam en zijn niet dodelijk. Het is belangrijk om de kleine voordelen van screening af te wegen tegenover de nadelen zoals de mogelijkheid van incontinentie, erectiestoornissen en andere bijwerkingen als gevolg van bepaalde vormen van de agressieve behandeling," zei Dr Qaseem in een persmededeling.

  Specifiek, indien kanker wordt gediagnosticeerd (ongeacht of de kanker al of niet dodelijk is), zal die vaak behandeld worden met chirurgie of bestraling. De ACP-verklaring wijst erop dat deze behandelingen een risico op overlijden door chirurgie, verlies van seksuele functie (ongeveer 37 procent hoger risico), en verlies van controle over het urineren (ongeveer 11 procent hoger risico) inhouden in vergelijking met geen operatie.

  De nieuwe ACP-richtlijn adviseert tegen PSA-test voor alle mannen jonger dan 50 en bij mannen ouder dan 69 of bij mannen die een levensverwachting van minder dan 10 tot 15 jaar hebben waarbij de nadelen van screening op prostaatkanker  de baten overtreffen.

  Zoals wij al eerder hebben gemeld is er nog een mogelijk nadeel aan prostaatkanker behandelingen die wetenschappers bestuderen. Volgens de bevindingen van Chawnshang Chang, PhD, directeur van het George Whipple Laboratorium voor Kankeronderzoek van de Universiteit van Rochester Medical Center, kan een veel voorkomende vorm van hormoontherapie bij prostaatkanker eigenlijk kankercellen aansporen te groeien en zich te verspreiden.

  Oorspronkelijk artikel: "Medical announcement reveals: Almost everything you've been told about prostate cancer is wrong" Wednesday, April 10, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.

  Over de auteur:

  Sherry Baker is een wijd verspreid schrijver wiens artikelen verschijnen in Newsweek, Health, the Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor" newsletter en verschillende andere.

  Bijlagen:
  http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/prostateenlargement/#common   
  http://www.acponline.org/pressroom/?hp   

  10-04-2013, 22:05 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:prostaatkanker
  09-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windmolen zonder wieken
  Hij bestaat al en werkt aan de Universiteit van Delft.  Waarschijnlijk een revoluitie op gebied van windenergie.  Het is nu de zaak om de financiering rond te krijgen en geen tegenwind te krijgen uit bepaalde windhoeken.  Zie het artikel op volgende URL: http://odenow.nl/tu-delft-installeert-windmolen-zonder-bladen/

  09-04-2013, 19:50 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piramides nog altijd boeiend.

  Met piramides groeien planten beter..!


  De piramides zijn terug van weg geweest.  Ik herinner mij nog een voordracht zo'n 30 jaar geleden in de Abdij van Tongerlo door een zeer enthousiast spreker over de kracht van pirmamidevormen op plantengroei en andere.  Enthousiast zoals ik was bouwde ik een piramide uit hout waaronder ik scheermesjes legde en inderdaad deze bleven veel langer scherp dan de mesjes die ik ernaast had gelegd.  Het enthousiasme zal wellicht niet groot genoeg geweest zijn en ik ben met mijn experimenten gestopt.  Nu duikt de belangstelling voor de piramides terug op langs een zeker Ir. Yannick van Doorne, een Belg die in Frankrijk woont, die hiermee experimenteert en zijn resultaten meedeelt langs voordrachten.  Volgend artikel te lezen op http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/met-piramides-groeien-planten-beter/ laat ons kennis maken met het fenomeen en de spreker.

  Komaan biologische tuinmannen ... experimenteren maar en natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie resultaten.

  09-04-2013, 18:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:piramides
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen gezonder dan lopen!
  Wandelen zeker zo gezond als lopen.

  (NaturalNews) Wat is jouw excuus om niet te sporten? Je kan je geen lidmaatschap van een sportschool veroorloven? Denk je dat je te oud bent of te zwaar om te beginnen met lopen? Onderzoekers zijn verrast over nieuwe bevindingen van wandelen. Het blijkt dat gewoon wandelen in een vlot tempo uw risico op hoge bloeddruk, hoge cholesterol en diabetes zoveel kan verminderen als bij lopen.

  Voor de nieuwe studie, gerapporteerd in het American Heart Association tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology analyseerden wetenschappers 33.060 lopers in de National Runners' Health Study en 15.045 wandelaars in de National Walkers' Health Study. De deelnemers aan de studie waren 18 tot 80 jaar oud, en de meesten waren veertigers en vijftigers.

  De resultaten toonden aan dat de energie gebruikt bij gewoon wandelen aan een matig tempo en deze bij krachtig, intens lopen tot vergelijkbare reducties van het risico kwam voor hoge bloeddruk, hoge cholesterol, diabetes, en mogelijk hart- en vaatziekten gezien over zes jaar. In tegenstelling tot andere studies, maten de wetenschappers het wandelen en lopen in functie van de afgelegde afstand, niet in functie van de tijd die nodig was om een bepaalde afstand te wandelen of te lopen.

  Waarom wandelen even goed is als - of beter dan - lopen.

  "Wandelen en lopen hebben dezelfde  gezondheidsvoordelen omdat zij dezelfde spiergroepen aanspreken weliswaar met verschillende intensiteit," zegt Paul T. Williams, Ph.D., de belangrijkste auteur van de studie en wetenschappelijk medewerker aan het Lawrence Berkeley National Laboratory, Life Science Division in Berkeley, Californië, in een persmededeling.

  In feite scoorde wandelen beter dan lopen als het gaat om het verbeteren van hypertensie, hypercholesterolemie (hoge cholesterol), diabetes en hart-en vaatziekten. Bijvoorbeeld, tijdens het lopen verminderde coronaire hartziekte met 4,5 procent en bij wandelen met bijna 10 procent. Lopen verminderde het risico voor de eerste keer hoge bloeddruk met 4,2 procent terwijl het wandelen een vermindering liet registreren van 7,2 procent. En wandelen verminderde het eerste hoog cholesterolgehalte met 7 procent terwijl het lopen slechts 4,3 procent bereikte.

  "Wandelen kan een duurzamere activiteit zijn voor sommige personen dan lopen, echter degenen die voor lopen kiezen oefenen uiteindelijk twee keer zoveel als degenen die wandelen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze twee keer zoveel kunnen doen in een uur," zei Williams. "Mensen zijn altijd op zoek naar een excuus om niet te sporten, maar nu hebben ze een duidelijke keuze uit lopen of wandelen en te investeren in hun toekomstige gezondheid."

  Het nieuw onderzoek voegt zich bij een groeiend aantal studies die gewoon aantonen dat eenvoudig wandelen  enorme voordelen biedt voor de gezondheid. 

  Zoals NaturalNews al eerder heeft gemeld, vond een studie gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis Care and Research dat wandelen helpt bij artritis symptomen. 
  Harvard onderzoekers hebben ook ontdekt dat vrouwen drastisch hun risico kunnen verminderen op zowel beroerte   veroorzaakt door stolsels (ischemische) als bloedingpieken (hemorrhagie) door simpelweg regelmatig te wandelen.

  Oorspronkelijk artikel: "Free, natural way to lower heart, diebetes risk as much as runnint" Tuesday, April 09, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


  Bijlagen:
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-04/aha-wcl040113.php   

  09-04-2013, 12:10 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Wandelen
  08-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke stralingniveaus
  Dodelijke niveaus van straling gevonden in voedsel geproduceerd op 360 km van Fukushima: Onverschilligheid van Media t.o.z. van nucleaire fallout blijft aanhouden.

  (NaturalNews) Nieuwe gegevens vrijgegeven door het Japanse Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn (MHLW) tonen eens te meer aan dat de Fukushima Daiichi nucleaire ramp verre van voorbij is. Ondanks een complete media stilte over de huidige situatie is het niveau van Cesium-137 (Cs-137) en Cesium-134 (Cs-134) aangetroffen in producten en rijstcrackers op ongeveer 360 kmafstand van Fukushima  hoog genoeg om de limiet van jaarlijkse blootstelling aan straling in slechts een paar maanden of zelfs weken te overschrijden.

  Volgens de Fukushima-Diary.com, die up-to-date informatie geven over de ramp in Fukushima, testen rijstcrackers en mandarijnen geproduceerd in de prefectuur Shizuoka hoog voor zowel Cs-137 als Cs-134. Rijstcrackers, volgens de productbeschrijving, hadden 3,7 becquerel per kilogram (Bq/kg) van Cs-137 en mandarijnen 1,46 Bq/kg van Cs-134 en 3,14 Bq / kg van Cs-137.

  De Shizuoka prefectuur ligt ongeveer 130 km ten zuidwesten van Tokio,wat zorgelijk is want verder van Fukushima dan Tokio. Dit suggereert dat potentieel dodelijke niveaus van straling nog steeds grote bevolkingscentra in Japan beïnvloeden, ook die welke niet dicht bij Fukushima liggen.

  Algemeen wordt aangenomen dat de straling waaraan volwassen werknemers mogen worden blootgesteld niet hoger mag zijn dan 50 millisievert (mSv) per jaar om ernstige gevolgen voor de gezondheid te voorkomen. Voor kinderen is dit veel lager, waarschijnlijk ergens rond de 10 mSv. Maar de gemiddelde volwassene of kind die dat bedorven voedsel eet zal niet alleen het maximale niveau bereiken maar het zelfs in slechts een paar weken overschrijden.

  Stralingsniveaus blijven toenemen in meren en rivieren ten noorden van Tokio.
  Maar voedsel is natuurlijk niet de enige belangrijke bron van blootstelling aan straling in Japan. Uit andere gegevens ook vrijgegeven door Fukushima-Diary.com blijkt dat stralingsniveaus in rivieren, meren en kusten rondom Kashiwa City in Chiba, gelegen op ongeveer 30 km ten noordoosten van Tokio, gevaarlijk hoog zijn en zelfs nog altijd verhogen.

  Sinds de vorige meting in de Otsu rivier in september zijn nu stralingniveaus gedetecteerd van bijna het drievoudige nl., van 5700 Bq / kg tot 14.200 Bq / kg. Soortgelijke sprongen zijn waargenomen in meren en  bodems van 7.600 Bq/kg tot 8200 Bq/kg en voor bodems van 440 Bq / kg tot 780 Bq / kg straling.

  Een verhoging van ziekte of dood als gevolg van deze stralingspieken zal meer dan waarschijnlijk toegeschreven worden aan andere oorzaken dan straling om de ernst van de situatie te verbloemen. De door de straling veroorzaakte hart- en vaatziekten, orgaanfalen en kanker bijvoorbeeld, zullen gewoon genegeerd worden en elke stijging in sterfte, vooral onder de ouderen, als normaal verklaard.

  Ondertussen bleek uit een recent Rasmussen Report dat meer dan een derde van alle Amerikanen gelooft dat de straling van Fukushima ook "aanzienlijke schade" veroorzaakt in de VS.  Dit is waarschijnlijk het gevolg van de kennis dat hoge niveaus van straling gemeten werden in de bodem, water en ook voedsel in heel Amerika in de nasleep van de ramp.

  Oorspronkelijk artikel:"Deadly levels of radiation found in food 225 miles from Fukushima: Media blackout on nuclear fallout continues" Monday, April 08, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://fukushima-diary.com/2013/03/3-7-and-4-6-bqkg-from-rice-cracker-and-tangerine-produced-in-shizuoka-360km-from-fukushima-plant/   
  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/current_events/japan/36_think_radiation_from_japanese_nuclear_disaster_hurt_the_u_s   

  08-04-2013, 22:01 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:straling, Fukushima
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!