NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  09-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piramides nog altijd boeiend.

  Met piramides groeien planten beter..!


  De piramides zijn terug van weg geweest.  Ik herinner mij nog een voordracht zo'n 30 jaar geleden in de Abdij van Tongerlo door een zeer enthousiast spreker over de kracht van pirmamidevormen op plantengroei en andere.  Enthousiast zoals ik was bouwde ik een piramide uit hout waaronder ik scheermesjes legde en inderdaad deze bleven veel langer scherp dan de mesjes die ik ernaast had gelegd.  Het enthousiasme zal wellicht niet groot genoeg geweest zijn en ik ben met mijn experimenten gestopt.  Nu duikt de belangstelling voor de piramides terug op langs een zeker Ir. Yannick van Doorne, een Belg die in Frankrijk woont, die hiermee experimenteert en zijn resultaten meedeelt langs voordrachten.  Volgend artikel te lezen op http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/met-piramides-groeien-planten-beter/ laat ons kennis maken met het fenomeen en de spreker.

  Komaan biologische tuinmannen ... experimenteren maar en natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie resultaten.

  09-04-2013, 18:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:piramides
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen gezonder dan lopen!
  Wandelen zeker zo gezond als lopen.

  (NaturalNews) Wat is jouw excuus om niet te sporten? Je kan je geen lidmaatschap van een sportschool veroorloven? Denk je dat je te oud bent of te zwaar om te beginnen met lopen? Onderzoekers zijn verrast over nieuwe bevindingen van wandelen. Het blijkt dat gewoon wandelen in een vlot tempo uw risico op hoge bloeddruk, hoge cholesterol en diabetes zoveel kan verminderen als bij lopen.

  Voor de nieuwe studie, gerapporteerd in het American Heart Association tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology analyseerden wetenschappers 33.060 lopers in de National Runners' Health Study en 15.045 wandelaars in de National Walkers' Health Study. De deelnemers aan de studie waren 18 tot 80 jaar oud, en de meesten waren veertigers en vijftigers.

  De resultaten toonden aan dat de energie gebruikt bij gewoon wandelen aan een matig tempo en deze bij krachtig, intens lopen tot vergelijkbare reducties van het risico kwam voor hoge bloeddruk, hoge cholesterol, diabetes, en mogelijk hart- en vaatziekten gezien over zes jaar. In tegenstelling tot andere studies, maten de wetenschappers het wandelen en lopen in functie van de afgelegde afstand, niet in functie van de tijd die nodig was om een bepaalde afstand te wandelen of te lopen.

  Waarom wandelen even goed is als - of beter dan - lopen.

  "Wandelen en lopen hebben dezelfde  gezondheidsvoordelen omdat zij dezelfde spiergroepen aanspreken weliswaar met verschillende intensiteit," zegt Paul T. Williams, Ph.D., de belangrijkste auteur van de studie en wetenschappelijk medewerker aan het Lawrence Berkeley National Laboratory, Life Science Division in Berkeley, Californië, in een persmededeling.

  In feite scoorde wandelen beter dan lopen als het gaat om het verbeteren van hypertensie, hypercholesterolemie (hoge cholesterol), diabetes en hart-en vaatziekten. Bijvoorbeeld, tijdens het lopen verminderde coronaire hartziekte met 4,5 procent en bij wandelen met bijna 10 procent. Lopen verminderde het risico voor de eerste keer hoge bloeddruk met 4,2 procent terwijl het wandelen een vermindering liet registreren van 7,2 procent. En wandelen verminderde het eerste hoog cholesterolgehalte met 7 procent terwijl het lopen slechts 4,3 procent bereikte.

  "Wandelen kan een duurzamere activiteit zijn voor sommige personen dan lopen, echter degenen die voor lopen kiezen oefenen uiteindelijk twee keer zoveel als degenen die wandelen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze twee keer zoveel kunnen doen in een uur," zei Williams. "Mensen zijn altijd op zoek naar een excuus om niet te sporten, maar nu hebben ze een duidelijke keuze uit lopen of wandelen en te investeren in hun toekomstige gezondheid."

  Het nieuw onderzoek voegt zich bij een groeiend aantal studies die gewoon aantonen dat eenvoudig wandelen  enorme voordelen biedt voor de gezondheid. 

  Zoals NaturalNews al eerder heeft gemeld, vond een studie gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis Care and Research dat wandelen helpt bij artritis symptomen. 
  Harvard onderzoekers hebben ook ontdekt dat vrouwen drastisch hun risico kunnen verminderen op zowel beroerte   veroorzaakt door stolsels (ischemische) als bloedingpieken (hemorrhagie) door simpelweg regelmatig te wandelen.

  Oorspronkelijk artikel: "Free, natural way to lower heart, diebetes risk as much as runnint" Tuesday, April 09, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


  Bijlagen:
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-04/aha-wcl040113.php   

  09-04-2013, 12:10 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Wandelen
  08-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke stralingniveaus
  Dodelijke niveaus van straling gevonden in voedsel geproduceerd op 360 km van Fukushima: Onverschilligheid van Media t.o.z. van nucleaire fallout blijft aanhouden.

  (NaturalNews) Nieuwe gegevens vrijgegeven door het Japanse Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn (MHLW) tonen eens te meer aan dat de Fukushima Daiichi nucleaire ramp verre van voorbij is. Ondanks een complete media stilte over de huidige situatie is het niveau van Cesium-137 (Cs-137) en Cesium-134 (Cs-134) aangetroffen in producten en rijstcrackers op ongeveer 360 kmafstand van Fukushima  hoog genoeg om de limiet van jaarlijkse blootstelling aan straling in slechts een paar maanden of zelfs weken te overschrijden.

  Volgens de Fukushima-Diary.com, die up-to-date informatie geven over de ramp in Fukushima, testen rijstcrackers en mandarijnen geproduceerd in de prefectuur Shizuoka hoog voor zowel Cs-137 als Cs-134. Rijstcrackers, volgens de productbeschrijving, hadden 3,7 becquerel per kilogram (Bq/kg) van Cs-137 en mandarijnen 1,46 Bq/kg van Cs-134 en 3,14 Bq / kg van Cs-137.

  De Shizuoka prefectuur ligt ongeveer 130 km ten zuidwesten van Tokio,wat zorgelijk is want verder van Fukushima dan Tokio. Dit suggereert dat potentieel dodelijke niveaus van straling nog steeds grote bevolkingscentra in Japan beïnvloeden, ook die welke niet dicht bij Fukushima liggen.

  Algemeen wordt aangenomen dat de straling waaraan volwassen werknemers mogen worden blootgesteld niet hoger mag zijn dan 50 millisievert (mSv) per jaar om ernstige gevolgen voor de gezondheid te voorkomen. Voor kinderen is dit veel lager, waarschijnlijk ergens rond de 10 mSv. Maar de gemiddelde volwassene of kind die dat bedorven voedsel eet zal niet alleen het maximale niveau bereiken maar het zelfs in slechts een paar weken overschrijden.

  Stralingsniveaus blijven toenemen in meren en rivieren ten noorden van Tokio.
  Maar voedsel is natuurlijk niet de enige belangrijke bron van blootstelling aan straling in Japan. Uit andere gegevens ook vrijgegeven door Fukushima-Diary.com blijkt dat stralingsniveaus in rivieren, meren en kusten rondom Kashiwa City in Chiba, gelegen op ongeveer 30 km ten noordoosten van Tokio, gevaarlijk hoog zijn en zelfs nog altijd verhogen.

  Sinds de vorige meting in de Otsu rivier in september zijn nu stralingniveaus gedetecteerd van bijna het drievoudige nl., van 5700 Bq / kg tot 14.200 Bq / kg. Soortgelijke sprongen zijn waargenomen in meren en  bodems van 7.600 Bq/kg tot 8200 Bq/kg en voor bodems van 440 Bq / kg tot 780 Bq / kg straling.

  Een verhoging van ziekte of dood als gevolg van deze stralingspieken zal meer dan waarschijnlijk toegeschreven worden aan andere oorzaken dan straling om de ernst van de situatie te verbloemen. De door de straling veroorzaakte hart- en vaatziekten, orgaanfalen en kanker bijvoorbeeld, zullen gewoon genegeerd worden en elke stijging in sterfte, vooral onder de ouderen, als normaal verklaard.

  Ondertussen bleek uit een recent Rasmussen Report dat meer dan een derde van alle Amerikanen gelooft dat de straling van Fukushima ook "aanzienlijke schade" veroorzaakt in de VS.  Dit is waarschijnlijk het gevolg van de kennis dat hoge niveaus van straling gemeten werden in de bodem, water en ook voedsel in heel Amerika in de nasleep van de ramp.

  Oorspronkelijk artikel:"Deadly levels of radiation found in food 225 miles from Fukushima: Media blackout on nuclear fallout continues" Monday, April 08, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://fukushima-diary.com/2013/03/3-7-and-4-6-bqkg-from-rice-cracker-and-tangerine-produced-in-shizuoka-360km-from-fukushima-plant/   
  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/current_events/japan/36_think_radiation_from_japanese_nuclear_disaster_hurt_the_u_s   

  08-04-2013, 22:01 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:straling, Fukushima
  07-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosolie voor de hersenen.
  Slechts één dosis kokosolie kan de hersenfunctie en de cognitieve prestaties enorm verbeteren.

  (NaturalNews) Het is verbazingwekkend dat van kokosolie onlangs erkend als gezonde olie na decennia lang te zijn verguisd als een gevaar voor hartaanval nu al is ontdekt dat het de gezondheid van de hersenen ten goede komt.

  Het belasteren van kokosolie als gevaarlijk verzadigd vet was ontstaan in de jaren 1950 met de hype rond "geen vet voedsel, margarine en gehydrogeneerde transvetzuren" voor koken en in salades waarvan onlangs is bewezen dat die juist daadwerkelijk schadelijk zijn voor de algehele gezondheid.

  De verschillende types van triglyceriden in vetten.

  Hoog triglyceridegehalte in het bloed is een waarschuwing voor obesitas, diabetes en hartziektes. De meeste voedingsvetten bevatten langketen triglyceriden (LCT) die niet gemakkelijk worden gemetaboliseerd en als vetafzetting in het lichaam kunnen worden opgeslagen.

  Langketen triglyceriden bevatten 14 tot 18 koolstofatomen. Maar kokosnootolie heeft middellange keten triglyceriden (MCT) met kortere ketens met 5 tot 12 koolstofatomen, welke gemakkelijk worden gemetaboliseerd door de lever waar zij ketonlichamen produceren die glucose kunnen vervangen als metabolische brandstof.

  Naarmate we ouder worden neemt de het vermogen van de hersenen om glucose te metaboliseren voor energie af, vooral bij degenen die een stofwisselingsziekte of insulineresistentie hebben. Door MCT gemaakte ketonen echter kunnen worden gebruikt als cellulaire brandstof in de hersenen als glucose niet beschikbaar is.

  Studie: Kokosolie verbetert cognitieve vermogen.

  Reeds in 2004 vond een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Neurobiology of Aging dat kokosolie MCT de cognitieve functie bij oudere mensen met geheugenproblemen en zelfs de ziekte van Alzheimer verbeterde.

  Ze namen 20 proefpersonen en gaven hen hen kokosolie of placebo's op verschillende dagen. Een deel van de groep met de ziekte van Alzheimer scoorde beter op een speciale Alzheimer cognitieve schaal en allen van hen toonden betere herinneringen kort na het nemen van elke dosis kokosolie.

  Dit was niet een lange termijn studie. Ze kregen onmiddelijk positievere cognitieve en geheugen resultaten na elke dosis kokosolie in vergelijking met de placebo groep.

  Waarom werd dit niet bekend gemaakt door de klassieke media (MSM) en gerapporteerd aan de artsen? Misschien omdat Big Pharma probeerde een ketonlichaam te synthetiseren en te patenteren voor het verhogen van hun afzet op de Alzheimer markt.

  Een waargebeurd verhaal bevestigt de werkzaamheid van cocosolie.

  Rond 2009-10 had MD Mary Newport's man Alzheimer.  Zijn toestand was zo erg dat hij geen  eenvoudige illustratie van een klok kon tekenen of dagelijkse taken uitvoeren.

  Omdat een medicijn ontwikkeld in 2004 tegen de ziekte van Alzheimer niet effectief was probeerde Dr Newport de patiënt te betrekken bij een proef voor een nieuw geneesmiddel. Maar zijn toestand was zo slecht dat hij niet in aanmerking kwam.

  Na de ontdekking dat dit nieuw geneesmiddel een synthetische versie was van MCT voor het creëren van ketonlichamen en het verbeteren van de hersenfunctie realiseerde zij zich dat palm -en kokosolie ook MCT bevatten.

  Na het geven van kokosolie aan de patiënt begon hij  opmerkelijk te verbeteren van bijna totale dementie tot het kunnen beginnen en eindigen van taken en herinneren van mensen en gebeurtenissen.

  Dr Newport ontdekte dat slechts twee doses verdeelde over acht uur voldoende waren terwijl de farmaceutische versie een dosering van elke drie uur voorschreef.

  Als Mary haar man zou hebben ingeschreven in dat 2009-10 Alzheimer medicijnonderzoek had ze hem waarschijnlijk niet meer.

  De medicijntest werd immers voortijdig stopgezet wegens negen sterfgevallen onder de proefpatiënten die hogere doses hadden gekregen. 

  Newport's succesremedie zonder bijwerkingen plaatst kokosolie op de eerste plaats als  antidementie voedsel ten nadele van het gevaarlijk farmaceutisch medicijn. 

  Omdat het succes op internet werd geplaatst zijn er sedertdien verschillende Alzheimer patiënten die geprofiteerd hebben van de werkzaamheid van kokosolie. 

  Hier is een video-interview van Dr Newport http://tv.greenmedinfo.com/coconut-oil-improves-alzheimers-patients-ithin-minutes/


  Oorspronkelijk artikel: "Just one dose of coconut oil can tremendously boost brain function and cognitive performance" Saturday, April 06, 2013 by: PF Louis, Natural News.  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/mct-fats-found-coconut-oil-boost-brain-function-only-one-dose   

  07-04-2013, 21:12 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:kokosolie, Alzheimer
  06-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout ongezond?
  Moeten we de zoutoorlog stoppen?

  De  Franse overheid investeert jaarlijks miljoenen in het Plan National Nutrition Santé (PNNS) om ons te overtuigen minder zout te eten.
  10 miljoen euro per jaar tussen 2001 en 2005, de begroting voor de PNNS ambtenaren steeg tot 210 miljoen euro voor de periode 2011-2015 als je e ook de kosten van het "Plan Obésité" van Nicolas Sarkozy er weliswaar bijgerekend.

  Er is een probleem.
  Het kan goed zijn dat deze campagnes door hun eenvoud de volksgezondheid helemaal niet dienen. De stelling dat zout slecht is en zorgt voor hart- en vaatziekten is nog steeds niet bevestigd door de wetenschap.

  Fragiel dogma.
  Dat zout schadelijk is voor de gezondheid is één van de meest concrete dogma's van de westerse geneeskunde.

  De bewijzen zijn echter verrassend kwetsbaar:
  In 1904 constateerden Franse artsen dat zes van hun patiënten met hypertensie veel zout gebruikten. Ongerustheid rees in de jaren '70 toen de Amerikaanse onderzoeker, Lewis Dahl van het Brookhaven National Laboratory, beweerde ondubbelzinnig te hebben gevonden dat er een verband zou bestaan tussen zout en hoge bloeddruk. Hij veroorzaakte hypertensie bij ratten door ze de menselijke equivalent van een halve kilo natrium per dag te geven (gemiddeld verbruik van natrium is amper 3,4 gr per dag, of 8,5 gram zout).

  Een recente meta-analyse van het tijdschrift Cochrane van in totaal 6250 personen vond geen sterk bewijs dat het verminderen van zoutinname het risico op een hartaanval, cerebrovasculair accident (CVA) of overlijden vermindert. (1)

  Daarentegen bleek uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Medical Association in 2011 dat lage zoutinname daadwerkelijk het risico op overlijden  door cardiovasculaire oorzaken kan verhogen. (2)

  En dit is niet nieuw. Al in 1988 was er een zeer grote studie, genaamd Intersalt, die de bloeddruk vergeleek van personen van 52 medische onderzoekscentra wereldwijd  met betrekking op hun zoutconsumptie.  Ondanks de massa van verzamelde gegevens waren de bevindingen van de onderzoekers niet duidelijk en hebben ze geresulteerd in meer dan een decennium van controverse. (3)

  In feite was van de personen die het meeste zout aten, ongeveer 14 gram per dag, de bloeddruk nog lager dan van degenen  die ongeveer 7,2 gram per dag consumeerden.

  Studies die hebben geprobeerd om een directe relatie tussen zout en hart-  en vaatziekten vast te stellen hebben geen resultaten gegeven. Telkens een studie suggereerde dat zout ongezond was werd dit weerlegd door een andere studie.

  In 2006 is een studie gepubliceerd in het American Journal of Medicine die de gerapporteerde dagelijkse consumptie van natrium van 78 miljoen Amerikanen afwoog tegenover het risico op sterven aan hart- en vaatziekten.  De conclusie was ook hier een verhoogde sterfte van mensen met cardiovasculaire ziekten als gevolg van laag natriumdieet! (4)

  Franse autoriteiten weinig onder de indruk
  Maar deze informatie was niet voldoende om de technocraten van het ministerie van Volksgezondheid te imponeren. Vastgeroest in hun 70 jaar lange medische zekerheden, en ongeacht het echte probleem (dat is de onbalans natrium/kalium, zoals ik hieronder uiteen zal zetten) blijven zij  bij de letter van hun project tot het stimuleren van het verminderen van zoutinname langs eindeloos herhaalde slogans op radio en televisie, betaald door adverteerders en dus, uiteindelijk, de consument, maar ook tot het nemen autoritaire maatregelen ten aanzien van de producenten.
  PNNS heeft in 2002 besloten dat u en ik onze zoutinname zouden moeten verlagen met 20% in vijf jaar. Waarom 20% in plaats van 10 of 50? Mysterie. En geloof het of niet, we hebben dat doel nog altijd niet bereikt!  Verlaging van zoutinname was slechts 4 tot 10%!

  Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten om de industriëlen bijeen te roepen om bindende maatregelen af te spreken op straffe van boetes. Sancties ondersteund door het UFC-Que Choisir van Olivier Andrault, belast met voedsel en voeding, is van mening dat er slechts één oplossing is: "De vrijwillige verbintenissen werken niet. De overheid moet  duidelijke doelstellingen opleggen met numerieke en nauwkeurige regels voor het verlagen van de zoutgehaltes in de voeding.'

  Waarom zoveel commotie?
  Zout is essentieel voor het leven - je kunt niet leven zonder. Zout is altijd belangrijk geweest voor het menselijk lichaam. Het woord "salaris" komt van het Latijnse woord "sal", wat zout betekent, omdat de Romeinen soms betaald werden in zout. In Polen worden vandaag in de dorpen de pelgrims nog altijd verwelkomd met water en zout, de twee meest essentiële ingrediënten voor het leven.

  En inderdaad, onbewerkt natuurlijke zout is belangrijk voor vele biologische processen, waaronder:
  - binnendringen in de samenstelling van bloedplasma (de vloeistof waarin de cellen baden), de lymfe en het vruchtwater;
  - transporteren van voedingsstoffen in en uit je cellen;
  - onderhouden en regelen van de bloeddruk;
  - toename van het aantal gliacellen in de hersenen bevorderen waardoor creatief denken en lange termijn planning mogelijk zijn;
  - de hersenen helpen communiceren met de spieren zodat beweging naar believen mogelijk is via ion-uitwisseling tussen natrium en kalium.

  Zoals bij elke voeding is het belangrijk dat men zich niet volstopt met zout.
  Bovendien, voor degenen die al lijden aan hoge bloeddruk en zich moeten houden aan een een lage glycemische index dieet om de bloeddruk te verlagen, hebben studies aangetoond dat het verminderen van zoutinname het effect van hun dieet verbetert. (5)

  Kun je tekort hebben aan natrium?

  Jazeker!
  Weinig mensen zijn er zich van bewust, maar het risico op gezondheidsproblemen verhoogt als je natrium tekort hebt wat hyponatriemie kan veroorzaken. Deze ziekte wordt niet veroorzaakt door een gebrek aan natrium uit voeding met uitzondering van extreme gevallen (concentratiekampen), maar door medicijnen, overmatige absorptie van water, uitdroging, intensieve lichamelijke activiteit en door ziekten die de werking van de lever, de nieren en de schildklier beïnvloeden.

  Natrium is een elektrolyt verantwoordelijk voor tal van vitale fysiologische processen, zoals het reguleren van de hoeveelheid water in en rond de cellen. Als uw bloed te laag natriumgehalte heeft verhoogt het vochtgehalte in je lichaam en beginnen de cellen te zwellen. Deze zwelling kan leiden tot veel gezondheidsproblemen, soms ernstige.

  In het slechtste geval kan hyponatriemie fataal zijn in geval van zwelling van de hersenen wat coma en dood kan veroorzaken. Vrouwen in de pre-menopauze lijken een hoger risico van hersenbeschadiging door hyponatriemie te hebben want vrouwelijke hormonen hebben invloed op de regulering van natrium. Matige of lage hyponatremie kan de gezondheid beïnvloeden zonder dat uw arts de band kan leggen met een elektrolytprobleem. Hyponatremie kan leiden tot de volgende tekenen en symptomen:
  - misselijkheid, braken, veranderingen in eetlust;
  - verlies van energie;
  - spierzwakte, krampen of krampen;
  - hoofdpijn;
  - vermoeidheid;
  - verwarring;
  - incontinentie;
  - hallucinaties;
  - nervositeit, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen;
  - flauwvallen, coma.

  Veranderingen in stemming en eetlust behoren tot de eerste tekenen van een gebrek aan natrium, maar de oorzaak wordt vaak genegeerd. En toch om hart- en vaatziekten te voorkomen zullen de adviezen die u krijgt waarschijnlijk zijn: "veel water drinken, heel veel sporten en uw zoutconsumptie verminderen." Dit recept is een ramp voor de elektrolyten niveaus in het lichaam. Er zijn aanwijzingen dat een laag niveau aan natrium uw gezondheid nog kan beïnvloeden op andere manieren.

  Een studie uit 2009 op belangrijke breuken bij ouderen wees uit dat de incidentie van hyponatremie bij patiënten met fracturen twee keer zo hoog was als bij patiënten zonder fracturen. De onderzoekers veronderstelden dat de oorzaak van natrium deficiëntie verband had met het gebruik van selectieve remmers zoals de serotonine-heropnameremmers (SSRIs), een type antidepressiva (6)

  Uit een andere studie uit 1995 uitgevoerd door de American Medical Association, gepubliceerd in het tijdschrift Hypertension, bleek dat een laag urine-natrium verband heeft met een hoger risico op een hartaanval (7)

  Het belang van het evenwicht natrium/kalium

  Hoewel natuurlijke ongeraffineerd zout essentieel is voor het leven betekent dit niet dat je het straffeloos kunt consumeren. Een belangrijke factor is de natrium/kalium verhouding in uw voeding. Een onbalans van deze verhouding kan niet alleen leiden tot hoge bloeddruk maar ook bijdragen aan tal van andere ziekten, waaronder:
  - infarct en beroerte
  - problemen met het geheugen
  - osteoporose
  - staar
  - nierkolieken (nierstenen)
  - maagzweren en -kanker
  - reumatoïde artritis
  - impotentie

  De gemakkelijkste manier om een onevenwicht te creëren is het eten van voedingsmiddelen die arm zijn aan kalium en rijk aan natrium ... Volgens een artikel gepubliceerd in 1985 in het tijdschrift The New England Journal of Medicine, getiteld "Paleolithicum Voeding", gebruikten onze jager-verzamelaar voorouders 11 g kalium per dag en 0,7 g natrium. Dit percentage is nu omgekeerd: het moderne dieet bestaat uit 2,5 g kalium per dag en 4 g natrium. Als je veel bereide maaltijden eet, die bijna altijd veel natrium en weinig kalium bevatten ben je bijna zeker van een slechte verhouding van kalium/natrium.

  Dit zou ook kunnen verklaren waarom hoge consumptie van keukenzout sommige personen treft en andere niet. Volgens een recente studie over het gebruik van natrium en kalium hadden personen die veel natrium en weinig kalium consumeerden meer dan twee keer zoveel kans om te sterven aan een hartaanval dan anderen. De studie, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine in juli 2011, was één van de grootste uitgevoerd op het onderwerp. (8)

  Hoe kan je ervoor zorgen dat je de juiste verhouding neemt?
  Zie af van bereide de gerechten en industrieel verwerkte levensmiddelen in het voordeel van verse ingrediënten.  Gebruik zoveel mogelijk verse biologisch geteelde levensmddelen die een goede mineraal verhouding garanderen en wijs bereide en industrieel verwerkte voedingsmiddelen af. De verse producten hebben van nature een hogere dosis aan kalium dan natrium.

  Ongeveer 80% van de zoutinname (natrium) van de Franse bevolking bestaat uit kant en klaar maaltijden en junk food: brood, noedels, diepvriespizza's, kant en klaar, koekjes en ontbijtgranen. Zelfs het UFC-Que Choisir is erin geslaagd om nieuwe normen en taxen op te leggen voor zulke voeding. Mijn mening is echter dat deze voedingsmiddelen hoe dan ook best worden vermeden.

  En dit geldt ook voor fast food dat het zakencijfer van de traditionele restaurants overtreft. De Fransen besteden minder tijd dan ooit om te koken en ondanks de crisis verhoogt het gebruik van de maaltijden buiten de woning (snacks, sandwiches, pizza's, kebabs, hamburgers, Amerikaans fast-food).  De algehele kwaliteit van de gebruikte ingrediënten is veelal betreurenswaardig en vooral het totale gebrek aan controle over wat je eigenlijk in je mond krijgt ontbreekt.

  Wie weet precies van wat het "vlees" van de kebab en de saus en "wit of spicy" zijn gemaakt? Hoe wordt het vlees in Aziatische restaurants geproduceerd om nog niet te spreken over de kleverige vloeistof waarin het vlees meestal baadt? 
   
  Terug naar een voeding op basis van herkenbare producten, vers en biologisch indien mogelijk is de meest effectieve manier om de gezondheid te herwinnen en het gebruiken van minder natrium en meer kalium.

  Waarom hebben wij kalium nodig?
  Uw lichaam heeft kalium nodig om de bloeddruk te regelen. Het heeft invloed op je botten, je zenuwstelsel, je spieren, je bijnieren (die hormonen produceren), uw hart en nieren. Het is meestal verbonden aan een basisch anion wat het mogelijk maakt om de juiste pH (goede zuurgraad) van de lichaamsvloeistoffen te bekomen: bloed, lymfe, vruchtwater ...

  Kalium tekort kan leiden tot verstoring van de elektrolytenbalans en kan hypokalemie veroorzaken die wordt gekenmerkt door:
  - het vasthouden van water
  - hogere bloeddruk (hypertensie)
  - hartritmestoornissen (hart klopt onregelmatig)
  - spierzwakte en krampen
  - voortdurende dorst
  - constipatie

  Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium
  Tenzij voorgeschreven door iemand uit de gezondheidszorg, zou ik het niet aanbevelen kaliumsupplementen te nemen om een onbalans te corrigeren. Het wordt soms gebruikt voor de doodstraf in de Verenigde Staten, omdat een hoge opname van kalium de dood kan veroorzaken door hartstilstand.

  Het beste is om uw dieet te veranderen en meer voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan kalium.

  Alle groenten en fruit zijn goede bronnen van kalium, maar sommige zijn uiteraard nog beter dan anderen: droge gist spant de kroon met 2000mg/100g verhouding.

  Gevolgd door:
  - aardappelen in de oven, gekookt in de schil; met mate vanwege het hoge zetmeelgehalte dat de weerstand tegenover insuline en leptine doet toenemen;
  - witte bonen, die ook rijk zijn met 1061 mg kalium per kopje van 250 ml.
  - tomaten bevatten ook veel kalium;
  - corugettes
  - gekookte spinazie
  - gedroogde vruchten zoals vijgen zijn ook zeer interessant.
  - fruit: papaya, pruimen, meloen, bananen (aandacht voor bananen die rijk zijn aan suiker en maar de helft kalium hebben van groene groenten.  Het is een mythe dat de banaan bijzonder rijk is aan kalium.)
  - groenten: broccoli, spruitjes, zoete aardappelen, avocado's, asperges en pompoen.

  Welk soort zout kiezen?
  In de keuken kies je voor zout op basis van kaliumchloride. Het enige "probleem" is dat het een lichte bittere nasmaak heeft, maar de meeste mensen proeven het niet ... als ze het niet weten.
  Maar let op: er kunnen contra-indicaties zijn voor kalium. Dit is vooral het geval als u problemen hebt bij het afscheiden van overtollige mineralen of als u medicijnen neemt die de hoeveelheid kalium in het bloed verhogen. Dit geldt ook voor mensen met diabetes, mensen met een nierziekte, urinewegen blokkades en degenen die ACE-remmers moeten nemen.

  Maar als je niet in deze situatie bent zal uw arts waarschijnlijk geen bezwaar hebben tegen het gebruik van zout met kaliumchloride in plaats van natriumchloride.

  Eén studie legt een verband tussen zout en hoge bloeddruk

  Om eerlijk te zijn moet ik verwijzen naar een grote studie over natrium, DASH genaamd, die werd uitgevoerd in 1997 om te bepalen of een zoutarm dieet hypertensie vermindert. Men gaf de patiënten een "DASH dieet" dwz. veel groenten en vers fruit, magere eiwitten, volle granen, magere zuivelproducten en zeer weinig zout.

  De proefpersonen DASH ervaarden een daling van hun bloeddruk. En de resultaten waren beter in de lage-zout groep dan in de rijke-zout groep. (9) Maar het belangrijkste effect van het dieet bleek eerder een een lage glycemische index te zijn. In feite is dit dieet ook erg laag in suiker en fructose.

  Maar ten aanzien van de algemene bevolking zonder hypertensie probleem lijkt het overhaast een aanzienlijke vermindering van zout aan te bevelen. Volgens wetenschapsjournalist Gary Taubes:
  "Terwijl de regering reeds tientallen jaren de gevaren van zout aan de kaak stelt, is er geen enkel wetenschappelijk onderzoek erin geslaagd om de vermoedens dat dit gevaar niet bestaat te doen verdwijnen. En in feite, de controverse over de voordelen van het verminderen van de consumptie van zout, als die bestaan, is één van de oudste argumenten, de meest agressieve en meest surrealistische van heel de geneeskunde ...

  Gegevens voor een algemene vermindering van de zoutinname waren nooit overtuigend, en het is nooit aangetoond dat een dergelijk programma geen onbedoelde negatieve effecten heeft ... Na tientallen jaren van intensief onderzoek zijn de schijnbare voordelen van het vermijden van zout alleen verminderd. Dit suggereert ofwel dat de echte voordelen beperkte waren of niet bestaan en onderzoekers die geloofden dat ze voordelen hadden ontdekt misleid zijn door de invloed van andere elementen. "(10)

  In 2011 publiceerde het tijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA), één van de meest prestigieuze medische tijdschriften van de wereld volgende nogal onthutsende resultaten:

  3681 gezonde Europeanen van middelbare leeftijd werden gedurende acht jaar gevolgd. De deelnemers werden verdeeld in drie groepen: laag-, matige  en hoog zoutgebruik.

  De onderzoekers volgden de sterftecijfers van de drie groepen, en publiceerden de volgende resultaten:
  - groep met zoutarm dieet: 50 doden
  - groep met  beperkt zout: 24 doden
  - groep met hoge zoutconsumptie: 10 doden.

  In feite was het risico op hart- en vaatziekten 56% hoger bij de personen die weinig zout consumeerden tegenover degenen met veel zout in hun dieet.  De enige redelijke conclusie van de onderzoekers was dat  "hoe minder zout je eet, hoe meer kans je hebt te sterven aan een hart- of vaatziekte."(11)

  Dit zou paniek hebben moeten zaaien bij het Ministerie van Volksgezondheid, in het bijzonder in de kantoren van het Plan National Nutrition Santé. Maar daar gaat het leven verder alsof er niets is gebeurd.

  Bronnen

  Oorspronkelijk artikel: "Faut-il arrêter la guerre du sel?" 4 Avril 2013 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  06-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zout, hypertensie
  05-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw hoopvol kankermedicijn
  Eén medicijn voor alle kankers: Onderzoekers vinden een behandeling die elke vorm van kanker doodt.

  Onderzoekers hebben de Heilige Graal gevonden in de oorlog tegen kanker, een wondermiddel dat iedere vorm van kanker heeft gedood waarmee het in contact kwam.

  Het medicijn werkt door het blokkeren van het eiwit CD47 dat in wezen een "niet eten" signaal is voor het immuunsysteem van het lichaam, volgens Science Magazine.

  Dit eiwit wordt geproduceerd in gezonde bloedcellen maar onderzoekers van Stanford University vonden dat kankercellen een buitensporige hoeveelheid van het eiwit produceren en aldus het immuunsysteem aansturen tot het met rust laten van schadelijke cellen.

  Met deze kennis in het achterhoofd bouwden de onderzoekers een antilichaam dat het kanker CD47 blokkeert zodat het immuunsysteem van het lichaam de gevaarlijke cellen wel aanvallen.

  Tot dusver hebben onderzoekers het antilichaam in muizen met menselijke borst-, eierstok-, darm-, blaas-, hersen, lever- en prostaattumoren getransplanteerd. In elk van de gevallen dwong het antilichaam het immuunsysteem van de muizen om de kankercellen te doden.

  "We hebben laten zien dat zelfs nadat de tumorgroei was gestopt, het antilichaam de tumor geneest of vertraagt in zijn groei en metastase voorkomt", zegt bioloog Irving Weissman van de Stanford University School of Medicine in Palo Alto, Californië.

  Een neveneffect van de behandeling was dat gezonde cellen werden blootgesteld aan korte aanvallen van het muizenimmuunsysteem maar het resultaat was niets in vergelijking met de schade aan de kankercellen

  De Weissman groep kreeg onlangs 20 miljoen dollar subsidie om de veiligheidstesten op de mens uit te voeren.

  Oorspronkelijke titel: "One drug to rule them all: Researchers find treatment that kills every kind of cancer tumor" by Michael Blaustein, March 27, 2013


  Ref. zie bijlage

  Bijlagen:
  http://www.nypost.com/p/news/international/every_cancer_kills_tumor_them_kind_L9lppJmy9gCoS848cSzqbP   

  05-04-2013, 21:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kanker
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hebt zeezout en zeezout
  Wil je het verschil weten tussen Keltisch- en Himalayzeezout?  Kijk dan eens op volgende site: http://www.ahealthylife.nl/keltisch-zeezout-en-himalayazout-wat-is-het-verschil/ en maak dan je keuze.  Toch wat anders dan het dood keukenzout waar je tevergeefs zoekt naar mineralen en andere goede elementen voor onze gezondheid.
  Wil je volop genieten van de mineralen uit zeezout maak dan een "sol" waar je elke dag een beetje kunt van nemen: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GuNxLIqqUz4 (klik op de URL onder de "Bijlagen"

  Bijlagen:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GuNxLIqqUz4   

  05-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zeezout
  03-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld voeden zonder GGO's.
  Biologische boer in India slaagt erin meer dan 22 ton gewas op slechts twee hectare te oogsten.  Een kaakslag voor de GGO industrie en Big Ag. 

  (NaturalNews) Ondanks alle beweringen van de door de industrie gefinancierde media dat genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en andere industriële landbouw nodig zijn voor de toekomst van de mensheid zijn het de traditionele teeltmethoden die bewijzen de mensheid te kunnen blijven voeden. Zoals gerapporteerd door Gaia Health bereiken Indiase rijstboeren met behulp van traditionele biologische teeltmethoden opbrengsten die veel hoger zijn dan bij gebruik van meer moderne methoden.

  In het geval van Sumant Kumar heeft de rijstopbrengst het nationale gemiddelde per hectare (ongeveer 2,5 hectare) met een factor tien overtroffen. Volgens rapporten oogst Kumar momenteel ongeveer 22,4 ton rijst per hectare, een veel hogere opbrengst dan die van de andere rijstlandbouwbedrijven die het momenteel moeten stellen met ongeveer 2,3 ton per hectare. Zijn geheim? Een traditioneel gewasbeheer protocol bekend onder de naam System of Root Intensification of SRI.

  Boeren die zich houden aan de SRI technieken hebben ongeveer de helft van het aantal zaden nodig van boeren die meer moderne methoden gebruiken en zetten de planten zo'n 10 centimeter uit elkaar. Ze gebruiken jongere plantjes, houden de bodem droger en besteden veel meer aandacht aan onkruid dat ze met de hand verwijderen. SRI boeren zijn in staat om meer water en voedingsstoffen aan hun rijstplanten te geven met significant hogere opbrengsten als resultaat.

  The Observer :"De boeren gebruiken minder zaden, minder water en minder chemicaliën en krijgen meer terug zonder meer te investeren," zegt Dr Surendra Chaurassa, minister van Landbouw van de regio waar Kumar's boerderij is gelegen. "Dat is revolutionair. Ik geloofde er eerst niet in maar nu denk ik dat dit voorbeeld de manier van boeren potentieel kan veranderen. Ik zou dit in elke staat willen promoten. Als we 30 tot 40 procent stijging van de opbrengsten kunnen bekomen is er meer dan reden genoeg om deze landbouwmethode aan te bevelen."

  System of Root Intensification methoden kunnen meer dan genoeg opbrengen om de mensheid te voeden.

  Volgens Gaia Health, heeft de SRI methode zijn oorsprong in het oude Madagaskar waar die onder de dorpelingen werd doorgegeven van generatie op generatie. De agronoom Henri de Laulanie observeerde de methode in de jaren 1980 en bracht ze terug in gebruik door andere boeren te leren hoe ze toe te passen met beperkte middelen. En misschien wel het mooiste aspect van SRI is dat het niet gebonden is aan de biotechnologie-industrie of Big Ag.

  "SRI biedt aan miljoenen kansarme gezinnen nieuwe hoop," zegt Norman Uphoff, directeur van het Internationaal Instituut voor Voeding, Landbouw en Ontwikkeling aan de Cornell University. "Niemand profiteert van deze methode behalve de boer zelf; er zijn geen patenten, royalty's of licentiekosten."

  Dit is goed nieuws want Monsanto en anderen in de landbouwsector zijn agressief in het opdringen van GGO methodes in ontwikkelingslanden als India. Als de waarheid over de voordelen van SRI op grote schaal kunnen worden verspreid zullen arme boeren over de hele wereld goed uitgerust zijn om te weerstaan aan de leugenachtige beloften van Big Ag en de GGO-industrie.

  "De boeren weten hoe SRI werkt maar hulp is nodig om hen de methode te leren toepassen", zegt Anil Verma, een agronoom van de kleine Indiase niet-gouvernementele organisatie (NGO) Pran (Preservation and Proliferatieon of Rural Resources and Nature) die de afgelopen drie jaar instaat voor de herinvoering van SRI methoden in dorpen over de hele derde wereld. "We weten dat het werkt in verschillende bodemtypes, maar de principes zijn solide. Het grootste probleem is dat er genoeg kandidaten zijn om de methode toe te passen maar dat het ons ontbreekt aan opleidingspersoneel."

  SRI methoden kunnen ook worden gebruikt bij andere gewassen zoals tarwe, suikerriet en teff. , Voor meer informatie over SRI zie bijlage 2 http://sri.ciifad.cornell.edu

  Oorspronkelijk artikel: "Organic rice farmer in India yields over 22 tons of crop on only two acres, proving the fraud of GMOs and Big Ag" Wednesday, April 03, 20132 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News".

  N.v.d.r.:  Aangezien in de tekst staat " ... minder chemicalien ..." gaat het hier wellicht niet om biologische landbouw zoals de titel suggereert want in die methode zijn helemaal geen chemicaliën toegelaten.  Het kan ook een lapsus zijn van de schrijver want in het filmpje dat te zien is in het artikel van The Guardian (zie bijlage 3 http://www.guardian.co.uk) zegt de boer dat hij geen chemische meststoffen of pesticides nodig heeft en dan is hij wel biologisch bezig. Dat neemt niet weg dat het een fantastisch initiatief is dat bewijst dat wij geen GGO's nodig hebben om de wereld te voeden.  In ieder geval hoop voor de arme boeren die belaagd worden door de GGO-lobby en wellicht toch nog een mooie onafhankelijke toekomst in het vooruitzicht hebben.


  Bijlagen:
  http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-02-17/organic-rice-farmers-output-puts-conventional-ag-gm-to-shame/   
  http://sri.ciifad.cornell.edu/   
  http://www.guardian.co.uk/global-development/2013/feb/16/india-rice-farmers-revolution   

  03-04-2013, 17:28 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:SRI, GGO's
  02-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibioticagevaar.
  Resistentie tegen antibiotica vormt 'catastrofische bedreiging' voor de mensheid in de komende 20 jaar: Baanbrekend rapport.

  (NaturalNews) De groeiende weerstand tegen het wereldwijd gebruik van antibiotica wordt steeds meer een "catastrofische bedreiging" die zich zal manifesteren in de komende 20 jaar, volgens een nieuw rapport van de Britse regering.

  Sally Davies, Chief Medical Officer van Groot-Brittannië, riep op tot wereldwijde actie in haar eerste jaarverslag over de bestrijding van de antimicrobiële resistentie, die, zei ze, ertoe kan leiden dat tientallen miljoenen patiënten binnen twee decennia zullen sterven na zelfs kleine chirurgische ingrepen.

  Davies zei dat het probleem zo groot en ernstig wordt dat de Britse regering het moet rangschikken naast terrorisme en klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor de bevolking en het land.

  Medische behandeling 200 jaar terug schroeven.

  Jarenlang gebruik van antibiotica heeft geleid tot minder effectiviteit tegen de belangrijkste bacteriële stammen, een fenomeen dat verslechtert bij het inzetten van nieuwe sterkere antibiotica, zei ze. In haar verslag roept Davies op tot een groot aantal acties om de dreiging het hoofd te bieden met strengere beperkingen op hoe artsen antibiotica voorschrijven voor hun patiënten, meldt The Independent.

  "Dit is een groeiend probleem en als we het niet goed aanpakken zullen we ons verplaatst zien in een stelsel van gezondheidszorg uit de vroege 19e eeuw," zei ze.

  Davies zelf erkent dat het probleem al een lange tijd in de maak is maar ze zei dat ze besloten heeft om het aan de kaak te stellen gezien de rampzalige gevolgen van een onderschatting ervan.

  "Ik wist van antimicrobiële resistentie als arts maar ik had me tot nu toe nog niet gerealiseerd hoe erg het probleem was en hoe snel het groeit", zegt Davies.

  In haar rapport zegt ze:
  Er is behoefte aan politici in het Verenigd Koninkrijk om aan antimicrobiële resistentie prioriteit te geven als een belangrijk punt van bezorgdheid en een item van het nationale risicoregister en die pleiten voor internationale en lokale akties van volksgezondheid.
  Antimicrobiële resistentie is een tikkende tijdbom, niet alleen voor het Verenigd Koninkrijk, maar ook voor de wereld. We moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat het apocalyptisch scenario van een brede antimicrobiële resistentie geen werkelijkheid wordt. Deze bedreiging is misschien wel net zo belangrijk als de klimaatverandering.


  Elk jaar zijn er al duizenden sterfgevallen.

  Keith Ridge, de Britse chief farmaceutische officer, zei hoewel het controlemechanisme voor uitdelen voorschriften van antibiotica verstrengd is in ziekenhuizen er strakker en meer doordachte controle moet komen op antibioticavoorschriften door huisartsen.

  In Engeland zijn ziekenhuisinfecties veroorzaakt door MRSA en C. diff verminderd met ongeveer 80 procent in de afgelopen 10 jaar, maar deze zijn vervangen door andere moeilijk te doden bacteriën, zoals E. coli en Klebsiella; de laatste twee zijn nu de meest voorkomende oorzaken van ziekenhuis overgedragen infecties, meldt The Independent.

  In de VS komt de carbapenem-resistente Enterobacteriaceae, of CRE, steeds vaker voor in het afgelopen decennium, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Besmettelijke ziekte specialist dr. Brad Spellberg, van de Los Angeles Biomedical Research Institute aan het Harbor-UCLA Medical Center, vergeleek de verslechtering probleem met het lot van de Titanic.

  "We hebben al mensen die niet sterven van CRE, maar van onbehandelbare CRE," zei hij in een interview op National Public Radio.

  In het Verenigd Koninkrijk sterven jaarlijks ongeveer 5.000 mensen aan infecties in het bloed - de helft van hen veroorzaakt door medicijn resistente organismen. In de VS schat men het aantal sterfgevallen op ongeveer 20.000.

  Met de toename van het gebruik van antibiotica is de weerstand evenredig gegroeid.

  Met de toename van het gebruik van antibiotica in de afgelopen jaren is de resistentie evenredig gegroeid, zeggen de deskundigen. Dat komt omdat de pijplijn van nieuwe antibiotica opdroogt, er was geen ontwikkeling van een nieuwe generatie van antibiotica sinds 1987 en er zitten geen nieuwe generaties  op dit moment in de wereldwijde pijplijn, meldde The Independent. Een klein aantal individuële geneesmiddelen worden ontwikkeld door een aantal Britse bedrijven, aldus de krant, maar dat is het zowat.

  Davies wijt een deel van dit ontwikkelingshiaat aan Big Pharma - er is weinig te verdienen aan antibiotica omdat ze duur zijn om te ontwikkelen en maar gebruikt worden voor korte periodes in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bloeddruk medicijnen die voor een langere tijd moeten genomen worden. 

  "Misschien moeten we samenwerken met de farmaceutische bedrijven in publiek-private partnerships en een zekere ontwikkeling van antibiotica organiseren op openbare basis om de ontwikkelingsleegte op te vullen", zei ze.

  Davies wees naar het Innovative Medicines Initiative, dat is een gemeenschappelijke organisatie tussen de EU en de farmaceutische industrie, die een gezamenlijke inspanning in de richting van farmaceutische innovatie bevordert, in het bijzonder als het gaat om nieuwe generaties van antibiotica.

  "We moeten ons onderwijs aanpassen zodat de artsen en verpleegkundigen en dierenartsen die antibiotica voorschrijven de risico's en voordelen kennen en nadenken over het evenwicht en leren tijd te besteden aan het uitleggen aan patiënten waarom ze geen antibiotica voorschrijven , " zegde Davies.

  Oorspronkelijk artikel: "Antibiotic resistance pose 'catastrophic threat' to mankind over next 20 years: Breaking report" Tuesday, April 02, 2013 by: J. D. Heyes, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/cdcs-nightmare-bacteria-reveals-need-natural-medicine   
  http://www.homelandsecuritynewswire.com/dr20130312-antimicrobial-resistance-poses-catastrophic-threat-to-mankind   
  http://www.independent.co.uk/news/science/chief-medical-officer-dame-sally-davies-resistance-to-antibiotics-risks-health-catastrophe-to-rank-with-terrorism-and-climate-change-8528442.html   
  http://www.npr.org/blogs/health/2013/03/05/173526084/infections-with-nightmare-bacteria-are-on-the-rise-in-u-s-hospitals   

  02-04-2013, 17:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:antibiotica
  31-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbicide doodt menselijke cellen.
  Meest verkochte herbicide doodt menselijke cellen.

  (NaturalNews) Volgens onafhankelijke studies is aangetoond dat de best verkochte herbicide menselijke cellen doodt. Deze specifieke herbicide met als hoofdbestanddeel glyfosaat wordt als veilig voorgesteld maar alleen op basis van het hoofdingrediënt zonder rekening te houden met de componenten die de verbinding mogelijk maken.

  Op het label staan het actieve ingrediënt, in dit geval glyfosaat, en de inerte bestanddelen - de hulpstoffen die het onkruid niet vernietigen. Sommige van die inerte ingrediënten moeten niet specifiek vermeld worden maar worden aangeduid als "andere bestanddelen" om het fabrieksgeheim te beschermen. De inerte ingrediënten baren enkele wetenschappers zorgen omdat laboratorium studies hebben aangetoond dat van een inert ingrediënt - poly tallowamine (POEA) gewoonlijk gemengd met glyfosaat, is aangetoond dat het embryonale-, placenta- en navelstrengcellen doodt. In feite is het schadelijker voor deze menselijke cellen dan het glyfosaat zelf en zelfs bij grotere verdunningen dan deze die worden gebruikt op de gemiddelde boerderij of in de moestuin.

  Dit is zorgwekkend omdat dit product zeer royaal wordt gebruikt. Om precies te zijn worden per jaar ongeveer 100 miljoen pond van het herbicide toegepast op Amerikaanse boerderijen en grasvelden. Misschien is de reden voor zijn populariteit het idee dat het veilig is. Zowel het EPA als het ministerie van Landbouw herkennen POEA als inert ingrediënt en beweren dat er geen sterke aanwijzingen zijn dat het kanker veroorzaakt en vinden geen risicofactoren. In feite kan dit bestanddeel, dat is afgeleid van dierlijk vet, in de USDA doorgaan als een biologisch product.

  Bovenstaande bevindingen zijn sterk in tegenspraak met wat een Franse studie ons vertelt.


  Volgens de Franse studie tonen testen van glyfosaat en POEA, samen en apart gebruikt, aan dat navelstreng-, placenta- en embryonale cellen gedood worden. De wetenschappers nemen als hypothese aan dat dit problemen kan veroorzaken tijdens de zwangerschap niet alleen vanwege de celschade maar het kan ook interfereren met de hormoonproductie.  Dit is in schril contrast met wat wordt beschouwd als zo veilig en niet giftig zodat het  in de USDA kan geklasseerd worden bij de biologisch gecertificeerde ingrediënten.

  In 2009 was er in Argentinië een petitie voor het verbod op glyfosaat nadat een onderzoek naar buiten was gekomen van ernstige gezondheids- en milieueffecten in gebieden besproeid met glyfosaat. Aangeboren afwijkingen, doodgeborenen, miskramen, onvruchtbaarheid en kanker waren allemaal problemen die de kop opstaken in de bespoten gebieden; laboratorium studies bevestigden deze problemen met misvormingen bij kikker- en kippenembryo's. Bovendien constateerde men acute gevolgen voor het milieu door dode gewassen en dito vee, alsmede door waterwegen vervuild met dode vissen.

  Een Zweedse studie, uitgevoerd in 1999, toonde een sterk verband aan tussen de blootstelling aan lymfoom-a glyfosaat en de non-Hodgkin vorm van kanker.

  Ofwel verschilt de FDA definitie van veiligheid sterk van de andere of de FDA kiest de kant van de grote ondernemingen en laten oogluikend toe dat giftige stoffen op de markt komen en in ons milieu.

  Oorspronkelijk artikel: "Top selling herbicide has been shown to kill human cells" Sunday, March 31, 2013 by: Mariel Chance, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.i-sis.org.uk/argentinasRoundupHumanTragedy.php   
  http://www.naturescountrystore.com/roundup/page8.html   

  31-03-2013, 13:51 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:herbicide, glyfosaat
  29-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reumatoïde artritis
  Behandel uw reumatoïde artritis met anti-oxidanten en visolie.

  (NaturalNews) Uit een recent onderzoek blijkt dat antioxidanten effectief kunnen zijn in het verlichten van de symptomen van reumatoïde artritis (RA).

  RA is een auto-immuunziekte, wat betekent dat om onbekende redenen het immuunsysteem van het lichaam zijn eigen weefsels begint aan te vallen en te vernietigen. Bij RA komt de meeste beschadiging voor aan het kraakbeen van de gewrichten, doorgaans in dezelfde gewrichten aan beide zijden van het lichaam. Deze gewrichten zien rood en voelen warm en gezwollen aan wat resulteert in moeilijk bewegen en ernstige pijn. Andere symptomen van RA kunnen ook knobbeltjes of bulten onder de huid zijn, ontsteking van de ogen en algemene malaise. De ziekte manifesteert zich meestal tussen de leeftijd van 35 en 60 en komt vaker voor bij vrouwen.

  Typische farmaceutische behandelingen voor RA bestaan uit twee verschillende klassen van medicijnen: niet-steroïde anti ontstekingsmiddelen (NSAID's), ontworpen om pijn te bestrijden, en "disease-modifying antirheumatic" medicijnen (DMARDs), de meeste zijn immuun onderdrukkers om de progressie van de ziekte te vertragen of zelfs sturen in remissie.

  Er is geen remedie voor RA, en zowel NSAID's en DMARD's kunnen ernstige bijwerkingen geven in het bijzonder bij gebruik op lange termijn. Daarom richten veel RA patiënten zich tot alternatieve oplossingen voor het verzachten van de symptomen.

  Antioxidanten.

  Tal van alternatieve geneeskundigen pleiten voor het nemen van anti-oxidanten als behandeling van RA symptomen. In wetenschappelijke studies is aangetoond dat vitamine E de pijn verzacht maar niet deontsteking wegneemt.

  Een andere studie, uitgevoerd door onderzoekers van VU Medisch Universitair Centrum in Amsterdam en gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Rheumatology in 2008, volgde acht RA patiënten die 20 gram van een antioxidantrijke smeersel namen gespreid over 10 weken. Alle deelnemers waren nietrokende vrouwen die ofwel NSAID's of "tweede lijn" RA geneesmiddelen kregen gedurende ten minste drie maanden voor de studie begon.

  Het antioxidantrijk voedsel bevatte 400 mg alfa-tocoferol (vitamine E), 10 mg lycopeen, 10 mg luteïne en vijf milligram palmolie carotenoïden waaronder alfa caroteen (vitamine A). De deelnemers kregen ook een 200 mg dagelijkse dosis vitamine C.

  De onderzoekers vonden dat aan het einde van de studie de deelnemers significant minder gezwollen en pijnlijke gewrichten hadden dan in het begin van de studie en dat hun algemene gezondheid was verbeterd. Binnen vier weken na het einde van de proef keerden de symptomen terug en begon hun gezondheid te verslechteren. Doorlopende antioxidant behandeling is dus nodig voor langdurige verlichting van de symptomen.

  Visolie.

  Verreweg de meest beproefde natuurlijke RA symptoom behandeling bestaat uit visolie en omega-3 vetzuren. Ten minste 13 afzonderlijke dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studies bij 500 deelnemers hebben aangetoond dat omega-3 supplementen aanzienlijk de RA symptomen verminderen en eigenlijk patiënten in staat stellen hun NSAID gebruik te verlagen.

  Sommige onderzoeken suggereren dat visolie nog effectiever werkt wanneer die wordt genomen als onderdeel van een dieet dat laag is aan omega-6 vetzuren, zoals een vegetarisch dieet, of wanneer olijfolie wordt gebruikt.

  Omdat ernstige gewrichtsschade vroeg komt bij RA en omdat er nog geen natuurlijke remedies bekend zijn die effectief de progressie van de ziekte vertragen, is het belangrijk dat RA patiënten blijven te rade gaan bij gezondheidsdeskundigen zelfs als zij antioxidanten, visolie of andere alternatieve middelen nemen.


  Oorspronkelijk artikel: "Treat your rhuematoid artrhitis with antioxidants and fish oil" Thursday, March 28, 20132 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.antioxidants-make-you-healthy.com/rheumatoid-arthritis-treatment.html   
  http://www.harthosp.org/healthlibrary/naturalalternativetreatments/default.aspx?chunkiid=21511   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/37131   

  29-03-2013, 14:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:arthritis
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nadelen GGO's op een rij.
  30 Jaar van genetisch gemanipuleerde planten - Gevolgen van de commerciële groei in de VS.

  München / Berlin 01.02.2013

  Vandaag is in Berlijn een nieuw rapport gepubliceerd dat een kritische beoordeling geeft over de gevolgen van de commerciële teelt van genetisch gemanipuleerde planten in de VS. De eerste genetisch gemanipuleerde planten werden 30 jaar geleden gecreëerd in Europa en de VS. Commerciële groei in de Verenigde Staten begon bijna 20 jaar geleden, maar in de EU is er meer weerstand voor deze gewassen. Toch vragen bedrijven om meer vergunningen voor de teelt, ook in de EU. In het licht van deze ontwikkeling is ervaring uit het verleden in de Verenigde Staten beoordeeld en aanbevelingen gedaan voor de toekomstige behandeling van deze technologie in de EU. Een aantal van de belangrijkste bevindingen zijn:

  Gevolgen voor de landbouwers.


  Omdat het onkruid zich heeft aangepast aan de teelt van de genetisch gemanipuleerde planten kampen de boeren met een aanzienlijke toename van zowel de werktijden als de toename van herbiciden die zij nodig hebben. Teelt van insecticide-producerende planten hebben geleid tot "een wedloop op het veld" tegen de plaaginsecten die zich snel hebben aangepast. Genetisch gemanipuleerde planten zijn gemaakt om tot zes verschillende toxines te produceren. De kosten van zaden zijn drastisch toegenomen zonder dat er een aanzienlijke toename in opbrengst of aanzienlijke besparingen in de hoeveelheid bespuitingen is.

  Impact op de zaadmarkt.

  De zaad industrie in de Verenigde Staten wordt gedomineerd door de agrochemische industrie zoals Monsanto, Dupont en Syngenta. In de toekomst is te verwachten dat de ontwikkelingen in de Verenigde Staten sterk zullen worden beïnvloed door de belangen van de agro-chemische bedrijven die de teelten van genetisch gemanipuleerde planten zullen promoten.

  Gevolgen voor de producenten die  genetisch gemanipuleerde gewassen niet wensen.

  Contaminatie met niet-toegelaten genetisch gemanipuleerde planten heeft al miljarden dollars schade veroorzaakt in de VS.

  Gevolgen voor de consument.

  Consumenten worden blootgesteld aan een hele reeks van risico's met betrekking tot onbedoelde stoffen uit plantmetabolisme, uit resten van complementaire herbiciden en aan de eigenschappen van extra eiwitten die in de planten worden aangemaakt. Tot dusver is er geen manier om de effecten hiervan te evaluëren.

  Effecten op het milieu.

  De teelt van genetisch gemodificeerde planten is nauw verbonden met een aanzienlijke toename van de hoeveelheid vereiste herbicide. Daarnaast is er ook een toename van bepaalde insecticiden in het milieu. Met name de teelt van herbicide-resistente planten leidt tot een vermindering van de biodiversiteit. Genetisch gemanipuleerd koolzaad is er al in geslaagd om uit de velden te ontsnappen in het milieu waar het niet gewenst is en niet uit kan verdreven worden en waarop verder geen controle is.
  Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Martin Häusling, lid van de Fractie De Groenen in het Europees Parlement. De Engels versie van de studie is een uitgave van Testbiotech.

  Oorspronkelijk artikel: "30 Years of genetically engineerd plants - Consequences of commercial growing in the US".

  Bijlagen:
  http://www.testbiotech.de/en/node/765   
  http://www.testbiotech.de/node/763   

  29-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:GGO's
  27-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedermelk bij kanker.
  Studie: Moedermelk doodt kankercellen.

  (NaturalNews) De voordelen van moedermelk voor de gezondheid zijn enorm, en onderzoekers uit Zweden hebben nu de aanwezigheid ontdekt van een stof in moedermelk met een ongelooflijk kankerbestrijdend effect. Zoals gemeld in een studie gepubliceerd in het tijdschrift PLoS One, is de stof, die bekend staat als "Human Alpha-lactalbumine Made LEthal to Tumor cells" (HAMLET), effectief in het doden van en geeft ze een duurzame bescherming tegen de ontwikkeling van tumoren bij jonge kinderen.

  Reeds in de late jaren 1980 ontdekten onderzoekers van het U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat kinderen die borstvoeding kregen veel minder kans hadden op het ontwikkelen van kanker. Nu heeft men ontdekt waarom dit het geval is.  Moedermelk bevat unieke verbindingen zoals HAMLET die zich specifiek richten tot kankercellen en gezonde cellen ongemoeid laten.

  "Laboratorium experimenten hebben aangetoond dat HAMLET 40 verschillende soorten kanker doodt, en de onderzoekers zijn nu over gegaan tot het bestuderen van de effecten op huidkanker, tumoren in de slijmvliezen en hersentumoren, aldus Science Daily over de ontdekking. "HAMLET doodt alleen kankercellen en heeft geen invloed op gezonde cellen."

  Wetenschappers ontdekten bij toeval HAMLET tijdens het onderzoeken van de antibacteriële eigenschappen van moedermelk bij de mens. Enkele jaren later vonden onderzoekers aan de Zweedse universiteiten van Lund en Göteborg dat HAMLET een eiwit en een vetzuur bevat die bijdragen aan het kankerbestrijdend effect. Verder onderzoek heeft aangetoond dat de stof daadwerkelijk de zure omgeving van babymagen vormt, het natuurlijk bijproduct van moedermelk consumptie.

  "HAMLET wordt geproduceerd door het combineren van alfa-lactalbumine in de melk en oliezuur die is gevonden in babymagen", aldus assistent-professor Roger Karlsson van de Universiteit van Göteborg. "Zo werkt borstvoeding daadwerkelijk mee aan het verminderen van het risico op kanker bij babys. HAMLET triggert ook enkele van de cel apoptotische routes -  apoptose is geprogrammeerde celdood."

  Moedermelk kan ook helpen bij de behandeling van kanker bij volwassenen.


  Jonge kinderen zijn niet de enigen die kunnen profiteren van de eigenschappen van moedermelk. Uit menselijke proeven met alleen het HAMLET onderdeel van de moedermelk is gebleken dat het effectief is voor de behandleing van blaaskanker bij mannen. Patiënten met blaaskanker die behandeld zijn met injecties van HAMLET ervaren een vermindering van de  tumorgrootte na een paar dagen van de behandeling.

  "-Bij een studie van blaaskanker, werden patiënten geïnjecteerd met een HAMLET oplossing via een katheter," meldt Prof Karlsson en vervolgt in de Telegraph. "De oplossing doodde kankercellen en de grootte van de tumoren verminderde daadwerkelijk binnen vijf dagen.

  In gerelateerde studies uitgevoerd door de jaren heen bleek dat andere natuurlijke verbindingen in moedermelk helpen in het verhinderen van de groei en verspreiding van kankercellen. Een onderzoek uit 1994 gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Research, bijvoorbeeld, vond dat de lactoferrine in moedermelk de groei van tumoren bij muizen remt. En een andere studie gepubliceerd in hetzelfde jaar in het tijdschrift Medical Hypothesis stelde vast dat de vetzuren in moedermelk ook helpen bij het remmen van de groei van kankercellen.

  Daarnaast zijn rapporten opgedoken door de jaren heen van mensen die daadwerkelijk moedermelk gebruikten om van  hun eigen vormen van kanker te genezen. Enkele jaren geleden bijvoorbeeld is een man naar verluid genezen van zijn eigen prostaatkanker door het dagelijks drinken van een klein beetje moedermelk. En in 2009, werd gemeld in ABC News dat een Britse man een dagelijkse dosis melk nam van zijn eigen dochter om te helpen bij de behandeling van een terminale darmkanker die was uitgezaaid naar de lever en de lymfeklieren.

  Oorspronkelijk artikel: "Study: Breast milk kills cancer cells" Wednesday, March 27, 2013by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://abcnews.go.com/GMA/OnCall/story?id=7682702&page=1#.UVNK8xmOt4Y   
  http://www.futurity.org/health-medicine/absent-breast-milk-protein-may-signal-cancer/   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100419132403.htm   
  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/7611360/Breast-milk-kills-cancers-claim-scientists.html   

  27-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker
  26-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hoop bij kanker en HIV
  Wetenschappers herprogrammeren eigen lichaamscelen in de strijd tegen kanker en HIV.

  (NaturalNews) In een paar studies gepubliceerd in het tijdschrift Cell Stem Cell, hebben onderzoekers van twee afzonderlijke Japanse universiteiten met succes gebruik gemaakt van een nieuwe techniek om de immuunsysteem cellen van het eigen lichaam te herprogrammeren met het doel kankercellen en HIV te vernietigen. De onderzoekers hopen dat deze techniek kan worden ontwikkeld tot een praktische therapie voor kanker, HIV en andere moeilijk te behandelen afwijkingen. Een dergelijke therapie zou vrij zijn van bijwerkingen, omdat ze gebruik maakt van het lichaamseigen aangeboren immuunsysteem.
  Het lichaam produceert van nature een type immuuncel, killer T-lymfocytes, dat het vermogen heeft om niet alleen virale en bacteriële indringers te doden maar ook bepaalde gevaarlijke cellen van het lichaam zelf te vernietigen zoals kankercellen of deze geïnfecteerd met het herpes virus. Helaas hebben killer T-lymfocyten normaal gesproken een zeer korte levensduur en krijgen daarom vaak niet de kans om tumoren te vernietigen vooraleer ze zelf vervallen zijn (dit verklaart waarom, ondanks ons immuunsysteem, wij nog steeds kanker kunnen ontwikkelen). Experimentele therapieën met lichaamseigen T-lymfocyten om kanker te bestrijden hebben gefaald omwille van dat probleem.

  In de nieuwe studies gebruikten de onderzoekers een groep van verbindingen bekend als "Yamanaka factoren" die ervoor zorgen dat cellen terugkeren naar hun eerdere, ongedifferentieerde stamcelvorm. Deze stamcellen zijn verschillende zogenaamde geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPS cellen); "pluripotent" betekent dat de stamcellen kunnen differentiëren tot meer dan één type cel.

  De onderzoekers hebben vervolgens de iPS cellen de kans gegeven om terug opnieuw differentiëren in killler T-lymfocyten. Zij vonden dat deze geproduceerde "reboot" killer T lympocyten een veel langere levensduur hebben.

  Heropstarten (reboot) van de killer T-cellen.

  In één studie maakten onderzoekers van het RIKEN Research Centre for Allergy and Immunology iPS cellen uit killer T-lymfocyten die waren ontwikkeld om melanoom huidtumoren aan te pakken. De iPS cellen differentieerden vervolgens weer in T lymfocyten die opvallend genoeg niet alleen het MART-1 eiwit (kenmerkend voor een melanoom) herkenden en het anti-tumor chemische interferon produceerden, maar ook veel langer leefden dan natuurlijk-T-lymfocytenen en actief bleven als antikanker middelen tijdens hun gehele langere levensduur.

  "De volgende stap zal zijn om te testen of deze T-cellen selectief tumorcellen kunnen doden en de andere cellen in het lichaam ongemoeid laten," zei onderzoeker Hiroshi Kawamoto. "Als ze dat doen, kunnen deze cellen direct worden geïnjecteerd bij de patiënten. Dit kan worden gerealiseerd in de nabije toekomst."

  In de tweede studie werd door de onderzoekers van de Universiteit van Tokio dezelfde procedure gebruikt om iPS cellen van T-cellen verzameld uit een patiënt besmet met HIV te produceren. De T-cellen die later differentieerden uit deze iPS cellen bleken een onbeperkte levensduur te hebben i.p.v. een korte levensduur normaal kenmerkend voor deze cellen. Bovendien hadden de cellen lange telomeren aan de uiteinden van hun chromosomen, een karakteristiek ook geassocieerd met lange levensduur van een cel.

  "Het systeem dat we opgezet hebben geeft 'jonge en actieve' T-cellen voor adoptieve immunotherapie tegen virale infectie of kanker," zegde senior auteur Dr Hiromitsu Nakauchi.

  Oorspronkelijk artikel: "Scientists reprogram body's own cells to kill cancer, HIV" Monday, March 25, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
  Bijlagen:
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-01/cp-rtc122712.php   

  26-03-2013, 19:45 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker, HIV
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antivaccinbewustwording groeit
  Antivaccin overwinning: Groeïende weerstand van ouders  tegen het inenten van hun dochters met het HPV vaccin.


  (NaturalNews) Volgens een recente studie gepubliceerd in Pediatrics, weigeren ouders meer en meer hun jonge dochters te laten inenten met het humaan papillomavirus (HPV) vaccin. Op basis van de meest recente cijfers heeft meer dan 16 procent van de ouders in 2010 de populaire HPV-vaccins, zoals Gardasil en Cervarix, afgewezen voor hun dochters omwille van hun grote bezorgdheid over de veiligheid.  De weigering bedroeg in 2008 slechts 4,5 procent van de ouders.

  De studie, die werd samengesteld door een team van onderzoekers van grote instellingen in de VS, evalueerde de huidige vaccinatie trends met betrekking tot de verschillende redenen waarom sommige ouders hun kinderen niet laten vaccineren. Na de zorgvuldige evaluatie van de gegevens verzameld in het kader van de 2010 National Immunisatie Survey of Teens, vond het onderzoeksteam dat ouders in toenemende mate het HPV-vaccin verwerpen, en in het bijzonder om redenen van veiligheid.

  "Ondanks dat de artsen steeds meer vaccins aanbevelen voor adolescenten, weigeren de ouders in toenemende mate hun vrouwelijke tieners te laten vaccineren met HPV," besluit de studie. "De bezorgdheid over de veiligheid van HPV groeit elk jaar."

  In de afgelopen jaren, haalden veel ouders die bezwaar hadden tegen het vaccineren van hun dochters met HPV diverse andere redenen aan, zoals een gebrek aan behoefte omdat hun dochters niet seksueel actief waren of gewoon niet nodig om geen bijzonder reden. Maar in de loop van slechts twee jaar steeg het aantal ouders die bezwaar hadden vanwege hun bezorgdheid over de veiligheid met bijna 400 procent, hetgeen illustreert dat de ouders geïnformeerd zijn over de waarheid van dit dodelijke vaccin.

  Gardasil kan veel dodelijke bijwerkingen veroorzaken, ondanks de leugens van de sommige media.

  De auteurs van deze leugens en veel naapende media betreuren uiteraard deze daling van de participatie van het publiek in deze HPV-vaccin oplichterij. Belachelijke nieuwssites zoals Slate.com, bijvoorbeeld, zijn nu actief in het verspreiden van leugens als reactie op de bevindingen van de studie door te beweren dat HPV-vaccins nooit verbonden zijn geweest aan het ontstaan ​​van ernstige bijwerkingen en dat ouders de vaccinaties verwerpen om mysterieuze en ongeldige redenen.

  Maar wij weten wel beter, aangezien Gardasil in verband is gebracht met het veroorzaken van ernstige bijwerkingen bij tienduizenden jonge meisjes over de hele wereld en de dood van meer dan 130 anderen op basis van de laatste gegevens van SaneVax, Inc.  En omdat alleen het aantal officieel gemelde bijwerkingen worden geteld is het werkelijke aantal ernstige gewonden en doden veroorzaakt door HPV-vaccins waarschijnlijk veel hoger.

  Zoals we eerder hebben gemeld is het Gardasil vaccin beladen met een giftige stoofpot van dodelijke chemische hulpstoffen, genetisch gemodificeerde (GM) DNA-fragmenten, en andere schadelijke additieven waarvan bekend is dat ze neurologische schade, verlamming en de dood kunnen veroorzaken. Van het vaccin zelf is ook nooit aangetoond dat dit enige legitieme bescherming tegen baarmoederhalskanker geeft.

  Oorspronkelijk artikel: "Vaccine victory: Widespread resistance from paents to HPV jab for daughters shows truth is spreading far and wide" Monday, March 25, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.npr.org/blogs/health/2013/03/18/174617709/worried-parents-balk-at-hpv-vaccine-for-daughters   

  26-03-2013, 09:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Tags:vaccinatie
  21-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's en bestuiving
  Bestuivende insecten verdwijnen als GGO's zich verspreiden: Wat zal er gebeuren met onze voedselvoorziening?

  (NaturalNews) Een paar studies die onlangs gepubliceerd werden in het tijdschrift Science waarschuwen tegen de voortdurende daling van het aantal gewasbestuivende insecten over de hele wereld en duidt wat dit betekent voor de toekomst van ons voedselaanbod. Beide studies wijzen op het feit dat de wilde bestuivers zoals hommels, vlinders, kevers aan het verdwijnen zijn en dat de industriële landbouw, die genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) gebruikt, een belangrijke factor is in deze insectengenocide.

  De twee studies zijn nauwelijks baanbrekend aangezien ten minste een half dozijn andere studies gepubliceerd in de laatste paar jaar tot de zelfde verontrustende bevindingen zijn gekomen. Deze laatste echter werpen een beter licht op hoe de situatie is geëvolueerd in de laatste decennia, verwijzend naar zakelijke monocultuur praktijken, krimpende bossen, slinkende ongerepte natuur en de algemene aanpassingen in de fysieke landschappen, als de primaire daders bij het bevorderen van deze vernietigende tendens.

  In één van de studies, hebben onderzoekers van de Montana State University (MSU) insectengegevens, verzameld in de late jaren 1800, vergeleken met soortgelijke gegevens verzameld op dezelfde locatie in de jaren 1970. Vervolgens vergeleken zij de huidige gegevens uit hetzelfde gebied met de beide datasets waarbij zij ontdekten dat het aantal unieke wilde bijensoorten met bijna de helft is gedaald.

  Meer verontrustend is het feit dat onderzoekers waargenomen hebben dat moderne bijen algemeen minder interactie hebben met planten dan vroegere generaties. Volgens de gegevens is het totale aantal interacties tussen bijen en planten met ongeveer de helft teruggelopen, wat een ernstig probleem is voor de voedselvoorziening daar ongeveer 75 procent van de wereldwijde voedselgewassen afhankelijk zijn van de bestuiving door dieren.

  Honingbijen en wilde bijen bestuiven niet meer de gewassen.

  De tweede studie is even verontrustend, na te hebben vastgesteld dat de bestuivende insecten, die een breed scala van insecten en andere dieren omvatten, gewoon verdwenen zijn uit hun normale habitat en foerageergebieden. Op basis van veldproeven uitgevoerd in 20 verschillende landen, is het aantal wilde insecten overal aan het verminderen en bijenvolken gekweekt om ze te vervangen slagen er niet in dezelfde opdracht te vervullen van hun collega's. 

  "In landschappen met een lagere diversiteit en minder wilde insecten brengen de gewassen minder vruchten voort", vertelt Lucas Garibaldi, auteur van de tweede studie. "Wilde insecten bestuiven efficiënter dan hun collega's: Bloemen gaven twee keer zoveel fruit nadat ze bezocht waren door wilde insecten en ze waren consistenter in hun productie dan wanneer bezocht door honingbijen."

  Sommigen geven de schuld van deze mysterieuze daling van de bestuivers aan de opwarming van de aarde en andere externe factoren. Maar de grote schuldigen die de doorsnee media wanhopig probeert te vermijden zijn de GGO's en de chemisch gebaseerde technologieën die worden gebruikt in de landbouw. Zoals we reeds meerdere keren hebben betoogd zijn neonicotinoiden en andere bestrijdingsmiddelen en herbicide producten direct verantwoordelijk voor het verzwakken en het doden van bijen en andere gewasbestuivers en heel specifiek in Noord-Amerika waar ggo's het meest worden geteeld.

  "Het bewijs ligt voor de hand dat één van de belangrijkste redenen van de bijendaling de inname van GGO-eiwitten is", aldus een rapport van de Brit Amos van Global Research over het verval van bijenkolonies. "De waarheid is dat de biologische landbouw relatief onbesproken is wat de bijencrisis betreft. Biologische landbouw houdt rekening met de diversiteit van het ecosysteem en behoudt de kwaliteit van de geproduceerde voedingsmiddelen."

  Oorspronkelijk artikel: "Pollinating insects disappear as GMOs proliferate: What will become of our food supply?" Thursday, March 21, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.globalresearch.ca/death-of-the-bees-genetically-modified-crops-and-the-decline-of-bee-colonies-in-north-america/25950   
  http://www.motherjones.com/blue-marble/2013/03/promiscuous-bees-mean-less-food-security-humans   

  21-03-2013, 15:02 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Bestuiving
  20-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accupunctuur helpt bij dysmenorroe.
  Acupunctuur vermindert pijn bij dysmenorroe.  

  (NaturalNews) Volgens een aantal studies kan acupunctuur aanzienlijk de pijn en de duur van de pijnlijke premenstruele krampen, die bekend staan als dysmenorroe, verminderen.

  Dysmenorroe kan zowel het gevolg zijn van een onderliggende pathologie van het bekken (bekend als "secundaire" dysmenorroe), of het kan voorkomen in afwezigheid van bekende pathologie of oorzaak ("primary" dysmenorroe). Ongeveer 25 procent van alle dysmenorroe gevallen, hetzij primair of secundair, zijn resistent tegen behandeling met de klasse van pijnstillers die bekend staan als niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's).

  Acupunctuur wordt al lang gebruikt in China voor de behandeling van premenstruele pijn maar gecontroleerde wetenschappelijke studies naar de werkzaamheid zijn nog maar net begonnen. Eén van deze studies uit 2010, gepubliceerd in het tijdschrift Evidence-based Complimentary and Alternative Medicine, richtte zich op vrouwen die reeds gedurende een jaar leden aan matige tot ernstige dysmenorroe  en waarvan de pijn resistent was tegen behandeling met NSAID's. Alle vrouwen in de studie waren gestopt met een behandeling met orale anticonceptiva, één van de eerste behandelingen meestal voorgeschreven door artsen.

  De onderzoekers vonden dat van de 15 vrouwen uit het onderzoek er 13 significante pijnvermindering ervaarden na acupunctuur en bij gerduceerd gebruik van NSAIDs na acupunctuur. Acupunctuur bleek het meest effectief te zijn bij het verminderen van pijn bij vrouwen met primaire dysmenorroe.

  Een andere studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Shandong Academie of Chinese Medicine en gepubliceerd in de Chinese Journal of Integrative Medicine in 2011, volgde 80 vrouwen met primaire dysmenorroe gedurende meer dan drie volledige menstruele cycli. Vrouwen kregen ofwel geen acupunctuur, een acupunctuur behandeling tijdens hun dysmenorroe symptomen ("onmiddellijke acupunctuur") of een acupunctuur behandeling voorafgaand aan het begin van hun menstruatie ("preventieve acupunctuur"). De onderzoekers vonden dat preventieve acupunctuur zowel de ernst als de duur van dysmenorroe symptomen significant verbeterde t.o.z. van geen acupunctuur of onmiddellijke acupunctuur.


  Holistische gezondheidszorg

  In tegenstelling tot de Westerse behandelmethoden, zoals hormonale anticonceptiva, die alleen gericht zijn op specifieke symptomen en die vaak ernstige bijwerkingen hebben, maakt acupunctuur deel uit van de holistische gezondheidszorgfilosofie van de traditionele Chinese geneeskunde. Zoals elke tak van de Chinese geneeskunde ziet acupunctuur het lichaam als samengesteld uit in elkaar grijpende systemen die alle in evenwicht moeten zijn voor een goede gezondheid.

  Traditionele acupunctuur bestaat uit het plaatsen van lange dunne naalden in specifieke lichaamsdeellocaties ("meridianen") aangegeven door de specifieke gezondheidsklachten. Het wordt typisch gecombineerd met andere behandelmethoden zoals voeding en levensstijlveranderingen, kruiden-supplementen en energie therapieën zoals Quigong.

  In de afgelopen jaren is acupunctuur steeds populairder geworden in de westerse landen, voor een deel als gevolg van een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning van de doeltreffendheid ervan. In het bijzonder, hebben studies aangetoond dat acupunctuur vooral nuttig is in de behandeling van pijn - zo veel zelfs dat ze nu wordt gedekt door vele particuliere verzekeringen en zelfs voorgeschreven wordt door het Amerikaanse leger.

  Het National Institutes of Health heeft acupunctuur nu ook erkend als een wetenschappelijk onderbouwde behandeling en als therapie aanbevolen bij een groot aantal ziektetoestanden waaronder dysmenorroe en pijn. Acupunctuur wordt als veilig beschouwd, niet invasief en vrij van bijwerkingen.

  Oorspronkelijk artikel: "Acupunture proven to decrease dysmenorrhea, painful PMS" Wednesday, March 20, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.naturalnews.com/028627_dysmenorrhea_acupuncture.html   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39614   

  20-03-2013, 21:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:acupunctuur, dysmenorroe
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H1N1 griepprik blijft negatief scoren!
  Amerikanen die Mexicaanse griep vaccins hebben gekregen lopen risico op verlammingsstoornissen.

  (NaturalNews) De federale overheid heeft opnieuw gelogen over de veiligheid van het beruchte Mexicaanse griepvaccin, ook wel bekend als H1N1. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet, hebben mensen die het varkensgriepvaccin ontvangen hebben tijdens de pandemieperiode 2009-2010 een verhoogd risico op het ontwikkelen van een potentieel dodelijke verlammingsaandoening bekend als Guillain-Barre syndroom, of GBS.

  Gebaseerd op gegevens verzameld uit zes verschillende bijwerkingensrapporten met inbegrip van de veiligheidsdatalink voor vaccins en een aantal nieuwe bewakingssystemen ontworpen door Medicare en het Amerikaanse ministerie van Defensie and Veterans Affairs, vonden de onderzoekers dat er onder de 23 miljoen mensen die gevaccineerd werden in de loop van de schrikperiode er een extra 1,6 gevallen van GBS gemeld werden op één miljoen gevaccineerde mensen.

  Volgens statistieken van TIME.com ontwikkelde één op de 100.000 mensen GBS wat nog een relatief kleine hoeveelheid is in het totaal gezien. Maar H1N1 wordt verder verantwoordelijk geacht voor het ontwikklen van auto-immuunziektes bij extra 77 gerapporteerde gevallen waarvan sommige zich pas openbaarden 91 dagen na toediening van het vaccin.

  De bevindingen staan ​​in schril contrast met de valse geruststellingen geuit in 2009 door vele zogenaamde medische experts. Dr. Paul A. Offit, de beruchte "vaccin expert" die uitgesproken gelooft dat kinderen zonder problemen veilig tot 10.000 vaccinaties kunnen ontvangen in één keer, wordt geciteerd in een artikel in The New York Times (NYT) om elk bewijs over enig verband tussen het varkensgriepvaccin en GBS weg te vegen.

  Maar de cijfers spreken voor zich en meer dan waarschijnlijk zijn ze slechts een kleine fractie van het totale aantal letsels als gevolg van het varkensgriepvaccin. Immers wordt er aangenomen dat de officiële meldingen van bijwerkingen slechts één procent vertegenwoordigen van de werkelijke gevallen van vaccinletslels.

  Veel lezers zullen zich herinneren dat het H1N1-vaccin nooit goed getest is geweest op veiligheid. Gezondheidsautoriteiten beweerden nochtans dat bestaande studies over griepprikken voldoende waren om de veiligheid en effectiviteit van de Mexicaanse griepprik te waarborgen, ook al was het een unieke mix van virale componenten en hulpstoffen die verschilt van de jaarlijkse griepprik.

  Maar zoals uitgelegd door Dr Thomas Jefferson, coördinator voor de Cochrane Vaccine Field in Rome, Italië, zijn de meeste van de bestaande griepstudies gebrekkig. Volgens informatie van de waarheidzoeker Gary Null, zijn slechts vijf procent van de vaccinstudies betrouwbaar, en de andere 95 procent houdt geen steek.

  "Dit moet ons niet verrassen, zelfs het CDC (Centers for Disease Control en Prevention) ambtenaren moesten toegeven dat 'griepvaccins nog steeds tot de minst effectieve immuniserende middelen behoren en dit lijkt vooral het geval te zijn voor oudere ontvangers ' schrijft Null in een artikel over het onderwerp eerder dit jaar. 

  Dit werd onlangs  bevestigd door het CDC zelf, dat toegaf dat de jaarlijkse griepprik weinig of geen bescherming biedt voor mensen ouder dan 65 jaar en dat is nu juist de primaire doelgroep voor het vaccin. Een CDC studie, enkele jaren geleden uitgebracht,  stelde duidelijk dat minder dan twee procent van de gevaccineerden enige bescherming ontleent aan griepprikken, terwijl veel meer ernstige en mogelijk levensbedreigende bijwerkingen mogelijk zijn.


  Oorspronkelijk artikel: "American who received swine flu vaccines are at risk for paralysis disorders" Wednesday, March 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://healthland.time.com/2013/03/13/study-finds-small-risk-of-guillain-barre-syndrome-from-h1n1-vaccine/   
  http://news.yahoo.com/swine-flu-vaccine-linked-small-risk-paralysis-disorder-011428425.html   
  http://prn.fm/2013/01/18/gary-null-flu-vaccine/#axzz2NwZm6NQJ   
  http://www.nytimes.com/2009/05/09/health/09vaccine.html?_r=0   

  20-03-2013, 17:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:H1N1, griepprik, vaccinatie
  19-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immuniteit versterken.
  Vijf manieren om uw immuniteit te versterken met behulp van eenvoudige voedselkeuzes.

  (NaturalNews) De beste manier om de ontwikkeling van verkoudheid, griep en andere virusziekten deze winter te vermijden is niet grijpen naar meer vaccins en geneesmiddelen. Uw immuunsysteem is volledig bekwaam om bovenvernoemde aanvallen te dwarsbomen op een eigen natuurlijke manier op voorwaarde dat je het ondersteunt met de voedingsstoffen die het nodig heeft om de homeostase te handhaven. Hier zijn vijf manieren om je immuunsysteem te versterken op natuurlijke wijze met behulp van eenvoudige voedselkeuzes:

  1) Knoflook.  
  Deze krachtige 'bol' van de uienfamilie komt vaak voor in lijsten van voedsel en kruiden die de gezondheid bevorderen en ziekten voorkomen en met goede reden. Het hoog gehalte aan allicine is grotendeels verantwoordelijk voor de ziekte bestrijdende effecten omdat deze krachtige anti-oxidant verbinding vrije radicalen neutraliseert en ziekte veroorzakende ontstekingen te lijf gaat. Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt ter voorkoming en behandeling van bacterële-, schimmel-, virale-, parasitaire-  en luchtwegeninfecties.

  Een studie uit 2009 gepubliceerd in het internationale chemie tijdschrift Angewandte Chemie vond dat allicine in het bijzonder uniek effectief is voor de aanpak van vrije radicalen en vrijwel  alle andere natuurlijke antioxidanten ver overtreft in termen zowel op gebied van effectiviteit als efficiëntie. Volgens Dr Derek Pratt, een professor in de chemie aan jet Canada Research Chair in Free Radical Chemistry is er geen andere verbinding bekend, hetzij natuurlijk of synthetisch, dat zo effectief als anti-oxidant werkt als allicine.  (http://www.sciencedaily.com/releases/2009/01/090130154901.htm).

  2) Zelfgemaakte kippensoep.  
  Ongetwijfeld één van de meest effectieve heerlijke en natuurlijke remedies voor het voorkomen en behandelen van virale infecties.  Zelfgemaakte kippensoep gemaakt van biologische vrijeloop kippen bevat de ziekte bestrijdende voedingsstoffen zoals cysteïne, een aminozuur dat vrijkomt bij het koken van kip dat volgens Prevention.com lijkt op het  bronchitis medicijn acetylcysteïne. Echte kippenbouillon gemaakt van hele kippen, botten en al, bevat ook een groot aantal heilzame vetten, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die de immuniteit ondersteunen.

  Gelatine bijvoorbeeld, dat van nature wordt gevormd in bouillon is een voedselsubstantie uit zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren bevat die noodzakelijk zijn voor het bevorderen van de immuniteit, de spijsvertering, verbetering van de leverfunctie en het versterken van de botten. Dr Kaayla T. Daniel, Ph.D., CCN, journalist voor de Weston A. Price Foundation (WAPF), legt gedetailleerd uit waarom de gelatine in natuurlijke kippenbouillon essentieel is voor de gezondheid. U kunt er meer over lezen op: http://www.westonaprice.org/food-features/why-broth-is-beautiful

  Recept voor het maken van soep waarmee je uw immuunsysteem stimuleert vind je op  http://www.westonaprice.org samengesteld door  Healthy Home Economist en WAPF Chapter Leader Sarah Pope.

  3) Zoete aardappelen
  Als rijke bron van zowel vitamine A als C zijn zoete aardappelen een ander essentieel immuunsysteem stimulerend voedsel. Zoete aardappelen zijn met name gunstig voor de huid, toevallig ons grootste orgaan en de eerste lijn van verdediging tegen schadelijke bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Maar deze zetmeelrijke groente bevat ook voedingsstoffen die de gezondheid van hart en bloedvaten en het zenuwstelsel verbeteren en ook onze immuniteit stimuleren.
  Zoete aardappelen zijn ook één van de meest effectieve voedingsmiddelen voor het stimuleren van glutathionspiegels in het lichaam. Glutathion wordt vaak aangeduid als de "meester antioxidant," omdat het een primaire rol speelt in het ontgiften van cellen en het afweren van vrije radicalen. In het algemeen zijn hoge glutathion niveaus absoluut noodzakelijk voor het behoud van sterke immuniteit, die op zijn beurt helpt de levensduur te verlengen en meewerkt aan de algehele levenskwaliteit. 

  4) Paddestoelen.  
  Lang vereerd in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) voor hun ongelooflijke vermogen om het immuunsysteem te stimuleren kunnen talrijke soorten paddestoelen de sleutel zijn tot het gezond houden van u en uw gezin tijdens het winterseizoen. Overvloedig onderzoek, met inbegrip van een studie uit 2009 aan de Arizona State University toont aan dat Reishi, Maitake, shiitake en oesterzwammen, om er maar een paar te noemen unieke immuunsysteem stimulerende eigenschappen bezitten waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde voeding.

  "Paddestoelen zijn 'functionele voedsel" die helpen het immuunsysteem te ondersteunen op een fundamenteel, multi-factorieel niveau", zegt acupuncturist en voedingsdeskundige dr. Patricia Fitzgerald. "We moeten alle steun gebruiken die we kunnen krijgen om ons immuunsysteem en gezondheid die aangevallen worden door  vervuiling, stress, besmet voedsel en leeftijd gerelateerde ziekten, te ondersteunen en zo onze levensduur te verhogen."  (http://www.huffingtonpost.com)

  5) Paranoten.  
  Eén van de rijkste bronnen in de natuur van selenium. Paranoten zijn kenmerkend voor het stimuleren van een gezond immuunsysteem. Bekend voor hun vermogen om de productie van antilichamen te stimuleren wordt selenium betrokken bij de meeste functies van cellulaire biochemie en is absoluut essentieel voor een goede immuunfunctie. Selenium speelt een belangrijke rol in de productie en werking van glutathion die, zoals eerder vermeld de adaptieve immuniteit verhoogt en de productie van witte bloedcellen bevordert.

  "Selenium is essentieel voor een optimale immuunrespons, het beïnvloedt zowel het aangeboren, 'nonadaptive' als het verworven 'adaptieve'  immuunsysteem," zegt een studie van 2003 over selenium gepubliceerd in The Journal of Nutrition. Dat betekent dat meerdere gevonden aspecten van het immuunsysteem afhankelijk zijn van selenium. (http://jn.nutrition.org/content/133/5/1457S.full)

  Oorspronkelijk artikel: "Five ways to strengthen your immunity using simple food choices", Tuesday, March 19, by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.huffingtonpost.com/2012/12/21/immune-system-food_n_2332552.html   
  http://www.prevention.com/food/food-remedies/9-power-foods-boost-immunity   
  http://www.wholeliving.com/136241/immunity-boosting-foods-and-recipes/@center/147786/colds-and-flu   

  19-03-2013, 11:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:immuniteit
  18-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke vitamine D
  Vijf manieren om langs natuurlijke weg meer vitamine D  binnen te krijgen. 

  (NaturalNews) De vorm van vitamine D die de bevolking bevrijd heeft van van rachitis is D2 verwerkt in melk en brood. Maar de laatste tijd wordt vanuit het Verenigd Koninkrijk melding gemaakt van een heropleving van rachitis.

  Verder onderzoek in de afgelopen twee decennia toont aan dat vitamine D belangrijk is voor het afweren van veel andere gezondheidsproblemen zoals obesitas, metabole syndromen en andere belangrijke ziekten, zelfs kanker en hart-en vaatziekten.

  Voor dat niveau van bescherming van de gezondheid worden vitamine D3 supplementen beschouwd als superieur aan D2 supplementen. De consensus is dat aanvulling van 5 tot 10.000 IU (internationale eenheden) per dag veilig is.

  Een bloedspiegel met 20 ng/ml (nanogram per milliliter) vitamine D wordt in de reguliere geneeskunde als normaal beschouwd. Degenen die preventieve voeding beter begrijpen beschouwen 50 plus ng/ml gezonder. Bij de behandeling van een ziekte wordt 80 tot 100 ng/ml tijdelijk als therapeutisch aanzien. Meer dan 100ng/ml leidt tot een toxische reactie.

  De serum 25 (OH) D test is de standaard voor de bepaling van vitamine D bloedspiegels.

  Vitamine D2 is synthetisch vervaardigd uit UVB (ultraviolet B) bestraling van ergosterol sinds de jaren 1920. Echter, vitamine D3 supplementen worden zo gemaakt dat zij meer gelijkenis vertonen met het proces dat plaatsvindt in onze huidcholesterol bij blootstelling aan UVB zonlicht.

  Voor vitamine D3 supplementen wordt meestal lanoline van schapenwol gebruikt met hetzelfde proces van UVB-straling. De lanoline van een schaap heeft hetzelfde type cholesterol als de menselijke huid. Het blootstellen van schapen lanoline aan UVB-straling bootst de zon na en creëert cholecalciferol.

  Zij het door zonlicht op de menselijke huid of door UVB straling op lanoline, de cholecalciferol wordt door de lever en de nieren omgezet in het pro-hormoon vitamine D3.

  Men is over het algemeen van mening dat vitamine D3 supplementen minder gevoelig zijn voor toxiciteit  terwijl ze beter in het lichaam opgenomen worden en in staat zijn om een beter stabiel niveau van de vitamine D in het bloed te handhaven dan D2 dat kan.

  Natuurlijke bronnen van vitamine D

  (1) Het is duidelijk dat  aan de zon blootgestelde huid de meest natuurlijke bron van vitamine D is. Het proces van UVB op de cholesterol van de huid werd hierboven uitgelegd.

  Interessant is dat, in tegenstelling tot vitamine D3 aanvulling, uw lichaam voor de omzetting van zonlicht in vitamine D veiligheden ingebouwd heeft. Het stopt de productie ervan als er genoeg is ongeacht hoe lang je in de zon vertoeft.

  Sommigen stellen dat te snel baden of douchen met zeep, binnen 48 uur na zonblootstelling van de huid,  een deel van de cholesterol wegspoelt voordat het zijn conversiecyclus volledig heeft afgewerkt. Dus het gebruik van zeep bij het douchen alleen op plaatsen met mogelijke geurtjes is aan te raden en zal de werking van de cholesterol UVB conversie naar D-fase weinig of niet beïnvloeden.

  (2) De meeste gebruikte visoliën, vooral levertraan, om hun omega-3 gehalte. Deze oliën bevatten verschillende hoeveelheden van natuurlijk geproduceerd vitamine D3. Krillolie wordt door sommigen beschouwd als een betere keuze. Hoe meer het zeeleven zich voedt met plankton hoe hoger het vitamine D3 potentieel.

  (4) Vis, zoals sardines, haring en meerval die zich voeden met plankton bevat aanzienlijk het meeste vitamine D3. Makreel, koud water zalm en tonijn ronden de vissengroep af die helpt bij het ​​onderhoud van uw vitamine D3.

  Wees je bewust van mogelijke toxiciteit van bepaalde schaal-en schelpdieren. Verse eieren van  vrije uitloop kippen bieden ook een groot deel van de vitamine D3.

  (5) Als je geen dieren of dierlijke bron voedsel wilt nemen raadt dr. Edward Group, DC, ND, zongedroogde shitake en champignons als voedsel bronnen aan om u te helpen uw vitamine D-spiegel te onderhouden.

  Oorpronkelijk artikel: "Five ways to get more vitamin ghrough natural sources" Monday, March 18, 2013 by: PF Louis, Natural News.

  Bijlagen:
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070823105259AAVM8Vf   
  http://www.bbc.co.uk/news/health-20710026   
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-foods-containing-vitamin-d/   

  18-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vitamine D
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!