Avocado's zijn gezond voor het hart, helpen slechte cholesterol te verlagen en zorgen voor een compleet eiwit.
(NaturalNews) Het is gebruikelijk dat mensen die op hun gewicht en cholesterol letten avocado's mijden. Maar dat is een totale vergissing.
Niet alleen hebben proeven aangetoond dat de vrucht wordt zeer voedzaam is, maar ook LDL cholesterol verlaagt en helpt het juiste gewicht te behouden terwijl het gezonde vetten levert die nodig zijn voor de algemene gezondheid.
Hoewel algemeen erkend als een groente, is het eigenlijk een vrucht, bijgenaamd de "alligator pear" vanwege zijn kleur, hobbelige huid en peervorm. Avocado groeit op bomen in warmere klimaten. De meeste avocado's komen uit Californië, Florida of Mexico.
De meeste beseffen niet dat avocado's een compleet eiwit bevatten. In tegenstelling tot vlees dat pancreasenzymen nodig heeft om de moeilijke eiwitten af te breken, zet de zon de avocado eiwitten om in gemakkelijk verteerbare aminozuren terwijl ze rijpen aan de bomen.
Avocado voorziet in alle 18 essentiële aminozuren die nodig zijn om volledige eiwitten te creëren in het lichaam.
Gebruik en selectie van avocado's.
Avocado's zijn een essentieel onderdeel van guacamole, dat is een gezonde dip of dressing met gehakte uien, tomaten en jalapenos. Maar wees voorzichtig met de chips die worden gebruikt om te dippen. Vermijd GGO maïs chips en chips gebakken in gehydrogeneerde oliën (transvetten) zoniet vernietig je volledig de voordelen voor de gezondheid van de avocado.
Het gebruik van gesneden avocado's in salades en op sandwiches is een goede manier om deze supervrucht op te nemen in uw voeding. Of u kunt gewoon wat goede olijfolie en azijn met zeezout toevoegen aan geplette avocado voor een smakelijke traktatie.
Avocado's behoren gelukkig niet tot de Environmental Working Group (EWG) "dirty dozen 'voedingsmiddelen die het zwaarst bespoten worden. Ze behoren tot de EWG's "clean 15" niet-biologische plantaardige voedingsmiddelen die het minste bespoten worden.
Dus vind je de biologische avocado's te duur dan ben je nog redelijk goed af met de gewone. Selecteer ze in functie van het gebruik dat je voorziet. Als ze niet direct worden gebruikt zijn harde avocado's een goede keuze.
Aanvoelen van de vrucht vertelt je of ze al dan niet zacht (rijp) zijn. Als ze zacht aanvoelen zijn ze klaar om te eten. De harde laat je enige tijd rusten vooraleer te consumeren.
Snijd de avocado in de helft in de lengte, draai de twee helften tegenover mekaar en zie daar verschijnt een grote pit die je kunt verwijderen. Het vlees kun je gemakkelijk uitlepelen. Het "vlees" dichtst bij de huid is het meest voedzame. (N.v.d.r.: op YouTube staan verschillende filmpjes die ons tonen hoe het moet en zelfs verschillende receptjes).
Recente studies i.v.m. de gezondheid van het hart motiveren het eten van avocado.
Een Penn State University klinische studie op mensen, gesponsord door de American Heart Association (AHA): "Het effect van één avocado per dag op bestaande en opkomende hart- en vaatziekten (HVZ) Risicofactoren," werd eind 2014 gepubliceerd en voorgelegd aan de AHA (American Health Association).
De onderzoekers volgden 45 mannen en vrouwen met overgewicht of obesitas en licht verhoogde LDL- en bloeddrukniveaus. Allen kregen drie verschillende diëten gedurende vijf weken met twee weken pauze tussen elk dieet.
Eén dieet was vetarm, een tweede dieet bevatte matige hoeveelheden vet, en een derde dieet bevatte matige hoeveelheden vet met één avocado per dag.
Alle drie diëten bevatten enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals olijfolie of andere plantaardige oliën, noten en pindakaas. Degenen met dagelijks een avocado hadden de laagste LDL (low-density lipoprotein) en de laagste waarden voor CVD markers: totaal cholesterol, triglyceriden, LDL, non-HDL cholesterol en anderen.
Studie conclusie: "Onze resultaten tonen aan dat avocado's een gunstig effect hebben op cardio-metabolische risicofactoren die verder reiken dan het hartgezonde vetzuren profiel."
Oorspronkelijk artikel:"Avocados are heart healty fruits that lower bad cholesterol and provide complete protein", Tuesday, January 27, 2015 by: PF Louis, Natural News. Bijlagen: http://blog.heart.org/avocado-day-may-help-keep-bad-cholesterol-bay/ http://jaha.ahajournals.org/content/4/1/e001355 http://jaha.ahajournals.org/content/4/1/e001355 http://science.naturalnews.com/avocado.html http://www.bing.com/videos/search?q=avocado+%2b+youtube&FORM=VIRE1#view=detail&mid=7FDA07D149F91CB05E747FDA07D149F91CB05E74 http://www.bing.com/videos/search?q=avocado+%2b+youtube&FORM=VIRE1#view=detail&mid=7FDA07D149F91CB05E747FDA07D149F91CB05E74 http://www.culy.nl/inspiratie/tips-om-avocados-sneller-te-laten-rijpen/ http://www.ewg.org/foodnews/ https://clinicaltrials.gov/show/NCT01235832
28-01-2015, 21:18 geschreven door opabio
|