Ban de soja: er zitten veel meer risico's in dan je ooit zou denken.
(NaturalNews) In een poging om beter te eten kiezen veel mensen om kakelverse eieren en vlees van met gras gevoede dieren te vervangen door tofu; meestal waarschijnlijk onder invloed van de propaganda uit de soja-industrie dat soja gezond is. Experts vinden echter het tegenovergestelde en ‘Women’s Vibe’ vindt dat het nog steeds beter is te kiezen voor alternatieve natuurlijke voeding. Tofu is allesbehalve een optie voor ”gezond”, "dus is het raadzaam dat men vlees, biologische eieren en rauwe melkprodukten van dieren die met gras gevoed zijn, blijft eten (sic) volgens de site.
Westerse voedselverwerkers scheiden de sojabonen meestal in olie en proteïne die in het algemeen onstabiel en onveilig zijn omdat ze onder hoge druk, hoge temperaturen, alkalische en zure baden en opolosmiddelen uit de petroleumindustrie worden verkregen; een proces dat kankerverwekkende stoffen vrijmaakt.
“Alle verwerkte soja bevat trypsine dat een goede spijsvertering in de weg staat evenals fytaten die de absorptie van mineralen belemmeren," meldt de website.
Verschillende aandoeningen.
Vroeger onderzoek heeft aangetoond dat een dieet rijk aan sojaproducten kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen zoals:
- Voortplantingsstoornissen
- Soja allergieën
- Verhoogde homocysteïne (niet-eiwit aminozuur) niveaus waardoor verhoogd risico op cardiovasculaire ziektes
- Schildklier problemen die leiden tot haaruitval, verlies van libido, malaise, lethargie en gewichtstoename
- Ontwikkelingsproblemen bij baby's en kinderen, met inbegrip van vroegtijdige puberteit
- Kanker
In 1999 stuurden de onderzoekers Dr. Dan Sheehan en Dr. Daniel Doerge, onderzoekers aan het 'National Center for Toxicologic Research’, een brief aan de ‘Food and Drug Administration’ om waarschuwingsetiketten voor soja in te voeren, maar hun schrijven werd genegeerd. De wetenschappers vroegen ook dat de FDA een verklaring van een jaar eerder in te trekken die beweert dat soja hart- en vaatziekten voorkomt, waar eveneens geen gevolg werd aan gegeven.
"Sojaproducten mogen niet worden gebruikt door zwangere vrouwen, evenals kinderen; baby's en kinderen zijn het meest vatbaar voor het nabootsend hormoneneffect van soja," meldt ‘Woman's Vibe’ verder. Het voegt eraan toe: “Uit de dagelijkse blootstelling aan oestrogeen-imiterende stoffen bij kinderen die sojaproducten eten is gebleken dat hun oestrogeenniveau 6 tot 11 maal hoger is dan bij volwassenen die soya eten. Bovendien is de concentratie aan hormonen 13,000-22,000 keer hoger dan het oestrogeenniveau in het bloed. Dit komt overeen met 5 anticonceptiepillen per dag. Daarom geven wij onze kinderen natuurlijke en biologische voeding. "
Schadelijke bijwerkingen van soja.
De site merkt verder op dat er een aantal redenen zijn om soja te elimineren uit je dieet:
- Sojabonen bevatten hemagglutinine, wat kan leiden tot de vorming van bloedstolsels;
- De meeste (niet-biologische) sojabonen zijn genetisch gemodificeerd en zitten vol herbiciden en pesticiden;
- De goitrogenen in soja kunnen de totale functionaliteit van de schildklier verminderen of verlagen;
- Sojabonen bevatten fytaten die de absorptie van essentiële mineralen zoals zink, ijzer, calcium en magnesium blokkeren;
- "Sojabonen zijn rijk aan anti-voedingsstoffen (natuurlijke toxines), remmers die de enzymenafscheiding, nodig voor de vertering van eiwitten, blokkeert en niet vernietigd worden in het kookproces," meldt Vibe Woman's. "Dit veroorzaakt maagaandoeningen en chronisch tekort van aminozuren wat kan leiden tot beschadiging van de pancreas en zelfs kanker."
Reeds in juli 2013 meldde ‘NaturalNews' dat er een aantal dwingende redenen om soja te weren uit je dieet.
- Sojabonen bevatten grote hoeveelheden giftige stoffen: In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen, waar geen giftige stoffen inzitten of worden vernietigd of uitgeschakeld tijdens het koken, blijven de gifstoffen in sojabonen intact ".
- Sojabonen kunnen interfereren met de absorptie van voedingsstoffen tijdens de spijsvertering.
- Sojabonen (niet-biologisch) behoren tot de meest aangetaste landbouwproducten met pesticiden.
- Sojabonen bevatten specifieke elementen en ingrediënten die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.
Oorspronkelijk artikel:”Ditch the soy: ther’s a lot more risk in this than you’d ever imagine”, Thursday, March10, 2016 by: J.D. Heyes, Natural News. Bijlagen: http://science.naturalnews.com/soy.html http://womansvibe.com/this-healthy-food-can-cause-breast-cancer-brain-damage-stop-eating-it-immediately/
28-03-2016, 22:01 geschreven door opabio
|