Probeer deze 9 smaakvolle superfoods om uw gezondheid te verbeteren.
Dinsdag, april 14, 2015 by: Daniel Barker Tags: superfoods, gezond voedsel, vruchten en zaden
(NaturalNews) Er is geen specifieke technische definitie voor de term 'superfood', een woord dat u ongetwijfeld tegenkomt als het gaat om gezondheidstrends. Over het algemeen wordt van superfoods verondersteld een ongewoon hoge voedingswaarde of voordelen voor de gezondheid te hebben; veel fruit, groenten en zaden passen in deze definitie omdat ze vol voedingsstoffen zitten die de gezondheid ten goede komen.
Linda Milo Ohr, die betrokken is bij het Institute of Food Technologists, heeft een lijst opgemaakt van negen voedingsmiddelen die u kunt gebruiken om uw algemene gezondheid te ondersteunen. Ze legt uit dat deze voedingsmiddelen "voordelen voor de gezondheid bieden die verder gaan dan hun nutritionele profielen," waardoor het belangrijk is deze regelmatig te consumeren.
1. Chia zaden
Rijk aan omega-3 vetzuren zijn chiazaden ook een goede bron van calcium, antioxidanten, vitamines en mineralen. Gemalen chiazaad geeft meer voedingswaarde dan het ganse zaad en kan gebruikt worden in veel kant-en-klare mixen.
2. Lijnzaad
Een ander bekend superzaad is lijnzaad dat omega-3 vetzuren, antioxidanten en vezels verschaft.
Lijnzaad bevat ook fyto-oestrogenen die de cardiovasculaire functies kunnen verbeteren. Studies hebben ook aangetoond dat lijnzaad het cholesterolgehalte kan verlagen.
3. Zonnebloempitten
De populaire zonnebloemzaden worden gebruikt in smaakvolle snacks en leveren tal van voordelen voor de gezondheid.
Ze bevatten enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, vezels, eiwitten en antioxidanten. Ze bevatten ook fytochemicaliën die het immuunsysteem ondersteunen en wordenzelfs ingezet om kanker te bestrijden.
4. Pompoenpitten
Pompoenpitten zijn ook een lekker hapje en een leuke toevoeging aan salades. Men kan ze roosteren of toasten of kant en klaar kopen. Echter om er de meeste voordelen uit te halen is het gezondst om ze rauw te eten.
Deze super zaden bevat eiwitten, vezels en veel mineralen, zoals magnesium, mangaan en fosfor.
5. Bosbessen
Bosbessen zijn een rijke bron van antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen. Daar zij antiverouderings en kankerbestrijdende eigenschappen hebben, zijn bosbessen één van de meest populaire superbessen geworden. Er werd ook aangetoond dat zij de bloeddruk verlagen en arteriële stijfheid verlichten.
Volgens Tom Payne, specialist van de U.S. Highbush Blueberry Council (USHBC) in Folsom, Californië, "Zien consumenten bosbessen als een toegevoegde waarde voor de gezondheid van het hart, bij antiverouderingseigenschappen, bij preventie van kanker, bij verbeterd gezichtsvermogen en beter geheugen. "
6. Acai bessen
Deze super bessen worden steeds populairder, en om veel goede redenen.
Acai bessen zijn vergelijkbaar met olijfolie in termen van vetzuurverhouding en ze zijn een zeer goede bron van anthocyanen, die voordelen bieden variërend van de bestrijding van ontstekingen en het verbeteren van het geheugen tot het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het remmen van de groei van kankercellen.
7. Krieken
Naast hun hoge antioxidant en anthocyaninegehalte zijn krieken ook een krachtig anti-ontstekingsmiddel.
Bij testen op een groep fietsers, bleek een concentraat van krieken gunstig effect te hebben op het verminderen van ontstekingen veroorzaakt door het fietsen. Er werd ook aangetoond dat hun herstel versneld verliep.
8. Cranberries
Naast de welbekende werking op de urinewegen hebben veenbessen ook antimicrobiële en anti-ontstekingseigenschappen. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten en hebben een gunstig effect op de cardiovasculaire en orale gezondheid.
9. Avocado's
Avocado's zijn een fantastisch veelzijdig voedsel met veel smaak en veel voordelen voor de gezondheid.
Dit superfruit (ja, het is een vrucht) bevat een hoge hoeveelheid van "goede" vetten (enkelvoudig onverzadigde vetten) die kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en behoud van een goede gezondheid van het hart.
Dit zijn slechts een paar van de vruchten en zaden die in aanmerking komen als superfoods. Het eten van een breed scala van deze vruchten en zaden is belangrijk voor de algehele balans.
Het is een goed idee om op zijn minst een paar van de hierboven genoemde voedingsstoffen in uw dieet op te nemen voor een betere gezonl sdheid.
Oorspronkelijk artikel:"Try these 9 flavorful superfoods to improve health", Tuesday, April 14, 2015 by: Daniel Barker, Natural News. Bijlagen: http://www.healthdiaries.com/eatthis/9-health-benefits-of-anthocyanins.html http://www.newswise.com/articles/9-superfruits-and-super-seeds-you-should-add-to-your-diet
17-04-2015, 10:01 geschreven door opabio
|